Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 196 
Jótanács
  2017-08-03 08:27:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ezt el kell olvasni
  2016-06-02 20:18:35, csütörtök
 
  Elolvasni kötelező, nagyon tanulságos! Mikor már késő rádöbbeni...

Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, “Szeretnék valamit elmondani". Ő leült és csendben evett. Megint láttam a fájdalmat a szemében.
Hirtelen nem tudtam, hogyan nyissam ki a számat. De muszáj volt vele tudatnom, min gondolkodtam. El akarok válni. Hoztam fel a témát nyugodtan. Nem tűnt idegesnek a szavaim hatására, helyette inkább lágyan megkérdezte, miért? Kikerültem a kérdést. Ez feldühítette. Félredobta az evőpálcikákat és rám üvöltött, te nem vagy igazi férfi! Azon az éjjelen nem beszéltünk egymással. Ő sírdogált. Tudtam, hogy rá akar jönni, mi történt a házasságunkkal. De nem igazán tudnék neki kielégítő választ adni, én már Janet szeretem, nem őt.
Nem vagyok már szerelmes belé. Csak sajnáltam! Mély bűntudattal, felvázoltam egy válási szerződést, amiben az állt, hogy megtarthatja a házat, a kocsit, és a cégem 30 %-át. Rápillantott, majd darabokra tépte. A nő, aki 10 évet töltött velem az életéből, idegenné vált számomra. Sajnáltam, hogy elvesztegette az idejét, forrásait, energiáját, de nem tudtam visszavonni, amit mondtam, hogy én már Janet szeretem. Végre hangosan sírt előttem, ami pontosan az volt, amire számítottam. Hogy sírni láttam egyfajta megkönnyebbülést jelentett számomra. A válás ötlete, ami már hetek óta kínzott, szilárdabbnak és tisztábbnak tűnt most.
Másnap nagyon későn értem haza és láttam, hogy valamit ír az asztalnál. Nem vacsoráztam, hanem egyenesen aludni mentem és nagyon gyorsan elaludtam, mert fáradt voltam a Jane-nel töltött eseménydús nap után.
Amikor felébredtem, még mindig ott ült az asztalnál és írt. Nem érdekelt, úgyhogy megfordultam és aludtam tovább. Reggel megmutatta a válási feltételeit: semmit nem akar tőlem, hanem 1 hónap felmondási időt kér a válás előtt. Azt kérte, hogy ez alatt a hónap alatt, mindketten tegyünk úgy, mintha normális életet élnénk, amennyire lehetséges. Az indokai egyszerűek voltak: a fiunknak 1 hónapon belül lesz a vizsgája és nem akarja összezavarni a tönkrement házasságunkkal. Ez számomra elfogadható volt. De volt még valami, megkért, hogy idézzem fel, ahogy az esküvőnk napján a karjaimban bevittem a hálószobába. Arra kért, hogy ez alatt az egy hónap alatt, minden nap, reggelente a karjaimban vigyem ki a hálószobából az ajtó elé. Azt gondoltam, kezd megőrülni. Csak azért, hogy az utolsó napokat elviselhetővé tegyem, beleegyeztem a furcsa kérésébe.
Elmondtam Jane-nek a feleségem válási feltételeit. Ő hangosan nevetett és azt gondolta ez abszurdum. Nem számít milyen trükköt alkalmaz, szembe kell néznie a válással, jegyezte meg gúnyosan. Semmiféle testi kapcsolatom nem volt a feleségemmel, mióta bejelentettem, hogy el akarok válni. Úgyhogy amikor az első nap kivittem, mindketten olyan sutának tűntünk. A fiunk tapsolt mögöttünk, apu a karjaiban tartja anyut. A szavai fájdalmat okoztak nekem. A hálószobából a nappaliba, majd az ajtóhoz, több, mint 10 métert sétáltam vele a karjaimban. Ő becsukta a szemét, és gyengéden azt mondta, ne mondj semmit a fiunknak a válásról. Én bólintottam, kissé dühös voltam. Letettem az ajtón kívül. Ő elment a buszhoz, ami a munkába viszi. Én egyedül vezettem az irodáig. A második napon mindketten lazábbak voltunk. Ő nekidőlt a mellkasomnak.
