Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 389 
A házasok tízparancsolata
  2018-01-15 13:51:02, hétfő
 
  1. Légy nyitott és fejlődőképes!
2. Fogadd el házastársad másságát!
3. A MÁSIKAT akard boldoggá tenni, ne saját boldogságodat hajszold!
4. Magaddal szemben szigorúság, társaddal szemben engedékenység!
5. Házastársadat a sorban SENKI és SEMMI meg nem előzheti!!
6. Legyen rugalmasan kialakítva a felelősség-megosztás!
7. Legyen nyitott a család mások felé is!
8. Tiszteld az életet. Fogadd örömmel a gyermekáldást!
9. Ne feledd dicsérni társadat!
10. Legyen ünnep és lazítás is betervezve - kettesben!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan spóroljunk?
  2018-01-15 11:14:47, hétfő
 
  "nem lehetetlen beosztani a 9000.-ft-ot 10 napra... A téliszalámi luxusnak számít, mégis én azt szoktam venni, mert tíz dkg kb. 600.-ft, és nekem egy hétig elég. Egy szelet pirítós kenyérre 4 szelet szalámi, tetejére egy db tükörtojás igen laktató. 1 kg. comb kb. 1200.-ft, egy gulyásleves a fele húsból, a másik feléből sűlt hús ez nekem szintén egy hétig kaja....., vagy 1 kg. sertésmáj, amiből rántott májat és resztelt májat is készítek, szintén min. 4 napig kitart. Arra figyelek, hogy az alapok mindig meglegyenek otthon, ilyen a tojás, burgonya hagyma és csak a képzeleten múlik, hogy mit főzök. És, hogy tényekkel igazoljam: 1 kg sertéscom kb. 1200.-ft
1 tálca tojás 18 db-os kb. 1200.-ft
2 kg burgonya kb. 300-400.-ft
10 dkg téliszalámi kb. 600.-ft
1 kg kenyér kb. 300.-ft
1 kg sertésmáj kb. 600.-ft
zöldség. kb- 400.-ft, most tartok 4700.-ft-nál, tehát még marad gyümire, paprikára, paradocsomra, tejre, esetleg sajtra, vagy bármi másra...., de ha nagyon megszorulok, rántott leves, sok fokhagymával, paptikás krumpli üresen, tészák, stb.
És mivel a gyerek iskolába jár, lehet, hogy ott eszik is......
Apukámtól azt tanultam, hogy lehetetleség nincs, csak tehetetlenség! :)
Szép napot mindenkinek!"
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újabb átverés a törött telefon. Be ne dőlj nekik
  2018-01-15 10:35:58, hétfő
 
  Egy újabb átverés a "törött telefon". Be ne dőlj nekik, csak a pénzedet akarják!


A napokban egyre többet lehetett hallani a törött telefon trükkről. A csalók mindent megtesznek azért, hogy áldozatuktól pénzhez jussanak, ezért a legelképesztőbb hazugságokat képesek kitalálni.

Az átverés hétköznapi helyzetekben zajlik, akárkivel előfordulhat. Az áldozat sorban áll egy boltban, vagy a kirakatott nézegeti, mikor odamegy mellé egy férfi. Az úriember drága telefonja leesik és betörik a kijelzője. A férfi rögtön elkezd kiabálni, hogy meglökted. Mivel te állsz mellette, csak te lökhetted meg. A történet azért válik egyre hitelesebbé, mert erre több tanúja is van, a “barátai" vagy mondhatnánk, hogy bűntársai.

Az áldozat azt szajkózza, hogy te vagy a hibás, meglökted, ezért esett le a drága telefonja. Te azonban nem emlékszel rá, hogy bárkit meglöktél volna. A legtöbb ember megrémül és inkább felajánlja, hogy kifizeti a telefont, vagy annak a javíttatását, mintsem ellentmondjon a dühös sértettnek és a tanúknak, akik látták az esetet.

Manapság ez az egyik legátlagosabb átverési trükk, aminek bárki az áldozata lehet. Fontos, hogy megjegyezd az alábbi tippeket és ne hagyd, hogy rászedjenek.

1. Elsősorban tudatosítsd magadban, hogy ez nem egy véletlen baleset, hanem átverés. Valaki szeretne pénzt kicsalni tőled. A te feladatod most nem az, hogy kifizesd a kárt, vagy elkezdj vele veszekedni, csak meg kell szabadulnod a helyzetből.

