Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Miért nem tartósak már a háztartási gépek?
  2014-05-09 17:27:16, péntek
 
  Az első mosógépem egy örökölt darab volt, de az alatt a tíz év alatt, amit nálam töltött, egyetlen egyszer kellett csak hozzá szerelőt hívnom. Később levittem a nyaralóba, ami óriási hibának bizonyult: az otthonomban azóta felbukkanó vadiúj gépek öt évig sem bírják, mielőtt végleg tönkremennének.

Mondanom sem kell, a nyaralóban lévő régi mosógép persze gond nélkül elmuzsikál azóta is...

De mi lehet az oka, hogy manapság már nem olyan tartósak háztartási gépeink? Talán már direkt nem az örökkévalóságnak építik őket? És vajon megéri jobb, de drágább háztartási gépeket vásárolnunk a hosszú lejáratú garanciáért cserébe?

A gyártók is elismerik, hogy manapság már nem készülnek olyan háztartási eszközök, amik a korábbiakhoz hasonlóan kiállnák az idő próbáját. Igaz, az áruk sem olyan magas. És mindezért tudják, ki a felelős? Hát természetesen az okostelefonok! A vadonatúj, okos kütyük mellett az emberek megszokták, hogy minden évben feljavított, 'még eggyel újabb' eszközök boldog tulajdonosai lehetnek. Emiatt a háztartási gépekből sem elégszünk meg a pár évvel ezelőtti 'vacakkal', hanem mindig újra, jobbra vágyunk. Mellette persze mindezt olcsón szeretnénk megkapni, ami persze a minőség rovására megy.

Ezekből az okokból kifolyólag viszont az elmúlt tíz évben egy mosógép várható élettartama három évvel lecsökkent, tízről hétre.

Ráadásul egyre népszerűbb az online vásárlás is, ami kikezdte a kereskedő-vásárló szoros kapcsolatát is. Régen még az értékestő bolt vállalta a garanciális javítást, manapság ez már egyre ritkább. Ha valami elromlik, sokszor olcsóbban járunk, ha inkább szemétre hajítjuk, és veszünk egy újat, minthogy végigjárjuk a garanciális javítás rögös útját az elszállítástól a panaszáradatokon keresztül egészen az ismeretlen szerelő tehetetlenül széttért kezéig: sajnos a gép már csak nagy költséggel javítható.

Megéri tehát, ha többet áldozunk rá, és veszünk egy extrahosszú garanciális gépet? A szakember szerint nem feltétlenül. Egyrészről ezek a gépek valóban nagyon drágák, tehát sokan nem is engedhetik meg maguknak. Mások pedig nem szeretnének lemondani emiatt arról a lehetőségről, hogy hat-hét év elteltével egy új, modernebb berendezést vásárolhassanak, ha az előző már tönkrement.
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Elhunyt Radnóti Miklós költő özvegye, Gyarmati Fanni
  2014-02-15 14:07:05, szombat
 
  Elhunyt Radnóti Miklós költő özvegye, Gyarmati Fanni - közölte a fővárosi XIII. kerületi önkormányzatának sajtóreferense szombaton az MTI-vel.


Gyarmati Fannit életének 102. évében, szombat hajnalban érte a halál - mondta Gellért Lajos. Hozzátette, hogy Radnóti Miklós özvegyét a kerület saját halottjának tekinti.

Gyarmati Fanni 1912. szeptember 8-án született Budapesten.
Szerelme a költővel 14 éves korában kezdődött, majd miután Radnóti Miklós Szegeden ledoktorált, 1935. augusztus 11-én házasodtak össze.


Ő volt az ihletője a magyar költészetben ritka hitvesi líra gyengéd hangú darabjainak. Fanni nemcsak szerelme, hanem igazi társa, barátja és kritikusa is volt a költőnek, kapcsolatuk a férfi és nő közötti egyenrangúság elfogadásán alapult.

Alakját férje számos költeményben megörökítette. Róla szól az Erőltetett menet halhatatlan sora: "és Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt". A munkaszolgálatba hurcolt költő számára ő, a feleség jelentette a biztos pontot, a kapaszkodót, a köteléket az élethez. 1944-ben - nem sokkal meggyilkolása előtt - is hozzá írta verseit, a Hetedik eclogát és a Levél a hitveshez című költeményt.

Gyarmati Fanni a második világháború után orosz- és franciatanári diplomát szerzett. Előbb a Jurányi utcai közgazdasági középiskolában tanított gyorsírást, majd a színházművészeti főiskolán francia nyelvet.

