Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6147 oldal   Bejegyzések száma: 61467 
Jogtalanul bírságolják a tüntetésekről tudósító újságírókat
  2018-03-24 23:44:54, szombat
 
  2018-03-24
Írta tothbalazs

Jogtalanul bírságolják a tüntetésekről tudósító újságírókat ötvenezer forintraAz hvg.hu-tól az indexen át a 24.hu-hn keresztül gyakorlatilag az összes nem kormányszócsőként működő médium munkatársával szemben szabott ki a rendőrség az elmúlt hetekben bírságot. A határozatok szerint az újságírók közlekedési szabálysértést követtek el, mivel egyes tüntetésekről úgy számoltak be, hogy az úttesten állva fényképeztek vagy az eseményről élőben tudósítottak. Mivel az ilyen bírság nyilvánvalóan jogszerűtlen, senkinek ne jusson eszébe jogerős bírósági döntés előtt fizetni egy forintot se.

Most azzal érdemben nem foglalkoznék, hogy amikor a focicsapatunk kijutott az EB-re, akkor a belvárost órákra megbénító örömünnep után senkivel szemben nem indult semmilyen eljárás, még csak nem is igazoltattak senkit. Pedig nyilvánvalóan nem volt az esemény három nappal korábban bejelentve. Márcsak azért sem elemzem ezt, mert nagyon helyesnek tartom, hogy akkor így járt el a rendőrség.

De az nyilvánvaló, hogy jogellenes az újságírók bírságolása azért, mert a közúton vonulással megvalósuló tüntetés során az úttestre lépnek.A sajtótörvény
A sajtószabadságról szóló törvény szerint mindenkinek joga van arra, hogy megfelelően tájékoztassák a Magyarország polgárai számára jelentőséggel bíró eseményekről, a sajtó munkatársainak pedig törvényi kötelessége ezekről kiegyensúlyozottan tájékoztatni.

Ez a két szabály a demokratikus nyilvánosság alapkövei közé tartozik, amire alapozva a törvény mentességet biztosít az újságíróknak akár jogsértés esetére is. A törvény 8. §-a szerint az újságíró nem vonható felelősségre olyan jogsértésért, amelyet

valamely közérdekű információ megszerzésével összefüggésben követett el,
és az adott információ általa nem, vagy csak aránytalan nehézséggel lett volna más módon megszerezhető,
feltéve, hogy az így elkövetett jogsértés nem okoz aránytalan vagy súlyos sérelmet,
továbbá az információ megszerzésére nem a minősített adatok védelméről szóló törvény megsértésével került sor.
Egy országos érdeklődésre számot tartót eseményről való tudósítás közérdekű információ, ha az esemény közúton való vonulással valósul meg, akkor nehéz arról anélkül tudósítani, hogy valaki az úttestre lépne - ezzel a)-b) pont kilőve. Nyilván nem a pár újságíró zavarja a közlekedést, hanem a tüntetők, minősített adat pedig szóba sem jön. Így a c)-d) pontok is teljesülnek, az újságíró nem vonható felelősségre.

A 2006-os események után kiadott rendőrségi ajánlás
Ha mindez nem lenne elég, van itt még valami. A 2006-os események után (amelyekről az egyik legalaposabb könyvet éppen Bodoky Tamás, az atlatszo.hu alapító-főszerkesztője írta Túlkapások címmel) sok dolgot kellett újragondolni a gyülekezések gyakorlatával kapcsolatban.

Ebbe a sorba illeszkedett annak a kérdésnek a megválaszolása is, hogy milyen jogai vannak az újságíróknak az akár törvénytelen gyülekezésekről való tudósítás során, és mi várható el a rendőrségtől ilyen esetben. Az nem kérdés, hogy egy törvénytelen tüntetés is fontos közéleti esemény, amiről tudósítani kell.

Ráadásul a független újságírók felvételei a jogsértések feltárásához is segítséget nyújthatnak, így garanciális funkciót is betölt az újságírók hatékony munkavégzése.

Ezeket is szem előtt tartva született meg széleskörű egyeztetések után az Országos Rendőr-főkapitányság ajánlása, amely szerint ,,törvénytelen demonstrációk eseténa rendőrség pozitív diszkriminációt alkalmazna, azaz nem intézkedne azokkal az újságírókkal szemben, akik nem viselnek azonosító mellényt, de az igazolni tudják, hogy újságírók."

Hát, most éppen nem ez történik. Ha valaki jogorvoslattal élne, további praktikus érveket és mintát is talál a Magyar Helsinki Bizottság honlapján.

M. Tóth Balázs

https://blog.atlatszo.hu/2018/03/jogtalanul-birsagoljak-a-tuntetesekrol-tudosito- ujsagirokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mérő László: A besokallt ország
  2018-03-24 23:38:40, szombat
 
  2018. március. 23. 10:15 2018. március. 23. 11:22 ITTHON


Mérő László: A besokallt ország


Illúzió vagy valóság, hogy elfogyott a türelem? Hamarosan kiderülhet. Vélemény.


Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen
Persze, hogy mindenki belepisil a medencébe, csak azért, ne a trambulinról tegye. Ez egy nagyon magyar mondás, egy angol vagy egy német egyáltalán nem érti, arrafelé már a mondat első fele is felfoghatatlan - de már egy szlováknak vagy egy románnak sem annyira természetes ez, mint nekünk. Mi nagyon sok olyasmit is természetesnek tartunk és elviselünk, amit mások nem. De ha egyszer csak besokallunk, akkor hirtelen minden megváltozik.

Most szándékosan nem 1956-ot hozom fel példaként, az már régen volt, a többi klasszikus példa pedig még régebben, de van egy sokkal frissebb eset is, amelyet érdemes lehet feleleveníteni. 2012 március 30-án, pénteken még azt hallhattuk a Fidesz korifeusaitól, hogy mindenáron megvédik az ország első emberét a nemtelen támadásoktól. 2012. április 2-án, hétfőn Schmitt Pál köztársasági elnök lemondott.

Véletlenül tudom, mert volt tanítványaim mesélték, akik akkoriban a Fidesznek dolgoztak közvélemény-kutatóként, hogy az a hétvégéjük őrületes rohammunkával telt. Azt az utasítást kapták, hogy most rögtön, pillanatok alatt derítsék ki, mit gondol az ország Schmitt Pál doktori disszertációjáról, a főnökség tudni akarja a pontos és teljes igazságot. A hallgatóimat is váratlanul érte, amit tapasztaltak: ellentétben az akár pár nappal korábbi mérésekkel, a hétvégén megfordult a közvélemény. Úgy látszik, kétszáz oldal tiszta plágiumtól hirtelen besokallt az ország, ezt már nem tekintette bocsánatos diákcsínynek. Ezt már a trambulin esetének tekintette. A következmény nem is maradt el, a Fidesz már hétfőn reagált a közvélemény megváltozására, és azonnali hatállyal lapátra tette Schmitt Pált.

Valami hasonlót érzek most is a levegőben. Az ország mintha besokallt volna a Fidesz modorától, Lázár János bécsi rettegésétől, Németh Szilárd és Deutsch Tamás bölcsességeitől, Semjén Zsolt vadászataitól, Kósa Lajos álnaivitásától, az egy vőre jutó nemzeti jövedelemtől (én először Mellár Tamástól hallottam ezt a poént, az eredeti szerző nem tudom ki, talán épp ő, de ez most nem is fontos: folklór lett, és kész).

Pont jókor: alig két hét múlva az országnak módja lesz látványosan hangot adni annak, hogy valóban besokallt. Ezen még az MSZP változatlan töketlensége, a Jobbik kompromisszum-képtelensége, a DK picsogása (,,fúj, nácik"), vagy az LMP szerepzavara (zöldek még egyáltalán?) sem tud változtatni, mindezek legfeljebb csak egy kicsit nehezebbé tudják tenni a közakarat megnyilvánulását. Meg a Fidesznek adnak még egy esélyt arra, hogy ugyanolyan gyorsan és határozottan lépjenek, mint 2012 április 2-án, és mentsék a menthetőt. Szerencsére minden bizonnyal egyik sem számít már: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének becézett rémálom április 8-án úgy fog elolvadni, mint a hó.

Hogy másnap mi lesz? Adjunk egy esélyt annak, hogy az imént felsorolt esendőségek ellenére a politika szereplői (beleértve a Fideszt is) összekapják magukat, és végre elkezdenek politikusként viselkedni. Tudom, ilyesmiben egyszer már nagyot tévedtem, amikor 2010-ben így írtam: ,,a kétharmados többség eddig soha nem látott lehetőségeket is hordoz magában. A győztes számára így már nincs kifogás, nem tolhatja át senkire annak a felelősségét, miért nem csinálja meg a mindenki szerint szükséges fájdalmas reformokat." Hát, Orbánék inkább a szabadrablást választották. De hátha most végre felnő egy új, igazi politikus-generáció is, Vonával, Karácsonnyal, Széllel, Fekete-Győrrel, Márki-Zayval. Más esélyünk nem nagyon van.

És mi van, ha tévedek, és április 8-án mégsem olvad el minden, mint a hó? Akkor marad a Fidesz és a NER, és lesz még sok család, amelynek legjobb sarjai külföldön keresik a boldogulást. Akik pedig maradunk itthon, tovább ugorhatunk egymás torkának. Én pedig elgondolkodhatok, miben tévedtem, amikor úgy láttam, hogy az ország besokallt.


http://hvg.hu/itthon/20180323_Mero_Laszlo_A_besokallt_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böde Dániel válogatott labdarúgó a kazah vereség után.
  2018-03-24 23:25:34, szombat
 
 
“A mester mondott pár szót, de mivel nem jó az angolom, nem értettem, a többiek meg nem fordították le."

