Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Az emberek közömbössége határtalan
  2018-08-14 19:38:30, kedd
 
  Épp nyaralunk, de tegnap történt egy olyan felháborító eset, amit muszáj megosztanom.
Délután ültem az apartmanunk teraszán, és felfigyeltem egy két év körüli kislányra. Állt a strandon egyedül, keservesen sírt, és kiabálta, hogy “Anya, anya". Senki rá sem bagózott, az emberek nagy ívben kikerülték. Figyeltem őt, gondoltam az anyukája biztos a közelben van. Amikor már tíz perc is eltelt és a kislány még mindig kétségbeesetten sírt, odamentem hozzá. Kérdeztem mi a baj, segíthetek-e. Azt mondta, eljött fürdeni és most nem talál vissza a házhoz, amiben laknak a nyaralás alatt.
Égnek állt a hajam, hogy mégis hogy lehet egy két év körüli kisgyereket egyedül beengedni a Balatonba fürdeni.
Az volt a szerencse, hogy el tudta mondani, hogy néz ki az apartmanjuk, én pedig ismerem az üdülőövezetet, mivel kicsi korom óta ide járok nyaralni, így tudtam, melyik részen vannak a kislány által leírt házak. Megfogtam a kezét, és visszakísértem a faházakhoz, a parttól kb 800 méternyire.
Anyuka és apuka teljes lelki nyugalommal kártyáztak a teraszon, anyuka félig, apuka teljesen részeg volt.
Mondtam, hogy visszahoztam a lányukat, aki egyedül sírt a strandon. Erre anyuka még jól le is szúrt, hogy mégis mit képzelek, mit akarok én az ő gyerekétől, ügyes kislány, hazatalált volna, egyébként is ők most nyaralnak, jár nekik a pihenés, nem fognak félóránként a vízbe futkosni a gyerekkel . Apuka teljes agyi ködben, bárgyún bólogatva vigyorgott maga elé.

Egyszerűen szóhoz se jutottam. Bele se merek gondolni, mi minden történhetett volna a kislánnyal akár a vízben egyedül, akár kint a parton, ha mondjuk nem én találom meg, hanem valami beteg, perverz állat. Hirtelen nem is tudtam, mitévő legyek. A kislánynak mondtam, hogy ha legközelebb fürdeni szeretne és a szülei nem mennek vele a vízbe, keressen meg engem, tudja hol lakunk és én majd elkísérem. A szülőknek meghagytam a telefonszámomat, hogy szóljanak ha esetleg vigyázni kell a gyerekre, de őszintén szólva nem hiszem, hogy hívni fognak.
Gondolkodtam rajta, hogy értesítem a TEGYESZt, de félek hogy csak a lakóhelyük szerint területileg illetékes hatóság tehetne valamit, ezzel pedig a gyerek nem lenne kisegítve a nyaralás alatt.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ilyesmi megtörténhet, hogy szülők ennyire felelőtlenek legyenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mátyás templom bemutatása
  2018-08-09 13:27:45, csütörtök
 
  Mátyás templom bemutatása Link

Kezdő oldal Link

- Wikipedia oldalon Link

- Kirándulás oldalon Link

- Budapest city oldalon Link

- Ki tervezte oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van az Élet Menete
  2018-05-14 11:27:25, hétfő
 
  Ma van az Élet Menete
A kirekesztés, a gyűlöletkeltés minden formája ellen nemcsak szavakkal, tettekkel is kell küzdenünk, hogy megőrizzük és megtartsuk mindazt, ami Emberré tesz minket! Ezt üzeni számunkra az Élet Menete!
Mága Zoltán Hegedű virtuóz Videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google ünnepi emblémák
  2018-02-10 08:25:22, szombat
 
  Google ünnepi emblémák Link
Mai nap képe: téli olimpia
...... ........... .........
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalázták az újszülötteket a kórházban
  2017-11-02 12:07:13, csütörtök
 
