Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz." Moldova György Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/801 oldal   Bejegyzések száma: 8000 
Keanu Reeves ismét sokkolta a világot
  2017-07-02 07:56:25, vasárnap
 
 
Keanu Reeves ismét sokkolta a világot
ERŐS kijelentéseivel!

Az utóbbi években Keanu Reeves inkább az életről alkotott bölcs gondolataival került középpontba. Most is egy újabb üzenet következik tőle, amelyet nemrég a közösségi oldalán tett közzé. Érdemes elgondolkodni azon, amiket mond.

“Nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell. Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy “ígérem...", ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani. Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben.

Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány.

Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, de közben mindenki a tökéletes partnerre vágyik.

Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények.

Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük.

Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik. És aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik.

Én a saját utamat járom, de kár hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám..."

Keanu Reeves
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína
  2017-06-27 17:03:07, kedd
 
  Kína már régóta ismert brutális kommunista kormányáról, hatalmas gyárairól, politikai fogoly munkatáborairól, kirívó internet cenzúrájáról, mérgező gyermekjátékairól és romlott babatápszeréről.
De mi a helyzet a légkondicionált ruházati boltokkal Magyarországon?

Sajnos a hideg, számító és embertelen középosztálybeli családokkal való bánásmód nem végződik Kínában. A magyar nép érdekét szem előtt tartják amikor itt nyitnak boltot...? Szerintem nem. A GreenPeace szerint sem. Tavaly augusztusban ez a szervezet közzétett egy jelentést: “Dirty Laundry 2" “Piszkos Szennyes 2″ címmel, felfedve azokat a mérgező vegyi anyagokat - különösen a nonilfenol etoxilátok (NPE-k), formaldehid, ftalátok, és a brómozott égésgátló jelenlétét a kínai ruházati termékekben, többek között az Adidas és a H & M márkanévvel ellátott ruházati cikkekben.
A nonilfenol etoxilátokban (NPE-kben) rejl�ő veszély

Az NPE-k nonilfenolokká alakulnak, amelyek igen veszélyes toxinok, mégpedig hormonháztartás-romboló tulajdonságokkal. Erről a toxinról bebizonyosodott, hogy a női hormonok működését utánozza, megváltoztathatja a szexuális fejlődést és befolyásolja a reproduktív rendszert. Az NPE-k egyes elemei vettek részt a széles körben elterjedt him európai halak “elnőiesedésé" ben, és a WWF szerint egyes emlősöknél a hormonális folyamatok teljes zavarát figyelték meg. Még alacsony szinten is, ez a toxin nagy veszélyt jelent a környezetre és az emberi egészségre. Nem véletlen, hogy az NPE-k használata teljesen korlátozott Európában, de nincs ez így Kinában! Ezekről a nonilfenol etoxilátokról azt is kiderítették mát, hogy mosáskor belemosódnak a többi ruhába is, így szennyezve el az esetleges “tiszta" ruhadarabokat is.
Formaldehid

Ezt a leggyakrabban holttestek, szervek tartósítására használják a biológusok, de riasztóan sok nagy kínai ruházati lánc is dolgozik vele azért, hogy a portékák frissen, gyűrődés-és penészmentesen érkezzenek meg rendeltetési helyükre, ahol fizikai kinézetük igen fontos lesz. Nem feltétlenül tudja ezt minden vásárló, ahogy azt sem, hogy a kínai ruhagyártóktól nem követelik meg, hogy a ruhacimkére ráírják a ruha összetételét. Vagyis a gyártók a ruhát úgy is értékesíthetik Magyarországon, hogy cimkéje egy szót sem szól azokról a vegyszerekről, amelyek benne vannak. Az új-zélandi tesztek 900-szor nagyobb formaldehid szintet fedeztek fel néhány kínai exportban, mint az előírt biztonsági szint.
Ftalátok

