Regisztráció  Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/81 oldal   Bejegyzések száma: 808 
A Vasarely személyzete az elmúlt másfél évben
  2018-04-22 22:30:09, vasárnap
 
  - Levelezőn tanulok, de még az oktatóm se tudja, hogy mire jó ez a szak.
- Komolyan, most csak a szemem viszket. Ráadásul elfelejtettem, hogy vannak látogatók.
- Jaj gyerekek, menjünk már haza! (időpont 10 óra 10 perc)
- Megtaláltam Istent. (A munkával nem volt ilyen szerencséje.)
- Tárlatot vezetni jó, a szöveget majd én kitalálom hozzá.
- Cigi, kávé és sorozat a telefonon.
- Megint jönnek. Rohadnának meg!
- Szia Kicsim! Nem, kollegináknak nem leszek a személyi edzője.
- Én fotójegyet nem adok ki.
- Van fotójegye?
- A vakujegy 300 Ft, de nem szabad fotózni!
- Sprechen sie deutsch? Nem? A vizes palackot hagyja kint!!
- Csak hadd menjek már nyugdíjba!
- Itt hétvégén is kell dolgozni? (Egynapos Csilla kérdése pénteken.)
- Mindenki kimegy dohányozni? Jó, akkor én is.
- Mit keresek én itt? A szikla szemét vagy A fiút nézzem meg?
- Majd én eldöntöm, hogy mikor vagyok vega.
- Egy élőlényt sem ölünk meg! A csótány kivétel.
- Szép vagyok és okos, de mi ez már, hogy nem én vagyok a múzeum arca?
- Mindenem fáj, de otthon csodálatos módon meggyógyulok.
- Nem dolgozom, viszontlángos!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint hova tűntek a zebrák?
  2018-04-19 10:54:59, csütörtök
 