Böde Dániel válogatott labdarúgó a kazah vereség után.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot ígért a Jobbik az összes magyar autósnak
  2018-03-24 23:18:13, szombat
 
  Nagyot ígért a Jobbik az összes magyar autósnak

2018. március 22., 12:29
Privátbankár.hu, MTIIngyenes elkerülő utak, a terhek csökkentés jön - persze csak kormányra kerülnek.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy több kerületben és nagyvárosban nőttek a parkolási díjak, miközben nem bizonyított a díjkötelesség forgalomszervező szerepe és semmiféle ellenszolgáltatás nem jár érte.

Nem jó a parkolási rendszer

A Jobbik a parkolási rendszer felülvizsgálata mellett a 24 órás autópálya-matrica bevezetését is javasolja arra hivatkozva, hogy sokan igénybe nem vett szolgáltatást fizetnek ki a 10 napos vignettával.
Hirdetés

A politikus szerint meg kell vizsgálni, van-e haszna a tranzitútvonalaknak, az elkerülő utakat pedig ingyenessé kell tenni, más forrást keresve az utak állapotának javításához.

Sem a fizetős parkolás

Z. Kárpát Dániel megkérdőjelezte, hogy legitim-e fenntartani a fizetős parkolást. Példaként hozta: ellenzi, hogy egy óbudai egészségügyi intézménynél fizetni kelljen egy óbudainak.

A jobbikos politikus kitért arra is, hogy le kell ülni a magán tulajdonú parkoló cégekkel, azok ugyanis milliárdos profitot zsebelnek be, miközben az önkormányzatok csak pár millióhoz jutnak. Helyettük elsősorban állami vagy önkormányzati hátterű üzemeltetőkre lenne szükség.

https://privatbankar.hu/vasarlo/nagyot-igert-a-jobbik-az-osszes-magyar-autosnak-3 17185


-------------------------------------------------------------------------------Azonkívül kéne még egy-két dolog....
- volt idő, amikor nem volt parkolási díj
- nem volt útdíj
- nem volt baleseti adó
- nem volt súlyadó
- nem volt üzemanyag jövrdékiadó 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátsó ajtón menekülő gyáva senkik
  2018-03-24 23:10:24, szombat
 
  Hátsó ajtón menekülő gyáva senkik

Molnár Bálint | Ma | 8:09

Üdvözlöm a hölgyeket, urakat! Végre szombat van, de ez senkit ne zavarjon össze, a hétvége örömére sem függesztjük fel a bolondokházát. Mármint nem mi, hanem azok, akik főállásban, láthatóan elég nagy profittal működtetik. Pedig jó lenne egy kis egészséges pihenés, regenerálódás, mert így hamarosan belezavarodunk. Itt az abszurd, fekete humornak aligha nevezhető baszakodás a mindennapok részévé vált. Bödőcséknek egyre jobban fel kell kötni a gatyát. Magamat se irigylem, őket se.

Ismeritek azt a viccet, ami úgy kezdődik, hogy a Pestisrácok megírták, hogy a Borsonline tényfeltáró cikkéből kiderül... ? Pedig ez van. Ha már a Vajna kartárspajtás tulajdonában álló harcdore bulvárszennylap tényfeltáró izének számít, akkor tényleg nem sok van hátra, ameddig lekapcsolhatjuk a villanyt is, meg az egész kurva internetet. Szóval most onnan gurították az pártpropagandát, az Origóig meg sem állt: háromhavonta egyeztet Soros embereivel az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans. Aztakurva. Hát tényleg. Ahhoz képest, hogy a miniszterelnök úr már azt a fáradságot sem veszi, hogy legalább arról ne hazudjon, hogy egy-egy brüsszeli csúcson mi a napirend, ez valóban egy igen fajsúlyos, már-már komolyan vehető hír. A 7. cikkelyről egyébiránt nem esett szó a tényfeltárásban.

Nem akartam semmilyen előjellel szót ejteni a világranglista 136. helyén álló Kazahsztántól elszenvedett kínosnál is kínosabb vereségről, megér pedig néhány szót. Leginkább azért, mert bár Storck után Georges Leekens szövetségi kapitányt sokan főnyereménynek tartották, másoknak már a leszerződtetése pillanatában is világos volt, hogy aligha lesz főnyeremény ő. Eszembejut, hogy Leeekens úr milyen lelkesen nyalogatta körbe Orbán Viktort (és Csányi Sándort), a legvérmesebb propagandistákat megszégyenítve mondott ilyeneket, hogy

... az embereknek fontos a futball, szükségük van rá. Ez is egyike azoknak a dolgoknak, amit az önök miniszterelnöke, Orbán Viktor nagyon helyesen lát. Az itteni embereknek nagyon fontos a labdarúgás, ahogy a miniszterelnöküknek is, aki rengeteget tesz érte, illetve a többi sportágért is. (...) bíznunk kell a két elnökben, Magyarország miniszterelnökében és az MLSZ elnökében, hinnünk kell bennük, mert ők mindketten nagyszerű vezetők, és az önök országának, ahogy Belgiumnak is, ilyen nagyszerű vezetőkre van szüksége.