Elizabeth Salter Green, a CHEM Trust kampány igazgatója, óva int a ftalátoktól, amelyek segítségével egyébként a műanyagot teszik rugalmasabbá és ellenállóbbá. Az ő véleménye a következő: “a ftalátok hormonzavarokhoz kapcsolódnak, mint például csökkent férfi spermaszám, és megtalálhatóak sok új, igen műanyag szagú ruhában és cipőben. Az ilyen ruha és cipő tele van ftaláttal. “A perfluorozott vegyszerek, amelyek lélegző szövetek gyártásánál használatosak, szintén veszélyesek, mert felmozódnak a szervezetben és ismerten rákkeltő hatásúak. A brómozott égésgátló anyaggal kezelt hálóruha, amelyet nagyon széles körben használnak gyermekek hálóruhájának készítéséhez, szintén gondot okoz. Patkányokon végzett kisérletekben mutatták ki, hogy ez az anyag csökkenti az agy kapacitását. "
Bőrünk a legnagyobb szervünk

Minden, amit fogyasztunk, vagy minden amivel érintkezünk - többek között ruhánkból belénk szívódó vegyi anyagok- vagy asszimilálódnak, vagy eliminálódnak a testből. Azok a vegyi mérgek, amelyeknek bőrünket tesszük ki ruhánkon vagy bőrápolónkon át jelentős módon leterhelik testünket. A mai toxikus túlterhelés a tömegek olcsó élelmezésével és ruházásával függ össze. Mialatt egyre inkább kitoljuk testünk tűrőképességének határait, környezetünk egyre toxikusabbá válik. A vám pedig: az egyre több megbetegedés. Környezetünkben ólálkodó mérgező anyagokkal a legtöbben nincsenek is tisztában. A modern háztartási termékek, tisztítószerek, a modern élelmiszer-ellátás, szépségápolási és ruházati termékek pedig bizonyosan nagy szerepet játszanak az emberek mérgezésében. Javaslatunk sajnos nem olcsó mulatság, de talán ez az egyetlen módja a kínai termékek bojkottjának. Vásároljunk kevesebbet, de megbízható magyar ruhakészítőtől, olyan ruhát, ami Magyarországon készült. Vannak már neves külföldi cégek is, akik a “vintage" divat irányelveit követve organikus pamutból készült ruhákat gyártanak, ami természetesen dicsérendő, áruk viszont az arannyal vetekszik... Van egyéb más javaslatotok, ötletetek?
► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-06-03 13:06:56, szombat
 
 
És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! (...) Ajándék ez, csodálatos ajándék.

Márai Sándor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-05-22 21:08:40, hétfő
 
 
Áldott szelíd eső harmatozzon rád.
Nyomodban nyíljanak ki a kicsiny virágok,
finom illatuk töltse be a levegőt.
Ez a szelíd illat kísérje lépteidet,
amerre csak jársz!
ősi ír áldás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feszült vagy?
  2017-04-30 10:31:15, vasárnap
 
 
Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. Íme 12 ok, miért érdemes naponta szeretkezned a partnereddel.

1. csökkenti a stresszt.

Ha hosszú munkanapod volt vagy egyszerűen túlterheltnek érzed magad, a szeretkezés segít kipihenni azt és csökkenti a stresszt.
Együttlét közben testünk dopamint, endorfint és oxitocint termel, melyek együttesen segítenek stresszmentesíteni, növelik a természetes boldogságot és fokozzák a vágyat.

2. élvezetes testmozgás.

Amikor az edzés szóba kerül, sokan közülünk elborzadnak, kivéve ha az edzés szeretkezéssel jár. Ezalatt a testünk folyamatosan tapasztalja a fizikai változást, ami összhangban van az edzésprogrammal.
A légzésszámunk növekszik kalóriát égetve, ami heti 3 alkalom esetén körülbelül 7500 kalóriát jelent éves szinten. Ez 75 mérföld lefutásával egyezik meg!

3. segít az immunrendszerednek.

A pensilvániai Wilkes egyetem kutatói megállapították, hogy azok a hallgatóik, akik egy héten legalább két alkalommal szeretkeznek, magasabb sajátos antitest szinttel rendelkeznek, mint akik egyáltalán nem.
Együttlét közben antigének (mint az immunglobulin) szabadulnak fel, melyek bizonyítottan felveszik a harcot a megfázás és az influenza ellen.
Még több jó hír: Minél gyakrabban csinálod, annál több antigén fog megjelenni és annál egészségesebb leszel.