  A mellkasomon legelik a szőrt, de ne rohanjunk ennyire előre.
A múzeumi személyzet életében egy fix pont van a hétfő. A hétfőnél nincs is szebb nap, ellenben a kedd a legborzalmasabb a hét napjai közül. A kínok kínja, ha egy munkaszüneti nap keddre esik, mert a múzeumban (ténylegesen) dolgozók fordított világban élnek. Csak mondom, május elseje, a munka ünnepe, amit nemzeti kormányunk nagyon nem szeret, na az most keddre esik - krach. Azonban ezen a kedden is szörnyűség történt a Vasarely Múzeumban. Jó, azon kívül, hogy dolgozni kellett menni. Döbbenten fedeztük fel, hogy a " Zebrák" megint elvágtattak. Nem, a hírek szerint nem Semjén üldözte őket, aki agyát és altáji testrészét is puskájában hordozza. Semmi különös nem történt, a zebrákat kicsapták az alföldi pusztákra, hogy a friss füvet legelve végre lábat növesszenek. Azonban egészen Temesvárig elcsatangoltak - lábak nélkül! A két állat elvitt pár "kacatot" és a múzeum legjobb szőnyegét, hiszen valahová nekik is le kell heveredniük.
Persze a múzeum személyzetével nem közöltek semmit, de ez a bevett szokás. A teremőrnek egyébként sem kell tudnia semmiről. Ne gondolkozzon, ha pedig nem gondolkozik, akkor ne is beszéljen. A gond ott kezdődik, ha megszólítják, s mondjuk a zebrákat keresik rajta. Ki máson, ő van ott. Pedig a teremőr nem akár mást, csak hagyják őt "békiben". A teremőr el van magában, okoskáját nyomogatja, esetleg sodokuzik, vagy laptopján írja teológia dolgozatát, na nem a munka nemesítő hatásáról, csupán arról, hogy a szeretet mindannyiunkban ott van - mindezt a látogatók előtt. Egyesek csak maguk elé merednek, és gyilkos gondolatokat (Gizi) vagy éppen szerelmeseket (csak szeretnéd) forgatnak fejükben. A látogató mindeközben keresi a zebrákat, egyet ugyan rögtön talál, de ez a fránya látogató telhetetlen, neki "Zebrák" kellenek. Hol vannak a zebrák? Izgatottan halad teremről teremre. Az utolsóhoz érve előbb csak a fejét dugja be, hiszi, itt lesznek, majd csalódottan fordul a gyilkosan szerelmes teremőrhöz:
- Hol vannak a zebrák?
- Pech, két napja elvitték őket Temesvárra.
A hölgy szomorúan veszi tudomásul a hírt, de nem csap cirkuszt. Nem úgy, mint az a másik hölgyemény tavaly, aki a pénztároson kérte számon az állatokat a pultot verve, hogy őt miért nem értesítik a hiányról legkésőbb a jegy megvásárlása előtt. Jogos. Panaszával forduljon az illetékes elvtársakhoz, például a múzeum honlapjának kezelőjéhez, vagy a kismillió főnök valamelyikéhez. Az igazgatóságon több henyélő here (és herenyina) van, mint a tényleges munkát végző lenézett személyzet. A munkakörülményekről nem is beszélve....
Az új kollegina topánkában tipegett be az első munkanapján, leheletnyit fázott. Másnap már a talajmenti fagyok ellen is védő alkalmatosságot húzott lábára, így már lazán veri a 180 centit. Egyes hatalmasságok (ínyencek) örülhetnek, van egy újabb magas kollegina. Őt egyébként nem szabad Krisztinek szólítani, mert ahhoz már öreg, Krisztának pedig Mézga Aladár miatt nem ildomos.
A múzeum lomjaként én tisztában vagyok a helyi klimatikus viszonyokkal. Az az idő jött el, amikor kint már bikiniben (csak szeretnéd) szaladgálnak, de a múzeumban még magadra húzol egy felsőt, mert különben betegként mehetsz táppénzre, és nem azért, mert hétvégén jön a Marikád, vagy mondjuk a húsvéti sonka súlyos, kéthetes munkaundort eredményezett. Így tehát én is felvettem a jó öreg feketémet, és úgy mentem fel az emeletre, ahol megkezdődött a vadászat zebrákra vagy talán gazellákra. Néhány, harmincas nő már az utolsó teremből visszafelé sétált a folyosón, amikor az egyik szemrevaló visszafordulva feltette azt a bizonyos kérdést, amire én:
- A zebrák itt vannak - közben felsőm cipzárját lehúzva felfedtem a pólómon egymás nyaka köré csavarodó "Zebrákat".
- Nőcsalogató mozdulat - jött mosolyogva a válasz, majd lesétált a lépcsőn.
Én pedig ott maradtam fenn egyedül a zebrákkal a mellkasomon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a magyaroké
  2018-04-09 16:54:19, hétfő
 
  Mondta a "nem vagyok roma származású" miniszterelnök és, hogy ez így is maradjon busszal fuvarozták a cigányokat választani. Akik degeszre tömhették hasukat, de elhízástól nem kell tartaniuk, mert itatták is őket. Nem kell ezen megütközni, már a Reformkorban is így zajlott a választás, csak akkor a cigányok a zenét szolgáltatták. Szavazati joggal ugyanis sem ők, sem az ország népességének túlnyomó többsége nem rendelkezett akkor, de még jó sokáig nem. A 2010-14-es parlamenti ciklusban már előálltak azzal a kedves ötlettel, hogy akinek több gyereke van, az kapjon többszörös szavazati jogot. Ebből akkor nem lett semmi, de az újbóli kétharmados többség birtokában bármi jöhet. Az EBESZ-nek vannak aggályai a választással kapcsolatban. Ugyan már, ez Magyarország.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor most jön az ellenzék fizikai megsemmisítése?
  2018-04-09 00:26:14, hétfő
 
