Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/118 oldal   Bejegyzések száma: 1175 
Amit eddig nem tudtál a zöld dióról
  2017-05-22 22:21:53, hétfő
 
  Amit eddig nem tudtál a zöld dióról
ezekre a betegségekre jobb, mint bármilyen gyógyszer!
By Berta
A zöld dió pozitív egészségügyi hatásairól már nagyanyáink is tudtak, éppen ezért ki is használták különböző betegségek esetén. Régen szinte nem volt olyan udvar, ahol ne lett volna legalább egy diófa.

Nézzük, milyen egészségügyi hatásai vannak a diónak!

Csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát

-igen magas a kalcium, vas, cink, kálium, A-, B-, és E-vitamin tartalma éppen ezért fontos szerepet játszhat a szív és csontrendszer egészségének megőrzésében. Antioxidáns tartalma miatt szabályozza a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Gyomorpanaszok ellen

-300 ml vízbe áztassunk bele 5 evőkanál zöld dióhéjat, és hagyjuk ázni 10 órán át. Ezután szűrjük le, és forraljuk 5 percen keresztül. Ez a főzet nagyon hatásos gyomorpanaszok, bélfertőzések ellen.
Szemölcs ellen

-az érintett területet dörzsöljük be naponta többször zöld dió héjával. Egy idő után a szemölcs leszárad, és elmúlik magától.

Hugyúti fertőzések ellen

-ajánlott húgyúti fertőzések, köhögés, különböző bőrbetegségek, és visszér esetén is

Méregteleníti a májat

-10 nagyobb diót vágjunk darabokra, áztassuk őket egy liter alkoholba 20 napon keresztül. A diókat dobjuk el, és a keletkezett léhez adjunk három szegfűszeget, egy fél teáskanál fahéjat, 1 fél kiló cukrot, egy narancs héját, és 1 liter vizet. Főétkezés után egy hónapon keresztül vegyünk be egy-egy evőkanálnyit ebből a keverékből.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-05-19 14:18:57, péntek
 
 
Epikurosz

A boldogság titka


Ha fiatal vagy, ne halogasd az elmélyülés idejét, mondván, később bőven lesz rá alkalmad; aki pedig idős kort ért meg, ő se lankadjon, mert a gondolkodás kortalan, nincs időhöz kötve. Hiszen senkire sem mondjuk, hogy túl fiatal, vagy túl öreg a lelki egészséghez. Ha valaki mégis ezt állítaná, és röstellne gondolkodni, tegye hozzá ezt is bátran: a fiatalnak, még nem jött el, az idősnek már régen tovatűnt a boldogság ideje.

Ezért az ifjúnak és az idősnek azt tanácsolom: gondolkodjon sokat, mélyen, amennyire csak tud. Így az idősnek lesz mire emlékeznie, és fiatal marad, hiszen a kellemes emlékek kiemelik az öregkorból. Akik nem gondolkodnak, begyűjtik a bajokat s a rossz emlékeket, fejük révén meg is őrzik azokat. Amikor kell, megtalálják az ürügyet egy kis szomorkodásra. Így keseregnek boldogtalan öregkoruk miatt: ,,Elmúlt, minő fájdalom! Sosem tér vissza az ifjúság és a gondtalanság!" -- Aki pedig fiatal, ifjú létére egyszersmind ,,öreg" is legyen, így nem fog félni soha a jövőtől.

Bölcsesség mind a kettő: ifjúnak maradni öreg korában, és az idősek bölcsességét már ifjan megszerezni. Gondolkodnunk kell hát a boldogságról -- ha megvan, azért, hogy el ne illanjon; ha pedig hiányzik, kövessünk el mindent, hogy betérjen hajlékunkba.

