Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1232 
Kokárda története
  2018-03-16 08:54:52, péntek
 
 ,,Látjátok ezt a háromszínű kokárdát itt a mellemen? Ez legyen a mai dicső nap jelvénye. Ezt viselje minden ember, ki a szabadság harcosa; ez különböztessen meg bennünket a rabszolgaság zsoldoshadától. E három szín képviseli a három szent szót: szabadság, egyenlőség, testvériség. Ezt tűzzük kebleinkre mindannyian, kikben magyar vér és szabad szellem lángol! Ez aztán fordított a dolgon. A háromszínű kokárda helyreállítá a rendet. Aki háromszínű kokárdát akart feltűzni, annak előbb haza kellett menni. Tíz perc múlva a színház üres volt. És másnap minden embernek ott volt a mellén a háromszínű kokárda; a Nemzeti Kaszinó urainak paletot-ján kezdve, a napszámos darócáig, s aki köpönyegben járt, az a kalapjára tűzte. "
- Jókai Mór
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15.
  2018-03-15 09:35:52, csütörtök
 
 Március 15.

Ma, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének napja mellett a magyar sajtó napja is van. A magyar sajtó napja 1990-ben alapított, minden év március 15-én megtartott ünnepnap. 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti
dalt. 1848. március 15-én hirdették ki a polgári sajtószabadságot, majd április 11-én törvénybe is foglalták, mely fordulatot jelentett a korábbi szigorú
cenzúra időszakához képest.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békés ünnepi megemlékezést
  2018-03-15 08:39:59, csütörtök
 
 "A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezerek meg ezerek csoportoztak össze Isten ege alá, ezerek meg ezerek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskű szavait." Arany János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikortól vagyunk öregek?
  2018-03-05 17:27:21, hétfő
 
  Mikortól vagyunk öregek?

Link

Vajon tudjuk azt, hogy mikortól vagyunk öregek? Számít -e manapság az az érzés, amit belül érzünk, amennyinek érezzük magunkat, annyi évesek vagyunk? Számít a papír, a születési évszám, meg vagyunk bélyegezve? Ha ötven akkor az az, és hiába érezzük magunkat virgonc negyvenesnek? És vajon az ötvenes már öregnek számít?

Mit gondol a tini, aki lát egy őszülő halántékot. Ez már öreg. Vagy attól fogva hogy néniznek vagy bácsiznak bennünket?

Talán az a hivatalos öregség amit a kormány mond? Amitől fogva már jár az “öregségi nyugdíj"? Hiszen az a neve is, öregségi nyugdíj. Akkor már 60 fölött tutira öregek vagyunk?

De kérdem én, amíg a hatvan éves lefutja a maratont, a húszéves meg álmatagon cammog, ki is az öreg? És ha pont egy ötvenes nőnek vannak még álmai vágyai, és kreativitása új dolgokra, akkor fiatalos? Lehet a harmincas céltalan, életunt, és kiégett, míg egy friss nyugdíjas fitt és teli élettel.

Hol kezdődik az öregkor? Mindenkinek máshol? Vagy nincs is erre általános szabály? Elég ha érezzük hogy öregek vagyunk, és akkor az már az? Ha már nehéz cipőt kötni, ha már húzzuk a szánkat egy esti programhoz, nehezen indulunk el egy moziba, és reggelente fáj a térdünk, akkor már öregek vagyunk? Vagy csak öregszünk?

Van akire azt mondják, sosem öregszik, van akire azt, hogy koravén. Akkor mégsincs általános szabály? Mindenki a saját szabályai szerint öregszik? Ahogy él, és amit tesz, aszerint érkezik hozzá az öregkor?

És vajon miért beszélünk úgy az öregségről, mint valami bűnről? Egy bűnről, amiben ártatlanok vagyunk. Nem tehetünk róla, sem ellene. Na jó, picit talán késleltethetjük. Átszabathatjuk az arcunkat, feltöltethetjük a ráncainkat. És akkor talán örök fiatalok maradunk? Vagy inkább sajnálatra méltó öregecskék?

Mi számít igazán? Csakis az érzés, a belülről fakadó belső energia, amitől frissek és fiatalosak maradunk. Ha nem hagyjuk el magunkat, és elménket, használjuk az agyunkat, mozgatjuk a tekervényeket, és dolgoztatjuk a testünket, akkor azt fogják mondani mások hogy még mindig fiatalok vagyunk?

És egyáltalán, számít, hogy mit mondanak mások? Vagy csakis a saját véleményünk fontos? Mit közvetít a média, mit ír az újság?

Egy idős nőt megtámadtak. Majd kiderül a hír: egy 52 éves nőt megtámadtak. Akkor tehát a média szerint az 52 éves már öreg?

De hisz 10 év is hátravan a nyugdíjig, akkor meg mégsem öreg?

Honnan számoljuk, honnan számítják? A kérdéseknek vége hossza nincs, de az életünknek mégiscsak van.

Mindenki maga dönti el, hol a határ, hol az a vonal, ami fölött már idősnek számít. Belülről érzi, és érti ki is az idős.

Te már annak számítasz?

