Regisztráció  Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 622 
Ahol maghallgatnak...
  2018-08-19 11:27:12, vasárnap
 
  E mottó arra utal, hogy szeretnénk meghallgatni azokat az embereket, akik megtisztelnek a bizalmukkal és leteszik előttünk szívük terheit vagy éppen örömeit. Mindannyian éreztük már, milyen az amikor csak arra vágyunk, hogy valaki meghallgasson bennünket, csak üljön le mellénk, hadd mondhassuk el azt ami fáj !
Mindannyiunkban kavarogtak olyan titokzatos vágyak és indítékok, amelyeket ki kell mondanunk. Ki szeretnénk fejezni önmagunkat, beszélni szeretnénk önmagunkról anélkül, hogy attól tartanánk, esetleg elutasítanak, megítélnek bennünket.
Vágyunk arra, hogy meghallgassanak. Jó esetben van ember a környezetünkben, aki szívesen mellénk ül. De sokan ismerhetjük azt az állapotot is, amikor nincs kihez fordulni, vagy ha lenne is, a szégyen, a zavar, a tehetetlenség megbénít bennünket. Ilyenkor arra gondolunk, bárcsak valami csoda folytán bekopoghatnánk valahová, ahol értő figyelemmel várnak bennünket.
Ha rám figyelnek és meghallgatnak, értékesnek, fontosnak, valamint megtisztelve és biztonságban érezhetem magam, szeretetet tapasztalhatok, megnyugodhat a lelkem, békességet találhatok és visszatérhet az életkedvem, élet örömöm.
A segítő beszélgetés kapcsán ráeszmélhetek arra, hogy képes vagyok kapcsolatokat teremteni, csökkenhet bennem az ellenállás és félelem, szembesülhetek önmagammal, hiszen a beszélgető társam gyakran tükör számomra.
Azáltal, hogy megtapasztalom, milyen, ha meghallgatnak, én is megtanulhatom ezt, és így jobban oda tudok figyelni ember társaimra. Hétköznapi félelmeink gyakran azt sugallják, építsünk falakat magunk köré és bújjunk álarcaink mögé. Ha azonban megbízunk valakiben, aki ránk figyel, feltámadhat bennünk az öröm, a tágasság és az összetartozás érzése. Ez lehetővé teszi, hogy identitásunk növekedjen és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenneknek megálmodtuk magunkat, hogy lesszünk valamikor..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rátekintés
  2018-08-16 18:54:38, csütörtök
 
  Az embereknek szükségük van pihenésre, elcsendesedésre. Egy ünnep lényege :találkozás ember társainkkal. Amikor tehát vasárnap közösségben ünneplünk, akkor átéljük egybetartozásunkat, és erőt merítünk a többi ismerőseink, család tagjaink hitéből.
A vasárnap a közösség ünnepe. A vasárnap nem egyszerű hétvége hanem ünnep ! A nyugalom napját megtartani tehát azt jelenti, hogy néha a magam keze munkájára figyelni. Aki kapált már, vagy dolgozott szőlőben, az tudja milyen jól esik a sor végén egy kicsit kiegyenesedni, fellélegezni.
Az ember ilyenkor visszanéz, látja mit végzett. Tud gyönyörködni a munkájában, illetve áttekintést nyer arról, mert az egész táblát belátja, és olyan dolgokat is észrevesz, amelyeket a részletek figyelése közben nem láthatott meg. S akkor előre tud nézni, beosztja az erejét, idejét a továbbiakra nézve. Nem lesz ettől kisebb a teljesítménye, de emberibb lesz a munkája. És emberibb lesz ő maga is, ha néha fölegyenesedik és fölfelé tekint.
Aki mindig csak lefelé néz, az géppé alázza meg magát és ember voltát veszíti el.
Milyenek a vasárnapjaink és az ünnepeink ? Milyen a pihenésünk, milyen a szabadságunk ? Beragyogja-e minden vasárnapunkat, pihenésünket ? Megerősít e család, akivel éppen szabadságolok ? Vagy én meg tudom-e erősíteni őket ? Hajlandóak vagyunk-e a magunkéról az övékre tekinteni ? Mindezeket döntse el mindenki maga. Adja meg maga válaszait !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet
  2018-08-14 18:04:59, kedd
 