Az istenek halhatatlanok, és boldog lények -- nagyon helyes, ha hiszel ebben, mert így is van. Ám ahogy a róluk alkotott képet belénk vésték, van egy ingatag pont is a mesében, hogy úgy mondjam, egy kis félrevezetés. Ilyesmi él az emberek fejében: az istenek kegyét keresni, elég a boldog élethez. Aztán: a jókat megjutalmazzák, a rosszakat megbüntetik. -- Még igaz is lehetne talán e két naiv gondolat, mert igen kecsegtetően hangzanak. Ha így volna, tiéd lehetne a világ minden földje, összes tengere, hegyek és mezők, szigetek és öblök felett uralkodhatnál, megszerezhetnéd a királyok kincsét, lábad előtt heverne a mélység minden pompája. És nem kellene többet tenned értük, mint az istenek kegyét keresni egy kis buzgósággal.

De mi a buzgóság?

Vajon jónak tarthatjuk-e mindazt, amit az ember jónak vél?

Ím' hát feltárom előtted a mese ingatag pontját: nem az a helyes, amit az emberek általában jónak tartanak -- jó csak az lehet, aminek eredménye valóban jó.
És még egy titok: istenek nincsenek, úgy, ahogy a tömeg hiszi. De vannak, mert róluk való tudásunk kézzelfogható.

Azt mondják, minden rossz az istenektől származik: jégeső, vihar, orkán, mennydörgés, a földek is miattuk csúsznak egymásra. Azt is mondják: a legnagyobb jó is tőlük érkezik: a szerelem, a gyermek áldás, a szép és meghitt emberi kapcsolatok.
Néha napján eltanácstalanodik az ember, és nem érti, mi miért került az életébe.

Álljon előtted a titkok titka: az emberek olyan mélyen megszokták magukat, hogy észre sem veszik hogyan élnek. Könnyű az isteneknek hálát mondani a sok jóért, ami az ölükbe hullott, és a sérelmeket dacosan felpanaszolni őket hibáztatva.

Gondolkodik-e az ember, ha elveszti a hallását, a látását, vagy megnémul? Gondolkodik-e azon, miért történt meg vele? Vannak fülek, akik nem hallgatnak meg másokat; vannak szemek, amelyek sosem használatosak, és az ember elkiáltja magát bánatában: bárcsak sose látnék! Úgy is lesz... Vannak szájak, amelyek csak szólnak, csicseregnek, akár a verebek, megtörve a reggeli csöndet, az ébredés édes pillanatait káros madár csiviteléssel... Vannak kezek, amelyek meggondolatlanul tesznek, és vannak lábak, amelyek akkor is járnak, ha nem ez a szándékuk. Folytathatnám a sort...

Ugye látod, érted már az istenek titkát? Minden csupán következmény. Megszülettél -- életedet az istenektől kaptad, és ők csodálják, mit kezdesz vele.

Szükséged lesz az örömökre, nagyobb, mintsem gondolnád. Ezért vágyik örökösen minden ember a gyönyörűségre. De mi is a gyönyör valójában? A test egészsége és a lélek zavartalansága -- minthogy ez a boldog élet célja. Hogy testünk ne szenvedjen, és lelkünk nyugalmát ne zavarják. A test jó érzése beszivárog a lélekbe -- a lélek minden testi történésről tud, ahogy a test is fellélegzik a békés lélek által.

A gyönyörűség, amelyre oly áhítattal vágyunk, az első velünk született jó. Nem minden örömöt veszünk észre, vannak olyanok, amelyek csak úgy megtörténnek. Vannak olyan örömfélék is, melyeket inkább mellőzünk, mert megélve, nagyobb kellemetlenséget hoznak, mint a hiányuk. És vannak fájdalmak, amelyeket egyenesen örömként élünk meg, ha elviseljük őket. Hiszen nincs nagyobb öröm annál, ha valaki kiállja a próbát; sokszor a fájdalom elmúlása nagyobb gyönyörűség, mint maga a felhőtlen öröm. Minden öröm jó, de mégsem kell valamennyit megélnünk; ahogy minden fájdalom rossz, és mégsem természetes, hogy a fájdalmakat mindig kerülnünk kell.