  Megalázták az újszülötteket a kórházban. "Eszement nővér társulat tette. "
A kórház két alkalmazottja viccesnek találta, hogy rapzenére táncoltassa az újszülötteket.
Felháborító fotók videók kerültek fel a a Facebookra, az amerikai Jacksonville egyik kórházában készültek. A fotókon a kórház alkalmazottai újszülöttekkel ,,báboztak", rapzenére táncoltatták őket, egyikük pedig minisátánoknak nevezte a csecsemőket.
Az érintett kórház értesült a felvételekről, Facebook-oldalukon azt írták: felháborító, elfogadhatatlan, hihetetlenül szakszerűtlen és tolerálhatatlan, amit az alkalmazottak tettek.

Az intézmény illetékese a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy azonosították a felvételeken szereplő két munkatársat, akiket eltávolítottak a betegellátásból. Az ügyben vizsgálat folyik, lezárulta után megteszik a szükséges lépéseket. "Az ilyen emberek nem valók beteg emberek és újszülöttek mellé"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már épül Horthy Aranyvonatának másolata,
  2017-02-08 17:35:25, szerda
 
  Már épül Horthy Aranyvonatának másolata, őszre kész lehet. Cikk és képek Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondott ajándékairól a kisfiú, .......
  2015-12-23 23:22:01, szerda
 
  Lemondott ajándékairól a kisfiú, hogy a hajléktalanoknak szebb legyen a karácsonya
Sok gyermek példát vehetne a hatéves Alexről.
Alex a kaliforniai Bakersfieldben él, és első osztályos. Megkérdezte anyukáját, hogy az ünnepek idején tudnának-e ők is segíteni a rászorulókon - derült ki a People videójából. Az anyuka igennel válaszolt, azonban volt egy kitétel: a hajléktalanokat a gyermek ajándékaira szánt pénzből lehet csak segíteni. A srác belement a dologba, mivel úgy látta, sokkal jobb dolog adni, mint kapni, így a játékokra fordítható pénzből a fedél nélküliek kaptak egy élelmiszercsomagot. A portálnak Alex anyukája megsúgta: azért nem lesz teljesen ajándékmentes az ünnep, a jótékonykodásra a karácsonyi büdzsé mintegy 30 százalékát költötték.
...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországi menekült válság térképe
  2015-09-18 22:52:22, péntek
 
  Magyarországi menekült válság térképe, mely naponta frissül Link  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az európai migrációs válság
  2015-09-17 19:18:33, csütörtök
 
  Wikipedia Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schengeni országok
  2015-09-17 18:21:21, csütörtök
 
  A schengeni egyezmény az Európai Unió (EU) első és harmadik pillérének része, amely elsősorban a belső határőrizet megszüntetését és a külső határok közös ellenőrzését jelenti
Schengeni országok
...... .......


...... ........... ........... .....


Magyarország a schengeni együttműködésben.
Magyarország a csatlakozási tárgyalásokon a Bel- és Igazságügyi Együttműködés fejezeten belül tárgyalt a schengeni együttműködésről és a vonatkozó joganyag átvételéről. Az Európai Unióhoz való csatlakozás időpontjában Magyarország nem nyerte el azonnal a teljes ,,schengeni tagságot", nem került sor az ellenőrzés megszüntetésére az EU tagállamai és Magyarország közötti belső határszakaszokon. Ehhez egyrészt a felkészültséget vizsgáló átfogó szakértői ellenőrzés eredményei alapján hozott tanácsi döntés volt szükséges, másrészt kapcsolódnunk kellett az egységes határ ellenőrzési rendszer számítógépes információs bázisát biztosító II. Schengeni Információs Rendszerhez (SIS II), amelynek a korábbi schengeni övezetbeli országok részéről történő kifejlesztése és üzembe állítása csak 2007-re lett készen.
2007. november 15-én az Európai Parlament jóváhagyta Magyarország és nyolc másik állam (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia) csatlakozását a schengeni övezethez. 2007. december 21-étől megszűnt az állandó határellenőrzés a magyar-osztrák, a magyar-szlovén és a magyar-szlovák határon, ami azonban azzal jár, hogy a határtól akár 30 km távolságra is találkozhatunk fokozott rendőri ellenőrzéssel, és továbbra is szükség lesz az érvényes úti okmányra. Eközben megszigorodik az ellenőrzés a magyar-horvát, a magyar-román, a magyar-szerb és a magyar-ukrán határokon. A már szintén uniós tag, de a schengeni egyezményhez egyelőre nem csatlakozó Románia és Horvátország esetében egymegállásos határforgalom-ellenőrzési rendszer működik, azaz egy helyen zajlik a román és magyar, illetve horvát és magyar ellenőrzés, a határ pedig személyi igazolvánnyal is átléphető.
A repülőterek határállomásain ténylegesen 2008. március végétől, a nyári menetrend életbe lépésével egy időben léptek hatályba a schengeni szabályok.
/Forrás: wikipedia/