  Az élet nem volt mindig kegyes hozzád.
Elvesztettél olyan embereketz akiket szerettél, és volt, aki elárúlt tégedet.
Ennek a fájdalma viszont megtanitott arra, hogy mennyire fontosak a barátok és a boldogság az életedben.
Az élet nagyon egyszerű, megszületsz,szeretsz, dolgozol, sirsz, meghalsz és sirnak utánad. Én úgy g ondolom, hogy az élet egy különleges ajándék számunkra. Tehát éld meg és élvezd minden pillanatát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sosem elavult
  2018-08-09 09:38:42, csütörtök
 
  Udvariasság dolgában nincs életkor, nincs hierarchia, ez mindenkire érvényes.
Az udvariasság megelégszik önmagával. Aki eleve nem udvarias, az senkivel szemben nem lesz udvarias, és aki élvezetet lel az udvariasságban, az még nagyobb örömet talál abban, ha mindenkihez udvarias.
E gondolat akkor ütött fejbe engem,amikor a múltkor rám köszönt valaki, én pedig nem viszonoztam. Széles-öblös kalap volt a fején, arcát nem láthattam egészében, és ahogyan mondani szokás : részemre rejtve maradt az egész ember. Azt viszont jól hallottam amikor rám dörrent a köszönése. Lehet , hogy egy kicsit el voltam én is merülve gondolataimba.
Ezt biztosan ő is észrevette, mert gyorsan odébb állt, jómagam pedig szégyen sarokba szorultam.
Nem volt más részemről, mint egy figyelmetlen, vénülő ember kicsinysége. Szíves óhaj legyen bármikor, bárhol az udvariasság, legyen az a valaki király vagy koldus !
Akinek szíve van az udvarias. Sok évtizeddel a hátam mögött még mindig tanulnom kell egy türelmetlen és rideg században a még nagyobb jóságot.
Nincs más választás elfogadni a szelídséget, evvel a világ általam is javítható egy kicsit !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A brazil csapat imája
  2018-08-01 10:11:15, szerda
 
  Ki gondolta volna, hogy éppen a brazil válogatottnak tiltják meg a meccs előtti hagyományos közös imát. Márpedig az " O Globol" című brazil lap arról számol be, hogy a futball világ bajnokság június 17-i rosztovi Brazília-Svájc mérkőzése előtt a válogatott már nem imádkozhatott közösen, mert az edzői stáb megtiltotta. Így az a helyzet állt elő, hogy a kevésbé vallásos Svájc futballistáinak senki sem tiltotta , hogy ha kívánnak, akár közösen, akár egyénileg fohászt mondjanak, de a vallási hagyományokban és megnyilatkozásokban gazdag Brazília csapata nem részesült ebben a szabadságban.
Vajon miért ? Az edzői stáb azzal indokolta intézkedését, hogy el akarták kerülni a játékosok közötti nézet eltéréseket. Az is kiderült, hogy több brazil futballista pünkösdista közösséghez tartozik, a csapatban kisebbségben vannak a katolikusok. A csapatot kísérő pünkösdista lelkipásztorok tiltakozása jelentette a nézeteltérést. Ők nem akartak együtt imádkozni másokkal.
A FIFA is megtette a magáét: 2016-ig a brazil sztár futballista Neymar mindig olyan szalagot viselt a fején, melyen az a felirat volt olvasható:.".100 százalék Jézus ". Akkor azonban a Rio de Janeiro-i olimpia alkalmából a FIFA felháborodott ezen és megtiltotta.
A pünkösdista közösségekhez tartozó játékosok együtt imádkoznának de a többiek távol maradnak. Most már megszakadt a hagyományos szokás.
A megengedőbb Svájcból is furcsa válasz érkezett. Mintha a vallási gesztusok csak a muzulmánok számára volnának természetesek. A svájci labdarúgó szövetség szó vivője, Marco von Ah szerint ugyanis bizonyos vallásos gesztusok megengedettek. Nem büntetik, ha például valaki kezét vagy tekintetét az égre emeli, így fejezi ki fohászát.
Arról azonban s szó vivő már nem nyilatkozott, hogy a svájci csapat mennyire vallásos. Azt mondta, hogy az náluk magánügynek számit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Játék
  2018-07-28 13:53:34, szombat
 
