Regisztráció  Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/165 oldal   Bejegyzések száma: 1644 
kicsit elhúzódott az este :-)
  2017-08-17 11:25:45, csütörtök
 
  Megérkeztek a vendégek, a gyerekek hamar feltalálták magukat, mi pedig elkezdtünk sütögetni, finom borok, fröccsök, és ahogy besötétedett előkerültek a kisüstiek :-D Nos meglepődve vettem észre, hogy lassan éjfélre jár, bár plédeket vittem ki, hogy senki meg ne fázzon, és csak koccintgattunk, viszont, nagyon kulturáltan, hiszen senkit nem ütött meg .Sőt még reggel sem okozott gondot, csak a fáradtság!
A romok elpakolva, de mnni kell még locsolni, csak nyaggatom kicsit a lányomat előtte :-D Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Imádom, szeretem, akarom....
  2017-08-16 09:51:58, szerda
 
  Minden reggel kezdődhetne így! kaptam egy üzit, vegyem fel a kontaktot a szombati "irányítóval" a sörfesztre. Oké, akkor keljünk fel, lehet ma is megyek tornára gondolattal. Akkor megmozdultam és JAJ mindenem fáj, izomláz a tegnapi "kínzás" után. Kellemes fájdalom! Kimarad a mai edzés így. Kutyákat kiengedtem, és kiültem a teraszra egy fantasztikus lattéval. Utcai párizsi zene szó, süt a nap, kellemes az idő :-) Reggeli a teraszon, ma egyedül! Amit én szeretek enni! A latte az alap, és ma a füstölt friss lazac citrommal és frissen szedett koktél paradicsommal, de ami a lényeg az az olívás bagett. Na ez csábító bármikor!
A zene annyira feldob, szól a kis jazz hegedű és minden porcikámat átjárja. Kell ez a reggel nekem. Tegnap a délután zúzós lett és elhúzódott, viszont csodássá vált a kert azon része ,amin dolgoztunk! Kicseréltük a geotextilt, a köveket kitisztítottuk. Majd este nekiláttam a lehullott fűzfalevelek felporszívózásához. Ma vendégeink lesznek és még van egy fázis,amit ma még szeretném ha elkészülne, hiszen ott várnak vödrökben a gyönyörű kavicsok, a medence köré, és megszűnik a homok a szélben :-D Hű ez a lazac, minden reggel tudnám ezt enni, ha nem imádnám a füstölt húst és a kolbászt és a sorolhatnám :-D Az ízlelőbimbók kedvenc eledele ez a remek étel!
Egy ideje igyekszem odafigyelni a kiegyensúlyozott étkezésre. Igyekszem paleo ételeket enni, de ha ilyen bagett vagy focaccia kerül a közelembe....jaj nekem <3
Nos szuper az idő és szuper a reggel. Ma én festem a hajam, így felcsavart hajjal létezem egy fél órát. Hétvégén fellépés, és frissíteni kell az állagot, nem de bár! A kedvem és a közérzetem is más így!
Három kutya kiterülve horkolászik körülöttem. Ők már reggeliztek, ők voltak az elsők!
Szóval lesz egy kis munka ma még a kertben, ha hazajött a drágám és aludt néhány órát, majd a délutáni vendégeinkre készülve csinálok salátákat izzítom a grillt. Milyen krémes a kávém, Jesszus! Imádom! Este lebeszéltük mit eszünk és iszunk :-) Így mindenki jól érezheti magát. Árpiékkal mindig csak a suliparkolójában tudtunk néhány szót váltani, és egy beszélgetés alkalmával jöttem rá, hogy tulajdonképpen oly közel lakunk egymáshoz és oly jól kijövünk szülők..... A száraz vörös is közös kedvenc :-D
Az este is remeknek ígérkezik! A zenével nem lesz gond.
Na ez az érzés , hogy a nap tökéletes lehet, nagyon szuper!
Holnap már dolgoznom kell. Elő a hegedűvel , majd Velence, szombaton sörfeszt a drágámmal, semmi rohanás. Vasárnap munka, munka ,munka....... és még egy hét nyugi és sok gyakorlás, mert hamrosan egy esküvő szalonzenésze leszek Istvánnal. Vele is össze kell hozni egy vagy két próbát.