Én nem szeretném Leekens úr nyakába varrni a teljes felelősséget ezért a szégyenteljes zakóért, de lehet, hogy kevesebb felszopás és több munka más eredményeket hozna. Bár, lófaszt. Leekens azt is mondta: ... mindenki az eredményekre gondol, de nem ez a legfontosabb. Azt látjuk, barátom. Gratulálok! Igaz, ez csupán egy szaros felkészülési mérkőzés volt, fátylat rá, majd kedden a skótok ellen! Vagy valami. Végül is Andorránál is van lejjebb, azon éppen most vagyunk túl.

Itt van aztán Szabó Zsolt kolléga, aki Szita Károllyal ellentétben nem volt III/II-es ügynök, Semjénnel ellentétben nem lőtte ki más emberek rénszarvasait, és nem is verte át egy csengeri háziasszony, mint Kósa Lajost, ámazonban sajtóhírek szerint egy belize-i offshore-számlán pihentet 1,2 milliárdot. (Ehhez képest ugye az nem hír, hogy a Brüsszel megállításában jeleskedő Lázár János 1,7 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatást felejtett el feltüntetni vagyonnyilatkozatában?) Első dolga az volt, hogy kiadott egy közleményt, amiben mindenkit befenyített, hogy rágalmazásért és lejáratásért így meg úgy, neki is tiszta a lelkiismerete és büntetőjogi felelősségének tudatában van. Aha. Aztán Szabó Zsoltot nem lehetett elérni Hatvanban, ellenben a lelkes fideszesek szitkozódva hajtották el az Index újságíróját, aki holléte felől érdeklődött. Szabó elmondhatta volna, hogy mi az igazság azzal szemben, amit Simicska lapjában állítanak róla. Aztán Szabó Zsolt feltűnt Vámospércsen, ahol nyilvános fórumot tartott (Némethszilus után szabadon), ahova a 24.hu stábja is szeretett volna bejutni. Nem jött össze. Az ajtóban álló két két kopasz ember nem engedte be őket, és azt sem voltak hajlandóak elmondani, hogy kik ők. Szerintük az nem lakossági fórum, hanem támogatói, és a támogatók nem így viselkednek, ahogy az újságírók, akik nemtomhogy viselkedtek. Szabó Zsoltot végül a hátsó kijáraton csempészték ki az emberei, nehogy a jóistenért kérdezni lehessen tőle. Pedig elmondhatta volna, hogy miért próbálják őt lejáratni azok, akik hazudnak róla.

Itt tartanak az elvtársak a 2018-as parlamenti választás előtt két kibaszott héttel. Menekülnek, bujkálnak, sunnyognak és kerülik a nyilvánosságot. Ezek az emberek hazudják naponta bele a pofánkba, minden szerencsétlenséget meglovagolva, holttestekre felkapaszkodva, hogy majd ők megvédenek minket. Kik? Ezek? Akik rettegve mondják le a nyilvános fórumaikat, akik verőlegényekkel védik magukat az újságíróktól, akiknek annyi gerincük nincs, hogy a nyilvánosságra került disznóságaikat az ország szemébe nézve legalább letagadják? Akik lassan már csak Facebook-monológokban adják elő az agyhalott dumáikat, de lefossák a bokájukat, ha meglátnak egy újságírót, aki nem a saját mikrofonállványuk? Ezek fogják megvédeni az országot? Ezek, akik szétlopják és a hátsó ajtón hordják kifele azt, amit az adót fizetők összekapirgáltak?

Semjén Zsolt, akinek svédországi mészárlása ügyében már a rendőrség nyomoz? Akiről újabb és újabb geciségek derülnek ki? Most éppen az, hogy a Dunagép Zrt. fizette a születésnapi buliját, a büfésátoros KDNP-s összejöveteleket, de még az édesanyja házát is féláron újították fel? Ez megvolt? Hogy cserében a Dunagép vezérigazgatója is jól járt, amikor szemet vetett egy zirci vadászterületre? És hogy ezzel nincs semmi baj? Hát persze, hogy nincs. Ha Semjént kérdezzük, akkor pláne:

a Dunagép valószínűleg szimpatizált a KDNP-vel, a KDNP-nek vannak szimpatizánsai, egyébként nagyon sok ember beszállt, ki pálinkával, ki borral, ki egy kis felvágottal. Mi ezzel a probléma, ha önszántukból egy KDNP-s nap szervezésében részt vettek?

Nincs ezzel semmi probléma. Semjén nem üzérkedett a befolyásával, kéz kezet most, paraszt, te meg húzzad az igát és szavazz a Fidesz-KDNP-re, különben mindmeghalunk.

Nem mondom, a Kétfarkú Kutyapárt 5 perces kotkodácsolása is viccses volt a köztévén, de szerintem az még inkább, hogy Juhász Péter valódi hírekkel hekkelte meg a műsort, ahova sajnos a választási kampány okán az ellenzéki pártok képviselőit is be kell engedni.

