Regisztráció  Belépés
luiggi.blog.xfree.hu
"Minden pénznél többet ér, valakinek megérinteni a lelkét !" Petik Lajos
2015.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
Pozitív szótár
  2018-06-13 19:39:52, szerda
 
 

Pozitív szótár

1. Korán kelés: Korai ölelések és puszik.
2. Kitakarítandó lakás: Fedél van a fejünk felett.
3. Sok szennyes: Van ruhánk amit hordhatunk.
4. Tornyosuló mosatlan: Van ételünk, amit ehetünk.
5. Kitakarítandó Wc: Van vízvezeték a házban.
6. Zaj: Nem vagyok egyedül.
7. Szüntelen kérdések: A gyerek egyre okosabb.
8. Esti, szinte fájó kimerültség: ÉLEK !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen érdekes is a virtuális világ
  2018-06-10 22:57:08, vasárnap
 
 
Milyen érdekes is a virtuális világ. Regisztrálsz egy közösségbe, ahol senkit nem ismersz. Majd az oldal dob neked képet.. Aztán ha tetszik reagálsz rá. Írsz valamit, ami éppen eszedbe jut. Elkezdtek írogatni a témáról és már legközelebb ismerősnek érzed, örülsz hogy újra fent van. Pedig ha belegondolunk, az utcán is pont így lehetne ismerkedni. Képzeld el, ülsz egy parkban, csodálsz egy fát és oda megy valaki hozzád hogy ő is csodálja, tetszik neki a törzse, koronája. Aztán a patakról beszéltek, az állatokról. Meg mindenről mi érdekel. De a valóság nem ilyen, senki nem megy oda senkihez. Ha még is oda menne, simán hülyén néznél rá hogy az aurádba hatolt. De lehet hogy a virtuális világba pont őt várod esténként. Vele nevetel, poénkodol. Arctalanul, önfeledten a virtuális világban.

T.A
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorra hagyják ott a kórházban a beteg gyerekeket
  2018-06-08 18:29:16, péntek
 
  Sorra hagyják ott a kórházban a beteg gyerekeket

Azért írok nektek, mert ez alatt a tíz nap alatt két kisgyereket is bent hagytak a szülei. Behozták, és nem jöttek értük többet. Az egyikük három-négy hónapos - amiből kettőt az intenzíven töltött (egyedül) -, a másik is csak körülbelül kétéves.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sorsod a te felelősséged.
  2018-06-06 19:24:44, szerda
 
 
A sorsod a te felelősséged.

Ha egy embert megmentesz, vagy átsegítesz a bajon, egy világot mentettél meg. A sorsod sokkal inkább a te felelősséged, mint amennyire kényelmes volna. Választhatsz jól és választhatsz rosszul.
[....] Tömeg megváltás nincs! Egyénileg kell megtenned, amiért születtél, be kell töltened a jobbik szerepedet. Mert vigyázz, kínálkozik rosszabb is.
Próbáljátok magatokat megismerve, másokat segítve, mások felé a jót sugározni. Jót tenni, és tudni, hogy ami most látszólag rossz, utólag kiderülhet, hogy jó.
És mindig csakis a fény irányát kövesd !

/Szepes Mária/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még nincs késő
  2018-06-03 20:18:10, vasárnap
 
 

Annyi felesleges perc pergett puhán a homokóránkba (...) olyan sokszor hittük, hogy a külön töltött idő nem számít nekünk. De azok a szemek mégis... kétszer olyan gyorsan hullottak alá, megsarcolva minket (...) csak együttléteink lassították le annyira, hogy pillanatokra becsapjuk vele a rohanó időt.

...a lehetetlen akkor hoz valóság-virágot, ha minden reggel és minden este hittel öntözzük magunkban. (...) Sosem kellett más, minthogy szívem mélyén elhittem, hogy te és én egyszer úgy és ott leszünk, ahogy akarom: kiirthatatlanul, elpusztíthatatlanul, felejthetetlenül. (...)