2. Nézd meg jól a leesett telefont. A készülék kijelzője általában túlságosan repedezett, ami egy eséstől nem valószínű, hogy bekövetkezne. Ez azért van, mert a csalók naponta többször eljátsszák ezt a történetet az áldozataikkal.

3. Ne félj attól, hogy erőszakot alkalmaznak. A csalók nem akarnak bántani, nekik csak a pénzed kell. Ha erőszakkal akartak volna lopni, akkor nem játszanának el egy ilyen jól kitalált színjátékot csak, hogy pénzt csalhassanak ki. Lehet, hogy mutogatnak, feszültek és úgy tűnik, hogy bántalmazni akarnak. Ők tisztában vannak a törvénekkel, tudják meddig mehetnek el. Ezért nem alkalmaznak fizikai erőszakot, mert így ők nem bántalmazók, egyszerűen csak sértettek, akiket megkárosítottak.

4. A másik bizonyíték, hogy ez nem egy tényleges baleset, hanem átverés, hogy a sértett és a tanuk sem követlenek tőled semmit. Ehelyett olyan kifejezéseket használ a sértett “Most mit csináljunk?", “Ön mit javasol?" Ez azért van, hogy ne lehessen a későbbiek folyamán csalással vádolni őket. Nem tettek semmi rosszat, csak megkérdezték, hogy ön mit javasol, mit tegyenek. Erre felajánlod nekik, hogy kifizeted a károkat, tehát ők nem felelősek, nem követeltek semmit.

A kérdéseikre egy kérdéssel kell válaszolni " Ön mit mond, mit tegyünk?" Ha erre a csaló hárít és azt mondja, hogy az te javaslatodra kíváncsi, akkor nyugodj meg, ez egy átverés. Hívd a rendőrséget.

5. Ne félj kihívni a rendőrséget. A sértett felel az értékeiért, ez ha nem átverés lenne, még akkor is csak egy véletlen baleset, amit a sértettnek bizonyítania kell. Hívd ki bátran a rendőrséget, ne félj, te nem vagy hibás. Az ilyen esetekben általában nem indul hivatalos eljárás, mert ha a csalók látják, hogy nem hagyod magad és márpedig te kihívod a rendőrséget ahelyett, hogy felajánlanád, hogy fizetsz nekik, rögtön hátrálnak. Ettől a helyzettől megrémülnek előfordulhat, hogy a színjáték kedvéért azt mondják, hogy hívd csak ki a rendőröket, de ez csak a műsor része, félnek mert tudják, hogy nincs igazuk.

6. Légy nyugodt! Ne mutasd ki a félelmed, nincs okod rá, hogy idegeskedj, mert te semmi rosszat nem követtél el. Ha kiabálnak, vagy erőszakosnak tűnnek, akkor se ess kétségbe és ne mutasd ki a félelmed. A saját álláspontod mellett tarts ki, ragaszkodj ahhoz, hogy hívod a rendőrséget és maradj nyugodt.

Manapság egyre több az átverés, sajnos sok módon megpróbálják a védtelen emberek pénzét kicsalni. Ezért is fontos, hogy minél több emberhez eljusson ez a hír, ne dőlj be a csalóknak és hívd fel rá a családtagjaid figyelmét is.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiktől is kell félnünk?!
  2018-01-15 09:31:55, hétfő
 
 
Április 10, 2016 Hol: 7:35pm
DÖBBENETES TÖRTÉNET A FACEBOOKON: "CIGÁNYOK" ÉS "TESÓK" TERRORIZÁLTÁK A VILLAMOS UTASAITA történet szerzője a villamoson utazott egy idegen idős asszony és egy lány társaságában, mikor egymást "cigánynak" és "tesónak" szólító fiatalok ültek melléjük.

Nyíltan kezdtek el beszélni drogügyeikről, arról, hogy egyikük hasba rúgná a terhes ribancát, majd rászálltak a három hölgyre.