4. csökkenti a vérnyomást.

Még ha csak gyors menet is, de a fizikai kapcsolat egyes formái jelentősen javíthatják a vérnyomást.
A Paisley egyetem egy tanulmánya szerint az együttlét csökkenti a diasztolés vérnyomást, ami egészségesebbé tesz bennünket mindenfelé.

5. egészségesebb szív.

Amikor a testünk kalóriát éget, javul a szív egészsége. A New England-i kutatóintézet kutatói megállapították, hogy a férfiak 45%-kal kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésektől rendszeres együttlét esetén.

6. fájdalomcsillapító.

Ha fájdalmat vagy migrént tapasztalsz, a szeretkezés egy hatásosabb módszer a fájdalomcsillapításra, mint a tabletták.
Dr. George Ehrlich arthritis szakorvos készített egy tanulmányt a betegeiről és megállapította, hogy azok akik rendszeresen testi kapcsolatot létesítenek, szignifikánsan kevesebb fájdalmat tapasztalnak.

7. elősegíti a rendszeres havi ciklust.

A kiszámíthatatlan havi ciklusodat okozhatja a stresszes életmód. Mint korábban említettük, az együttlét csökkenti a stresszt, így hatással van a menstruációs ciklusra is.

8. erősíti a kismedence izmait.
Csakúgy mint a comb-, a has- és a hátizmot, a medencefenék izmokat is erősíti a szeretkezés. Van-e jobb módja a testépítésnek?
Nem hinném! A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) szerint a kismedencei izmok erősítésével jobb orgazmust érhetünk el.

9. csökkenti a rák kockázatát.

Különösen a férfiaknál a rendszeres szeretkezés csökkenti a rák kialakulásának esélyét.
Az Amerikai Gyógyászati Szövetség folyóiratban egy ausztrál tanulmány azt tárta fel, hogy ha egy hónapban legalább 21-szer ejakulál egy férfi, akkor sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki prosztatarákja.

10. jól alszol tőle.

Mint a testmozgás, a szeretkezés is növeli a pulzusszámot, ami végső soron pihenéshez vezet. Ezen felül köztudott, hogy a férfi ejakulációja fásultsághoz vezet, ami rendkívül álmossá teszi az embert.

11. fiatalabbnak tűnsz tőle 10 évvel.

Heti 3 alkalom elegendő ahhoz, hogy 10 évvel fiatalabbnak látszódjál mint amilyen valójában vagy!
David Weeks a skót Royal Edinburghi kórház klinikai neuropszichológusa és kutatója azt állítja könyvében a Szuper Fiatalság titkaiban, hogy jót tesz neked, ha jó szeretkezésben van részed. Kell ennél több ösztönzés?

12. meghosszabbítja az életed.

A rendszeres együttlét összes csodálatos és pozitív hatásainak végső betetőzése, hogy évekkel hosszabb életünk lesz.
Egy brit egészségügyi folyóirat tanulmánya tényként közli, hogy azok férfiak akik rendszeresen élnek nemi életet, kétszer hosszabb ideig élnek, mint azok akiknek ritkábban van alkalmuk!

Tehát hivatalosan sincsen árnyoldala a rendszeres nemi életnek, úgyhogy hajrá!

Forrás: netbulvar.eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 100 leggazdagabb
  2017-04-27 21:48:08, csütörtök
 
  A 100 leggazdagabb 2017 című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, reálértéken számítva több mint 20 százalékos az emelkedés egy év alatt. A napi.hu másfél évtizede minden évben elkészíti saját becslése alapján a leggazdagabbak rangsorát: a 2002-es összesítésben a 100 legnagyobb vagyon értéke - akkori áron - összesen 632 milliárd forint volt, a legelső listáról 26-an szerepelnek az idei kiadványban is.

Az idei lista első helyén 260 milliárd forinttal az OTP elnök-vezérigazgatója áll: a rangsort 2011 óta vezető Csányi Sándor (képünkön) vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal nőtt. A második helyen álló Bige László 25 milliárd, a harmadik helyezett Gattyán György 84 milliárd, a negyedik Demján Sándor pedig 40 milliárd forinttal növelte a vagyonát. Az ötödik helyre jött fel a tavalyi 31.-ről Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester becsült vagyona egy év alatt csaknem százmilliárd forinttal gyarapodott.

