Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned." Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/803 oldal   Bejegyzések száma: 8020 
A rák
  2018-01-03 11:13:00, szerda
 
  A rák nagyon gyakori betegség napjainkban - a statisztikák szerint 3-ból 1 ember élete egy bizonyos pontján megkapja. Azonban sokak számára, akik egészséges életmódot folytatnak, továbbra is megválaszolatlan a kérdés: Hogyhogy én?

Dr. Vishal Rao, onkológus és fej- és nyaki sebésznek dolga volt egy beteggel, aki nem dohányzott, nem ivott, egészségesen táplálkozott és mégis diagnosztizálták nála rákot. Egy olyan beteg, aki olyan egészségesen élt, amennyire csak lehet, mégis felütötte a fejét a hiba a rendszerben. Amikor a páciens megkérdezte az orvost, hogy “miért én?", az egy pillanatig szótlan maradt. Dr. Rao azonban megemlítette, hogy a halálos rákkeltő anyagok nem csak a dohánytermékekben vannak jelen. Sok olyan tényező van jelen az életünkben, ami szintén rákhoz vezethet.

Rovarirtók

A földművelők számára, a peszticidek elengedhetetlenek, mivel ezek védik a növényeket a kártevő rovaroktól. De mindig fennáll a kockázata a peszticid mérgezésének, sőt a rák kialakulásának. Természetesen nem az a megoldás, hogy ezentúl kerüljük a gyümölcsöket és a zöldségeket, hanem inkább az organikus termékek irányába kellene elindulnunk.

Tartósítószerek

A tartósítószereket hosszú ideig biztonságosnak és ehetőnek tartották. Néhány tartósító, mint a só, a cukor és a növényi olaj, nem tűnik olyan ártalmasnak igaz? Nemcsak tartósítják az élelmiszert, hanem tápanyagot biztosítanak a szervezetnek, ha szükséges mennyiségben fogyasztják őket.

Azonban a gyorsan fejlődő technológiával a vállalatok áttértek a szintetikus konzerválószerekre, amelyek hosszú ideig tartósítják és védik az élelmiszereket a romlástól. Azonban azt nem jelenti, hogy biztonságban is tartja azokat, mivel ezek az új szerek károsítanak minket. Tanulmányok szerint a szintetikus élelmiszer-tartósítószerek, mint a nátrium-benzoát és a nátrium-nitrit, gyomorrákot okozhatnak.

Szennyezőanyagok

Egy másik megtévesztő vegyi anyag, amely a fogyasztható élelmiszerekre vonatkozik, az élelmiszer-színezékek. A természetes élelmiszer-színezékek, mint például a tiszta répa / gránátalma, a sárgarépalé, a spenótpor, a petrezselyemlé, a kurkuma, az áfonyalé és a kakaópor, ártalmatlanok. De mivel az eltarthatóságuk alacsony, alig használják őket.

Az élelmiszeripar olyan színezékeket kezdett használni, amelyeket krétaporból, fűrészporból, nem megengedett színezékekből, kőszénkátrányokból állítanak elő. A vállalatok emellett szintetikus élelmiszer színezékeket is használnak, mint, még akkor is, ha tudják, hogy hosszú távú egészségügyi problémákat okoznak.

Higiénia

Mindannyian szeretjük az utcán árusított ételeket. Akár ízletes hot dogról, friss sült krumpliról vagy ízletes hamburgerről van szó, élvezzük a hangulatot. Vannak azonban olyan egészségügyi kockázatok, amelyek az utcai árusoktól származnak, mint például a közlekedésből származó szennyező anyagok és a levegő szennyezettsége.

Érésgyorsítók

Amint azt már korábban említettük, hosszú időn keresztül nem tudjuk megőrizni zöldségeket és gyümölcsüket. Tehát amikor betakarítják őket, érlelő anyagokkal, például kalcium-karbiddal és etilénnel kezelik. Mi pedig tudatlanul fogyasztjuk ezeket, csökkentve a várható élettartamunkat.

