Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
Nem akármilyen bicikliúttal szívatják a miskolciakat
  2018-08-23 17:56:40, csütörtök
 
  Egy kitaposott ösvény elé került felfestés.
A hazai biciklisek nagyon jól tudják, milyen komoly kihívást jelent néha, ha el akarnak jutni A-ból B-be. Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út kerékpársávjában egy 6-7 centire kiemelkedő csatornafedéllel büntetik a bicikliseket, most pedig a miskolciakat állítják hasonló megpróbáltatások elé.
Felkerült ugyanis egy fénykép a Facebookra, amelyen az látható, ahogyan a miskolci Repülőtéri úton az úttest melletti füves részen kitaposott ösvényt jelölték ki bicikliútnak. Ezt kétirányú felfestéssel is jelezték, a kalandvágyóbbak ki is próbálhatják:Kerékpárút Miskolcon :
Hihetetlen. Egyszerre vicces és elkeserítő.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jogosítványpánik van Magyarországon
  2018-04-11 18:45:04, szerda
 
  Olykor nehézséget okoz a rendőröknek, hogy a megfelelő jogszabályt a megfelelő helyen és időben alkalmazzák.
A Magyar Nemzet egyik olvasója arról számolt be, hogy egy május közepi közúti ellenőrzés során közölték vele, év végén lejáró jogosítványa valójában már nem érvényes.A rendőr arra a jogszabályra hivatkozott, ami január óta hatályos, és a vezetői engedély érvényességét a tulajdonos születésének dátumához köti, ami jelen esetben már elmúlt. A rendőr csak szóban figyelmeztetett és megjegyezte, hogy a “mulasztásért" egyelőre nem bírságolnak. Jelezte ugyanakkor, hogy azonnal meg kell újítani a lejárati dátum szerint a vezetői engedélyt.
Csakhogy: a január eleje óta érvényes új előírás valóban a születésnaphoz köti a jogosítvány lejártát, de a jelenleg érvényes vezetői engedélyek lejárati idejét nem írja felül. A rendelkezés csak az új, vagy megújítandó okmányok érvényességét érinti. Azaz a dokumentumon feltüntetett dátumot kell figyelembe vennie mind a hatóságoknak, mind a tulajdonosnak.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szanaszéjjel, rommá, pozdorjává, miszlikbe fagyott a Balaton
  2018-03-01 13:32:16, csütörtök
 
  Hófúvással érkezett meg a mínusz 10 fok alatti hőmérséklet, és ezt megszenvedte a Balaton is, amire az anyja sem ismerne rá.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szeretettel üdvözlünk mindenkit a tavasz első napján!
  2018-03-01 13:26:53, csütörtök
 
 


Az Országos Meteorológiai Szolgálat március 1-én, hajnali 5:40-kor frissített észlelései szerint az ország leghidegebb vidékén, a Drávaszögben pillanatnyilag ez a hőmérséklet. És nem ez az egyetlen vidéke az országnak, ahol mínusz 20 fok alá hűlt a levegő az éjjel, a somogyi dombok, a Drávamente és a Vértes lakói is megtapasztalhatták, milyen lehet Szibériában.
Nem mintha az ország többi részén gatyarohasztó lenne a meleg, a legenyhébb részeken akár mínusz 9 fok is lehet, amúgy bőven mínusz 10 fok alatti hőmérsékletek a jellemzők, a Kisalföld térségében pedig hófúvások teszik egy cseppet elviselhetetlenebbé a körülményeket.
Na de majd nappal! Hát, csak ismételni tudom magam: LOL. Délelőtt az ország legenyhébb vidékein akár mínusz 6 fok is lehet, a leghidegebb vidékeken mínusz 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Délután a keleti megyékben, ahol szikrázó napsütésre számíthatnak, akár mínusz 2 fokig is felmelegedhet az idő. A Dunántúlon ekkora már jelentősebb havazásra, ehhez kapcsolódóan pedig hófúvásokra lehet számítani
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Elnézést, megkérem, hogy ne tapogassa már végig a kifliket
  2018-02-04 17:10:01, vasárnap
 