Éreztem a blúzának illatát. Rájöttem, hogy hosszú ideje nem néztem meg alaposan ezt a nőt. Rájöttem, hogy nem fiatal már. Halvány ráncok voltak az arcán, a haja őszült! A házasságunk komoly áldozatot követelt tőle. Egy percig azon gondolkodtam, mit tettem vele. A negyedik napon, amikor felemeltem, úgy éreztem, hogy visszatért egyfajta meghittség. Ez az a nő, aki 10 évet adott nekem az életéből. Az ötödik és hatodik napon, úgy éreztem a meghittség érzése megint erősödött. Jane-nek nem beszéltem erről. Egyre könnyebbé vált a karjaimban vinni, ahogy telt a hónap. Talán a mindennapos edzések megerősítettek. Egy reggelen válogatott mit vegyen fel. Felpróbált jó pár ruhát, de nem talált egyet sem, ami ráillett volna. Majd sóhajtott, minden ruhám kinyúlt. Hirtelen rájöttem, hogy milyen vékony lett, ez volt az oka, hogy egyre könnyebben tudtam őt vinni.
Hirtelen megértettem ... óriási fájdalmat és keserűséget halmozott fel a szívében. Öntudatlanul nyúltam feléje és megérintettem a fejét. A fiunk ebben a pillanatban lépett be és azt mondta, Apu itt az idő, hogy kividd anyut. Számára, hogy látta az apját karjaiban kivinni az anyját, élete fontos részévé vált. A feleségem jelezte a fiúnknak, hogy jöjjön közelebb és szorosan megölelte. Én elfordítottam az arcom, mert féltem, hogy az utolsó pillanatban meggondolom magam. Ezután a karjaimban tartottam, kisétáltam a hálószobából, keresztül a nappalin, az előszobába. A karjai lágyan és természetesen pihentek a nyakam körül. Szorosan fogtam őt, pont olyan volt, mint az esküvőnk napján. De a sokkal könnyebb súlya elszomorított. Az utolsó napon, mikor a karjaimban tartottam, alig tudtam megtenni a lépéseket. A fiunk elment az iskolába. Szorosan tartottam őt és azt mondtam neki, nem is vettem észre, hogy az életünkből hiányzott a meghittség, az intimitás.
Elvezettem az irodáig ... gyorsan kipattantam a kocsiból, anélkül hogy az ajtókat lezártam volna. Attól féltem, ha bármennyit is késlekedek, meggondolom magamat. Felsétáltam az emeletre. Jane kinyitotta az ajtót és
azt mondtam neki, Sajnálom Jane, nem akarok elválni. Csodálkozva rám nézett, és megérintette a homlokomat. Lázas vagy? Kérdezte. Elvettem a kezét a fejemről, Sajnálom Jane, ahogy mondtam, nem válok el. A házasságom talán azért volt unalmas, mert nem értékeltük életünk apró részleteit, nem azért mert már nem szerettük egymást. Rájöttem, hogy attól kezdve, hogy az esküvőnk napján karjaimban vittem haza, egészen addig kellene a karjaimban tartani, míg a halál el nem választ minket. Jane hirtelen magához tért. Hangosan felpofozott, majd bevágta az ajtót és zokogásban tört ki. Lesétáltam a földszintre és elhajtottam.
Az útba eső virágboltban rendeltem egy csokor virágot a feleségemnek. Az eladólány kérdezte, mit írjon a kártyára. Mosolyogtam és azt írtam, Minden reggel a karjaimban viszlek ki, míg a halál el nem választ.
Azon az estén mikor hazaértem, virág a kezemben, arcomon mosoly, felrohantam az emeletre, azért, hogy a feleségemet az ágyban találjam - holtan. A feleségem hónapokig harcolt a RÁKkal és én annyira el voltam foglalva Jane-nel, hogy észre sem vettem. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni és meg akart menteni bármiféle negatív reakciótól a fiunk részéről, ha végig visszük a válást. Legalább a fiunk szemében én egy szerető férj vagyok. Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek. Legyen valóban boldog házasságotok!
Ha nem osztod ezt meg másokkal, semmi sem történik veled.
Ha megteszed, talán megmentesz egy házasságot.
Az életben a legtöbb kudarcot olyan emberek szenvedik el, akik nem ismerik
fel, milyen közel is voltak a sikerhez, mikor feladták.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nincs Cím
  2016-05-28 17:26:45, szombat
 
