Belépés
zozhyka.blog.xfree.hu
Legyek álmod és megfejthetsz,legyek rózsa és szerethetsz!Legyek az út és elviszlek,legyél igaz és elhiszlek! Zozhyka ...
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Folytatás
  2010-07-04 01:12:10, vasárnap
 
  Ez a napló átköltözik ide:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi sem úsztuk meg...
  2010-05-17 21:32:59, hétfő
 
 
Itt van az ősz itt van újra....no de már május közepén? 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Május
  2010-05-01 17:04:49, szombat
 
 Május az év ötödik hónapja a Gergely-naptárban, 31 napos. Nevét Maiáról (Maia Majestas) kapta, aki egy ősi termékenységistennő volt a római mitológiában. A 18. századi nyelvújítók szerint a május: zöldönös. A népi kalendárium Pünkösd havának nevezi. Az Ikrek havának is nevezik.

A horoszkóp csillagjegyei közül az alábbiak esnek májusra:
o Bika: (április 20-május 20) és
o Ikrek: (május 21-június 20).
A májusi égbolton a Nap az állatöv csillagképei közül a Koson és a Bikán halad át.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A katasztrófa árnyékában
  2010-04-26 12:06:10, hétfő
 
 A csernobili atomkatasztrófa 1986. április 26-án történt az ukrajnai (akkor a Szovjetunió tagállama) Pripjaty és Csernobil városok melletti atomerőműben. Ez az eset volt az atomenergia felhasználásának történetében a majaki után a legsúlyosabb katasztrófa. A védőépületek hiánya miatt radioaktív hulladék hullott a Szovjetunió nyugati részére, valamint Európa más részeire és az Egyesült Államok keleti részére. A mai Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország területén hatalmas területek szennyeződtek, kb. 200 000 embert kellett kitelepíteni. A radioaktív hulladék kb. 60%-a Fehéroroszországban hullott le.

A baleset hatására megkérdőjeleződött a szovjet atomenergiaipar biztonságossága, ami évekre lassította fejlődését, a szovjet kormánynak pedig le kellett állnia a titkolózással. Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország a mai napig érzi a katasztrófa hatását, nagy költségeket jelent a területek tisztítása, valamint az áldozatok egészségügyi ellátása. Nehéz megítélni, pontosan hány ember halálát okozta a katasztrófa, mert sokan csak később haltak meg a szövődményekben (például rákban), és vannak, akik még ma is élnek, de nem lehet eldönteni, betegségüket a katasztrófa okozta-e. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 56 közvetlen áldozatot tart nyilván: 47 munkást és 9 gyermeket, akik pajzsmirigyrákban haltak meg; valamint úgy becsüli, hogy kb. 4000 ember fog még meghalni ezzel kapcsolatos betegségekben (a korábbi becslések 30-40 000 többlet halálesetről szóltak, ezt később korrigálták 4000-re; az európai lakosság [közel 100 millió fő] 20%-a statisztikailag rákban hal meg, így a Csernobil miatti halálesetek statisztikailag nem kimutathatók, mely azt jelenti, hogy a természetes ingadozáson belül van ezen esetek száma).

Megjegyzendő, hogy a pajzsmirigyrák korai felismerés esetén közel 100%-os hatékonysággal gyógyítható, és mivel a hatóságok készültek a többlet pajzsmirigyrákos esetekre, ezért mindössze 9 gyermek halálát okozta a többlet sugárterhelés. Nem elhanyagolható azonban, hogy a legfőbb halálozási ok a katasztrófával kapcsolatosan pszichés eredetű volt. A - többségében alaptalan - félelemkeltés egyik jellemző példája az Európában tapasztalható abortuszok számának növekedése, mely a balesetet követő hetekben közel 40 000 többlet művi vetélést jelentett. Ezek a meg nem született gyermekek is a robbanás áldozatai, holott az akkoriban születettek között mutációval, születési rendellenességgel stb. összefüggő többlet előfordulást sehol sem tudtak kimutatni. (Fontos a többlet szó hangsúlyozása, ugyanis még az ipari forradalom előtt is előfordult, hogy gyerekek például nyitott gerinccel születtek, azonban ennek relatív gyakorisága nem volt alacsonyabb a mainál, az akkori eseteket pedig bajosan lehetne a nukleáris ipar nyakába varrni.)

