Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/283 oldal   Bejegyzések száma: 2824 
Ha meg akarod a világot változtatni, szeress egy nőt igazán!
  2017-05-10 16:59:29, szerda
 
  Ha meg akarod a világot változtatni, szeress egy nőt igazán! Azzal, aki vagy. Esendő, béna", talán kisgyermek olykor, de másrészt nagy és hatalmas és erős, egyre gyakrabban: Férfi.
Aki vagy. Ezt mutasd meg neki! MAGADAT, ahogy vagy. Ha meg akarod a világot változtatni MERD a saját utadat bátran járni, különben mutatnod nem lesz mit! Nem fogja érdekelni. Nem mert nem kiváncsi, hanem mert semmi érdekes nincsen abban, aki csak megfelelni próbál, akkor sem, ha neki vagy a család igényeinek. Kevés. Megfelelni kevés, bármit is mond bárki, és bármilyen példát is láttál. Nem elég. Hanem magad KELL legyél. Végre. Férfi. Akinek a nőn és a családon kívül is vannak céljai. Sőt. A Célja van, ami a nőn és a családon kívüli, mert a Világhoz Akar valamit hozzátenni, a Világban Akar valamit elvégezni.
Ha meg akarod a világot változtatni szeress egy nőt IGAZÁN azzal, hogy olyan Célt mutatsz, amiben magát Ő is megtalálhatja, amihez Rá, a hitére, a bölcsességére, az erejére szükséged van, tehát ami nem megy nélküle! Rettentő fontos ez, hogy éreztesd, hogy KELL. Nem a kislányos arca, sem a főzőtudománya vagy teste ívei okán, tehát nem csak cselédként vagy díszként, hanem az emberségével, aki Ő.
Ha meg akarod a világot váltani, ÉREZTESD egy nővel, hogy szükséged van rá! Lelkesedésed mellett lelked legmélyebb kétségeit Neki, és csakis Neki mutatni Merd! Muszáj. Hogy segíthessen. A férfi lelkének legbelső körében EGY hely van, ami a Társ helye, anyát itt tartani, barátnőt ide engedni árulás. Hogy de az sötét? Igen. KELL, hogy a sötétet is mutasd, hogy a Fénye Benned világíthasson, hogy Ő adhassa, és Te tapasztalhasd a gyógyító csodát, ami a Nő HITE, mert Hinni csakis abban lehet, aki Látszik, aki magából mutatni MINDENT mer. Nyílj tehát, muszáj, MERD a figyelmét Kérni! Gyönyörködj is, persze, de a szükséget is muszáj éreztesd, választanod így kell, a meghívás lényege nem a külső, sem szex, hanem a közös út, a közös munka, a megosztott emberség legyen. Muszáj hasznosnak érezzük magunkat, és a Nő legmagasabb szinten így lehet. Társként. Veled. Ahol igen, vezetned nem egyszerűen felelősség, de kötelesség, a nő, az Igazi Nő számít Rád, szüksége van rá, hogy vezesd, mert maga hasznosulni csakis így, irányhoz képest tud.
Ha meg akarod a világot változtatni, szeress egy nőt igazán azzal, hogy VEZETSZ, tehát irányt ÉS kereteket is merj mutatni neki, határozottságot, erőt, Férfit! Ne félj ettől, ne félj magadtól, a férfinak igenis Dolga vezetni. Másképp nem lehet tánc. Amihez Szerepeket fordítva kipróbálni is hasznos, nő ha vezet sem ördögtől való, de korszak csak, ami boldogságot aligha hoz. MÁS a funkciónk. Vezetni Te, a Férfi vagy alkalmasabb, miközben - lásd ezt - magad is követsz. A Zenét, ami a megérzések formájában Istentől érkezik, és a feladatodról mesél. Folyamatosan. Minden pillanatban. Itt és most. Kövesd! És így vezess. Mert igazán vezetni csakis követve lehet, ami a Rend. Ne félj tőle! A kettőnkön túli Cél érdekében működő rend - az önkény diktatúrájával szemben - SOSEM korlát, hanem gerinc valójában, amit örömmel, sőt lelkesen fogad a Nő, amit legnagyobb boldogsággal emel, fon be, színesít és gazdagít és erősít, öltöztet a világnak kedves, tehát a vázat kiegészítő, a férfi sikeréhez nélkülözhetetlen tehetségekkel fel, és ketten így eggyé épülve bármire képesek vagyunk. A férfi-nő egység alapja a gerinc. Hogy van. Neked, Férfiként. Legyen! Cél a világban muszáj, mert magadat csakis az Ügy és a Funkció célkeresztjében találhatod meg - és másrészt a nő félé, tehát a családban szeretetteli, de határozott a rend.
Ha meg akarod a világot változtatni - ugyan... Ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, SZERESD Őt igazán! Magaddal. Bátran. Őszintén. Határozottan. A harmincadik ötleted negyvenkettedik változatát is vidd hozzá el, még ha fásultnak is tűnik, még ha fáradt is épp. Talán sok hasonlót látott már tőled... Nem baj! Ha valamiben HISZEL, Merd ezt felé teljes valójában, teljes súlyoddal mutatni, hogy Lelkesedésed magasztos palástjának ragyogásában megláthassa a félistent. Aki vagy. Mert Az vagy. Félisten. Amikor Lelkesedsz vagy az, amikor érzed, tudod, a Dolgod, tehát önmagad, valódi férfi a Lelkesedés irracionalitásából fakadó Cselekvésben születik, és innentől valóban bármire képes. Képes vagy. TE! Egyetlen feltétellel: ha Mersz. MERJ hát magad lenni, megérzések mentén, lelkesedést követve, bárhova is vezet az út! NE akard tudni. A tudni akarás halogatás csak, hanem haladni KELL, tettekben. Magad miatt és Ő miatta is.