A százas rangsorban hét új szereplő bukkant föl idén: Fülöp Gábor (77.) a mezőgazdaságban, Fazekas Zsolt (87.) a kereskedelemben, Barkász Sándor (94.) a mélyépítésben, Kuna Tibor (97.) a kommunikációban, Gerendai Károly (98.) a szórakoztatóiparban, Fülöp László (99.) a környezetvédelmi iparban, Kovács Attila (100.) az ingatlanfejlesztésben érdekelt. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vízterápia
  2017-04-21 21:03:56, péntek
 
 
Vízterápia: Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után?
A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve a fejfájástól egészen a rákos megbetegedésekig.
Mi történik, ha elég pohár vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után? Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és annak előnyei tagadhatatlanok az egészségünkre, mivel minden szervünknek vízre van szüksége a zavartalan működéshez. Miért nem használjuk ki ezt a fontos, hatékony és egészséges elemet, amit a természet kínál nekünk, és ami szinte mindenkinek a rendelkezésére áll?

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlbonyolítsuk a dolgokat, amikor arra kerül sor, hogy gondoskodjunk a testünkről, miközben néhány egyszerű lépéssel hosszú távon karbantarthatjuk az egészségünket. Ennek legegyszerűbb módja az, ha elég vizet iszunk reggel éhgyomorra.
A vízzel történő kezelést egy japán orvosi társaság 100 százalékban sikeresnek találta számos betegség gyógyításában. A japán hagyomány szerint az éhgyomorra történő vízivás gyakorlatát rendszeresen kell végezni, és különböző időkeretet ír elő az eltérő állapotok kezelésére, javítására vagy megőrzésére.
Fejfájás, izomfájdalmak, szívrendszeri problémák, ízületi gyulladás, gyors szívverés, epilepszia, felesleges kövérség, bronchitis asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vese és a vizelet betegségei, hányás, gyomorhurut, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenféle szembetegség, méhrák és menstruációs zavarok; fül-orr-gégészeti megbetegedések ... minden gyógyítható vízzel a japánok szerint.
Hogy hány napig szükséges a vízkezelés, az egészségügyi problémától függően különböző - egyes esetekben hosszabb ideig tart, mint máskor, de ha csak vízzel tudjuk gyógyítani a komoly problémákat, akkor meg kell értenünk, hogy nem működik egyik napról a másikra!

Néhány példa a különböző betegségek vízzel történő kezelési hosszára:
Magas vérnyomás - 30 nap
Gyomor - 10 nap
Cukorbetegség - 30 nap
Székrekedés - 10 nap
Rák - 180 nap
Tuberkulózis - 90 nap

A víz alapvetően kimossa az összes méreganyagot a szervezetből, és megtisztítja a veséket és a többi szervet. Minél gyakrabban megyünk a mosdóba annál jobb, mivel így ürül ki az összes hulladék a testünkből. Minél több vizet iszunk, annál tisztább lesz a szervezetünk. A sok víz ivása volt mindig is az egyik titka a ragyogó bőrnek. Az ivóvíz szintén javítja az új vérsejtek, valamint az izomsejtek termelését, és segít a fogyásban is.
A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a megfelelő tápanyagokat. Egy jobb emésztési rendszer automatikusan gondoskodik sok más dologról. Ha sok vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól.
A kiszáradás az egyik fő oka a fejfájásnak és egyéb kellemetlen élménynek, így a sok vízivás segít megelőzni a kiszáradást, ezért a fejfájást is.
A kiszáradás tünetei közé tartozik:
Fokozott szomjúság
Szájszárazság és duzzadt nyelv
Gyengeség
Szédülés
Heves szívdobogás (érzés, hogy a szív ugrál, vagy lüktet)
Lomhaság
Ájulás
Képtelenség az izzadásra
Csökkent vizeletmennyiség
"Szóval, mi ez a mágikus kezelés, és hogyan kezdjem?"
Ahogy reggel felébredsz, még a fogmosás előtt igyál 4-szer 160 ml (4 pohár) vizet
Mosd meg a fogadat, de utána 45 percig nem szabad enni vagy inni semmit
45 perc múlva normálisan ehetsz és ihatsz
15 perccel a reggeli, az ebéd és vacsora után ne igyál vagy egyél semmit 2 órán keresztül (Vagyis reggeli, ebéd, vacsora után 2 óra 15 percig ne igyál/egyél semmit.)
Azok, akik idősek vagy betegek, és nem tudnak meginni 4 pohár vizet, az elején kezdhetik egy kevés vízzel, és fokozatosan növelhetik 4 pohárra reggelente
Egy hasonló hagyomány Indiában is ismert. Szanszkritül a gyakorlatot "Usha Paana Chikitsa"-nak nevezik, melynek durva fordítása: "Kora reggeli vízkezelés". A különbség az, hogy az indiai (ajurvédikus) változat 1,5 liter víz ivását ajánlja éhgyomorra.
Szóval, igyál sok vizet, és maradj egészséges!
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-04-15 10:09:44, szombat
 
