Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ami belül ragyog, az kívülről is látható." Hioszi Tatiosz Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/802 oldal   Bejegyzések száma: 8011 
Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
  2017-10-18 09:39:03, szerda
 
  Steve Jobs, a világ egyik leggazdagabb embere 4 éve halt meg. Utolsó szavai azóta bejárták a világot:

"Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!"

Köszönet a fordításért Borsos Bencének!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-10-05 10:15:05, csütörtök
 
  Nyílt levél a volt feleségemnek, akit egy másik nőért elhagytam
Kolléganőnknek mesélte el név nélkül egy férfi, miért hagyta el a feleségét.

Elmondhatatlanul sajnálom. Tényleg, tényleg nem akartam, hogy így alakuljon. Nem is a mentségeket akarom keresni, persze, nincs mentség, csak el akarom mondani még utólag, hogy nagyon próbáltalak támogatni, de volt egy pont, amikor az én lábam alól is kicsúszott a talaj. Én is ugyanúgy akartam gyereket, ahogy te, hidd el, és tényleg mindent beleadtam, ha emlékszel, még dupla munkát is vállaltam, amikor elhatároztuk, hogy belevágunk, mindent csak azért, hogy a kicsinek majd meglegyen mindene, és emlékszem, hogy mindketten milyen lelkesek voltunk, mennyire komolyan vettük, és hogy az elején sokat gondolkoztunk azon, milyen lesz, ha majd megszületik, hogy nevezzük el, hány testvére lesz, később hova költözünk, ki mikor vigyáz rá. Nekem is tökéletes volt úgy minden.

Az egyik legboldogabb nap volt, amikor kiderült, hogy babát vársz, és olyan volt, mintha én is babát várnék.
Csak az első reakcióm az lett, hogy még többet kellene dolgoznom, mindenképpen, hogy tényleg senki semmiben ne szenvedjen hiányt, és emlékszel, elmentem az ultrahangra veled, és annyira vigyáztam rád, nehogy bármi bajod essen, és ananászlevet is vettem a boltban, mert pont azt kívántad meg minden, és... és úgy vezettem, mint az őrült, amikor vérezni kezdtél.

Nem tudom elmondani, mennyire kiborultam én is, amikor elvetéltél. Akkor sem tudtam elmondani, mert olyan gyámoltalan voltál, hozzád sem lehetett szólni, és próbáltalak vigasztalni, de vigasztalhatatlan voltál, és már hiába hoztam bármilyen finomságot a boltból, hiába beszélgettünk, naphosszat szomorkodtál, és miközben próbáltalak felvidítani, el kellett nyomnom a saját bánatomat. Sosem tudtam elmondani, mit adnék, ha az a baba megszülethetett volna. Ha láthattam volna, ringathatnám, játszhatnék vele, és talán te is ugyanezt gondolod. Iszonyú volt, amikor kiderült, hogy nem ver a szíve, iszonyú volt nézni azt is, hogy neked ezt végig kell csinálnod. Embertelenül nehéz volt erősnek lennem és fogni a kezed, amikor folyton csak bőgtem volna, de ilyet egy támogató férj persze nem csinál.

Megmondom őszintén, én talán sosem jöttem rendbe ezután, pedig úgy tűnt, hogy néhány hónap alatt rendeződnek köztünk a dolgok, te is jobban vagy, és akkor újra teherbe estél, de azért már mindketten féltünk. Elmondani sem mertük senkinek, és igazából talán mindkettőnkben ott bujkált, hogy talán nem is igaz, vagy nem lesz igaz. Így történt. Igaz volt, de csak néhány hétig megint. Elvetéltél. És ott álltunk ugyanúgy, csak még rosszabb állapotban, te akkor kezdtél zokogni minden apróságon, és egy idő után elmentél pszichológushoz, aki szerinted segített, de én nem láttam jelentős változást, csak azt, hogy egyre nagyobb a szakadék kettőnk között, és nem beszélünk azokról, akik nem születtek meg. Vagy beszélünk, de mégsem hozott feloldást. És főleg arról beszéltünk, neked miért nehéz, ami persze jogos, hiszen veled történt, a te testeddel, ezt mindig mondtad, igaz is, csak hát az én gyerekeim is voltak egyben. És akkor már elkezdtem félni, hogy újra megtörténik. Nem akartam igazán többször átélni.

