Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Komáromban
  2017-06-10 12:28:29, szombat
 
  Az un. szocialista embertípus INTERNACIONALISTA módon gondolkodott. Kihalt belőlük a nemzeti elkötelezettség érzése.
*
Belőlük lett 1990 után jó fogyasztó,KOZMOPOLITA EU-polgár, aki semmit nem szégyell annyira, mint azt, hogy magyarok voltak ősei és, hogy ő is magyarnak született.
*
Ez vonatkozik az új nemzedékre határon belül és kívül egyaránt!
*
Nem is értik, hogy mi lehet a gondja Morvai Krisztina EU parlamenti képviselőnek azzal, hogy senki nem volt hajlandó az ősi magyar földön megérteni a magyar beszédet.
*
Sőt! Rendőrt hívtak rájuk!
*

https://www.youtube.com/watch?v=9jdc0IRlfUM&feature=youtu.be
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok III. Világtalálkozója 1992-ben
  2017-06-10 12:24:21, szombat
 
  A Magyarok Világszövetsége a II. világháború után elveszítette nemzetösszetartó szerepét, főleg a nyugati emigrációval való kapcsolattartás volt a feladata.
*
,,Újjászületése" Csoóri Sándor elnökségéhez (1991-2000) köthető.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csoóri_Sándor_(költő)
*
1992-ben az MVSZ szervezésében került sor a Magyarok III. Világtalálkozójára, https://www.asz.hu/.../f.../Összes%20jelentés/1996/141j000.pdf1_
*
1. ahol Csoóri Sándor javaslatot tett a Duna Televízió létrehozására. A Duna TV 1992. december 24-én megkezdte sugárzását.
*
Életrajzi részlet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Cso%C3%B3ri_S%C3%A1ndor
*
,,,,Csoóri 1930-ban született Zámolyon, református parasztcsaládban. 1950-ben érettségizett a Pápai Református Kollégiumban, majd az ELTE Orosz Intézetében tanult, de tanulmányait, betegsége miatt, félbehagyta. Különböző újságoknál és folyóiratoknál dolgozott, így 1953-54-ben az Irodalmi Újság munkatársa, 1955-től 56-ig az Új Hang versrovat-szerkesztője. 1956 után egy ideig nem talált munkát, majd az 1960- as évek elején a Budapesti Műszaki Egyetem újságjának szerkesztői munkatársa, 1968-tól 1988-ig a MAFILM dramaturgja."
,,A hatalom hamar észrevette, hogy Csoóri nem tartozik feltétlen hívei közé. Írásaiban kritizálta a diktatúra személyiség- és társadalomromboló hatását, különös tekintettel a vidéki emberek sorsára. Gyakran volt megfigyelés és szilencium alatt, néha évekig. Nem kaphatott komolyabb elismerést, díjakat."
,,Budapesten élt, ahol a Belvárosi kávéházban jöttek össze barátaival, többek között Jancsó Miklóssal, Orbán Ottóval, Konrád Györggyel, Kósa Ferenccel. Költészete az 1960-as évekre forrott ki igazán. A Kádár-kor ellenzékének egyik legmarkánsabb képviselőjévé vált."
,,Első versei 1953-ban jelentek meg, nagy feltűnést keltve a Rákosi-korszakot bíráló hangvételükkel. Ezekben valamint első kötetében (Felröppen a madár, 1954) még leginkább Petőfi realista közéletiségét követte.""
*
*
Előzmények:
Ellentmondásos Csoóri életútja is, hiszen a ,,született" plebejusból (aki eleinte még köszöntő versikét is írt Rákosinak) a 60-as évekre urbánussá vált - amolyan ,,fényes-szelek"- nemzedéke - életúttal.
A fényes szelek plebejus-népi nemzedékéhez tartozóknak alanyi jogon ,,járt" az új 1945 utáni hatalomtól minden, ami a későbbi nemzedékhez tartozóknak már NEM járt, hanem csak ADHATÓ volt!
Igen, az is igaz, ami Csoóri Sándor életrajzában szerepel, hogy ,,akkor diktatúra volt"... Csakhogy, az ellen nem lázadhatott ám akárki! A NEHÉZ-SORSÚVÁ válók kiváltképpen NEM!
*
*
Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn...
Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket.
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségnek lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
Csoóri Sándort, mint irodalmárt, meg kellett volna, hogy érintse egy egész nemzedéknek a lepusztításos kipusztulása! Hiszen, ez a korosztály elveszítette minden kötődését még az anyanyelvéhez is!
"Anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyermekkorában, elsőként tanult meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél."
Azonban él Magyarországon egy nemzedék, akinek az jutott osztályrészül, hogy elveszítse ezen tudását. Hogyan történhetett ez meg?
*
(Részlet a Magyarok Világtalálkozói c. könyvből)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a helyzet a Magyarok Világszövetségével
  2017-06-10 12:21:49, szombat
 
