Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6081 oldal   Bejegyzések száma: 60801 
Szakítópróba előtt a magyar-lengyel barátság? - Brüsszel kö
  2018-01-17 10:11:46, szerda
 
  lengyel, magyar két jó barát,
hekkelik a demokráciát.Szakítópróba előtt a magyar-lengyel barátság? - Brüsszel közbeszólhat

Lengyelország és az EU konfliktusának kimenetelén múlik Európa jövője, a probléma kezelésében azonban kulcsszerepe van az előbbi mellett felsorakozó Magyarországnak is. Az EU-ról az is kiderülhet, hogy képes számon kérni alapértékei megsértését, és az is, hogy impotens.
Komócsin Sándor, 2018. január 17. szerda, 07:08Lengyelország lerohanásával kezdődött a második világháború és az 1981-es sztrájkokkal, majd azt az követő szükségállapottal ott indult el a kelet-európai kommunizmus agóniája. A jelenlegi lengyel kormány és az EU nyugati tagállamainak támogatását élvező Európai Bizottság konfliktusa annyiban hasonlít ehhez a két történelmi eseményhez, hogy az unió létét teszteli - véli Gideon Rachman, a Financial Times (FT) vezető politikai publicistája.
Visszatér a hidegháború 2018-ban

Óriási fordulat: a lengyelek Brüsszelt választják

Az ügy ismert: a bizottság történetében először az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárást kezdeményezett Lengyelország ellen, amely megítélése szerint megsérti az EU alapértékeit, azaz a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogok tiszteletét. Az eljárás vége a lengyelek uniós szavazati jogának felfüggesztése lehet.

Nagyobb a jelentősége

A Lengyelország körüli csata a populizmus erejét tesztelő erőpróba lehet, így jelentősége túlmutat Európán - fekteti le alaptételét az FT publicistája. Miután az USA kivonta magát a demokratikus alapértékek védelméből a világon, az Európai Unióra hárul, hogy megóvja azokat az alapértékeket és eljárásokat, amelyek minden demokratikus társadalom elengedhetetlen kellékei. Ezért nem csupán Lengyelország, hanem Európa és a Nyugat sorsa a tét - írta nemrégiben Charles Kupchan, aki az Obama-adminisztráció európai ügyekért felelős osztályát vezette.

Katyvasz

Aki azonban abban bízik, hogy az EU nyílt csatát vív majd a populista és autokrata lengyel vezetéssel, az tévedni fog - véli Rachman. A politikai és stratégiai megfontolások várhatóan egy zavaros kompromisszumhoz vezetnek majd a felek között.

A vita tárgya részben az állami média átformálása kormánypropagandává, illetve még inkább az igazságügyi reform, amely utat nyit az előtt, hogy a kormány irányítása alá vonja az igazságszolgáltatást. Az Európai Bizottság sokat hezitált, mielőtt elindította volna eljárását, aminek a hátterében főként az áll, hogy Lengyelország sok szempontból demokrácia maradt.

Az állami tévé ugyan egy vicc, de azért létezik az erős, független média is. Emellett jelentős ellenzéki pártok is működnek az országban. Ez egyelőre annak ellenére így van, hogy a kormány elkezdte szorongatni a tőle független sajtóorgánumokat és olyan változtatásokat tervez a választási rendszerben, amelyek megkérdőjelezhetik a jövendő szavazások korrektségét.

Vesztes-vesztes

Az EU vezetői megérezték, hogy határt kell szabniuk a folyamatoknak, de azt is érzékelik, hogy mindkét fél vesztesen kerülhet ki az ügyből. Ha az unió nem tudja érvényesíteni akaratát, akkor az a vád érheti, hogy figyelmen kívül hagyja a demokrácia és a jog uralmának megsértését. Ha viszont keménykedik, akkor a nacionalista kormány azzal érvelhet, hogy külföldi bürokraták próbálják aláásni Lengyelország függetlenségét.

Ráadásul ezt a meccset formálisan, látványosan el is vesztheti az EU. Magyarország, amely az FT szakírója szerint szintén csúszik az autoritáriánus populizmus felé, azzal fenyegetőzik, hogy megvétózza a Lengyelország elleni eljárást. Ha a 7. cikkely érvényesítéséről szóló szavazás ezzel végződne, az impotensnek, megosztottnak mutatná az EU-t, amely nem képes megvédeni alapvető értékeit.

Iszapbirkózás

A lengyel kormánynak több lehetősége is van arra, hogy másokra mutogasson. Ott van elsőként a Magyarország, ahol a 2010-ben hatalomra került vezetés jóval messzebb ment a média és az igazságügy függetlenségének aláásásában, mint a 2015 utáni varsói kormány, ám eddig elkerülte a kemény ellenintézkedéseket.

Ezt Rachman szerint részben az magyarázza, hogy az EU egyszerűen átaludta azt az időszakot, amikor Orbán Viktor miniszterelnök megtette leginkább vitatott lépéseit. Ennél fontosabb lehet azonban az a sokat emlegetett különbség, hogy míg a magyar kormánypárt, a Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja, addig a Lengyelországot kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) kívül van ezen a védőernyőn.

Emellett Varsó Spanyolországra is mutogathat, mondván: jelenleg Spanyolországban vannak börtönben ellenzéki politikusok, nem Lengyelországban. Erre persze azt válaszolhatja az EU-, hogy összhangban van a spanyol törvényekkel az alkotmányellenes népszavazást kezdeményező vezetők letartóztatása.

Más szempontok

A vita kellő zűrzavart kelthet ahhoz, hogy a tágabb geopolitikai megfontolások, az orosz veszély elleni közös fellépés alapján a felek kompromisszumot keressenek a kedélyek lecsillapítására. A német kormány történelmi okokból különösen kényelmetlenül érezheti magát a lengyelek ellen fellépők táborában.

A kompromisszum körvonalai máris látszanak. Az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki január elején kirakta a kormányából a Brüsszelben csak "őrültekként" számon tartott minisztereket, azaz a legradikálisabb PiS-politikusokat. Most az a hír járja Varsóban, hogy tárgyalnak az EU-val néhány kozmetikai változtatáson, abban bízva, hogy az elég lesz Brüsszel leszerelésére.

Ugyanakkor Rachnam szerint hiba lenne, ha az EU - arra hivatkozva, hogy éppen elég baja van a brexittel és saját belső reformjával - engedne Lengyelországnak és Magyarországnak. Az FT publicistája csatlakozik azokhoz, akik szerint a két ország jelentette kihívás komolyabb gond, mint a brit kilépés. Az EU alapja az, hogy demokratikus, jogkövető államok közössége. A lengyel-magyar páros ezt veszélyezteti, ezért ha az EU elkerüli a lengyel kérdés megoldását most, akkor az kísértetként fogja üldözni később.


https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szakitoproba_elott_a_magyar-lengyel_barat sag_brusszel_kozbeszolhat.654935.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Modern rabszolgaság: a fideszes uram-bátyám világ egy áldoza
  2018-01-17 10:07:16, szerda
 
  Igaza van Vonának. Itt már tényleg a börtön a tét. De tudja ezt jól a Geci is. Épp ezért nincs eszköz amit meg ne ragadna. Ettől aztán egyre veszettebb. Itt nem Oroszország, de Észak-Korea jön el, ha újra nyer a fidesz.


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------2018. 01. 16. 21:23

Modern rabszolgaság: a fideszes uram-bátyám világ egy áldozat szemével

Bodnár Sándornak (65) hét éven keresztül fogalma sem volt arról, hogy egy gyógyszertárat üzemeltető cég alkalmazottja. Miközben ő Rizsák M. tanyáján élt és dolgozott Érpatakon, addig papíron egy nyírbogáti cégnél, Rizsák M. fiának, Rizsák Róbertnek a Kft.-jében volt bejelentve. Annak a Rizsák Róbertnek a cégénél, aki a település fideszes önkormányzati képviselője, és akinek a nagynénje a település fideszes polgármestere, dr. Simon Miklósné Rizsák Ildikó. Igen, Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő felesége. Ha valaki kérdezi, hogy milyen a fideszes uram-bátyám rendszer, mutassuk meg neki ezt a cikket, amelyben mindenkit megszólaltattunk a történet szereplői közül.