  NŐBŐL VAGYOK VÁLLALOM !!!

-Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI.
- Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni,hogy micsodán.
- Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. - Ha számolok, szükségem van az ujjaimra.
- Van h gondolkoznom kell, melyik a jobb és melyik a bal, sőt néha össze is keverem!

- Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek.
- A kacérkodás és a huncut nézés a LÉTELEMEM.
- Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is... ha nem az.
- Olyan emberekkel is törődöm, akik nem törődnek velem.
- Néha jól esik a "hiszti".
- Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő :)
- Akkor is figyelek Rád, ha Te nem figyelsz rám
- FONTOS , hogy legyen kihez odabújni ..
- ÉS EGY ÖLELÉS MINDIG SEGÍT!! 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A fiatal pár
  2016-05-28 17:06:49, szombat
 
  8 év kapcsolat után arra várt a lány, hogy megkérjék a kezét. Azonban egészen váratlan dolog történt!

Egy fiatal párról szól a következő történet, valamint arról, hogy nem szabad az érzéseinkkel ellentétesen cselekedni, mert egy életre megbánhatjuk a döntésünket.

A fiú és a lány nagyszerűen érezték magukat egymás társaságában, boldogak voltak, soha nem veszekedtek, nyolc éve alkottak egy párt. A lány összes barátnője már férjénél volt, és mindeddig nem is foglalkoztatta a házasság, de ahogy teltek az évek, és az édesanyjai is folyamatosan nyaggatta, hogy mikor kötik be a fejét, kezdett megváltozni a véleménye. Már ő is férjhez akart menni! Ezt közölte is párjával, a tökéletes esküvő részleteit is megosztotta vele, de a fiú azt válaszolta, hogy ő még nem áll készen, még időre van szüksége, szeretne szerezni egy jobban fizető állást, hogy majd biztosíthassa családja számára a tisztes megélhetést. Végül hosszas beszélgetés után sem jutottak dűlőre, így mindketten úgy döntöttek, jobb, ha külön utakon folytatják. Ezután a fiú összetört szívvel elhagyta szülővárosát.

Öt év múlva viszont visszatért, és eldöntötte, hogy új életet kezd. Megismerkedett egy csodás lánnyal, akit nagyon szeretett, és boldog is volt vele. Három év múlva elvette feleségül. A lagzi után összefutott az első szerelmével, aki a könnyes szemekkel azt mondta:

,,Hogy nősülhettél meg pont az én születésnapomon? Hogy volt képed azokat a virágdíszítéseket használni, amiket én találtam ki? Hogy tudtad az én kedvenc dalomra megtenni az első tánclépést?"

A fiú megfogta a kezét, és magához húzta. Abban a pillanatban egy könnycsepp szaladt le az arcán.

,,Mindvégig arra gondoltam, hogy te vagy a menyasszonyom."

Az életben talán egyszer adódik meg, hogy rátaláljunk az igaz szerelemre, ezért soha ne engedjük elmenni. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A legszebb virág
  2016-04-06 20:40:54, szerda
 
  Chery L.Costello-Forshey: A legszebb virág
Posted by evaszalai in Kategorizálatlan. Vélemény?