  Az MVSZ világtalálkozókat szervez, amiről hangzatos nyilatkozatokban számol be a honlapján. Az utóbbi, 2016-os kongresszust követően is ez történt.
*
Ezek közül a legutóbbi, KIÁLTVÁNY, melyben a trianoni békediktátum felülvizsgálatát kéri Botos László a Magyarok Világszövetsége, az elszakított területeken élők nevében.
*
,,KIÁLTVÁNY A VILÁG MAGYARSÁGÁHOZ!

Trianon után 96 évvel A Magyarok IX. Világkongresszusa lezajlott, és hatalmas jelentőségű, a magyar jövőnket messzemenően meghatározó feladatokat tűzött elénk a következő négy év elvégzendő munkájaként. A Zárónyilatkozat lefektette a célhoz vezető utat, amelyen népünk felemelkedhet, erőre kaphat, önbizalmát visszaszerezheti. Rohamosan közeleg Trianon 100. gyászos évfordulója, és népünk még mindig a pusztulás útján vesztegel, mert a teljes reménytelenség bénítja tetterejét.
Az nem lehet, hogy ész, erő /És oly szent akarat /Hiába sorvadozzanak /Egy átoksúly alatt.// Még jőni kell, még jőni fog /Egy jobb kor, mely után /Buzgó imádság epedez /Százezrek ajakán. / (Szózat ? Vörösmarty)
Népünk, a magyar nép tehetsége, adottságai azt sugallják, sőt, meggyőzően bizonyítják, hogy számarányunkhoz képest erőteljes, nagyhatalmú nép vagyunk. Mégis, a megsemmisülés réme árnyalja be napjainkat. A sportban, a tudományban ? minden elbizakodottság nélkül mondhatjuk: ? az elsők között a helyünk. Sok igaztalan váddal dobáltak meg minket, de ?Mossuk le a gyalázatot!? (Petőfi) Hiszen nem mi gyarmatosítottunk, nem mi igáztunk le, fosztottunk ki más népeket! Mi mindig honvédő háborúkban fogytunk, a harcainkban magunkat védtük és a Szent Korona védelmében élő népek mindegyikét. Mára már ?elfogytak legjobbjaink a hosszú harc alatt?. Most nekünk járna segítség azoktól, akiket évszázadokon át istápoltunk, ? de elsőként mi, magyarok fogjuk meg egymás kezét, és vezessük egymást a fény, a szabadság, az élet útjára.
*
Bálint Miklós Bendegúz a trianoni diktátum elleni vádirat kidolgozására ajánlotta fel egy havi nyugdíját, 60.000 Ft összegben. Példáját követve én magam is, egy évi nyugdíjam 1%-ával járulok hozzá, egy eddig még soha nem látott vádirat benyújtásához. Ez a szerény kezdeményezés indítson el egy mozgalmat a világ magyarsága körében, egy Trianon elleni Vádirat elkészíttetése és perre vitele költségének fedezésére! Ahhoz, hogy egy jogorvoslat kérő beadvánnyal nemzetközi bírósághoz fordulhassunk, pénz kell és tömegtámogatás. Mindkettő megszerzésére indítson az MVSZ internetes kampányt!
Követeljük Trianon újratárgyalását!
Segítsünk elszakított, őshonos testvéreinknek, hogy kiharcolhassák a teljes körű önrendelkezést, mint az emberhez méltó élet első számú követelményét.
Kérjük adományotokat a Magyarok Világszövetsége bankszámlájára, ?Trianon újratárgyalása? jeligére: Az MVSZ bankszámlája: IBAN HU 07 10300002-20102159-70763285 MKB - Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 1056 Budapest, Váci u. 38. SWIFT Kód: MKKBHUHB Botos László 2016-09-08""
*
*
*