Állítása szerint soha nem adtak Bodnár Sándornak egyetlen forint fizetést sem, ám folyamatos munkájáért cserébe egy tanyán szállást, élelmet, valamint összesen körülbelül három alkalommal egy-egy nap szabadságot kapott, összesen 40 ezer forint költőpénzzel megtoldva. A feladata az állatok és a tanya őrzése volt a hét minden napján. Munkaszerződést nem írt alá soha, és nem is bízott meg senkit azzal, hogy járjon el a nevében. Pláne nem Nyírbogáton. Amikor azonban rájött, hogy 2010-től egy ottani cég alkalmazottja, a Rizsák-család több tagja kereste fel, hogy aláirassanak vele különböző papírokat. Megkeresésünkre zaklatottan mesélte, hogy többen mindenáron arra akarták rábírni, hogy ne nyilatkozzon senkinek, és menjen velük egy ügyvédhez.

"Azt mondja Ildikó, a Rizsák Ildikó (Nyírbogát fideszes polgármestere, Simon Miklós országgyűlési képviselő felesége - a szerk.), hogy ezt a papírt alá kell írni. Mondom, nem írok alá semmit. Aztán vártak még ott egy darabig. (...) A Rizsák Róbert (a fideszes önkormányzati képviselő, a Kft. egyik tulajdonosa - a szerk.) meg mondta, hogy mondjam majd azt, ha megyek a hivatalos helyre, hogy az apja (Rizsák M., a polgármester testvére - a szerk.) vitt meg hozott dolgozni. Pedig én sehova nem mentem."

Ezekre az állításokra még majd emlékezzünk, amikor oda jutunk, hogy megszólal a többi szereplő is...

Miután semmilyen papír aláírására nem volt hajlandó, a mai napon már egy "gorilla" kopogtatott jelenlegi otthonában, aki mint Bodnár fogalmazott, hatalmas aranyláncokkal "ki volt díszítve, mint egy karácsonyfa", és állítólag "valamit adni akart" neki. Egy idős, mozgáskorlátozott, cukorbeteg asszonyt ápol jelenleg, ott kopogtatott a zord külsejű ember. Nem találta otthon, így "majd még keresi" - üzente neki, mi pedig úgy döntöttünk, hogy inkább nem várunk tovább a története bemutatásával. A látogató miatt egyébként a rendőrséghez is fordult.

"Szeretném, ha ez az egész intő példa lenne, hogy a felső tízezerből soha senki ne éljen vissza az emberek bizalmával, ne tegyenek ilyet egy emberrel."
Ahol a Fidesz átszövi az életet

Ahhoz, hogy tisztábban lássunk, egy pillantra körbe kell tekintenünk Nyírbogáton, amely egy háromezer fős település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A wikipédia oldala szerint még dr. Simon Miklós a polgármestere, azonban ez már elavult adat, ugyanis emlékezetes, hogy 2014-ben őt a szintén fideszes felesége, dr. Simon Miklósné Rizsák Ildikó váltotta a település élén. A váltás oka az összeférhetetlenségi törvény új szabályozása volt, amely értelmében az 1998 óta országgyűlési képviselőként és 2001 óta polgármesterként dolgozó Simon Miklósnak választania kellett a két tisztség között.

A képviselő-testületben foglal helyet Rizsák Róbert is, a polgármester testvérének, Rizsák M.-nek a fia, és aki az Opten szerint két helyi cégnek is társtulajdonosa. Az egyik a Nyír-Medicina 2003 Bt., amelyet a polgármester lányával, Simon J.-vel közösen tulajdonolnak. A cég fő tevékenysége a járóbeteg-ellátás, e cég keretében végezhetik a helyi háziorvosi szolgáltatást. A háziorvos pedig nem más, mint a cégtulajdonos édesanyja, a polgármester asszony, aki korábban maga is tulajdonosa volt a cégnek, akárcsak férje, Simon Miklós országgyűlési képviselő is. A másik cég pedig, amelyben többedmagával (például a feleségével) tulajdonos, a Bogát Patika Kft., amely a helyi gyógyszertárat üzemelteti.

A 2012-es Nyírbogáti Tükör (akkori felelős kiadó: Dr. Simon Miklós polgármester) szűkszavúan számolt be a következőkről:

"Az Önkormányzat Képviselő-testület nyilvános pályázat útján 13 millió forintért értékesítette a Bogát Patika Kft. vevőnek a gyógyszertárat. A vevő vállalta, hogy legalább 10 évig gyógyszertárként működteti tovább az ingatlant."

Tehát röviden az uram-bátyám világ egy kis nyírbogáti darabkája így néz ki:
- A térség fideszes országgyűlési képviselőjének felesége a település fideszes polgármestere.
- Aki egyben a helyi háziorvos is, és aki a lánya cége által üzemeltetett háziorvosi rendelőben írja fel azokat a gyógyszereket, amelyeket a fideszes képviselőtársa gyógyszertárában lehet kiváltani.
- Abban a gyógyszertárban, amit néhány évvel ezelőtt attól az önkormányzattól vásárolt meg, melynek akkor a rokona volt a képviselő-testület egyik tagja és a polgármester is.
- És amely képviselő-testületnek később ő is tagja lett, immáron abban az időben, amikor a korábbi fideszes polgármester már csak országgyűlési képviselő lehetett, a korábban önkormányzati képviselőként dolgozó felesége pedig polgármester lett.

"Viszonthallásra!"

Az ügy jelenleg már az ügyészség előtt van. Bodnár Sándor ugyanis a barátjához, egyben lakhelye, Érpatak polgármesteréhez, Orosz Mihály Zoltánhoz fordult, akinek segítségével megtette a feljelentést. Kérdésünkre a megyei ügyészség sajtószóvivője megerősítette, hogy a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség valóban befogadott január 15-én egy feljelentést, arra azonban az ügyésznek három napja van, hogy eldöntse, indít-e nyomozást vagy elutasítja. A döntés cikkünk megjelenéséig még nem született meg.

Természetesen megkerestük Bodnár Sándoron felül az összes érintett felet is, mert szerettük volna, ha az olvasóink nemcsak egy oldalról ismerik meg a történetet. A "válaszok" alapján olvasóink fantáziájára bízzuk, hogy mi lehet a valóság. A beszélgetések fontosabb részleteit szó szerint közüljük.

Először Rizsák M. vette fel a telefont:
- Úgy tudom, hogy az ön tanyáján dolgozott Bodnár Sándor úr.
- Nem dolgozott, ott lakott csak. Mint hajléktalan.
- Neki volt ott valamilyen munkája, kellett neki ott csinálnia valamit?
- Semmit.
- És tud arról valamit, hogy ő közben a Bogát Patika Kft-nél milyen munkát végzett?
- Ott se végzett semmit.
- Nyírbogáton nem volt neki munkája?
- Hát én eztet nem tudom.
- Nem tud róla, hogy eljárt volna dolgozni?
- Nem az, hogy nem tudok róla, hanem ő ott lakott, oda volt adva.
- Tehát nem járt el dolgozni.
- Nem is nyilatkozok, mert nincs lényege semmi. Köszönöm szépen.
- De van egy ügyészségi eljárás...
- Dehogy van ott semmi!
- De van egy feljelentés, beszéltem az ügyészség szóvivőjével, és...
- Ááá...

Ez az "Ááá" amolyan lemondóan hangzott, és utána letette a telefont. Majd a fia, Rizsák Róbert következett a sorban, Nyírbogát fideszes képviselője, a Bogát Patika Kft. egyik tulajdonosa:
- Bodnár Sándor önöknél végzett munkát a Bogát Patika Kft.-ben?
- Hát nagyon sokan érdeklődnek, megmondom őszintén, meg megrágalmaztak minket, sok valótlan állítás van. Hajzer Lászlót keressük már, az ügyvéd urat, jó?
- De írunk egy cikket, és szeretnénk az ön álláspontját beletenni.
- Ez politika az egész.
- De ő dolgozott ott?
- Utána volt fizetve a járulék, ennyit tudok mondani, de az ügyvéd urat kell hívni.
- De kapott ott fizetést?
- Nem vagyok a patika vezetője.
- De a Bogát Patika Kft. tulajdonosa.
- Csak részben vagyok a tulajdonosa, de nem vagyok az ügyvezetője. Azt mondta az ügyvéd úr, hogy bárki bármit keres, csak őt hívja. Viszonthallásra!
- A számát meg tudja adni?
- Dr. Hajzer László, Nyíregyháza, ennyit tudok mondani.
- A neten keressem a számát?
- Be fogjuk perelni azt, aki ezt csinálta, ennyit tudok mondani.
- Csak cikket írunk, és nem szeretnénk benne hagyni olyat, ami nem igaz...
- Értem-értem, ez valótlanság, úgyhogy ennyit tudok mondani, viszhall!