Egyedül ültem le olvasni a parkba,
Szomorú fűzfának védő árnyékában.
A csalódottságra volt elég jó okom.
Megbántott a világ, ezt vettem én zokon.
Ha ettől még nem lett volna elég rossz a napom,
Elém állt egy kisfiú, izgatott volt nagyon.
Kipirult s kifulladt a játék hevében;
Felhevülten így szólt: “Néni, ide nézzen!"
Kezében elhervadt virág kornyadozott,
Lankadt szirmai tán nem látták a napot.
Halott virágával küldtem volna tova,
Mosolyt színleltem hát, s bámultam máshova.
Nem ment el, sőt inkább mellém ült a padra,
Virágját szaglászta, s mondta kisvártatva:
“Az illata csodás, s bizony szép is nagyon.
Itt szedtem magának, tiszta szívvel adom."
Haldokló virág volt, mit átadott,
Ragyogó színe rég megkopott.
Tudtam azonban, el kell fogadnom
A fiú különben tán sosem hagy nyugton.
Nyúltam a növényért, hogy elvegyem tőle,
De ő csak tartotta fel, a levegőbe.
Eladdig nem tűnt fel, ekkor vettem észre,
A fiúcska nem lát, mert hogy vak szegényke.
Hangom megremegett, szememben könny égett,
Megköszöntem neki, hogy talált ilyen szépet.
“Szívesen"- mondta, s vidáman elfutott.
Nem tudta, hogy bennem mily mély nyomott hagyott.
Eltűnődtem rajta, vajon mint láthatta,
Hogy egy nő a fűzfa alatt önmagát siratta.
Honnan vette észre borús keservemet?
Talán a szívével lát jól ez a gyerek?
A vak gyermek szemével végre megértettem,
A világgal nincs baj, itt a hiba bennem.
Nem láttam meg eddig, milyen szép az élet.
Megfogadtam, hogy ezután élvezem a szépet.
A hervatag kórót orromhoz emeltem,
Gyönyörű rózsának illatát éreztem.
Közben a fiúcska új gazzal kezében
Egy gyanútlan öregembert készült felvidítani éppen.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Idős kor vagy öreg kor
  2016-04-06 20:30:31, szerda
 
 
A Nyugdíjas kor, az az “Aranykor" meghatározása...
Posted by evaszalai in Kategorizálatlan. Vélemény?
a.baa-Very-old-tree
Idős kor vagy Öreg kor?

Nem mindegy; idősnek lenni, vagy öregnek lenni.
Néhány nyugdíjas egyszerűen korosabbá válik.
Mások viszont öreggé válnak.
Az idősek, sportolnak, utaznak, szórakoznak.
Az öregek nem csinálnak semmit.
Az idős még tud szerelembe esni...
Az öreg csak féltékeny és mogorva lessz.
Az időseknek vannak terveik a jövőre.
Az öregek csak a multat idézik.
Az időseknek vannak terveik a holnapra is.
Az öregek naptárjában csak a “tegnap" szerepel...
Az idős méltányolja az elkövetkező napokat
Az öreg panaszkodik; kevés ideje van hátra...
Az idősek alvás közben álmodnak.
Az öregeknek rémálmai vannak; ébren .
Mikor eljön az idő, választhatsz;
Idős, vagy öreg akarsz - e lenni?
Tudsz-e annyi szeretetet adni, hogy álmaidat megvalósítsad és azt mondod sem jogod sem vágyad nincs öregnek lenni.
Ez minden, amit neked kívánok az elkövetkező években!
Az idő olyan, mint egy folyó.
A vize soha nem érinti kétszer ugyanazt a partot, mert a víz elfolyik, és vissza nem térhet.
Élvezd az élet minden pillanatát.
Találj időt az életre.
Ha minden alkalommal azt mondod, hogy nincs időd, akkor soha nem is lesz.
Ha mindig holnapig halasztgatod a dolgokat ,lehet, hogy a holnapot már nem éred meg.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Anyai szó
  2016-04-06 20:10:38, szerda
 
  Erdélyi József: Anyai szó
Posted 2010/03/08 by evaszalai in Kategorizálatlan. Vélemény?Vertük a fecskefészkeket,
az istállóeresz alatt,
kínoztuk és csaptuk a földhöz
a kopasz fecskefiakat.
Nem hatottak meg a kifosztott
madarak sikongásai, -
játszottunk... Van-e különb játék,
mint életekkel játszani?...