  Jó, hát úgy tűnik, hogy isten is Orbánnal volt/van, segített az ima, vagy szimplán csaltak. Majd megtudjuk úgy 50 év múlva, vagy sem. Mindenesetre Magyarországon már ma sincs sajtószabadság, szabad véleménynyilvánítás, nincs meg a gyülekezés joga, nincs szabad vallásgyakorlás (ha keresztény vagy, pontosabban keresztyén, akkor igen).
A rendszer/gengszter váltás elhozta nekünk a szabadságot és a demokráciát, valamit bónuszként megkaptuk azt a szimpatikus szakállas fiatalembert, aki leginkább egy köszörűs cigányra hasonlított. De ez sértés, mert az legalább dolgozik, már a köszörűs, de ez az elhízott törpe életében nem tett semmi hasonlót sem. De ne személyeskedjünk, még ha igaz is.
A nagyon véres kommunista diktatúrában volt szabadság, egyenlőség, testvériség (persze ennek a fele sem volt igaz). Most van még nagyobb szabadság, egyenlőtlenség (hiszen az osztálynélküli társadalmat felváltotta az osztályokra tagolódó társadalom: mérhetetlen gazdagság és hasonló szegénység), és a testvériség helyett van most nekünk testvíriség. De az a lényeg, hogy Magyarország a magyaroké. Csak az a baj, hogy a magyarok elmenekülnek az országból, már ha megtehetik, de szerencsére itt marad nekünk Orbán és bandája, meg a rá szavazó agymosott, lefizetett, megfélemlített maradvány.
Most pedig csak találgatni lehet, hogy mi fog következni. Milyen ámokfutásba kezd ez a beteg barom. Bocsánat, megint személyeskedtem, de alliterált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FIDESZ és az időjárás
  2018-04-07 08:52:17, szombat
 
  Az Orbán bandának az a jó, ha minél kevesebben mennek el szavazni. A szavazó kedvet nagyban befolyásolja az időjárás, ezért a FIDESZ tárgyalásokat kezdett az időjárást irányító személlyel. Természetesen Őt is át próbálták verni. Egy zsidónál akarnak okosabbak lenni alku közben? Az eredmény: szombaton esik az eső, de vasárnap sütni fog a nap. Istenen nem múlik már semmi, csak az embereken.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország már/még nem rendőrállam?
  2018-04-02 16:01:28, hétfő
 
  A mondás miszerint " A becsületes embereknek nincs miért félniük a rendőrségtől." jelenleg is vizsgálja a Mondások Helyességét Ellenőrző Bizottság.
Terry Pratchett; Fegyvertársak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megoldás vegetáriánusoknak
  2018-04-02 10:41:40, hétfő
 
  Az ember biológiai fajként mindenevő. Vegetáriánusnak lenni ugyanolyan szélsőség, mint pusztán csak a húst enni. A húsfogyasztástól való elzárkózás gyakran pszichés eredetű - szegény állatok is érző lények, ne öljük le őket a húsukért. A megoldás annyira kézenfekvő, hogy a nagyvilágban biztos alkalmazzák már: gyíkfarm. Jó, ez sem tisztességes, hiszen a gyíkokra rá kell ijeszteni, de legalább életben maradnak. A gyík, ha az élete múlik rajta megválik farkától, ami idővel újra kinő. Tehát a megoldás a gyíkfarok pörkölt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek és a burka
  2018-03-31 08:36:52, szombat
 
  Zárd a fényt a csontládába.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megismerkedésem Emesével
  2018-03-29 20:49:41, csütörtök
 