Le is rakta. Ezután dr. Simon Miklósné Rizsák Ildikót értük el telefonon, Nyírbogát polgármesterét, háziorvost, Rizsák Róbert rokonát:
- Bodnár Sándorról szeretnék érdeklődni, hogy ön ismeri-e, tudomása szerint dolgozott-e a Bogát Patika Kft-ben?
- Sehogy nem ismerem az urat, és nem is tartozik hozzám a cég, úgyhogy ebben a vonatkozásban nem jó helyen kereskedik, köszönöm szépen...
- Ő azt mondta, hogy tegnap találkoztak személyesen is.
- Én biztos nem találkoztam vele, viszonthallásra!

Ő rakta le a leggyorsabban. Utolsó előttinek következett a férje, Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője, korábbi polgármester, Rizsák Róbert rokona:
- Azért kerestem, mert cikket készítek, és szeretném az ön álláspontját is beletenni...
- Miről, uram?
- Bodnár Sándor ügyével kapcsolatban (...).
- Ki az a Bodnár Sándor?
- (...)
- Én nem ismerem, nem tudok erről az ügyről semmit.
- (...) Rizsák Róbert a tulajdonosa ennek a Kft-nek...
- Akkor tessék őt kérdezni. Én nem tudom, hogy miről van szó, sajnálom.
- Arról van szó...
- Arról szól a történet, hogy le akarnak járatni.
- Azért szerettem volna, hogy elmondhassa az álláspontját, hiszen a családjáról van szó és a helyi Fidesz...
- De ha nem ismerem Bodnár Sándort és ezt a problémát, akkor mit mondjak Önnek?
- Én szívesen elmesélem.
- Nem vagyok rá kíváncsi, viszonthallásra!
- Az ügyészség nyomoz valószínűleg hamarosan...
- És az ügyészség nem nyomoz más ügyben?
- De...(?!) Csak nyomoz, és mivel a helyi Fideszról van szó...
- Milyen helyi Fideszről, hát én vagyok a helyi Fidesz elnöke. A Fidesz ellen nyomoz? Tessék már mondani...
- Rizsák Róbert (fideszes képviselő) a helyi Fidesz tagja, nem?
- Tessék a Jobbikhoz fordulni, mert maguk azt a nótát fújják, viszonthallásra!

Aztán letette. Legutoljára maradt az ügyvéd, aki elvileg minden kérdésünkre választ adhat, legalábbis ezt mondta Rizsák Róbert:
- Jó napot kívánok! Magvasi Adrián vagyok az alfahir.hu hírportál főszerkesztője, és...
- Sajnálom Önt, nekem ez egy magántelefonom.
- De ez van fent az interneten...
- Rendben van, de én semmilyen Alfahír hírpotált nem ismerek, sajnálom...
- Önhöz irányított egy ügyfele.
- Én azt nem tudom, én egy ügyvéd vagyok...
- Rizsák Róbert úr irányított önhöz, hogy ő az ügyvédje.
- Hmm, majd biztosan eljön mindennek az ideje. Ebben az ügyben semmilyen nyilatkozat nincs.
- Ő mondta, hogy ön fog tudni nyilatkozni, és szerettem volna az ő álláspontját beletenni.
- Írja meg a cikkét, és akkor majd meglátjuk, hogy mit ér!
- Csak nem akartam, hogy egyoldalú legyen a cikk.
- Hú, én nem gondolom azt, hogy maga bárkinek is segíteni akar. Maga cikket akar írni, úgyhogy írja a cikket!
- Hát, az olvasóknak szeretnék segíteni, hogy jobban megértsék a helyzetet...
- Nem vagyok én ebben egészen biztos. Örülök, hogy beszéltünk, viszonthallásra!

És tényleg letette.

A fentiekből a látszat ellenére azért néhány fontos dolog kiderült: a különböző érintett felektől elhangzott, hogy nem járt át dolgozni, nem végzett munkát a patikában, de az is, hogy a járulékokat fizették utána. Azok azonban egészen biztosan fontosabbak, amelyek elől kitértek a válaszadók, és amelyek elhallgatásra kerültek. Ezek kiderítése talán majd az ügyészség hatáskörébe fog tartozni. Ha lesz fejlemény, beszámolunk róla.

*

Miközben a témának jártunk utána, egyszerűen nem tudtunk elmenni néhány jellemző hír mellett. Ezeket most csokorba szedtük azok számára, akik további izgalmakra vágynak. Innentől a történetet átmenetileg elengedjük, csak az olvasson tovább, aki szeretné jobban megismerni, hogyan fest nagytotálban ez a fideszes uram-bátyám világ.
Simon Miklósra börtön várhat

2008-ban a Központi Nyomozó Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzése vádjával (azaz költségvetési csalással) indított nyomozást Simon Miklós és társai ellen. Ki is kérte a mentelmi jogának felfüggesztését, azonban az országgyűlés nem adta ki a politikust, így az eljárás nem indulhatott meg. A társai közül mind az öt személyt jogerősen elítélték.

Az Átlátszó írta meg, hogy minden valószínűség szerint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte volna 2011-ben a bíróság a fideszes országgyűlési képviselőt, ha három évvel korábban a Fidesz-frakció nem akadályozza meg mentelmi jogának felfüggesztését. A szavazáson a mentelmi jog felfüggesztése mellett szavazott a teljes MDF-frakció is, de a Fidesz-KDNP szavazatai blokkolni tudták Simon kiadását. A lap hangsúlyozza, az ügy fontosságát mutatja az is, hogy a szavazáson részt vett a teljes vezérkar: Orbán, Áder, Kövér és Lázár is Simon kimentésére szavazott.

Az ügy hátteréről a Magyar Nemzet így számolt be:

"Történt ugyanis, hogy 2002-ben Nyírmihálydi és Nyírbogát önkormányzata - utóbbi településen ekkor még Simon Miklós volt a polgármester - úgy pályázott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál, hogy egyik sem rendelkezett az előírt önerővel. Nyírbogát ezt az önerőt közmunkásokkal biztosította. A belvízelvezetési támogatáshoz a mezőgazdasági célú vízgazdálkodási létesítményeket kellett volna korszerűsíteni, de ez nem történt meg. Emiatt Nyírmihálydi polgármesterét, Nyisztor Ferencet tíz hónap börtönre ítélték két évre felfüggesztve."

A törvények értelmében a képviselő mandátumának fennálltáig az ügyészség nem folytathatja az eljárást, azaz ha egyszer megszűnik a képviselői mandátuma, akkor újra meg kell indítani az ügyészségi eljárást ellene.

"Az eljárásban korábban feltárt bizonyítékok, a tanúvallomások és a jogerős ítélet analógiái alapján szinte biztosra vehető, hogy Simon Miklóst, ha nem védi a mentelmi jog, bűnösnek mondja ki, és szabadságvesztésre ítéli a bíróság. Vagyis ha nem falaz neki 2008-ban a Fidesz-KDNP-frakció, akkor most nemhogy az országgyűlés rendészeti bizottságának alelnöke, de önkormányzati képviselő sem lehetne"

- olvasható az Átlátszó összefoglalójában.

Egyébként a 2002-es országgyűlési választások után pedig szavazók befolyásálásától, választási csalástól volt hangos a sajtó. Még büntetőügy is indult, és bár a Simon-házaspárt nem ítélték el, a választás rendje elleni bűntettet a bíróság is megállapította.
Családban marad a pénz

Miután Simon Miklóst a felesége váltotta 2014-től a polgármesteri székben, indítványozott férjének bruttó több millió forintot, öthavi végkielégítés és "beragadt" szabadságok forintosítása címszóval. Simon Miklós nyilatkozata szerint szerint a szabadságai után bruttó másfél, nettó egymillió forintot kapott, az öthavi végkielégítés pedig bruttó 2,4 millió, nettóban 790 ezer forint volt.