A teljes történet itt olvasható:

Egész este a délután jár a fejemben. Nem tudok túljutni a történteken. Megosztom veletek, hátha jobb lesz, hátha segít a mellkasomban lévő furcsa nyomást enyhíteni. Munkatársammal elindultunk haza a munka végeztével. Felszálltunk az 1-es villamosra, a már rettegett fővárosi "thriller mesék" helyszínére. Leültünk, mert épp jutott hely. A megállók egyikében 3 fiatal fiú is csatlakozott az utazókhoz. Volt náluk egy szarvasagancs. Igen. Ez önmagában sem hétköznapi, de higgyétek el, mindez semmiség ahhoz képest, ami ezt követte.

Munkatársam a stadion után magamra hagyott, megérkezvén úti céljához elköszöntünk egymástól. Mellém ült egy csinos, jól szituált lány, velem szemben pedig egy idős néni pihegett. Az agancsosok leültek a szemközti helyekre... és elkezdődött életem legfeszültebb, legmegdöbbentőbb hazaútja. Illusztráció (valószínűleg) A kisebbséghez tartozó, nem is tudom, minek nevezzem őket, sajnos nem tudok nem indulatos lenni, férgek, maradjunk a férgeknél, szóval elég hangosan beszélgettek.

Egymást cigánynak és tesónak szólítva azt ecsetelték, melyik mikor jött ki a böriből, és kinek, mikor, melyik tárgyaláson kell - idézem - "baszakodnia a fasszopó gecikkel". Kitárgyalták a drogügyeiket és a zaklatásokat is. Majd a beszélgetésből kiderült, hogy az egyiknek a "kurvája" merthogy így nevezte, szóval "vemhes" merthogy így jellemezte. De "baszik rá hogy fiú-e vagy lány, mert ő aztán fel nem neveli. Legyen a gondja a pulya a rühes dögnek, ha már lenyelni nem tudta!" Itt, ennél a pontnál már éreztem, hogy ez egy kellemetlen út lesz. A társa elkezdte győzködni, hogy de nevelje fel, mert ha fiú, akkor majd lehet az anyagot teríttetni vele, ha pedig lány, akkor sok pénzt hozhat, ha futtatja. Mindhárman megállapították, hogy ez nagyon fain, úgyhogy akkor mégsem rugdossa szét a ribanc hasát. Igen, ezt így mondta. A főkolompos elkezdte nézegetni a mellettem ülő lányt.

Rettegtem, hogy oda ne jöjjenek. Nos, nem jöttek, de ami ezután következett, az örökre bennem marad. Azt találgatták hárman, hogy hány éves lehet. Majd azt mondta az egyik, idézem: hogy az ilyen minőségi pinák mind azt hiszik hogy ők valakik. A jó illatuk meg a menő ruháik miatt. És hogy ilyenbe csak akkor márthatja a maguk fajta a faszát, ha megerőszakolja. Majd azt ecsetelték, hogyan csinálnák, ki hogyan fogná le és baszná szét. Bocsánat, ha vulgáris vagyok. A lány úgy remegett mellettem, hogy esküszöm, éreztem. Ránéztem a nénire aki velem szemben ült. Könnyes volt a szeme. Félelem volt a levegőben. Közben arra gondoltam, hogy pont erről beszélgettem a munkatársammal, hogy mik történnek.

Ott ültem a pattanásig feszült idegek harcának közepén és fogalmam sincs miért, de úgy éreztem, nem bírom tovább. Nem tudtam, mit tegyek és nem tudom megmagyarázni, miért, de azt mondtam a lánynak, hogy add a kezed. Megfogtam a kezét és az volt bennem, bármi lesz is nem engedem el. A "lelki terroristák" folytatták. Szavakkal inzultálták elég durván. Ő pedig szorította a kezem. Ekkor egy idősebb férfi közbeszólt, azt mondta, elég legyen! Persze azonnal célponttá vált. Ment a szétbaszom a fejed, tata, meg kitépem a szíved stb. A bácsi a következő megállónál elhagyta a villamost. Hatalmas csend lett. Egy pisszenés sem volt. Hiába tombolt a meleg, ott és akkor megfagyott a levegő. Esküszöm, hallottam a szívverésem.

