Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Ha régóta vagy beleragadva egy olyan helyzetbe,...
  2019-11-23 12:41:47, szombat
 
 





Ha régóta vagy beleragadva egy olyan helyzetbe, ami számodra nem kielégítő, egyenes önpusztító lehet.
Mélyen belül tudod, hogy lefelé húz, de magadnak sem vallod be. Ezer meg ezer kifogást találsz, amiért nem tudsz lépni. Közben a szíved ezer sebből vérzik.
Pedig éppen elég ok, hogy mardos a bűntudat, bánatos a lelked, vagy egész egyszerűen nem érzed magad jól a bőrödben.
Elsőként mindig érzéseken keresztül üzennek neked. Lehangolt leszel, kedvetlen, bezárod a szíved. Ha ezekre a jelzésekre nem figyelsz oda, testi tünetekben manifesztálódnak, és a fájdalom egyre erősödik. Majd elkezdi a külvilág is tükrözni ezt a diszharmóniát. Egyre több konfliktusba keveredsz, majd észreveszed, hogy a bőség áramlása is lelassul. Mindez azért történik, mert nem figyeltél lelked jelzéseire, megállítottad az életet, amely haladni szeretne tovább.
Ám ne felejtsük, hogy ott a másik véglet. Amikor nem halogatjuk, hanem siettetjük a dolgokat, és túl korán akarunk cselekedni. Mindent gyorsan, hamar szeretnénk, türelmetlenek vagyunk és kapkodunk.
Semmi mást nem kell tenned, mint figyelni lelked szavára. Vajon mi az, amire megérett az idő és meg kell tenned? Van-e bármi, ami félelemmel tölt el, és inkább mozdulatlan maradsz?
Sokszor nem lustaságból halogatunk, hanem félelemből, tehetetlenségből.

Arra kérlek, ha érzed, hogy valaminek itt az ideje, akkor tedd meg. Az élet segítségedre siet, meglátod! Küzdd le a félelmeid, hogy ne tartsanak vissza, s meglátod, megannyi csodában részesülsz. Azonban ha még nincs itt az idő, ne siettesd a dolgokat, légy türelmes! Meglátod, megéri!

Ma ráérzek arra, mikor van itt az idő a cselekvésre, és mi az a helyzet, ami a türelmemet kívánja. Bölcsességem megmutatja nekem az utat!

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu/)

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Életünk nem más,...
  2019-11-23 12:37:12, szombat
 
 





“Idő kellett megérteni, hogy életünk nem más, mint egy folyamatos halálugrás, mert minden új lépés, valaminek a bátor elengedése, és zuhanás a gondviselő Isten karjai közé. Egy új munkahely, családalapítás, gyermekvállalás, de még egy új kapcsolat, szövődő barátság is, minden de minden kisebb vagy nagyobb halálugrás, melyek előtt ha megtorpanunk, életünk kibontakozása leáll, és Szent Péter példájára mi is elkezdünk süllyedni létünk háborgó, galileai tengerén.

Böjte Csaba


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A tudatos ember
  2019-11-23 12:32:48, szombat
 
 





"A tudatos ember ismertetőjegyei...


A tudatos ember együttműködik a változással, nem erőlteti a megoldásokat. Képes benne maradni a kritikus helyzetben, nem menekül előre, vagy nyomja rá magát a környezetére...

Bátor, mert követi a megérzéseit és megvalósítja az inspirációit...

Néhány ismérve a változással együttműködő, tudatos embernek:

- Tiszta és őszinte beszéd,
szemben az indirekt, utalásokkal és absztrakciókkal teli homályos kommunikációval. A beszéd jóval több, mint gondolnánk. Aki képes egyértelműen kifejezni magát, vállalja bátran az érzéseit, az a tudatosság magasabb fokára lépett. Aki állandóan idézőjelekben (nyuszi-fülekben) beszél, utalgat és homályosan fogalmaz, az a manipulatív kommunikáció alacsony szintjén áll...

- Empátia, együttérzés,
szemben az önérvényesítés és gátlástalan énképviselet erőszakosságával. Az empátia azt jelenti, hogy nem élek a hatalmammal minden helyzetben, képes vagyok tekintettel lenni a velem szemben állóra, és tudok lemondani a győzelemről is adott esetben. Az empátia a ,,minden egy" igazság felismerésének és kibontakoztatásának az útja. Ahhoz is empátia kell, hogy a gyengébbekért kiálljunk, hogy az elnyomottak érdekeit képviseljük, illetve a törtetőket megállítsuk.

- A hiba beismerésének, a bocsánatkérésnek a képessége,
Csak az képes fejlődni, aki képes kilépni a védekezés és hárítás zsákutcájából, és hisz a kiegyenlítődés magasabb erejében. Aki csak önmagát képviseli és a saját igazságában bízik, az sajnos fejlődésképtelen. A probléma azért jelenik meg az életünkben, hogy fejlődjünk, a hiba elismerése pedig egyenlő a felelősségvállalással.

- Feltétlen bizalom az igazság erejében,
ami minden jelentős helyzetben megjelenik. Ennek ellentéte a relativizálás, mérlegelés, méricskélés. Az igazság, mint evidencia mindig átjárja a fontos döntési helyzeteket, mégis könnyű belemenekülni a külső szempontok elemzésébe, a saját, egyéni igazság felerősítésébe. Az igazság a legfontosabb, de a saját igazunk feladható. Mi a különbség? Az igazság az életről szól, az evidenciák tengelyén helyezkedik el, és minden esetben jelen van. A saját igazunk csupán ragaszkodás egy képhez, egy eszméhez, a szégyenünk elrejtése, vagy tévedésünk leplezése.
A ,,mindenkinek igaza van" tipikus esete a helyzetből kimenekülő relativizálásnak.

