Regisztráció  Belépés
atyimby.blog.xfree.hu
online filmek, online filmnézés, színházi előadások online,westernfilmek online,magyar filmek online, sorozatok online, atyimby aty
1962.10.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Bűbájos, rejtelmes utazás (1967) Beatles
  2016-07-06 10:51:58, szerda
 
  Bűbájos, rejtelmes utazás (1967) Beatles, Magical Mystery Tour, online (feliratos)

A Beatles harmadik filmje volt, amelyet egyik lemezükről készítettek. 1967. december 26-án mutatta be a BBC 1. Műfaja: musical volt, és természetesen először Angliában adták ki. Első vetítés után a kritikusok és a rajongók sem lelkesedtek érte, ma már viszont külön kultusz nőtt köré. Hossza mintegy 55 perc.
A DVD kiadáshoz az eredeti, 35 mm-es negatív filmet tették át video-masterre a londoni VTR stúdióban 1988.06.23-án, a hangot az eredeti trackből és a digitális masterből készítették a londoni Abbey Road stúdiónál 1988.06.24-25-én.
Magyarországon a filmet csak a Beatles Héten vetítették 1982. dec. 13-17. között a Budapest Sportcsarnokban.
A filmhez nem készült valódi forgatókönyv: Paul McCartney egy darab papírra egy kört rajzolt, melyet nyolc részre osztott fel, ezekbe írva a cselekmény főbb elemeit, valamint a lap aljára néhány fontos dolgot. Az alaptörténet egy autóbuszos kirándulásról és az utasokról szól, a két főszereplő Mr. Richard Starkey és nagynénje, Mrs. Jessie Starkey (Jessie Robins). Rajtuk kívül a csapat fontosabb tagjai: Jolly Jimmy Johnson, az idegenvezető (Derek Royle), Miss Wendy Winters, az utaskísérő (Mandy Weet), Buster Bloodvessel, aki minden utazásra elmegy és mindig idegenvezetőnek képzeli magát (Ivor Cutler), valamint a Beatles. A kirándulás alatt "négy vagy öt varázsló" jóvoltából "különös dolgok kezdenek történni". A varázslók közül négyet a Beatles tagjai alakítottak, az ötödik pedig a zenekar "útimarsallja" és jóbarátja, Mal Evans volt. Mr. Starkey és nagynénje minden elképzelhető dolgon összeveszik. Az utazás során Mrs. Starkey beleszeret Buster Bloodvesselbe, akiben a többiek számára van valami zavaró és nyugtalanító. A kirándulás keretében több különleges programon vesznek részt: a "Maraton" során minden utas más-más eszközzel igyekszik a cél felé (van, aki fut, néhányan autóval mennek, mások tandemmel próbálkoznak, Mr. Starkey pedig a kirándulóbuszt vezeti). Ezután egy sátorba másznak, ami egy tágas vetítőteremhez vezet. Az utolsó előtti jelenetben a kirándulók egy sztriptízbárba térnek be, ahol a Bonzo Dog Doo-Dah Band játszik. A film egyik csúcspontja, amikor a Beatles az I Am the Walrust adja elő.

A filmben elhangzott dalok:
-Magical Mystery Tour
-The Fool on the Hill
-Flying
-I Am the Walrus
-Blue Jay Way
-Your Mother Should Know
-Hello, Goodbye (a film végén, a stáblista alatt)
-Jessie's Dream
-All My Loving (nagyzenekari változat)
-She Loves You (karneváli stílusban a maraton alatt)

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HALÁLBALETT (1985) online
  2016-06-17 20:35:46, péntek
 
  Halálbalett (1985) White Nights,

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 136 perc,

Mikhail Baryshnikov, Gregory Hines, Jerzy Skolimowski,

Nyugatra disszidál Nyikolaj Rodcsenko, a legendás orosz balett-táncos, és ott próbálja folytatni karrierjét. Hőn vágyott szabadsága azonban egyetlen perc alatt elillan, amikor a Londonból Tokióba tartó repülőgépe kénytelen leszállni a Szovjetunió területén, Szibériában. Nyikolajt azonnal letartóztatják. Felajánlják neki, hogy kezdjen új életet a hazájában. Látszólag belemegy az alkuba. A KGB később ráállítja Raymondot, a fekete bőrű amerikai katonaszökevényt, azzal a feladattal, hogy lebuktassa Nyikolajt. Ő azonban nem hajlandó beletörődni a sorsába.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Madarak (1963) teljes film
  2016-03-15 16:47:42, kedd
 