A téma a szarvasagancs lett, kibeszélték honnan lopták, hol és hogyan fogják eladni. Időnként még odaszóltak "védencemnek", hogyan nyalnák ki és geciznék tele a finom szűk kis seggét. És ecsetelték néha, hogy sikoltozhatna, vergődhetne, mint a múltkor a kiscsaj a vasútállomáson. Jókat röhögtek azon, hogy 8 hónapot kapott csak érte. Az "előadás" közben többször is többekkel összenéztünk, és mindünk szemében ott volt az együttérzés. Tudjátok, amikor amolyan részvétem pillantásokat vetünk. Végül a Flóriánnál leszálltak, mondván mennek anyagért. Persze távozóban az egyikük végső sokkolásként beleszagolt a lány hajába. Szegény eddig bírta, és kitört belőle a sírás. Szerintem ő sem mostanában fog egyedül utazgatni. Távoztak a "nagyfiúk", és mindenki megkönnyebbült. A lány a végállomásig szorította a kezem, majd együtt szálltunk le a villamosról. Annyit mondott, hogy köszönöm. Ahogy a néni is. Mind, akik együtt utaztunk, szerintem kihagytuk volna ezt a "mesét". Azóta többször is végigpörgettem magamban a történteket. Végtelenül elkeserít, hogy ilyen világban élünk. Isten óvja a gyerekeket, a fiatal lányokat, és minden jóérzésű embert, hogy ilyenek keze közé kerüljön.

Az pedig ijesztő, hogy a börtönök tele vannak, és ezek szabadlábra kerülhetnek újra és újra és újra... Nem félnek semmitől, nincs visszatartó erő, hisz a múltkor megerőszakolt lányért is csak 8 hónapot kaptak... És mindezen röhögnek. Elkeserítő, ijesztő és félelmetes! Nincs kedvem villamosozni, nincs kedvem ehhez a városhoz, ehhez az országhoz, és lassan ott tartok, hogy nincs kedvem ehhez a világhoz sem. Persze az élet megy tovább. Holnap felkelünk, megrázzuk magunkat és megyünk tovább. Hogy lehet ezen túljutni? Csukjam be a szemem és mintha nem létezne mindez, ne vegyek tudomást róla? Nem tudom, mi a helyes hozzáállás, de kívánok nekünk egy szebb világot, egy szebb jövőt, talán ez is fejben dől el...

"CIGÁNYOK" ÉS "TESÓK" TERRORIZÁLTÁK A VILLAMOS UTASAIT

A Class FM hírszerkesztő-hírolvasója osztotta meg a Facebookon.

https://www.facebook.com/erzsebet.veress.9/posts/1103781499644077

Azért be is olvasnak neki:
" Irónikus módon az ön munkája is részben arról szól, hogy ezt az életképtelen világnézetet propagálja. Sajnos önök nevezik a cigánybűnöző elkövetőt "fiatalembernek" a hírekben akkor ha elkövető és romának ha áldozat. Sajnos önök nevezik fasisztának, neonácinak azokat az embereket, szervezeteket, pártokat akik erre az egyre súlyosbodó problémára felhívják a figyelmet."

https://kuruc.info/r/35/157355/

Veress Erzsébet Liza időközben úgy döntött, eltávolítja bejegyzését - talán munkáltatója követelésére, talán politikai korrektségből, nem tudjuk. Mindenesetre álljon itt a képernyőfényképe az utókor számára (a teljes szöveg itt): https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/veresserzsebetliza02.jpg
https://kuruc.info/r/35/157355/

Link

és ez bármelyik nap megtörténhet...nem a "mi...nsokkal" kell rémisztgetni az embereket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiktől is kell félnünk? II.
  2018-01-15 09:27:54, hétfő
 
  miskolci életkép...

Hozzászólás(miskolci életkép...):
Gergo Apatoczky 15 órája

Miskolc egyik régi "bevásárlóközpontját" üzemeltetjük az Újgyőri főtéren.Aki Miskolci tudja melyiket.Az Újgyőri főtér 8. kerület,Brooklyn gettó... minden egyben.Kb két hete történt hogy egy fiatal pár megállt a kocsijával parkolóban.A bevásárlóközpontban található Spárba indultak vásárolni.Ekkor már ott volt két "fiatal" akik mindenkitől kéregettek.Nem amolyan visszafogott módon.Nem.
"Haljak meg testvírem adjál mán egy kis pízt."
A srác egyszerűen és lényegre törően közölte hogy "Nincs pénz".
Semmi takarodj már innen büdös cigány stb.Csak így egyszerűen,nincs pénz.Erre azonnal változott a stílus."Óóóó hogy basszam meg azt a mocskos magyar kurva anyád..."
A srác ezt is elengedte a füle mellett.Nem törődött vele.Majd szóba jött a "fiatalok" kedvenc játékszere a kés.A "fiatalok" megfenyegették,hogy elvágják az ő és felesége torkát is.Na ezt már nem hagyta,nem hagyhatta szó nélkül a srác.Az egyik "fiatal" álla bánta a fenyegetést.Több nem is kellett a "fiataloknak" és mint az oroszlánok rávetették magukat a "zsákmányra" Mivel csak ketten voltak sokat nem mertek tenni csak tovább fenyegetőztek és ijesztgették a srácot.A dulakodásban kiesett a "fiatalok" ruházata alól a rájuk jellemző dolgok.Flakonos bor és a nitrohigítós zacskó.

