Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Akkor legyél ápoló....
  2017-05-13 07:37:05, szombat
 
 



Ápolók nemzetközi napja 2017 május 12 / Magyar Egészségügyi Dolgozók (MED) fényképe
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
RÁK ELLEN - Memerski professzor receptje
  2017-05-12 13:38:44, péntek
 
 



Egy bolgár tudós megtalálta a leghatékonyabb csodaszert: 4 evőkanállal naponta, és a rák eltűnik!
Hristo Mermerski híres bolgar professzor egy igencsak egyszerű keverékről bizonyította be, hogy rendszeres alkalmazása nyomán eltűnnek a rákos sejtek.

"Ez egy olyan természetes tápanyagokat tartalmazó keverék, mely az egész testet gyógyítja, és maradéktalanul megszabadít a rákos sejtektől" - közli tanulmányokban és előadásokban a professzor.
A keverék titka az, hogy tisztítja az ereket, megszabadít a krónikus gyulladásoktól, regenerálja az immunrendszert, tisztítja a májat és a vesét is. Ezenkívül pedig javítja az agyműködést és a memóriát, véd a szívrohamtól, és segít felépülni a stroke vagy különböző szívbetegségek után. Sokan tartják úgy, hogy ez eddig a legjobb ellenszere a rákos betegségeknek.

Hozzávalók: 15 friss citrom, 12 gerezd fokhagyma, 400 gramm csíráztatott gabona (zöld búza), 400 gramm friss dió.

Elkészítés: egy edénybe tegyük bele a búzát, öntsük fel vízzel, és hagyjuk egy éjszakán át ázni. Miután 10 -12 órát állt a vízben, mossuk le, majd szűrjük le egy tiszta gézen. Tegyük a búzát egy tálcára, és hagyjuk állni 24 órán keresztül, ennyi idő alatt kb. 1-2 mm csíra képződik a gabonán.

Ezután készítsük el a csodálatos keveréket. Keverjük össze a búzacsírát a megtört dióval és a fokhagymával. Tisztítsunk meg öt citromot a héjától, és keverjük bele azt is, majd adjuk hozzá a többi tíz citrom levét. Addig turmixoljuk, míg az egész homogén állagú lesz, majd keverjünk bele mézet, és hagyjuk állni 3-5 napon keresztül.

A keverékből fél órával a főétkezések előtt kell fogyasztani, és lefekvés előtt is egy 1 kanállal. Ha rák kezelésére alkalmazzuk, akkor kétóránként 1-2 evőkanállal kell bevenni belőle.

A professzor szerint a keverék segítségével megőrizhetjük a test és lélek frissességét, a fiatalságot, és energikusak leszünk egész életünkben.

"Elengedhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, szénhidrátokat és növényi olajokat tartalmaz. Javítja az összes belső szerv és a mirigyek működésének egészségét, így segítségével számos betegség előzhető meg, és győzhető le" - állítja a professzor.
Forrás : Link

Megjegyzés : nagyon sok ilyen recept kering a neten, természetesen az orvosi kezelés elengedhetetlen - a kemoban már nem vagyok annyira biztos . Ez a második recept, amiben úgy gondolom komolyan hihetünk - Memerski professzor igazi hiteles tudós (CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gyerekek dolgozataiból :-)
  2017-05-11 23:48:13, csütörtök
 
  SÍRVA RÖHÖGŐS: A LEGJOBB, LEGVICCESEBB IDÉZETEK MAGYAR GYEREKEK DOLGOZATAIBÓL:

Ki volt az egri vár hős kapitánya ?
Dombovári István

Mikor uralkodott Szulejmán :
Szerdán az RTL-en

Egy kis környezetismeret, biológia:

Hogyan keletkeznek a barlangok?
,,A víznyelő elnyeli a vizet és ami lerakódik a víz kap okszigént és lepetyeg és pár évenként növekszik és így keletkezik a mészkő barlang."

Milyen a gyékény gyökérzete?
,,Csavargó."

Milyen betegséget lehet kapni a parlagfűtől?
,,Energiát."

Harmadikosok a csapadékképződésről:
,,Ha a hideg levegő összeütközik a meleg levegővel abból lehelet lesz."
,,Ha hajnalban kimegyünk, vizes lesz a papucsunk."
,,A hódara káros, mert feldönti a kocsikat."
,,Csapadékfajta: lisztharmat."

- Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba.
- A fecske egy költöző madár olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá.