Mit tett a Magyarok Világszövetsége 1992-es újjáalakulása után?

Mit tett az un. SZOCIALISTA IDŐKBEN emigrációba kergetettekkel és a társadalom peremére kontraszelektáltakkal?
*
Tárt karokkal várta őket, hogy VISSZAFOGADJA?
Ó, nem! A Magyarok Világszövetségének NEM volt szüksége a szocializmusnak nevezett rendszer csődbevitelének SZEMTANÚIRA!
*
Az lehet, hogy a Magyarok Világszövetségének ,,nemzetösszetartó" és megtartó szerepe volt még 1945 előtt, viszont az lehetetlen olyan vezetőkkel, akik legfőbb törekvése az 1945 utáni történelmi tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSA és ELHALLGATTATÁSA!
*
*
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony, - a szocializmus csődbevitele,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen! Ők NEHÉZ-SORSÚAK, akik nem azonosíthatók azokkal a munkás-parasztokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát!
*
*
Sőt, rajtuk valósult meg az 1945 után, méghozzá a Horthy-korszak kézműves iparosainak műhelyének ellenérték nélküli kisajátításával, majd erőszakos gyárakba terelésével és a kertgazdálkodást elkezdő kisbirtokos (kulák) parasztság TSZ-ekbe erőszakolásával - az 1945 utáni folyamatos helycserés támadással!
*
És, akkor még egy szóval sem említettem az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlások áldozatait és utódait, kiknek még 1990-et követően is magyarázkodniuk kellett NEHÉZ SORSUK miatt! Stb...stb...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány nyíltan kimondta "A magyar államiság megszüntetése
  2017-06-07 21:18:32, szerda
 
  ... a célja
https://magyarkozosseg.net/gyurcsany-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-megszuntet ese-celja/
*
Az, hogy Gyurcsány bármit kimondhat még mindig, annak ellenére, hogy a szocialistának nevezett államiság fölszámolásában is volt némi szerepe, mint a KISZ- és MSZMP egyik vezetőjének - az kizárólag annak a bizonyos HAZAÁRULÓ PAKTUMNAK köszönhető!
Miért?
*
Azért, mert az a PAKTUM arról is szól - többek között - hogy semmiért nem vonhatók felelősségre.
- Pl.: a szocialistának sulykolt állam becsődőltetéséért,
- a munkás-parasztság közvetett módszerekkel történő kiirtásáért...
*
Éppen ezért, bátran megtehet MOST is bármit, hiszen már senki nincs az élők sorában a volt munkás-parasztok közül, akiknek lett volna 1990 után ERKÖLCSI ALAPJUK az ELSZÁMOLTATÁSRA!
*
Így, bizony azt tehet Gyurcsány is, amire csak kénye-kedve szottyanl!
Felszámolhat bármit, bármikor! A FELSZÁMOLÁSBAN VAN MÁR GYAKORLATA! Az egész személyisége erre predesztinálja... Felszámolni, fálszámolni...felszámolni... bármit, ami neki személy szerint nem tetszik.
És, mint mosolygós pszichopata, ehhez képes tömegeket megnyerni!
*
Gyurcsány Ferenc már rég szeretné még a térképről is eltörölni Magyarországot.
Megteheti?
Meg!
Mert az a hazaáruló PAKTUM még mindig érvényben van. Hiszen, védelmet jelent az egyaránt a szocializmusban szocializálódó- az egypárti elődből JOBB- és BALOLDALON kicsapódó mai politikusoknak egyaránt!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botka Brüsszelben: Orbán lesz a hibás, ha kettészakad Európa
  2017-06-07 21:14:14, szerda
 