Ezeket az adatokat többek közt a Greenpeace sem tartja pontosnak, 2006-ban a katasztrófa 20. évfordulója alkalmából rendezett kampányukra összefoglalót készítettek az egészségügyi hatásokról, ahol nagyságrendekkel több áldozatról írnak. Fontos megállapítani azonban, hogy a nemzetközi tudóstársadalom egyértelműen a NAÜ eredményeivel és következtetéseivel ért egyet, mivel azokat pontosan dokumentált, hatóságilag hiteles mérések támasztják alá. A zöldszervezetek előszeretettel érvelnek ezen adatok tudatos meghamisításának tényével, azonban a mértékadó folyóiratokban egyértelműen az NAÜ mellett állnak ki a tudósok - a Greenpeace érvrendszere szerint a teljes nemzetközi fizikus, biológus és hasonló szaktekintélyek világméretű összeesküvéséről van szó.

A csernobili atomerőmű (é. sz. 51° 23′ 14″, k. h. 30° 06′ 41″51.3872222222, 30.1113888889) az ukrajnai Pripjaty városa mellett áll, 18 kilométerre Csernobil várostól, 16 km-re Ukrajna és Fehéroroszország határától, Kijevtől 110 km-re északra. Az erőmű négy atomreaktorból állt, mindegyik 1 GW teljesítményű, és a négy reaktor együtt Ukrajna áramtermelésének 10%-át adta a baleset idején. Az erőmű építése az 1970-es években kezdődött, az 1. reaktort 1977-ben adták át, a három következőt 1978-ban, 1981-ben és 1983-ban. Két további, azonos teljesítményű reaktor állt építés alatt a katasztrófa idején. A reaktorok típusa RBMK-1000 volt.

1986. április 26-án, szombaton, hajnali 1:23:58-kor a csernobili atomerőmű 4-es reaktora gőzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás.

A baleset okáról két, egymásnak ellentmondó hivatalos elmélet született. Az első, amely 1986 augusztusában jelent meg, egyértelműen az erőmű üzemeltetőit okolta. A második, 1991-ben megjelent elmélet szerint az RBMK reaktor tervezési hibájából következett be a katasztrófa, pontosabban a szabályzórudak miatt. Mindkét elméletet támogatják különböző csoportok, köztük a reaktor tervezői, az üzemeltetők és a kormány. Egyes független szakértők szerint egyik elmélet sem igaz teljes egészében.

Egy másik fontos tényező, ami hozzájárult a katasztrófához, az volt, hogy az üzemeltetőket nem értesítették a reaktor egyes hibáiról. Egyikük, Anatolij Sztyepanovics Gyatlov állítása szerint a tervezők tudták, hogy a reaktor bizonyos körülmények közt veszélyes, de szándékosan titkolták ezt a hibát. Ehhez hozzájárult még, hogy a kezelőszemélyzet nagyrészt olyanokból állt, akiket nem az RBMK típusú reaktorokhoz képeztek ki: az igazgatónak, V. P. Brjuhanovnak szénfűtésű erőművekhez volt képesítése és tapasztalata. Főmérnöke, Nyikolaj Fomin szintén a hagyományos erőművekhez értett, Anatolij Gyatlov pedig, a 3. és 4. reaktorok főmérnökhelyettese csak kisebb atomreaktorok területén rendelkezett tapasztalattal, pontosabban a VVER reaktorok kisebb változataival, amelyeket a Szovjetunió atomtengeralattjáróihoz terveztek.

A hibák részletezve:

* A reaktorban igen magas volt a pozitív üregtényező. Ez azt jelenti, hogy ha a reaktor hűtővizében gőzbuborékok keletkeznek, a láncreakció felgyorsul, és ha nem avatkoznak közbe, szabályozhatatlanná válik. Ami még rosszabb, alacsony teljesítménynél ezt nem ellensúlyozták más tényezők, ami a reaktort instabillá és veszélyessé tette. Hogy a reaktor alacsony teljesítmény mellett veszélyesebb, ellentmondott a logikus következtetéseknek és az üzemeltetők nem tudtak róla.