Egy kis történelem:

- A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé.

- II. József, a vaskalapos király Mária és Terézia fia volt.

- Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elől maga a császár is csak álruhában tudott menekülni.

- Kolombusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt.

- Szulimánt a szigeti ostromnál megölték, ezért egyelőre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghódítsa.

- A kutatók az őshazában megtaláltak az ősmagyarok hátrahagyott részeit.

- A Magna Charta Libertatum kimondta, hogy ugyanazért a bűnért senkit nem lehet kétszer megölni.

- Egyiptom őslakói a múmiák.

- Julius Ceasart a márciusi Idusok ölték meg.

- Lincoln anyja már csecsemő korában meghalt.

- Az éhen halt sereg kitakarodott az országból.

Egy kis irodalom:

- A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda...

- Ady Boncza Bertalant vette feleségül.

- A Toldi olyan mű, amelyben a főhőst feldolgozzák.

- A XVIII. századi főurak palotakertjei tele voltak szépen nyírt szökőkutakkal.

- És akkor a költő megírta Szundi két apródja című verset.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nyelvtörők
  2017-05-11 23:41:44, csütörtök
 
  A LEGNEHEZEBB MAGYAR NYELVTÖRŐK! TE HÁNYAT TUDSZ HIBÁTLANUL ELMONDANI?

A magyar nyelvben rengeteg olyan szó található, amitől önmagában is összeakad az ember nyelve. Hát még ha ezek szép sorjában, egymás után következnek.....

A magyar nyelvben rengeteg olyan szó található, amitől önmagában is összeakad az ember nyelve. Hát még ha ezek szép sorjában, egymás után következnek:

Az ibafai papnak fapipája van, ezért az ibafai papi pipa papi fapipa.

Nem minden tarka fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka fajta szarkafajta farka tarkabarka.

Csepregi csikós itat a Tiszán, sárga selyem csengő cseng a csepregi csikós csinos csikaja nyakán!

Luxusmoszkvicskisbusz-slusszkulcs.

Mit sütsz, kis szűcs? Tán sós húst sütsz, kis szűcs?

Fekete bikapata kopog a fekete pepita patika köveken!

Stresszes, strasszos strucc-sztreccscucc.

Ede, de bedezodoroztad magad!

Egy kupac kopasz kukac meg egy kupac kopasz kukac, az két kupac kopasz kukac. Két kupac kopasz kukac, meg egy kupac kopasz kukac, az három kupac kopasz kukac.

Piros csíkos cinkcsészében cukros csirkecomb.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Érdemes megfontolni
  2017-05-11 23:33:47, csütörtök
 
  A VILÁGHÍRŰ PROFESSZOR AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ EMBEREK 70 SZÁZALÉKA EBBE A TÉVEDÉSBE HAL BELE

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. Cikkünkben leírt kijelentései sokakat megleptek.

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni, így nem szabad hosszú ideig megterhelő fizikai munkát végezni, és az étkezés módját, mértékét, arányait is szem előtt kellene tartani. Az emberek 70 százaléka azért hal meg, mert túl nagy mennyiséget fogyaszt bizonyos élelmiszerből, ami miatt ízületi panaszok, fekélyek, szívproblémák, agyvérzés, különböző daganatos betegségek, érelmeszesedés alakul ki. Éppen ez késztetett arra, hogy a 11 csoportba soroljam az élelmiszereket. A legfontosabbak a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő, a joghurt és a bor. Igen, a bor! Persze ezt is mértékkel kell fogyasztani. Franciaországban a húst vörös borban pácolják be, ami nagyon egészséges.

Beszélni kell a joghurtról is. Korábban a mi finom bolgár joghurtunkat lehetett kapni a piacokon, azonban mára már bejöttek a francia, német, dán és olasz joghurtok, amelyek élesztő és tej hozzáadásával készülnek, de nem tartalmazzák azokat a jótékony baktériumokat, amiket a bolgár igen. Ma már ilyen joghurtot csak Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet kapni. A jótékony, könnyen emészthető joghurt a fiatalság legjobb megőrzője, ugyanakkor hozzájárul a gyomor- és a vastagbélrák megelőzéséhez. Naponta egy kisebb doboz joghurt elfogyasztása például megakadályozza, vagy lassítja a csontritkulást, és a testsúly csökkenéshez is hozzájárul.