A srác és a felesége behátrált a Spárba miközben kiosztott még egy kemény állast a a fenyegetőző "fiatalnak"A "fiatalok" megesküdtek rá "anyám haljon meg",hogyha kijönnek MEGÖLIK őket.Na én ekkor már hívtam a rendőrséget.Vasgyári rendőrkapitányságon 18:30 perckor már nincs senki.Nem veszi fel senki a telefont.Így kell ezt csinálni.Hívtam azonnal a 112-őt.Itt felvette egy idősödő úriember.Elmondtam neki a problémát.Mondtam hogy sürgősen küldjön egy szakajtónyi rendőrt mert itt vér fog folyni.Mindeközben megérkeztek a "fiatalok" "testvérei" is.Kb másfél két perc alatt 10-12 fő.Először engem akartak elintézni.Így köszöntöttek "Te verted meg a testvíremet???" Mondom nem én voltam,de takarodjatok innen mert jönnek a rendőrök.A fülemen a telefon,épp a rendőrséggel beszéltem.Az egyik "fiatal" megtudta hogy a Spárban van a galád "támadó."Riasztotta a többi "testvért" és beálltak a Spár bejáratához és kánonba ordították,hogy megölünk téged és a kurvádat is te Magyar geci.
Eközben megérkezett a helyszínre két "rendőr".Egy fiatal srác és egy magas hölgy.Ki is mentem hozzájuk gyorsan hogy jöjjenek be mert bent a Spárban meg fognak ölni egy srácot.A "rendőr" lenyugtatott hogy nyugalom,majd ő tudja mit kell csinálni.Közben a "fiatalokból" álló horda kijött a Spárból hogy megvárják és megöljék a párt.Ekkor a "rend őre" magához szólított a "fiatalokat".Jött is a válasz gyorsan.
"Mi a kurva anyád van köcsög rendőr?" "Óóóóó én itt sem voltam"."Semmi közöm az egészhez....stb"
Ekkor megjelent még öt "rendőr".
És kijött a pár is a Spárból.Na ekkor elszabadult a pokol.10-12 "fiatal" ordította teli torokból hogy "MEG FOGUNK ÖLNI KÖCSÖG MAGYAR".
A rendőrök egy sorfalat képeztek és ennyiben ki is merült az ő kötelességük feladatuk.A srác mint kiderült a sürgősségin dolgozik a detoxban.Mondta is a "fiataloknak" hogy bevállalja őket,de egyenként.Nem ijedt meg tőlük.Ilyen Magyar férfiakra lenne szükség....
Erre a rendőr lebaszta,hogy ne szítsa a feszültséget.A srác felesége már a sírás határán.Kérdezi a "rendőröket" hogy ma Magyarországon nyíltan rendőrök előtt meg lehet életveszélyesen fenyegetni és támadni bárkit?
A "rendőr" válaszra sem méltatta.Egyik sem.Sőt.Azt tanácsolták a párnak,hogy menjenek innen.Addig ők majd feltartják a "fiatal" hordát.Így is tettek.Én is mondtam a magamét a rendőrnek,de mintha a falnak beszéltem volna.Bementem a telefonomért az irodába és mire kijöttem (kb 1,5 perc) már sehol nem volt senki.A "rendőrök" mintha ott sem lettek volna.Ellenben a "fiatalok" már 19 főre duzzadt hordája tovább italozott és szipuzott az áruház sarkánál.Ki tudja milyen további bűncselekményeket elkövetve még az éjszaka.
Számomra a legijesztőbb az volt az egészben,hogy a rendőrök SEMMIT sem csináltak.Szipuzás,közterületen italozás,garázdaság,életveszélyes fenyegetés....Csak pár dolog amiért minimum bilincs és fogda.Nagy szolgálatott tettek volna a Miskolci embereknek.nem is tudom hogy képes tükörbe nézni az ilyen semmirekellő "rendőr".Az Újgyőri főtér híres arról,hogy rendőröket és rendészeket vernek.Erről fogok egy filmet csinálni.És arról,hogy lógnak üldögélnek és nem csinál semmit az a rengeteg rendőr,rendész és közterületes.A "rendőrök" máshoz nem értenek csak a trafi kezeléséhez,és a büntetési csekkek kitöltéséhez.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a fiatalok tartják el a nyugdíjasokat!
  2018-01-02 17:40:22, kedd
 
