Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
feketeretek jótékony hatása
  2017-01-05 18:06:04, csütörtök
 
  Feketeretek-saláta variációk: mézes és joghurtos
"A fekete retek - erős aromája és magas illóolajtartalma miatt - közismerten jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen, továbbá alkalmazzák légúti betegségek gyógyítására. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását, ismeretes antioxidáns tulajdonsága is. Erősíti, tonizálja a beleket, serkenti a bélmozgást és egyben a székelést is. Az epére és a májra gyakorolt kedvező hatása valószínűleg közvetett, ugyanis a béltonizálásból vezethető le, mások szerint ugyanakkor közvetlenül is erősíti az epeutak simaizomzatát. Májzsírosodás ellen legjobb gyógyszer a fekete retek, és abból is a reteklékúra alkalmazása, legalább hat héten keresztül. Minden epeműködési rendellenességet gyógyíthatunk vele, még az epegyulladást is. Az epe ugyanis az elfogyasztott zsiradékkal kerül kapcsolatba. A felhalmozódott mennyiség idővel irritálja az epét, ekkor kezdünk valamit érezni az oldalunkon, a máj mellett. Ha epekövünk vagy epehomokunk van, segíthet, ha hathetes reteklékúrát kezdünk, de természetesen ezt csak orvosi felügyelet mellett tegyük. Stabilizálja a vérnyomást, megelőzi és gyógyítja a bőrbetegségeket, az ízületi gyulladást, és daganatellenes hatása is ismert." (Forrás.)
A fentiekben említett gyógyhatásai mellett azért az íze is nagyon jó.





Hozzávalók a mézeshez:

2 közepes fekete retek
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
só, őrölt bors





A fekete retkeket alaposan megmostam, papírtörlővel megtöröltem, meghámoztam és nagylyukú reszelőn lereszeltem.
A mézet és az olívaolajat elkevertem kevés sóval és őrölt borssal, majd a retekre öntöttem.
Néhány órára hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.





Hozzávalók a joghurtoshoz:

3 közepes fekete retek
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál méz
25 dkg feta sajt
2 kis pohár (2 x 140 g) natúr joghurt





A retkeket alaposan megmostam, papírtörlővel megtöröltem, meghámoztam és nagylyukú reszelőn lereszeltem.
A fokhagymagerezdeket megtisztítottam, a retekhez préseltem, rámorzsoltam a fetát.
Az olívaolajat elkevertem a mézzel és a joghurttal, és beleforgattam a fetás-fokhagymás retket.
Néhány órára a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.

forrás: hankka.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gyömbér tea
  2016-11-20 19:16:03, vasárnap
 
 



A gyömbér gyökér antibakteriális, gyulladáscsökkentő, és parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon sok tápanyagot, C-vitamint, magnéziumot, és számos ásványi anyagot tartalmaz.

Erősíti az immunrendszert, serkenti az emésztést, de ajánlott szívbetegségekre, fájdalomcsillapításra, és az asztma tüneteinek enyhítésére is. A gyömbér gyökér segítségével hatékonyan megtisztíthatjuk a májat, és könnyen leküzdhetjük a különböző fertőzéseket is.

Ha náthával, vagy influenzával küzdünk, igyunk sok gyömbérteát, hiszen tapasztalatok alapján bizonyított, hogy hatékonyabb, mint a gyógyszerek.
A gyömbér tea pozitív hatásai:

tisztítja a májat
feloldja a vesekövet
csökkenti a szélütés kockázatát
biztosítja a szervezet számára szükséges oxigént, ásványi anyagokat, és vitaminokat
megakadályozza a rákos sejtek kialakulását
javítja a keringést

Hogyan készítsük el a gyömbér teát?

