Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/114 oldal   Bejegyzések száma: 1131 
Kevesebb csapadék, melegebb idő
  2018-06-14 23:39:19, csütörtök
 
  Kevesebb csapadék, melegebb idő

Pénteken és a hétvégén már csak szórványosan valószínűek záporok, zivatarok, újra melegszik az idő

Pénteken változóan-erősen felhős lesz az ég, emellett legalább rövid időszakokra a legtöbb helyen kisüt a nap. Kezdetben nyugaton alakulhat ki kisebb, délután pedig délen ls keleten fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Marad az élénk, több helyen erős északi-északkeleti szél. A hőmérséklet délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik, a naposabb tájakon lesz melegebb.
Papp Péter fotója a kedd délutáni bakonyi szupercelláról, köszönjük!

Visszatér a fülledt, meleg idő

Hétvégére visszatér a fülledt, meleg, országszerte záporokra, zivatarokra hajló idő. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és mind szombaton, mind vasárnap több helyen kell számítani záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra, jégesőre is. Szombaton több helyen, vasárnap főként a Dunántúlon lehet élénk az északi-északkeleti szél, zivatarokat ugyanakkor továbbra is erős, viharos lökések kísérhetnek. 25 és 30 fok közé melegszik délutánonként a levegő.

Borítókép: Szemán Viktor

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénteken kel legkorábban a nap
  2018-06-14 23:36:21, csütörtök
 
  Pénteken kel legkorábban a nap
Közeledik a nyári napforduló, azaz a leghosszabb nap, a legkorábbi napkelte ugyanakkor már pénteken megérkezik.

Talán többen is hallottak már arról a csillagászati érdekességről, hogy a legkorábbi napkelte és a legkésőbbi naplemente nem esik egybe a június 21-i nyári napfordulóval, és ugyanígy, a legkorábbi naplemente és a legkésőbbi napkelte sincs egy napon a téli napfordulóval.

Idén pénteken fog legkorábban kelni a Nap.
Sziklai Roland fotója, köszönjük!

Az ország legkeletibb pontján ez 4 óra 28 percet jelent, Budapesten 4 óra 44 perckor, míg legnyugatabbra 4 óra 56 perckor lehet számítani a napkeltére.

A leghosszabb nap és ezzel együtt a csillagászati nyár kezdete június 21-én, azaz jövő csütörtökön lesz, a legkésőbbi naplemente pedig 26-án várható.

Borítókép: Sólya Veronika

Írta: Szente-Varga Bálint

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közeleg a vihar!
  2018-06-12 23:19:38, kedd
 
  Most ehhez hasonló az idő nálunk - száraz zivatar van, nagyon villámlik. Elköszönök, további szép estét Nektek. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marad a kánikula hűsítő záporokkal, zivatarokkal
  2018-06-09 23:45:02, szombat
 
  Marad a kánikula hűsítő záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén és a jövő hét elején marad a meleg idő, sokfelé 30 fok fölötti maximumokkal, de újabb záporok, zivatarok is jönnek.

Hétvégén szombaton számíthatunk több, vasárnap valamivel kevesebb záporra, zivatarra, de szórványosan ekkor is kialakulhat konvektív csapadék. Hevesebb események főként szombaton lehetnek, ekkor felhőszakadás, szélvihar, akár nagyobb méretű jég is kísérheti az intenzívebb cellákat. Ezen a napon zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz az északkeleti szél.

Napsütés és meleg is lesz

Nemcsak a záporokról, zivatarokról fog szólni a hétvége, hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap, és marad a meleg idő: szombaton 26 és 32, vasárnap pedig 28 és 33 fok közé melegszik délutánra a levegő, és éjszakánként sem lesz hidegebb 15-20 foknál.
Jambor fotója Pécsről, köszönjük!