Ugye csodás?
Végre időt szántam egy képre :-)
A hajam közben elkészült , ez is kipipálva. Tegnap este a mai ebédet már megcsináltam ,így ezzel sem lesz már gondom. Hogy mi lesz ma az ebéd? Oldalas á la Zsuzsi Dundulinó :-)
Hű de finom ez a tonik! Ki szereti? Citromkarikákkal, jéghidegen igazán frissítő hatása van. Kérem az életet élvezni kell!
Látom elszaladt a reggeli pihenő időm, lassan nekilátok a teendőimnek!
Élvezzétek ki ezt a napot,minden pillanatát, munkával, utazással, pihenéssel, kertészkedéssel, vagy főzéssel. Egy jó zene mindig szebbé teszi a pillanatokat :-) Puszi


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zenés interaktív gyermekműsor
  2017-08-15 09:03:38, kedd
 
  Ha egy jó gyerekműsort, gyermekműsort keresel a gyerkőcödnek, az ovisok vagy kisiskolás gyerekek számára, tégy egy próbát a Réparetekmogyoróval.
Link
Elérhető árak, szuper műsorok, egy gyereknek, sok gyereknek, pár gyereknek.....gyermekeknek :-)
Szülinapra, ovisballagásra,mikulásra mindenre ami egy gyerek számára ünnep és élmény!
Egy próbát megér!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tevékenynek lenni jó!
  2017-08-15 08:58:15, kedd
 
  Ha valaki átérzi ezt a kellemes állapotot, akkor rájön , hogy érdemes tenni a céljai érdekében!
Most végre kezd helyre állni az életem. Sok minden történt az elmúlt évben, ami nehezítette a lehetőségeket, emellett megerősödtem, és sokat tanultam, és fejlődtem! Átláttam a barátságaimat, hogy melyik mennyit ér, és mit várhatok, mit tetem. Ráláttam a családi életemre, a gyermekeim fejlődésére és hatalmas szívükre, lelki fejlődésükre, de emellett kapkodva rohantam a teendőim után. Sajnos ez az állapot lassan két éve tart. Sajnos? Egy cél lebegett előttem, hogy a vállalkozásom biztos alapokra épüljön és felfelé utazzak , ne pedig hullámvasúton. Rengeteg minden történt, és szépült az otthonunkban, ami a mai napig nem állt le, hiszen hamarosan nekivágunk a napenergia projektnek. Hát nem unatkozunk. Alig van meg pár hete az autó, máris egy újabb fába vágjuk a fejszét. Persze Ltp is, már egy hónapja vár a döntésre, de idő kellett, míg át tudtuk gondolni ezt is. És ha ez is meg van, jöhet a következő :-)
Persze közben kisebb alakítások is vannak a kertben. Már jönnek az újabb és újabb elképzelések és lassan a megvalósításra is sor kerül. Ma délután a kert takarítása közben vagy után, nekilátunk a medence körüli munkálatoknak, hiszen már meg is vettük a köveket, és így megszűnik az egyetlen homokos rész is a kertben. Nem fogja fújni a szél, és az ablakaim is tisztábbak maradnak egy egy futó zápor utáni szélben :-)
EZ fontos, hiszen sokszor kevés időm jut a takarításra.
Látom a haladást és hogy egyre szebb és jobb körülöttünk minden. Imádom a locsolót is, hiszen napi két, három órás locsolást vált ki, és megoldja magától <3 automatikusan!
Egyre fontosabbá válik a kényelem és a körülöttünk levő szépség. Megnyugtat.
Reggel már rendbe tettem a kutyusaimat és lepermeteztem a leandereket, hiszen a hideg éjszakák és a forró nappalok előhozták a gombásodás jeleit. Tegnap minden növényke tápoldatos locsolásban részesült, és a fű is meg lett tápozva. Idén nem égett még ki....le is kopogom, csak a gyomosodással küzdök kicsit. DE lehet egyedül a gyomlálás lesz a megoldás, mert a gyomstop sem akar mindent kivinni.