  Madarak (1963) teljes film, online, The Birds,

színes, szinkronizált amerikai horror, 114 perc, 1963, BRRIP,

rendező: Alfred Hitchcock

Tippi Hedren (Melanie Daniels)
Rod Taylor (Mitch Brenner)
Jessica Tandy (Lydia Brenner)
Suzanne Pleshette (Annie Hayworth)
Veronica Cartwright (Cathy)
Alfred Hitchcock (kutyasétáltató férfi)

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Bay-be. Amint megérkezik megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűntény a támaszponton (1988) teljes film
  2016-03-02 15:45:46, szerda
 
  Bűntény a támaszponton (1988) online,teljes film, The Presidio,

Sir Sean Connery(Alan Caldwell alezredes)
Mark Harmon(Jay Austin)
Meg Ryan(Donna Caldwell)
Jack Warden(Ross Maclure törzsőrmester)

Caldwell alezredes és Jay Austin rendőrnyomozó nem kedvelik egymást. Legkevésbé sem. Mert Caldwell segített eltávolítani Austint a katonai rendőrségtől néhány évvel korábban. És most ez a két ősi ellenség kénytelen összefogni, hogy a végére járjanak egy brutális gyilkosságnak, mely a Presidio katonai támaszponton történt. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, Austin nyomozó hirtelen szenvedélyesen érdeklődni kezd egy gyönyörű, tüzes fiatal nő iránt (Meg Ryan), aki történetesen Caldwell alezredes lánya. Először szikrák repkednek az ifjú szerelmesek között. Aztán öklök és golyók kezdenek repkedni, ahogy ez az akciódús thriller teljes sebességre kapcsol, és feltépi San Francisco utcáit.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullázó kedélyek ( Teljes film )
  2013-02-22 17:26:19, péntek
 
  Link ÚJRATÖLTVE




színes, amerikai thriller, 92 perc, 1996

rendező: Jim Wilson
író: Geir Eriksen, Theresa Marie

szereplő(k):
Harvey Keitel (George)
Cameron Diaz (Nathalie)
Craig Sheffer (Lance)
Billy Zane (Kent)

Bravúrosan megírt, izgalmas, csavaros és igen fekete komédia, a főszerepben a zseniális Harvey Keitellel és Hollywood legújabb szőke, kékszemű szépségével Cameron Diazzal...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2010-06-22 15:38:03, kedd
 