Tehát most, hogy ismered az úgynevezett “egészséges ételek" veszélyeit, felteheted a kérdést, hogy “hogyan jutottunk el erre a pontra?" Nos, ez egyszerű, az emberiség mindenhol azonnali szolgáltatást igényel. Függetlenül attól, hogy kávé vagy hamburger, azonnali kiszolgálásra van szükség. Az élelmiszeriparnak meg kellett találnia a módját, hogy ezt az igényt kielégítse. Ehhez meg kellett találni a módját, hogy meghosszabbítsa a tárolt termékek élettartamát.

Ha Te is hasznosnak találtad ezt a cikket, oszd meg az ismerőseiddel, hogy ők is tájékozódjanak az élelmiszerek lehetséges veszélyeiről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-12-27 03:44:07, szerda
 
 


1. Gránátalma

A gránátalma antioxidánsokban gazdag, így például egy pohár gránátalmalé elfogyasztása hozzájárul a szabad gyökök, és a rossz koleszterin visszaszorításához - állítja egy amerikai tanulmány. Egy másik kutatás szerint a gránátalmalé fogyasztása fokozza a vérkeringést a szívben, így segít olyan esetekben, amikor a szív oxigénellátása nehézkesebb egy elzáródott artériának köszönhetően.

2. Sötétzöld levelű zöldségek

Az ilyen zöldségek, mint például a spenót, sóska, vagy a kelkáposzta éppen télen növekednek. Ezek a növények gazdagok A-, C- és K-vitaminban, így segítik az immunrendszert és a bőr egészségét, de például a mustárfű és az endíviasaláta gazdag folsavforrás, melynek fogyasztása a nők terhessége alatt fontos.

3. Citrusfélék

A citrom, lime, narancs és grépfrút a télen fogyasztott gyümölcsök közé tartoznak. Nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint és flavonoidokat, utóbbi esetén is hesperidin-ből a legtöbbet, amely növeli a jó, és csökkenti a rossz koleszterin-, és triglicerid-szintet a szervezetben.



4. Burgonya

Szegény" burgonyát néha a rizs és a fehér kenyér nem kívánatos fogyasztási csoportjában emlegetik, pedig számos egészséges tápanyagot tartalmaz. Kiváló forrása a C-, és B6-vitaminoknak, de folsavat és nagy számban rostot is tartalmaz. A vörös burgonya ezeken kívül anthocyanin-ban is gazdag: ez egy antioxidáns, mely a daganat és szívbetegségek kockázatát csökkenti.

5. Sütőtök

Amellett, hogy a sütőtök kalóriában szegény, A-, és C-vitaminban gazdag, de megtalálható benne a B6- és K-vitamin, valamint kálium és folsav is.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-12-26 06:01:05, kedd
 
 
Az a másodperc!

Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Ôrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-12-21 11:21:03, csütörtök
 
 
A szaloncukorka

De ezúttal nem sikerült, a sztaniolpapír középen kettőbe hasadt. Talán azért, mert most nehezebb a kezem, de nemcsak az, mert ilyenkor, Karácsony táján az emlékeim a lelkemet is igen nehézzé teszik.

A Karácsony nemcsak egy ünnep, életünk része, olyan, mint egy égi király, akitől a gonosz földi kiskirályok félnek, és akitől a jók, a türelmesek, az igaz lelkűek jutalmukat várják, és minden Karácsony bebizonyította, hogy meg is kapták.

Én nem örvendek annak, hogy országom nagyobbik része a választottjaival az élen félt a Karácsonytól, mert édesanyám és mi gyermekek éppen ezért kellett simítgassuk a körmünk hátával minden Adventban a sztaniolpapírt, hogy minél jobban hasonlíthasson az igazihoz, a magyarországi szaloncukorkához. Csak a gonosz és a gonosz ember félhet a nagy igazságszolgáltatótól, a názáreti kis Jézustól, és a legnagyobb baj az, hogy az a nagy lopós éppen engemet, szülőföldemet, őseim sírját és a Karácsonyaimat lopta el.