Mivel futok ki az időből már csak pár szót a méltatlanul elfeledett Farkas Flóriánról, aki a börtönből került a Parlamentbe, és akinek enyves kezét nem engedi el Orbán. Okkal. Lopott pénzből alapította a Lungo Drom-ot Farkas Flórián, Orbán Viktor milliárdokat elsíboló szövetségese - állítja a Célpontnak ,,Miniszter Flóri" egykori politikai szövetségese, akivel a kilencvenes évek legelején még egy másik cigány politikai szervezetet gründoltak. A férfi azt állítja, hogy 1992-ben a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségétől sinkófált el Farkas kétmillió forintot, amiből aztán megcsinálta a Lungo Dromot. A férfi, aki a börtönt is megjárta a Farkas Flóriánnal, azt állítja, amit mi is tudunk: a díszcigány azért fontos a Fidesznek, mert fixen tud szállítani több százezer roma szavazatot, ami kulcskérdés a Orbánéknak. Ez lehet a magyarázat arra, hogy a korábban a Hazafias Népfornttól, a Kisgazdapárton és a szocialistákon át a Fideszig minden politikai szervezetnél bepróbálkozó Farkas miért lehet a stratégiai szövetségese Orbánnak. Annak ellenére is, hogy a közelmúltban az általa vezetett ORÖ 1,7 milliárd forint közpénzt tüntetett el, a Parlamentben pedig nyolc év alatt egyszer sem szólalt fel. Lakatos Oszkár, aki 25 évig volt Flórián hevesi embere, a Célpontban azt állította, hogy a roma politikus 1994-ben még Horn Gyulával akart szövetséget kötni, de a volt miniszterelnök visszautasította, hogy büntetett előéletű embert segítsen a Parlamentbe. A cigány politikusok kész tényként kezelik, hogy Farkas és a Lungo Drom megkérdőjelezhető módszerekkel ugyan, da majdnem félmillió roma szavazatot tud szállítani a Fidesznek. Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint, ha ez a félmillió szavazat 2014-ben nem lett volna meg a Fidesznek nagyon távol lettek volna a kétharmadtól. Ez megmagyarázza, hogy a viselt dolgai ellenére miért olyan fontos a Fidesznek Farkas Flórián.

Hát így bizony. Bűnözők ejtették foglyul ezt az országot, és lehet fenyegetőzni, menekülni, mellébeszélni, a helyzet így áll. Szebb napokat, jó hétvégét, mi toljuk tovább ma is.


https://kolozsvaros.com/rovidek/hatso-ajton-menekulo-gyava-senkik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márki-Zay Péter: Volt-e akár Horthynak, akár Kádárnak olyan
  2018-03-24 23:04:47, szombat
 
  Márki-Zay Péter: Volt-e akár Horthynak, akár Kádárnak olyan gazdag gázszerelője vagy veje, mint Orbánnak?

Herczeg Márk
politika
ma 14:08


Miután Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kezdeményezte az ellenzéki pártok koordinációját, és már bemutatott több mint 50 jelöltet, akik szerinte a Fidesz-KDNP elleni legesélyesebb ellenzéki jelöltek, amennyiben a pártok hajlandóak megegyezni az együttműködésről. (Egyébként már legalább hat oldal ajánlgat esélyes ellenzéki jelölteket, ebben a cikkben bemutattuk ezeket, és hátteret is adtunk ahhoz, hogyan működhet az ellenzéki koordináció.)

Szombaton ezzel kapcsolatban tartott Veszprémben utcafórumot Kész Zoltánnal, aki azzal kezdte, hogy ,,ne féljünk, többen vagyunk", majd az önkormányzati dolgozóknak azt üzente: ne féljenek, ők nem a hatalomra esküdtek fel, hanem a köz szolgálatára, és az újságírók se féljenek, ők sem a tulajdonosokra esküdtek fel, hanem az objektív tájékoztatásra.

Márki-Zay Péter azzal kezdte, azt érzi, ahogy 1848-ban, 1956-ban vagy 1989-ben, úgy most is egyesült a nemzet, Orbánnak sikerült egyesíteni a nemzetet, igaz hogy nem maga mögött, hanem maga ellen. Ő, mint kiábrándult fideszes szavazó most nem lát olyan pártot, amelyik maradéktalanul kiállna egyszerre a demokrácia, a jogállam, a piacgazdaság és az európai integráció mellett, de az emberek kiállnak ezek mellett, és ha létrejönne egy többféle pártból álló kormány, az mind a négy alapértéket képviselné. Szerinte ha külön-külön nem is bízunk az ellenzéki pártokban, az lehet a garancia, hogy ők sem bíznak egymásban, így olyan garanciákat építenének a rendszerbe, hogy ne lehessen többé letéríteni Magyarországot a jó útról.