Vedd elő a mérleget, és látni fogod: a jót bizonyos pillanatokban rossznak tekintjük, a rosszat ellenben jónak.

Az élet célja a boldogság. Mindenek kezdete: a legfőbb jó, vagyis a valódi örömök után vágyó élet. De lehet-e élvezni az életet anélkül, hogy megfontoltan, becsületesen és igazságosan cselekednénk? Ha ezt a hármat -- a megfontoltságot, a becsületet, az igazságosságot -- kiemeled, előkelőbb helyet foglalnak el az istenek mérlegén, mint bármilyen testi kellem, vagy lelki kiemelkedés.

Megfontoltsággal, becsülettel és igazságossággal élni -- tiéd a kellemes élet.

Angelisz Irini - A Boldogság Nagykönyve
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-05-13 10:22:49, szombat
 
 
Melyik hónapban születtél? Megmondjuk, milyen betegség fenyeget!
A történelem során gyakran láttuk már, hogy a csillagászat és az asztrológia alapján határozták meg a személyre szabott gyógyítás eszközeit. Csaknem 2500 évvel ezelőtt Hippokratész, az orvoslás atyja is megfigyelte, hogy van kapcsolat a csillagok mozgása és a betegségek között. Az írta: ,,A csillagászat nagyban hozzájárulhat az orvostudományhoz."
Úgy tűnik, ennek már megszületett a tudományos bizonyítása is egy frissen megjelent kutatás formájában. De nem kell végigolvasnod az egészet, kigyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat hónapok szerint.

Január

Átlagos kockázatú hónap.
Gyakori előfordulás: Magas vérnyomás, szív-izomgyengülés (kardiomiopátia).
Ritka előfordulás: hányás

Február

Az egyik legalacsonyabb kockázatú hónap.
Gyakori előfordulás: daganatos áttétek a tüdőben és hörgőkben
Ritka előfordulás: rovarcsípés

Március

Magas kockázat: szív- és érrendszeri megbetegedések - pitvar-fibrilláció, pangásos szívelégtelenség, mitrális billentyű-betegség, prosztatarák.

A tavaszi születésűek (április és június között) várható élettartama rövidebb az ősszel születettekéhez (október és december között) képest.

Április

Magas kockázat: szív- és érrendszeri betegségek, angina, miokardiális isémia, műhibákból eredő keringési zavarok
Alacsony kockázat: zúzódások.


Május

Általában egészséges hónap, nincs olyan betegség, az ebben hónapban szülötteket magas kockázattal érintheti. De kevesebb gyerekszülés jellemző (május és ősz között).
Alacsony kockázat: felső légúti megbetegedések.

Június

Átlagos hónap, de gyakori a szív- és érrendszeri megbetegedés.
Magas kockázat: szív vérellátási elégtelenség (angina pectoris)
Alacsony kockázat: nemi betegségek.

Július

Átlagos hónapnak tekinthető.
Magas kockázat: asztma.

Augusztus

Átlagos hónapnak tekinthető.
Emelkedett kockázat: szívbillentyű-betegségek, asztma.

Szeptember

Magas kockázat: hányás.
Alacsony kockázat: szív- és érrendszeri betegségek

Az őszi születésűek (október és december között) élnek a leghosszabb ideig.

Október

Magas kockázat: légzőszervi betegségek, asztma, akut felső légúti fertőzések, rovarcsípés, nemi betegségek
Alacsony kockázat: szív- és érrendszeri betegségek, prosztatarák

November

Alacsony kockázat: szív-és érrendszeri betegségek, rákos áttétek a tüdőben.
Azonban a novemberiek a legbetegesebbek, gyakrabban fordultak orvoshoz, mint a többi hónap szülöttei.


December

Magas kockázat: zúzódások, sérülések
Alacsony kockázat: szív- és érrendszeri betegségek.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nem kell műteni!
  2017-05-10 22:05:16, szerda
 
 
Nem kell műteni!
Mindenféle ciszta elmulasztható ezzel a recepttel!