Dorothy már úton van ide. Ma közös munka majd közös edzésünk lesz. Egy újabb projektbe szeretnénk közösen belevágni, de úgy élvezem a szabadságot :-)
Pedig lassan elkezdődik az iskola.
Kiülök a teraszra és megiszom a fantasztikusan finom magtejes kávémat, és simogat a napsugara, a drágáim mellettem ülnek, vagy napoznak, szuszognak és csodálatosan ,mosolygósan indul a nap.
Máris máshogy látom a világot, és extra löket ez, hiszen annyi teendő vár rám minden nap. És élvezem, mert kátom mennyit jelent a munkánk,mit hoz és mit von maga után. Látom , hogy kikkel hoz össze a sors, és hogyan állnak hozzánk az emberek. Elismerik amit csinálunk. Nekem ez sokat számít és ha rosszakaróim máshogy is látják, azt be kell látniuk, hogy mégis csak van bennem erő, kitartás, és tehetség. Az irigység, féltékenység teszi tönkre a világot és a becsvágy! Aki nem ambiciózus,annak nem is kell arra törekednie, csak élje a megszokott életritmusát, hiszen ő arra hivatott. Nekem világ életemben konkrét elképzeléseim voltak, amint elértem azokat kellett egy kis idő, hogy tisztuljon a kép és újabb célok szülessenek a fejemben. Sajnos az akkori rendszer nem adott ilyen nagy szabadságot a képzelőerőnek .....Meg is érkezett, így kezdődik a munka. SZép napok!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aztaaaa
  2017-08-14 23:36:42, hétfő
 
  MA érdekes napom volt. Reggel korán keltünk, bár éjjel feküdtünk le, későn értem haza, és a drágám megvárt. Kellett egy kis idő, míg el tudtam aludni, Sokat vezettem.
Szóval elszaladtunk Toncsihoz, majd rohanás Erikához, mert időpontom volt, bár felajánlottam a kedvesemnek hogy most menjen ő, de azt mondta most én jövök. Nem cuki ? Hát annyira jól esett, és recsegtek, ropogtak a csontjaim.....majd mentünk kocsit mosni, vásárolni a spárba, már régen voltunk ott, és meglepődtem mennyi GM jó termék van már ott. Sok finomságot vetünk, majd hazafelé arról beszéltünk, milyen finom lesz a reggeli belőle. És tényleg, úgy bereggeliztünk, hogy le kellett dőlni néhány percre :-D Jöhetteek a kutyuskáim, rendbe raktam őket, megetettem, megszeretgettem.....
Újra indulás mentünk köveket venni és minden félét, örökzöldet, rózsát...alig vártam, hogy hazaérjünk egy hatalmas dinnyével. Csináltam gyümölcsös fagyi kelyhet, ami beindított és végre kijutottam a kertbe! Kell a táp a növényeknek, és kell néha rendben tartani. Sok koszt összeszedtem, meglocsoltam mindent, beindult a locsoló is. Lepermeteztem a gyomokat a fűben, ahol ma nem locsolunk......és rendben lett a kert! összevágtam ezt azt és megérkeztek Gabiék. Kutyáztak, míg én összeszedtem magam, és egy finom rozéval leültünk fröccsözni. Nem sokáig maradtak, de megint volt jó eszme csere. Elpakoltunk Dudussal, és fürdés után megcsináltam a körmét fehérre. Szép lett, de ha megnő a körmöcskéje még szebb lesz. Hogy a lábán is tuti legyen az összhang, lemostam a kis kopott körömlakkot, megreszeltem, levágtam egyforma hosszúra, és bekentem olajjal neki. Annyira szép lett. Ha szeretné holnap befesti vagy én kifestem neki. Olyan csinos lett így, hogy a rendbe lett a kezecskéje és a lába. Holnap délután csajos napot tartunk :-D Pakolásokkal, gyantával, finom teákkal, és zenével.....már nagyon várom! Szeretek a lányaimmal szépülgetni <3