 
Nagyszombat


Amikor elmúlt a szombat, Mária Magdolna, Mária, Jakab anyja és Szalóme drága keneteket vásároltak, és elmentek, hogy megkenjék Jézus holttestét. A hét első napján, kora reggel, amikor a nap felkelt, a sírhoz mentek. Ezt mondták egymásnak: ,,Ki fogja nekünk elhengeríteni a követ a sír bejárata elől?" De amikor odanéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, pedig igen nagy volt. Bementek a sírba, és egy fehér ruhába öltözött ifjút láttak, amint ott ült jobb felől. Megrémültek, de az megszólította őket: ,,Ne féljetek! Ti a keresztre feszített názáreti Jézust keresitek. Feltámadt, nincs itt! Nézzétek, itt van a hely, ahová temették. Siessetek, és mondjátok meg tanítványainak és Péternek: Előttetek megy Galileába. Ott meglátjátok majd őt, amint megmondta nektek." "

Nagyszombaton a katolikus egyház papsága a hívekkel együtt Krisztus sírjánál elmélkedik az Úr szenvedéséről és haláláról. Az oltárt ezen a napon minden felszerelésétől megfosztják. Nem tartanak szentmisét sem.

Nagyszombat a húsvéti örömünnep kezdete. A katolikus liturgia szerint este kezdődik az ünnep a tűzszenteléssel, a tűz Krisztus jelképe, akinek feltámadásával a remény, a fény születését ünneplik a keresztény egyházak, ezt követi a keresztvíz-szentelés.
A jeruzsálemi Szent Sír templomban minden év nagyszombatján éjfélkor megismétlődik a tűzszentelés szertartása

Régente az új tűz, amellyel a keresztények a húsvéti ételeiket főzték, a nagyszombati, megszentelt tűz parazsától vagy szenétől lobbant lángra. A nagyszombati szertartás keretében jönnek vissza a harangok Rómából. 7 olvasmány van, majd a prédikáció után 12 egyetemes könyörgés. Ebben a világ embereiért és vezetőiért, valamint a papságért könyörögnek. Az áldoztatás után a pap - az asszisztencia vezetésével - elindul egy körmenetre. A visszaérkezés után áldást mond, és elbocsátja a híveket. A következő mise általában éjfélkor kezdődik, de egyes egyházközségekben hajnalkor. Ez már Jézus feltámadását jelzi, ez a vigilia-mise.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfrissebb statisztikai adatok
  2017-04-11 21:57:40, kedd
 
 
Még az orvosokat is sokkolta: a kókuszolaj mindössze 2 nap alatt megöli a vastagbél rákos sejtjeinek 93% -át

A legfrissebb statisztikai adatok azt mutatják, hogy a vastagbélrák vált az egyik leggyakoribb ráktípussá a világon, mind a férfiak és nők körében. Ez a szörnyű betegség nagyon sok áldozatot szed minden évben és nem úgy tűnik, hogy a modern orvostudomány gyógyítani tudja. Ugyanakkor a kutatók egy csoportja rábukkant egy csodálatos felfedezésre, amely megdöbbentette őket. Rájöttek, hogy a kókuszolaj képes elpusztítani vastagbélrák sejtek 93%-át mindössze 2 nap alatt!