  Villámrandi volt. Gyors és megrázó. A Kórház téren találkoztunk. A helyszín bizakodásra adott okot, hiszen alig pár hónapja itt közölték velem, hogy nagyon szeretnek, de csak mint barátot. Egyértelmű, hogy a tér Pécs egy csak-ra pontja. Minden Pécsre látogató turistának kötelező helyszín. Szociológusoknak, szociális munkásoknak, mentálhigiénikusoknak és társaiknak pedig egyenesen zarándokhely. A tértől nem messze van is egy szálláshely vallási turistáknak. Én is turista voltam, a munkahelyem (ó minő borzalom) felé araszoltam nagy lendülettel. A zebra előtt a piros lámpa utamat állta. Ott már néhányan várakoztak a zöldre. Két nő beszélgetése zavarta meg merengésem:
- Eddig a férfiak parancsoltak nekem, de most már én parancsolok a férfiaknak - közölte nagy hangon a szemüveges nő társának, aki viszont meredtem figyelte, hogy a lámpa zöldre váltson.
Ej, gondoltam, egy férfiaktól meggyötört nő, aki most bosszúhadjáratra készül. Azonban úgy tűnt, hogy az önpusztító gondolatok sem állnak távol tőle, mert hírtelen nagy lendülettel elindult a zebrán - a lámpa piros volt még. A férfigyűlölő hölgy azonban meggondolta magát és gyorsan visszafordult a járdára, pont elém. Én közben mozdultam, mert a lámpa zöldre váltott, a nő azonban utamat állta és kezét a mellkasom elé tette, majd meg is érintett. Ez nagyon meghitt pillanat volt, olyan mikor szerelmeskedés csúcspontján a nő a férfi mellkasát érinti. Mi is egy rituális táncba kezdtünk ott a járda szélén. Jobbra léptem, majd balra, a nő pedig felvette a ritmust és követte mozdulataimat. Nem sok időnk volt, a zöld számláló kegyetlenül pergette le azt a pár másodpercet, amit a végzet kettőnknek szánt. Én hangot is adtam ebbéli kétségbeesésemnek, s motyogtam valamit. Emese, mert ő volt, kiábrándító válasza nem késett:
- Nekem te nem parancsolsz, nekem férfi nem parancsol! - majd jobb keze mutató ujját fogai közé szorította és vicsorítva ráharapott. Remélem tetanuszt kapott mostanában.
Szomorú szívvel, de elfogadtam, hogy ennek a randinak most vége és egy kitérő mozdulattal kisiklottam Emese karmai és fogai közelségéből. Elindultam a zebrán, szembejött velem egy csinos huszonéves leányzó, aki odaszólt hozzám mikor elhaladtunk egymás mellett a zebrán:
- Ne foglalkozz vele, bolond! - nyugtatott kedves mosollyal.
- Tudná miket művel a rendelőben - hangzott fel mögöttem egy férfi baritonja.
Jaj, hát itt mindenki ismeri Emesét? Ó jaj, s most már én is ismerem őt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Imre, Kádár és Semjén
  2018-03-28 08:32:17, szerda
 
  Mi a közös bennük, és ki mégis a kakukktojás? Mindhárman magyar állampolgárok, bár nem echte magyarok, hiszen Imrének anyukája német volt (Gizella), Kádár Czemanik János Józsefként született Fiumében, Semjén meg, nos ő egy külön állatfaj. De igen, Semjén a kakukktojás. A közös bennük, hogy mindhárman szerettek állatokat öldösni, illetve Semjén még mindig gyakorolja eme jó keresztényhez illő kedvtelését. Bár a tízparancsolat Ne ölj! parancsa lehetséges, hogy csak emberre vonatkozik, halványak már a hittanos emlékeim, Semjén Zsolt meg ugye teológus, csak tudja, hogy mit lehet, vagy mi az illő. Sőt, talán pont Szent Imre a példaképe, aki egy istenfélő, szűzies fiatalember volt, aki mellesleg szeretett vadászni. De Imrénk nem pusztán hobby vadász volt, hiszen az ő idejében még nem létezett a "gazdaságos", hogy beugorjon rénszarvashúst vásárolni olcsón. A vaddisznót pusztította Kádárhoz hasonlóan, míg egyszer csak élete végén találkozott egy igen csak vad vaddisznóval. Imre így vaddisznó általi halált szenvedett. Kádár Jani bácsinak valószínűtlen, hogy Szent Imre lett volna a példaképe, tisztes kort is élt meg szemben szentünkkel. Kort tisztességest, életének megítélését meg hagyjuk másra vagy Mására.
Tehát a teológus Semjén a kakukktojás, nem azért mert még él. Ő bizony kénytelen volt Svédországba utazni, mert Magyarországon elfogytak a vaddisznók (egy veszélyes, helyesbítek, egy veszélyeztetett állomány van még Pesten a Duna parton, de kilövésük szigorúan tilos). Semjén azonban vaddisznó helyett csak rénszarvast talált, ráadásul ott szembesült a svéd valósággal - a sok hóval. Így kénytelen volt helikopterből lődözni az állatokat. Szerencsére nagy az Isten állatkertje.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/81 oldal   Bejegyzések száma: 808 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 52 db bejegyzés
Összes: 808 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 421
  • e Hónap: 4464
  • e Év: 18255
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.