Belépés
novozanszkiadel.blog.xfree.hu
ÉLETEM SZTÓMÁVAL "Ami vagy az Isten ajándéka. Amivé teszed magad, az a te ajándékod Istennek!" Novozánszkine Adel
1975.04.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
Anthony Strano
  2017-12-02 15:55:38, szombat
 
 
A szeretet nem azt jelenti, hogy egy vagy két ember iránt különleges érzéseink vannak.
A szellemi szeretet ennél messze több, benne van a tisztelet, a tolerancia, a megbocsátás,
a kíméletesség, a rugalmasság; a hovatartozás egyetemes érzése, a nyílt-szívűség,
a szellem nagylelkűsége, ami mindenre kiterjedő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ünneplő
  2017-05-27 16:08:40, szombat
 
  5 héttel ezelőtt egy este 39.6-ra felment a lázam, lett egy felesleges sipolynyílás a hasamon a sztóma alatt. Teltek a hetek. vizsgálatok, egyik kórház, másik kórház. Az egyikben azt mondták műtét a másikban, hogy még semmi esetre sem. A múlt pénteken elkezdett rettenetesen fájni a hasam vasárnap már fel sem bírtam este kelni, keletkezett egy diónyi kitüremkedés a régi hasi varrat vonalában. Hasi tályog.
Másnap összepakoltam a cuccaimat, irány a kórház és a tündéri Bálint doktor. Megnézte, majd lefertőtlenítette- gondoltam, milyen figyelmes- aztán injekció, szike- igazából mondta, h annyira gyulladt, hogy fájni fog. Fájt, igyekeztem csendben szenvedni, hisz Isten ügye még mindig őrült boldog perceket okoz.
Azt is mondta, hogy ne ijedjek meg ha széklet jön rajta, tegyek arra is egy sztómazsákot. Hát jött.
Mit is mondjak: no para! Még egy hely kiadó a hasamon. Azt hiszem rohad, mármint a hasam.

halál:

Számot adtam, mert azt vallom, hogy a kritikus pillanatokat fel kell ismerni, ha egyértelműen érezzük, hogy na ez most az. Ez most az volt.
Latolgatás folyik továbbra is, hogy műtét avagy gyógyszeres terápia. Csendben kérdeztem, mi van ha nemet mondok a műtétre, azt mondta a gasztrós akkor meghalok. A műtét viszont az utolsó esélyem mivel olyan állapotú a hasam kívül s belül. Tehát ha azt választom az sem tartogat túl sok jót.
A számadás érdekes volt, kezdetben emlékek jöttek. Csupa boldog pillanat az életemből, majd jövőbeli események adtak kilincset egymásnak, melyekben én már nem voltam szereplő. Azon tűnődtem, hogy a férjem, a gyerekeim, a családom, a szeretteim, hogyan fogják megélni a megváltozott helyzetet. Nem volt bennem szomorúság. Szigorú vagyok önmagamhoz ez tartott eddig ennyire közel Istenhez. Az Örökkévalóság szemszögéből néztem és arra jutottam, hogy nem látjuk előre, hogy kinek min kell ahhoz átmennie itt a földi kalandtúrán, hogy Istenhez a lehető legközelebb kerüljön. Megnyugodtam. Egyetlen célom, hogy akit csak lehet Isten közelébe vezessek, ha az én mennyei Atyám ezt elfogadja.
Aztán muszáj volt arra is gondolnom, sőt igazán csak erre, hogy mennyit vétettem a szeretet parancsa ellen, hogy voltam-e úgy igazán boldog gyermeke az én drága Teremtőmnek? Örülök, hogy még javíthatok.

Szóval két zsákkal élek.és mindennek ellenére úgy gondolom,hogy a lehető legegyszerűbben fog megoldódni a helyzetem és kacagni fogunk a végén. itt köszönöm Azoknak, akik velem tartanak, most úgy tűnik el is tudom fogadni. Mert sokáig nem fogadtam el a szeretetet, mindig csak adni akartam. pedig meg kell tanulni, hogy a szeretetnek körbe kell érni, mégpedig úgy, hogy nemcsak adok de el is fogadok.
Azonban addig is van néhány gondolat ami egyben tart, pl. az, hogy ha Isten kiválasztott erre a feladatra, akkor Ő tudja, hogy alkalmas vagyok rá és meg fogom csinálni ami rajtam áll. Boldog vagyok. A másik gondolat, a következő: és Mária ott állt. Ez Ferenc pápától való. Mária, aki mindent elviselt, még Fia kereszthalálakor is állt és elfogadta, hogy így kellett lennie.