Az ausztráliai Adelaide Egyetem kutatóinak tanulmánya úgy találta, hogy a laurinsav, ami a kókuszolaj 50%-a, képes elpusztítani a vastagbélrák sejtek több mint 93% -át, mindössze 48 óra alatt. A vizsgálat az in vitro kísérletekben petri csészében folyt, valamint in vivo patkányokban. Mindkét kísérlet ugyanazt az eredményt adta.

A tanulmány megállapította, hogy a laurinsav elpusztítja az oxidatív stressz okozta rákos sejteket. Jelentősen csökkenti a glutation -t, amelytől a rákos sejtek függnek.

Az igazi probléma az, hogy az ilyen jellegű kutatások is rendkívül költséges és nem szeretik a szponzorok, mivel a természetes gyógymódokat nem lehet szabadalmaztatni. Ez egyszerűen nem érdeke a gyógyszeripari vállalatoknak, hogy finanszírozzák ilyen vizsgálatok, annak ellenére, hogy a cél fontos lenne a teljes lakosság körében.
.
A Laurinsav egyébként egy zsírsav, amely megtalálható az anyatejben, erősíti az immunrendszert, és erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Az Amerikai Nutrition Association klinikai vizsgálatai kimutatták, hogy az olyan zsírok, mint a kókuszolaj ,,hasznosak lehetnek olyan esetekben is, mint a cukorbetegség, a csontritkulás, a vírusos betegségek (mononukleózis, a hepatitis C, herpesz stb), epeúti betegségek, a Chron-betegség és a rák".

Kókuszolajról az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a kemoterápia a mellékhatásait és javítja az általános egészségi állapotot rákos betegeknél.

Az 1960-as években a gyártóknak a margarin és a hidrogénezett olajok népszerűsítésére meg kellett találniuk a módját, hogy meggyőzzék a fogyasztókat, hogy mondjanak le a természetes zsírforrásokról, és vásárolják az ő termékeiket. Ennek érdekében kezdtek lejárató kampányt a régóta használt olajak ellen. Mindeközben, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a transz-zsír termékek számos egészségügyi probléma okozói.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Etikett
  2017-04-11 07:37:47, kedd
 