Ha meg akarod a világot változtatni szeress egy nőt igazán azzal, hogy NEM gondolkozol! Legkomolyabban. Mert elszürkülsz, ha gondolkodol, kifakulsz, eltűnsz, meghalsz, megcsal, bármilyen jó apuka is vagy. Az okoskodás valóságosan a tett, tehát minden kapcsolat halála is, mert fényleni csak tudatalatti szándékokból induló GYAKORLATI tettek eredményei által tudsz. Gondolkodva nem. Menj, indulj, CSINÁLD! Mert Szüksége van Rád. Nem pusztán a fizikai jelenlétedre, pénz sem elég, hanem a Nőnek a Fényedre van szüksége. Még ha nem is úgy tűnik, még ha látszólag jól meg is áll a lábán. Valójában nem. Valójában magányos és csalódott nélküled, nagy kard bár kezében, sikerrel is forgatja, de szavakba nehezen foglalható a szenvedése közben, mert szomjazza a Férfit. Tudd ezt! Tudd és cselekedj! Mert Vár, sőt Vágyik. Valahol, valaki, pontosan Téged - Menj! A tétlenség öngyilkosság. Szabad, de menni jobb, NE félj hát tovább!
Ha meg akarod a világot változtatni LELKESEDJ és LELKESÍTS - tehát, fontos: NE keress! Keresni energiapocsékolás, haszontalan, zsákutca, hanem magadat, a legigazabb megérzéseidet találd meg, vállald fel, és CSINÁLD, ami Lelkesít, mert ehhez automatikusan, szinte jutalomként “jár" a siker és a Társ. Ha nincs, akkor nem csinálod. Még. Nem eléggé. Nem azt. A szerelem is lelkesedés voltaképpen csak, amit a nő CSAKIS lelkesült férfi irányába tud ezért érezni, ha tehát beléd senki nem szerelmes épp, akkor nem vagy elég lelkes. Lépj tehát tovább: Lelkesedj, és VÁLTOZTASS! Magadat a Lelkesedésed mentén megvalósítva MUTASD, bontsd ki, egyre jobban és jobban, amihez bizonyosan érkezni fog a Társ - ha Mersz, Bátran, Lépni ÉS... persze...
Ha meg akarod a világot változtatni, ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, tehát ha képes akarsz Igazi Szeretetre lenni, akkor legelőször - nagy titok - bocsáss a szüleidnek meg! Jól látod, igen: BOCSÁSS A SZÜLEIDNEK MEG! Hogy emberek csak. Ők. IS. Persze, hogy nem voltak tökéletesek. Ki az? Ugyan. Arrogáns önsajnálat csak ezen siránkozni, dehogy rontottak el, hanem helyette LÁSD, hogy épp szerettek, ahogy tudtak, ameddig maguk az emberségben jutottak, és hogy mi, a következő generáció ott vettük át, ameddig ők eljutottak, másképp nem is lehet. Vállukon állsz, ember, találj magadban Hálát, bármilyen vélt sérelem ért, emberség volt csak, esendő jószándék, engedd ezt meg, HALJ ebbe bele, basszus, meddig keseregsz még, meddig hárítod a felelősséget másokra, ELÉG EBBŐL, és CSINÁLD! Ami Lelkesít. Magad!
Ha meg akarod a világot változtatni, ha boldoggá akarsz egy nőt tenni, szeress egy Amazont igazán - és NYŰGÖZD őt le! Tettekkel. Ennyi a trükk. A nő szerelme Általad indul, Rád reflektál, jövőjét Benned KELL meglássa, mert a nő magát meghaladni azért automatikusan törekszik, akit félistennek lát. Merj az lenni. Neki. Magadat őszintén mutatva, ennyi kell csak hozzá, őszinteség és NEM tökéletesség, ugyanis NEM az imponál amit láttatsz, hanem a Bátorság, hogy mutatni mered! Ígérem. Bizonyosan. MERD hát mutatni magad, Istennel átitatott ember, aki vagy, Mutasd, pillanatokra legalább, mert erre MINDEN nőnek szüksége van, ha nem is folyamatosan, de olykor, gyakran, hogy félistennek érezze a férfit, akiért, az akivel való közös életért aztán magát bátran, újra és újra örömmel, sőt automatikusan meghaladja, áldozza, Adja, lelkesen igazítja. Ami a szerelem.
Ha meg akarod a világot változtatni MUTASD magad TELJESEN egy nőnek, hogy az életét adhassa Neked, hozzád, érted - hogy szerelmes lehessen végre. Mert a Nő CSAKIS szerelmesen Boldog, tehát máshol fogja megtalálni, ha Neki Te ezt nem adod. Mindegy hány gyermetek van. Mindegy mekkora a ház. A bankszámla is mindegy, végül, mert a nő is a Lelkesedés után megy, muszáj neki, ahogy Neked is, ha tehát meg akarod a világot változtatni... ugyan. Ha boldoggá akarsz egy nőt tenni... ez sem. Ha Boldog akarsz a világban lenni: szeress egy nőt igazán, tehát Merd a legigazabb önmagadat kibontva Neki megmutatni, hogy valóban választhasson, valóban bízhasson, valóban dőlhessen, valóban szerethessen végre. (Újra.) Beléd.
Hmm.
Ha meg akarod a világot változtatni, akkor - ez a legfontosabb - NE magadat szeresd! Közvetlenül ne. Hanem Őt! Mert magunkat igazán szeretni csakis egymásban tudjuk.
Joós István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50 csodálatos bölcselet, amire egy idős FA tanított meg!
  2017-05-10 16:54:56, szerda
 
 
1. Nem tőled függ, milyennek születsz. Mi fák is sokfélék vagyunk. A fűz szomorúnak tűnhet, a tölgy erősnek, a juhar büszkének - de mindeniknek megvannak saját képességei és mind egyedülálló a maga módján. Tanuld meg használni saját képességeidet, és mindig tanulj újakat.