Egy kis fecskét én hazavittem,
hogy anyámnak megmutatom. -
A szívemet cseréltem el
azon a végzetes napon,
az én ártatlanul kegyetlen,
öldöklő gyermekszívemet...
Anyám is jobban tette volna,
ha nem szült volna engemet!

Nem bántott, csak azt mondta, hogy
a fecske Isten madara,
s aki bántja, azt megveri
az Isten tüzes ostora.
Azt kérdezte: hogy esne nékem,
ha megfogna egy óriás,
s kitépné a két kezemet,
mikor nem is volnék hibás?...

Tanyasi játszótársaimnak
elmondtam: mit mondott anyám,
de félrelöktek. Nem fogott
rajtuk a jámbor tudomány.
Magam is maradtam, kis tudós,
egy játékommal kevesebb,
két kezem tisztább, mint a másé,
de a két szemem könnyesebb...

Mért is tanított jóra, szépre?
Mért nem mondta, hogy öld, csak öld,
ne sajnáld a kicsit, a gyengét,
mert az erőseké a Föld,
kiknek szívében nincs bűnbánat,
se irgalom, se kegyelem!...
Fegyverrel bírják a világot,
és énnekem nincs fegyverem.

Nincs fegyverem más, csak a szó,
és nem hallgat rám a világ,
nem hallja meg, hogy sikoltoznak
fiaik után az anyák.
Nem hallja, hogy siratja rablott
szerelmes a szerelmesét, -
egy neveletlen, óriás,
vad gyermek az emberiség.

Ki fékezi meg ezt a játszó,
gyilkos óriásgyereket?
Ki fogja égi tudományra
a durva népvezéreket? -
Anyai szó! Angyali szózat,
isteni fegyver, tüzesen
szállj szívről szívre, szájról szájra,
ne is némulj el sohasem!...
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az elvált férfi tanácsa
  2016-02-08 19:19:07, hétfő
 
  Annak ellenére, hogy Gerald Rogers nemrég vált el, úgy gondolja ismeri a kapcsolatok örök boldogságának titkát. A férfi a Facebookon osztotta meg pár tanácsát.
Üzenete 3.700 lájkot kapott, de 98,800-an meg is osztották a férfi tanácsát, írja a Huffington Post.

A férfi beismeri, hogy házassága feleségével zátonyra futott, el is váltak, ennek ellenére elmondta, ez a tapasztalat segített neki megérteni és megtanulni a házasság során elkövetett hibákat.
Íme a lista:

1. Soha ne hagyd abba az udvarlást és a randevúzást a pároddal. Soha ne vedd természetesnek, hogy a nő, akit szeretsz, automatikusan ott lesz neked mindig. Amikor megkérted a kezét, azt ígérted, tiéd a szíve és mindig vigyázol rá. Ez a legfontosabb, szent kincs, amivel valaha rád bíz az élet. Ő téged választott: ezt soha ne feledd és soha ne lustulj el a szerelmedet illetően.

2. Védd a saját szívedet ugyanolyan gondosan, mint az övét. Tarts fenn egy helyet benne, ami csak és kizárólag a feleségedé. Ez a hely mindig álljon nyitva neki, és legyen csukva mások számára.

3. Szeress belé újra és újra és újra. Állandóan változol. Nem az az ember vagy ma, mint akkor, amikor megnősültél, éppen ezért tudatosan egymást kell választanotok minden nap. Nem kötelező veled maradnia, és ha nem törődsz a szívével, akkor azt könnyen ellophatja valaki. Harcolj azért, hogy elnyerd a szerelmét épp úgy, mint amikor még csak udvaroltál neki.

4. Mindig lásd meg benne a legjobbat: koncentrálj arra, amit szeretsz benne. Ha arra figyelsz, mi az, ami zavar, a szerelem, amit érzel, felemésztődik. Tartsd mindig azt szem előtt, hogy te vagy alegszerencsésebb férfi a földön, amiért ez a nő a feleséged.