Hétfőn és kedden is marad minden a már megszokott forgatókönyv szerint: a napos időt gomolyfelhők zavarják, és a hét első napján főként a Dunától keletre, kedden pedig az északi-északkeleti országrészben alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél, de zivataroktól függetlenül is élénk lehet olykor a nyugati-délnyugati szél.

Közel 35 fok is lehet kedden

Hétfőn a vasárnapihoz hasonlóan 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, majd kedden még egy fokkal rákapcsol a kánikula, akkor a déli megyékben akár 35 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Ne feledjük, hogy a napos tájakon 11 és 15 óra között továbbra is erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Borítókép: Tóth András /Gyöngyös/

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zivatarlánc érkezhet péntek este
  2018-06-07 23:40:40, csütörtök
 
  Zivatarlánc érkezhet péntek este
Péntek este zivatarlánc érkezhet dél felől a Dunántúlra, heves viharokat hozhat magával, másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntek este érheti el egy erősebb zivatarlánc a Dunántúlt dél felől, melyben a láncba rendeződött zivatarokat heves események kísérhetik. A jelenlegi számítások szerint péntek este 21-22 óra körül léphetik át az első zivatarok a Dunántúl déli, délnyugati határvidékét, majd az esti, éjjeli órákban a Dunántúlon délről észak felé haladva sokfelé kell viharokra készülni. Hevesebb viharok a Dunántúl déli, délnyugati és nyugati megyéiben alakulhatnak ki, melyeket

intenzív villámlás, felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérhet, szupercellák kialakulására is van esély,

ezért az Országos Meteorológia Szolgálat Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki:WRF modellünk előrejelzése péntek estétől szombat reggelig

Az éjszaka második felében az Alföld déli és középső tájain is számítani kell zivatarok kialakulására.

Borítókép: Kacs Dávid

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marad a fülledt, meleg idő
  2018-06-03 00:15:29, vasárnap
 
  Marad a fülledt, meleg idő

Marad a zivatarokra hajló idő, mögöttük csak átmenetileg frissül fel a levegő.

A következő napokban elkerülnek minket a frontok, jelentős változás nem várható. Sok napsütéssel indulnak a reggelek, majd a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok nagyobb valószínűséggel az északi, északkeleti, keleti tájakon fejlődhetnek ki. Mögöttük felfrissül a levegő, visszaesik a hőmérséklet, de általánosságban

marad a meleg, fülledt nyári idő.

Néhány fokos lehűlés és felfrissülés szerdán érkezhet, így csütörtök hajnalban érdemes lesz szellőztetni.
Balogh Rózsa fotója, köszönjük!

Vasárnap ismét a Dunától keletre várható nagyobb számban zivatar, míg nyugaton inkább csak helyenként. A légmozgás viszont többfelé felélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Hajnalban 14-20, délután 25-31 fok várható.

Hétfőn szintén az ország keleti fele részesül előnyben zivatarok szempontjából, kedden viszont már országszerte többfelé készülhetünk zivatarokra, heves zivatarokra. A csúcshőmérséklet 26-32 fok körl alakul.

Szerdán hidegfront érheti el térségünket, néhány fokot mérséklődhet a meleg és felfrissülhet a levegő, de jelentős lehűlés nem várható.

Borítókép: Bandigno

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Frissítő
  2018-06-01 23:10:04, péntek
 
  Nagy a meleg - egy kis frissítő: 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zivataros hétvége elébe nézünk
  2018-05-31 23:11:26, csütörtök
 
  Zivataros hétvége elébe nézünk
Hétvégén is marad a nyári meleg, viszont jelentősen megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

Június igazi kánikulával indul, pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 29-34 fokot. Az előző napokhoz képest viszont már több gomolyfelhő képződik és szórványosan, elsősorban a nyugati, délnyugati tájakon és északon, északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A hőséget a záporokon, zivatarokon túl a nyugati, északnyugati országrészben a megélénkülő délies szél enyhítheti valamelyest.