A ciszták meglehetősen ijesztő képződmények, de ha megfelelően kezeled időben ezeket, nem okoznak gondot a későbbiekben méretüknél fogva. Úgy tűnik, különböző testrészeket, és általában a nőket érint. Bár nem rosszindulatú elváltozás, a ciszta hajlamos ugyan ott újra visszatérni akkor is, ha műtéttel eltávolítják.

Érdemes természetes módon megszabadulni a cisztáktól pont azért, hogy ne nőjenek újra. Itt egy könnyen elkészíthető recept, amely segít. Az aloe kaktusz az alapja ennek a hatékony orvosságnak.

Hozzávalók:

7,5 dl jó minőségű vörösbor
150g aloe vera levél
450g cikóriakávé
1 / 2 l orvosi alkohol
450g bioméz

Először távolítsd el a tüskéket az aloe vera levelekről, majd turmixold le azokat;
Add a többi a hozzávalót hozzá, és keverd tovább
Tedd a kapott keveréket egy nagy befőttes üvegbe. Tedd rá a fedelet, és tartsd sötét és hűvös helyen 2 hétig;
Szűrd le a levét üvegekbe. Gézzel a legegyszerűbb.
Vegyünk egy kanállal be a keverékből napi háromszori, éhgyomorra

Folyamatosan szedd, amíg el nem múlik a ciszta. Méh, mell, vese, egyéb cisztákra is hatékony.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
De ők aztán nagyon!
  2017-05-10 15:35:44, szerda
 
 
14 hihetetlen dolog, amiért csak egy gyerek tud kiborulni

De ők aztán nagyon!

A gyerekek csodálatosak, de néha a legabszurdabb, leglehetetlenebb dolgok kapcsán is képesek őrületes hisztiket csapni. Eget rengető tragédiaként képesek megélni például azt, ha apu levágja a körmüket, de azt is, ha nem ehetik meg anyu teljes sminkkészletét.

Szerencsére vannak olyan szülők, akik ezekben a szituációkban is képesek megőrizni a humorérzéküket. Ők ilyenkor előkapják az okostelefonjukat, és megörökítik a pillanatot, hogy mi is nevethessünk rajta.

Az alábbi összeállítást nekik köszönhetitek! :D

1. Anyu megtiltotta, hogy a középső ujját mutogassa másoknak

2. A hülye szülei nem tudták újra összeragasztani a kenyeret

3. Nem volt otthon cukorka... mert az összeset megette

4. Nem engedték meg neki, hogy megegye az elemet a távirányítóból

5. Anyu ugyanolyan pizsamát vett neki és a kedvenc babájának

6. A szülei nem engedték, hogy sarat egyen

7. Anyu elmondta neki, hogy a kedvenc levese sütőtökből készült... amit egyébként ki nem állhat!

8. A kedvenc meséje szereplőivel akart táncolni, de apu nem tudta beletenni őt a tévébe

9. Anyu nem engedte meg, hogy betegye a kezét a 200 fokos sütőbe

10. Farkas akart lenni az X-Menből, de az anyukája levágta a körmeit

11. Anyu nem engedte, hogy az egész szemfestéket megegye, mert gonosz

12. Rájött, hogy a nagypapának van szülinapja és nem neki

13. Nem engedték, hogy a kanapéba kenje a fagylaltot

14. A húsvéti nyuszi csokit hozott hímes tojások helyett
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-05-09 19:20:52, kedd
 
  Jorge Luis Borges:

Idő múltán

Idővel az ember megérti, mi a különbség aközött, hogy tartasz egy kezet, vagy leláncolsz egy lelket..
És megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel... és hogyha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy...
és megtanulod, hogy egy csók még nem szerződés, és az ajándék nem ígéret... és elfogadod a zuhanást emelt fővel és nyitott szemmel...
és megtanulod az utakat a mára és a mostra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet... a holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat fele úton...
és idővel megtanuljuk, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is égethet és elszenesíthet...

Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet és diszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod hogy virágot hozzon.....
és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erőd, és tényleg értékes vagy... és az ember csak tanul és tanul...
és idővel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba...

Idővel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal és nem akar megváltoztatni... de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idővel majd nem akarod látni...

Idővel megtanulod, hogy az igazi barát kevés és harcolnod kell érte, mert másként körülvesznek a nem igazak...

Idővel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit meg akartál sérteni...
megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy lelkek tudnak...
megtanulod, hogy ha megsértettél egy barátot, valószínűleg soha többet nem lesz úgy, mint régen...

Megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal, de eljön az idő, amikor hiányozni kezd a régi...

Megtanulod, hogy semmi sem ismételhető...

Megtanulod, hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt, előbb-utóbb sokszorosan visszakapod...
megtanulod, hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a reméltté...
és megtanulod, hogy a ma a jó, pont ez a perc, nem a holnap...

és megtanulod, hogy ha jól is érzed magad azokkal, akik körülvesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek...

Idővel megtanulod, hogy ha megbocsájtással próbálkozol, vagy bocsánatkéréssel, vagy kimondani, hogy szeretsz és vágyódsz, ha szükséged van, hogy barát szeretnél lenni... egy sír fölött haszontalan...

Megtanulod ezt mind -mind, de csak idővel...
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egyszerű megoldás!
  2017-05-07 11:37:27, vasárnap
 
  Különleges módszer a betegségek gyógyítására! Egyszerű megoldás!
Érdekesség, Házipatika

Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki érezte már, hogy fáradtak a lábai. Esténként, egy hosszú nap után sokan úgy érzik, hogy nagyon fáradtak a lábaik. Legfőként azok szembesülnek ezzel a problémával, akik magassarkú cipőben járnak. A lábmasszírozás csökkenti a stresszt, de nem ez az egyetlen ok, amiért rendszeresen masszíroznunk kellene a lábainkat.

A talpakon lévő reflexológiai pontok különböző szerveket jelképeznek, ezek masszírozásával kezelhetjük a test pontjait. Ha esténként megmasszírozzuk a lábainkat, már rövid idő múlva érezhetjük a javulást. Jobban fogunk aludni, reggel pedig megújulva kezdjük a napot.

A lábunk mely részét masszírozzuk, hogy csökkenjen a fájdalom

A lábujjak felsőrészének a masszírozásával csökkenthetjük a fejfájást és fokozhatjuk az agyműködést.
A nagylábujj masszírozásával a torokfájást enyhíthetjük.
A talp középső részének a masszírozásával a tüdőproblémákat csökkenthetjük és javíthatjuk a légzőszervek működését.
A talp legfelső része, a nagylábujj alatti rész masszírozása a szív és érrendszerre van jó hatással.
A talp belső részének a masszírozásával a májműködését fokozhatjuk.
A sarkak masszírozásával csökkenthetjük a hátfájdalmat.
Masszírozzuk meg minden este a lábainkat, hogy jobb legyen az egészségünk és csökkentsük a panaszokat.

Megosztásokat köszönöm

forrás: http://ketkes.com/kulonleges-modszer-a-betegsegek-gyogyitasara-egyszeru-megoldas/
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A császármetszés története
  2017-04-28 13:01:34, péntek
 
  A császármetszés története

A császármetszés életmentő beavatkozásként kezdte “pályafutását".
Abban az esetben alkalmazták, ha a baba és/vagy az édesanya élete veszélyben forgott.

Több évszázados evolúciója van és rengeteg érdekes témát vet fel.
“A császármetszés hónapja" alkalmából ezeket a témákat fogjuk boncolgatni, de kezdetnek tekintsünk vissza, hogyan is jutottunk el a gyertyafénytől a steril műtőkig.
(Figyelem, a témából adódóan egyes részletek felkavaróak lehetnwoundek!)