  http://hvg.hu/itthon/20170601_botka_brusszelben_orban_lesz_a_hibas_ha_ketteszakad _europa
*
1990-ben MEGKÖTÖTTÉK EGYMÁSSAL - a nép tudta és beleegyezése nélkül - azt a bizonyos HAZAÁRULÓ (munkás-parasztság fölszámolását- kihalását előidéző) PAKTUMOT!
*
Ez volt a legnagyobb CSALÁS, amivel megszerezhette az egypárti elődből JOBB és BALOLDALON kicsapódó - egyaránt a szocializmusban szocializálódó politikai "elit" a hatalmat!
*
Mert az is CSALÁS és HAZUGSÁG ám, amit ELHALLGATNAK! Vagyis, a hazugság legalattomosabb fajtája, mert amiről nem tudunk, az ellen vagyunk a legvédtelenebbek!
28 éve itt esünk egymásnak ahelyett, hogy ezeket a jobb- és baloldali CSALÓKAT számoltatnánk már el végre!
*
Pontosan azért, amiért HAZUGSÁGGAL jött létre az un. rendszerváltoztató HATALOM, azt azóta is csakis HAZUGSÁGGAL TUDJÁK MEGTARTANI!!!!
Törvényszerű, hogy ezek jobb- és baloldalon egyaránt kígyót- békát hazudozhatnak egymásra, mert csakis így tudnak A HATALMON OSZTOZKODNI!
*
TÖRVÉNYSZERŰ, hogy amit HAZUGSÁGGAL szereznek meg, azt csakis HAZUGSÁGGAL (csalással) lehet megtartani!
*
És, amiért a kádári suttyomterrort megvalósító III/III-asok és a többiek MEGBÍZÓI sem lettek elszámoltatva, továbbra is azokat a magyar embereket figyelgetik, blokkolhatják, akik a magyarság sorsának jobbrafordulásáért tennének is végre valamit!
*
Ez is az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA miatt lehetséges még mindig!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösdi hagyományok
  2017-06-03 23:01:29, szombat
 
  Pünkösd a Szentlélek eljövetelének ünnepe

A pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap. Görögül: pentékoszté, melyből a magyar ,,pünkösd" szó is származik. Az áldozócsütörtökre következő vasárnap a váróvasárnap.
*
Pünkösd: erő, tűz, megújulás | Agapé
http://furaila.xfree.hu/275146
*
Régi szép szokás volt az ifjúság által végzett nagytakarítás a református templomokban. Németeknél még most is szokás a takarítás után virággal és nyírfaággal díszíteni a templomokat.
http://furaila.xfree.hu/275146
*
A Szentlélek leszállását kísérő égi jelenséget, a lángnyelveket jelképezik a pünkösdi rózsa szirmai.
http://furaila.xfree.hu/275146
*
A Szentlélek jelképeként pedig fehér galambot repítettek szabadon a mise alatt.
http://furaila.xfree.hu/275146
*
A lányok és asszonyok erre az alkalomra bíborvörös ruhába öltözve, a férfiak ünneplőben mentek a mulatságba.
*
Zoboralján, Gimesen újra szokás a pünkösdölés, amikor leánycsoportok járják a házakat a pünkösdi királynéval, miközben ezt éneklik:
,,Elhozta az Isten,
Piros pünkösd napját.
Mi is meghordozzuk
Királyné asszonykát."