...nézd, a tavasz rügyeit simította a nyújtózó ágakra, s életet csókolt az elsőre terméketlennek tetsző földbe: érzem erejét, a csodáját... kész a megújulásra. (...) Emlékszel?.. Ott szerettünk egymásba, a madárrajtól még panaszosan bólogató, fagytól elgémbered ág alatt, a padon. Kenyérmorzsát szortunk a siserehadnak, aztán csak nevettünk égtelen lármájukon összebújva, miközben irigykedve néztük szabad és könnyű, röptüket. El akartunk szökni velük, bárhová, akárhová (...) ahol újrakezdhettük volna, tiszta lappal.

Visszamennék... csak azért, hogy megint egymásba szeressünk, ugyanazzal a hévvel, mint ott és akkor.

...még nincs késő. Még csak ébred a tavasz, és épp búcsút intett a tél.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha életemet újra kezdhetném
  2018-06-02 20:15:36, szombat
 
  A napokban valaki megkérdezte: ha a halál után még egyszer visszatérhetnék, másként élném-e az életemet? Hirtelen azt válaszoltam, hogy nem. De később mégis elgondolkoztam és...

Ha életemet újra kezdhetném, kevesebbet beszélnék és többet hallgatnék. Nem gondolnék arra, hogy egyelőre nem hívok vendéget azért, mert a lakásom tapétája kifakult, és a heverőm anyaga is színét veszítette. A nappaliban mernék száraz kenyeret enni, nem félnék a morzsáktól, és nem izgatna a kandalló körüli rendetlenség sem.

Türelemmel hallgatnám nagyapámat, amikor fiatal éveiről mesél. Nem követelném meg, hogy egy meleg nyári napon a kocsi ablaka fel legyen húzva, mert összeborzolódik a frizurám. Nem engedném, hogy a rózsa formájú gyertyám megolvadjon az egyik ablakban, hanem gyakrabban meggyújtanám. Gyermekeimmel gyakrabban leülnék a parkban játszani, és kevesebbet gondolnék a fű által okozott zöld foltokra. Tévézés közben kevesebbet nevetnék és könnyeznék, inkább figyelnék az élet nehézségeire. Férjemmel jobban megosztanám a felelősséget. A heveny rosszullét esetén is lefeküdnék, nem gondolva arra, hogy nélkülem a hivatalban megáll a világ. Nem várnám, hogy állapotosságom kilenc hónapja gyorsan elmúljon, inkább örvendeznék minden pillanatban, hisz a bennem fejlődő élet az egyetlen módja az Isten csodás tervével való együttműködésnek. Fiamnak, aki izzadtan érkezett haza a játékból, nem mondanám: " Elég volt, hagyd abba, mosakodjál meg, mert már kész a vacsora!" Gyakrabban mondanám: ''Szeretlek" és ritkábban "Nagyon sajnálom...", de mindenek előtt, ha újból kezdhetnék mindent, minden percet tudatosan élnék meg... addig figyelnék, míg tényleg meglátok mindent... átélném... és nem engedném el soha.


Bruno Ferrero
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet...
  2018-06-01 09:58:41, péntek
 
  Lehet.

Lehet, hogy mérlegelnem kellett volna. Hosszú listát írnom az előnyökről és a hátrányokról. Annyi mindenről írni francos listát, hogy a Mikulás rossz és jó gyerekek listája, az bevásárló fecni lenne emellett. De a szív sose kerül mérlegre, mert az érzések... nem így működnek. Ha valaki mérlegel a szerelemben, oszt és szoroz, az nem szívvel van benne, hanem ésszel.

...hát én az eszemet tudvalevő, de miattad elküldtem megannyiszor kirándulni.

Lehet.

