Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     8/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Az öröm tízparancsolata
  2012-09-03 09:38:31, hétfő
 
  Tanulságos történet

Az öröm tízparancsolata
1. Minden reggel hűségesen kérd Istentől az örömöt.
2. Mosolyogj, és tanúsíts nyugalmat kellemetlen helyzetben is.
3. Szívből ismételgesd: "Isten, aki szeret engem, mindig jelen van."
4. Szüntelenül törekedj arra, hogy az embereknek csak a jó oldalát lásd.
5. Könyörtelenül űzd el magadtól a szomorúságot.
6. Kerüld a panaszkodást és a kritikát, mert ezeknél semmi sem nyomasztóbb.
7. Munkádat örömmel és vidáman végezd.
8. A látogatókat mindig szívesen, jóindulattal fogadd.
9. A szenvedőket vigasztald, magadról felejtkezzél el.
10. Ha mindenütt az örömet terjeszted, biztos lehetsz abban, hogy magad is rátalálsz.

G. C.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Bölcsesség
  2012-09-03 09:36:38, hétfő
 
 

A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom.

Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak,
akinek szüksége van rá.

Böjte Csaba

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Aranyat érő almaecet!
  2012-09-01 20:00:11, szombat
 
 

Aranyat érő almaecet!
*****************************

Talán furcsán hangzik, hogy az almaecet ennyi problémára kínál megoldást. Pedig az ecetsav nélkülözhetetlen, ha nem termelné a szervezet, nem tudnánk megemészteni a zsírokat. És ez itt a lényeg: a zsírlebontás. Miért ne segítenél a szervezetednek?

Fogyáshoz
-----------------

Az ecetsavban az a jó, hogy a szervezet által tárolt, fölösleges zsírokat bontja le. A recept nagyon egyszerű, minden étkezés előtt meg kell inni egy pohár vizet egy kanál almaecettel. Az íze elég rémes, de egy kiskanál mézzel javítható, vagy akár teába is teheted. Az almaecet csökkenti az étvágyat, serkenti az anyagcserét, sőt, a koleszterinszintet is rendbe hozza. Természetesen csak az almaecettől nem lehet fogyni, érdemes mellette diétát tartani - de legalábbis egészségesen étkezni -, és mozogni.

Az egészségért
--------------------

Ha nem szeretnél fogyni, a reggelente éhgyomorra elfogyasztott almaecet-víz turmix akkor is kedvező hatást gyakorolhat rád, ugyanis méregtelenít, és javítja az emésztést. A mai étkezési szokásaink miatt a legtöbb ember szervezete elsavasodik, mert nem fogyasztunk elég zöldséget és gyümölcsöt. Ennek következménye lehet a fejfájás, a gyengeség, az álmatlanság, súlyosabb esetekben pedig a mészhiány, amely csontritkuláshoz, fogromláshoz, csontfájdalmakhoz vezethet.

A mértékkel fogyasztott almaecet helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, frissebbek, energikusabbak leszünk, és nagyobb esélyünk van arra, hogy elkerüljük az időskori csontritkulást.

Ezeken kívül remek kiegészítő kezelést nyújt kanyaró és bárányhimlő esetén, bedörzsöléssel hamarabb elmúlik a szúnyogcsípés, tisztítja a szervezetet, gátolja a mérgező gázok kialakulását, valamit rendszeres alkalmazásával ritkábban alakulnak ki reumatikus panaszok.

A szépségért
------------------

A száraz bőr ellen is hatásos, csak keverj belőle két kanállal a fürdővízbe. Ami pedig a csillogó hajat illeti: adj egy kancsó vízhez egy kanál almaecetet, és a hajmosás végén öblítsd át a hajad!