Akkoriban a 444 adta hírül, hogy a kifizetett pénz miatt nyomozás indult költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával, amelyben végül a Legfőbb Ügyészség vizsgáltatta felül a járási ügyészség döntését a megyei fő­ügyészséggel, és végül arra jutottak, hogy az önkormányzatnál tévesen értelmezték a jogszabályokat. A Bors ezek után felhívta Simon Miklóst, aki elmondta, hogy visszautalt az önkormányzatnak 791 ezer forintot, tehát a végkielégítés nettó összegét.
Pénz, dicséret, pénz

2012-ben Pintér Sándor belügyminiszter oklevélben ismerte el a a közfoglalkoztatási program megvalósításának helyi eredményeit, és 2 millió forint eszközvásárlási támogatást is adott. A sikerről szóló beszámolóban ez olvasható:

"Az oklevelet önkormányzatunk bemutatta a közfoglalkoztatottaknak, s munkájuk elismeréséül minden dolgozót egy vacsorával vendégelt meg."

2017-ben 967 millió forint rendkívüli szociális támogatást adott a kormány 190 településnek, és ebből Nyírbogát megyei viszonylatban a legtöbbet, országos szinten pedig a hatodik legtöbbet kapta, összesen 31 milliót. Nem ez volt az egyetlen támogatás a kormánytól, önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása címen a tavalyi esztendőben 15 millió forintot kaptak. Az idei év elején lehetett olvasni, hogy pályázati pénzből a védőnői szolgálat épülete is megújul Nyírbogáton több, mint 46 millió forintból, bölcsődefejlesztésre pedig 147 millió 600 ezer forintot nyert az önkormányzat. Mindez csak azonban néhány adat a sok közül. A támogatások mértékére Simon Miklós is nagyon büszke, amiről a Facebook-oldalán megosztott kép is tanúskodik.

Propaganda is kell a faluba

Az önkormányzat honlapján a civil szervezetek fül alatt három szervezet található: a Bogát 2000 TC, a nyugdíjas egyesület és a polgárőr egyesület. Talán nem is annyira lepődünk meg, hogy a háromból kettőnek, a Bogát 2000 TC-nek és a nyugdíjas egyesületnek a polgármester asszony az elnöke, a polgárőröknek pedig a szintén fideszes önkormányzati képviselő, Csonka Imre.

A 2014-es önkormányzati választások kampányidőszakában a polgármester asszony (a Bogát 2000 TC elnökeként) és a férje (akkor még az ogy-képviselőség mellett polgármesterként is tevékenykedő Simon Miklós) még egy "kötetlen beszélgetésre" is meghívta a "nyírbogáti sportszerető lakosságot", amelyet Simicskó István államtitkár is megtisztelt jelenlétével. Nem mellesleg a 2016/2017. évi TAO-s pénzekből több, mint 45 millió Ft. támogatást kaptott a klub. Ennek ellenére a csapat a megye III-ban küzd, és jelenleg a 14 versenyben lévő csapatból (egyet kizártak) a 12. helyen áll.

2016-ban pedig "a tisztánlátás jegyében" Bayer Zsolt is Nyírbogátra látogatott, hogy előadást tartson a migrációs veszélyről. Az önkormányzat honlapján található tudósítás szerint a rendezvényen jelen voltak további polgármesterek, egyházvezetők, valamint Kovács Sándor és Simon Miklós országgyűlési képviselő is. A rendezvényről szóló beszámoló minden sora zseniális, így zárásként szöveghűen idézünk belőle:

"Úgy tűnik, hogy az Európai vezetők többségének elment az esze. Miközben a terrorizmus tűzfészkéből, ekkora tömeg elindul, s nap-mint nap özönlik, európa tehetetlenül áll, s azt mondják, hogy ez remek dolog, hisz európa népessége egyre fogy, s 2-30 év múlva nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjunk. Én pedig határozottan állítom, hogy ma népvándorlás zajlik, s a mostani népvándorlás kínálva van, hisz olyan helyről özönlenek az emberek, ahol évek óta súlyos polgárháború van, mint például Szíriában 6 éve, 26 éve Irakban, 37 éve Afganisztánban, Pakisztánban és Bangladesben nincs polgárháború, de ott élni maga a pokol. Nem tűnik logikátlannak, hogy miért jutott 2015-ben mindenkinek egyszerre az eszébe, hogy nem bírják tovább, s muszály eljönniük? Micsoda logisztikai feladat ekkora embertömeget mozgatni? Nincs a világon hadsereg, aki erre képes lenne! A migránsok 3-4 ezer kilométereket gyalogolnak, s minezek mellett elmennek a világ leggazdagabb selykjei mellett, ahol saját vallásuk - kultúrájuk van, s mégsem ott telepednek le, hanem eljönnek Európába. Tehát ezt a népvándolást valkik külön Nekünk csinálják. Most pedig feltehetjük a kérdést, hogy MIBŐL? Miből fizetik ki a tízezer dollárokat csak az embercsempészeknek, s még nem ettek-ittak."

forrás: nyirbogat.hu


Utóirat

Mert majdnem elfelejtettük: 2016-ban dr. Simon Miklósné Rizsák Ildikó díszpolgárrá avatta Simon Miklóst.


https://alfahir.hu/2018/01/16/nyirbogat_fidesz_uram_batyam_simon_miklos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Migrációs kisokost kaptak a fideszes képviselők, hogy tudják
  2018-01-17 10:03:48, szerda
 
  Ez aztán az elmebaj. Szóval mindenki aki a kormányt bírálja az soros zsebében van és lebontaná a kerítést? Vagy csak az ellenzéki politikusok? Vicces, hogy a jobbik javasolta először a kerítést és a szervezet határőrséget valamint a fidesz utasította el sorozatban a jobbik azon kezdeményezését, hogy semmilyen fajta migráns ne jöhessen be Magyarországra. Innen is látszik, hogy amit a fidesz mond annak mind az ellenkezője igaz. A fidesz van Soros zsebében, a fidesz hajtja végre a kötelező betelepítési kvótát sőt annak közel a dupláját is beengedték plusz a kötvénybizniszen beengedett 20 ezer fő... A fidesz nemzetbiztonsági kockázatot jelent az egész országra. Ezt mondja már ki valaki hivatalosan végre. Orbánozás megy de az egész fidesz és annak minden híve kockázatot jelent. Mert amíg valaki támogatja ezt a terrorkormányt nem lehet biztonságban az ország.


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------2018. 01. 17. 07:54

Migrációs kisokost kaptak a fideszes képviselők, hogy tudják, mit kell mondani

A kampányban több hibát nem akarnak elkövetni, miután bevallották, hogy titokban 1300 menekültet fogadtak be.

Hétfőn személyesen a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által aláírt sorvezetőt küldtek ki országgyűlési képviselőik és választókerületi elnökeik számára.

A Magyar Nemzethez eljutott dokumentum szerint Hidvéghi Balázs arra kéri a fideszeseket, hogy gyakorlatilag a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményével teljesen megegyező érvelést használjanak a témában. Ebből természetesen nem maradhatott ki a kormány célkeresztjében álló Soros György magyar származású üzletember, filantróp sem. Többek közt arról írnak: olyan ellenzéki politikusok bírálják a magyar kormányt, "akik teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést, és végrehajtanák az Európai Parlament által szorgalmazott, felső határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát.

Eszerint 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy esetében döntöttek a magyar hatóságok a nemzetközi védelem megadásáról.

Mint ismert, tavaly pont annyi menekültet fogadott be a kormány, mint ahány - 1294 - ügyben kellett volna lefolytatni a menekültügyi eljárást a kvóta kapcsán. Amit ugye a kormány, vagyis az ország elvesztett.

https://alfahir.hu/2018/01/17/bevandorlas_fidesz_kormanypropaganda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínos: feketemunkás a fideszes politikus cégében
  2018-01-17 10:01:13, szerda
 
  2018. 01. 17. 09:26

Kínos: feketemunkás a fideszes politikus cégében

Rém kínos dolog történt az Orbán-kormány egyik, ha nem a fő kiskereskedelmi politikusával. A Szatmáry Kristóf és közeli rokonai (anyja és testvére) tulajdonában álló cégnél feketemunkást talált az adóhivatal - írja a 24.hu.

A Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. december közepén került fel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára.

A családi vállalkozás zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik, Budapesten hat telephelyen árulnak, köztük két metróállomásnál, a Stadionoknál és Kőbánya-Kispesten. Az előbbi üzletet látogatták meg próbavásárló adóellenőrök vagy munkaellenőrök nyáron, és lebukott az egyik alkalmazott.

A lap Szatmáry Kristóftól megtudta, hogy - szerint - "merő figyelmetlenség történt, és a könyvelőjük a hibás, mert elfelejtette időben bejelenteni az ellenőrzés előtt pár nappal felvett új munkatársat". A könyvelő az informatikai rendszerükben fellépő problémával indokolta problémát a 24.hu-nak, és hozzátette, hogy ,,megbízónk irányába a sajnálatos hibát és felelősségünket az ügyben elismertük".

Könnyen lehet, hogy valóban így volt, mindenesetre bárkivel beszélt a portál, aki ismeri a hasonló ellenőrzéseket, azt mondta: az esetek legnagyobb részében azzal próbál védekezni a lebukott cég, hogy pár napja állt be dolgozni az új alkalmazott, és elfelejtették őt lejelenteni.

Szatmáry szerint kifizették a bírságot, de azt nem árulta el, mekkora összeg volt. A törvény legfeljebb egymillió forinttal engedi büntetni megbukott alkalmazottanként az ügyeskedő céget, és az üzletet az adóhatóság akár 12 nyitva tartási napra be is zárathatja.

Így vagy úgy, azért kellemetlen felkerülni a feketemunkásokat alkalmazók szégyenlistájára, különösen, ha kormányzati ember cégéről van szó. Mint ismert, Szatmáry Kristóf a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos 2014 óta, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen dolgozik. A Fidesz országgyűlési képviselője 2006 óta.

https://alfahir.hu/2018/01/17/szatmary_kristof_fidesz_orban_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba, de az egész Fid
  2018-01-16 20:33:10, kedd
 
  Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba, de az egész Fidesz belesántult

H. A. | Ma | 16:54

Hát akkor úgy illik, hogy folytassuk, ahol tegnap abbahagytuk, mégpedig a Fidesz-frakció közleményével, amely így szól:

Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre.

Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást.

Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba.

Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennáltáig nem támogatja.

Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel.

Világos, mint a vakablak. Németh Szilárd elkezdte, a Fidesz folytatja: Németh Szilárd ócska politikai véleményét teljes mellszélességgel támogatják. Nem baj, hogy nincs rá törvényi felhatalmazás, nincs olyan előírás, ami alapján egy parlamenti párt egy másik parlamenti párt tetszőleges tagját véleménykülönbség és ordas rögeszmék okán kitilthatná egy bizottságból, de megcsinálják. Mert az elmebaj, a gátlástalanság nem lehet ellenzékben.

Úgyhogy a Fidesz eldöntötte, hogy ki a nemzetbiztonsági kockázat. Az összes Soros-ösztöndíjat zsebre dugó fideszes nagyágyú nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, Szél Bernadett, vagy azok, akikkel kapcsolatban áll, azok igen. Mert ők azt mondták. Szerencsére a körözött terroristákkal purparlézó Orbán Viktor sem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. A sötét multú arab maffiózók magyar állampolgársága ügyében lobbizó Semjén Zsolttal sem merülnek fel aggályok, és a letelepedési kötvényekkel üzletelő Rogán Antal sem jelent problémát. A nemzetbiztonsági kockázat itt mindenki, aki a Fidesz Soros-elmebaját nem támogatja, vagy egyenesen kiröhögi.

Szerintem változatlanul érdemes lenne elmerengeni azon, hogy ez már a fal, vagy még mindig van idő hátrálni.

Frissítés:

Szél Bernadett, és más LMP-s politikusok a Soros-tervet támogatják, és nem a magyar emberek érdekeit képviselik. Szél Bernadett a Soros-birodalom alkalmazottja, fizetett alkalmazottja volt. Aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, aki az egész pártot így irányítja, aki az egész LMP-t ennek a Soros-tervnek a megvalósításáért mozgatja, az nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Ha így lesz, mi kivonulunk. (Németh Szilárd)

https://kolozsvaros.com/rovidek/szel-bernadett-lyukat-furt-nemeth-szilardba-de-az -egesz-fidesz-belesantult/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros György nem egy Vida Ildikó: őt nem lehet kitiltani
  2018-01-16 20:30:33, kedd
 
 
2018. január. 16. 16:28 2018. január. 16. 17:30 Itthon

Soros György nem egy Vida Ildikó: őt nem lehet kitiltani

szerző:
hvg.hu


A kormány jelentősebb kommunikációs zavarba került azzal, hogy 2017 folyamán épp annyi embernek adott az ország menekültstátuszt, amennyit a két éve tartó Brüsszel elleni harcban befogadni kéne. Soros György lehetséges kitiltásának híre erről terelheti el a figyelmet, mivel a kormány is tudja: joga nincs a lépésre.

Az Origo szerint a kormány arra készül, hogy kitiltsa az országból Soros Györgyöt. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője, Csontos Csaba azt mondta:

Pintér Sándor belügyminiszter egy fideszes parlamenti kérdésre kifejtette, magyar állampolgárt az Alaptörvény alapján nem lehet az ország területéről törvényesen kitiltani. Másrészt tavaly a rendőrség - elutasítva a jobbikos feljelentést - írásba adta, hogy Soros György nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Ez a téma napokon belül a második eset, amikor a kormány kommunikációját cáfolja a magyar és nemzetközi jog. Ahogy kiderült, Magyarországnak nem volt más lehetősége, mint szerződéseinek eleget téve menekültstátuszban részesíteni 2017 folyamán 1300 embert. Hiába állította Orbán tehát a legcsibészesebb mosollyal, hogy mi ellenállunk, valójában a nemzetközi kontraktusoknak megfelelünk. (És ez így van rendjén, tennénk gyorsan hozzá.)
© Facebook / Fanny Kaminski

Hasonlóan "nyerhető" harcot vállalna a kormány, ha valóban Soros György kitiltását kezdeményezné. Ő ugyanis magyar állampolgár, akit távoltartani nem lehet (ez is így helyes minden magyar állampolgár esetében). Nem is jelentene semmilyen "védelmet" a milliárdostól, ha személyesen nem léphetne az ország területére. A felvetés így látszatharc következmények nélkül, és akkor Orbán drukkolhat, nehogy Soros is újságot akarjon olvasni a Kossuth-szobor lépcsőjén, ahogy Habony Árpád tette ezt nemrég Washingtonban azt bizonyítva, hogy nincs kitiltva az Egyesült Államokból.


http://hvg.hu/itthon/20180116_Jogszeruen_nem_lehet_Sorost_kitiltani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Freedom House: az EU legkevésbé demokratikus állama Magyaror
  2018-01-16 20:28:05, kedd
 
 
2018. január. 16. 10:36 2018. január. 16. 10:40 Itthon

Freedom House: az EU legkevésbé demokratikus állama Magyarország

szerző:
hvg.hu
390

Még a második legrosszabbtól is messze elmarad a magyar demokrácia a Freedom House listáján.

Az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország - erre a megállapításra jutott a Freedom House elemzése. Magyarország még szabadnak minősül, de a demokrácia állapotát mérő 100 pontos skálán csak 72 pontot értünk el. Az EU második legrosszabb helyezettje mögöttünk Bulgária, de még ők is elértek 80 pontot. A régiónkból Románia 84, Lengyelország 85, Horvátország 86, Szlovákia 89, Csehország és Szlovénia 93, Ausztria pedig 94 ponton áll, az EU 28 tagállamából 16 is 90 pont fölött jár, vagyis a világ legdemokratikusabb országai közé tartoznak.

Az egész világon mindössze két ország ért el 100 pontot: Finnországban és Svédországban tökéletes a demokrácia. 99 pont Hollandiának és Kanadának járt. A legrosszabb hely Dél-Szudán, amely mindössze 2 pontot ért el a százas skálán, valamint az önálló országnak nem számító területek közül Tibet, ahol 1 pont az eredmény.