Ú már megint ennyi az idő? Folyton éjfél után kerülök ágyba.....hihetetlen , hogy elszalad az idő. Holnap munka is vár rám, és Dorothy, na meg edzés.....ki fogok kapni szerintem, mert a múlthéten nem volt itthon Ádám, és kicsit elengedtük magunkat :-D
Puszi 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó idő rossz idő, hétköznap hétvége
  2017-08-13 10:52:17, vasárnap
 
  Lassan elköszön a nyár, de még élvezhetjük néhány hétig. Hát én imádom! Tegnap már nem volt az a nagy meleg, utazni is jó volt. Reggel egy régi ismerős faluban jártunk és megmozgattuk a gyerekeket, hatalmas hangulat kerekedett! A hangosító srácok is ismerősök voltak, így jutott hozzám el egy elfeledett telefonszám is, még jó, hogy itt a berkeken belül annyian ismernek, és elmondják, honnan, mikor , én meg csak szabadkozok, hogy annyi emberrel találkozom, és sajnos lehet már nem mindenki fér el a memóriámban. De olyan jó, amikor segítenek, és beugrik, hogy tényleg it és itt találkoztunk :-) Visszajutott hozzá egy elfeledett, eltűnt telefonszám is. Julcsi tünemény volt , nem tudom miért, valamiért mindig is közelebb állt a szívemhez, nagyon megszerettem őt és a családját az évek során. Bár az elmúlt két-három évben nem láttuk egymást, és csak néha beszélünk vagy váltunk néhány üzenetet, mindig kedves ismerősökként köszöntjük egymást.
A kis paleo világomnak betett a hihetetlenül finom lángos, de mit tehetek most, oly kedvesen hozta, és olyan finom illata volt....hm......
Útra keltünk, mert vártak az ország másik részén. Jobaházára siettünk . Olyan jó volt ott is ismerősökkel találkozni, és játszani a gyerekekkel <3 Gyors átöltözés és jöhettek a nosztalgia dallamok :-) Tánc és mulatság. Dorothy szülei is eljöttek megnézni minket, és együtt jöttünk haza. Persze eljött a kis ördög énem, hogy juuujjj mennyi kukorica :-) Megálltunk, de le lettem állítva, mert bizony azok már jócskán megszáradtak. :-( DE! Még egy kuki föld jött és ott még nem száradtak ki a csövek. Nos,az a 4 pici cső kukorica ?, nyugodtan ítéljen el,akinek ennél kisebb bűne akad, nos, nekem ez a bűnöm, hogy nyaranta egyszer elkap az ördögláz :-D
Este megfőztük vacsi után és a kis iszogatós laza este alatt kiveséztük a napunkat.
Nagyon jó emberek Dóri szülei, nagyon megszerettem őket, szinte a családommá váltak! <3
Jó este volt, észre sem vettük, hogy éjfélt ütött az óra :-DDDDDD
Jó nap volt. Ma kicsit szelesebbre fordult az idő, így én már jeleztem, hogy hosszú naci lesz ma nálam a nyerő.
Még gépezünk kicsit, megcsináljuk amik elmaradtak nekünk itt a napok alatt , kicsit segítünk, ha tudtunk, ha kell és indulás a mai fellépésekre. Van aki hakniként éli meg, és letolja a műsorait , én szívvel , lélekkel élem át minden pillanatát,minden napját. Valamiért én ezt szeretem, ezt tudom csinálni. Lehet a kisfiamat is elkapja ez a hév, és talán meg is tudom neki ezt a "szakmát" tanítani. De a zene mindenek előtt! Csak csinálja. Nekem is több idő kell, és talán a héten már jut is időm, és nekilátok a teendőimnek is!
Csodás vasárnapot kívánok, sok mosolyt és vidám pillanatot!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borozgatunk....