- A sárgarépa és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

- Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes még a kávét is cukor nélkül inni, mert úgy egészségesebb. Amerikában egy ember átlagosan évente 46 kg cukrot visz be a szervezetébe, ami elképesztően sok, és amely szív-, tüdő, vese- és gyomorbetegségeket okoz. Ez nem más, mint öngyilkosság. A bolgárok 30 százaléka magas vérnyomással küzd, ami a sós ételek, a chipsek fogyasztásának is nagyban köszönhető.

- Fogyasszunk el minden nap egy almát, igyunk tiszta vizet, és gyógyteákat, mozogjunk sokat, élvezzük a természet szépségeit, ne gondoljunk az öregedésre. A táplálékunk egyben a gyógyszerünk is kell legyen, hiszen ha kiegyensúlyozottan étkezünk, megszabadulhatunk a betegségek 66 százalékától. A hölgyek figyeljenek oda magukra, fogyasszanak mézet, dióbelet, szárított barackot, mazsolát, citromot. Így csodaszépek maradhatnak még 70 éves korukban is!
Forrás : Link

Rák ellenes egyszerűen összeállítható receptje a professzornak :
15 friss citrom, 12 gerezd fokhagyma, 400 gramm csíráztatott gabona (zöld búza), 400 gramm friss dió.
részletesebben és az alkalmazásáról :Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Érdemes megfontolni
  2017-05-11 23:33:44, csütörtök
 
  A VILÁGHÍRŰ PROFESSZOR AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ EMBEREK 70 SZÁZALÉKA EBBE A TÉVEDÉSBE HAL BELE

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. Cikkünkben leírt kijelentései sokakat megleptek.

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni, így nem szabad hosszú ideig megterhelő fizikai munkát végezni, és az étkezés módját, mértékét, arányait is szem előtt kellene tartani. Az emberek 70 százaléka azért hal meg, mert túl nagy mennyiséget fogyaszt bizonyos élelmiszerből, ami miatt ízületi panaszok, fekélyek, szívproblémák, agyvérzés, különböző daganatos betegségek, érelmeszesedés alakul ki. Éppen ez késztetett arra, hogy a 11 csoportba soroljam az élelmiszereket. A legfontosabbak a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő, a joghurt és a bor. Igen, a bor! Persze ezt is mértékkel kell fogyasztani. Franciaországban a húst vörös borban pácolják be, ami nagyon egészséges.

Beszélni kell a joghurtról is. Korábban a mi finom bolgár joghurtunkat lehetett kapni a piacokon, azonban mára már bejöttek a francia, német, dán és olasz joghurtok, amelyek élesztő és tej hozzáadásával készülnek, de nem tartalmazzák azokat a jótékony baktériumokat, amiket a bolgár igen. Ma már ilyen joghurtot csak Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet kapni. A jótékony, könnyen emészthető joghurt a fiatalság legjobb megőrzője, ugyanakkor hozzájárul a gyomor- és a vastagbélrák megelőzéséhez. Naponta egy kisebb doboz joghurt elfogyasztása például megakadályozza, vagy lassítja a csontritkulást, és a testsúly csökkenéshez is hozzájárul.

- A sárgarépa és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

- Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes még a kávét is cukor nélkül inni, mert úgy egészségesebb. Amerikában egy ember átlagosan évente 46 kg cukrot visz be a szervezetébe, ami elképesztően sok, és amely szív-, tüdő, vese- és gyomorbetegségeket okoz. Ez nem más, mint öngyilkosság. A bolgárok 30 százaléka magas vérnyomással küzd, ami a sós ételek, a chipsek fogyasztásának is nagyban köszönhető.

- Fogyasszunk el minden nap egy almát, igyunk tiszta vizet, és gyógyteákat, mozogjunk sokat, élvezzük a természet szépségeit, ne gondoljunk az öregedésre. A táplálékunk egyben a gyógyszerünk is kell legyen, hiszen ha kiegyensúlyozottan étkezünk, megszabadulhatunk a betegségek 66 százalékától. A hölgyek figyeljenek oda magukra, fogyasszanak mézet, dióbelet, szárított barackot, mazsolát, citromot. Így csodaszépek maradhatnak még 70 éves korukban is!
Forrás : Link

Rák ellenes egyszerűen összeállítható receptje a professzornak :
15 friss citrom, 12 gerezd fokhagyma, 400 gramm csíráztatott gabona (zöld búza), 400 gramm friss dió.
részletesebben és az alkalmazásáról :Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Kőrózsadísz készítése
  2017-05-11 19:16:14, csütörtök
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Masszáda
  2017-05-11 19:08:03, csütörtök
 
 



A Masszáda egy régi várrom Izraelben, egy elszigetelt fennsíkon, a sivatag keleti szélén, közel a Holt-tengerhez. A várat és a hozzá tartozó palotát Heródes építette magának i. e. 37 és 31 között.
 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Kókuszolajról jó tudni
  2017-05-11 09:41:56, csütörtök
 
  Hogyan segíthet a kókuszolaj pajzsmirigy problémák esetén?

