Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Virtuózok 2016 | Döntő | Jakab Roland Attila:
  2017-12-04 22:19:52, hétfő
 
  Mozart d-dúr hegedűverseny I. tétel Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katolikus televíziók nemzetközi konferenciája
  2017-11-24 12:54:41, péntek
 
  Október 24. és 26-a között tartotta meg Esztergomban az EWTN katolikus televízió és a Bonum TV a közös nemzetközi konferenciáját. A rendezvényen 15 nemzet képviseletében, 15 katolikus televízió társaság vett részt.
Erdő Péter bíboros
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalázták az újszülötteket a kórházban
  2017-11-02 12:07:13, csütörtök
 
  Megalázták az újszülötteket a kórházban. "Eszement nővér társulat tette. "
A kórház két alkalmazottja viccesnek találta, hogy rapzenére táncoltassa az újszülötteket.
Felháborító fotók videók kerültek fel a a Facebookra, az amerikai Jacksonville egyik kórházában készültek. A fotókon a kórház alkalmazottai újszülöttekkel ,,báboztak", rapzenére táncoltatták őket, egyikük pedig minisátánoknak nevezte a csecsemőket.
Az érintett kórház értesült a felvételekről, Facebook-oldalukon azt írták: felháborító, elfogadhatatlan, hihetetlenül szakszerűtlen és tolerálhatatlan, amit az alkalmazottak tettek.

Az intézmény illetékese a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy azonosították a felvételeken szereplő két munkatársat, akiket eltávolítottak a betegellátásból. Az ügyben vizsgálat folyik, lezárulta után megteszik a szükséges lépéseket. "Az ilyen emberek nem valók beteg emberek és újszülöttek mellé"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évától - kávé és rózsák
  2017-10-28 15:35:18, szombat
 
  ........ ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen csúnya idő lesz jövő héten
  2017-10-22 17:06:08, vasárnap
 
  ...... ........


Kiadták a figyelmeztetést - pusztító özönvíz érkezik . Már vasárnap délutántól kiadós esőre lehet számítani, hétfőre azonban még ennél is komolyabb vízmennyiséget jósolnak a meteorológusok.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délutánra a nyugati-délnyugati megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható csapadék miatt, hétfőre azonban már az egész ország területére első- és másodfokú, citrom- és narancssárga figyelmeztetést adtak ki.
A köd is okozhat problémákat, főleg a közlekedésben: Az országban több helyen ismét ködfoltok képződtek, de tartósabban - a reggeli, délelőtti órákig - ködös tájak már csak a nyugati és északkeleti, keleti megyékben lehetnek - írja a met.hu.
Vasárnap délután a Dunántúlon elered az eső, majd a csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé halad. Vasárnap éjfélig még csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részein eshet 20 mm-t meghaladó eső. Ezt követően éjszaka, illetve hétfő napközben már nagy területen haladhatja meg a napi összeg az akár 30-50 mm-t is.
Hétfő: Nemzeti ünnepünk napján borult időre számíthatunk, sokfelé esővel. A középső és a keleti tájakon jelentős mennyiségű (akár 30-50mm) csapadékra készülhetünk. Az északi szél több helyen viharossá fokozódik. Erős lehűlés várható: délután mindössze 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.
Kedd: Eleinte még előfordul eső, majd fokozatosan csökken a felhőzet, és előbukkan a nap. Mérséklődik az eleinte még erős légmozgás. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
Szerda: Reggel párás, napközben változóan felhős idő várható. Csapadék nem lesz. Reggel 6, délután 15 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
Csütörtök, péntek: Marad a változóan felhős idő, miközben átmenetileg erősödik a nappali felmelegedés: 15 és 21 fok között várható a csúcsérték. A DNy-i szél mindkét nap megélénkül.
A jövőhét végén: Erősen felhős időre, többfelé esőre, záporra van kilátás. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Lehűlés kezdődik: szombaton 13, vasárnap 11 fok körüli értékeket mérhetünk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maestro Solti Nemzetközi karmesterverseny 2017 évben - 2. ré
  2017-10-22 13:25:20, vasárnap
 
  ...... .....


A hangverseny sorozatnak a budapesti Erkel Színház ad helyet,. Az eseménysorozat kiemelt célja, hogy az ifjú tehetségeknek nemzetközi lehetőséget adjon.
Az esti hangverseny vendég karmestere az 1974-es karmesterverseny győztese, Kobajasi Kenicsiró lesz, aki a Magyar Állami Operaház Zenekarával Ludwig van Beethoven IX. szimfóniáját mutatja be. Az est másik karmestere az előzsűri tagja, az 1989-ben a Magyar Televízió 6. Nemzetközi Karmester versenyének legjobb magyar résztvevőjeként harmadik díjat nyert Kocsár Balázs.
A hangversenyen elhangzik Kodály Zoltán Galántai táncok című műve, valamint Liszt Ferenc A-dúr zongoraversenye Tomoki Szakata, a Filharmónia Magyarország szervezésében lezajlott 2016-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny győztese előadásában Kocsár Balázs vezényletével. A megnyitón beszédet mond Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a verseny egyik védnöke, valamint Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.
A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny szerdán és csütörtökön folytatódik az első fordulókkal az Erkel Színházban. A második fordulóknak október 9-én és 10-én, valamint a december 15-i döntőnek és a december 16-i gálakoncertnek a pécsi Kodály Központ ad otthont.
A versenyre 186 karmester nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, az elődöntőbe negyvenen jutottak. A vezénylendő művek között nyitányok, szimfóniatételek, operarészletek, versenyművek és szimfonikus költemények szerepelnek. A versenyzőknek mindhárom forduló teljes repertoárját meg kellett tanulniuk, de a kottahasználat engedélyezett.
A fordulókat október közepétől december végéig tíz alkalommal, heti rendszerességgel az M5 csatorna tűzi műsorra.
A verseny első helyezettje 20 ezer euró, a második helyezettje 10 ezer euró, a harmadik helyezettje 5 ezer euró pénzdíjban részesül. A magas pénzjutalmak mellett több díjfelajánlás is segíti majd a karmestertehetségek szakmai karrierjét.
A verseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Lady Valerie Solti, Solti György özvegye. A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maestro Solti Nemzetközi karmesterverseny 2017 évben
  2017-10-22 09:00:02, vasárnap
 
  Mottó: A karmesteri pálca nem szólal meg, a karmester hangszere maga a zenekar.
...... .....