Hozzávalók:

¼ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál őrölt kurkuma
kókusztej
egy csésze víz
méz (opcionális)

Elkészítése.
Forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a gyömbért, ezután főzzük még tíz percig, és adjuk hozzá a kókusztejet. Majd, amikor kissé kihűlt, szűrjük le, és kavarjunk hozzá egy kevés mézet.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gránátalma
  2016-11-11 23:09:00, péntek
 
 



Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe agránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az ,,Istenek gyümölcsét" akár magok, vagy lé formájában.Íme néhány info, tuti tipp és gránátalma recept ..

A gránátalma kemény pirosas-sárgás héjjal rendelkező, almaméretű és kinézetű gömbölyű gyümölcs. A lényege a kemény héj mögött megbúvó számtalan lédús, édes-savanykás és csodálatosan piros mag. Íze leginkább a ribizlire emlékeztet, kissé rózsaillatú, gyakran használják fel rózsavízzel kombinálva. Mitikus gyümölcs, a sok apró mag és színe miatt a termékenység, de a szerelem ősi jelképe is. Magas antioxidáns tartalma serkenti a vérkeringést (a nemi szervekben is), így vágykeltő ételként tartják számon.

Eredete

Közép-Kelet Ázsiából származik, Perzsiától Észak Indiáig már évezredek óta termelik, különösen népszerű volt a Fekete tenger keleti oldalain. Később a mediterrán országokban is elterjedt, fontos szerepet játszik a zsidó, iszlám vallásokban és a görög mitológiában. Manapság Dél-Kelet Ázsiában, Amerikában és Afrikában is termelik. Az északi féltekén szeptembertől januárig termelik, így ideális téli gyümölcs.

Vásárlás

A gránátalmát megvásárolhatjuk - általában darabonként - zöldségesnél, de nagyobb élelmiszerüzletek zöldségrészlegén is. Mérettől függően valamelyest költséges, de az egészségesre, különlegességre és változatosságra vágyóknak megéri a kiadást. Vásárolhatunk továbbá gránátalmalevet és szirupot is. A gránátalmából készülő grenadine számtalan koktél alapanyaga. Ne vegyük rossz jelnek, ha a héj kemény, attól a gyümölcs még lédús és ízletes (feltéve, hogy más sérülés nem látható rajta), csak kissé nehezebb kettévágni. Éretten kerül kereskedelmi forgalomba, így utóérésre nincs szükség.

Tárolás

Jól tárolható, hűvös helyen heteken át, de szobahőmérsékleten is akár 2 hétig.

Tisztítás

A gránátalmát mossuk meg, vágjuk keresztben ketté. A magokat kiszedhetjük villával, kiskanállal, vagy fakanállal kiütögethetjük, kézi citromfacsaróval a levet kipréselhetjük, persze gépivel még egyszerűbb, amelyet felhasználás előtt esetleg leszűrhetünk. Sokan a víz alatti kimagozásra esküsznek, azaz a magokat úgy szedik ki, hogy a félbevágott gránátalmát egy tál vízben, kezeket a víz alatt tartva, magozzák ki. Ha több részre vágjuk, a magokat akár kézzel is kiszedhetjük a szivacsos (egyébként keserű) belsőből. Óvatosan végezzük mindezt, mert a ruhán foltot hagyhat, és rendesen spriccel!



Felhasználás

Felhasználhatjuk nyersen salátákhoz, gyümölcsléként fogyasztva, szirup formában mártogatósok készítéséhez, színezésre (pl. kókuszreszelék), gyümölcsléként vagy szirupként gyümölcsös italok, koktélok készítéséhez, vagy egyszerű. A gránátalma különlegessé tehet salátát, desszertet, de húsételt is. Mitikus jellege, csodálatos piros színe miatt kiválóan alkalmas valentin napi ételek készítéséhez.