Az alternatív medicina szerint a kókuszolaj a pajzsmirigy alulműködés kezelésében lehet hatékony kiegészítő. A pajzsmirigy az egyik legnagyobb belső elválasztású mirigy az emberi szervezetben. T3 és T4 hormonokat termel. Ezek a hormonok együttesen felelnek a hangulatért, anyagcseréért, energiaszintért, testhőmérsékletért, pulzusszámért és vérnyomásért.

Mi a pajzsmirigy alulműködés?

Az alulműködő pajzsmirigy nem képes elég hormont termelni, ennek következtében a szervezet nem képes megfelelő működésre a fenti tényezők vonatkozásában (izmok, csontok, kémiai reakciók, energia, stb.).

A hosszú ideig fennálló, kezeletlen pajzsmirigy alulműködés hízáshoz, ízületi fájdalomhoz, székrekedéshez, fáradtsághoz, általános gyengeséghez, száraz bőrhöz, gyenge körmökhöz, szívbetegséghez és még egy sor másik problémához vezet.

A pajzsmirigy alulműködés a vér hormonszintjének vizsgálatával állapítható meg. Jelenleg nem ismert a betegség gyógymódja. Ha valakinél jelentkezik a betegség, akkor élete végig eltart.

A szintetikus hormon szedése egyszerű, biztonságos és hatékony módja a betegség kezelésének. Az egyik legismertebb és leghatékonyabb alternatív gyógymód a kókuszolaj fogyasztása.

Kókuszolaj és a pajzsmirigy alulműködés

A laurinsav egy közepes szénláncú triglicerid. Ez a zsírsav a kókuszolajban és az anyatejben nagy mennyiségben megtalálható. Kiváló gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik.

A másik, kókuszolajban nagyobb mennyiségben megtalálható zsírsav a kaprilsav, ami szintén jelen van az anyatejben is. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy erőteljes gombaölő.

A benne lévő kaprinsav pedig vírus és baktériumölő.

Hogyan segít a kókuszolaj pajzsmirigy alulműködés esetén?

1, Segíti a fogyást
A megmagyarázhatatlan testsúly gyarapodás a pajzsmirigy alulműködés egyik gyakori tünete. Aki pajzsmirigy alulműködésben szenved, meglehetősen nehezen veszít testsúly feleslegéből. Ennek oka, hogy a pajzsmirigy hormonok fontos szerepet töltenek be az anyagcsere folyamatában.
A kókuszolaj a benne lévő közepes szénláncú zsírsavaknak köszönhetően, segíti a fogyást.

2, Fokozza az anyagcserét
A pajzsmirigy hormonok fontos szerepet játszanak a sejtek működésében és az anyagcsere szintjében. Az alulműködő pajzsmirigy alacsony energiaszinthez és állandó fáradtsághoz vezethet.

A közepes szénláncú zsírsavak, amik a kókuszolajban találhatók, könnyedén belépnek a mitokondriumokba, a sejtek energiaégető erőműveibe.

Serkentik az anyagcserét, emelik a testhőmérsékletet, erősítik az immunrendszert.
Ha beépíti az extra-szűz kókuszolajat étrendjébe, serkentheti anyagcseréjét és megőrizheti erős immunrendszerét.

3, Harcol a gyulladások ellen
Az izom és ízületi fájdalom igen gyakori a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek körében. Ennek elsődleges oka az alacsony hormonszint miatt kialakuló gyulladások.

A kókuszolaj direkt gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, segítségével csökkenthető az ízületi és izomfájdalom.

4, Megoldást jelent székrekedés esetén
A pajzsmirigy alulműködés az anyagcsere lassulásával párhuzamosan az emésztőrendszer működését is korlátozza, így a vékony és vastagbelek mozgását is. Ennek következtében a széklet lassabban halad keresztül a bélrendszeren, ami székrekedéshez vezet.