  Etikettnek nevezzük a társadalmi érintkezés formáinak elfogadott rendszerét. Az informatika fejlődése új kultúrát teremtett saját szokásokkal, viselkedési normákkal, illemszabályokkal. Aki részesévé akar válni ennek a világnak, annak meg kell ismernie, és be kell tartania ezeket a szabályokat.
Az Internetre vonatkozó illemszabályokat, szokásokat, viselkedési formákat hálózati etikettnek , röviden
netikettnek (Internet zsargon a network (hálózat) és az etiquette (illemtan) összevonásából) nevezzük. A szokásos netikettek erkölcsi, etikai normákat és használati tanácsokat vegyesen tartalmaznak. A netikett célja barátságos légkör megteremtése és megőrzése az Internetes kommunikációban.
A netikett 3 fő részre osztható: egy-egynek kommunikáció, "egy-sokaknak" kommunikáció, és az "információs szolgáltatások".
Az egy-egynek kommunikáció során egy ember kommunikál egy másik emberrel, ilyen a levelezés. Általában a valós társalgás szabályi érvényesek, csak ez az Interneten még fontosabb, hiszen hiányzik a metakommunikáció, és a hangszín.
Néhány etikai tudnivaló a levelezéssel kapcsolatban
A levél tartalmára vonatkozó alapvető etikai szabály, hogy ne írjunk olyasmit e-mail-be, amit nem küldenénk el levelezőlapon (ez a szabály valamennyi Internetes szolgáltatásra érvényes). Titkosítás nélkül az Interneten minden nyilvános, az ember magáról állítja ki a bizonyítványt egy nem megfelelő stílusú levéllel.
Legyünk konzervatívak a küldésben és liberálisak a fogadásban: Ne küldjünk indulatos leveleket (flame-ket), akkor sem, ha provokálnak, viszont ne legyünk meglepve, ha ilyet kapunk. Ne válaszoljunk rá és ne küldjük tovább!!!
Ne küldjünk lánclevelet, kéretlenül nagy mennyiségű információt.
Mindig ellenőrizzük a levél címét: vannak címek melyek úgy néznek ki mintha egy ember lenne, pedig csoportot jelentenek.
Mindig töltsük ki a levél Subject (Tárgy) rovatát, így tájékoztatjuk a címzettet a levél tartalmáról, és olvassuk el a saját leveleink Subject rovatát is (Pl.: az, aki segítséget kért tőlünk, egy következő levélben, értesített minket, hogy már ,,Nem érdekes")
Ha hosszú eszmecserét kezdeményezünk ellenőrizzük a címet, és a hosszú levél Subject -jébe kerüljön be a ,,Long" szó.
Célszerű a levél végén egy-két sorban ismertetni elérhetőségünket.(Signature, aláírás fájl)
A levél tartalmára vonatkozó néhány formai szabály: használjunk kis- és nagybetűt vegyesen, szimbólumokat hangsúlyozásra, kiemelésre, ,,mosolygókat"(Smiley)
A levél legyen tömör anélkül, hogy túlságosan lényegre törő lenne.
Egy-sokaknak kommunikáció (levelezési listák, fórumok, IRC) során egy ember sok másikkal kommunikál. Az e-mailre vonatkozó szabályok itt is érvényesek, sőt még fontosabbak, hiszen több emberrel kommunikálunk egyszerre.
Levelezési listák, néhány etikai szabály
A fel- és leiratkozó üzeneteket a megfelelő címre küldjük, mentsük el a feliratkozásra kapott választ (tartalmazza a leiratkozáshoz szükséges információkat).
Mielőtt postázunk valamit, bizonyos ideig olvassuk az adott levelezési listát, ismerjük meg a közösség szokásait.
Amit írunk széles közönség olvassa. Vigyázzunk a levél tartalmára.
Mielőtt elküldünk egy levelet, ellenőrizzük. Az elküldött levelet nem lehet visszavonni.
Az üzenet címét mindig ellenőrizzük: a csoportnak, vagy csak egy személynek szeretnénk küldeni.
Válaszüzenet esetén idézzünk csak annyit az eredetiből, hogy a válsz érthető legyen.
Helytelen nagy fájlokat küldeni egy listára.
Ha kérdést teszünk fel, akkor készítsünk a válaszokból egy gondos összegzést és küldjük el a listára.
Privát levelezési listára, ha nem hívnak meg, akkor ne küldjünk üzenetet. Ilyen listák üzeneteit ne küldjük tovább szélesebb körben.
Tilos listás leveleket továbbküldeni a küldő engedélye nélkül.
IRC néhány etikai szabálya
Ismerjük meg a csoport kultúráját.
Nem szükséges mindenkit személyesen üdvözölni, egy egyszerű ,,Szia" is elegendő.
Ha valaki becenevet, alias-t vagy álnevet használ, tiszteljük az anonimitását.
Nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket ne használjunk.
Információs szolgáltatások(WWW, FTP)
A WEB-en lévő anyagnak a közízlésnek megfelelőnek kell lennie - uszító, rasszista, fasiszta, vallási, politikai anyag nem lehet.
Törvénybe ütköző anyag elhelyezése TILOS.
A WEB-en elhelyezett anyagokért a web oldal készítője a felelős és nem a szolgáltató.
Az oldal alján el kell helyezni a készítő nevét és e-mail címét.
A WEB-en elhelyezett információk egy része ingyenes, másik része nem. Ezekről érdemes informálódni.
Ne használjuk más FTP site-ját arra, hogy egy harmadik személynek szánt fájl-t oda helyezzünk el.

sajnos sokan nem tartják be
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/801 oldal   Bejegyzések száma: 8000 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 199 db bejegyzés
e év: 1611 db bejegyzés
Összes: 38478 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 28334
  • e Hónap: 182707
  • e Év: 1117837
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.