Te mit gondolsz erről?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi női szépség
  2018-02-28 08:59:03, szerda
 
  Az igazi női szépség, valahonnan a lélek legmélyéről fakad. Onnan mélyről sugárzik, és soha meg nem szűnik sugározni. Amíg a nő a szívére hallgat, addig szép marad nyolcvan évesen is. Húsz évesen még bármelyik nő lehet szép, de sokszor ebben a korban meglátszik már, hogy ki az aki belülről szép, és ki az aki csak a felszínen. Harminc évesen már egyre inkább meglátszik az arcvonásokon a belső szépség, az érzelmi intelligencia. A szív rajzolja a ráncokat az arcra. Negyven éves korra már a vak is megláthatja azt, ha egy ilyen különleges nővel áll szemben. Ekkora már nagy különbség tud kialakulni az érzelmileg telített, lelke mélyén is szép nő és az üres között. A kívül-belül szép nő negyven éves korára a legszebb. Igazi különleges szépség, kifinomult érzékekkel, sok megélt, megértett tapasztalattal. Ötvenévesen sem múlik szépsége és hatvan évesen kitűnik a tömegből, hetven évesen sincs mit megbánnia, nem vele volt kegyes az élet, ő volt kegyes az élethez.
Szeréni S. Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez történik amikor fogysz
  2018-02-26 11:55:03, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kallós Zoltán Europa Nostra-díjas néprajzkutató
  2018-02-18 09:48:09, vasárnap
 
 Életének 92. évében elhunyt Kallós Zoltán Europa Nostra-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő, az erdélyi magyar táncházmozgalom elindítója. Isten nyugtassa!

Fordulj kedves lovam napszentület felé
úgyse jövünk többet soha visszafelé
messze földre megyek elbujdosok innet
szép szülőhazámat nem látom meg többet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranyköpések gyerekektől
  2018-02-15 17:05:48, csütörtök
 
  Aranyköpések gyerekektől

A lepke egy olyan állat, amely a helikopterek családjából származik.
A leghasznosabb állat a disznó. Mindene felhasználható: elejéből, hátuljából hús van, a bőréből cipő, a szőréből kefe, a nevével meg káromkodni lehet.
Az állatkert egy szuper hely. Olyan állatokat is lehet látni, amelyek nem is léteznek.
Nem vagyok megkeresztelve, de azért be vagyok oltva.
Az életbiztosítás egy olyan pénz, amit az kap meg, aki túléli a halálos balesetet.
Nem tudom, hány éves vagyok, mert az állandóan változik.
Nagyon megijedtem, amikor Anya megbetegedett. Azt hittem, Apu fog főzni ránk.
Az akvárium egy minitenger, ahol a házihalacskák úszkálnak.
A gyerektartás a gyerekek fizetése, amikor Apa elköltözik otthonról.
Az örökbefogadás sokkal jobb lehetőség, mint a szülés. A szülők saját maguk választhatják ki a gyereket, és nem kell mindenáron elfogadniuk azt, amit kapnak.
A pápa a Vákumban lakik.
Minden hal termel ikrát, az oroszok még kaviárt is.
A teheneknek nem szabad gyorsan futniuk, hogy ki ne lötyögjön a tejük.
A férfiak nálunk csak egy nővel házasodhatnak. Ezt úgy hívják, hogy monotónia.
Nem értem, hogy miért haragszik annyira Anya, mert összetörtem a vázát. Úgyis már öreg volt, és kínai, nem is a miénk.
A nővérem már megint kitűnővel fejezte be az osztályt, csupa ötösök. Fogadjunk, hogy szándékosan csinálja ezt velem.
A nagyi elköltözött a túlvilágra. Most már nekem is van valakim külföldön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örökre velünk maradsz
  2018-02-10 10:28:14, szombat
 
  Örökre velünk maradsz Őrizzük mosolyodat.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a gyakorlat hatékonyabb, mint több hasprés és guggolás!
  2018-02-05 07:53:27, hétfő
 
  Ez a gyakorlat hatékonyabb, mint több hasprés és guggolás!

Link

Nagyon sok ember küzd a felgyülemlett hasi zsírral, és vannak, akik esztétikai problémán túl már az egészségüket is kockáztatják. Szabaduljunk meg tőle minél hamarabb, míg nem megy az egészségünk róvására a dolog!
Az alábbiakban egy olyan egyszerű gyakorlatot mutatunk, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a hasi zsírtól, és a tartásunk is sokkal szebb lesz. Soha nem késő elkezdeni a testedzést.

A fordított plank nem túl szokványos, de nagyon hatásos gyakorlat. Érdemes kipróbálni!

1.Üljünk le a földre, és nyújtsuk ki előre a lábainkat. A tenyerünkkel támaszkodjunk meg a földön, fordítsuk előre a fenekünk felé.

2.Nyomjuk ki a testünk úgy, hogy a vállunktól a sarkunkig egy egyenes vonal legyen.

3.Feszítsük meg közben a hasizmunk, és húzzuk be a hasunk.

4.Próbáljuk úgy tartani a testünk, hogy csak a tenyerünkön, és a sarkunkon támaszkodjunk.

5.Maradjunk ebben a pozícióban 15-60 másodpercen keresztül.

6.Mikor végeztük, lassan engedjük le a testünk a földre.

Pozitív hatásai:
-erősítjük a fenékizmot, és a vádlit. A megszokott fekvőtámasszal ellentétben ez a gyakorlat nagyobb hangsúlyt fektet a fenékizmokra, és a vádlira.

-serkenti az emésztést. Ebben a pozícióban erősebb a zsírégetés, sokkal több kalóriát égetünk el, mint más dinamikus gyakorlatokkal. A legtöbben, akik ezt a gyakorlatot végezték rendszeresen, teljesen megszabadultak az emésztési problémáktól.

-kialakul a helyes testtartás, a gerinc egyenes lesz

-segítségével megszabadulhatunk a hátfájástól. Hetente 3-4 alkalommal végezzük, és érezhetjük az eredményt.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1232 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 166 db bejegyzés
Összes: 8600 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 423
  • e Hét: 1615
  • e Hónap: 26259
  • e Év: 112265
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.