Valamikor azt kívántam, hogy intézzék a felnőttek az ők dolgukat, és a Karácsonyt hagyják meg nekünk, gyermekeknek, hogy a kenyérbéllel töltött szaloncukorkának is örvendhessünk. De a zsarnokság griffmadara rászállt a gyermeki lélekre is, mert a hetedikes Ferkó az éjféli miséről hazafelé jövet már nem hitte el nekem, hogy a kis Jézus megszületett, ő azt mondta, hogy fogjam be a számat, hiszen a Jézuska már egy éves, mert igazából most egy éve született Karácsonykor.

De ez nem ártott meg az én örömömnek, mert úgy is tudtam, hogy a Jézuska most született meg a szomszéd falu zárdatemplomának jászolában és minden templomban, de még valahol délebbre is, ahol nem is hull a hó. Ez már azért is jó, mert már azon a szent éjszakán szakíthattam szaloncukrot a karácsonyfáról, még akkor is, ha az legtöbbször kenyérbeles volt, de az alma, a piros jonathán alma, az igazi volt.

Pedig szaloncukorkának való cukorrépát kapáltunk éppen eleget. De egy legfelsőbb szintű párthatározat következményeként nem csak a szaloncukorka gyártást, hanem forgalmazását is szigorú törvények tiltották, mert úgy ítélték meg, hogy a Karácsony a hangulatával és kellékeivel igen veszélyes a kigömbölyödött ország átmeneti formájára nézve. Kevesen merték kimondani, ha meggondolták is, hogy a Karácsony, az megmarad és a zsarnok veszni fog. Már akkor is a Karácsony Erdély szerte, tehát Székelyföldön is szent volt, mint István, mint Szent István, és mint annak országa, Magyarország.

A magyar történelem oktatás teljes hiánya mellett vagy éppen annak köszönhetően a Szent István-i Magyarországot lelkünkben őrizgettük, amely nem volt nagy, csak rendes, amilyen régebben volt, amilyen akkor még nem volt, de amilyen lenni fog. Megesett, hogy a félkilónyi szaloncukorkát az országba becsempészni próbáló személyektől elkobozták, és még az útlevelüket is visszavonták. Ennél is tovább mentek, még a gyermekek és lovak által annyira kedvelt kockacukrot is betiltották, mert Erdély szerte Karácsonyra azt kezdték csomagolni a sztaniolpapírba.

Az igazi, magyarországi szaloncukorka mégis megjelent a székelyföldi karácsonyfákon, még ha csak négy-öt darab is, mert az élelmesebbek már nyáron behozták, akkor nem figyeltek oda annyira a vámosok. A karácsonyfára fölrakott egy-néhány Magyarországról becsempészett igazi szaloncukor számomra felér egy nagy december 5-i igennel.

Akkor mi igen szépnek, mesebelien szépnek képzeltük azt az országot, ahol igazi, rendes magyarok élnek, templomba járhatnak, és ahol még a rádió és a televízió is magyarul beszél. Azt beszélték a faluban, hogy ott, abban az országban, Magyarországon csak minden második szaloncukorka van kenyérbélből, de olyan vélemények is voltak, hogy Budapesten egy karácsonyfán sincsen kenyérbeles szaloncukorka, mindenik igazi. Házszentelés után azt a kevés igazit is kibonthattuk, és meg is ehettük és még ki sem kaptunk érte, hogyha a szép színes sztaniolpapírt gondosan a körmünk hátával az asztal sarkán kisimítgattuk, hogy jövőben újra, természetesen kenyérbéllel megtölthessék.

Mert azt tudni lehetett, hogy a következő sok-sok Karácsony is kenyérbeles lesz, mert Ceausescu erős volt, pártolták őt az oroszok, az amerikaiak, a franciák, kínaiak és majdnem az egész világ és még az angol királynő is a rendkívüli érdemeiért lorddá ütötte őt, mint a Beatles-eket. Azóta is keresem, de nem találom a közös értéket a nagy együttes és a Ceausescu páros között.