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
rakott padlizsán
  2012-09-01 19:45:44, szombat
 
  Hozzávalók 4 főre
2 db érett padlizsán
1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
5 dkg érett kemény sajt
200 ml vörös bor
5 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 evőkanál szárított bazsalikom

25 ml olaj
20 dkg paradicsom
100 ml víz

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk vastag szeletekre. Sózzuk be és rakjuk szűrőre 30 percre, majd a felesleges nedvességet töröljük le papírszalvétával és szórjuk meg a szeleteket liszttel.
A sajtot a reszelő kis lyukú részén reszeljük le,.
A serpenyőben jól forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a padlizsán szeleteket minden oldalukon, majd papírtörlővel szárítsuk le a felesleges olajat.
Oldjuk fel a Knorr kockát egy dl vízben.
A paradicsomot mossuk meg, forrázzuk le vízzel és húzzuk le a bőrét. Szeleteljük fel.
Egy tűzálló tál alját kenjük ki margarinnal. Váltakozva fektessük bele a padlizsánt és a paradicsomot. Öntsd le az egy deci alaplével és a borral.A tetejét szórjuk meg bazsalikommal és reszelt sajttal. A tálat tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig.

 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
baconos sajtos tekercs
  2012-09-01 19:44:18, szombat
 
 
Hozzávalók 4 főre
1 csomag leveles tészta
10-12 szelet bacon
15 dkg trappista sajt
1 tojás
szezámmag
lenmag
2-3 ek. liszt

Elkészítés:

Ez egy könnyen elkészíthető sörkorcsolya, akármilyen alkalomra nagyon jó.
A leveles tésztát kicsit kilisztezett deszkára rakom , és akkorára kell kinyújtani , amilyen hosszú a baconszelet.
Ha hosszabb akkor a levágott részt is fel lehet majd használni.
A sajtot lereszelem és a tésztára egyenletesen elosztom .
Most a bacon szeleteket ráfektetem a sajtos tésztára egymás mellé, de úgy , hogy fél cm hézag maradjon közte.
Derelyevágóval a közöknél hosszába felvágom , megfogom a két végét és ellentétes irányba kezdem el tekerni. 3-4 tekerés biztos kell.
A " tekercseket " egy kilisztezett tálcára fogom rakni és a hűtőbe teszem legalább fél - 1 órára, hogy a tészta megdermedjen.
közben a sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom egymás mellé megszórom szezámmaggal és lenmaggal és a sütőben megsütöm kb: 30 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
meggyes szelet
  2012-09-01 19:43:15, szombat
 
  Hozzávalók 4 főre
600 g liszt
2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk. só
50 g puha vaj
2 tojássárga
100 g joghurt
20 g élesztő
1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
50 dkg meggy
1-2 kanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggyleves pudingot, és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg. A két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük.
Forró, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
őszi diéták
  2012-09-01 19:41:04, szombat
 
  őszi diéták
A nyári tespedésnek vége, kezdődik az új szezon, kinek iskolával, kinek munkával. A nyáron - gasztroturistáskodásunk vagy a mozgáshiány miatt - felszedett kilókat itt az ideje leadni. Van miből válogatni, hiszen tele van a piac friss zöldséggel és gyümölccsel. Íme néhány tipikusan őszi diéta.

K-diéta

A karalábé, káposzta, krumpli, kelbimbó ősszel is frissen kapható zöldségeink, ráadásul, ha piacon vesszük és nem szupermarketben, valószínűleg helyi terméket veszünk, ami ha termelőtől vesszük még az is lehet hogy bio. A k betűs zöldségek amellett, hogy fogyasztanak, a rák ellenes harcban is fontos szerepet töltenek be.


Együk nyersen a K-inkat, mert így a szervezetnek több energiára van szüksége, hogy megeméssze, feldolgozza, így az evés maga is kalóriazabáló lehet. Emellett a párolt változatokkal szemben, melyek savasítanak, a nyers zöldségek fogyasztása a szervezet lugosítását is segíti, ami szintén a fogyás alapfeltétele.


A nyers zöldségeket vajban hirtelen megsütött csirkemellel vagy virslivel, sonkával kombináljuk ebédre és vacsorára. Reggelire és uzsonnára lenmaggal kevert joghurtot és almaecetes vizet fogyasszunk, hogy diétánk még hatékonyabb legyen. Ne feledkezzünk meg a sok folyadékról.