2. Találd meg belső energiádat és erődet. Mi ezt télen használjuk, amikor a hó és a fagy lenyomja ágainkat.

3. Légy rugalmas. Ha egy fa dacosan állna, letörnének ágai; ezért mindig engedünk a szél erejének, majd megerősödve egyenesedünk vissza.

4. Örvendj az esőnek. Új sarjakat növeszt, általa pedig a Nap sugarát is jobban értékeled majd.

5. Nincsen csúnya fa, csak szemek, melyek anélkül néznek, hogy látnának.

6. Fejlődj saját ritmusodban, élvezd a növekedésed útjának minden pillanatát. Mi fák, nem nézzük irigykedve a nagyobbat vagy az erősebbet. Minden nap, minden kibomlott levél örömmel tölt el.

7. Vegyél egy keveset mások aggodalmaiból és borúságaiból, alakítsd pozitív energiákká és úgy add vissza nekik. Mint egy lehelet oxigént.

8. Semmi sem tart örökké. Mindig nőnek új ágak és új levelek, ezért nem könnyezünk minden elsárgult levélért, hanem annak örülünk, amink van.

9. Az erős gyökerek azok, amelyek mindig segítenek. Ne felejtsd el, honnan indultál és mit tanultál fejlődésed ösvényén.

10. Néha nehéznek és szomorúnak tűnhet az élet. Ne add fel azokban a pillanatokban sem! Bármilyen kegyetlennek is tűnjön a vihar, a gyökereid erősek és hamarosan újra gyönyörködhetsz a napsugarakban.

11. Légy hálás minden nap. Egy fa sosem feledi ezt. Valahányszor felkel a nap, ha gyerekek játszanak körülötte, ha a madarak magas ágai közt menedékre lelve dalolnak, a fák köszönetképpen kivirágoznak.

12. Hagyd a félelmeid! Ha a fák félnének, csak öreg és fonnyadt leveleik volnának - de van bátorságuk elengedni őket és másokat fogadni helyettük.

13. Ne aggódj folyton. A nehéz, nyomasztó tél után eljön majd a tavasz. Mindig.

14. Szeress! Nálunk mindenki egyformán méltó a szeretetre. Mindannyiunkban ott van valami, ami egyedivé tesz, fajtól, színtől és gyökerektől függetlenül. Mindenkivel megosztjuk szeretetünket, gyönyörű erdőket, parkokat és tereket formálunk - melyeket lehet, hogy a gondok szemüvegén keresztül te sem láttál eddig.

15. Nem csak a te valóságod az egyetlen létező - hallgasd meg mások igazságait is. Egy fa nem állíthatja, hogy Minden levél kizárólag csak zöld lehet!", mert akkor megtagadna megannyi csodálatos fajt, melyek levelei piros, narancs és sok más színben pompázik.

16. Az Univerzum bőséget jelent. Egy fa sosem kérdi, vajon jön még meleg? Vajon túlélem a hideget? Hogyan nőnek majd vissza leveleim? - tudja, hogy ezeket a dolgokat a természet megadja neki.

17. Csak a jelen pillanat a tiéd. Legyen az boldog vagy fájdalmas, élvezd, mert soha többé nem tér vissza.

18. Hagyj fel az olyan gondolatokkal, hogy a dolgok nehezek. A fa nem mondja, hogy Nem tudok kivirágozni. Idén nem akarok teremni. Túl nehéz, fájdalmas és kényelmetlen! Egyszerűen csak megteszi, hittel, könnyedén.

19. Ne várd a boldogságot, csak éld meg! Egyetlen fa sem mondja, hogy boldogabb lenne, ha 5 méterrel arrább állna és 20 centivel magasabb lenne. Azért, mert megértjük, hogy most is boldogok lehetünk, ott ahol vagyunk és azzal, amink van.

20. Mindig fölfele törekedj, de örülj annak, amit most csinálsz. Mindig lesz, amit tanulnod és lesz még, amit megvalósíts, hogy ezáltal nagyobb, erősebb és szebb lehess.

21. Ne másokhoz hasonlítsd magad. Nem számít, ha némely piros levelű fák tetszenek egyes embereknek. Én más faj vagyok, és idén olyan szépek a leveleim, mint még soha - nyers zöldek.

22. Hagyd, hogy megöleljenek. Így kaphatsz egy darabka szeretetet és energiát, ugyanezt pedig te is továbbíthatod. Vagy bármi mást, amit szeretnél.

23. Az igazi erő a sebezhetőségben rejlik. Ha nem is mindig egyértelmű, de egyetlen fa sem tökéletes. Néha az emberek bántanak, néha megfáradunk az ágainkra telepedő hó alatt, vagy egyszerűen csak meghajlott a törzsünk imitt-amott. Ezeket nem rejtjük el. Merünk sebezhetőek és kopárak lenni.