Határsáv wikipedia Link

Az országhatár két politikai-adminisztratív szempontból egymástól független ország között húzódó adminisztrációs vonal, amelynek többféle funkciója, megjelenése, értelmezése és hatása van, ezek következtében pedig több meghatározása is lehetséges. A mindennapi szóhasználatban ország- vagy államhatárnak, esetleg röviden határnak nevezik a fenti vonalon kívül a határvonalnak azt a közvetlen környezetét is, ahol az országhatárhoz kapcsolódó intézmények, objektumok (például határátkelőhelyek) is megvalósulnak.

Illegális határátlépés fogalma: azok az emberek akik a hivatalos szerveket /határőröket/ megkerülve lépnek be egy másik országba.
Magyarország határátkelő helyei Link


Forrás: euvonal.hu
Az 1985-ben aláírt Schengeni Megállapodás, valamint a Schengeni Végrehajtási Egyezmény, melynek aláírására 1990-ben került sor, végül 1995-ben léptek életbe, s számolták fel a térségen belül a belső határellenőrzést. Ezzel egyidejűleg a külső országokkal szemben fokozottá vált az ellenőrzés, valamint az egyezményeket aláíró tagországok közös szabályokat alakítottak ki olyan lényeges kérdésekben, mint a menekültügy, valamint a vízumpolitika, melyek szintén biztonsági célokat szolgáltak.
Hazánk schengeni övezethez való teljes jogú csatlakozása 2008. január 1-én történt meg, amióta a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül léphetik át a belső, schengeni határokat. Az övezethez tartozó országok állampolgárai azonban kizárólag a belső határokon közlekedhetnek ellenőrzés nélkül. Az egyezmény hatálya alá nem tartozó országokból a térségbe érkezőknek ugyanúgy határátkelőhelyen történő ellenőrzésen keresztül léphetnek csak be, mint ahogy a tagországokból is csak így lehetséges a kilépés.
A schengeni egyezménynek köszönhetően az áthaladás sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé vált a tagországok között. Mivel az ilyen irányú szabadságjogok plusz biztosításával felszabadultak kapacitások, ezeket a külső határok határátkelőhelyeinek fokozott ellenőrzésére tudják fordítani az övezetet határoló államok.
A Schengeni Információs Rendszer létrejöttével a tagországok közötti szorosabb együttműködés megvalósítása volt a cél, mégpedig a bűnügyi területeken. A térségbe történő beutazás alkalmával többféle vízumtípus közül válogathatnak az övezeten kívülről érkezők attól függően, milyen tartózkodást terveznek a schengeni térségben. Az Európai Unió minden, utólag az egyezményhez csatlakozni kívánó ország számára, így Magyarországnak is anyagi támogatást nyújtott a csatlakozás feltételeinek megteremtésére.
Térkép


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 3147 db bejegyzés
Összes: 35463 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2992
  • e Hét: 10065
  • e Hónap: 78347
  • e Év: 1210604
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.