5. Nem a te dolgod megváltoztatni őt. Neked csak annyi a feladatod, hogy függetlenül attól, hogy változik-e, vagy sem, szeresd őt.

6. Vállalj felelősséget a saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga boldoggá tenni téged, ahogy elszomorítani sem tud. Te vagy a felelős azért, hogy megtaláld a saját boldogságod, és ez az érzés fog megjelenni kapcsolatotokban, szerelmetekben is.

7. Soha ne hibáztasd a feleséged azért, ha valamiért TE mérges leszel rá. Ezek a te érzéseid és a te felelősséged. Nézz magadba és lásd, mi az, ami benned gyógyításra vár. Azért ehhez a nőhöz vonzódtál, mert ő az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy a legfájdalmasabb módon felszínre hozza gyermekkori sérüléseidet - hogy meggyógyulhass belőlük.

8. Engedd meg a nőnek, akit szeretsz, hogy csak legyen. Ha szomorú, vagy ideges, nem a te dolgod azt elmulasztani: csupán az a feladatod, hogy megöleld és tudasd vele, hogy teljesen természetes, amit épp érez. Éreztesd vele, hogy figyelsz rá, hogy fontos számodra, és hogy te mindig ott vagy neki, ha támaszra van szüksége. A női lélek változékony, ha pedig te erős és ítélkezéstől mentes maradsz, bízni fog benned. Ne menekülj el, ha rossz napja van: légy jelen, maradj vele és figyeld, mit szeretne tudatni veled a szavakon túl.

9. Ne vedd magad túl komolyan. Nevess és nevettesd meg őt is. Ez mindent megkönnyít.

10. Tanuld meg a szeretetnyelvét úgy, hogy érezze: fontos a számodra és értékeled őt. Kérd meg, hogy írjon egy listát arról a tíz dologról, ami által úgy érzi, szeretve van. Legyenek ezek a dolgok az elsők az életedben, hogy királynőnek érezhesse magát melletted.

11. Tégy meg mindent, hogy amikor vele vagy, teljesen rá tudj figyelni.

12. Szexuális együttléteitekkor hagyd, hogy a férfienergia jelenléte által elérj lelke legmélyére. Éreztesd vele, hogy melletted tökéletesen nő lehet, és teljesen megbízhat benned.

13. Ne légy bolond...és attól se félj, hogy bolond légy. Mindketten követtek el hibákat. Vigyázz, hogy ezek a hibák azért ne legyenek túl nagyok.

14. Adj neki teret. A nők olyan jók az adásban, de néha emlékeztetni kell őket, hogy saját magukról is gondoskodjanak. Adj neki lehetőséget, hogy időnként magával is foglalkozzon, különösen azután, hogy a gyerekeitek is megszülettek.

15. Légy sérülékeny...nem kell mindezt egyszerre teljesítened. Oszd meg vele félelmeidet és érzéseidet és ismerd be a hibáidat.

16. Légy “átlátszó". Ha azt akarod, hogy bízzon benned, mindent meg kell vele osztanod - különösen azokat a dolgokat, amiket nagyon nem szeretnél megosztani vele... Nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy teljesen kitárd a szíved és beengedd őt akkor is, ha nem vagy benne biztos, hogy tetszeni fog neki, amit ott talál. Dobd le az álarcot! Ha úgy érzed, maszkot kell hordanod, ha vele vagy, hogy mindig tökéletesnek tűnj, soha nem fogod megtapasztalni a szerelem mélyebb dimenzióit.

17. Soha ne álljatok meg az együtt-fejlődésben. Ha nem dolgoztok közösen a kapcsolatotokon, az sok problémát szül. Találjatok közös célokat, álmokat, amelyeket építhettek és megvalósíthattok.

18. Ne aggódj a pénz miatt. A pénz egy játék: legyetek a feleségeddel egy csapatban, hogy ti nyerjetek ebben a játékban. Az sosem segít, ha a csapattagok között ellentét van.