És akkor örültem egy fiatal lány érdeklődésének, aki a férfit látta bennem, amit még én sem magamban, aki nem akart tőlem semmi komolyat, vagy legalábbis gyereket nem, viszont nagyon figyelt rám, és meghallgatta minden nyűgömet, egyébként nem mondtam el hónapokig a gyerektémát neki, csak beszélgettünk, így lettünk szeretők, és nagyon kellett nekem akkor, hogy valaki őszintén megkérdezze, hogy vagyok.

Eleinte nem is láttam benne mást, csak egy kis lelki segítséget.
Nem akartam mélyebben belemenni, csak amikor olyan hülye módon rájöttél, hogy pont akkor hívott, amikor együtt ebédeltünk, aztán meg sms-eket írogatott, te pedig iszonyú dühös lettél, és olyan dolgokat vágtál a fejemhez, amikkel persze csak sértegetni akartál, de hirtelen nagyon jól sikerültek, még azt is hozzátetted, hogy talán miattam nem jött össze a gyerek, talán bennem van a hiba igazából, és hiba volt nem elmenni spermavizsgálatra, mert nyilvánvaló, hogy tiszta selejtes vagyok, meg hogy sosem bíztál bennem igazán, én meg sosem támogattalak téged, hogy a végén úgy éreztem, hogy ha ennyire utálsz, akkor tényleg nincs is helyem melletted. Akkor jöttem el, de igazából még maradni akartam, csak minden alkalommal, amikor magyarázatot akartam volna adni, elküldtél messzire.

Végül aztán elmentem, mert végtelenszer én sem tudtam próbálkozni, nem tudtam elmenni hozzád, hívni téged, hogy beszéljünk talán, mert te annyira durva voltál velem, és egyre elutasítóbb, és gonosz dolgokat mondtál, és nem ment tovább. Együtt maradtam azzal a kedves lánnyal még vagy négy-öt hónapot, és már nem akarok visszamenni hozzád, holott szeretlek, de úgy érzem, ahogy talán te: valami iszonyúan, de iszonyúan elromlott, és nem lehet visszacsinálni. Borzasztóan sajnálom.

Kapcsolódó

,,Élvezem, hogy apa lettem, és nem bánom, hogy le kell mondanom dolgokról"
A gyerekem leégetett egy kávézónyi ember előtt
Nyílt levél az egyedülálló anyukának: ne aggódj, a gyereked rendben lesz

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm!
  2017-09-25 23:56:34, hétfő
 
  Zigó Judit 2017-09-25 21:51:55


Kedves Horváthné Magdi!


A cikk szerzője én vagyok és az Igenélet oldalán (http://www.igenelet.hu/.../utaltam-hogy-cigire-mindig...) jelent meg a cikkem. Kérem a forrást feltüntetni a szerzői jogról szóló 1999. LXXVI. törvény értelmében. Köszönöm!


Sajnos,csak ha lesz segítség akkor !Egyszerű szó köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-09-25 14:23:53, hétfő
 
  Váci Mihály

Két szárny

Még alig emelkedő gondolatnak
vagyunk mi egy-egy szárnya,
Lehullna ez az égre szálló madár,
ha a két szárny elválna.

Két szárny vagyunk, de fenn a fellegekben,
nem szállhatunk, csak mind a ketten
szívverésnyire pontos
egy ütemben.

Száll hát velem
egy rezdülésű szárnya csapással.
Hullongó tollak voltunk egyedül,
- szárnyak lettünk egymással.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-09-08 09:23:44, péntek
 
  Érdekesség


A szív az a szerv, amit a legtöbbször emlegetünk, rengeteg mondásba beleszövik, mint az érzelem ,,központját", ám valójában csak akkor foglalkozunk vele, mint létfontosságú szervvel, amikor már baj van. Csendben végzi a munkáját egész életedben, 2,5 milliárdszor húzódik össze, ernyed el - azaz dobban, és minden hat rá: az érzelmek, a táplálkozás, a mozgás.
Vajon Jézus itt arra a szívre gondolt, amit mi anatómiailag szívnek nevezünk a testünkben?