  zavarba ejtő jelenet az ABC-benNem vagyok hozzászokva, hogy élelmiszerboltban edukálok más vásárlókat, de most az egyszer kivételt tettemSosem voltam az a beszólogatós fajta. Hamarabb fordult elő velem, hogy amikor kiakadtam valamin, inkább nem néztem oda, hanem inkább elfordítottam a fejem. Azután amióta kirepültem a családi fészek védelméből, rá kellett jönnöm, hogy bizony nekem is meg kell tudnom védeni magamat, hallatnom kell a hangomat, ha szükségét érzem, és ki kell állnom a számomra fontos értékek mellett.Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a jobb élelmiszerboltokban már évek óta külön kesztyűt - igaz, műanyagot -, helyeznek el a zöldség-gyümölcs- és a pékárupultok mellett, hogy a kedves vásárlók azokkal tehessék be az árut a kosarukba. Úgy tűnik azonban, hogy míg a fejlett országokban ez ma már természetes, addig itthon csak kevesen tudnak mit kezdeni ezzel. Erre szolgált bizonyítékul a napokban velem történt incidens is, amikor is nem bírtam tartani a számat és nézni, hogy egyesek magasról tojnak az íratlan szabályokra.

Épp magasra nyúltam egy felsőbb polcra kitett rozskenyérért, amikor megláttam, hogy a kettővel mellettem vásárló úriember konkrétan könyékig benne van a kiflis kondérban.Benyúlt azon a kis lyukon és karját felfele tolva válogatta, nyomkodta össze a kifliket, bizonyára azt ellenőrizve, hogy melyik a puhább. Műanyag kesztyű persze sehol. Elöntött a méreg, közelebb léptem és nagyon nehezen fogtam vissza magam, hogy ne csúnyábban szóljak oda neki:
- Elnézést uram, megkérhetem, hogy ne tapogassa már végig a kifliket! Még más is venne belőlük - mondtam.
Úgy tűnik, vagy nem voltam elég hangos, vagy emberünk annyira elmélyült a projektben, hogy megszűnt körülötte a világ. Ekkor még közelebb léptem és megkocogtattam a műanyagot:
- A fejét nem akarja beletenni? - ettől annyira megijedt, hogy kirántotta a kezét, s vele 2-3 kiflit is, ami a földön landolt.
- Jézusom, a szívrohamot hozza rám, nézze meg, most leesett!
- Hát, sokkal nem lehet koszosabb már így sem, miután már végig fogdosta az összeset! Erre nagyra nyílt a szeme és hirtelen köpni-nyelni nem tudott...

- Látja, itt van ez a kesztyű, le kell tépni egyet, felhúzni és azzal válogatni!
- Még nem vettem észre... - dadogta.
- Ezt értem, viszont gondoljon bele, hogy hány kiflit fogdosott most végig! Nem feltételezem, hogy piszkos volt a keze, de mi lenne, ha mindenki ezt csinálná, biztosan lenne köztük olyan, aki betegséget is terjeszt. Aztán mások meg hazaviszik, gyerekek esznek belőle, és majd jól megbetegszenek - s hirtelen úgy éreztem magam, mintha a saját nagyanyám lennék, aki mindig is imádott idegeneknek prédikálni a dolgok helyességéről.
A férfi meg is szeppent kicsit, rám nézett és csak ennyit mondott:
- Elnézést hölgyem, legközelebb odafigyelek! - majd bezacskózta a fölre hullott kiflit is, a kosarába tette és elkullogott.

Sajnos ezek a dolgom már mindennapossá válik Magyarországon ;és sokszor szembesülök jó magam is
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Fogd be
  2018-01-11 16:07:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ilyen hibát régen láttunk
  2017-11-23 18:57:58, csütörtök
 
  Néha nagyon sok múlhat egy vesszőn, főleg ha egy ilyen komoly felszólításról van szó.
Életek múlhatnak egy vesszőn..."