24. Adj értéket az emberek életének, saját lényed által. Engem örömmel tölt el, ha az emberek megpihennek az árnyékomban. Egy barátom is van, az akác, aki csodálattal figyeli az ágait melankolikusan kémlelő szerelmes párt.

25. Vedd észre, hogy minden levél a zöld más és más árnyalataiban játszik. Ha körülnézel magad körül és látni tudod az apró különbségeket, az életed megváltozik.

26. Csodáld a környezeted. Nekünk is életre kelnek a csodálat levelei, ha egy-egy szép, boldog és bátor embert látunk.

27. Legyen hited! Ha a természet annyira tökéletes és gazdag tud lenni, hogy is fordul meg a fejedben, hogy te más lennél?

28. Bocsáss meg. Ha néha haragszom is az emberekre, amiért rombolják a természetet és eldobják a hulladékot, tudom, hogy erős tudok maradni és ők nem tudnak többet ennél. Mégis, te, mint ember, változtathatsz ezen. Bocsáss meg, majd döntsd el, hogyan tudsz továbbra eszerint cselekedni az életed minden területén.

29. Vállald a felelősséget! Mit oldok meg azzal, ha a tikkasztó nyarat vagy a tél fagyát hibáztatom? Arra koncentrálj csak, amit te is befolyásolni tudsz.

30. Mindig a most a legmegfelelőbb pillanat! Ne várjuk állandóan a megfelelő évszakot, teremtsük meg mi a megfelelő pillanatot. Élj ebben a tudatban és ne halogass. Neked emberként még több lehetőséged van.

31. Hagyd a múltat. Nekem abszurdnak tűnik, hogy egy fa fájlalóan gondoljon vissza 2008 kemény fagyos telére ahelyett, hogy az idei tavasznak örvendezne.

32. Légy mindig önmagad, ne bújj maszkok mögé. Láttál már olyan fát, amelyik más fajnak álcázza magát, csak, hogy szebb legyen? Erre semmi szükség nincsen. Ugyanis olyan embereket kell magadhoz vonzz, akik valódi éneddel rezonálnak.

33. Csak addig légy önző, amíg megkapod az ajándékozás erejét. Ősszel, mikor táncolunk a nagy szélben, az emberek nem szeretnek mellettünk lenni. A viharban félnek, hogy rájuk dőlünk. Hogyha pedig egyenesen állnánk csak a kedvükért, akkor kettétörnénk. Meg kell értened, hogy néha el kell üldöznünk benneteket, hogy később majd mással megajándékozhassunk titeket.

34. Ne bosszankodj másnak a gyengeségén, mert ő a te tükröd. Van egy barátom, aki egy tó mellett áll. Nem igazán tökéletes, horgas a törzse, kevéske levele van és girhesek az ágai. Mindezt pedig látja a tó vizében, de sosem hallottam őt azon panaszkodni, hogy milyen csúnya a tó tükre.

35. Nézz magadba. Mulatságos, ahogyan ti, emberek, olyan kapukat próbáltok nyitogatni, amelyek csak belülről nyílnak. Ha nem úgy fest az életed, ahogyan szeretnéd, akkor nézz magadba, vizsgáld meg addigi meggyőződéseidet. Ha rossz almát terem a fa, nem az almán kell változtatni, hanem a gyökerét kell megöntözni.

36. Nem tudom, mondták-e már neked, hogy mi fák, a tiszta nyári melegben elraktározzuk magunkban az energiát a téli időszakra. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha te is hosszú távra hoznál döntéseket.

37. Bátorkodj csillogtatni értékeidet. Nem fáj az, ha nőnek a leveleink, épp ellenkezőleg. Az egy ünnep.

38. Bármennyire is sötét legyen, nézz fel. Mindig lesznek csillagok, amelyek megvilágosítsák utadat. És soha, soha nem vagy egyedül.

39. Szépítsd meg mások életét anélkül, hogy valamit várnál cserébe. Hallottad már egy fától is, hogy adósom vagy!"?

40. Élvezd a napsütést, de ne maradj mindig a komfortzónában. Ne a széltől várd, hogy előre mozdítson. Úgyis csak saját magad által fejlődhetsz.

41. Merj nagyot kívánni. Sokszor, amikor látjuk az égbolton a Holdat, felé ágaskodunk. Lehet, hogy soha nem foguk odáig érni - vagy lehet, hogy mégis. Bárhogy is legyen, valami szép vár mindannyiunkra. Nektek is így van: az élet megjutalmazza a bátor embereket.

42. Nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben. Ugyanígy, a tapasztalat sem az öregségben, hanem a megtanult leckékben rejlik. Bármikor felvirágozhatsz, függetlenül attól, hányadik születésnapodat ünnepled.

43. Ne kérdezgesd, hogy van-e élet a halál után. Az a fontos, hogy mennyi élet volt a halál előtt. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy élhessünk, és, hogy amíg itt vagyunk titeket megajándékozhassunk.

44. A fáknak nincs szükségük elismerésre és dicséretre ahhoz, hogy szépnek tartsák magukat. Az lenne a csúcs, ha vitatkoznánk egymással és kérnénk más fákat, hogy dicsérjék szépségünket, leveleinket és tökéletes törzsünket. Nézz a tükörbe egyedül és találd meg magadban azt, amit szeretsz. Ne ítéld el magad. Csodálatos vagy!