Szervezkedni és erővel szembeállni a zsarnokkal reménytelen lett volna, mert a székelyföldi emberek tudták, hogy az '56-os magyar véráldozatot is úgy nézték a világ nagyhatalmai, mintha egy vastag üvegfallal elválasztott színházi páholyban ültek volna.

Ezért hát Háromszéken a sztaniolpapír simítgatás szakmai rangra emelkedett és mi gyermekek versenyeztünk, hogy ki tudja simábbra kisimítani. Még a tavaly is, úgy Karácsony előtt a karácsonyfadíszek között találtam egy kenyérbeles karácsonyfa cukorkát, amelyik talán abból a kenyérből volt megtöltve, amelyiket édesanyám 1965-ben sütött. Egy kísértés fogott el és megpróbáltam újra kisimítani a gyűrött sztaniolpapírt, mert emlékeztem, hogy ez a művelet valamikor nekem nagyon jól ment.

De ezúttal nem sikerült, a sztaniolpapír középen kettőbe hasadt. Talán azért, mert most nehezebb a kezem, de nemcsak az, mert ilyenkor, Karácsony táján az emlékeim a lelkemet is igen nehézzé teszik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történt egyszer
  2017-12-21 11:19:00, csütörtök
 
  Az év 365 napjára küldöm,minden kedves ismerősömnek!Magdi-Magdinéni.

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak.
Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt.
Egyszer csak megszólalt az indián:
- Hallok egy tücsköt.
- Az nem lehet - mondta a barátja. Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?!
- Biztos vagyok benne, hallottam egy tücsköt!
- Ez őrültség! - mondta a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között megtalálta a tücsköt.
A barátja álla leesett.
-Ez lehetetlen! Neked természetfölötti hallásod van.
- Nem - válaszolt a bennszülött -az én fülem semmiben sem különbözik a tiédtől.
A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
- Ez lehetetlen, én soha nem hallanék meg egy tücsköt ekkora zajban!
- Nem, az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked.
Figyelj! Bemutatom.
- Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette őket. Harminc méteres körzetben mindenki megfordult, hogy vajon az érme, ami leesett, nem az övék-e.
- Látod már, mire gondoltam?
Az egész csak azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra.

Megjegyzés: Figyelj a percre, mert az a legfontosabb.
Az ,,élés" nem évekből, hanem percekből áll.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan itt a szezonja
  2017-12-20 13:22:01, szerda
 
  Hamarosan itt a szezonja, mutatjuk, miért ne dobd ki a narancs héját.

Hallottál már az üvegbe zárt narancshéjról, amire ecet van öntve? Ha még nem, itt az ideje, hogy megismerd ezt az üvegbe zárt csodát!

Ha egy üres befőttes üveget megtöltesz narancshéjjal, amire ecetet öntesz, és mindezt lefedve, száraz, hűvös helyen tárolod néhány napig, igen hasznos szert kapsz.

Ha néhány nap után átöntöd az üveg tartalmát egy szórófejes üvegbe és ezzel permetezed be a bútorokat, majd törlöd szárazra, nemcsak egy remek házi bútorápolód lesz, amivel portalanítod és kifényesítheted a bútoraidat, hanem igazán kellemes illatot varázsolhatsz az otthonodba.

A bútorok felfrissülnek, az egész lakásban csak a friss és illatos narancs illat lesz érezhető.

(najaink.org)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelem! Hatósági figyelmeztetés!
  2017-12-19 11:15:31, kedd
 
 
Figyelem! Hatósági figyelmeztetés! Életveszélyes ez a tea, bele lehet halni a fogyasztásába!

A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, miszerint egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is.

A holland élelmiszer biztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz.

A termékek megnevezése: EMTEA, NIVA detox és Irem natural fogyasztó tea illetve kapszula

A termékekről készült képek:

A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszer hatóanyag, az ,,egészséges" emberek 10-30% szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10 -30 mg/nap fogyasztás esetén.