- Az elengedés, lezárás képessége,
amelynek ellentéte a ragaszkodás a hatalomhoz, vagyonhoz, kapcsolatokhoz, a szabadság elutasítása miatt. A szabadság életünk legnagyobb kockázata és luxusa egyaránt, amelyről lemondani gyengeség, sőt gyávaság. A valódi kapcsolat teret és időt igényel, a látszat kapcsolatok, státuszok, szimbólumok fenntartása energiarabló.

Az elengedés az áramláshoz kapcsolódás feltétele. A felhalmozás, ragaszkodás, erőszakos birtoklás csökkenti a fejlődés esélyét életünkben. Aki tud lemondani és elengedni, az helyet teremt magában az új energiák megjelenésének, a fejlődésnek..."

Sárvári György
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Lator László : Álomban utak
  2019-11-20 13:57:42, szerda
 
 





Lator László : Álomban utak


Álomban utak fényesedtek.
Sokáig bűvöletedben éltem.
Emléked galamb és virág,
virágok szirma a szélben.

Szél és folyó sodorta fényed,
magukba zártak a hegyek.
Indás feledés font körül,
vad fű, burjánzó rengeteg.

Bőrödre rátapadt a táj,
hogy önmagába szívjon át.
Így élsz e mohó pusztításban
megfoghatatlanul tovább.

Ezer formában itt lehetsz,
mert őriz minden, mint a mag,
s hogy szirmos létedet kibontsd,
elég egy párás pillanat.

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Baranyi Ferenc: Mi mit nyom?
  2019-11-20 13:35:32, szerda
 
 





Baranyi Ferenc: Mi mit nyom?


Mostanában
ha balra fordulok az ágyban
derekán az éjszakának,
nem tudom, mi mit nyom jobban
a szívemet az ágy - vagy
a szívem az ágyat?


 
 
0 komment , kategória:  Baranyi Ferenc  
Negyed dollár
  2019-11-19 11:31:21, kedd
 
 





Negyed dollár


Néhány évvel ezelőtt egy lelkész Houstonból, Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után, egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofőr negyed dollárral többet adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bűn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg fejében: "Óh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Ki törődik egy ilyen kis összeggel? A buszvállalat amúgy is túl sokat kér az utazásért, nem fog nekik hiányozni ez a kicsi összeg. Fogadd el, mint Isten ajándékát és maradj csöndben."

Mikor a megállóba értek, ahol a lelkésznek le kellett szállnia, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd a negyed dollárt a buszvezető felé nyújtotta, és azt mondta: "Tessék, egy kicsit többet adott vissza."

A sofőr rámosolygott és azt mondta: "Köszönöm! Maga a városi, új lelkész, ugye? Mostanában gondolkodtam azon, hogy el kellene járnom valahova gyülekezetbe, és meg akartam nézni, hogy mit tesz, ha rosszul adok vissza."

Amikor a lelkész leszállt a buszról, a legközelebbi villanypóznához botorkált, és bele kapaszkodva csak annyit tudott mondani: "Ó, Istenem, majdnem eladtam a Fiadat egy negyed dollárosért."

(ismeretlen szerző)

 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
Szeretetről, vagyis az életről
  2019-11-18 13:19:53, hétfő
 
 





Ahány szereplője van az életednek


Ahány szereplője van az életednek,
épp annyi feladat vár a te szeretetedre.

Ahány helyzete van mindennapjaidnak,
épp annyi feladat vár a te szeretetedre.

Ahány feladatod van a világban,
épp annyi feladat vár a te szeretetedre.

A szeretet világlátás, jele a fény,
mely mutatja, hol állsz szereteted lépcsőjén
az emberekkel, a helyzetekkel, a feladatokkal összefonódva.

A szeretet munka, roppant építés,
hatalmasabb mintsem gondolnád;
olyan, mintha magát a világot építenéd és valójában azt is építed.

(Angelisz Irini: Üzenetek)


 
 
1 komment , kategória:  Szeretetről  
Szent-Gály Kata: Kérdések
  2019-11-18 11:50:45, hétfő
 
 





Szent-Gály Kata: Kérdések


Mért pattan a rügy ki az ágon,
s mért bomlik levelekre a belső
tompa tömeg, ott benn, a magokban?

Mért így megy a hangya,
mért száll a madár úgy,
s mi vezérli a nagyszerű indát,
hogy zöld borítást sorjázva magából
megmássza a fal meredékét?

Mi adja a víznek a sodrást,
estének a csendet,
s honnan a szívnek vágya: szeretni?

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Müller Péter: Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
  2019-11-18 11:45:55, hétfő
 
 





Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közelálló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték.

Nincs hazugság.
Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét...

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Gámentzy Eduárd: Kérés
  2019-11-18 11:28:05, hétfő
 
 





Gámentzy Eduárd: Kérés


Amikor egyszer
Elhagy a lélek,
Egyedül leszek,
-Gyere és védj meg!

Mikor a hajnal
Nem jön el többé,
-Fogd meg a kezem!-
Ne váljak köddé!

 
 
0 komment , kategória:  Gámentzy Eduárd   
     3/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 1170 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 5769
  • e Hónap: 23152
  • e Év: 140398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.