  -Az utóbbi időben mindig sietek haza, mert sokszor el tudok kujtorogni. Bóklászom a városban, olykor -olykor betérek valahova egy kávéra. Mintha békét és nyugodalmat keresnék. Da hát Istennek hála béke és nyugodalom van otthon mindig !
Hogy mit keres folyton az ember ezen a földön ?- Lehet, hogy a választ ugyanerre a kérdésre: hogy mit keres az ember ezen a földön. Az előregyártott válaszokat magam is jól ismerem, élek is velük-de újra meg újra hatalmába kerít valami nyugtalanság. És akkor zaklatottabb lesz a keresgélés- mert hát az sosem szűnik meg igazán.
Aztán úgy hét hete mintha újra kezelhetőbb volna ez a zavaros külső és belső világ. Elég vastag port kellett letörölnöm a tévé táv kapcsolójáról- valahogy elszoktunk egymástól.
Igen néztem a focit, a világ bajnokságot a tévében. Kissé furcsállom, mert nem vagyok tévé függő, se meccsre járó típus. Én ha őszinte akarok lenni, még ezektől a mérkőzésektől se vagyok elvarázsolva igazán, unalmas lötyögést és fantáziátlan küszködést láthattam. Hogy akkor miért nézem ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézni, látni vagy túllátni...
  2018-07-25 14:55:40, szerda
 
  Arról elmélkedünk, hogy hogyan reagálunk nehéz helyzetekre, vagy olyankor, amikor veszteség ér minket. Csak nézünk mert a bánat elhomályosítja látásunkat.
Talán mi is elgondolkodhatunk, hogy csak nézünk, és hagyjuk, hogy gondok, problémák és a fájdalom elhomályosítsák látásunkat ? Imádkozzunk azért, hogy bármilyen helyzetben túl tudjunk látni azon, amit a szemünk lát, és észre tudjuk venni Jézus jelenlétét, mert ő biztosan velünk van mindig, hiszen megígérte.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel ezer kilométer
  2018-07-23 16:06:57, hétfő
 
  A Tasuleasa Social szervezet amely az utóbbi években számos akcióval és kedvezményezéssel hívta fel magára a figyelmet-egy 950 kilométeres zarándok utat álmodott meg Erdélybe.!
A híres El Camino mintájára tervezett út egy része még az idén elkészülhet. Az egyesület a közeljövőben jelentette be a Via Transilvanica nevű út létrehozását. A projekt gyulafehérvári bemutatóján a fő koordinátor, Alin Uhlmann Useriu elmondta, hogy idén csak egy 100 kilométeres szakasz készül el vélhetően, amely Szászrégenből körülbelül Dornavátráig vezet.
A zarándokút a tervek szerint gyalog és kerékpárra egyaránt bejárható lesz,minden huszonötödik kilométernél friss ivó víz, szállás és étkezési lehetőség várja a zarándokokat. Az útvonal az erdélyi nemzetiségi sokszínűségét is figyelembe veszi.
A szervezet képviselői már most bizakodok: remélik, amennyiben elkészül a teljes, 950 kilométeres táv, évente legalább 200 ezer zarándok vág majd neki !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebben az életben
  2018-07-20 17:25:47, péntek
 
  Ebben az életben minden embernek adva van a lehetőség azt az Isteni arcot kimunkálni önmagában, amelyet a belsője rejt.
Azzal, hogy felismeri hivatását és azt felvállalva van jelen a világban, felszínre hozza mindazt, amit az Isten elrejtett az ember belsejében.
Sok esetben az emberek rövid, de sokatmondó gondolatokkal próbálják kifejezni a saját élethivatásukat !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy telik el ...
  2018-07-16 19:00:18, hétfő
 
  Hogy telik el a gyerekeink idei vakációja ? Mivel töltjük ki az idejüket ? És hogyan telik el ez a néhány évtized itt ezen a földön ?
Vajon láthatják-e rajtunk mások, netalán az otthoniak, a gyerekeink annak az örömét, amit az elkötelezett ember átél, ahogy lehullnak róla a rossz szokások, kényszer-gondolatok bűnök bilincsei, és egyre szabadabb lesz arra, hogy valóban ne egy üres edény legyen.
Másoknak is tudunk adni olyan értékeket, amiket mi kapunk. Nem a magunk rossz kedvét, fáradságát, kételyeit adjuk tovább, hanem értékeket. Szeretnék valóban azzá válni, akinek lennem kell ? Ne ijesszen meg ez a perspektíva.
Szeresd azt végezni, amivel megbíztak , ami a hivatásod. Ettől tapasztalod ,meg az igazi szabadságod. Szeress oda megérkezni ahova az élet helyet készített neked. Szorosan odakötődve, teljesen és mindenben függve, szoros lelki közösségbe, rád nevet a te szabadságod.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 622 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 80 db bejegyzés
Összes: 634 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 116
  • e Hónap: 1303
  • e Év: 27685
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.