Vizsgálatok:
jövő héten nehéz hetem lesz. Szerdán a sipolyjáratot fel fogják tölteni ez lesz az izotópos vizsgálat, majd ct. Ami rutin de nem könnyű meginni 1.5 l kontraszanyagot. Ez a sztárallűr megvan bennem, és van egy szokásom is, az utolsó pohár a csapba megy. Ez valahogy így adódott. az már nem megy le.

Republic: Ébredni hosszú álomból...

pénteken gyomor- és béltükrözés, na az kemény nap lesz.
Ennek ellenére ünneplőbe fogok öltözni, elmegyek fodrászhoz is ha lesz hely. Minek az ünneplő kérdezheti bárki? Bolond vagyok? Erre születtem, hogy Isten bolondja legyek, hogy meglássam a lehetetlenben a jót, mert talán ha egy embert megnyerhetek Istennek, akkor már megérte, hogy élek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mustó Péter: Remény és kétség között
  2015-12-12 09:14:38, szombat
 
  "Hogy mind magadban, mind másban Isten képmását megsejtsed, sokszor nagy utat kell megtenned. Talán át kell kelned egy óceánon. Talán el kell távolodnod attól, amihez, vagy akihez ragaszkodsz. Talán repülőre kell szállnod, még ha félsz is tőle. Csak ha szabaddá váltál megszokott, biztonságot nyújtó világodtól, belső képedtől, akkor tudod levetni magadról berögződött, hamis feltételezéseidet. Mert önámítás, ha más próbálsz lenni, mint ami vagy. De ha mered vállalni, hogy ki vagy, akkor megtalálod magadat, közeledsz Istenhez."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
képek
  2015-05-09 10:42:26, szombat
 
  Kitöröltem minden olyan képet amelyek ma már nem igazak rám. Nem kívánok szebbnek, jobbnak látszani mint ami vagyok. Ráncos vagyok és ennek nagyon örülök, mert pont így jó. Születünk, öregszünk és közben mindent megteszünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból másokért.
Valaki nemrég azt mondta nekem, hogy amikor először vette észre a ráncokat a kezén, akkor hihetetlen boldogság öntötte el. Olyan jó effélét hallani. Hiszen a bőr annyi mindent üzen: fiatalságot éppúgy mint megharcolt éveket és ha merünk ezen gondolkodni talán rájöhetünk, hogy az igazi szépség néha az öregedő arc mögött rejlik. Ehhez azonban másfajta tükörre van szükség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
éjszaka
  2015-03-16 10:37:27, hétfő
 
  egy valami van ami az idő előrehaladtával nyomokat hagyott bennem: az éjszaka.

félek az éjszakáktól. Nem mindig, nem állandó ez az érzés, de akkor amikor valami miatt rosszabbul vagyok, elkezdek nagyon-nagyon rettegni.

Az éjszakától talán a kora hajnal rosszabb, az az időpont, amikor mindenki alszik, beleértve az ügyeleten az orvosokat is.

pontosan arról szól ez az érzés, h tartok attól, h nem kapok segítséget orvosi szempontból, nem lesz olyan ügyelet ahová mehetnék vagy egyszerűen nem tudom majd eldönteni, h mikor van az a pillanat amikor már menni kell,
Ez a félelem fullasztó, olyan amikor nem kap az ember levegőt, küzdenék ellene, ha menne, de nem megy.
A fájdalmat sem bírom már úgy mint régen, így erre sem tudok már büszkélkedni, pedig volt, h nagyon örültem, h Isten ily erőssé tett. De az erő fogy. A fájdalom pedig itt meg ott előbukkan és viszi amit még talál. hát így vagyunk. a testem meg én,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
cérna
  2015-03-12 12:28:07, csütörtök
 
  régen írtam. jól vagyok. dolgozni járok. nagyon-nagyon szeretem amit csinálok. szeretem az iskolát, a légkört amit az a néhány csodálatos ember megteremt, hogy legyen egy hely ahol otthon lehetünk, pedagógusok és gyerekek. A sztómaságom kicsit sem zavar. minden pont így van jól ahogy.

még mindig szégyenkezek azon, ha valaki rácsodálkozik, hogy nehéz lehet így élni. Cáfolom és cáfolom. Csuda-csuda jó így az élet. időről-időre újból azt kell hogy mondjam pont így jó ez a test ami az enyém, ami segít abban, hogy másokat megérthessek. azt nem tudnám elviselni, ha nem érteném mások baját.

néhány hónapja azt mondták, hogy rövid idő és már nem leszek műthető, Tehát a lehetőségek kezdtek bezáródni. Felvázolódott, hogy a vége az lesz, hogy a nyakamban lesz egy branül, amibe majd önmagamnak adagolhatom a tápszert, az evéstől pedig elbúcsúzhatok.