Magyarországot külön is kiemeli az elemzés. Mint írták, a mienk az egyik olyan ország, amely ígéretes sikertörténet is lehetett volna az előző évtizedekben, mostanra mégis egy autoriter rendszer felé halad. Az ország populista vezetői konszolidálták a hatalmukat, közben viszont meggyengítették a demokratikus intézményrendszert, és már törvényi szinten is támadják a civil szervezeteket - írták.


http://hvg.hu/itthon/20180116_Freedom_House_az_EU_legkevesbe_demokratikus_allama_ Magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100-szorosára nőtt egy állami pályázatokon taroló cég. A tul
  2018-01-16 20:20:44, kedd
 
  100-szorosára nőtt egy állami pályázatokon taroló cég. A tulajdonos Orbán testvérének birkózó ismerőse

Pethő András
direkt36
ma 6:17


Az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. nevű cég szédítő növekedést produkált mindössze néhány év leforgása alatt. A 2012-ben még csak 46 millió forintot termelő vállalkozás 2015-re már 4,7 milliárdos bevételre tett szert, vagyis több mint százszorosára növelte a forgalmát. Ezt az után sikerült elérnie a jelenleg működő honlappal sem rendelkező vállalkozásnak, hogy elkezdett sikerrel szerepelni a nagyértékű állami közbeszerzéseken.

A piaci szereplők között nemcsak ez a látványos felívelés keltett feltűnést. Régóta terjed köztük az az információ, hogy az IMG Solution Kft. kötődik Orbán Viktor miniszterelnök egyik testvéréhez, ifjabb Orbán Győzőhöz. A Direkt36 hét olyan egymástól független, a piacon dolgozó forrással beszélt, akihez eljutottak ilyen hírek. A névtelenséget kérő források közül volt olyan, aki konkurens cégektől hallott erről, más az IMG Solutionhoz kötődő emberektől értesült róla, de akadtak, akik olyan állami intézményektől kaptak információt a kapcsolatról, amelyeknek dolgozott a cég.

Bár a piaci szereplők egymás között tényként kezelik, hogy az IMG Solution kötődik a miniszterelnök testvéréhez, arra egyiküknek sem volt írásos vagy egyéb bizonyítéka, hogy ifj. Orbán Győző bármilyen szerepet játszana a cég tevékenységében. Van ugyanakkor egy évekre visszanyúló és dokumentumokkal is alátámasztható kapcsolat ifj. Orbán Győző és az IMG Solution vezetője és társtulajdonosa, Szentgyörgyi Gábor között.

Ez a birkózáshoz kötődik.

A miniszterelnök testvére már fiatalon gyakorolta ezt a sportot, majd felnőttként Európa-bajnokságot nyert szenior kategóriában, közben pedig részt vett a sportág hazai fejlesztésében is. Tiszteletbeli elnöke lett például egy olyan sportegyesületnek, amelynek munkájában Szentgyörgyi Gábor is részt vett a Direkt36 által megismert iratok szerint. Az egyesületi tevékenység keretében Orbán és Szentgyörgyi legalább egy közös utazáson is részt vett, derült ki az arról szóló fényképes beszámolókból.

A Direkt36 nonprofit szervezet. Csak akkor tudunk ilyen ügyeket feltárni, ha vannak támogatóink. Csatlakozz te is!

Sem Szentgyörgyi, sem ifj. Orbán Győző nem válaszolt a Direkt36 kérdéseire.

István, Miklós és Gábor

Az IMG Solution Kft-t 2009 szeptemberében alapította Szentgyörgyi Gábor két társával. A cég működését ismerő források szerint a vállalkozás neve hármójuk keresztnevének kezdőbetűiből állt össze (a másik két üzlettársat Istvánnak és Miklósnak hívják). Mindhárman az informatikai és irodatechnikai piac egyik meghatározó szereplőjének számító Bravogroup csoportnál dolgoztak. Ez a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Műszertechnika vállalatból nőtt ki 2007-ben, amikor a terület cégen belüli vezetői tulajdonosi pozícióba kerültek, és kiváltak a Széles-birodalomból.

Bár az IMG nevében Szentgyörgyi Gábor szerepel utolsóként, az új vállalkozás elindításában és működtetésében ő játszotta a főszerepet. Az alapítás óta ő a cég ügyvezetője és már a Bravogroupnál is kitűnt ambiciózus hozzáállásával. ,,Nagy munkabírású, törtető, de ha valamit ígért, akkor azt megtartotta" - idézte fel egy korábbi kollégája Szentgyörgyiről, aki az IMG működésének első éveiben még megtartotta munkahelyét a Bravogroupnál is, de aztán a saját vállalkozás felfutásával kilépett onnan.

A fellendülés az után indult meg, hogy a cég elkezdett sikerrel szerepelni több nagy állami közbeszerzésen. Általában többkörös pályázatokon dől el az, hogy mely cégek szállíthatnak informatikai termékeket az állami szerveknek. Először a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nevű intézmény ír ki pályázatot, amelynek nyerteseivel úgynevezett keretmegállapodást kötnek. Az egyes állami szervek - mint például a kormányhivatalok - ezekben a keretmegállapodásokban szereplő cégektől rendelhetnek aztán konkrét termékeket. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a KEF köt egy többmilliárdos értékű, több évre szóló keretszerződést több tucat céggel mondjuk nyomtatók vagy számítógépek szállítására. Aztán ha valamelyik állami szervnek ilyen eszközökre van szüksége, akkor ezektől a cégektől kérhet ajánlatot, majd az ezek alapján kiválasztott vállalkozás leszállítja azokat.

Az IMG Solution Kft. 2013 szeptemberében került be az első nagyobb keretmegállapodásba. Ez egy 44 milliárd forintos keretösszegű szerződés volt ,,számítógéprendszerek és kapcsolódó szolgáltatások" teljesítésére. Az IMG azóta még 8 másik hasonló keretszerződésbe került bele, amelyek közül négyet tavaly hirdettek ki. Köztük volt egy 80 milliárd forintos összegű, informatikai eszközök beszerzéséről szóló keretszerződés.

Megkerestük a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot, de ők egyelőre nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy mennyit költöttek el ezekből a keretösszegekből, és mennyi jutott ebből az IMG Solutionnak. A közbeszerzési eljárások nyilvános adataiból kiderül ugyanakkor, hogy cég a keretmegállapodásokon kívül is kapott összességében több mint 600 millió forintnyi állami megbízást. Szállítottak eszközöket többek között a Magyar Nemzeti Banknak, a MÁV Zrt.-nek és több kórháznak is.

A pályázatokon való sikeres szerepléssel párhuzamosan látványosan fellendült a cég. A működés első éveiben még mindössze néhány tízmilliós bevételeket termelő cég 2013-ban már 166 milliót produkált, majd ez ugrott fel előbb 650 millióra, majd 2015-ben már 4,7 milliárdra. 2016-ban ugyan némileg visszaesett a forgalom (3,2 milliárd volt), de ez a néhány év alatt lezajlott gyors növekedés rendkívülinek tűnik a piacon.
Ha van információd valamilyen fontos történetről, oszd meg velünk biztonságos csatornákon!

A Direkt36 több mint 200 olyan informatikai vállalkozásnak a pénzügyi adatait elemezte, amelyek az IMG-hez hasonlóan feltűntek az elmúlt öt év nagyobb keretmegállapodásaiban. Közülük csak két másik produkált ennél nagyobb növekedést. Az egyik az I-Cell Zrt., amelynél a fellendülést magyarázhatja az, hogy a cég 2013-ban fejlesztette ki széles körben használt útdíjfizetési rendszerét. A másik kiugró teljesítményű cég pedig a Pegasus Informatikai Kft. nevű vállalkozás, amely tavaly március óta szintén Szentgyörgyi Gábor tulajdonában van. (Ez a cég ugyanakkor a kiugró növekedést szerény bevétel mellett érte el: 2012-ben 191 ezer forintos forgalma volt, és ez ugrott meg 2016-ra 15 millió forintra.)