  TEJTERMÉKEK KÉSZÍTÉSE HÁZILAG

Vegyünk 2 liter friss, nyers tejet a piacon vagy egy ismerős szomszédtól. A nyers tej ára kb. 40-60%-a a zacskós, dobozos, műanyag üveges tejeknek és nem hiányzik belőle semmi, amit a tehén a borjának szánt (cukor, zsír, fehérje, víz, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek). Nagyon sokmindent lehet belőle házilag, egyszerű módon készíteni, különösebb szakértelem nélkül. Ezeket szeretném az alábbiakban bemutatni.
Vannak, akik idegenkednek a nyers tejtől a laktóz intoleranciájuk vagy a benne lévő baktériumok miatt. A laktóz (tejcukor) a tej feldolgozása során azonban olyan kémiai átalakuláson megy keresztül, hogy az emberi szervezet számára emészthetővé válik. Akik pedig tejet árulnak, akár tehenészetből hozzák azt, akár az otthoni istállóból, rendszeresen ellenőriztetik az állatorvossal a termék minőségét. Csupán a nem megfelelően kimosott edény révén kerülhet bele kórokozó.
1. TEJSZÍN.
A tejet lábosba öntve és pár óráig állni hagyva feljön a felszínére a tejszín, ami nem más, mint a tejzsír. Az 1-1,5 dl-nyi réteget csak le kell szedni kanállal és fel kell forralni, majd hűtőben lehűteni. Ezzel pasztörizáljuk és kellően keményre felverhető lesz tejszínhab készítésekor. Nem kell hozzá habfixáló sem. Akinek nincs habszifonja, az turmixgéppel is csinálhat tejszínhabot. �-sszehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti flakonos műtejszínhabok vagy ami zacskós habtejszínből, illetve tejszínhabporból készíthető. Nincs benne növényi zsír, invertcukor és tartósítószer. A maradék sovány tej sokmindenre felhasználható, igény szerint.
2. VAJ ÉS ÍR�.
A tejszínből köpüléssel vaj készíthető. Gyűjtsünk össze elegendő tejszínt és dolgozzuk meg mechanikusan, pl. egy befőttes üvegben rázogassuk vagy habverővel kavargassuk, amíg ki nem csapódik belőle a vaj. A kivált massza szilárd, sárgásfehér lesz, amit enyhén meg lehet sózni. Jobb minden boltban kapható vajszerűségnél. A vaj tetején elkülönül az író, egy kevés folyadék (0,2 dl), ami javarészt víz, benne kevés tejcukorral és kazeinnel. Ez savanykás ízű, finom és egészséges italként fogyasztható ha elegendő mennyiséget gyűjtünk össze belőle.
3. ALUDTTEJ ÉS TEJF�-L.
Ha a friss tejet meleg, de nem forró helyre rakjuk (fűtőtest közelébe), és állni hagyjuk, 1-2 nap múlva aludttej lesz belőle. Az ennek tetején képződő zsíros réteget óvatosan leszedve róla kb. 1,5-2 dl tejfölt kapunk. Ez egyébként tejszínből is készíthető, ha állni hagyjuk meleg helyen, mert 1-2 nap alatt megsavanyodik. Az ízében és állagában persze nem emlékeztet a bolti tejfölökre. Lehetnek benne zsírcsomók, amik kavarással, esetleg kevés savó hozzáöntésével eltüntethetők. Az íze kicsit savanykás, és pontosan ugyanúgy használható, mint bármely dobozos tejföl. Mivel tartósítószert nem tartalmaz, célszerű lezárt dobozban, hűtőben tárolni, ahol 3-4 napig áll el. Nyersen vagy az ételben megfőzve, pl. főzelékben habaráshoz kiváló. A téli tejföl általában sűrűbb, mint a nyári, a száraz takarmány miatt.
4. TÚR� ÉS SAV�.
A megmaradt zsírszegény aludttej, ami a sárgás színű savóból és a fehérjéből áll, elfogyasztható vagy túró készíthető belőle. Ehhez lassan, óvatosan fel kell hevíteni, és a forráspont közelében tartani, ügyelve rá, hogy még éppen ne rotyogjon. Közben célszerű kanállal négy vagy több nagyobb darabra vágni a savóban úszó fehérjét és időnként óvatosan megfordítani, hogy egyenletesen csapódjon ki. Ha ezt nem tesszük meg, az alja megég. Ha durván kavargatjuk, összetörve a fehérjét, a túró granulált lesz, nem a legjobb minőségű és legszebb állagú. Folyamatosan figyelni kell forralás közben, míg a fehérje darabok denaturálódnak és megkeményednek.
Ezután vagy félretesszük, megvárva, hogy teljesen kihűljön (szobahőmérsékletre) vagy azonnal átöntjük egy nagy szitán. Ha állni és hűlni hagyjuk, savanykásabb lesz a túró. Hagyni kell, hogy kicsöpögjön belőle a savó. Az eredmény: egy marék túró és 5-6 dl tejsavó, ami önmagában is fogyasztható (nagyobb mennyiségben hasmenést okoz, amíg meg nem szokja az ember).