Néhány egyszerű ötlet a felhasználáshoz:

Kir Royal helyett készítsünk gránátalma levével (vagy sziruppal) finom és gyönyörű színű pezsgős koktélt, pár csepp elegendő a pezsgő átváltoztatásához.
Adjunk natúr joghurthoz egy-két teáskanálnyi gránátalma szirupot. Egészséges és finom is.
Ízesítsünk vanília, madártej vagy joghurt fagylaltot kevés grátánalma maggal és apróra vágott pisztáciával.
Adjuk a grátánalma magjait salátákhoz. Ideális gyümölcssalátához, de pikáns salátákhoz is. Utóbbi esetben készítsünk egy vegyes zöldsaláta levél alapot, ezt gazdagíthatjuk kecskesajttal, sült halloumival, vékonyra szeletelt édesköménnyel, vagy az egzotikusabb ízek kedvelőinek szeletelt mangóval, sült chilis garnélával. Egyszerű citromos/zöldcitromos-olívaolajos öntettel nagyon ízletes és különleges étel.
Készíthetünk gránátalma szorbetet is. Ehhez 2 gránátalma kipréselt levét keverjük el 2 ek rózsavízzel (esetleg vodkával, vagy feketeribizli likőrrel), és 2-3 ek cukorsziruppal vagy mézzel, majd fagyasszuk le egy lapos tálban. Tegyünk a mélyhűtő rekeszbe, 20 percenként keverjük át villával, és 2 óra múlva kész a különleges szorbet. Kiváló ünnepi desszert. Ünnepi édességek>>
Egyszerű köret, de önálló étel is lehet a gránátalma magokkal és apróra vágott mentával, szeletelt (és pirított) mandulával gazdagított kuszkuszsaláta. Esetleg pár csepp olívaolaj, esetleg citromlé, és máris kész.
Kiváló dekorációs alapanyag: pár szem magocska elegendő ételek dekorálásához, színesítéséhez.

Élettani hatások

A gránátalma magas tápanyag tartalma miatt a szuperételek egyike. Sokoldalú tehetség a gyógyításban, kutatások eredményei számos gyógyító hatást tulajdonítanak a gránátalmának, többek között kiváló antioxidáns, felhasználják szív- és rákbetegségek megelőzésében és gyógyításában is.

Gránátalma receptek

Marokkói csirkecomb gránátalmával





Az afrikai-arab ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptünket. A marokkói csirkecomb gránátalmával nem csupán szuper egyszerűen és aránylag gyorsan elkészíthető, de fantasztikusan pikáns és különleges, így elsősorban vendégváró vagy meglepő alkalmakra ajánljuk..

Hozzávalók

4 db csirkecomb (vagy 2 pár)
1 ek olívaolaj
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerkeverék
Fél tk szárított chilipehely
1 dl csirkeleves
Fél gránátalma magja
Fél citrom kifacsart leve
1 ek aprított petrezselyem zöld
1 ek aprított mentalevél

Elkészítés

Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A combokat megsózzuk, majd az olajban mindkét oldalon világos barnára sütjük. Egy tányérra kiszedjük.
Közben a hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
A felesleges zsiradékot a serpenyőből kiöntjük, a maradékban a hagymát megpuhítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és fűszerkeveréket. Egy percig kevergetjük.
Visszatesszük a combokat, majd felöntjük a levessel és a citromlével.
Fedő alatt 15 percig rotyogtatjuk, majd a fedőt levesszük, és a hőfokot feljebb állítjuk.
Néhány percig sütjük tovább, addig, amíg egy sűrű sziruppá redukálódik a mártás.
Közben óvatosan kikaparjuk a gránátalma magjait és felaprítjuk a zöldfűszereket.
Tálalás előtt megszórjuk a magokkal és az aprított zöldfűszerekkel.
Melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
fogyás
  2016-10-03 21:04:12, hétfő
 
 
Zsírégető vitaminok, amik nélkül nem indul be a fogyás


Az a fránya fogyókúra mindig, ugye? Aztán vagy állati nehéz, vagy elcsábulunk az első somlói galuska látványától, esetleg ülőmunkát végzünk és a fenének van már kedve egy pörgősebb nap után még tornázni is. Nézzük meg, mely vitaminok azok, amik igazán segíteni tudnak a fogyókúrában!
Anyagcsere gyorsításra: B-vitamin

A B-vitaminok családja felel anyagcserénk optimális működéséért. Ők azok a kis katonák, amelyek lebontják a szénhidrátokat, fehérjéket, zsírt és segítik azokat a felszívódásban. Nem mellesleg hasznos munkát végeznek a szív- és érrendszer, valamint a bőr és a szem helyes működésénél.