Leves diéta

A leves könnyű, gyors étel, ráadásul felpörgeti az anyagcserét és segít a zsírpárnák eltüntetésében. A legjobb karcsúsító recepteket gyűjtöttük össze a világ minden tájáról. Néhány 300 kalóriás leves:


Svéd lazacos burgonyaleves
Kevés olivaolajon pároljunk meg egy fej hagymát és egy nagyobb szál póréhagymát, majd keverjünk hozzá 45 dkg burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk rá ízlés szerint friss szerecsendiót. öntsük fel egy liter zöldséglevessel. Kis lángon főzzük 20 percig. Vágjunk nagyobb kockákra 12 dkg lazacfilét és főzzük további 5 percig a levest. Friss kaporral az igazi.

Andalúz paradicsomleves
Tisztítsunk meg és aprítsunk fel egy csokor újhagymát és egy gerezd fokhagymát. Kevés olivaolajon pároljuk üvegesre, majd adjunk hozzá egy felkockázott paprikát (sárgát, pirosat, zöldet). öntsük fel két csésze zöldséglevessel, és adjunk hozzá 80 dkg áttört paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, dobjunk bele két babérlevelet, és főzzük 5 percig. Keverjünk bele egy marék előfőzött rizset, és további 10 percig főzzük. Friss vegyes zöldfűszerrel tálaljuk. Hidegen is fogyasztható.

Szegedi káposztaleves
Kockázunk fel 20 dkg sovány sertéshúst, és süssük meg egy teáskanál olivaolajban, majd dobjunk mellé két fej apróra vágott vöröshagymát, majd 45 dkg burgonyát és egy kiskanál sűrített paradicsomot is tegyünk az mellé. Pároljuk három percig. Adjunk hozzá 40 dkg átmosott savanyú káposztát, és pároljuk tovább pár percig. Fűszerezzük borssal, pirospaprikával, majd öntsük fel egy pohár zöldséglevessel. Főzzük 25 percig.

Szőlő-diéta

A szőlőszem sűrített energia, a természet kis erőműve, teljes értékű táplálék. Ha semmi mást nem ennénk, csak szőlőt és némi gabonafélét, a szervezetünk minden szükséges tápanyaghoz hozzájutna. Minél mélyebb, sötétebb a szőlő színe, annál több értékes antioxidánst tartalmaz. 10 dkg szőlőben 0,3 g zsír, 0,7 g fehérje, 1,6 g ballasztanyag, 15 g szénhidrát, és 60 kcal található. Tápértéke igen magas, mivel 15-20% cukrot tartalmaz. Ennek az egyik fele szőlőcukor, a másik fele gyümölcscukor. Mindkettő gyorsan felszívódik a szervezetben és energiává alakul át. A szőlő magas élelmirost tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, tisztítja a bélfalakat és eltávolítja az emésztőszervekben felhalmozódott salakanyagokat.


Amíg tart a szezon, tartsunk heti egy szőlőnapot: 5-6 étkezésre elosztva együnk meg 1-1,5 kilónyi gyümölcsöt! Ez a monodiéta. Ezzel napi 0,5 kg fogyás érhető el. A diéta befejeztével emésztőrendszerünket fokozatosan szoktassuk vissza a választékos étrendre. Ennek az időszaknak fele annyi ideig kell tartania, mint magának a szőlődiétának. A visszatérés elején főleg nyers vagy főtt zöldségeket, friss gyümölcsöket együnk, majd fokozatosan bővítsük az étrendedet gabonafélékkel, halakkal, szárnyas hússal. A monodiéta az egyféle táplálékbevitel miatt pihenteti a gyomrot, az emésztőrendszert. A magas rosttartalom miatt tisztulnak a bélfalak, a szőlőben található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és a víznek köszönhetően a kúra jótékonyan hat a bőrre, a vesére, a májra és a bélrendszerre.
A szőlő és a rizs jól kiegészítik egymást: eltávolítják a salakanyagokat, és energiát adnak a szervezetnek. A diétához fogyasszunk natúr- vagy barnarizst. Maximum egy hétig tartson a kúra, ezzel kb. 2-3 kg súlyvesztés érhető el.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Egy rózsa
  2012-09-01 19:19:32, szombat
 
  Egy rózsa...