http://furaila.xfree.hu/275146
**
A falu legényei a vitézi katonák emlékére rendezett vetélkedő győztesét választják pünkösdi királynak egy évre.
"Rövid, mint a pünkösdi királyság!" szólás is innen ered.
http://furaila.xfree.hu/275146
*
Farádon újra szokás a pünkösdi törökbasázás. Egy tíz-tizenkét éves gyereket beöltöztetnek selyembugyogóba, és turbánt kötnek a fejére, kitömik a ruháját szalmával, törekkel, hogy ne fájjanak az ütések. Aztán összeláncolt kézzel vezetik végig a falun. Énekelnek, a basa ugrándozik, a fiúk meg zöld gallyakkal csépelik boldogan.
*
A lányok viszont nagy örömmel készülnek a pünkösdölésre. Kiskirálynénak, a legkisebbet választják. Fehér ruhába öltöznek, maguk elé kékfestő kötényt kötnek.
Elöl, ketten viszik a pántlikás zászlót, hátul meg többen kísérik a királykisasszonykát. A tanárok, ismerősök, rokonok háza elé sétálnak, és kifeszítenek egy piros vállkendőt, az "umbellát" a kislány feje fölé. Aztán, eljárják a táncokat és széthintik a virágokat.
http://furaila.xfree.hu/275146
*
Vitnyéden a pünkösdölők menete szemet gyönyörködtető látvány. A nagylányok: piros bársonyszoknyában, totyában (blúzban) zöld, lila vagy piros taftból készült, fehér csipkés kötényben, fehér harisnyában vonulnak.
A kislányok: két-három kikeményített alsószoknyában, apró mintás, alul fodros batisztszoknyában, egy fehér, fodros, lekerekített szélű kötényben, fehér bokrosingben (puffos ujjú blúzban), piros, kék, zöld purucban (mellényben), amit flitterek díszítenek.
Az első pünkösdirózsát a falusiak évek óta, mindig ugyanarra a sírra viszik. Ott nyugszik a szép szokást felújító tanárnő.
*
A játék végén elmosolyodik a "királyné", de nem villantja ki a fogát, mert ettől lesz jó a termés. Végül: ajándékot kapnak.
*
A pünkösdi eső ritkán hoz jót - tartja a hiedelem.
*
A pünkösd az udvarlás, a párválasztás ideje is.
http://furaila.xfree.hu/275146

Azok a legények, akiket a kocsmában borral, pálinkával férfivá avattak, másnap már részt vehettek a pünkösdikirály-választáson. A legényvirtus lovas versenyből, tűzugrásból, tekézésből állt. Aki a legderekabb volt, egy évig ingyen ihatott a kocsmában a falu kontójára, és minden mulatságra hivatalos volt.
*
Másutt a legény megladikáztatta szíve választottját, és májusfát állított neki.
A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik.
*
Csíksomlyói búcsú
ttp://m.blog.hu/na/napibabona/image/csiks...
egyik legfontosabb magyar Mária-kegyhely Csíksomlyón található. A csíksomlyói búcsúhagyománya a 15. századból maradt fenn az első írásos emlék, amely beszámol a pünkösdi zarándoklatról. A katolikus hívek pünkösd-szombatra érkeztek meg a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd mise után felvonultak a két Somlyó-hegy közé. A népszokás ma is élő hagyomány, a csíksomlyói búcsú a magyarság egyetemes találkozóhelyévé nőtte ki magát.
*
Összeállította és elmondta: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utánuk a vízözön
  2017-06-03 15:53:14, szombat
 
  GYEREK HELYETT MIGRÁNS-IMPORT


Merkelék saját családmodelljüket akarják rákényszeríteni Európa lakosaira: az EU meghatározó vezetői zömének nincs gyermeke. Többségük ilyen-olyan ,,liberális" nézeteket vall. Mindegyikük migránspárti. Nyilván véletlen...
Donald Trump a NATO-csúcs után Brüsszelben barátkozni próbált az Európai Unió meghatározó vezetőivel. Családi fotókat mutogatott nekik, büszkén mesélt nekik öt gyermekéről, szinte sütött róla a boldogság, amikor elmondta: idén jön a kilencedik unoka.