B-vitaminok hiánya pedig idegességet okoz, úgyhogy fontos beépítenünk az étrendükbe őket.

B3 vitamint tartalmaznak az olajos magvak, a halak, a sovány húsok, a tejtermékek és az élesztő. B6 vitamint tartalmaznak a szárazbabfélék, a halak, a sovány húsok, a marhahús, a tej és a banán. B12 vitamint tartalmaznak a csirkehúsok, a hal, a tej és a tojás.
Ami nem enged elhízni: folsav

Amikor állapotos lettem, a nőgyógyász első és legfontosabb intelme az volt: innentől szedjek folsavat. Ez a vitamin is erősíti a szívet és az ereket, de a B-vitaminokkal egyetemben segíti az anyagcsere folyamatokat is - és igen, kismamák számára kötelező szedni, segít a magzat fejlődésében.

Elégtelen bevitele hazánkban igen gyakori, sokan a javasolt napi adag alsó határát sem érik el. Jó hír most az eperszezon környékén: az eper tele van folsavval, de a csirkemáj és a brokkoli is tartalmazza.
Ismerd meg zsírgyilkosként is: C-vitamin

Bizony, nem csak akkor kell a C-vitaminos fiolához kapkodni, ha az ember meg van fázva és taknyos. Napi szinten iktasd be az életedbe a C-vitamint, minimum 1000 milligramm mértékben, de semmit nem ártasz, ha ennek a két-háromszorosát is magadhoz veszed.

Az összes ma ismert népbetegség és civilizációs ártalom ellenszere a C-vitamin, egy igazi áldás. És ami a fogyókúrát illeti, nos itt a vitamin hiányára hívom fel a figyelmet. Ha nem kap elegendő C-vitamint a szervezeted, az egész immunrendszered elfáradt, legyengül, ami miatt a szervezeted raktározni kezdi a tápanyagokat és durván lelassul az emésztésed.

A hasi zsírpárnák ellen: D-vitamin

A D-vitamin a szervezet kalcium- és foszforháztartásának karbantartásához - így a zsírégetéshez -, a csontok egészségéhez és a növekedéshez szükséges, továbbá befolyásolja az immunrendszer működését is.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
izületi fájdalmak enyhítése
  2016-08-23 01:07:57, kedd
 
 
Ez az otthoni gyógykészítmény már az első használat után megszabadít az ízületi fájdalmaktól!

Amennyiben már betöltöttük a 40. életévünket, sajnos szembe kell néznünk az öregedés okozta problémákkal, tünetekkel, amihez hozzátartoznak az ízületeket érintő betegségek is. Főként a térd behajlítása okozhat gondot, de a vállak, és könyököt érintő fájdalmak sem ritkák. Az évek múlásával a reuma, az ízületi gyulladás, a törések esélye is egyre nagyobb lesz.

2015\09\30 arisztotela
Ez az otthoni gyógykészítmény már az első használat után megszabadít az ízületi fájdalmaktól!