5. K�-R�-Z�-TT ÉS TARTÁR.
A tejfölt a túróval ízlés szerint összekeverve és megfűszerezve készíthetünk körözöttet. Jobb, mint bármely bolti alapanyagból és persze olcsóbb!
A tejfölt majonézzel (tojás és olaj összeturmixolva, kis sóval, esetleg mustárral) keverve (2:1 arányban) tartár mártást készíthetünk.
6. KEFÍR ÉS JOGHURT.
Ha kefírt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejből, akkor célszerű először felforralni, majd a szobahőmérsékletre hűlése után habverővel vagy turmixgéppel jól belekavarni egy kis doboz bolti kefír vagy joghurt tartalmát. Célszerű olyan terméket választani, ami élő baktériumflórát tartalmaz. Tapasztalataink szerint a Danone cég termékei a legjobbak ezen a téren. A későbbiekben célszerű mindig a korábbról megmaradt kefír (joghurt) egy részét (elég 1 dl) belekavarni a friss tejbe, az újabb adag elkészítéséhez. A tejet meleg helyre rakva 0,5-1 napon belül lezajlik az erjedés. Célszerű kisebb dobozokba tölteni előtte (pl. fél literes joghurtos dobozokba, amiknek van műanyag teteje), amik lezárhatók és elférnek a hűtőben.
Az aludttej csak abban különbözik a kefírtől és a joghurttól, hogy nem fertőztük meg bizonyos baktériumokkal, amik speciális állagúvá és ízűvé teszik azt. A kész joghurtból fogyasztás előtt készíthetünk gyümölcsjoghurtot: apróra vágott vagy ledarált befőttet, friss gyümölcsöt keverve bele cukorral, aromával, zselatinnal. Amíg nincs kész a joghurt, ne tegyük bele mindezeket, mert rontják a tejtermék állagát.
7. HÁZISAJT.
A friss tejből házisajt is készíthető. A 2 liter tejhez egy 3 literes fazékban adjunk 7 dkg sót, majd tegyük tűzre és állandó kevergetés mellett főzzük 25 percig. Utána levesszük a tűzről, beleöntünk 0,5 dl 10%-os ételecetet. A túrósodás mértékétől függően hozzáadhatunk még egy evőkanál ecetet, míg optimális állagú lesz. Ezután 15 percig állni hagyjuk, hogy hűljön és túrósodjon.
Ezután az egészet beleöntjük egy felfüggesztett (madzaggal szögre akasztott), csúcsos vászonzacskóba (konyharuhából lehet varrni). Hagyjuk a savót lecsurogni, időnként megrázzuk és megnyomkodjuk, hogy tömörödjön. Ettől a sajt rugalmas állományú lesz. Utána állni hagyjuk 1-2 napig. Kevesebb sóval a sajt lágyabb és kenhető lesz. Keverhetünk bele különféle fűszereket is (kaprot, reszelt fokhagymát, petrezselymet, őrölt köményt, kakukkfüvet, oreganót, szerecsendiót) ha valami különlegesre vágyunk.
8. KAKA� ÉS PUDING.
A friss tejet felforralva, és poharanként 1 teáskanál kakaót (vagy karobot: szentjánoskenyérport), meg 3 kanál cukrot hozzáadva igazi tejeskakaót készíthetünk, amilyet boltban sehol nem árulnak.
A pudinghoz 1 liter tejbe keverjünk el csomómentesen 4-5 púpos evőkanál étkezési keményítőt (kukorica keményítőt, burgonya keményítőt), 8-10 kanál cukrot és aromát. Célszerű a keményítőhöz adagolni a tejet fokozatosan. Az aroma lehet bolti, ízlés szerinti mennyiségben vagy tehetünk bele sütőrumot, vanilincukrot, fahéjat, kakaót is. Minél több keményítőt rakunk bele, a puding annál keményebb lesz, a pontos mennyiségét célszerű egyénileg kikísérletezni. Ha túl kemény a forró puding, nem lehet kiönteni a poharakba, ha túl híg, nem szilárdul meg a kihűléskor, még a hűtőben sem és 3-4 nap után levet ereszt.
A pudingot folyamatos kevergetés mellett kell felforralni, míg összesűrűsödik és bugyborékolni kezd. (Vigyázzunk, hogy ne égjen oda az alja, mert az elrontja az ízét.) Akkor levesszük a tűzről és belekeverjük a töltelékeket. Ez lehet mazsola, mindenféle darabolt friss gyümölcs, kompót, esetleg műzli, zabpehelyliszt, búzadara, kukoricadara. Egyesek még kevernek hozzá pár kanál olajat vagy mézet is, igény szerint. Miután poharakba, tálkákba kiosztottuk, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe. Tejszínhabbal kitűnő.
A tippekért köszönet Jutka néninek, akinek a nyugdíjából nem telik tartósítószeres mű-tejtermékekre, ezért amit csak lehet, otthon állít elő.
Készült: 2004.03.08.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pikáns ízű sajtos lángos
  2010-02-03 19:15:41, szerda
 