Gyarmati Fanni a költővel kötött házassága óta mindvégig a XIII. kerületi Pozsonyi úti lakásban élt. 1999-ben a XIII. kerület, majd 2005-ben Budapest díszpolgárává választották. 2009 decemberében - a Radnóti-emlékév alkalmából - a Magyar Köztársaság Középkeresztjével tüntették ki több évtizedes magas színvonalú oktatói munkájáért, valamint a Radnóti-hagyaték összegyűjtéséért, gondozásáért és közrebocsátásáért. 2012-ben Radnóti-díjat kapott.

Egész életében kerülte a nyilvánosságot, nem vállalt közszereplést, magánemberként őrizve férje emlékét.

Az özvegy 2008-ban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára Kézirattárának adományozta Radnóti teljes kéziratos hagyatékát.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Külön nőttek fel az ikrek, egy idegen hozta össze őket a You
  2014-02-15 13:54:36, szombat
 
  Külön nőttek fel az ikrek, egy idegen hozta össze őket a Youtube alapján

Az ikerpárt születésükkor szétválasztották, és külön adták örökbe őket. Nem is tudtak a másik létezéséről.

Egy idegen férfi hozta össze és segített egymásra találni a két fiatal nőnek, akik bár egyszerre születtek, mégsem tudtak a másikról. Az ikreket külön szülők, más-más országban nevelték fel.

Egy Youtube videó segített nekik az egymásra találásban, de nem úgy, mint hinnénk! Egy férfi látta a felvételt egyikőjükről, és tudta, ezt az arcot már látta valahol! Sőt, pontosan olyan, mint azé a nőé, akit ő is ismer. Fel is kereste őt, és megmutatta neki a felvételt, így kezdtek el nyomozni a testvérpár másik tagja után, és így találkozhattak.

A lányok Észak-Koreában születtek, és onnan került egyikőjük Franciaországba, másikójuk az Amerikai Egyesült Államokba. Először életükben így Skype-on beszélhettek egymással, s csak ezután kerekedtek fel, hogy személyesen is találkozzanak.

A most huszonhatéves ikreknek külsejükön túl sok belső tulajdonsága is megegyezik, és ugyanúgy nevetnek. Azt még mindig homály fedi, kik a biológiai szüleik, de őket nem is érdekli, a fő: végre együtt lehetnek!
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?
  2014-01-25 16:11:29, szombat
 
  Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak ...
Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:
- Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?
A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:
- Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat.
- De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is - kérdezte a szent.
A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.
Végül a szent elmagyarázta:
- Mikor két ember mérges egymásra, a lelkük eltávolodik egymástól. Hogy leküzdjék ezt a távolságot, kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot.
Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük lévő távolság nincs is vagy nagyon kicsi.
A szent folytatta:
- Amikor még jobban szeretik egymást, mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak és így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik egymást. Ez mutatja meg, milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást.
Ránézett a tanítványaira és ezt mondta:
- Ezért, amikor vitáztok, ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz.



Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
A fiú fülig szerelmes volt a lányba.
  2013-07-23 19:49:24, kedd
 
  A fiú fülig szerelmes volt a lányba. Egy napon bevallotta neki az érzéseit.
A lány azt válaszolta:




,,Figyelj! A te fizetésed annyi, mint amennyit én egy nap zsebpénzként hordok magamnál. Hogyan tudnék így veled lenni? Hogy képzelted te ezt? Soha sem foglak szeretni, úgyhogy felejts el engem. Keress valakit aki a te szintednek megfelel!"

Eltelt 10 év, és a fiú nagyon nehezen tudta csak kiverni a fejéből a lányt.

Egy napon összetalálkoztak egy bevásárlóközpontban.

,,Szia! Hogy vagy? ,,-kérdezte a lány.

,,Megházasodtam. Tudod te mennyi a férjem fizetése? $35.000 havonta. El tudod képzelni?" -folytatta.

A fiú szeme könnyes lett amikor ezeket a szavakat hallotta. Pár másodperc csend után megérkezett a lány férje. Még mielőtt bemutathatta volna őt, hogy dicsekedését példázza, a férj megszólalt:


,,Uram, maga itt? Hagy mutassam be a feleségem." -mutatott a nőre. Drágám, ez az Úr itt a főnököm. Az ő megbízására készítem a projekteket."
A lány csak állt némán. Nem jött szó az ajkára.

Tanulság: az élet nem egy rövid kártyajáték. Sose legyél magadra annyira büszke, hogy mellette lenézed az embertársaidat! Az idő múlik, az emberek változnak! Tiszteld a másik szerelmét! Ne azzal törődj, mennyi pénzed van mert akkor nem feltétlenül lehetsz boldog!
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Mezőkövesd focicsapata
  2013-07-14 10:45:04, vasárnap
 
  Mezőkövesd focicsapata (?!) több millió forintot kapott, miközben az egészségügyet teljesen leamortizálják, a dolgozókat túl terhelik, a betegekkel nem törődnek, csak az orvosok paraszolvenciája izgatja dicső politikusainkat. Az utóbbi azért, mert nem zsebükbe vándorol.
A MISKOLCI MÁV RENDELŐBEN KIELÉGÜLETLEN RIBANCNAK NEVEZTÉK A GYERMEKÉNEK SEGÍTSÉGET KÉRŐ ANYUKÁT!!!