* Még fontosabb hiba volt a szabályzórudak tervezési hibája. Az atomreaktorokban a szabályzórudakat azért teszik a reaktorba, hogy lassítsa a reakciót. Az RBMK reaktorokban azonban a rudak vége grafitból készült, a hosszabbítók (a szabályzórudak végén található 1 méter hosszú rész) üregesek voltak, vízzel megtöltve, a közepe pedig - ami tulajdonképpen az egésznek a lényege, ez nyeli el a neutronokat, hogy lassítsa a reakciót - bórkarbidból készült.

Az első pár pillanatban, amikor a szabályzórudakat a reaktorba illesztették, nem a neutronelnyelő vízzel töltött rész került be, hanem a grafitvég. A grafit neutronmoderátor, ami nem lassítja a reakciót, hanem segíti. A szabályzórudak aktiválásánál tehát az első pár másodpercben a rudak növelték a reaktor sebességét, nem pedig lassították. Erre a kezelőszemélyzet nem számított és nem is tudhatott róla.

* A kezelők nem pontosan úgy hajtottak végre mindent, ahogy kellett volna, részben azért, mert nem ismerték a reaktor tervezési hibáit. Több egyéb szabálytalanság is hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez, többek közt az, hogy a biztonsági emberek és az üzemeltetők nem kommunikáltak egymással eléggé.

Az üzemeltetők a reaktor biztonsági rendszerei közül többet is kikapcsoltak, amit szigorúan tilos megtenni, kivéve ha magukban a biztonsági rendszerekben van hiba.

A kormány 1986 augusztusában kiadott jegyzőkönyve szerint az üzemeltetők legalább 204 szabályzórudat eltávolítottak a reaktorból, így csak 7 maradt benne (összesen 211 volt ebben a fajta reaktorban). A reaktor technikai útmutatói szigorúan tiltják, hogy 15-nél kevesebb szabályzórúddal működtessék az RBMK-1000 reaktort.

A katasztrófa

A radioaktív kihullás mértéke

1986. április 25-én a 4. reaktort ideje volt leállítani a rendszeres karbantartási munkálatok céljából. Úgy döntöttek, kihasználják a lehetőséget arra, hogy teszteljék, a reaktor turbinagenerátora képes-e arra, hogy a külső forrásból származó áram hiánya esetén elég elektromosságot termeljen a biztonsági rendszerek (különösen a hűtővízszivattyúk) működtetéséhez. A csernobilihez hasonló reaktoroknak egy pár dízelgenerátoruk van ilyen esetekre, de ezek nem lépnek működésbe azonnal - a reaktort tehát arra akarták használni, hogy pörgesse fel a turbinát, ami ezután leválik a reaktorról, és saját inerciája miatt forog tovább. A teszt célja az lett volna, hogy megtudják, a turbinák képesek-e működtetni a szivattyút, míg beindulnak a generátorok. A tesztet korábban egy másik reaktoron sikerrel végrehajtották (a biztonsági rendszerek kikapcsolása nélkül), és az eredmény negatív lett (a turbinák nem voltak képesek működtetni a szivattyúkat), de azóta történtek kisebb fejlesztések a turbinákon, és emiatt szükségét érezték egy újabb tesztnek.

* 1986. április 25-én, pénteken hajnalban 1:00 órakor megkezdték a 3,2 gigawatt hőteljesítmény csökkentését.
* 13:00 órára a teljesítmény 1,6 GW-ra csökkent, ekkor a reaktorról lekapcsolták az egyik turbinát.
* 14:00 órakor a villamos elosztóközpont értesítette a csernobili Lenin Atomerőművet, hogy a közelgő hétvége ellenére a vártnál nagyobb a fogyasztók energiaigénye. Ezért a teljesítmény további csökkentését megszakították.
* 23:10-kor közölte a Központ, hogy végre lecsökkent a fogyasztók energiafelhasználása, a 4-es blokk lekapcsolható a hálózatról. Így a késedelemtől kissé elfáradt újítók hozzákezdhettek biztonságfokozónak szánt ötletük megvalósításához.