  Pikáns ízű sajtos lángos

Hozzávalók:
40 dkg átszilált liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál sütőpor
12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mák
2,5 dl tej
6 szelet füstölt sonka
hagymás sajt

A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kiliszetzett
deszkán gyors mozdulatokkal összegyurjuk, 2-3 cm
vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm
átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel
kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára
sütjük. A sütőből kivéve hülni hagyjuk, majd
kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Burgonyalepény
  2010-02-03 19:12:09, szerda
 
  Burgonyalepény

Hozzávalók:
4 nagyobb, nyers burgonya,
3 púpozott evokanál liszt,
1 dl tej,
2 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 evokanál olaj,
plusz kevés olaj a sütéshez,
1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág.

A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel
és a liszttel. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a sót,
a borsot és a szerecsendió-virágot, valamint 3
evokanálnyi olajat, ezután az egészet ismét jól
összekeverjük. A masszát 10 percig hagyjuk állni. Közben
a burgonyát meghámozzuk, és az almareszelo legdurvább
fokán lereszeljük. Azonnal beleforgatjuk a tojásos
masszába, és alaposan összekeverjük. (A masszának a
szokásos galuskatésztánál kissé keményebbnek kell
lennie.) Teflon- vagy palacsintasütoben nagyon kevés
olajat forrósítunk, amelyre evokanállal adagolva, kis
halmokat rakunk. Az evokanál domború felével azonnal
simára nyomkodjuk, így egyforma kis lepénykéket kapunk.
Ha az alsó felük szép pirosra megsült, lapátkanállal
óvatosan megfordítjuk, és a másik felüket is megsütjük.
Meleg tálra halmozzuk, és tetszés szerinti salátával
vagy savanyúsággal kínáljuk. Magába, foételként
fogyaszthatjuk, de fele mennyiségben készítve köret is
lehet mártásos feltét mellé, esetleg borkorcsolyának is
tálalható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Inyenc krumplifözelék
  2010-02-03 19:09:17, szerda
 
  Ínyenc krumplifozelék

Hozzávalók:
60 dkg tisztított krumpli
(nem szétfövo fajta),
2 dl tejföl,
3 evokanál olaj,
1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller
és 1 evokanál vágott petrezselyem),
1 evokanál vegeta,
1 evokanál paradicsompüré,
1 pici fej vöröshagyma,
kevés só, csipetnyi porcukor,
csipetnyi törött fehér bors.

A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban
felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és
fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)
vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél
felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét,
ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit
rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi
vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a
vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük.
Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál
krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott
krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól
kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis
cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a
megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a
petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében
hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jeges citromleves
  2010-02-03 18:49:05, szerda
 
  Jeges citromleves

Hozzávalók:
4 dl kefír,
3 dl tej,
1 citrom leve,
1/2 citrom reszelt héja,
ízlés szerint cukor
(vagy mesterséges édesítoszer),
csipetnyi só,
jégkockák.

A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép
poharába tesszük, majd ráöntjük a kefírt. Cukorral és
sóval ízesítjük, ezután egy-két percig keverjük. Ha már
jó habos, akkor öntjük hozzá a tejet és ismét
összekeverjük. Elohutött csészéket elokészítünk (ha
néhány órán át a hutoszekrényben tartjuk a leveses
csészéket, pont a megfelelo homérsékletuek lesznek az
edények), mindegyikbe beleteszünk néhány jégkockát és
erre öntjük rá a citromlevest. A nyári nagy melegben
rendkívül üdíto, és levesként is, üdítoitalként is
fogyaszthatjuk. Készíthetjük joghurttal és csökkentett
zsírtartalmú tejjel vagy tejföllel is, aszerint, hogy
számolnunk kell-e a kalóriákat. Friss citromlé helyett
pedig tehetünk bele üveges vagy dobozos citromlevet,
esetleg grapefruit-levet. Aki nem szereti a savanyú
ízeket, készítheti narancslével vagy mandarinlével is.
(Ha gyereknek is adunk belole, természetesen ne tegyünk
jégkockát az o leveses csészéjébe.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 34 db bejegyzés
Összes: 691 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 162
  • e Hét: 6203
  • e Hónap: 37294
  • e Év: 542669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.