Szerinte a Fidesz-kormány erkölcsileg megbukott, és az ,,Orbán visszavonhatatlan árulása", hogy korábbi önmagával is szembemenve minden nyugat-európai, keresztény barátunkkal harcban áll, miközben Putyinról és Erdoganról csak jó véleménnyel van. Pedig 600 ezer magyar vándorolt külföldre, és valamiért jellemzően nem Erdogan vagy Putyin országába mennek, hanem abba a Nyugat-Európába, ahová a fideszes képviselők rettegni járnak ki - mondta.

Márki-Zay szerint annyira túltolták a megfélemlítést, hogy már egy esélytelen, de az ellenzék megosztására alkalmas jelöltet is képesek megfenyegetni, akár az állása elvesztésével is, tehát a rendszer még a saját logikájával szemben is a terrorra és a megfélemlítésre épít. ,,Most igazán van esélyünk" - mondta.
Fotó: Halász Júlia/444

Mivel ma már egy állami hivatali dolgozót is megfenyegethet a főnöke, ha lájkolni meri az ő Facebook-oldalát, Márki-Zay szerint:

,,Ilyen rendszerben Rákosi óta nem éltünk, a Kádár-rendszer is toleránsabb volt, mint az orbáni hatalom, ahol a miniszterelnök bosszút ígér március 15-én."

Márki-Zay beszédének legmeglepőbb része az volt, hogy feltette a kérdést: volt-e akár Horthynak, akár Kádárnak olyan gazdag gázszerelője vagy veje, mint Orbán Viktornak? Horthy Miklósról azt mondta, még ő is messze magasabban volt erkölcsileg, mint Orbán, mivel a kormányzónak 1920-ban 200 hold földje volt, és amikor 1944-ben elhagyta az országot, akkor is 200 hold földje volt Kenderesen. ,,Hol van ettől Orbán Viktor? Egészen máshol tartunk ma" - mondta.

Végül megint azt kérte, hogy listán mindenki szavazzon szíve szerint, egyéniben meg a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, Veszprémben például Kész Zoltánra. Szerinte az ellenzéknek azért is példát kell mutatniuk együttműködésből, mert egy esetleges kormányváltásnál amúgy is együtt kell majd működniük. (Index)

https://444.hu/2018/03/24/marki-zay-peter-volt-e-akar-horthynak-akar-kadarnak-oly an-gazdag-gazszereloje-vagy-veje-mint-orbannak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesélj még, János!
  2018-03-24 23:02:16, szombat
 
  Mesélj még, János!

Swan Edgar | Ma | 13:28

Véletlenül egymás után jelent meg a két hír az MTI-n, de szándékolatlanul is jól sikerült. Most csak a címeket teszem ide, egymás alá, jó? Jó.

Megkezdődött szombaton a Sebestyén Ádám nevét viselő és huszonegyedik alkalommal megrendezett székely mesemondó verseny a Bács-Kiskun megyei Vaskúton.

A kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

Mesélj még, János!
https://kolozsvaros.com/rovidek/meselj-meg-janos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kazah válogatott beavatkozott a választási kampányba: haza
  2018-03-24 22:57:15, szombat
 
  A kazah válogatott beavatkozott a választási kampányba: hazai pályán kaptunk ki a világ 136. válogatottjától

Uj Péter
FUTBALL
március 23., péntek 21:31


Geroges Leekens újdonsült szövetségi kapitány szűzmeccse igazán nem ígérkezett nehéznek: a világ egyik leggyengébb válogatottját, a FIFA-ranglistán még Andorránál is hátrébb sorolt (136.) Kazahsztánt hívtuk meg egy barátságos összecsapásra az Üllői útra.
Szép volt, fiúk!Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Ehhez képest a 10. percben már 2-0-ra vezettek a vendégek. Nevetséges védelmi hibákkal sikerült előnyhöz juttatunk őket. A 21. percben Szalai Ádám szépíteni tudott, de újabb negyed óra múlva már megint kétgólos előnyben volt Kazahsztán: 1-3.

A második félidőben is folytatódott a kínos, labdarúgásnak alig nevezhető szédelgés a pályán. A közönség fütyült, és máris Leekens lemondását követelte. A félidő közepén a legelkötelezettebb szurkolói csoportok egyszerűen otthagyták a meccset.

Németh Krisztián egy rossz kazah felszabadítás után nagy góllal szépített 2-3-ra, de ennél többre nem futotta a csapat erejéből. A kínosnál is kínosabb vereséggel kezdte Leekens magyarországi karrierjét. Ha lesz neki olyan egyáltalán.

Kedden Skócia ellen lép pályára a magyar válogatott.

Magyarország-Kazahsztán 2-3 (1-3)

Groupama Aréna, 9038 néző, v.: Tomasz Musial (lengyel)
Gólszerzők: Szalai (21.), Németh (68.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)
Sárga lap: Kleinheisler (47.), Otigba (54.), illetve Posztnyikov (23.), Bejszebekov (55.)