Egyébként mindenkinek ajánljuk - nem csak egyetemistáknak és főiskolásoknak.

A megfelelő funkciót kiválasztva segítséget kaphattok például abban, hogy egy kifejezést egybe- vagy külön kell írni, de akkor is érdemes felmenni az oldalra, ha j-ly-s szavak írásmódjával, elválasztással, a dátumok vagy nevek írásmódjával kapcsolatban van kérdésetek.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Márton-napi programajánló
  2017-11-09 14:55:48, csütörtök
 
  Szereted a libát? Akkor a Szent Márton-napot neked találták ki! Ezen a napon degeszre eheted magad a finomabbnál finomabb falatokkal, és mindezt isteni borokkal öblítheted le. Márton-napi válogatásunkkal az egész országot bebarangolhatod ezen a néhány napon. Az idei borfesztivál a számmisztikát és a bűvös 7-est idézi meg, hiszen ez a szám kiemelkedik a többi közül. A hetes számmal találkozunk többféle időszámításban, vallásokban, mágiában, a magyarság történelmében és szervezetünk ritmusaiban is. És most, a hetedik Márton-napi Borfesztivál gasztroprogramjaiban: legendák találkoznak a borvacsorákon, hogy szenzációs menüt kínáljanak, megnyílik újra a Lakosztályétterem a Gasztronómia 7 csodájával, és barangolhatunk Hetedhét ország ízei között a Márton-napi Sunday brunchon. Ismét felvonulnak Magyarország legkiválóbb borászatai, korlátlanul kóstolhatunk több száz féle bort és minőségi pálinkát.2017. november 9-12.
Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Gellért.


Márton-napi vigasságok és búcsú

Bár már beköszöntött az ősz, a hideg idő, Bogácson nem áll meg az élet: színes programokkal és finom falatokkal Márton-napi Vigasságokra várják az érdeklődőket. A Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor még megengedett a jóízű és gazdag falatozás, mulatozás. Igaz, hogy ma már a böjtöt nemigen tartják, viszont a Márton-napi hagyományok annál inkább újjáélednek. Amint országszerte sok helyen, Bogácson is megemlékeznek Márton napjáról: zamatos újborral, kiváló lúdételekkel és szórakoztató programokka
2017. november 10.
Helyszín: Bogács, Cserépi úti pincesor

Immár VI. alkalommal kerül megrendezésre a Márton-napi Libafesztivál, ahol számos, hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok és megannyi Márton-napi különlegesség várja az érdeklődőket. A vendégeket gyermekműsorokkal, libasimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és torkos szombattal várják. Megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a legjobb újborokat, pálinkákat és kézműves söröket, a termelői vásáron és Márton Ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. A rendezvény ingyen látogatható.2017. november 10-12.
Helyszín: Budapest, Újbuda, Allee melletti sétány


Márton-napi libalakoma

Márton-nap alkalmából újborral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton-napi Libalakoma vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újborkínálatából is válogathatnak a látogatók. A libanapi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, amely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.
2017. november 10-12.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Szent Márton újborfesztivál és libator

Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik - tartja a mondás. Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg, libaételek és borok kerülnek terítékre a Skanzen fesztiválján is. A látogatók libaételeket, családi pincészetek újborait kóstolhatják, a portákon pedig előkerülnek az ősz csemegéi: a sült alma és a sült tök. A fesztiválszínpadon egymást érik a fellépők. Népmeséket, Márton-napi mondákat és legendákat láthatunk és hallhatunk. Szombaton a Magyar Vista Social Club és a Tinti's, vasárnap a Nana Vortex és Herczku Ágnes ad koncertet.


2017. november 11-12.
Helyszín: Szentrendre, Skanzen
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Optikai csalodás
  2017-11-01 18:55:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kalapos hölgy a pezsgővel
  2017-10-07 16:11:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 787
  • e Hét: 3943
  • e Hónap: 13182
  • e Év: 13182
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.