A kókuszolajban lévő jótékony zsírsavak segítik a belek mozgását, stimulálják az emésztőrendszer működését, ezáltal megszüntetik a székrekedést.

Emellett a kókuszolaj természetes hashajtó is, lágyítja a székletet.

Adjon egy teáskanál extra-szűz kókuszolajat egy pohár langyos tejhez és igya meg lefekvés előtt.

5, Ápolja a száraz bőrt
A száraz, viszkető bőr gyakori jelenség pajzsmirigy alulműködés esetén. A lassult anyagcsere csökkenti az izzadást, ami szintén szárítja a bőrt.

A kókuszolajat tehát nem csak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatja az érintett bőrfelületen. Masszírozza vele 10 percig bőrét, várjon 30 percet, majd vegyen egy fürdőt.

6, Megelőzi a hajhullást
A pajzsmirigy alulműködés negatív hatással van a haj növekedésére is. Ráadásul a betegség nem csak a haj növekedésére, hanem a szemöldök és testszőrzet növekedésére is hat.

Masszírozza langyos, extra-szűz kókuszolajjal fejbőrét 5 percig, hagyja rajta éjjel, majd másnap reggel mosson hajat.

Mennyi kókuszolajat fogyasszon egy nap?

Pajzsmirigy betegség esetén naponta 2-3 evőkanál kókuszolaj fogyasztása megengedett. Adjon extra-szűz kókuszolajat forró teájához, kávéjához vagy reggeli tejéhez. Használja főzéshez. Saláták és levesek elkészítése során is alkalmazhatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Szemünk elárulja, mi bajunk: ezek a betegségek jelei
  2017-05-11 09:29:56, csütörtök
 
  Egy álmatlan éjszaka vagy klóros vizű uszoda után általában egyértelmű, mi a baj a szemünkkel. Néha azonban előfordulhat, hogy a megszokottnak tűnő rendellenesség valamilyen súlyosabb betegségre utal.

Az alábbiakban azt vesszük sorra, mi minden okozhatja esetleges szempanaszainkat. Tehát nemcsak a szembetegségek, hanem bármely szervi betegség, amely jellemző tüneteket okoz a szemen, vagy a szem belsejében lévő szövetekben.

SZEMVÖRÖSSÉG

Ajakherpesz: Szemeink kivörösödését vírusok és helyi fertőzés is okozhatja. Az emberek 90 százaléka által hordozott herpesz vírus is megfertőzheti a szemünket, ami gyulladást vált ki. Ha ajakherpeszünk van, érintése után feltétlenül alaposan mossunk kezet.

Szivárványhártya-gyulladás: Ha a szemünk sötétvörössé válik, és lüktető fájdalmat érzünk elülső részén, iritisz (szivárványhártya-gyulladás) alakulhatott ki. Általában kortikoszteroid szemcseppel kezelik, de ha fertőzés alakul ki, antibiotikumra is szükség lehet.

Magas vérnyomás: A szemfehérjén megjelenő makacs vörös foltok magas vérnyomást jelezhetnek. A magas vérnyomás következtében a vérerek kitágulnak, időnként akár ki is repednek, ez okozza a vörös foltokat.

Vérzés: Ha az egyik szem egyéb tünetek nélkül hirtelen kivörösödik, kötőhártya alatti bevérzésről lehet szó. Az idősek körében gyakori rendellenességet erős köhögés vagy hányás válthatja ki, vagy azokban jelentkezhet, akik hajlamosak az orrvérzésre illetve zúzódásokra.

SZEMSZÁRAZSÁG

Menopauza: A hormonszintek változása többek között a szem könnytermelését is befolyásolhatja. A panasz ellen jó módszer lehet, ha körülbelül 10 percenként 20 másodpercre lehunyjuk a szemünket. Légkondicionált irodai környezet vagy a kontaktlencse bennfelejtése is okozhat szemszárazságot.

Sjögren-szindróma: Az autoimmun betegség során a szervezet saját nedvtermelő mirigyeit támadja, ami a szemek szélsőséges szárazságát okozhatja. További tünetei lehetnek a szájszárazság és az izmok kimerülése. A lassan kialakuló betegség inkább a nőket érinti, mint a férfiakat, és jellemzően 40-50 éves életkorban mutatják ki.