19. Bocsáss meg azonnal és koncentrálj a jövőre ahelyett, hogy a múltba tekintgetsz. Ne engedd, hogy a saját történeted túszként tartson fogva. A régi hibákba kapaszkodás amelyeket te, vagy ő vétett olyan, mint egy nehéz horgony, ami visszatart a továbblépéstől. A megbocsátás szabadság. Vágd el a horgonyt és válaszd a szerelmet.

20. Mindig válaszd a szerelmet. Végülis ez az egyetlen tanács, amire szükséged van. Ha ez a vezérelved, amely mentén minden döntésed és választásod meghozod, semmi nem fogja fenyegetni a házasságotokat. A szerelem mindig győzedelmeskedni fog.

A házasság nem a “boldogan éltek, amíg meg nem haltak"-ról szól, hanem a munkáról. És az elkötelezettség aziránt, hogy együtt fejlődjetek és teljesedjetek ki, valóban az örökkévalóságig tarthat, de meg is hozza a boldogságot. A házasság maga az élet, a maga jó és rossz időszakaival. Ha megtanulod ezeket elfogadni, tanulni belőlük és szeretni minden egyes megszerzett tapasztalatot, az erőt ad a továbbiakhoz.

Ezeket a leckéket én túl későn tanultam meg. De szerettem házas ember lenni és idővel megint szeretnék megnősülni. Amikor ez megtörténik, olyan alapokra helyezem majd az a kapcsolatot, ami minden vihart kibír - bármeddig.

Férfiak- ez a ti dolgotok: legyetek elkötelezett, szerető férjek. Nincs nagyobb kihívás és nagyobb ajándék az életben. A feleségetek megérdemli, hogy ezt kapja tőletek. Legyetek olyan férjek, akikkel a feleségeik csupán dicsekedni tudnak!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Azt hallod akire figyelsz
  2016-01-30 19:56:23, szombat
 
  Azt hallod akire figyelsz


Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a nem indián barátjával.
A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon.
Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián: - Hallok egy tücsköt.
-Az nem lehet- mondta a barátja. - Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?
-Biztos vagyok benne. Hallottam egy tücsköt - mondta az indián
-Ez őrültség- mondta újra a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt.
Az ágak között tényleg megtalálta a tücsköt.
A barátja álla leesett: - Ez lehetetlen. Neked természetfölötti hallásod van.
-Nem- válaszolt a bennszülött -Az én fülem semmiben sem különbözik a tiedtől.
A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
-Ez lehetetlen, én sose hallanék meg egy tücsköt ilyen zajban.
Nem, nem lehetetlen - hitetlenkedett tovább a barátja.
-Az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked.
Figyelj! Bemutatom.
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette azokat.
Harminc méteres körzetben minden fej megfordult, a körülöttük tolongó járókelők közül többen megtorpantak, még azok is, akik néhány lépéssel arrébb voltak már, és kíváncsian keresték szemükkel a járdán az érméket.

- Éreted már - kérdezte az indián a barátját. - Ennek a pénzdarabnak a csörrenése sem hangosabb, mint egy tücsök ciripelése. A fehér emberek füle ezt mégis meghallotta. Tudod, az ember mindig azt hallja meg, amire megtanult figyelni.

forrás: Nyughatatlan - online keresztény klub 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egy anya levele a fiához
  2015-11-24 05:50:08, kedd
 
  Egy anya levele fiához


Egy anya levele fiához: 25 dolog, amit egy férfinak tudnia kell a nőkkel kapcsolatban

Tudom, hogy egy tisztességes és becsületes fiam van, aki remélhetőleg a nőkkel szemben is egy úriember lesz. Úgy becsüld a nőket, ahogy engem is becsülnél. Ne bántsd, ne sebezd meg a szívüket, hanem szeresd és tedd boldoggá őket. Fogadd meg fiam a tanácsaimat:

1. Én adtam neked életet, a feleséged pedig a te gyerekednek fog életet adni, ami egyben a legnagyobb ajándék egy nőtől. Úgy nézz a feleségedre, mintha engem néznél. Törődj vele úgy, mintha én rám vigyáznál, mintha engem gondoznál.