Záporos, zivataros hétvége jön

Szombaton és vasárnap továbbra is meleg, de már nedvesebb, labilisabb légtömegek alakítják időjárásunkat, így a napsütést gyakran zavarja majd erős gomolyfelhő-képződés. Mind szombaton, mind vasárnap többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Elsősorban a keleti országrészben épülhetnek ki jelentősebb összeáramlási vonalak (konvergenciavonalak), errefelé nagyobb területen is előfordulhatnak heves események, felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél formájában.
Pandur Gábor fotója, köszönjük!

Marad a meleg

Pár fokkal ugyan visszaesik a hőmérséklet, de marad a fülledt meleg. A tartósabban napos tájakon továbbra is elérik, illetve kissé meghaladják majd a maximumok a 30 fokot, de máshol sem lesz hidegebb 25-29 foknál. Zivataroktól függetlenül szombaton a Dunántúlon az északnyugati, a Dunától keletre a nyugati-délnyugati, vasárnap többfelé a nyugati-északnyugati szél élénkülhet meg.

Az UV-sugárzás továbbra nagyon erős szintet ér el a napsütéses déli órákban. A Balaton jelenleg 23-25 fokos.

A jövő hét első napjaiban is marad a meleg, időnként záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás.

Borítókép: Kurdeejay (Vác)

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hőséggel és zivatarokkal nyit a nyár
  2018-05-30 22:44:17, szerda
 
  Hőséggel és zivatarokkal nyit a nyár
Május utolsó és június első napjaiban is marad a nyári idő, de kevés zápor, zivatar továbbra is előfordulhat.

Csütörtökön főként nyugaton és az Északi-középhegységben fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok. Emellett továbbra is napos, igazi nyári idő várható. Nyugaton, északnyugaton időnként megélénkülhet a délies légmozgás. Hazánk nagy részén kánikulai meleg várható,

délután 29-33 fokot mérhetünk.
Rippel Erik fotója Dunakesziről, köszönjük!

Pénteken sem valószínű jelentős mennyiségű csapadék, ám főként a délutáni, kora esti órákban már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati tájakon ismét megélénkülhet a délies szél. A legmelegebb órákban 28-33 fokot mérhetünk.

Hétvégén már több záporra, zivatarra van kilátás. Néhol akár heves viharok is előfordulhatnak. Időnként feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, a csúcshőmérsékletek a legfrissebb modellfutások szerint azonban 30 fok közelében maradnak.

Az UV-sugárzás nagyon erős szintet ér el a napsütéses déli órákban. A Balaton jelenleg 23-24 fokos.

Borítókép: Szilwa (Balatonfüred)

Írta: Szabó Bea

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kevesebb helyen szakadhat ránk az ég
  2018-05-28 22:22:24, hétfő
 
  Kevesebb helyen szakadhat ránk az ég

Nyáriasan meleg idővel búcsúzik a május, a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége is fokozatosan csökken.

Május utolsó napjai is nyáriasan meleg időt tartogatnak, a csúcshőmérséklet többfelé a 30 fokot is megközelíti, illetve eléri, emellett fokozatosan csökken a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

A hőségben nagyon erős szintet ér el az UV-sugárzás, így a napos időszakokban bőrünk megóvása érdekében fontos a megfelelő védekezés.
Orsika71 fotója, köszönjük!

Kevesebb zápor, zivatar

Hétfőn még szórványosan, kedden és szerdán már csak néhol - főként a nyugati határ közelében - szakadhat ránk az ég, egyre inkább a napsütés veszi át a főszerepet. A keletire-délkeletire forduló légmozgás kedden többfelé, szerdán főként a középső tájainkon támadhat fel. Enyhék maradnak az éjszakák, a csúcshőmérséklet pedig többfelé megközelíti, illetve el is éri a 30 fokot.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetitek nyomon.

Borítókép: Carlos Kist

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/114 oldal   Bejegyzések száma: 1131 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 1676 db bejegyzés
Összes: 31721 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 4090
  • e Hónap: 77349
  • e Év: 939383
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.