Európa meghatározó vezetői csöndben ültek.
*
Trump nem nagyon értette a dolgot, de ez egy amerikait sohasem akadályozott a kommunikációban, az európaiakat amúgy is furcsa bogaraknak tartják a tengerentúlon. Gondolta, mutat nekik fényképeket a családról.
Ott ült mellette Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnöke már 64 éves, Trump gondolta, feszültségoldóként elkvaterkáznak az unokákról. Juncker idegesen köhintett, majd közölte, nős ugyan, de gyermeke nincs, így értelemszerűen unoka sincs. Brüsszeli bürokrácia van.
*
Az amerikai elnök Angela Merkelhez fordult ezután, vele ugyan nem akart barátkozni, sőt, őt a francba elküldeni jött Brüsszelbe, de hát, ha már ott van... Merkel 62 éves, precíz német, génekbe programozott családtervezési koncepcióval, itt csak nem futhat lyukra.
Hát sikerült. A német kancellár közölte, hogy ugyan volt két házassága, de a karrier mindkettő esetében előnyt élvezett, így nincs gyerek. S ha már beszélgetnek, akkor beszélgessenek a Mercedes gyár amerikai adókedvezményeiről, és ne olyan oktalanságokról, mint a család.
*
A beszélgetésre felfigyelt Mark Rutte holland kormányfő, és jelezte Trumpnak, hogy mi itt Európában már nem foglalkozunk olyan ósdi dolgokkal, mint a család! Neki például se felesége, se gyereke. Trump Rutte CIA-aktájában látta, hogy az 50 éves holland életrajzában a politikus mellett a történész, tanár és zongorista is szerepel a foglalkozások között, így nem forszírozta további okok keresését.
*
Ezzel már egyébként is volt baja a luxemburgi kollégával kapcsolatban. A first ladyk éppen külön programra indultak Brüsszelben, amikor Trumpnak feltűnt, hogy egy sötét öltönyös, fess fiatalember is van köztük. Kérdezte, ,,Az a boy mit keres az asszonyok között?", mondták neki, hogy Ő a luxemburgi first lady...
*
Az amerikai elnök immár biztosra akart menni, Emmanuel Macront szólította meg. A francia elnök 39 éves, ereje teljében, olvasta, hogy dekoratív felesége is van. Egy francia, feleséggel, ott csak van utód - pipált ki fejében egy újabb sztereotípiát Donald Trump. Csalódnia kellett.Macron szégyenlősen közölte, hogy gyerek nincs, és nem is valószínű, hogy lesz. Brigitte már 64 éves, és az üzlet, az asszony gazdasági kapcsolatai és a politika jobban összetartanak, mint a gyermek.
*
Trump egyre idegesebb lett, utolsó reménye Paolo Gentiloni olasz kormányfő volt. Egy latin csődör, 62 harcos évvel a háta mögött csak hagyott maga mögött valakit a világban?! Hogyan lehetne ez másképpen Casanova és Berlusconi hazájában? Hát úgy, hogy Gentiloninak szintén csak felesége van, a gyerekre nem jutott idő '88-as házasságkötése óta.
*
Nincs pénzük gyereknevelésre? - merült fel Trumpban. Ezt gyorsan elvetette. Nincs idejük? De hát van dadus, vagy bármi. Hoppá! Ott az a svéd, náluk aztán olyan a szociális háló, hogy jobb sem kell! Ott, ha valamiért nem jön össze a házasság, az egyedülálló anyát is felkarolják, ellátják, a gyerek meg végképp mindent megkap!
Kjell Stefan Löfven mosolyogva sétált oda Trumphoz. Az amerikai elnök a közepébe vágott: no, hogy vannak a gyerekek? A svéd kormányfő tovább mosolygott, és lelkesen magyarázni kezdett: a gyerekekkel? Nos, a gyerekekkel minden rendben. Minden migráns család külön lakást kap, a kiskorúakat svéd családokhoz költöztetik.
Néha lopnak és késelnek, de jól megy az asszimiláció. Igaz, a múltkor égett kicsit Stockholm külvárosa, de hát a gyerekeknél előfordulnak az ilyen csacskaságok. Ja, hogy neki van-e gyereke? Hát, nincs, és most így, 59 évesen már nem is szeretne. Az ő gyermekei, az ő család-termékei a migránsok!
*
Trump otthagyta Brüsszelt. London felé nem került, Theresa May-jel már eljátszotta a családfotós ,,játékot", Nagy-Britannia 60 éves kormányfője is férjét és népét kezeli gyerekként.
Mint ahogy az EU vezetői a jelek szerint totál hülyére veszik Európa lakosságát. Liberalizmusról, nemek egyenlőségéről, melegházasságról és gender-szabadságról szónokolnak, mindezt európai értéknek állítva be. Miközben lerombolnak mindent, ami az elmúlt hosszú évszázadokban Európát jelentette. S a kivéreztetett kontinenst feltöltik közel-keleti és afrikai migránsokkal.
*
Miért számolnának következményekkel? Kit féltenének? Nem hagynak maguk után senkit. Nincs gyerekük.
*
Utánuk a vízözön!
*
http://matete.pestisracok.hu/2017/05/29/gyerek-helyett-migrans-import/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianon üzenete a mának
  2017-06-02 09:39:33, péntek
 