A császármetszés az antik kortól kezdve évszázadokon át szinte bizonyosan halálos kimenetelű beavatkozásnak számított, csak végső esetben lehetett elvégezni a magzat megmentése érdekében.
A források szerint 1610-ben került sor először élő (!) asszony operálására. A műtétet érzéstelenítés nélkül, némi alkoholos bódulatban végezték.
Elképzelni is hátborzongató. Érdekesség, de a császármetszés oka legtöbbször a korábban meglehetősen gyakori angolkór következtében kialakuló súlyos medence-deformitás volt, ami lehetetlenné tette a magzat hüvelyi úton történő megszülését.

Az első feljegyzett sikeres császármetszés

A XII. század elején történt az első olyan feljegyzett császármetszés, amit az édesanya és az újszülött is túléltek. Egy svájci miskároló Jacob Nufer, miután a felesége szülése elakadt, némi tanácskozás után elvégezte a beavatkozást. Az egy dolog, hogy életben maradt mind az anya, mind a baba, de az asszony utána még ötször adott életet természetes úton, ráadásul egy alkalommal ikreknek! A feljegyzéseknek vannak hiányosságai, így nem lehet biztosra mondani, hogy minden pontosan így történt, mindenesetre több forrás is említi ezt a csodával határos történetet.

Adametz asszony csodás és tragikus története

Egészen hihetetlen, kifejezetten drámai és felkavaró történet Gustav Adolf Michaelis és Anna Margaretha Adametz asszonyé, ami a XVIII. század második felében, abban a korban játszódik, amikor a császármetszések még kevés kivétellel halállal végződtek, ezért az ő történetük valóságos orvosi és nem mellesleg emberi csodának számít.

Az asszony az angolkór következtében eleve csak tizenkét éves korában kezdett járni, harminc évesen várta első gyermekét. Medence-deformitása olyan nagyfokú volt, hogy semmi remény sem volt a természetes szülésre. A műtét sikeres volt, de a baba halva született. Ez után a fizikai fájdalmak eltörpülhettek...
Nehéz elhinni, de a beavatkozás után semmit sem varrtak össze, csupán egyetlen tapasszal rögzítették a külső sebet. Egy hónap múlva Adametz asszony már mosott, vezette a háztartást.

Második császármetszésére három év múlva került sor: az idős professzor gyertyavilágnál operálta a 90 kilométeres távolságból, szekéren érkező asszonyt. A műtét ekkor mindössze öt percig tartott, ezúttal három öltéssel összevarrták a sebet. Szomorú folytatása a történetnek, hogy az egészségesen születő kislány mindössze egy hónapig élt.

A harmadik császármetszés is szerencsésen végződött, de sajnos ekkor is tragédiát tartogatott a sors, ez a kisfiú fél éves korában ment el.

A sok, gyakorlatilag hiába vállalt szenvedés és csapás ellenére Adametz asszony 41 évesen ismét gyermeket várt és mivel a hüvelyi szülés továbbra is lehetetlen volt számára, vállalkozott a műtétre, noha orvosa nem sok jóval biztatta, biztos volt benne, hogy ezúttal páciense életébe kerül a beavatkozás. Szerencsére nem így történt, egészséges kisbaba született és ez a csöppség végre a felnőtt kort is megérte. Még az unokák is tudtak nagyanyjuk elképesztő bátorságáról, amellyel a fájdalomcsillapítás nélküli műtétekre vállalkozott. Adametz asszony nevét ezek után mondhatni szégyen, hogy nem ismeri az egész világ...

Megindult a fejlődés

Egyre jobban elterjedt a módszer és egyre több sikerélménnyel gazdagodott az orvostudomány. Magyarországon Tauffer Vilmos végezte az első sikeres császármetszést 1890-ben, mely után az anya is, gyermeke is egészségesen mehetett haza.