Lehet, hogy mennem kellett volna magamnak is utána. Menni világgá! De a szív... furcsa ragasztó. Ragaszkodó, makacs és esztelen. Ösztön-állat. S én inkább vagyok ösztönös, mint skatulya-ember. Szabályok nem kötnek. Ha mégis, csak addig, amíg muszáj. Ez sokszor megnehezítette az életem, de ahányszor le kellett dönteni a tabu-falakat, bármilyen rendszert, annyiszor nekimentem, kirúgtam az oldalát, porig égettem, elárasztottam vízzel lakhatatlanná... de akkor is szabad maradtam. Póráz-láncon ami igaz, nem képes megmaradni. Sokszor teszek mások számára meghökkentő vagy arcpirító dolgokat, de hiszem, hogy akire/amire azt mondják ma "normális" az... beteg. Belülről, nem kívülről. Elsőre illő, de ha jobban megnézi az ember... szétesik az egész darabjaira.

...a szívem sosem vezet szakadékba. Ösztön-állat: kiszagolja a hazugságot. Nem a szívem küldtem hát a halálba, hanem a szándékot. Nagyon nem ugyanaz a kettő. A szív vaksötétben is tisztán lát, a szív... lényeg-látó. (...)

...állunk még egymás előtt. Ehhez nem kell jóstehetség. Ez már... hideg logika, amiben a szív nincs sehol. (...)

Lehet.

Lehet, hogy a döntéseid építhettek volna... rombolás helyett. Lehetett volna ez kalyiba is, mert palota csak annak kell, aki királyságot kíván magának. A szív szava... sosem hangos. A szív vágya mindig csendesebb. Aki manipulál, aki akarnok, aki vezényel... az ordibál. A nagy hangzavarban elveszett az igaz. Leszel még csendben.

Tudod, az élet... furcsa kötél-tánc. A zuhanáskor, mert zuhanni fogsz, nincs kétségem felőle, majd becsukod a szemed. Csukott szemmel, ahol csak az ösztön és az igaz marad - rám gondolsz majd. Ez vagy szárny-hozó lesz vagy nem.

A csodák... öntörvényűek, mint én.

Zuhanj!

Talán.

...talán ott leszek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Göndöcz Móni - Önámítás
  2018-05-27 20:45:09, vasárnap
 
  Göndöcz Móni - Önámítás

Kamu bölcsességet sugárzó,
Kicsit sem életszagú közhelyek,
Csilivilik és szépen hangzók,
Butítanak a tanítás helyett.

Tapasztaltnak hiszed magad,
Bölcsnek, okosnak, elásott kincsnek,
Mert találsz valamit, mi magával ragad,
Olyat, minek mondanivalója nincsen.

Zagyválsz mindenről: a szerelemről,
A hűségről, boldogságról és a háláról.
Beszélsz a szívből jövő, igaz szeretetről,
A gyászról, veszteségről és halálról.

Még ha ezekről fogalmad sincs,
Mondod, hogy üres tekintélyt nyerj,
Ami szerinted hatalmas kincs,
Hisz nélküle nincs e világban hely.

Azt mondod, csak a belső számít,
De számodra semmit sem jelent.
Téged a külsejével bárki elcsábít.
Szerelem, ugyan mit számít az neked?

Ha valakitől mégis megkapod, elkergeted.
Végül azt kérdezed, miért vagy egyedül.
Hogy miért nincs, kire rázúdítsd terhed,
Hogy miért nincs, aki veled egyesül.

Hadd lássák, milyen rossz a helyzeted,
Mennyire erős vagy, mennyit bírsz.
Közben otthon vagdosod az ered,
És éjjel-nappal csak zokogsz, csak sírsz.

Varga János Veniam oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretlek...
  2018-05-21 13:12:54, hétfő
 
 
SZERETLEKLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életkedv: saját tragédiájából merített erőt
  2018-05-17 18:28:08, csütörtök
 
 
Életkedv: saját tragédiájából merített erőt

Lippai Marianna nehéz időszakon van túl. 2010-ben elveszítette kislányát, ám mégis ő ad erőt másoknak. Balogh Ágnes riportja a Család-barát extrában.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 861 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 180
  • e Hónap: 2829
  • e Év: 23881
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.