  Vissza kell utasítani a - "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján - a TRIANONBAN hozott "BÉKE"-DIKTÁTUMOT!!!

1.) Az I. Világháborúban v aló magyarországi részvétel miatti büntetés Magyarország meg csonkítása.
Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban - a - kollektív bűnösség elve alapján - az össz-magyarságot büntető békediktátum felülvizsgálata!!!

Miért?

Külön felhívom mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az
egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett az uralkodói és vezetői helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!!!
Ugyanis, 55 év volt a hadrafoghatósági korhatár!!! Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!! Éppen ezért, ennek, az egész magyar nemzetet sújtó büntetésnek a FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!
*
*
*
2.) TRIANON üzenete a mának:

Történelmi tény, hogy a szocializmust valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be. De nem azért, mert ,,nemzetközileg előkészítették", hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...

Ez volt a valódi OK!
*
Vagyis, valójában a csőd elkerülése miatt vettek fel hitelt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok arról a luxusról, amiben tobzódtak.
Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt rendszert kellett váltani.
*
Ez az a TÖRTÉNELMI TÉNY,: amiről még a magukat hazamentő nemzetinek sulykoló politikusok - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolnak folyamatosan évtizedek óta - mai napság is.
*
Sajnos, akik a tényeket: a kiváltó okokat meg merik fogalmazni, azokat ellehetetlenítik a PAKTUM-nak ,,köszönhetően". Ugyanis, az 1990-es, akkori politikai elitből jobb- és baloldalon kicsapódó politikusok - a nép tudta és beegyezése nélkül megkötötték egymással azt a PAKTUMOT, amelyben arra tettek ígéretet, hogy senkinek sem eshet bántódása a magyarországi szocialistának hazudott állam csődbe vitele miatt!
*
Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 28 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek ,,SZAVAZNI" és NEM ,,VÁLASZTANI"!
*
*
Hiszen felért egy második ,,Trianonnal":
- a szocializmus becsődöltetése,
*
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
*
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek

(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Ők már nem örülhetnek a nemzeti összetartozást élvezőkkel együtt, mert már KINT PORLADNAK - A VELÜK MEGTELT - MAGYAR TEMETŐKBEN!
*
ISMÉT - KOLLEKTÍVE - AZ EGÉSZ VÉTLEN MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK A VEZETŐI HELYETT!!!
PONTOSAN ÚGY, MINT AZ I. VILÁGHÁBORÚ UTÁN!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     3/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 368
  • e Hónap: 8972
  • e Év: 44913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.