45. Hallgass zenét. A fák is szeretik a zenét. Ha túl nagy a csend, megcirógatjuk leveleinket a természet hangjaival. Ez örömet és megnyugvást ad. Nyisd ki az ablakod korán reggel és rájössz, miről beszélek.

46. Bármi is történjen, akárhányszor sérülj meg, omolj össze vagy csalódj az életben, ne feledd, hogy nem veszítettél értékedből és elég erős vagy ahhoz, hogy tovább növekedj. Vagy azt akarod mondani, hogy a tavalyi szél miatt meggörbültem kicsit és már én sem vagyok erős és tökéletes?

47. Egy nap megpihent egy fiatal a törzsemhez dőlve. Olvasott. Egyik gondolat magával ragadott: Egy fa minden levelének van egy angyala, aki azt mondja: - Nőjj! Nőjj!". Milyen szerencsés vagyok! Te elgondolkoztál már azon, milyen angyalok vannak a te életedben?

48. Légy türelmes. Néha évekbe telhet, hogy elérd az áhított magasságot - de biztos lehetsz benne, hogy megéri várni.

49. Adj. Nem kell arrogánsnak, merevnek és megingathatatlannak tűnni. A tölgy azért olyan erős, mert megosztja energiáját. Segítsd te is azokat az embereket, akik utadba kerülnek.

50. Szeresd az életet. Az élet pedig a legszebb ajándékokat tárja eléd. Még a vihar közepén is feltűnhet egy madár, egy ember... vagy egy hullócsillag.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalom
  2017-05-10 16:48:41, szerda
 
  Hatalom
Tudod megpróbálhatod...
Uralni, szabályok, keretek és ketrecrudak közé zárni,
megalázni, megtiporni, bűnössé tenni, méltóságától megfosztani,
elűzni, kirekeszteni, beolvasztani.
Nem szeretni.
Elpusztítani. Meg nem történtté tenni.
Az emlékét is kitörölni.
A helyét mással betölteni.
És akkor nem lesz.
Nem lesz többé jelen a szabad, önnön törvényei szerint élő, önmagát vállaló, önmagát elfogadó, szerető, társteremtésre képes Nő.
És akkor elégedetten hátradőlhetsz. Győztél, sőt legyőzted.Tied a korona. Tiéd a Hely.
És majd telnek- múlnak a napok.
Hogy mit kezdj azzal az egyre növekvő rossz érzéssel?
Nyugtalansággal, hiánnyal, ürességgel?
Mit kezdj a megszólaló belső hanggal?
A megjelenő, megmagyarázhatatlan feszült fájdalommal?
Nem tudom.
Csak legyél.
Talán lesz egy pillanat, hogy azt mondd, elég volt.
Megállítod a mozit.
Fájdalmas lesz, de észreveszed, hogy ő nem ellened harcolt. Először veled, aztán érted, de nem ellened. Aztán egy jó ideje már is nem harcolt. Néha még visszaütött, de a harcot azt abbahagyta. Csak állt ott, nézett és egyre szomorúbb lett. Elvesztette szabadságából fakadó fényét, pillangó szárnya minden színét. Majdnem hagyta, hogy molylepkévé formálja őt, ami történik.
Aztán talán felébredsz a hosszú ideje tartó álomból.
Talán észreveszed.
Őt is.
Aztán talán azt is, hogy még mindig ott van. Hogy nem ment el. Hátrébb és messzebb lépett, de el nem ment.
Mert még mindig hiszi.
Hogy aki ellene harcolt, aki kíméletlen volt, az nem te vagy.
Csak valaki benned, aki nem vette észre, hogy ennek a háborúnak régen vége van.
És eljött az ideje annak, hogy legyen másképp.
Hatalmadban áll ez is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden egyes szava így igaz.
  2017-05-04 10:01:41, csütörtök
 
  1. A pohár mindig félig tele van
A pesszimizmus gyengeséghez vezet, az optimizmus erőt ad. A pozitív emberek tudják, hogy a pesszimizmus a félelmek kimeríthetetlen forrása, mely minden lehetőségben a nehézségeket látja az akadályokra összpontosítva, a célok elérése helyett. Számukra teljesen világos, hogy nem láthatják a szivárványt, ha mindig csak lefelé néznek.
Sokan ezt az optimista hozzáállást valamiféle fantáziának ítélik, de biztosak lehetünk benne, hogy a pozitív emberek valójában igen gyakorlatiasak, és reálisan megalapozott a gondolkodásuk.

2. A panaszkodás elvesztegetett idő
Mit érsz igazából azzal, ha az egész napodat panaszkodással töltöd? A pozitív emberek tudják, hogy ha a körülmények/élet áldozatának" szerepét játsszák, az elvesztegetett idő és energia. Ez csak negatív és romboló gondolatokhoz vezethet, és nincs benne semmi jó.

3. A cél a kirakós egy másik darabja
Sokan azzal a gondolattal élik az életüket, hogy Ami a tiéd, az úgyis eljön hozzád". A pozitív és céltudatos emberek nem hagyják az életüket a sors kezében. Ők bátran veszik saját kezükbe a kezdeményezést azon meggyőződésükből fakadóan, hogy a legjobb mindig a saját zenére táncolni.

4. A kulcs a határozottság
A pozitív emberek tudják, hogyan kell túljárni a kudarc eszén, és trambulinként használni, hogy a csúcsra törjenek. Minden vereség fölé emelkednek, nem megfeledkezve a japán közmondásról: Bukj el hétszer, kelj fel nyolcszor."