Szaruhártya-gyulladás: Ilyen esetben a szaruhártya szárad ki, amit az okozhat, hogy a szemünk nincs teljesen lecsukva alvás közben, nem pislogunk elég gyakran, vagy sérülés érte a szemünket.

SZEMVISZKETÉS

Szemhéjgyulladás: A szemhéj bőrének irritációja és gyulladása néha pikkelyes hámlással jár együtt, ami úgy néz ki, mint a korpa, valójában azonban a szemhéj bőrének leváló pikkelyeiből áll. Bakteriális fertőzés okozhatja, de a rosaceával is összefügghet. Nincs ismert gyógymódja, kezeléséhez keverünk össze egy csipet szódabikarbónát egy pohár meleg vízzel, áztassunk bele egy vattát, és ezzel törölgessük át a szemhéjat naponta kétszer.

Allergia: A szemviszketés gyakran valamilyen allergia, például az allergiás kötőhártya-gyulladás tünete lehet. Okozhatja valamilyen szezonális allergén (pollen, fűféle, fa), vagy egész évben jelen lévő allergén (penész, por vagy állatszőr). A tünetek a forrás távollétében enyhülhetnek, a szemtünetek kezelésére pedig antihisztamint vagy szteroidos orrsprayt alkalmaznak.

SZÍNES GYŰRŰK A SZIVÁRVÁNYHÁRTYA KÖRÜL

Magas koleszterinszint: A szivárványhártya körül kialakuló tejfehér gyűrű a magas koleszterinszint jele lehet. A gyűrű a szaruhártyában lévő zsír lerakódása következtében alakul ki. Kezeléssel és életmódbeli változtatásokkal az állapot elmulasztható.

Wilson-kór: A szem körül kialakuló rézszínű gyűrű Wilson-kórra utalhat. A ritka genetikai rendellenesség hatására túl sok réz gyülemlik fel a szervezetben. Kezelése gyógyszerrel és diétával történik, melynek során kerülni kell a magas réztartalmú élelmiszereket, például a májat, a dióféléket, a csokoládét és a gombát. Kezelés hiányában máj- és agykárosodáshoz vezethet.

KÖNNYEZÉS

Elzáródott könnycsatornák: Ha a könnycsatornák elzáródnak, a folyadék nem tud kiürülni. A pangó folyadéktól fertőzés alakulhat ki, ragacsos váladék keletkezhet a könnycsatornában, amitől könnyezni kezd a szemünk. A rendellenesség idősebb korban gyakoribb, mert a kollagén rostok összehúzódnak a könnycsatornában, és elzárják azt. Nátha is okozhatja.

Szemszárazság: Amikor a szemeink szárazak, ez irritánsként hat, ami könnyezést vált ki.

CSÜNGŐ SZEMHÉJ

Ciszta: A csüngő szemhéjat nagyméretű belső ciszta is okozhatja, ami nem feltétlenül jár fájdalommal. A jégárpa néven is ismert rendellenességet a Meibom-féle, olajos váladékot termelő mirigyek kivezető nyílásának elzáródása okozza. A meleg vizes borogatás nyugtatja a területet, és elősegíti a csatorna ürülését.

Diabétesz: A csüngő szemhéj esetenként a test más területén kialakult izom- vagy idegkárosodás jele is lehet. A cukorbetegség okozhatja a szemfenék idegeit tápláló hajszálerek károsodását (retinopátia). Ha viszont hirtelen jelentkezik, egy kisméretű agyi aneurizma, agydaganat vagy tüdődaganat is okozhatja, ezért azonnal forduljunk orvoshoz.

SZEMFÁJDALOM

A szem karcolódása: A szaruhártya sérülése nagyon éles fájdalommal jár, és a szemhéj ösztönösen lecsukódik, hogy megóvja a szaruhártyát az éles fénytől. Az ilyen sérülések általában maguktól meggyógyulnak, de antibiotikumos szemcseppel megelőzhetjük a további fertőzések kialakulását.

Fekély: A szaruhártya fekélye éles, állandó fájdalommal jár. Többnyire a kontaktlencsét viselőket érinti, de szemfertőzés következtében is kialakulhat. A károsodás elkerülése érdekében mielőbb forduljunk orvoshoz.

Zöldhályog: A mélyreható fájdalom a zöldhályog egyik jele lehet, ami akkor alakul ki, amikor a szem elvezető csatornái elzáródnak. Kezelés hiányában akár vaksághoz is vezethet, de gyógyszerekkel kezelhető a rendellenesség.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     3/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.