  2017-08-09 22:33:48, szerda
 
  Ma estére program volt megbeszélve Gabival. Kicsit késtem, mert lementünk a szüleinkhez és még venni akartam a fincsi kolbiból, olasz különlegesség,a borozós estékre ideális.. A Dúzsit már behűtöttem reggel, hogy az már meglegyen. Egy kis mozzarella, egy kis parisali tökmagolajjal, kis paté....kis fröccs és mi ketten. Robi elvolt a dolgaival, a gyerekek a barátokkal..... Sajnos hétköznap van, munka nap a holnap, így nem nyúlt túl hosszúra. Szeretem az ilyen jazz-es estéket egy kis lájtos borozással, lenge lágy szellővel, kellemes hűs idővel. Imádom ezt az estét és ezt a napot. Minden belefért, minden amit terveztem. Szerelem van a levegőben, de egész nap jó volt! Az én kedvesem a héten szabadságon van, és együtt leszünk,,,,yeeeee
Bekábultam a két fröccstől, kellemesen ellazultam ez kellemes :-) Terveződik a jövő hét is, jól telik a nyár. Szép estéink vannak! Szeretem! Ez az én időszakom. A nyár. Amikor a barátaimmal tölthetem az estéket, mert este még meleg van kint üldögélni, amikor lazább minden és nem kell fűteni és nincs feszültség, és szól a zene és minden könnyű. Sok munkám volt júliusban, és még élvezem a gyümölcsét. De lassan jön a suli és a gyerekekkel is szeretnék még közös programokat, gondoltam elmehetnénk egy koncertre is, de a szigetre még nem vinném őket szívesen. DE a holnapi napra valamit kitalálnuk, bár a reggelt Timinél töltöm, új körmöcskékkel :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
waooooo
  2017-08-08 13:23:00, kedd
 
  Kellemesen hűs volt az este, de a reggel! kiültem a teraszra egy finom kávéval és néhány tányér gyümölccsel. mindenki odáig volt a gyümölcsös reggelitől. Indulhatott is a nap. Már takarítanom kell, tudom már napok óta, hogy mi vár rám, de oly nehéz a kánikulában nekiállni, hát most pont szuper az idő ehhez! A fenti fürdő és a hálószobánk már illatozik és minden csillog villog!
A konyha is rendbe lett rakva ebéd után. hogy mi volt az ebéd? Rengeteg rántott cukkini és répa, tartárral és rizzsel, persze én csak kovászos ubit ettem hozzá, de nagyon nagyon finom volt. Olyan sokat csináltunk Moncsikával, hogy vacsira is maradt....szuper! A drágám elment gumiztatni, hiszen kell az a nyári gumi, sajnos csak téli gumi volt hozzá vagy rajta, így még az fontos lépés volt! A konyha remek, neki kell látnom a lenti fürdőnek és a nappalinak, de lehet ha előbb ér haza a kedvesem, akkor egy filmnek látunk neki :-D Jól esne egy kicsit ejtőzni az ebéd után! A kávém ott vár a gyönyörű asztalon. Ma cseréltem terítőt. Imádom a provance-i, levendulás terítőimet, és tavaly egy toszkán terítőre is szert tettem <3 Szeretem! Pupu itt horkol nekem, és ilyenkor a szívem megtelik szeretetel, és sokszor csak oda osonok hozzá, hogy megöleljem, adjak egy kis cuppanósat a homlokára. Ha délután jó idő lesz, lehet jön neki egy fürdés :-) Kis mormotám!
Csodás az autó, mindenki imádja. Az elektromos ajtóktól és a bőrülésektől eltekintve , a színe is csodálatos! Aranyló barna! Tényleg csodás. Sokan csak az új kocsira figyelnek fel, és már integetnek is ezerrel.....Hát ja!
A drágám reggelről füvet nyírt. Muszáj lesz ma a kertbe mennem, hogy rendbe tegyem egy kicsit amit kell. A kis járdákat, utacskákat, leandereket, rózsákat.....és sorolhatnám! Most valahogy nincs kedvem napra menni. Elfáradtam? pedig imádom! imádom a kellemes meleget, a napsütést......