2. A férfi nem tud szülni, ezt a szentséget, adottságot Isten ránk, nőkre ruházta. A női test nemcsak a férfiak igényeinek kielégítésére szolgál.

3. Egy nő nagyon sok áldozatot hoz a családjáért. Elég egy apró gesztus, ami a nő számára óriási erőt képes adni.

4. Egy nőnek ugyan magasabb a fájdalomküszöbe, de nagyon jól fog esni a feleségednek, ha a nehéz időkben mellette állsz.

5. A szülés a nő újjászületését is jelenti. Te sosem fogod átérezni azt a fájdalmat, amit egy nő szülés közben érez. Mi ezt a fájdalmat nem egy rossz érzésként éljük meg, hanem tudjuk, hogy ez annak az ára, hogy megpillanthassuk kisbabánkat, aki 9 hónapig a pocakunkban lakott.

6. Ne hidd azt, hogy egy nő nem képes bosszút állni. A nők néma gyilkosok tudnak lenni. Azt tanácsolom, hogy ne húzz ujjat egy dühős nővel, ne akard az ellenséged között tudni.

7. Egy férfi többféleképpen is meg tud bántani egy nőt. Egy nő, akit nem tisztelnek, akit nem ismer el a társadalom, egész civilizációkat dönthet romba. Példa erre van bőven a történelemben.

8. A nők természetüknél fogva türelmesek, gondoskodóak és hatalmas szívük van. Egy férfi képes meghódítani egy női szívet is.

9. A nők képesek bármi olyant megcsinálni, amit a férfiak nem tudnak. Ne nyomd el a nőt, tekintsd egyenlő félnek.

10. A szexuális zaklatás és erőszak teljesen elfogadhatatlan és törvényellenes. Ha tanúja vagy egy ehhez hasonló bűncselekménynek, tégy ellene. Gondolj bele, hogy mi lenne, ha én esnék áldozatul.

11. Szégyen szexuális tárgyként kezelni egy nőt.

12. A prostitúció erkölcstelen bűntett. Ne keveredj bele, tartsd magad távol ettől a világtól. A nők, akik benne vannak, rengeteget szenvednek.

13. Bátorítsd a nőket, hogy álljanak a saját lábukra, legyenek függetlenek és valósítsák meg az álmaikat.

14. A pénzügyi szabadsághoz, függetlenséghez a nőknek is joguk van. Ezt ne feledd!

15. Vállald a felelősséget, ha hibát követtél el.

16. A férfiakat is nők szülik és nevelik fel. Egy asszony támogatására szorulnak, hogy megerősödjenek és férfivá váljanak. Egy férfi élete egy nőétől függ.

17. A nők néha érzékenyen reagálnak különböző dolgokra, helyzetekre. A férfiak dolga, hogy megértsék, megnyugtassák őket.

18. A nőknek több intimitásra van szükségük, mint a férfiaknak.

19. A fiad a te példamutatásodat fogja követni. Ahhoz, hogy jó apa légy, tisztelned kell a feleségedet.

20. Ismerkedj meg a mosógéppel, a mosogatószivaccsal, a mikróval, a sütővel. A legtöbb párkapcsolati probléma a konyhában kezdődik.

21. Tanulj meg főzni. A feleséged nagyon fog őrülni.

22. Ne csald meg a párodat. Nem tudod, hogy mekkora fájdalmat okozhatsz neki.

23. Tanuld meg kifejezni az érzéseidet, mond ki, ha valami nyomja a szívedet a párkapcsolatodban.

24. Havonta egy romantikus vacsora jót tesz minden kapcsolatnak.

25. Gondolkozz, mielőtt beszélnél! Sok férfi mély sebeket képes a feleségének okozni, pusztán a szavaival.
/ tvn tagtól hoztam /
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 196 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 877 db bejegyzés
Összes: 10568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 192
  • e Hét: 2089
  • e Hónap: 5007
  • e Év: 396134
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.