Móri Marietta vagyok, székesfehérvári két gyermekes anyuka. Jelenleg épp Miskolcon nyaralok két gyermekemmel és barátnőm, Szabó Bernadett családjával. 15óra után, strandon észrevettük, hogy barátnőm legkisebb fiacskájának hónaljába kullancs ment. A strandon az egészségügyi szolgálatot ellátó alkalmazottak a megfelelő eszköz hiányában nem boldogultak a 1,5éves kisfiú kullancsával, és végül azt tanácsolták, hogy menjünk át a szomszédos rendelőintézetbe. Úgy ahogy voltunk, mezítláb, fürdőruhába siettünk át a rendelőbe, hiszen megijedtünk, féltettük a fiúcskát. A MÁV RENDELŐbe a felújítás miatt egy gyógyszertáron keresztül lehetett bejutni. 15:40-kor léptünk be a rendelőintézetbe. Előadtuk panaszunkat a betegirányítást ellátó, Kovács Angelika nevű hölgynek, és segítséget kértünk tőle, hiszen a rendelőintézetben a járóbeteg ellátás keretein belül sebészet és bőrgyógyászat is található. Legnagyobb megdöbbenésünkre a betegirányító hölgy emelt hangon jelezte, hogy itt ilyennel nem foglalkoznak. Mondtuk neki, hogy nem idevalósiak vagyunk, nem tudjuk hol van az orvosi ügyelet, és segítségét kértük. A hölgy továbbra is megtagadta a segítséget, és nem volt hajlandó sem útba igazítani, sem az ügyelet elérhetőségét, címét megadni, sem bármilyen információval szolgálni, hogy hová is mehetnénk. Majd idővel megjelent egy biztonsági őr is, aki bekapcsolódott a vitába és válogatott szitkokat vágott a hozzánk. Voltunk KURVÁK, KIELÉGÜLETLEN RIBANCOK, AKIKNEK MEG KÉNE MÁR MAGUKAT BASZATNIUK, és útbaigazítás gyanánt annyit kaptunk, hogy MENJÜNK A KURVA ANYÁNKBA. Többszöri kérésünk ellenére a betegjogi képviselő elérhetőségét sem voltak hajlandóak megadni! Miután egyre többször emlegettük, hogy nekik kötelességük megadni a betegjogi képviselő, illetve a főnökük elérhetőségét a biztonsági őr kis híján nekünk jött! Az csaknem verekedésbe torkolló veszekedéstől az 1,5éves kisfiú szinte sokkos állapotban sírva remegett a kezünkben! Lényegében ki lettünk hajítva a járóbeteg rendeléssel foglalkozó VASÚTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET, közismert nevén MÁVRENDELŐ Miskolci központjából rendelési időben!
A rendelőintézetet mindhárman bőgve hagytuk el. Kifelé menet, gyógyszertáron keresztül a gyógyszertáros megállított minket, hogy mi történt, miért sírunk. Elmeséltük mi történt. Ő előhívta hátulról a gyógyszerészt aki bevezetett minket a gyógyszertár hátsó részébe, és többszöri próbálkozás után végül a harmadik eszközzel tudta eltávolítani a kullancsot a kisfiúból.
Ezúton is nagyon szépen köszönjük a gyógyszerész segítőkészségét, és emberségét, hogy ellenben a betegirányítást végző hölggyel ő segített egy ellátásra szoruló aprócska gyereknek.

Ahhoz képest, hogy a MISKOLCI MÁV RENDELŐ honlapján a leírásban ilyen szavak kapnak helyet, mint "kultúrált környezet", "családias hangulat" és "betegközpontú ellátásszervezés", GYALÁZATOS módon kezelték a kisgyermekes anyuka segítségkérését!!!
GRATULÁLUNK A VEZETŐSÉGNEK AZ ALKALMAZOTTAIK BETEGEKHEZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSÁHOZ!

Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Ne állj szóba idegenekkel!
  2013-04-12 17:48:36, péntek
 
  Egyik kollégám ma reggel mesélte hogy járt apukája tegnap a fehérvári kórház parkolójában. Épp hogy beszállt, és bezárta belülről az autót (ezt később elmondom miért tette), odalépett egy fehér [értsd nem roma] fickó és kopogtatott az ablakon. 10 cm-re letekerte az ablakot, ahol a fickó bedobott egy csomag zoknit, majd kérte hogy fizesse ki. Persze ő mondta, hogy felejtse el, és indulni akart, erre egy roma gyerek az autó elé ugrott hogy ne tudjon elindulni. Ekkor adott egy gázfröccsöt, hogy a srác húzzon arrébb, mert ő tényleg elindul, de nem ment el. Másodszor is felbőgette a motort, hogy nem viccel és akkor végre félreugrott a gyerek. Mindez a kórház parkolójában, délelőtt. És hogy miért nem vitt már magával pénzt és zárta be rögtön az autót ahogy beült? Múlt héten az egyik ismerősét rabolták ki az Interspar parkolójában (de. 11 órakor), a következő módon: a hölgy bepakolt az autóba, beült, bezárta belülről az autót (mivel éppenséggel sok pénz volt nála) és indulni akart, amikor egy fehér férfi bekopogott az ablakán, hogy meg tudná-e mondani merre van a vasútállomás. Próbálta mutogatni hogy "arrafelé", de a fickó nem tágított, mert hogy el kell érnie a vonatát és nem érti pontosan merre is kell mennie. Erre a nő letekerte az ablakot és elkezdett kifelé mutogatni a srácnak és mondani hogy merre menjen pontosan - eközben (mivel háttal volt az anyósülésnek, nem látta) feltörte a roma gyerek az ajtót és kikapta a táskáját. A nő szaladt a fehér srác után, hogy mégis mi volt ez és azonnal adják vissza a táskáját, de ő csak vonogatta a vállát, hogy nem csinált semmit, csak megkérdezte merre van a vasútállomás. A rendőrséget rögtön felhívta, akik azt tanácsolták hogy azonnal menjen haza, zárcsere, stb., mert az elmúlt hetekben már több ilyen eset is történt és mire hazaértek, már a lakást is kipakolták. Sajnos a történetek valódiak. Ahogy ez megtörtént Fehérváron, úgy Pesten is és más városban is előfordulhat. Remélem a rendőrök elkapják ezeket a disznókat, de addig is vigyázzatok a parkolókban. És ahogy gyerek korunkban megtanultuk..ne állj szóba idegenekkel!
(ollózva)
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
u18.
  2013-03-26 17:49:03, kedd
 
  Gina halálos ölelése - (GHB)

Oroszrulett: a toxikológus szerint ehhez hasonlít a GHB használata. Vagyis semmivel sem különb, mint egy halántékhoz emelt pisztolyt elsütni, amiben vagy megöli a használót a forgótárban lévő egyetlen lőszer, vagy nem. Mivel - állapítják meg a szakemberek - aki GHB-t használ, annak fogalma sincs, mit szed be. Fogalma sincs arról, hogy reagál majd a szervezete az anyagra. Csak a gátlásokat oldja, csak kanos lesz, csak felpörög, és jókedvűvé válik, vagy jön a teljes emlékezetkiesés, a koordinációs képesség elvesztése, elájul, elveszti az eszméletét. Esetleg túladagolja a hülye, ami kómát, fulladást, légzési nehézséget okoz. Még csak azt sem tudja, milyen szemetet sózott rád a díler; jó esetben tiszta vizet vett tőle jó drágán, rossz esetben halálos mérget. Vagy majdnem halálosat. Mert annak a három srácnak, akiket a hét végén a Hajógyári szigetről vitt be mentő a kórházba óriási mákja volt. Bár eszméletlen állapotba kerültek be, lélegeztető gépre kellett őket kapcsolni, de megúszták. Ketten már haza is mehettek a kórházból. Valószínűleg így is felelni kell a tettükért, de ők legalább a saját életükkel játszottak.
Nagyobb a baj akkor, amikor Ginát nem magának vásárolja valaki, hanem azért, mert szer nélkül esélye sincs a csajoknál. Fogja a kis pipettát, és megvárja amíg a nő egy pillanatra másfelé figyel és már mehet is a színtelen, szagtalan, íztelen lötty az italba. Így lesz belőle egyetlen mozdulattal erőszaktevő bűnöző. Ha pedig megaszaladt a keze az adagolásnál, akkor gyilkos.

ollózva: u18.
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Megalázták a siket szépségkirálynőt!
  2013-03-26 17:27:12, kedd
 
  Mindenki rajong Weisz Fanniért, aki siketsége ellenére elhatározta, hogy teljes értékű életet fog élni. Szépségkirálynő lett és kiállt a hozzá hasonló emberek jogaiért, meghódítva még az országgyűlési képviselőket is. Egy audiológus azonban kegyetlenül megalázta a lányt.




ujság: Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 150 db bejegyzés
e év: 1772 db bejegyzés
Összes: 8876 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 301
  • e Hét: 1028
  • e Hónap: 7284
  • e Év: 66433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.