5. Nincs ujjal mutogatás másokra
Igen, az élet időnként nem igazságos, és a legboldogabb emberek is érezhetik magukat bántva másoktól. De nem mutogatnak ujjal folyton másokra. Tudják, hogyan lehet kijutni mások hibáztatásának ördögi köréből, így újragondolhatják a következő lépésüket. Néha hajlamosak hibáztatni saját magukat, de csak azzal a céllal, hogy jobb emberré váljanak.

6. A pozitív emberek élethosszig tanulnak
Azoknak az embereknek, akik pozitív dolgokat és sikert akarnak az életben, a tudás megszerzésének lehetősége nem ér véget az iskolában. Ők az élethosszig tanulók, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy az életüket jobbá tegyék. Folyamatos szenvedélyt éreznek az élet iránt, és mindig szomjaznak az új tapasztalatokra és információkra. A tudás hatalom, amelyet nem lehet könnyen elvenni, és csak erősebbé tehet.

7. Udvariasság mindenekelőtt
A pozitív emberek alázatosak, és tudják, hogyan kell bocsánatot kérni és beismerni, ha hibáztak, ha szükség van rá. Nem úgy tekintenek rá, mint a büszkeségük megsértésére, hanem előnyüknek tartják.
Biztosak a képességeikben, és abban a nagy potenciálban, amivel rendelkeznek, de nem arrogáns módon. Lehet, hogy ezért olyan könnyű számukra elérni dolgokat.

8. A boldogság a kis dolgokban rejtőzik
A pozitív embereket a kis dolgokért érdemes élni" hozzáállás vezérli. Míg mások számára ez viccesnek és abszurdnak tűnik, boldog arcuk a bizonyíték arra, hogy ezek nem csak üres szavak. Minden pillanat értékes számukra.
Képzelj el egy naplementét, ahol a természet színeinek keveredése úgy néz ki, mint egy festmény. Míg a pesszimisták a holnap miatt kezdenek aggódni, és szellemileg keresztülmennek a várható kötelezettségeken, addig a pozitív emberek élvezik a pillanatot, a szépséget, ami elvakította a szemüket, és hálásak az aznapért és az életért. Azt gondolják, hogy bárcsak minden nap egy gyönyörű napnyugtával érne véget.

9. Fogadd el a változásokat
Minden mozog, minden változik." A pozitív emberek okosak ahhoz, hogy tudják, a változás az egyetlen állandó dolog az életben, és hogy minél gyorsabban fogadják el ezt pozitív gondolatokkal, annál kevésbé lesz ijesztő és nehéz.

10. A nevetés a legjobb orvosság
A boldogság recept egyáltalán nem bonyolult, és az egyik legfontosabb összetevő természetesen a mosoly. Egy mosoly ereje tagadhatatlan, és valóban képes sokat változtatni.
Nevess minden nap, nem számít, milyen nehéznek tűnhet időnként. A humorérzék nem egy genetikai hajlam, amellyel születünk, hanem szándékkal és pozitív hozzáállással fejlődik. A pozitív emberek nem veszik komolyan a vicceket a saját kárukra.

11. Mindennek megvan az ideje és a helye
Hogy lehet, hogy néhány embernek állandóan van energiája és lelkesedése, amely soha nem ér véget? Valószínűleg azért, mert gondosan választják ki a csatáikat", és hozzá az időt és a helyet.
Nem engedik meg a gondolataiknak, hogy áthassa a pesszimizmus. Gondosak, módszeresek és racionálisak, és nem teszik lehetővé, hogy jelentéktelen emberekre és helyzetekre menjen el az energiájuk. Az életben minden az időzítésen múlik.
Van egy csodálatos életünk, ezért a boldogságot és a lelkesedést kell keresnünk, hogy amikor később visszatekintünk, és felelevenítjük az emlékeinket, csak pozitivitást és örömöt találjunk bennük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HEllo MÁJUS !
  2017-05-01 16:41:28, hétfő
 
 
... Hát itt vagy ! Várva vártunk és szeretettel köszöntünk !
"Tárd ki májusi virágos kikelet illatozó friss szárnyad!
Fény simítja az akácfa levelét, s űzi a bújó árnyat."
Örömteli májusi hónapot kívánok Mindenkinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekem feleség kell...
  2017-04-29 19:28:11, szombat
 