Amennyiben már betöltöttük a 40. életévünket, sajnos szembe kell néznünk az öregedés okozta problémákkal, tünetekkel, amihez hozzátartoznak az ízületeket érintő betegségek is. Főként a térd behajlítása okozhat gondot, de a vállak, és könyököt érintő fájdalmak sem ritkák. Az évek múlásával a reuma, az ízületi gyulladás, a törések esélye is egyre nagyobb lesz.

mustarok-gyogykence

Ez az orosz népi gyógyászatban használt természetes alapanyagokból készített gyógykészítmény nagyszerűen csillapítja az ilyen típusú fájdalmakat, és a szükséges hozzávalók valószínűleg mindannyiunk konyhájában is megtalálhatók.
A következőkre lesz szükségünk:

- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál finom só
Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, míg homogén állagú krémet nem kapunk. Ezután tegyük bele egy üres műanyag dobozba, és tároljuk, amíg el nem fogy.
Felhasználás:

Lefekvés előtt kell bekenni a sajgó ízületeket, hogy az éjszaka során pihenve gyógyulhassanak. A fájó testrészekre kell tenni egy keveset, majd rá kell csavarni egy műanyag fóliát, és egy meleg, gyapjúsálat. Hagyjuk 1,5-2 óráig magunkon ezt a kötést, majd reggel mossuk le a krémet. Már az első nap után érezni fogjuk az enyhülést, de a kezelés sikerességének érdekében 4-5 napon keresztül alkalmazzuk ezt az eljárást. A krémet tároljuk a hűtőben, ha pedig elfogyna, készítsünk újat.

A mustárban sokféle gyógyhatás található. Például égési sérülés esetén, ha bekenjünk a bőrt egy vékony mustárréteggel, enyhülni fog a fájdalom. Meghűlés esetén is vegyünk be egy kanál mustárt, és csillapodni fog a torokfájás. Ha fejfájás gyötör, kenjük be a homlokunkat egy kevés mustárral, jót fog tenni.

Filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
sárgabarack turmix
  2016-07-22 21:51:46, péntek
 
 



Hozzávalók:

1 ½ -2 dl cukormentes mandulatej
2 nagy vagy 4 kisebb sárgabarack, kimagozva, felvágva
1 nagyobb őszibarack
fél avokádó
1 teáskanál chia mag
4-5 szem kardamon mag őrölve
1 teáskanál citromlé
menta levél/ ízlés szerint
citromfű/ ízlés szerint
édesítő ízlés szerint ha savanykás

Ha kell még hígítsuk vízzel és lehet jéggel is inni:-)

forrás: testszerviz.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
bazsalikomos dinnye turmix
  2016-07-22 21:49:22, péntek
 
 



Hozzávalók:

2dl cukormentes mandulatej
2 csésze sárgadinnye (feldarabolva, lehűtve)
1 evőkanál frissen vágott bazsalikom, lehet több is izlés szerint
1 evőkanal frissen facsart citromlé
½ avokádó kimagozva, meghámozva
5-6 csepp folyékony stevia izlés szerint
1 csipet só
1 teáskanal búzafű por
1 teáskanál chia mag
1 teáskanál lenmag olaj
1 ½ csésze jég

forrás:testszerviz.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
víz az éltető erő
  2016-07-17 18:44:30, vasárnap
 
  Dr. Fereydoon Batmanghelidj
Tudja meg minden testi fájdalom közös nevezőjét
A fájdalom a vízre való szomjazást jelzi - tudományos információ a dehidratációról


Egy átütő erejű gyógyászati felfedezés történt, amiről tudnod kell. Már megrázta a fővonalú orvoslás alapjait. Egyszerűen fogalmazva ez egy ,,új tudományos megértés" arról, hogy a krónikus és nem szándékos dehidratáció olyan sok formában tud megmutatkozni, mint ahányféle betegséget találtunk fel az orvoslásban.

Úgy becsülhető, hogy Amerikában több mint 110 millió ember van kitéve a fájdalom általi szenvedésnek, néhány esetben bénító erejű fájdalomnak. ,,A dehidratáció okozta fájdalom" rengeteg különböző formában kínozza az amerikaiakat, amelyeket általában nem kötiek össze a dehidratációval. Ezek a következők:

Ízületi gyulladás: a társadalmon legnagyobb részénél a krónikus és nem szándékos dehidratáció ízületi gyulladás formájában mutatkozik meg.