Vár a sok fehér mosott ruci, a teregető és a fürdőszoba, meg az ablaka :-) Kellene egy megbízható takarítónő, de oly sokat csalódom az emberekben, az önzőség, a becsvágy, az irigység megbízhatatlanná tesz sokakat. Aki pedig jó és megbízható, már nincs ideje. Jó-jó én is takarítok, csak egyre sűrűsödnek a feladataim. Dolgoznom is kellene, de a drágám a héten van szabin. Vele is kell törődni, nem igaz? Tegnap az a rengeteg intézkedés, füzetvásárlás, a kisfiamnak olyan rajzeszközöket nem tudtunk venni, amit tuti csak Pesten szakboltban fogunk megtalálni. Az lesz még egy menet. Közben annyi cefre gyűlik össze, hogy lassan főzetni is kellene, mert elfogyott a pálinka. Edus vitte el az utolsó lityit tegnap, és így....nos, ez van.
Már szerveződnek a napok is, és kapom az értesítéseket, és van hogy rám szólnak, ugye nem felejtetted el???? Jesszusom! Szept 17? Már ebben kell gondolkodni. Jön az ősz és jönnek a felkérések, és hegedülnöm kell, hogy menjenek a dalok, és elolvadok néhány daltól. Csak állok a tv előtt, és megy a youtube, kotta, zene és én csak játszom és azt vettem tegnap is észre, hogy lassan besötétedik. De a gyerekek megvártak, olyan cukin játszottak a nagyágyban! Torpedóztak.
Lehet én is előveszem a kedvenc társasomat és Leülök velük. Nagyon szerettem, még régen ....és malmozni is,,,,,de régen is volt!
Na megyek, mert minden csak rám vár :-) És utána jöhet egy pohár hideg ...... Ki találja ki? Aki ismer az tudja, hogy Zéró! A mindenem :-D Kóla .....hahahaha,,,,, Puszi

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nehéz tartani magamat , hiszen
  2017-08-07 23:05:11, hétfő
 
  mindig elkap a fáradtság, és mindig van valami ami még vár rám.
A hétvége csütörtöktől húzós volt. Minden nap a Balcsin voltunk. Az egyik nap a Velencei tó adott pihenő helyet nekünk, a kompavató után. Fantasztikus programra hívott meg a polgármester úr, és annyira érdekelt, hogy nem tudtam otthon maradni. Nagyon tetszett , és imádtam kompozni a forró reggelen. Velence elmegy egy vagy két nap, de a sok sok homok nem lett a kedvencem. A víz viszont remek volt. Szerintem a Balcsi melegebb....
A Balaton sok új és érdekes dolgot tartogatott számunkra, és finom falatokat. Sokat utaztunk és rengetegen voltak az utakon, de a drágaszágunk nagyon jól remekelt. Érdekes, hogy hogyan reagálnak emberek bizonyos helyzetekben, pl a sofőrök..... Viszont mindenhová időben érkeztünk :-)
Tegnap Szlovákiában volt fel, lépésem a gyerekekkel, Dorothy elrepült Rómába, hát a kisfiamat kértem meg , hogy segítsen nekem. Nagyon nagyon ügyes volt! Olyan büszke voltam rá!
Majd jött az eső, a vacsi, a beszélgetések....haza!
Ma pihenő nap volt betervezve, de füzeteket vettünk, és elmentünk a szemüvegemért, furcsa lesz megszokni. DE a szgéphez , ha távolabb van, már ezt tudom használni. Kell, mert a szemeim golyóznak már sokszor, de vezetéshez még nem merném feltenni. Azért a jobb szememnek nagyon furcsa visszaállni, hiszen azzal nincsenek gondok. Mindig minden a bal oldalon???? Hm...... SZóval vásárlós, rohangálóssá sikeredett ez a nap, viszont vettem a drágámnak egy nagyon szuper pólót, Moncsikának egy bőrövet, A kisfiam pedig egy bőr pénztárcát kapott.
Dudus még a nagyszülőket boldogítja <3
MA még elég jó idő volt, de megint melegszik. A kánikula nagyon sok embernek kivesz az erejéből. Hát engem is kicsinált, de csak azért, mert folyton megizzadtam, majd a kocsiban jött a szellő vagy a légkondi.....és elkerülhetetlen a megfázás!