A fiatal villamosmérnökök elsősorban a szivattyúk villamos energiaellátására ügyeltek. Nem vették figyelembe a John Archibald Wheeler és Wigner Jenő által már az 1940-es években Hanfordban felismert veszélyt: az alacsony teljesítményű reaktorüzemeltetés során bekövetkező xenon-mérgezés instabillá teszi a reaktort. Így érkezett el a szombati nap, április 26-a, az ortodox naptár szerint nagyszombat. Húsvétra a szakértők is, a döntéshozók is hétvégi házaikba utaztak. (A legtöbb üzemzavar hétvégi hajnalokon szokott bekövetkezni.)

Bár a teljesítménycsökkenés mértéke csaknem elérte azt a szintet, amit a biztonsági előírások már tiltanak, az üzemeltetők folytatták a kísérletet, és úgy döntöttek, mindössze 200 MW-ra emelik a teljesítményt. A csernobili négyes reaktorban a felszaporodott reaktorméreg miatt a szabályzat szerint megengedettnél jóval nagyobb mértékben kiemelték a legtöbb szabályozórudat. A kísérlet részeként április 26-án hajnali 1:05-kor a vízpumpákat bekapcsolták; az általuk okozott vízmennyiség szintén túllépte a biztonsági előírásokban meghatározott mennyiséget. A vízmennyiség 1:19-kor még tovább növekedett, és mivel a víz is elnyeli a neutronokat, további szabályzórudakat kellett kivenni.

1:23:04-kor a kísérlet kezdetét vette. Az ellenőrzőpanelen semmi nem jelezte a reaktor instabil állapotát, és valószínű, hogy az üzemeltetők közül senki nem volt tudatában a veszélynek. A vízpumpákat ellátó áramforrást elzárták, és ahogy a turbinagenerátor vette át a működtetésüket, a vízmennyiség csökkent. A turbina lekapcsolódott a reaktorról, amiben nőni kezdett a gőzmennyiség. Ahogy a hűtőfolyadék kezdett felforrósodni, gőzbuborékok keletkeztek a hűtőcsövekben. A csernobili RBMK reaktornak magas a pozitív üregtényezője, ami azt jelenti, hogy a víz neutronelnyelő hatása nélkül a reaktor ereje gyorsan nő, működtetése egyre veszélyesebbé válik.

1:23:40-kor az üzemeltetők megnyomták az AZ-5 (,,Vészhelyzet elleni védelem 5") gombot, ami elindította az összes szabályzórúd azonnali visszaillesztését (,,scram"). Nem tudni, hogy ezt azért tették, mert már észlelték a vészhelyzetet, vagy csak azért, mert befejezték a kísérletet és le akarták állítani a reaktort a karbantartás megkezdéséhez. Rendszerint úgy tartják, a váratlan teljesítménynövekedés miatt nyomták meg a gombot, Anatolij Gyatlov azonban, aki a csernobili atomerőmű helyettes főmérnöke volt a robbanás idején, így ír könyvében

,,01:23:40 előtt a központosított irányítórendszerek (...) nem jeleztek olyan változást a paraméterekben, ami igazolhatta volna a scramet. A nyomozóbizottság (...) hatalmas mennyiségű anyagot gyűjtött össze és elemzett ki, és, ahogy a jelentésben leírta, nem tudta eldönteni, miért rendelték el a scramet. Nincs ok arra, hogy az okát keressük. A reaktort egyszerűen ki akarták kapcsolni a kísérlet befejeztével."

Mivel a szabályzórudak visszaillesztése sokáig tartott (18-20 másodpercig), a rudak üreges végei és a hűtővíz ideiglenes eltávolítása miatt a scram növelni kezdte a reakció mértékét. A túlzott energiakibocsátás a szabályzórudak deformálódását eredményezte. A rudak megakadtak, mikor alig egyharmaduk volt beillesztve, és nem voltak képesek leállítani a reakciót. 1:23:47-re a reaktor teljesítménye 30 GW-ra ugrott, a normális teljesítmény tízszeresére. Az üzemanyagrudak olvadni kezdtek, és a gőz nyomása egyre nőtt. Ez gőzrobbanást eredményezett, ami megsemmisítette a reaktor fedelét, összezúzta a hűtőcsöveket és lyukat robbantott a tetőbe.