Az előzetes vizsgálat szerint az étrend kiegészítőből ajánlott napi adag 15,5 mg szibutramint tartalmaz.


A hír alapján lehetségesnek tartják, hogy egy fiatal nő a fogyókúrás tea fogyasztása miatt hunyt el.

A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy a képen látható termékek ártalmasak lehetnek, ezért ne rendeljék, ne fogyasszák azokat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El mentettem!
  2017-12-12 06:21:04, kedd
 
  Gabesz (#1) 2017-12-11 17:20:06
Mit hazudozol össze-vissza egy hírhedt kamu termékről ?????????????



Ez az első ilyen iromány!Hazudni, és futni nem tudok ,és nem is fogok!Gabesz, én csak el mentem,Viszont gondolj rá ,így nem beszélhetsz,mert ez téged minősít!



Legyen szép napod!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-12-03 01:11:47, vasárnap
 
  Az anyukájára gondolt. Nagyon hiányzott neki, bár nem túl sok időt töltöttek együtt.
Elkezdett nyüszíteni utána. Az embergyerek azonnal kikapta őt az ajándékdobozból, babusgatta, esetlenül megszorongatta. Játszani kezdtek, hiszen még mindketten nagyon kicsik voltak. A család mosolyogva nézte, ahogy a díszes karácsonyfa mellett összebújtak, bukdácsoltak a földön, miközben a gyermeki kacaj összeolvadt az inkább csipogásra hasonlító ugatással. Amikor a játék hevében belekapott a szőnyeg sarkába és elkezdte rángatni, a családfő összeráncolt homlokkal rohant oda....
Eltelt néhány hét.
Ismét az anyukájára gondolt.
A jeges szél összeborzolta gyenge kis kölyökbundáját, a lánc súlyától már fájt a nyaka. Ha nagy lesz, biztosan jó lesz rá, de most még nehéz. Olyan kicsire összehúzta magát, amennyire csak tudta, hogy a metsző hideg ne tudja őt tovább bántani. A kutyaház sarkában reszketett, a pokróc, melyet hetekkel ezelőtt bedobtak neki, már rég megfagyott. Próbált volna nyüszíteni az anyja után, de már nem jött ki hang a torkán. Némán tátogott bele a fagyos éjszakába. Látta a ház ablakában a fényeket, az otthon melegére viszont már nem emlékezett, mintha évek teltek volna el. Mintha csak egy álom lett volna...
Hang nélkül sírt, könnyei azonnal ráfagytak az arcára. Édesanyja emléke egyre erősödött, soha nem érezte még őt ilyen közel magához.
Abban a pillanatban meglátta őt...
Hirtelen eltűnt a jeges szél, a hideg, sötét éjjel szétfoszlott. Békét, melegséget, szeretetet érzett maga körül. Bár azt nem tudta, hogy az anyja csak két napig élt azután, hogy elszakították őt tőle, a sorozatos, erőszakos utódnemzést nem tudta tovább elviselni meggyötört teste, de érezte, hogy innentől már mindig együtt lesznek. Soha senki nem fog újra közéjük állni.
Feltápászkodott, lerázta súlyos láncát és elindult édesanyja felé, miközben gyengéd, szeretettől párás tekintetük összefonódott...
Délelőtt vették észre. Aprócska, magzatpózba kuporodott, megfagyott testéről alig tudták levenni a láncot.
A test a kukába került, a lánc ott maradt.
Kell majd a következőnek....

Ismét támad a tél.
Ne menj el mellettük, te vagy az utolsó esélyük...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
  2017-10-18 09:39:03, szerda
 
  Steve Jobs, a világ egyik leggazdagabb embere 4 éve halt meg. Utolsó szavai azóta bejárták a világot:

"Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!"

Köszönet a fordításért Borsos Bencének!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/803 oldal   Bejegyzések száma: 8020 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 128 db bejegyzés
Összes: 39570 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 25762
  • e Hónap: 120277
  • e Év: 120277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.