Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 667 
marokkói tepsis burgonya szezámmal !
  2017-01-11 14:51:58, szerda
 
  8 db főtt burgonya egészben
100 ml olaj
8 gerezd fokhagyma
1 ek. citromlé
1 ek. szezámmag

a főtt burgonyát 1 cm - vastagra szeletelem fel tepsibe teszem .
az olajat , sót, fokhagymát, citromlevet összekeverem , leöntöm vele a burgonyát,
a tetejére szezámmagot szórok , berakom a sütőbe szép pirosra sütöm .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
citromos rántott csirke
  2017-01-11 14:40:52, szerda
 
  elefántcsont patri reci !

1 egész csirke
1 dl tej
1 ek. reszelt citromhéj
1 tk. só
1 tk. csípős paproka
2 ek. liszt
zsemlemorzsa
1 tojás
olaj a sütéshez

a csirkét feldarabolom , ráöntöm a tejet, sót , citromhéját .
állni hagyom legalább 2 -3 órát .
a tojást 3 ek. tejjel elkeverem , hozzáadom a piros aranyat.
a csirkét elöszőr a tojásban , majd a lisztbe, ismét a tojásba, majd a zsemlemorzába hempergetem meg.
olajban kisütöm , mindkét oldalát.
petrezselymes burgival tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kókuszos rántott hús !
  2017-01-08 16:03:45, vasárnap
 
 

nigériai recept

6 szelet karaj
3 gerezd fokhagyma
4 ek. kókuszreszelék
5 ek. forró víz
3 ek. liszt
bors

2 tojás

a karajszeleteket megkenem reszelt fokhagymával és állni hagyom egy kicsit .
a kókuszt leforrázom a vízzel, 10 percet állni hagyom .
utána a vizet leöntöm róla és tányérba teszem .
egy tálba a tojást felverem , a lisztet, sót, borst, sót összekeverem egy másik tálban .
a húst előszőr a tojásban , majd a kókuszreszelékben , utána ismét a tojásba , majd a liszt keverékbe.
forró olajban kisütöm .



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hevesi gulyás !
  2016-07-17 13:53:57, vasárnap
 
  Hevesi gulyás

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertésdagadó,
50 dkg kelkáposzta,
50 dkg burgonya,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 ek. pirospaprika,
1 kk. paradicsompüré vagy Piros Arany,
1 késhegynyi köménymag,
só,
2 ek. olaj

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára pároljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk, a kelkáposztát pedig megmosva cikkekre vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a félig főtt húshoz, köménymaggal ízesítjük. Csak annyi vizet öntünk utána, hogy a hozzávalók megpuhuljanak, s fedő nélkül rövid lére pároljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
drotpostagalamb recepttár
  2016-05-13 12:32:26, péntek
 
  sajt receptek
dpg recepttár 19 könyv

fasirt receptek
dpg recepttár 201 könyv

tirpák népi ételek
dpg recepttár 171 könyv

görög receptek
dpg recepttár 137 könyv

kukoricalisztes receptek
dpg recepttár 129 könyv

cseh és szlovák receptek
dpg recetpttár 188 könyv

hallevesek
dpg recetpttár 214 könyv

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sárgarépás kosárka
  2016-04-04 16:07:39, hétfő
 
  Sárgarépás kosárkák

(Mini-quiches aux carottes)
4 személyre - előkészítés: 30 perc - sütés: 20 perc
500 g liszt,
250 g vaj,
10 cl víz,
2 tojás

A töltelékhez:
200 g mandula,
1 kg sárgarépa,
3 tojás,
fél l tejszín,
só, bors

Készítsünk omlós tésztát a megadott hozzávalókból. Tegyük hidegre fél órára.
Reszeljük durvára a répát. Főzzük öt percig forró sós vízben, majd szűrjük le.
Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, répával, durvára vágott mandulával, szerecsendióval,
sóval, borssal.
Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki vele a kosárkaformákat és töltsük meg a töltelékkel. Süssük
20 percig 210 fokon (6-os fokozat kb.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BUÉK 2016 !
  2015-12-31 11:49:06, csütörtök
 
  MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOG ÉJ ESZTENDŐT KIVÁNOK !




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
rakott lepcsánka
  2015-06-22 12:10:33, hétfő
 
  Rakott lepcsánka gávavencsellői recept !


Hozzávalók: (8 főre)
2 kg krumpli,
1 kg savanyú káposzta,
30 dkg füstölt szalonna,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt feketebors,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg liszt, 2 tojás,
2 dl étolaj,
15 dkg császárszalonna.


A krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük
a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel kicsit
hígíthatjuk, ellenkező esetben lisztet adjunk hozzá.
Egy nagyobb tepsit jó alaposan kikenünk étolajjal, és belerakjuk a krumplis massza felét.
A savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és a felét rászórjuk. Meglocsoljuk három
evőkanál étolajjal.
A szalonnákat felkockázzuk. A füstölt szalonna felét, valamint a császárszalonnát a
káposztára tesszük. Erre kerül a bekevert krumpli megmaradt része, majd a káposztával
befedjük. Megszórjuk füstölt szalonna kockákkal, két evőkanál étolajat csurgatunk rá, és
előmelegített sütőben megsütjük.
A lepcsánka akkor jó, amikor már szép színes a teteje. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és
nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2015-04-05 08:07:18, vasárnap
 
  KELLEMES , BÉKÉS HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BUÉK 2015 !
  2015-01-01 10:36:21, csütörtök
 
  NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS MINDEN JÓT KIVÁNOK MINDENKINEK !



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 667 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1838
  • e Hét: 15628
  • e Hónap: 47102
  • e Év: 219268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.