Az eljárás egyre tökéletesedett, egyre kevésbé volt életveszélyes és amint a steril körülmények is végre adottá váltak, a császármetszés valóban elnyerhette az “életmentő beavatkozás" címet.
Fantasztikus orvosok, szakemberek és mindenre elszánt, csodálatos édesanyák hőstettei tették lehetővé azt, hogy azok a kisbabák is egészségesen jöhessenek a világra szintén egészséges édesanyjuk karjaiba, akiknek pár száz évvel ezelőtt esélyük sem lett volna.

A “császármetszés hónapja" alkalmából előttük is tisztelgünk.

Azonban azt is fontosnak tartjuk, hogy tisztába tegyünk néhány dolgot, eloszlassunk néhány tévhitet és tegyünk azért, hogy a császármetszés megőrizhesse eredeti funkcióját.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A babérlevél
  2017-04-26 09:40:14, szerda
 
  Csak néhány ember előtt ismert, hogy a babérlevél a konyhai használaton kívül egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. Babérfa leveléből és bogyós terméséből is előállítanak kiváló gyógyászati olajat, amely rendelkezik egy csomó hasznos tulajdonsággal egészségünk szolgálatában. A babérlevél olaj előnyei többek között: Megnyugtatja az idegrendszert .Erősíti az immunrendszert. Csökkenti a vastagbél problémákat. Csökkenti az izzadás. Nagyon hasznos az ízületi fájdalmak kezelésében és segít megszabadulni a visszerektől. Javítja a szellemi tevékenységet, serkenti a memóriát.

Ilyen csodás gyógyhatású olajat, házilag is készíthetünk. Időigénye 4 hét, de megéri a fáradtságot!

Szükséges hozzávalók:

30 g babérlevél
250 ml olívaolaj
1 tároló üveg

Törjük össze a leveleket egy mozsárban. Észrevehető lesz, hogy a zúzás során már egy kis olaj szabadul fel a levelekből. A zúzott levelet terítsük szét egy tálcán és szárítsuk meg. Ezután a leveleket tegyük az üvegbe és öntsük fel az olíva olajjal, zárjuk le és száraz, hűvös helyen tároljuk, érleljük 2 hétig. Az aroma és hatás fokozása miatt, szűrjük le az olajat és újabb frissen zúzott levelekkel tegyük el újabb 2 hétre. Ezt a 4 hétig érlelt, esszenciális olajat használjuk problémáink kezelésére.

Visszér kezelésére, használjuk kissé felmelegítve és dörzsöljük be vele az érintett területeket.
Használható ízületi fájdalomcsillapító masszázs olajként is.
Erős migrén esetén dörzsöljük be nyakunkat, halántékunkat.
Szépség olajként is használhatjuk problémás bőrre, megszünteti a mitesszereket, pattanásokat.
Belsőleg alkalmazva adjuk ételekhez, javítja az étvágyat, megszünteti a gyomorfájást és a bélrendszeri problémákat.
Normalizálja a vese és a máj működését.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-04-22 10:47:39, szombat
 
 
7 gyógynövény minden pajzsmirigy problémára!

Link

A pajzsmirigy bizonyos hormonokat választ ki, melyek a szervezetben számos különböző funkcióhoz létfontosságúak. Ha a pajzsmirigy túl sok hormont termel, hiperaktívnak nevezik. Ha túl keveset, alul működőnek. Mindkét állapot nagyban befolyásolja egészségünket és komoly problémákat okozhat a hormon háztartásban. Emiatt fontos, hogy mielőbb helyreállítsuk a pajzsmirigy funkciókat és visszanyerjük egészségünket, vele együtt pedig jó életminőségünket.
Gyógynövények, melyek segítik a pajzsmirigy működését