A Filharmónia Magyarország 2017 októberében és decemberében rendezi meg a Maestro Solti Nemzetközi Karmester versenyt. A versenyre a világ minden tájáról várjuk az 1979. január 1-jénél nem korábban született, fiatal karmestereket, hogy széles közönség, nagy médianyilvánosság és neves nemzetközi zsűritagok előtt bizonyíthassák tehetségüket.
Ha jobban olvasol az emberek szívében, mint a kottában, már közelebb jutottál ahhoz, hogy jó karmester légy. - Kobayashi Ken-Ichiro szavai a Nemzetközi Karmester versenyről
Előválogató zsűri tagok: Kocsár Balázs, Medveczky Ádám, Terdik László Bemutatásuk az alábbi linken Link
Első forduló zsűri tagok ismertetése Link
Második forduló zsűri tagok ismertetése Link

DÖNTŐ zsűri tagok ismertetése Link
Zenekar:
Pannon Filharmonikusok
Zsűri
Bogányi Tibor
Eötvös Péter
Alpaslan Ertüngealp
Kesselyák Gergely
Lesley Rosenthal
Antonio Moral

Műsor
Kodály Z.: Háry János szvit
R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei
C. Debussy: A tenger
Bartók B.: Táncszvit
Kodály Z.: Galántai táncok
Dohnányi E.: Szimfonikus percek

Jegyek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/ 500-300, nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 10.00-18.00) és a Link oldalon.

GÁLA KONCERT:
PÉCS - KODÁLY KÖZPONT / KODÁLY CENTRE - 2017. 12. 16. 19:00
Zenekar Pannon Filharmonikusok
Vezényel: a verseny 3 legeredményesebb versenyzője
Műsoron:
Erkel : Hunyadi László - nyitány
Liszt : Esz-dúr zongoraverseny
Kodály: Háry János szvit


Híres karmester:
- Solti György 1912. október 21. - 1997. szeptember 5.
Részletesen itt olvasható Link

40 országból 186 karmester jelentkezett a Maestro Solti Nemzetközi Karmester versenyre
Az első fordulóba bejutott 38 versenyző listája sorrendben: Link

- A zsűrizés kapcsán Kocsár Balázs karmester a szakmai tapasztalat fontossága mellett arról beszélt, hogy elsősorban a zenész az, aki le tudja mérni, hogy aki előtte áll, milyen módon tud vele kontaktust teremteni, mennyire tudja őt irányítani.
A karmester szerint fontos, hogy a dirigens úgy irányítson, hogy közben ne kösse meg a zenészek kezét, hanem hagyja felszabadulva játszani, hiszen, mint mondta, a pálca még nem csinál zenét.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar páros nyert a Kisteleken rendezett táncversenyen
  2017-10-21 18:19:17, szombat
 
  2017. XIV. KISTELEK OPEN és WDFS Senior Standard Word Championship
30 ország, több mint 500 páros!
A távoli Izlandról, Mongóliából, Portugáliából, Franciaországból, Finnországból, a Balti államokból, de ismét jönnek Oroszországból, Hollandiából, Németországból, Görögországból és Svájcból is sportolók.
A szomszédos országok mindegyike képviselteti magát
Standart senior 1 tánc V.B. 2017 Kisteleken
Az 5.-ös számú Magyar versenyző páros /Szabó Anita és Balogh Bocskor nyerte a versenyt.
ARANYÉRMESEK lettek.

....


Balogh Csongor és Szabó Anita - szóló Angol keringő a döntőben: Videó Link

..Senior I. Standard világbajnokság (/93):
1. Balogh Csongor, Szabó Anita (HUN)
2. Dmitry Vorobiev, Oxana Skripnik (RUS)
3. Ronald Pux, Sabine Pux (AUT)
4. Thorsten Zirm, Sonja Schwarz (GER)
5. Kemény Tamás, Princz Nóra (HUN)
6. Ignazio Grignani, Ilaria Gianfranchi (ITA)
...
27-31. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia (HUN)
61-62. Horti Árpád, Fekete Krisztina (HUN)
61-62. Váczi Márk, Váczi Noémi (HUN)
76-78. Halász Barna, Weidinger Ágnes (HUN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rengeteg okunk van az örömre
  2017-10-07 10:00:33, szombat
 
  2017 farsangjának utolsó napjaiban szeretettel köszöntlek és megosztom a keresztény életörömről, boldogságról, Nagybányán elhangzó elmélkedésemet!
Kisebb testvéred, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Verses vallásos kép ...
  2017-10-05 20:00:22, csütörtök
 
  Hatalmas Istened van, gazdag Istennek vagy a sáfára, tudhatod, hogy nincs mitől félned, Isten a legnagyobb hatalom földön és mennyben.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 3710 db bejegyzés
Összes: 32027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5496
  • e Hét: 38858
  • e Hónap: 88122
  • e Év: 1776747
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.