Amikor a lelki életünkkel kapcsolatosan említi a szívet a Biblia, akkor minden esetben jelképes fogalomként használja.

Amikor Isten azt mondja, hogy adjad fiam a te szívedet nékem, akkor ezzel sem azt a szervünket kéri, ami a keblünk közepén dobog (Péld 23:26).

Anatómiai értelemben a szívünket éppúgy cserélni és pótolni lehet, mint a vesét vagy egyéb más szervünket, ettől azonban a lelki személyiségünk jegyei nem fognak megváltozni.

2. Mi a jelentése a szívnek a Biblia szóhasználatában és még a közgondolkodásban is?

A köznapi szóhasználatunkban az érzelmi és a lelki életünket is jelenti.

A bennünk lévő szeretet kifejezésére is használjuk, amikor jó szívűnek mondunk valakit.

Ahogy a testünk motorja és központja a szív, onnan indul az életet jelentő vér, akként nevezzük a lelki lényünk központját képező részt is szívnek, mert abból indul ki minden élet" (Péld 4:23).

A héber gondolkodásban az ember teljes belső énjét jelenti.

Nemcsak érzelmeket foglal magába, hanem gondolatokat, terveket, elhatározásokat és emlékeket is

Az ember szíve a következőket jelentheti:

Tudatos, értelmes és szabad személyiségünk forrása.

Életünk döntő választásainak és változásainak a székhelye.

Isten titokzatos cselekvéseinek a színtere.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajnos!
  2017-08-24 21:12:04, csütörtök
 
  Rakoncátlan a gépem!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fűszerek
  2017-08-22 20:19:59, kedd
 
  A fűszerek erejét sok egészségügyi probléma esetén felhasználhatjuk: segíthetik a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz vagy éppen az arthritisz elleni küzdelmet. Azonban ezeket akkor is felhasználhatjuk, ha vizsgára készülünk, vagy éppen olyan feladat előtt állunk, mely komoly agymunkát igényel.
A kurkumában található legfőbb vegyület, a kurkumin gyulladáscsökkentő hatású, emellett erőteljes antioxidáns. Képes csökkenteni az agyban kialakuló plakkok számát, ez pedig az Alzheimer-kór megelőzésében is fontos, de emellett a kurkumin a memóriára is nagyszerű hatással van, és az enyhe depresszió tüneteit is csökkenti.
A kakukkfűben található illóolajok elsősorban az omega-3 zsírsavakra gyakorolt jótékony hatásukon keresztül segíthetik az agy működését. Ezek a zsírsavak megvédik az agysejteket az öregedéssel összefüggő pusztulástól, serkentik a memóriát, és a tanulási képességeinkre is nagyszerű hatással vannak.
Az oreganó nemcsak a mediterrán ételek nélkülözhetetlen összetevője, de azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert magas az antioxidáns-tartalma, így képes semlegesíteni az úgynevezett szabad gyökök káros hatásait. Az oreganó illata javítja a hangulatunkat, megakadályozza a hangulatingadozásokat, enyhíti a szorongást. A hatására jobban tudunk aludni és tanulni egyaránt, és az oreganó illóolajával átitatott kendő például a vizsgázók legnagyobb segítsége lehet, mert amellett, hogy növeli a koncentrálási képességeinket, megakadályozza, hogy a vizsgaláz és a fokozott izgatottság miatt “leblokkoljunk".

A zsályában található vegyületek szintén az antioxidáns hatásaiknak köszönhetően támogatják az agy munkáját, és jelentősen csökkenthetik a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának rizikóját. A zsályatea javítja a memóriát, és olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a tanulási folyamatokhoz is nélkülözhetetlenek.