Gyomorégés: a gyomorégés dehidratációra utal, milliók éjszakáit és nappalait teszi tönkre.

Hátfájás: gyötrő fájdalom, amitől évente több mint 30 millió ember szenved időközönként.

Migrén: ez a legyengítő fájdalom fiatalok és öregek életét egyaránt teszi tönkre.

Vastagbélgyulladás: fájdalom, ami a székrekedéssel köthető össze. Mindennapi kísérője és problémája a társadalom nagy részének.

Izomrostfájdalom (fibromyalgia): fájdalom az izmokban és az ízületekben, bénító probléma és milliók szenvednek tőle.

Szívtáji fájdalom: mivel ez egy közelgő szívrohamnak és lehetséges halálnak az ominózus jele, ezért ez az, amitől legjobban tartanak a fájdalmak közül.

Azért hogy megszabaduljunk ezektől a gyötrő fájdalmaktól, különböző fájdalomcsillapító orvosságokat állítottak elő és írtak fel az orvosok, akik soha nem voltak tisztában annak a fiziológiai jelentőségével, hogy miért van a testnek egy fájdalom vészjelző rendszere egyáltalán és mi az a közös tényező, ami ezeknek a fájdalmaknak a mechanikáját kiváltja. Ezeket a fájdalmakat, a test különböző pontjain érezni, tehát nyilvánvalóan különböző betegségeket jelentenek, vagyis úgy tűnhetett. Mivel a fájdalom kutatása eddig csupán a fájdalom összetételére fókuszált, ezért a közös tényező, a test belsejének vízhiánya, rejtve maradt.

1987 óta egy új tudományos értelmezés vette kezdetét, miszerint a helyi vagy területi dehidratáció az elsődleges közös tényező és fájdalmat teremtő ok az emberi testben. Akkor kezdődik, amikor egy hosszan tartó területi vízhiány lép fel, beleértve a testben a belső fájdalmat érzékelő idegsejteket is. Ez minden testi fájdalom közös tényezője.

A test aszályprogramja szerint, amikor nincs elegendő friss víz, hogy bejárja a testet és kimossa az anyagcsere mérgező melléktermékeit, azokról a területekről, amelyek folyamatos munkában vannak; az idegvégződések ezeken a területeken a mérgek megemelkedett szintjét érzékelik, beindul a fájdalom vészjelzés, azért, hogy rávegye a személyt, hogy abbahagyja a mérgező melléktermékek termelését - ennélfogva a fájdalmas terület működésének veszteségét.

Például, ha maga a szívizom nem rendelkezik elegendő mennyiségű friss vízzel és mégis gyorsabban kell vernie, mert meg kell birkóznia egy fizikai megerőltetéssel, fájdalom keletkezik. Ebben az esetben a fájdalom a friss vízre való szomjazást jelzi, annak ellenére, hogy azt hiszik, hogy a vérerek beszűkülése miatt a vér folyása csökken a szívizmokba. Érdekes módon a dehidratáció okozza a koleszterin lerakódásokat is a szív-artériákban.

A test krónikus fájdalmainak kezelésében, az egyszerű víznek sokkal magasabb természetes gyógyító ereje van, mint bármilyen fájdalomcsillapítónak. A fájdalomcsillapítók elhalkítják a test vízért való kríziskiáltásait, de nem teszik helyre a friss víz hiányát a test belsejében.

Tehát a víz bevitele kezeli a fájdalmat termelő aszályt és elhárítja a testben a további veszélyeket.