Hírek az állami szférából

Az IMG rendkívüli felíveléséhez párhuzamosan terjedtek el piaci körökben azok az információk, hogy a cég kötődik ifjabb Orbán Győzőhöz. A Direkt36 hét különböző piaci forrástól hallotta ezt, és közülük többen azt állították, hogy állami intézményeknél dolgozó emberektől értesültek az állítólagos kapcsolatról. Olyan cégeknél dolgozó források mondták ezt, akik maguk is régóta dolgoznak állami ügyfeleknek, így kiterjedt kapcsolataik vannak ebben a szférában. A források egybehangzó elmondása szerint állami partnereik 2013 körül jelezték nekik, hogy megjelent a beszállítói piacon új szereplőként az IMG Solution, és tudomásuk szerint a cég kötődik a miniszterelnök testvéréhez.
Orbán Győző és Semjén Zsolt - Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

,,Legalább tíz állami forrásból hallottam erről" - mondta egy irodatechnikai cég korábbi vezető munkatársa. Egy informatikával foglalkozó nagy cég vezetője pedig azt mondta, hogy egy olyan állami intézmény két vezető munkatársától kapta az információkat, amelynek évek óta dolgoznak. Hasonlóról számolt be egy harmadik cégvezető is.

A birkózó kapcsolat

A piaci források ugyan nehezen ellenőrizhető magánbeszélgetésekben szerezték az információkat, az IMG Solution alapító-ügyvezetőjének, Szentgyörgyi Gábornak és ifjabb Orbán Győzőnek a kapcsolatára vannak egyéb, köztük írásos bizonyítékok is. Szentgyörgyi például már korábbi munkahelyén, a Bravogroup csoporton belül is beszélt arról, hogy a miniszterelnök testvére az ismerősei között van. ,,Mesélte, hogy jól ismeri Orbán Győzőt" - idézte fel egy céges forrás, akinek emlékei szerint Szentgyörgyi hozzátette azt is, hogy a birkózás kötötte össze őket.

Ami biztosan összekapcsolja a két embert, az a NIKÉ Sportegyesület. Ennek a birkózó szakosztállyal is rendelkező, 2009-ben létrehozott egyesületnek a tiszteletbeli elnöke ifjabb Orbán Győző, aki tizenévesen versenyszerűen birkózott, majd felnőttként újrakezdte a sportot. ,,Még nem voltam 35 éves, amikor beálltam a szeniorok közé" - idézte fel a Karfiolfül magazinban 2015-ben megjelent interjúban, amelyben beszélt arról is, hogy a visszatérése után előbb országos bajnoki címet nyert, majd később Európa-bajnok is lett.

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a nyomozásaink eredményéről!

Ifj. Orbán Győző többször is megjelent a NIKÉ SE rendezvényein, és a szervezetet képviselve szólalt fel egy olyan 2016-os állami rendezvényen, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott.

Ebben a sportegyesületben feltűnik Szentgyörgyi Gábor is. A Kaposvári Törvényszéken hozzáférhető iratokból kiderül, hogy Szentgyörgyi is tagja a szervezetnek, és részt vett több közgyűlésén is. A jelenléti íven szereplő lakcím azonos azzal, ami a IMG Solution céges papírjaiban is szerepel, így biztos, hogy ugyanarról a személyről van szó. Szentgyörgyi egyik ismerőse felismerte őt egy olyan fotón is, amely a NIKÉ SE vezetőinek egyik külföldi útjáról készült. A 2011-es utazáson a sportegyesület képviselői Kárpátalján jártak, hogy partneri kapcsolatokat építsenek ki. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az egyesület vezetője, Balogh Vilmos és Szentgyörgyi mellett még egy tagja volt a küldöttségnek: ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök testvére.

Megkérdeztük Orbánt és Szentgyörgyit, hogy akár ezen az utazáson, akár más alkalommal beszéltek-e az IMG Solution ügyeiről, de a többi kérdéshez hasonlóan erre sem válaszoltak.

A cikk elkészítésében közreműködött Szabó András és Zöldi Blanka. A cégnyilvántartási adatokhoz az Opten szolgáltatását használtuk.

https://444.hu/2018/01/16/100-szorosara-nott-egy-allami-palyazatokon-tarolo-ceg-a -tulajdonos-orban-testverenek-birkozo-ismerose
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távozik az agrárminiszter, akinek az ideje alatt a legsúlyos
  2018-01-16 20:09:18, kedd
 
  "....addig a jelenlegi Kovács Sándor semmilyen komolyabb végzettséget nem tud felmutatni....."
Dehiszen pont ezért alkalmas!
Naná!
Rezsi Sziszi már nem bírja egyedül a rengeteg intellektuális "melót"...

2018. 01. 16. 15:34

Távozik az agrárminiszter, akinek az ideje alatt a legsúlyosabb hibákat követték el a magyar vidékkel szemben

Hivatalossá vált, Fazekas Sándor földműveslégyügyi miniszter megbukott, olyannyira, hogy Orbán Viktor már azt sem engedte meg neki, hogy egyéniben megmérettesse magát. A fideszes politikus ugyanakkor azzal a kétes sikerrel is eldicsekedhet, hogy nemcsak országosan, hanem helyben, Karcagon is megbukott.
Fiatalon a tűz közelében

Talán kevesen tudják, de Fazekas Sándort, az akkor még csak egyszerű TSZ-jogászt, 1990-ben, alig 27 évesen Karcag polgármesterének választották. Ezt a titulusát egészen 2010-ig meg is őrizte, a fülkeforradalom aztán az ő életében is változásokat hozott; Orbán Viktor rábízta az agráriumot (vidékfejlesztési, majd földművelésügyi miniszterként).

A Jobbik agrárpolitikusa, Magyar Zoltán szerint viszont egyértelmű:

a rendszerváltozás óta Fazekas Sándor regnálása alatt követték el a legsúlyosabb hibákat a magyar vidékkel szemben, és bár 2015-ben Fazekas Sándor megúszta a kirúgását, mára tarthatatlanná vált.
Nézzünk néhány példát!

Csak 2017-ben majdnem 1000 milliárd forintnyi olyan uniós támogatás érkezett hazánkba amelynek az volt a célja, hogy a magyar vidék és a városok közti különbség csökkenjen. Ennek ellenére elmaradt a felzárkózás, sőt tovább folytatódott az elvándorlás és a vidék elnéptelenedése. Fazekas Sándor semmilyen eredményt nem tudott ezen a téren felmutatni, hiába ez az óriási összeg.

Fazekas Sándor minisztersége alatt vezényelték le azt a földprivatizációt is, amire még a korábbi SZDSZ-vezetés sem volt hajlandó. A Földet a gazdáknak! program keretén belül 3 hullámban szabadult meg az utolsó termőföldterületeitől az állam, miközben 2010-ben még azt hazudták a magyar vidéknek, hogy kormányra kerülve növelni fogják az állam tulajdonában lévő földeket, ezzel is esélyt és munkahelyeket teremtve a gazdálkodni akaró fiatal magyar gazdák számára.

De még ezen árulásán is tudott súlyosbítani. Ugyanis a nemzetstratégiai szempontból is fontos birtoktestek elherdálásából származó 300 milliárd forintot is elengedte, pedig még az Alaptörvény szerint is minden földeladásból származó forintot vissza kellett volna forgatni az agráriumba.

Persze, a cél már a 2010-es választások után egyértelművé vált, ezért is hagyta ott az Orbán-kormányt Ángyán József államtitkár. A földforgalmi törvény elfogadásával tudatosan készültek arra, hogy a magyar termőföldet átjátsszák a neofideszes oligarchák kezébe. Még azt is bevállalták, hogy így külföldiek juthatnak tulajdonhoz - hiába hazudta annak ellenkezőjét korábban Orbán Viktor. Továbbra sincs üzemszabályozási törvény, nem kell összeszámítani a családtagok birtokait, és az is kiderült, hogy nem az a földműves, aki a földeken dolgozik, hanem aki 2 hónap alatt elvégez egy aranykalászos tanfolyamot.

S végül Fazekas Sándor alatt jutottunk el oda, hogy ha megszűnne egyik napról a másikra a minisztérium, akkor sem tűnne fel senkinek, hiszen elvesztette már az EU-s források feletti rendelkezését, és a szakirányítási jogok nagy része sem a tárcához tartozik már. Az FM jelentéktelenné vált mára, nem több, mint egy hungarikumminisztérium - fogalmazott Magyar Zoltán.