Magyarország:
Gulácsi Péter - Bese Barnabás (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre (Hangya Szilveszter, a szünetben) - Kleinheisler László (Pátkai Máté, 73.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 68.), Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja (Böde Dániel, 76.), Szalai Ádám, Ugrai Roland (Németh Krisztián, a szünetben)

Kazahsztán:
Nenad Erics - Szerhij Malij, Jevgenyij Posztnyikov, Dmitrij Somko, Abzal Bejszebekov - Iszlambek Kuat (Jeldosz Ahmetov, 84.), Baujrzsan Iszlamhan (Dmitrij Mirosnicsenko, 93.), Baktijar Zajnutgyinov (Magomed Paragulgov, 73.) - Jerkebulan Szeidahmet (Jurij Percuh, 60.), Roman Murtazajev (Gafurzsan Szujumbajev, 88.), Szerhij Hizsnicsenko (Jerkebulan Tungisbajev, 76.)

https://444.hu/2018/03/23/es-vegul-sikerult-a-bravur-hazai-palyan-kaptunk-ki-a-vi lag-136-valogatottjatol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már az elégtétel, vagy még csak a pitiáner megfélemlítés?
  2018-03-24 22:56:24, szombat
 
  Ez már az elégtétel, vagy még csak a pitiáner megfélemlítés?
Molnár Bálint | Ma | 18:04

A hír, amire legyintsünk megint, mert van ennél fontosabb bajunk is raklapnyi: szórja mint megélhetési fideszes a közpénzt a rendőrség az 50 ezres büntetéseket a diáktüntetéseken részt vevő fiataloknak, újságíróknak. Nyugi, nyugi. Nem csupán a diákokat basztatja a rezsim. A február 23-ai és a március 15-ei diáktüntetésen újságíróként, fotósként a munkájukat végző magyar polgárokat is tömegesen igazoltatta, beidézte, illetve szabálysértés miatt meg is büntette a rendőrség. Miért? Mert megsértették a közlekedési szabályokat. Nem nagyon, csak egy kicsit, de éppen eléggé ahhoz, hogy a karhatalom megtalálja az indokot a vegzálásukra. Merthogy miután tüntetni merészeltek a minőségi oktatási rendszerért, miután hatalmaséknak két nemzetstratégiai sorosozás között nem fussa az érdeklődéséből annyira sem, hogy szóbaálljanak ezekkel a fiatalokkal - szentségtörés! - a tünetés után az úttesten vonultak.

Tehát azon a nemzeti ünnepnapon, amikor Orbán Viktor hörgő kappanhangon ünnepileg és félreérthetetlenül megfenyegetett mindenkit, aki nem az ő hamis kottájából vinnyogva retteg a sarokban, aki nem ad hálát minden nap azért, hogy ebben a minden világok legjobbikában élhet egyik rezsicsökkentéstől a másikig, vagy egyik Erzsébet-utalványtól a köveztkező választásig, a diákok tüntettek. Az újságírók, fotósok pedig a munkájukat végezték. Beszámoltak arról, hogy a korrupt kormány védelmében menetelők mellett a diákok is utcára vonultak. Igaz, ők nem a rezsimet éltették, hanem sokadszorra kísérelték meg elégedetlenségüket az illetékesek tudomására hozni. Próbálkozásaik természetesen dugába dőltek, ám a fideszes pártállam részéről nem maradhatott megtorlás nélkül a megmozdulás.

Csak zárójelben teszem ide: mindeközben egy vidéki gimnázium három végzős, azaz érettségi előtt álló tanulóját vonták polgári védelmi kötelezettség alá. Senki mást, csak azt a három diákot, akik a februári diáktüntetést szervező Diákvagyok Mozgalom felhívására február 19-én nem mentek iskolába. Zárójel bezárva.

Nagyon nem szeretném idecitálni, milyen volt az, amikor az éjjel soha nem érhet véget dallamára, minden előzetes bejelentés nélkül utcára vonuló tömegek teljesen megbénították a fővárosi közlekedést a dicsőséges magyar futball válogatott történelmi Eb-szereplése kapcsán. Pedig nem volna haszontalan tudni, akkor hány embernek postáztak szabálysértésre vonatkozó határozatot.

Nem szívesen teszem fel a kérdést, hogy a randalírozó ultrákkal, a Városligetben emberi csontokat törő verőlegényekkel, a választási irodánál erőt demonstráló kopaszokkal szemben is ilyen példás gyorsasággal járt el a rendőrség, mert a választ pontosan tudom.