Ha a pajzsmirigy megfelelően működik, fontos feladatot lát el, támogat számos folyamatot a szervezetben. Ezek közül a legfontosabbak:

elektrolitek szállítása
az izmok és a szív működésének szabályozása
csontok regenerálása
gyermekkorban a növekedés szabályozása
menstruációs ciklus szabályozása
nemi vágy és a libidó szabályozása
részt vesz a fehérjeszintézisben
biztosítja a szervezetet, hogy az képes legyen táplálékot felvenni és energiává alakítani
szabályozza az anyagcserét
a béta-karotin átalakításával A-vitamint állít elő
szabályozza a mentális folyamatokat

A pajzsmirigy működését sokféle gyógynövény segítheti. Ezeket megehetjük, fogyaszthatjuk tea vagy kapszula formájában is. Azonban kulcsfontosságú, hogy a megfelelő adagolást betartsuk, csak így lehet biztonságos és hatékony a gyógynövények alkalmazása.

Hólyagmoszat

Ez a furcsa nevű növény sok előnyt tartogat azok számára, akiknek a pajzsmirigye alul működik. Ez magas jódtartalmának köszönhető, mivel a jód az egyik legfőbb tápanyag a pajzsmirigy számára. A jód pótlása révén támogatja az alul működő pajzsmirigyet.

Lenmag

Gyakran hallunk róla emésztést javító hatásai kapcsán, de magas rosttartalma nemcsak ebből a szempontból áldásos, hanem a pajzsmirigyen is segíthet. Akiknek a pajzsmirigye alulműködik, a hormontermelődést megtámogathatja a lenmag napi rendszeres fogyasztásával. Hogy előnyeit élvezhessük, elég belőle naponta egyetlen evőkanálnyi.

Echinacea

Immunerősítőként nagyon népszerű ez a növény és hasznos túlműködő pajzsmirigy kezelésében is. Az echinace gyökere hatékony ebből a szempontból, ezért jól nézzük meg, milyen készítményt vásárolunk, mert többnyire a növény egyéb részeit használják fel. Gyökerének leforrázásával teát készíthetünk.

Gyömbér

Lehet, hogy a gyömbért már most is használjuk hányinger és gyomorpanaszok ellen, de nem is sejtjük, hogy pajzsmirigyünknek is jót tesz. Ez magas cink, magnézium és kálium tartalma miatt van. Ezekre a tápanyagokra a pajzsmirigynek szüksége van ahhoz, hogy jól működjön. Hogy a leghatékonyabb legyen, nyersen használjuk fel a gyömbért. Együnk belőle egy darabot vagy főzzünk belőle teát. A gyömbértea egy kevés mézzel segíteni fogja a pajzsmirigy optimális működését.

Édesgyökér

Az alul működő pajzsmirigy fáradtságot okoz, ez a gyógynövény pedig éppen ezen tud segíteni. Amellett, hogy segíti a pajzsmirigyhormon termelődését, energiát is ad. Ráadásul glycerrhetinic savat is tartalmaz, ami képes meggátolni a pajzsmirigyben a rákos sejtek növekedését.

Csalán

A csalán alul működő pajzsmirigy esetén lehet hasznos. Pajzsmirigy toniknak is nevezik, mivel magas jód tartalmával képes kiegyensúlyozni a hiányt. Tea formájában fogyasztani a leghatékonyabb és legegyszerűbb.

Esti kankanlin olaj

Nők körében különösen népszerű, de az alul működő pajzsmirigyet is támogatja. Enyhítheti a tüneteket, pl. a hajhullást és az erős menstruációs vérzést. Gyakran javasolják teáját erre a célra.

Ha pajzsmirigyünk nem működik jól, egy sor kellemetlen tünetet tapasztalhatunk. Láthatjuk, hogy ezek a gyógynövények mennyi mindenre képesek, érdemes róluk az orvosunkkal is konzultálni. A szakember megállapíthatja a megfelelő mennyiséget is, így az alkalmazás maximálisan biztonságos lesz.
Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/118 oldal   Bejegyzések száma: 1175 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5798
  • e Hét: 12551
  • e Hónap: 152634
  • e Év: 702871
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.