Forrás Dr. Batmanghelidj saját weboldala: www.watercure.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
görögdinnye mag
  2016-07-13 10:52:33, szerda
 
 



Lehet, hogy egész életedben rosszul etted a görögdinnyét? Most megtudhatod.
Gyerekként sokunk hallottuk anyánktól, hogy ne nyeljük le a dinnye magját, mert kinő a hasunkban.
Valószínűleg ő sem volt tisztában azzal, hogy miről beszél, többek között azért, mert nyilván nem nő ki a hasunkban, hiszen a gyomorsav elemeire bontja.
Én is kiköptem a dinnye magot, és a mai napig megmaradt ez a szokásom, mivel képtelen vagyok lenyelni azt. Pedig tele van csodálatos tápanyagokkal, amire nagy szüksége van a szervezetnek, ilyen például a B vitamin, fehérje, zsír magnézium és vas.
A görögdinnye magjaiban tényleg sok vitamin van. amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a testünk megfelelően működjön. Ezek nélkül nem megfelelő az emésztés, lassabbak az agyi funkciók, és szabálytalan a szívverésünk is.
Tartalmaz folsavat, és niacin, ami segít a testünknek csökkenteni a koleszterint, és könnyebben tudjuk az ételt energiává átalakítani, ami számos betegség kockázatát csökkenti.

Nehéz a proteint nagy mennyiségben megtalálni egy-egy ételben, de a görögdinnye mag, több mint 30 gramm fehérjét tartalmaz - egy csészényi szárított mag -

Mivel a mag tele van zsírral, és omega 6 zsírsavakkal, így jót tesz a vérnyomásnak is, de nem igazán ajánlott a fogyókúrázóknak.
A vastartalmának köszönhetően segít a fáradtság legyőzésében, és az oxigén szállításban az agyhoz.

Ha hasznos ez az információ szerinted, akkor oszd meg, hogy más is megegye a dinnyemagot, a kiköpés helyett!

Forrás: organikusok.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
citrom és szódabikarbóna
  2016-07-09 23:23:06, szombat
 
 




2015\11\30 arisztotela
A kombináció, ami életeket menthet: Szódabikarbóna és citrom

Számos tanulmány szerint, ha citrom és szódabikarbóna keverékét fogyasztjuk reggelente, egy óriási lépést teszünk az egészségünk érdekében. Tudtad, hogy bizonyos tanulmányok szerint a kettő együtt nagyobb erővel rendelkezik (pontosan tízezerszer nagyobb hatóerővel), mint a kemoterápia? Érdemes jobban utánajárni a dolognak, és kipróbálni.

Vajon miért őrzik hét pecsét alatt ezt az ősi titkot? Ha mindenki tudná, akkor bizonyára sokkal több egészséges ember lenne a világon, azonban az a veszély is fennáll, hogy az egészségügy profit nélkül maradna, írja a healthylifetricks.com.
A citrom bizonyítottan anti-karcinogén hatással rendelkezik a tumorok és ciszták esetében. A rák számos fajtájával veszi fel a harcot eredményesen. Szódabikarbónával keverve normalizálja a szervezet pH-értékét.

Egy nemrég készült tanulmány szerint heti négy vagy öt alkalommal 150 gramm citrom fogyasztása a vastagbél rák kialakulásának esélyét 18%-al, a gyomorrákét szintén 18%-al, a torokrákét pedig 58%-al csökkentette.

A citrom 12 féle daganatos betegséget képes elpusztítani. Megakadályozza a már meglévő rákos sejtek burjánzását, az újak kialakulását. Tízezerszer nagyobb hatóerővel rendelkezik, mint a kemoterápiás szerek, melyek a rákos és az egészséges sejteket is elpusztítják. Csupán annyit kell tennünk, hogy két evőkanál frissen facsart citromlevet keverjünk el egy fél evőkanál szódabikarbónával. Öntsük fel egy pohár vízzel, és igyuk meg, lehetőleg reggel éhgyomorra. Két hét után már érezni fogjuk a hatását, nem leszünk olyan fáradtak, tele leszünk energiával és a kedvünk is sokkal jobb lesz.

forrás: twice.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     3/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1716
  • e Hét: 3615
  • e Hónap: 8019
  • e Év: 39748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.