A reaktort nagy mérete és a költségek miatt nem látták el teljes burkolattal, emiatt a radioaktív szennyezés a légkörbe került. Miután a tető egy része lerepült, az oxigén beáramlása, valamint a reaktor igen magas hőmérséklete miatt grafittűz tört ki, ami nagyban hozzájárult a radioaktív anyagok terjedéséhez és a környező terület szennyezéséhez.

Nem teljesen tudni, pontosan milyen sorrendben történtek az események 1:22:30 után, mert az állomás feljegyzései nem állnak összhangban a szemtanúk beszámolóival. Fentebb a legtöbbek által elfogadhatónak tartott eseménysor áll, eszerint az első robbanás 1:23:47 körül történt, hét másodperccel a scram elrendelése után. Néha felmerül, hogy a robbanás a scram előtt vagy közvetlenül utána következett be (ez volt a balesetet tanulmányozó szovjet bizottság véleménye). Ez azért fontos, mert ha a reaktor jó pár másodperccel a szabályzórudak beillesztése után került kritikus állapotba, a hiba a rudak tervezésében keresendő, ha azonban a scrammal egyidőben történt a katasztrófa, a működtetők a felelősek. 1:23:39-kor Csernobil területén enyhe szeizmikus mozgást észleltek, hasonlót egy Richter-skála szerinti 2,5-ös földrengéshez. Ezt okozhatta a robbanás, de lehet teljesen véletlen is. A helyzetet bonyolítja, hogy a scram gombot egynél többször nyomták meg, és aki megnyomta, két héttel később meghalt sugárbetegség következtében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vízcsapból is Daróczi
  2010-04-16 21:54:53, péntek
 
  Azthiszem ez már kezd a túlzás kategóriába esni...Amit ez a minősíthetetlen magyar média művel ebben a Daróczi ügyben az már enyhén szólva is kritikán aluli.Félreértés ne essék,minden tiszteletem az elhunyté,de könyörgöm azért ne csináljunk már belőle atyaúristent!A vízcsapból is Daróczi folyik.A startlapot nem lehet úgy megnyitni,hogy valahol ne szerepeljen a neve...és amit egyes online újságok művelnek,különösen a story online,az már minősíthetetlen.Ki ez az ember aki ennyi média figyelmet érdemel?Ki ő?Csak megemlítem,hogy egy olimpiai bajnok labdarúgó is most halt meg,el is temették,negyed ennyit nem foglalkozik vele a média,pedig talán ő jobban megérdemelné..(Varga Zoltán).Valahogy ugyanaz az érzés kerít hatalmába mint Zámbó Jimmy halálakor.Amikor a csapból is ő folyt,pedig ugyanakkor halt meg egy bizonyos Sinkovits Imre is aki mellesleg a nemzet színésze volt,és fele annyi figyelmet sem kapott mint Jimmy barátunk.Most ugyanez játszodik le.Ha meghalt szegény,legyen akárki,hagyjuk már békében nyugodni,csak azért kreálni minden fajta mende mondákat,hamis valótlan dolgokat,hogy nagyobb legyen az olvasottságunk enyhén szólva is minősíthetetlen.Mondom különösen érvényes ez a story onlione-ra.Amit művelnek az már szinte kegyelet sértő kategória,és már a végletekig unalmas,hogy a vízcsapból is ez folyik,főleg úgy,hogy számtalan ember küzd ennél sokkal nagyobb problémákkal ebben az országnak nevezett akármiben... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kire (ne) szavazzunk?
  2010-04-07 19:11:27, szerda
 
 A választások közeledtével érdemes egy kicsit körülnézni kikre is érdemes szavaznunk vagy nem szavaznunk.Egy valamiben biztos lehetsz kisember te aki olvasol.Akárki is kerül hatalomra neked aligha lesz jobb.Ugye nem hiszed azt,hogy bármelyik párt bármelyik tagja is mond egyetlen egy szó igazat is?Hát ha nem tudod közlöm veled a szomorú valóságot: mind hazudik!Mind!Egyiküket sem érdekli egy iciripicirit sem,hogy holnap lesz-e miből élned,lesz e munkahelyed,tudod e fizetni a számlákat és a hiteleket.lesz-e házad télire.tudod-e fizetni a fűtésedet stb.Hidd el cseppet sem érdekli ez őket,csak egy valami,hogyan tudjanak még többet leakasztani maguknak akár a te teljes nyomorba döntéseddel kisember!Szavazz hát arra aki szerinted még mindig a legkevesebbet hazudik,akitől úgy gondolod sorsod akár csak 1%-al is jobbra fordulhat,de megsúgom ilyen aligha lesz.
Nos mi is a felhozatal?Nézzük csak:

A nyolc éve hatalmon lévő MSZP.talán valamikor jót akartak,vagy talán úgy adták be.Mindenesetre kormányzásuk végére,elérték azt ami azért keveseknek sikerülhet büntetlenül:Emberek tízezereit taszították a teljes totális nyomorba és kilátatlanságba,kétségbeesésbe.Emberek ezrei veszítették el az állásaikat,házaikat,otthonaikat.Családok százai mentek tönkre.Számtalan helyen nem telik tűzelőre,fűtésre,villanyra.A bankok szemétségeiről nem beszélve,amit képtelenek voltak megállítani vagy nem is igazán akartak...Büszkék lehetnek magukra a fiúk.Igazából nem találok semmi olyasmit ami miatt mellettük tenném le a voksom.Ha te még látsz olvasó,hát akkor tedd azt!

Aztán itt van a nyolc évet végigaszisztáló saját magukat igaznak már-már hősnek beállító FIDESZ.
Érdekes módon ellenzékbe vonulva mindig tudták mit kéne tenni,de majd ha oda kerülnek vajon tudják-e?Az elmúlt nyolc évnyi ténykedésük nem abból állt kisember,hogy téged védjenek,hanem csak,hogy állandóan ellentmondjanak a kormánypártnak,függetlenül attól,hogy azok éppen jót vagy rosszat tettek.Mondhatnám úgyis ők a dumamatyik.Valószinűleg rövidesen ővék a pálya,meglehet mutatni.Én ővelük sem vagyok igazán kébékülve,de kétségtelenül szimpatikusabbnak tünnek mint a nyolc éve hatalmon lévő népnyuzó ellenfelük.

És feltünt az új erő a Jobbik,ők sokmindent mondanak tesznek amivel egyet értek,de sokmindent amivel viszont nem.Igazából zavaró a helyenként alpári stilus és mód amit képviselnek,bár lehet ebben az országban ez a járható út.És talán nem is maga a párt képviseli igazán ezt a stilust hanem a hozzá tömörült szimpatizánsok.Ha hatalom közelébe kerülnek nem tudom mit tesznek vagy tennének,úgy tünik nekik sem az emberek jobb megélhetése az elsődleges.Ennek ellenére kellenek,megkell,hogy valaki mozgassa már ezt az állóvízet,és sokkal inkább szimpatikusabbak mint az elöző kettő versenyző.

A futottak még kategória jeles képviselője a ki nem kettyintett még Ibolykával versenyre kelő MDF.A sok belső egymásnak alá teszünk emberke aligha törödne bármit is veled kisember meg a sorsoddal,azzal,hogy egy kicsit is jobb legyen neked.És ugye nem gondolták komolyan,hogy egy olyan miniszterelnökjelölttel aki nem rég egy másik párt pénzügyminisztereként első dolgában a családi pótlékot megvonta,bármire is mennek.Remélhetőleg nem kerülnek be a parlamentbe és végleg eltünnek a magyar közéletből egyszer s mindenkorra.

Az új szdsz nyomdokain haladó LMP,hát ők annyira újak,hogy nagyon nem ismerem őket,mondjuk ha az szdsz stílust folytatják sok jót nem jósolok nekik,mindenesetre az újoncokat megillendően adhatunk nekik egy esélyt,ha bizni és hinni nagyon nekik sem tudunk.

Hát ennyi kisember,én csak most úgy elmélkedtem amolyan józan paraszti észjárással.Mindenesetre menj el szavazni vasárnap és szavazz arra akiknek még hinni tudsz.Én sajna már egyiknek sem,mert tudom,hogy mindegyikük hazudik kivétel nélkül,és csak most vagy nekik fontos,soha máskor!Jó szavazást!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Április
  2010-04-01 18:56:07, csütörtök
 
 Az április az év negyedik, 30 napos hónapja a Gergely-naptárban. A hónapot Mars kedveséről, Venusról nevezték el, Venust ugyanis Aperirének is hívták. A név a latin aperire szóból származik, melynek jelentése ,,megnyitni" - ez valószínűleg utalás az ekkor kinyíló természetre. A 18. századi nyelvújítók szerint az április: nyilonos. A népi kalendárium Szent György havának nevezi.