  A nagy nyugdíjátverés! Nem a fiatalok tartják el a nyugdíjasokat!!A nyugdíjasokat nem a fiatalok tartják el - írja a nyugdíjas közgazdász. Seres István számokkal támasztja alá: a befizetett járulékainkból bőven telik az időskori pénzükre.

A legkülönbözőbb - néha teljesen szélsőséges - vélemények hangzottak el a nyugdíjrendszerről, de matematikai módszerekkel történő érvelés alig hangzott el - írja Seres István nyugdíjas szegedi közgazdász. - Az én álláspontomhoz legközelebb Csath Magdolna egyetemi tanár véleménye áll, amelynek lényege, hogy tiszta, biztosítási jogviszonyon alapuló nyugdíjbiztosításnak van jövője. Határozottan állítom, hogy a nyugdíjbiztosítási rendszerbe nem szabad bevinni oda nem illő elemeket, mint például a gyerekek számát. Azonosulni tudok viszont Németh György nyugdíjszakértővel, hogy a nyugdíjrendszer feladata az aktív életszakaszban a megtakarítás és annak befektetése, a nyugdíjazás után pedig ezeknek az életjáradékká alakítása.

Mit mutatnak a számok a 2011-es átlagos jövedelmek esetében? Képződik-e elegendő fedezet a későbbi, mondjuk 40 évnyi biztosítási jogviszony utáni nyugdíjfizetéshez? A KSH adatai szerint tavaly a havi átlagos bruttó jövedelem 213 ezer 100 forint volt, amelyből a munkáltató 10 százalékos nyugdíjjárulékot (havi 21 ezer 310 forint) vont le, és a munkáltató által fizetett 27 százalékos társadalombiztosítási járulékból 24 százalékot nyugdíjbiztosításra számoltak el (havi 51 ezer 144 forint). Ha a két összeget összeadjuk (72 ezer 454 forint), látható, hogy 40 év alatt a nyugdíjbiztosító 34 millió 777 ezer 920 forint biztosítási díjat szed be. Ha a biztosító a hozzá befolyt pénzt nyilván kellő hatékonysággal működteti (állampapírokba, jelzáloglevélbe, kötvényekbe, bankbetétekbe fekteti), havi tőkésítéssel könnyen elérhet 6 százalék kamat bevételt. Ebben az esetben az átlagos jövedelmű dolgozónknak az egyéni számláján, a járadék számításra vonatkozó képlet felhasználásával 144 millió 291 ezer 470 forint lesz.

Ebből kitűnik, hogy a tőkefedezeti rendszerrel bőven van fedezet a nyugdíjra még akkor is, ha a férfiak átlagos életkora 69, a nőké pedig 76 év. Ugyanakkor az is látszik, hogy a jelenlegi nyugdíjasok a felhalmozott tőkének még a kamatát sem kapják meg. Ugyanis a 144 millió 291 ezer 470 forint 6 százalékos kamata évente 8 millió 657 ezer 488, ami havonta 721 ezer 457 forintot jelentene, vagyis lényegesen magasabb összeget kellene kifizetni, mint a mostani átlagos havi nyugdíj. Ez esetben pedig már örökjáradékról beszélhetünk, hiszen a tőke örökre a biztosítónál marad.