 
Egy férfi gondolatai
Nekem feleség kell. Olyan, akit én fedeztem fel magamnak, meghódítottam, bókoltam neki és udvaroltam. Olyan, aki az előbbi kifejezésekhez nem használ értelmező szótárt, vagy nem tekinti azokat múlt század eleji, idejét múlt, fölösleges időhúzó tevékenységnek. Aki nem tekinti az udvarlást elhagyható lépésnek, átugorható fázisnak, aki nem néz rám csalódottan, nem dühöng, nem vágja utánam a cipőjét, és nem hiszi azt, hogy meleg vagyok, vagy lúzer, esetleg mindkettő, mert az első randi után az arcára adok puszit és nem fogadom el sejtelmes mosollyal a felajánlott italt.
Nekem feleség kell. Olyan, aki tud várni, és nem ő az, aki huszonnégy órán belül telefonál. Aki nem küld üzeneteket minden lehetséges módon, magyarázatot várva, azért, mert én ezt nem tettem meg. Aki nem tesz fel mindent egy lapra, és mindig van B terve. Aki nem hiszi azt, hogy én leszek a paripán száguldó, lobogó hajú királyfi, karddal és szablyával, aki megmenti az összes démonától. Egyébként még az is lehet, hogy én leszek. De ő azt is feldolgozza lelkileg, ha esetleg nem.
Nekem feleség kell. Olyan, aki tudja, hogy nélkülem is életben marad, felszínen marad, nem csúszik le és nem húz le magához. Aki nélkülem is lélegzik, aki nem szívja el az erőmet, nem kapaszkodik a gyökereimbe, nem fojt meg, hanem élni, kiteljesedni enged. Aki nem belőlem táplálkozik. Aki évek múltán is ragyogni akar velem, fejlődni, haladni és felemelkedni akar, nem elszürkülni, elhidegülni, szívet bezárni. Aki képes lehámozni rólam a lelkem rétegeit, ismeri a gyengeségeimet, de soha nem céloz rájuk szándékosan, mérgező, pusztító szavai fegyverével. Aki ismeri az összes arcomat, mégis tudja melyik az igazi. Ha ezt elfelejteném, emlékeztet rá, és segít, hogy újra rátaláljak. Aki akkor is ugyanezt az arcomat látja és szereti, amikor majd az idő és emlékeim mély ráncokat rajzolnak rá.
Nekem feleség kell, olyan, aki fehér ruhában jön hozzám. Akinek az ujjára húzom a jegygyűrűt, és akit ölemben átemelek a házunk küszöbén. Aki nem engedi, hogy lássam őt menyasszonyi ruhában az esküvőnk előtt, mert még hisz a hagyományokban. Aki nem gondolja azt, hogy a házasságlevél egy papírfecni, ezért bármikor, egy mozdulattal lesatírozható róla a nevünk, és átírható máséra. Akivel a világ alapvető fontosságú kérdéseiben egyetértünk, és nem kell kificamodott vagy elferdült nézetei miatt kínos, kényszer-kompromisszumot kötnöm. Olyan, aki közös gyerekünket valóban dédelgetni való kincsnek érzi. Akinek a gyerekszülés nem társadalmi elvárás és nem biológiai óra függvénye. Aki, ahogyan a lelkét, a testét is felkészíti az anyaságra, gyermekünket tökéletes, egészséges negyven héten át üzemelő bio-inkubátorában vigyázza... Ám ha mégsem adatik meg nekünk a szerelemgyümölcs, akkor marad a szerelem maga, és ő tudja, boldogtalanabb lennék, ha ő nem lenne nekem.
Nekem feleség kell. Aki úgy enged a testéből kortyolni, hogy közben a lelkével táplálkozom, azt ölelem. Aki azonnal megérti az általam használt szeretetnyelvet, nem áll értetlenül, nem kell magyarázkodnom, fölös energiákat használva gesztikulálnom. Aki az arcomba kiabálja, ha megbántottam. Aki nem tolja el a kezemet, és nem vár el többet, mint amit adni tudok. Aki megőrzi a tartását, női energiái izgalmasan vibrálnak, de nem ég állandóan ezer fokon. Nekem feleség kell, és nem azért, hogy az életemet jól átlátható fájlokba rendezze, adminisztráljon, és életem karmestere legyen. Hanem azért, mert elegem van a magányos kóborlásból és abból, hogy eddig mindig mellényúltam. Engem a Nő inspiráljon és mozdítson előre. Haza akarok végre menni hozzá. Le akarom dobni a nyakkendőmet, át akarom ölelni és bele akarok szagolni a nyaka bőrének illatába.
Talán nem álom, hogy megtalálom..."
Király Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
15 mód, hogy megszabadulj a dühtől, haragtól, utálattól.
  2017-04-28 18:16:34, péntek
 
  15 mód, hogy megszabadulj a dühtől, haragtól, utálattól. Akkor is működik, amikor úgy érzed, hogy képtelenek vagy rá!
A tinybuddha.com oldal szerkesztői a Facebook oldalukon kérdezték meg olvasóikat, hogy szerintük melyek a leghatásosabb harag-, düh-, gyűlölet-elűző módszerek. A beérkezett válaszokból válogatták össze a most következő legjobb 15 metódust. Íme!

1. Ha valaki megbánt, gondoljunk arra, hogy az illető gyerek, mert ha így gondolunk rá, akkor könnyebb megbocsátanunk neki."

2. Én ilyenkor mindig arra emlékeztetem magam, hogy elsősorban magam miatt bocsátok meg a másiknak, mert így könnyebb feloldanom a bennem dúló feszültséget, haragot."

3. Egyszerűen gondoljunk arra, hogy mindannyian emberek vagyunk, és követünk el hibákat."

4. Képzeljük el azt, hogy az, aki megbántott, csak egy kicsit különbözik tőlünk. Így már könnyebben fog menni a megbocsátás."

5. Ne gondolj mindig a múltra, a rossz, kellemetlen dolgokra. Koncentrálj a jelenre, és ezzel máris megszabadultál a haragod, sértettséged egy részétől. Ne feledd, az idő minden sebet begyógyít!"

6. A megbocsátást nem szabad erőltetni. Ha úgy érzed, hogy most képtelen vagy megbocsátani, mond el őszintén. Idővel megenyhül a szíved."

7. Mond ki magadban, hogy Légy boldog!, ha találkozol azzal az emberrel, aki megbántott. Bármennyire is hihetetlen, ettől jobban fogod érezni magad."