A jobbik agrárpolitikusa szerint egyértelműen látszik,

számos olyan eset történt az elmúlt 8 évben a magyar agráriumban, ami rá fog égni Fazekas Sándor nevére.
Otthon, édes otthon

Azonban a karcagi jobbikos országgyűlési képviselőjelölt szerint Fazekas Sándor látványos bukása nemcsak az országos munkájának az eredménye, hanem helyben is teljesen elgyengült. Lukács László György úgy látja, nem valósult meg a térségben semmilyen fejlesztés, hacsak nem tartjuk eredménynek, hogy a mutyiszagú Sámándobot odaszállítatta.

Fazekas Sándort az országos botrányok mellett nem kímélték a helyi kínos ügyek sem. Például nem kerülhette el, hogy felmerüljön a neve a Kun-Mediátor ügyben sem, amelynek a szálait mind a mai napig nem sikerült maradéktalanul elvarrni, hiába a rengeteg megkárosított karcagi ember.

Jellemző a helyi viszonyokra az is, hogy Kovács Sándor személyében a Fidesz még Fazekas Sándornál is alkalmatlanabb jelöltet talált az áprilisi választásokra. Lukács László György arra figyelmeztetett, hogy amíg a korábbi karcagi fideszes képviselőkről (Fazekas Sándor, Varga Mihály) elmondható volt, hogy van komolyan vehető szakmai tapasztalatuk, addig a jelenlegi Kovács Sándor semmilyen komolyabb végzettséget nem tud felmutatni.
https://alfahir.hu/2018/01/16/fazekas_sandor_magyar_zoltan_lukacs_laszlo_gyorgy_2 018_as_valasztasok_fidesz_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepít
  2018-01-16 20:07:40, kedd
 
  Normális országokban ilyenkor megbukik és lemond a kormány, mert évek óta folyamatosan megtévesztette a választókat, azért, h irdatlan mennyiségű közpénzhez férjen hozzá és lopja el.
Bohócot csinált a saját választóiból is különös tekintettel a nemzeti konzultációnak bedőlő szellemi mozgássérültekre.
Lealázta, az amúgy is lealázásra méltó médiamunkásait, kiváltképp az olyan kiemelt nyaloncokat, mint Bayer,Lovas,stb.
Orbán és kormánya méltatlanná vált az ország vezetésére.

Mit érdekli ez az Orsós-birkákat? A lényeg, hogy legyen akciós csirkefarhát meg Orsós Utalvány aztán öröm és bódottá'

Olyan vicces volt tegnap ahogy az echo tv sajtóklubjában izzadva próbálták megmagyarázni ezt a gyalázatot a kedves "polgári" oldalnak. Bencsikek és Huth Gergelyek mindenféle marhaságot összehordtak arról, hogy mennyire embertelen a jobbik, hogy nem akarja oltalom alá venni a szegény Bur keresztényeket akik a háború pokla elől menekülnek... :D De most komolyan, nem ugyanezt halljuk folyamatosan Gyurcsányéktól meg a libsiktől? Kezdem azt hinni, hogy az ezekeben hívő "polgári" oldalon még a nyolc általános szint sincs megugorva :D


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------


2018. 01. 16. 11:07

Orbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepítettek be titokban, mint a kvóta szerint kellett volna - Vona: itt a kormányváltás ideje

Nagyon kínos helyzetbe került a magyar kormány, hiszen az elmúlt három évben közpénz tízmilliárdokat költöttek el arra a kampányra, ami a lakossággal el akarta hitetni, hogy megállítja a migráció minden formáját. Aztán kiderült, hogy titokban ezrével telepítették be a migránsokat. Vona szerint Orbánék lebuktak, az egész országot átverték, és itt az idő a hazug kormány leváltására.

Vona Gábor rendkívüli sajtótájékoztatón ítélte el az ,,Orbán Viktor őszödi beszédének" megfelelő tényt, miszerint a kormány 1300, illetve az elmúlt három évben összesen 2300 migránst telepített be az országba. A Jobbik elnöke azt mondta, ezzel Orbán Viktor lebukott, majd be is ismerte, hogy félrevezette az egész országot, köztük a saját szavazóit is.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Azt mondta, felmerül a kérdés, hogy

Orbán Viktor miért titkolózott és hazudott három éven keresztül, miközben folyamatosan manipulálta a magyar lakosságot.

Vona szerint ,,az évszázad átverése" derült ki azzal, hogy míg a Fidesz-kormány három év alatt 22 milliárd forintot szórt el migrációs nemzeti konzultációkra és népszavazásra, közben folyamatosan zajlottak a betelepítések.
Ez majdnem a kvóta duplája

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az uniós kvóták szerint 1294 migránst kellene befogadnia Magyarországnak, ezzel szemben az elmúlt években 2300 embert telepítettek be, tehát Orbán Viktor bőven túlteljesítette a kvóták követeléseit, miközben itthon milliárdokból reklámozta az ellenkezőjét, hiszterizálva a társadalmat.

Kitért arra is, hogy a kormány hirtelen megtanult különbséget tenni az oltalmazotti státuszt kiérdemlő ,,valódi menekültek" és az illegális, gazdasági bevándorlók között - jelenleg ugyanis azzal védekeznek, hogy ezeket az embereket nemzetközi egyezmények szerint kellett befogadniuk.
És akkor Őcsényben mi történt?

Vona Gábor nem is ebben lát kivetnivalót, hanem abban, hogy a kormány kampánya eddig nem tett a migránsok között érdemi különbséget, erre pedig az őcsényi konfliktus volt a legjobb példa: a kormánypropaganda által félelembe taszított helyi lakosság tavaly szeptemberben fellázadt azellen, hogy oltalmazotti sátusztú (!) menekült családokat lásson vendégül egy helyi panziótulajdonos, ráadásul Orbán Viktor még adta is alájuk a lovat azzal, hogy egy nyilatkozatában egyetértett a heves reakcióikkal. Most pedig ugyanezekre az emberekre úgy mutatnak rá, mint akik ,,mások", akikről eddig nem szólt a kampány - pedig dehogynem.

Németh Szilárd csapja a hóna alá Orbán Viktort, menjenek le Őcsénybe, és magyarázzák meg a helyieknek a különbséget a migránsok között

- fogalmazott a Jobbik elnöke, sok sikert kívánva ehhez.
Rendkívüli ülést hívnak össze

Vona Gábor elmondta, hogy kezdeményezik az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, ehhez jelenleg is gyűjtik a képviselők aláírásait. Ezen elvárják, hogy Orbán Viktor,

,,aki semmi másról nem beszélt eddig"

legyen ott, és napirend előtt adjon számot arról, miért hazudott az embereknek három éven keresztül arról, hogy senkit nem telepítenek be az országba.

Vona Gábor kijelentette, hogy az Orbán-kormány képtelen Magyarország biztonságát megvédeni, holott a korrupciós ügyek végeláthatatlan tengerében ez volt az egyetlen olyan ürügy, amivel meg tudták tartani támogatóikat. Ezzel szemben a valóság az, hogy

nem hozták létre a Jobbik által követelt profi határőrséget
7 alkalommal szavazták le a Jobbik migrációt ellehetetlenítő alaptörvény-módosítását
Orbán Viktor legbelsőbb köreibe került a nemzetközi körözés alatt álló Ghaith Pharaon
több tízezer gazdag migránsnak adtak el letelepedési kötvényt
és mindeközben pár év alatt 2300 migránst telepítettek be az országba.

Az Orbán Viktor egyetlen esélyes kihívójának számító Vona Gábor szerint a miniszterelnök ,,megkezdte dicstelen menetelését a bukás felé", hiszen már nem csak az ország gazdasági mutatói rosszak, hanem kiderült, hogy a biztonságunkat is csak szavakban garantálja a Fidesz-kormány.

,,Magyarország rossz irányba halad, most kell kormányt váltani" - mondta Vona, jelezve, hogy a Jobbik minden tekintetben felkészült az ország valódi, nem hazugságokra és korrupcióra épülő kormányzására.


https://alfahir.hu/2018/01/16/migransok_bevandorlas_orban_viktor_hazugsag_vona_ga bor_jobbik_kormanyvaltas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6081 oldal   Bejegyzések száma: 60801 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 168 db bejegyzés
Összes: 62589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5301
  • e Hét: 33796
  • e Hónap: 163795
  • e Év: 163795
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.