Egy rózsa éjjel-nappal a méhekkel álmodott, de a valóságban egy sem pihent meg a szirmain. A virág azonban tovább álmodozott. Hosszú éjszakáin elképzelte, hogy az eget ellepik a méhek, és sorra leszállnak, hogy megcsókolják őt. Így tudta kibírni másnapig, amikor a napsütésben újra kinyílt.
Egyik este megszólalt a hold, aki ismerte a rózsa magányát:
- Nem unod a várakozást?
- Talán. De folytatnom kell a küzdelmet.
- Miért?
- Mert ha nem nyílok ki, elhervadok.
Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk.
De nem mindegy, hogy mire!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéz és a homok
  2012-09-01 19:16:23, szombat
 
  Gyuri, a 13 éves fiú, anyjával sétálgat a folyóparti fövenyen. Egyszer csak anyjához fordul és megkérdezi: - Anya, hogyan lehet megtartani a barátomat, ha egyszer már sikerült találnom egyet? Az anya egy-két másodperc gondolkodás után lehajol és mindkét kezével merít a homokból. Majd mindkét tenyerét az ég felé tartva, egyiknek az ujjait kezdi összeszorítani: a homok kezd kipréselődni az ujjai közül. Minél jobban szorította őket, annál több homok préselődött ki a tenyeréből. A másik tenyerét ellenben csak lazán szorította össze: a homok mind benne maradt. Gyuri elámulva nézte, mit csinál az anyja. Majd így kiáltott: - Anyám, megértettem. Egy hegyi kis kápolnában találtam egy szentképet, a Madonnát ábrázolta. Valaki elveszítette.
A hátulján egy imádság volt: - ,,Az elfogadás imádsága".

Íme:
Uram, Segíts, hogy mindenki számára barát legyek,
Aki nem fárad bele a várásba,
Aki jósággal befogad,
Aki szeretettel ad,
Aki nem fárad bele a meghallgatásba,
Aki örömmel hálálkodik.
Olyan barát, akit biztosan megtalálnak,
Ha valakinek szüksége van rá.
Segíts, hogy biztos jelenlét legyek,
Akihez bárki fordulhat,
Amikor óhajtja;
Hogy tudjak megnyugtató barátságot kínálni,
Örömteli békét sugározni,
A te békédet, Uram.
Tedd, hogy készséges és szívélyes legyek,
Főleg a leggyöngébbek és védtelenek iránt.
Így, anélkül hogy rendkívüli dolgokat tennék,
Hozzá tudom segíteni a többieket,
Hogy közelebb érezzenek magukhoz Téged,
minden gyengédség Urát.

Bruno Ferrero:
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Mi a szeretet?
  2012-09-01 18:05:06, szombat
 
  Mi a szeretet?
- A szeretet az nem a nagy nyilatkozatok, hanem az egyszerű dolgok ok nélküli cselekedetei.
Vagyis: - Kérsz egy kávét? - Fáradt vagy? - Miben segíthetek?
- Vagy egy telefonhívás, egy váratlan levél, egy szívből szóló meghívás, egy séta kettesben.
- Egymásnak minden ok és számítás nélkül megtenni dolgokat!
- Elfogadni egymást olyannak, amilyen, hallgass a szívedre és ne siess!
- Nézni egymást, a szív és a lélek szemével. A kimondott szó hazug is lehet, de a szemeink soha nem hazudnak!
- Egyszerűen együtt lenni, nem csak testileg, hanem lelkileg is: ez a szeretet! Miért kell várni addig, míg meghal valaki, és akkor kimondani azt, hogy "Szeretlek"?
- A szeretet nem bíráskodás, nem kritizálás, és nem ítélkezés. Képesek legyünk azt kimondani: "A te helyedben én sem tudtam volna jobban csinálni" - vagy irigység nélkül mondani: "Csodálatos, amit tettél"!
- Ez ennyire egyszerű, nem bonyolult. De ha szeretet nem lakozik bennünk, mindent elmulasztunk az életben!
- Akiben szeretet van, és őt is viszont szeretik, az egy kiváltság és annak az élete rendkívüli, annak ragyognak a szemei és a lelke meleget sugároz!

ISTEN SZERET!
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
     8/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 3114
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 60277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.