A fahéjban található összetevők, elsősorban a epikatechin és a cinnamaldehid, az Alzheimer-kór elleni küzdelemben játszanak jelentős szerepet, megakadályozzák az agysejtek kóros megduzzadását (ezt a jelenséget az agysérüléseket és stroke-ot követő komplikációkkal hozták összefüggésbe), és az öregedéssel együtt járó neurológiai problémák ellen is védelmet nyújthatnak. A fahéj illóolaja amellett, hogy rendkívül jó hatással van az agyunkra, meg is nyugtat és a szorongást is csökkenti.

A szegfűszeg gyógyhatásairól a legtöbb embernek csak a fogfájás csökkentése jut eszébe, pedig ennek a jellegzetes, kellemes illatú fűszernövénynek az agyunkra is nagyon jó hatása van. A szegfűszeg illóolaja csökkenti a stresszt, energikusabbá, figyelmesebbé és fogékonyabbá teszi az agyunkat, és nagyon jó kiegészítője lehet más illóolajoknak, például a nyugtató hatású levendulának, az élénkítő narancsnak vagy bazsalikomnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-08-22 15:54:03, kedd
 
  "Ha legfőbb célunk a boldogság, akkor alapvetően kapni szeretnénk valamit az élettől, amikor azonban szembetaláljuk magunkat a szenvedéssel, megszűnnek a boldogság feltételei, tehát egész életünk értelmét veszti. Ha viszont elsősorban az élet értelmét keressük, akkor nem azt várjuk el, hogy kapjunk, hanem inkább adni szeretnénk."

- Victor Frankl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-08-21 16:32:31, hétfő
 
 
Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz majd!

A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek. Aki azt állítja, hogy a zsír káros, nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.

Régi vita, hogy a disznózsír emeli-e a koleszterinszintet, hozzájárul-e a szívbetegségekhez. A hisztéria a nyolcvanas években kezdődött, amikor az elhízásért és az érrendszeri betegségekért a disznózsírt és a vajat tették felelőssé egyes szakértők. Ez odáig fajult, hogy a világ fejlett országaiban szinte teljesen eltűnt a disznózsírban sütés szokása, és mindenki étolajat kezdett használni. Azóta kiderült, hogy az étolaj egészségtelenebb élelmiszer, amit bevezettünk étrendünkben. Mára kimutatták rákkeltő hatását is. Az átállás oka az is lehetett, hogy kétségtelenül a napraforgó olajat sokkal könnyebb használni a konyhában, mint a disznózsírt. Melegítése, szűrése és tárolása is egyszerűbb, így a háziasszonyok a gyorsuló világunkban elfeledkeztek a zsírról, ami drágább is, mint az étolaj.

A dietetikusok mára rájöttek, hogy az elhízásért és a szívbetegségekért első sorban a túlzott finomított szénhidrát és cukorfogyasztás tehető felelőssé, nem a zsír, amiről teljesen leszoktunk, a betegségek nemhogy nem tűntek el, de évről évre egyre több embert érintenek világszerte.

Nem főzünk zsírral már, pedig aki még emlékszik a régi ízekre, az tudja, mennyivel finomabb egy zsírban kisütött hús vagy elkészített rántás a műanyag ízű, büdös olajos ételeknél.

Ráadásul egyes süteményeket, például a hájas tésztát nem is lehet másból, csak a disznó zsiradékából elkészíteni, kár, hogy elfeledkeztünk ezekről a finomságokról.

Ha a zsírnak más előnye nem lenne, mint az, hogy ha lesütjük a hájat, abból finom töpörtyű lesz, már akkor nem szabadna elfeledkeznünk róla. Ugyanez igaz a liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.

Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.

A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosultsága a konyhában. Azonban ha védeni akarjuk a család egészségét, az olajról egyszer és mindenkorra mondjunk le!
Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint és E-vitamint tartalmaz, hasonlóan a kacsa és libazsírhoz.
Zsír és egészség: a “jó zsírok" szerepe

Agy:

Az agyunk a “legzsírosabb szervünk".
Jó közérzet: A megfelelő mennyiségű koleszterin és esszenciális zsírsavak (főleg DHA) jelenléte hozzájárul a szerotonin nevű hormon szintentartásához és az agyidegek hatékonyabb működéséhez. Ezek által szerepet játszik a depresszió elleni küzdelemben. Együnk Omega-3 tartalmú ételeket!
Sejtfal:

A sejtjfalak külső részét zsírmolekulák alkotják.
Jobb anyagcsere: A zsírok tovább biztosítanak energiát a szervezet számára
Vitaminok: Elérhetővé és felhasználhatóvá teszik a zsírban oldódó vitaminokat (D, E , K, A) a szervezet számára.
Csontozat:

Az egészséges zsírok segítenek beépíteni a kálciumot a csontozatba. A zsírban oldódó K2 és D vitaminok szintén közrejátszanak a csontok anyagcseréjében.
Kórokozók elleni védelem: Jobb immunműködés: egyes telített zsírsavak, így a vörös pálma és a kókusz olaja lauril- és mirisztinsavat tartalmaznak, melyeknekantibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságaik vannak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halál oka: végelgyengülés
  2017-08-20 08:25:09, vasárnap
 
  Halál oka: végelgyengülés

Jövőre valószínűleg felveszi az "öregkort" (a végelgyengülést) is a hivatalos halálokok közé az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), mivel az iparosodott világban egyre gyakoribb, hogy a nagyon idős emberek nem betegség vagy szervi bántalom miatt halnak meg - közölte vasárnap a The Washington Post.

Miközben egy évszázaddal ezelőtt 100 ezer emberből a korabeli feltételek között még csak 31-nek adatott meg, hogy megérje a 100. születésnapját, addig a 2006-os születésűek közül 100 ezerből várhatóan már 1737-en éri meg ezt a magas kort.
A halálokokról vezetett statisztika kulcsfontosságú a közegészségügy számára, mert a járványkutatók pontos adatok nélkül csak találgatni tudják, hogy hány halálesetet lehetne megelőzni. Egy 2005-ös felmérés azonban megállapította, hogy ezen a téren súlyos hiányosságok vannak, mert a WHO 115 tagállamából csak 64 jelentette rendszeresen polgárai halálának okát.

A világ szakértői jövőre kezdik el frissíteni a Betegségek Nemzetközi Besorolását (ICD), amely több, mint 14 ezer fajta diagnózist tartalmaz. Az ICD revíziója alkalmat nyújt az öregségi végelgyengülés felvételére a hivatalos halálokok közé.
Az 1893-ban elfogadott Halálokok Nemzetközi Listája még csak 161 kórt ismert, így az akkori orvosok dolga jóval könnyebb lehetett - vélekedett a The Washington Post. Az orvosoktól ma elvárják, hogy ne csak a halál közvetlen, de mögöttes okait is ismertessék.

Néhány országban azonban olyan halálokokat is számon tartanak a hivatalos statisztikák, amelyek orvosi szempontból nem tartalmaznak értelmezhető információt. Ilyenek a "szívleállás" vagy a "több szervi elégtelenség". Görögországban a halálesetek 26, Dél-Afrikában 39, Egyiptomban 40, Thaiföldön pedig 49 százalékát magyarázzák ilyen, nehezen megfogható okokkal.

Az "elöregedés", a "kimerültség" vagy az "öregkor" viszont már elvben ma is ott szerepel a ICD katalógusában, ám sok államban ezt még mindig nem fogadják el haláloknak és az orvosoknak "pontosításra" visszaküldik a halálozási jegyzőkönyvet, ha ilyen okot adnak meg.
"Az emberi szervezet energiái olykor egyszerűen elfogynak és az elpusztul" - jelentette ki Cheryl Pillips, az Amerikai Gerontológiai Társaság elnöke.
Age Johansson, a WHO Halálozási Referenciacsoportjának svéd vezetője a The Washington Postnak elmondta, hogy a nagyanyja 107 éves korában halt meg, egy tanyán.
"Egyszerűen elhervadt. Semmilyen problémát nem találtak nála. Semmi baja nem volt, a korát kivéve" - mondta Johansson.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/802 oldal   Bejegyzések száma: 8011 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2272 db bejegyzés
Összes: 39138 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6440
  • e Hét: 6440
  • e Hónap: 129216
  • e Év: 1857570
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.