Ez például annyira nem tetszett. Szóval azóta járok a vietnámi doktorhoz, cérnabeültetésre. Fincsi,
A test akupunktúrás pontjaiba ültetnek be felszívódó orvosi cérnát, ami 3 héten át stimuláló hatással dolgozik, majd ismét beültetés. kb. 30-50 tűszúrás a fejtetőtől a lábfejig, hason, háton.
Szóval jól vagyok, szeretem a cérnázást is. minden tűszúrást fel tudok ajánlani valakiért. Csodás!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Weöres Sándor
  2014-12-20 11:48:57, szombat
 
  Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márai Sándor
  2014-12-17 14:59:53, szerda
 
  Néha azt hiszem, a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet; mindig csak adni kell, ez a módja. Megtudtam azt is, hogy semmi nem nehezebb, mint a szeretetet kifejezni. A költőknek nem sikerült, soha, a költőknek, akik az érzelmek és indulatok minden árnyalatát rögzíteni tudják szavaikban. A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet szavakban közölni; ha kimondják, már hazugság. A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Páduai Szent Antal
  2014-11-25 18:52:43, kedd
 
  Tudom, én tudom, hogy mi a hiúság, hisz naponta vezeklek miatta,
Fájdalommal tölt el és megfagyassza lelkem,
Kerestem az Istent a kódexekben, egy kolostor adta kényelemben, aztán kerestem a megdicsőülést, és hírnevet,
Vértanúhalált halni mentem Afrika földjére,

Mind hiúság volt, Dölyf és gőg, elbizakodottság,
magam Uram,

a különbség kettő közt egyetlen alázatos szótag csupán, és mindent megváltoztat,
magam, énmagam nem vagyok senki, az Úr pedig minden,
én nem tudom, hogy testemet hova sodorja még az élet, de bízom, rábízom lépteimet, utamon elkísér majd, elkísér a szél, és a csillagok, meg az eső,
nincs mitől mitől félnetek, az életnek itt meg nincs vége,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
munka
  2014-11-17 17:42:58, hétfő
 
  Annyiszor próbáltam írni az utóbbi időben de nem ment, Talán azért, mert nem tudtam mit is,
-talán azt, hogy újból dolgozom, annyi év óta először ismét emberek között lélegzem,
- beszéljek arról, hogy mindez oly' egyszerű, semmi különös nincs abban, ha az ember sztómásan dolgozik,

mit éreztem?

az első napok nehezen mentek, hirtelen a védett magányból a nyüzsgő tömegbe kerülve, fura volt minden,
Előre semmi nem volt kiszámítható, Sokat törtem a fejem azon, h a gyerekek akik között jelenleg dolgozom, akik mellesleg felsősök, azoknak kell egy bármiféle információval szolgálnom,

Nem tettem, utólag helyesen döntöttem, van ami még tanító jelleggel sem tartozik másra,

A sztómás léthez tehát szervesen hozzátartozik az, h az ember dolgozik, boltba megy, társalog, egyszóval/ él,

Egy dolog volt furcsa és ijesztő,
a felnőttek világa, Túl sokáig éltem szinte egyedül a családdal egy külön világban, Hirtelen azt éreztem, h elölről kell tanulnom mindent, talán a legelemibb szintre kellett visszamennem, kapcsolatok terén,

,,,mert az ember egy napon rá kell, hogy jöjjön, hogy nem kell minden miatt nyomasztani magunkat,
különbözőek vagyunk, tele jó meg rossz tulajdonsággal, néha sértődünk, máskor mi sértünk, van, h minden ragyogó,

De ha soha nem tesszük erőssé tudatosan magunkat akkor örök szomorúság lesz az élet,
A legnagyobb vesztesei pedig mi magunk leszünk,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 131 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 37
  • e Hónap: 167
  • e Év: 167
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.