A horoszkóp csillagjegyei közül az alábbiak esnek az április hónapba:
Kos (március 21.-április 19.)
Bika (április 20.-május 20.).
Az áprilisi égbolton a Nap az állatöv csillagképei közül áthalad a Halakon és a Koson.
Az április minden évben a hét ugyanazon napjával kezdődik, mint az adott év júliusa, szökőévekben pedig mint a január.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön már!
  2010-03-15 19:04:11, hétfő
 
 Megérkezett az év eddigi legjobb híre!Ha hinni lehet az időjósoknak még egy-két nap és beköszönt a tavasz!Csütörtöktől melegedés!Hát úgy legyen!Az utóbbi évek legzordabb és leghosszabb tele után már nagyon várjuk...

A tavasz a mérsékelt éghajlat egyik évszaka. Trópusi, illetve száraz égövi tájakon nem létezik. Tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők.

A Föld északi féltekéjén március, április és május, míg a Föld déli féltekéjén szeptember, október és november a tavasz hónapjai. A csillagászati tavasz a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig tart, tehát az északi féltekén március 21. - június 21., a déli féltekén pedig szeptember 23. - december 21. közé esik.

Ez az az időszak, mikor emelkedik az átlaghőmérséklet, hosszabbodni kezdenek a nappalok, és szeszélyessé válik az időjárás. Ebben az évszakban esik a legtöbb eső, ennélfogva a nagy áradások is erre az időszakra esnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15.
  2010-03-15 13:16:29, hétfő
 
 Ma 2010. március 15-t írunk.

Szerte az országban ünneplünk.De mit? Amikor az emberek milliói nélkülöznek, nincs munkahelyük, nem tudnak számlákat fizetni, hiteleket. Vannak akik a mindennapi kenyér betevőért küzdenek.

Hol vannak a fiataljaink,akiknak adóira szüksége lenne az országnak. Akik csak tudnak külföldre menekülnek, hogy megélhessenek!

Valamikor ezért a földért, a hazáért sok vér ontatott. Életüket áldozták ezért a honért.

Ma nincs szükségünk ünnepre csupán emlékezésre....

Kedves(?) Politikusok!

Mikor lesz az, hogy a társadalom legkisebb sejtjei a CSALÁDOK nem fognak a nélkülözés miett szétbomlani, veszekedni? Mikor lesz az, hogy a fiataljaink itt láthatják, itt élhetik meg jövőjüket? Az idősek nem fagyoskodnak télen? A betegek kitudják váltani gyógyszereiket és megfelelő ellátásban részesülhetnek? Mikor lesz az, akik Önöket megfogják választani valóban azokra fognak szavazni ami e népük érdekeit képviseli?

Úgy gondolom, elsöbbséget fog élvezni aaz UNIÓnak való megfelelés, önnön maguknak, pártjuknak eleget tevés.Addig amig Arany János Fülemüléje fog ma is dalolni ugyan az a magyar mentalitás fog élni. A magyar a cigány ellen, a pártok egymás ellen küzdenek, NEM VÁRHATÓ VÁLTOZÁS!

POLITIKUSAINK!

Ma is az a cél, hogy a mandátumig még jobbamn szorítsák eme nemzetet? A Parlamenti bársonyszékekben eltölteni az időt vagy jelen sem lenni?

Elnézést ezekért A SOROKÉRT, DE ÍGY LÁTOM A SZOMORÚ JÖVŐT!

Minden kedves ismerösömnek kívánok áldott emlékezést őseinkért, kívánom Istenünk gazdag áldását életetekre,hiszen Ő az aki a balsorsunk felett uralkodik és változtani tud, ha szeretet, egység fogja uralja majd a lelkünket és békességet ad.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nőnap
  2010-03-07 22:23:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1
  • e Hét: 124
  • e Hónap: 274
  • e Év: 274
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.