Szóval ma jó idő volt, és most már egyre szigorúbban veszem a a paleolit étrendet. Ma egy fantasztikus paleo desszertet, barackosat! Bementünk a Soierbe, sütizni, fagyizni. Azt hiszem a kedvenceim közé tartozik :-) Így törzsvásárlói kártyát is igényeltünk, mert tudom sokszor fogunk még megfordulni ott :-)
Mire észbe kaptunk már 3 óra is elmúlt. És ahogy hazaértünk már olyan fáradt voltam, de összedobtam egy fokhagymás cukkiní ágyon nyugvó humuszt, parmezánnal megszórva. A drágáimnak megmelegítettem a husit, sajtot, krumplit, és végre ettünk. Estére egy kókuszvíz volt a vacsi. Majd meghaltam egy kis csokiért, és Moncsika rámszólt, hogy nem lehet :-( Hát megettem egy barackot! Kicsit gyomláltam a fűben, kicsit kertészkedtünk, kutyáztunk. Megnéztünk egy filmet, és fürdés után beültünk a nagyágyba.A gyerekek torpedóztak...olyan aranyosak <3
SZép estét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új hónap - új szemlélet?
  2017-08-01 08:44:29, kedd
 
  Valahgy beugrott este , hogy olyan romantikus dallamokat szeretnék hallgatni, de instrumentális változatban, így gyorsan rákerestem a youtube-on és este a vacsinál, is ez szólt :-) Ma már nem bírtam magammal, gyorsan beütöttem a gépbe és máris szól :-)
Link
imádom ezt az andalító lágy zenét. A tejeskávéötlet teszi tökéletessé ezt a reggelt! Már hajnalban felébredtem, és az agyam a szokásosnál is jobban járt. Rengeteg újdonság ugrik elő ilyenkor az elmémből, csak időt kell rá találnom, hogy megvalósíthatóak e, vagy érdemes-e velük komolyabban foglalkozni?
Jöhet még egy kávé? Itt a teraszon a lágy szellő simogatj a combomat. Még a lenge kis fehér hálóruhácskámban vagyok. Szerencsés helyzet, hogy már a növények oly annyira elburjánztak, megnőttek, hogy a szomszédok már nem látnak ide, csak ha nagyon kukucskálnának :-) Hozok egy bögre kávét és egy pohár vizet. A reggelimet már elköltöttem. Istenem, olyan csodásak ezek a mediterrán focaccia kenyérkék! Egy szelet az aszalt paradicsomosból és egy szeletke az olívásból....kész élvezet beleharapni. És a tökmagolajos paradicsom salival, mozzarellával, mennyei reggeli. Igen ilyenkor bűnbe esek a kis diétám mellett. Diéta? Gabi tiszta étkezésnek hívja. Én ezekből a csoportokból kimaradtam, de tényleg kell a testedzés és a sok finom egészséges, valóságos étel. Persze bűnbe esek az ilyen kenyerek láttán.....úúúúú! Na ennek nem tudok ellenállni, de a kedvesem sem! A vacsi hasonlóan releváns volt ,készen vagyok az ízkavalkádoktól.
Kellemes a reggel, itt az árnyékban a teraszon. Mostmár a nap minden percében van egy kis árnyék. A drága öreg hölgy kezdi , majd átveszi a kis kócos fűz az árnyékolást. A kellemesen hűsítő szellő végig simít. Gyönyörű a sok zöld, a napsütés és a a ház mediterrán színe .A fű csodás mély zöld színe , hihetetlen ebben a kánikulában, de sokat esett a múlthéten ,ez segített átvészelni a forró napokat.
Jó lenne kertészkedni is, de olyan lusta reggelem van, pedig már lassan 10 óra van.
Szól a zene :-) Imádom! El kell kezdenem dolgozni is, lassan ráveszem magam :-)
Csodásan kezdődik ez a keddi nap! Szép napot kívánok! Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/165 oldal   Bejegyzések száma: 1644 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 116 db bejegyzés
Összes: 1680 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1619
  • e Hónap: 8726
  • e Év: 70298
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.