De így is van ebben az egészben valami kurvára irritáló és dühítő. Most akkor ez már az elégtétel, vagy még csak a pitiáner, gyáva szarokra jellemző megfélemlítés? Ez már a megtorlás, vagy az oly nagyon jól ismert példastatuálás, elrettentés, az önérdekérvényesítési potenciál szájbarúgása? A teljhatalomban pöffeszkedő, korrupt ügyeikből ki sem látszó, hátsó ajtókon menekülő állampárti urak milyen emberi minőségéről tesz tanúbizonyságot az, hogy miközben felháborodottan tagadják, hogy ők rendőrállamot, pláne diktatúrát építenének, a választás előtt pár héttel kamaszokat és újságírókat basztatnak? Hangsúlyozom: olyan fiatalokat, kamaszokat, akiknek zöme minden bizonnyal nem rendelkezik önálló keresettel, akiknek 50 ezer forint ki tudja hány heti, havi zsebpénzt jelent. Ez még csak nem is egyszerű pitiánerség, ez a nagybetűs aljasság.

Az óvodában is golyóálló mellényben gusztustalankodó kisembernek arra nem futotta a nemzeti bátorságából, hogy férfiasan szóbaálljon ezekkel a diákokkal. Az, hogy a politikai ellenségeit szarba sem veszi, és nem érzi méltónak őket arra, hogy a szemükbe nézzen, szintén szánalmas, de most hagyjuk. Viszont az, hogy ezeket a fiatal, a közösségi jogaikkal élő, a hatalmat jogosan kritizáló embereket nem volt hajlandó meghallani, cserében mondvacsinált, hajánál fogva rángatott indokokra hivatkozva rájuk uszítja a hatóságokat, egyenesen gyomrot forgató. Ez Orbán rezsimjének egyik tartópillére: megszívatni azokat, akik képesek és hajlandóak az önálló gondolkodásra.

Ez a sztori erkölcsi értelemben akkor sem védhető, ha a jogászkodásból zsíros egzisztenciára szert tett szélhámosok ráhúzzák a jogi magyarázatot, amely szerint legitim ez a fajta bírságolás. Ez a gyáva módszer azoknak a sajátja, akik nem hajlandóak tudomásul venni azt, ami körülöttük történik, akik ezekben a pillanatokban is hiszik: ha a híveiknek bebizonyítják, hogy bárkit képesek eltaposni, aki szembehelyezkedik velük, akkor ezzel az örök hatalomban maradásukat is megvették. Kétségem nincs afelől, hogy Orbán személyesen uszította a rendőröket diákokra, újságírókra. A stadionok szétlopott országában, ahol a közpénzek ezermilliárdjai kerültek a fideszes holdudvar nevére, az ipari harácsolásért hátbaveregetés, az úttesten közlekedésért 50 ezer forintos bírság jár. Ezeknek nincs már semmiféle kapcsolatuk a valósággal, úgyhogy bármi történik is április 8-án, a visszaszámlálás számukra már rég elindult. Ha képes lennék empátiával viszonyulni hozzájuk, akkor azt mondanám, hogy a saját érdekükben remélem, hogy ragaszkodnak a törvényes, választások útján történő bukáshoz. De leszarom, aggódjon miattuk az édesanyjuk.

Az ország nem fideszes része ellen vívott harcában Orbán mindenféle arányérzékét elveszítette. Mert bár joggal hiszi, hogy a diákok iránti társadalmi szolidaritás annyira alacsony, hogy bármilyen retorzió belefér, annak nem szokott jó vége lenni, ha egy teljhatalommal uralkodó, gyáva senki a fiatal generáció, vagyis a jövő ellen fordul. Ez a generáció, amelyiket most undorító 50 ezres bírságokkal próbálnak elhallgattatni, jobb belátásra téríteni, ez a generáció fogja írni a jövőt. Azt a jövőt, amelyben Orbán Viktor és dicstelen bandája a jól megérdemelt helyére kerül. A fiatal, demokrata, lázadó forradalmár, aki a saját népe ellen fordult, aki a karhatalom segítségével, aránytalan rendőri fellépéssel védte saját irháját. Gyerekekkel szemben is.


https://kolozsvaros.com/2018/03/24/ez-mar-az-elegtetel-vagy-meg-csak-a-pitianer-m egfelemlites/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor korlátozná a Facebookot
  2018-03-23 21:41:22, péntek
 
 
Orbán Viktor korlátozná a Facebookot


2018. március 23. - 07:09
VálasztásVéget ért a V4-ek tanácskozása az EU-csúcs előtt, és Orbán Viktor megragadta az alkalmat, hogy belerúgjon a Facebookba.

A tanácskozáson szó volt a Facebook botrányos szerepéről az Egyesült Államok választási kampányában, és a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy a közösségi portál adatbázisát nemhogy üzleti, de még politikai kampányok céljaira is felhasználják.


https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10156060247556093/

Orbán Viktor a rövid videós összefoglalójában közölte, egyetértés született arról, hogy ezt megakadályozzák, főleg azt, hogy illegális eszközöket is bevessenek. Mint elmondta, ezzel kapcsolatban estére végleges döntést hoznak. (index.hu)


https://civilhetes.net/orban-viktor-korlatozna-a-facebookot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6147 oldal   Bejegyzések száma: 61467 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 839 db bejegyzés
Összes: 63259 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2507
  • e Hét: 2507
  • e Hónap: 267218
  • e Év: 900647
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.