Mint a sima biztosító

A nyugdíjbiztosítás esetében a biztosítónak a társadalombiztosító számít, a veszélyközösség tagjai a biztosítottak, a biztosítási esemény pedig az előre meghatározott 62 életév. Az pedig nem igaz, hogy a fiataloknak kell eltartani azokat a nyugdíjasokat, akik a társadalombiztosítónak 40-50 éven keresztül igen nagy összegű biztosítási díjat fizettek, hiszen 1998-ban a társadalombiztosítási járulék még 31 százalék volt, és előfordult olyan időszak is, amikor 14 százalékos mértékű nyugdíjjárulékot kellett fizetni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Írd alá! Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!
  2018-01-02 17:30:10, kedd
 
 
Ahol aláírhatod Link

Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!

Követeljük a szilveszterkor meggondolatlanul engedélyezett rakétázás újbóli betiltását, indokaink a következők:
- az illuminált alkalmi, mindenféle előképzettség nélküli "pirotechnikusok" kezében a rakéták ön- és közveszélyesek
- a hozzá nem értő használatkor a lakott területeken rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi kárral és esetenként emberéletben esett kárral is járnak
- a tüzijáték rakéták hanghatása a csecsemőknek maradandó pszichés károsodást okoz
- a kisgyermekek szintén megijednek és nem tudnak pihenni
- az idős, beteg emberek halálra rémülnek
- a háziállatok a zaj és fényhatástól sokkot kaphatnak, az esetek jelentős részében ez azonnali pusztulásukkal is járhat (kisemlősök, egzotikus díszmadarak)
- a zaj és fényhatástól sokkos állatok kitörhetnek, elveszhetnek, balesetet okozhatnak, emberre támadhatnak
- a természetben élő állatok szintén sokkot kaphatnak, azonnal elpusztulhatnak, végső kimerülésig rohanhatnak, a pihenő madarak pihenő helyüket elhagyva, vakon repülve súlyosan, vagy halálosan sérülhetnek
- a fellőtt rakéták súlyos sérülést és pusztulást okozhatnak a vonuló madaraknak, illetve az éjszakai életmódot élő madaraknak
- a nagy mennyiségben kilőtt rakéták füstje hozzájárul a szmog kialakulásához, illetve a kialakult helyzet nagyságrendekkel történő romlásához, amely a lakosságnak súlyos egészségkárosodást okoz
- a rakétákból kilövéskor felszabaduló káros anyagok szennyezik a talajt és az élővizeket

A fenti okokból kérjük a pirotechnikai eszközök lakossági használatának teljes körű betiltását és a jövőben kizárólag pirotechnikus szakemberek által, limitált számban történő használatának engedélyezését, kizárólag adott helyre szakértő által készített hatástanulmány alapján.

Ahol aláírhatod Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törődj vele! Mert a törődés mindennél többet jelent.
  2017-11-28 08:02:48, kedd
 
  Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák?

Fehérre festett kórházi vaságy. A biztonsági okokból felhúzott rácson át öreg és ráncos kis arc kandikál ki: törékeny, félig süket, csupa csont és bőr Mamika. Megszokott, de mégis soha meg nem szokható látvány a kórházakban. Akár a te nagymamád is lehetne. Vagy talán ő az?

Minden magatehetetlen kisöreg valakinek a valakije - és most nem az "urambátyám" viszonyrendszerre gondolok. Ordítani tudnék, ha erre gondolok. Mert hol vannak a hozzátartozók? A felnevelt unokák, akiket ha kellett, ápolt vagy etetett. Tanult velük a másnapi dolgozatra, és vigasztalta őket, ha a lelküket bánat mardosta. Őt most a halál és a betegség mardossa, és mégis egyedül van...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egész magyar költészet egyik legerősebb versszaka
  2017-03-06 14:56:17, hétfő
 
  ...
Közönyös a világ... az ember
Önző, falékony húsdarab,
Mikép a hernyó, telhetetlen,
Mindég előre mász s - harap.
S ha elsöpört egy ivadékot
Ama vén kertész, a halál,
Más kél megint, ha nem rosszabb, de
Nem is jobb a tavalyinál.
(Arany János: Kertben, részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esetleg tudsz neki segíteni, hogy az álma valóra váljon ?
  2017-02-20 07:53:46, hétfő
 
  "44 éves, csökkent munkaképességű férfi vagyok Somogy megyéből. 21 éve dialízis kezelésre járok, eddig 26 műtéten estem át...."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 389 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 35 db bejegyzés
Összes: 7823 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 5458
  • e Hónap: 38825
  • e Év: 38825
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.