8. Minél nehezebben tudsz megbocsátani magadnak, annál nyomasztóbb érzéseid támadnak. Előbb bocsáss meg magadnak, utána a másik embernek már könnyebben fog menni."

9. A megbocsátás könnyebben megy, ha őszintén el tudod mondani a megbántónak, hogy mit érzel."

10. Gondolj azokra az emberekre, akik hasonlóan éreznek mint te. Ezután küldj nekik egy képzeletbeli üzenetet, hogy bocsássanak meg, és bocsássatok meg közösen együtt. Ha erre gondolsz, sokkal könnyebben fel tudod szabadítani a szíved, lelked."

11. Én mindig arra gondolok ilyenkor, hogy mi számomra a tanulság ebből az esetből. Az illetőre kevésbé koncentrálok."

12. Ha valaki megbánt, megengedem magamnak azt, hogy úgy viselkedjek, ahogyan azt az ösztöneim diktálják, így később nem kell majd a nehéz lelki terhet magammal cipelnem."

13. Írj egy brutálisan őszinte levelet, amiben szó lesz arról, hogy milyen szörnyen megbántott a másik, mekkora lelki sérülést okozva ezzel neked. Ezután tépd össze a levelet, és égesd el. Ez nálam bejött."

14. A megbocsátás könnyebben megy, ha arra gondolsz, hogy milyen jó érzés volt, mikor valaki neked bocsátott meg."

15. A napok, hónapok, évek múlásával a fájdalom enyhülni fog, így fölöslegesen ne foglalkozz a témával. Lépj tovább!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A JÖVŐNK KŐMŰVEsei: A TANÁROK
  2017-04-28 18:12:45, péntek
 
 
Tiszteletem minden tanárnak, aki méltón és felelősséggel, Magyarországon sokszor erején felül űzi a hivatását: hogy jövőt építsen nekem, neked, a gyerekeinknek, az egész társadalomnak. Az általános- és középiskolákban dől el, hogy milyen lesz ebben az országban élni húsz év múlva: kiművelt, gondolkodásra és kritikára képes emberfők között vagy idióta szavazó- és vásárlódroidok tengerében.
Van egy ismerősöm. Egy kis faluban tanító, egy igazán kicsi és hátrányos helyzetű iskolában. Őt ez különösebben nem fogja vissza: a tanítványai országos versenyekre jutnak ki, sőt, eredményeket is hoznak rendszeresen. Túlórázik, pluszmunkát végez, amit vagy nem fizetnek meg vagy még alá is vágnak a többiek, hogy ne húzzon már annyira... Ha ő eredményeket ér el, még a végén valaki megkérdezi, a többi miért van lemaradva... Őt is fenyegetik feldühödt másfél mázsás szülők, ő is nevetséges, megalázó fizetést kap. Néha, amikor nem látják, ő is sír és átkozza a pillanatot, amikor ezt a szakmát választotta. Aztán leül és összeállít még egy játékot a "gyerekeinek". Mert van hivatás, amit nem az ember választ, hanem ami az embert választja.
Tisztelet ezeknek az embereknek! Sokan vannak, a kis falvaktól a Fazekas Gimnáziumig, húsz évestől hetven évesig, akikben csillog az adni akarás. Akit gúzsba köt és kerékbe tör a magyar oktatási rendszer, de akik addig mennek, soha fel nem adják, fel nem teszik a kezüket, amíg feltett kezeket látnak a tantermekben.
Szerencsés vagyok. Sok nagyszerű tanárom volt. Néhányan még az oldalamra is szoktak kommentelni. Néha büszkék rám. Olyankor büszke vagyok rájuk, mert én csak egy kupac tégla voltam, amikor találkoztunk, ők építették belőlem azt, ami ma vagyok.

Tisztelet érte! És köszönöm.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden reggel, amikor fölkelsz
  2017-04-23 20:21:23, vasárnap
 
  Minden reggel, amikor fölkelsz, keresd meg magadban azt a gondolatot vagy érzést, amiért érdemes élni. Nem mindig könnyű. Lehetünk bajban, rossz helyzetben, tartósan nehéz helyzetben is. De egy új nap mégis új nap! És ahogy a földi Nap is minden reggel fölkel és eloszlatja a sötétséget, úgy föl kell hozni a belső napunkat is. Magától nem mindig jön fel. Művészek - zongoristák, karmesterek, színészek - tudják, hogy az első pillanatban minden eldől. Ezért koncentrálnak. Szedik össze magukat. Keresik magukban azt a nyugodt, pozitív erőt, kedvet és ihletet, amely nélkül semmire sem jutnának. Ne várd, hogy magától megjön a kedved. Föl is kell idézned."

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mi búcsúzunk, és mi érkezünk..
  2017-04-23 20:20:40, vasárnap
 
  Tudod, azt olvastam,
hogy úgy kellene helyesen mondani,
hogy földfelkelte,
hogy földnyugta,
igen, valóban, hiszen a Nap nem kél,
és nem nyugszik,
mi ébredünk gyönyörű napsütésre,
a mi felkelténk gyönyörű, mikor gyönyörű,
a jó öreg Föld elgurul velünk oda,
ahol áramlik felénk a csoda,
az éltető napcsoda,
de nem ő fordul felénk,
mi fordulunk a Nap felé,
mi kelünk, és mi nyugszunk,
mi búcsúzunk, és mi érkezünk..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/283 oldal   Bejegyzések száma: 2824 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1427 db bejegyzés
Összes: 29823 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 811
  • e Hét: 12089
  • e Hónap: 61883
  • e Év: 395595
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.