Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A II. Balfi Szalvétabörze volt az elmúlt hétvégén:
  2014-07-28 19:58:29, hétfő
 
  Tavaly júniusban került megrendezésre azI. Balfi Szalvétabörze, idén július 26-án kezdődött el, és másnap ért véget a II. Balfi Szalvétabörze, mely idén is sikeresen zárult. A szombati nap volt a fő nap, de mivel mi vasárnap tudtunk csak elmenni Balfra,akik ott aludtak Balfon, azokkal tudtunk mi is vasárnap találkozni, és a szombati szalvétabörze így kicsit hosszabbra sikeredett, nekem is sok szép szalvétát sikerül elcserélnem még a többiekkel, akik már régi cserepartnereim, és ilyenkor van csak arra lehetőségünk évi1-2 maximum 3 alkalommal, hogy személyesen is találkozhassunk,és a tapasztalatainkat egymással személyesen is megoszthassuk, illetve a cserekapcsolatunk esetlegesen jobban elmélyülhessen, baráti kapcsolattá alakulhasson.

Pár kép a vasárnapi napról:
LinkLink

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ma egy új cserepartnerre tehettem szert Argentínából :
  2014-04-08 21:09:30, kedd
 
  Ő Angelina Faulkner,50 darab szalvétát sikerült cserélnünk egymással, most várom a postát, hogy a szalvétái megérkezzenek, én is holnap fogom feladni neki a csomagomat. Remélem minden rendben fog lemenni, aranyos lány nagyon.San Miguelben él. Izgalmasak ezek a cserék nagyon, és ha költségesebb is, de érdemesebb ajánlott levélként feladni ezekbe a távoli országokba bármit is feladni, mert ha elvész a csomag, nagyobb a költség sokkal, ha újra fel kell adni valamit, mintha az ajánlott levél biztonságával megy el bármi is a célországba, így utána lehet járni , ha valami miatt nem érkezik meg a csomag, nagyobb az esélye a nyilvántartás miatt, hogy nem "vész" el sehol sem, azaz kisebb eséllyel "esik le" a vonatról-repülőgépről-hajóról.....stb, azaz kisebb eséllyel kel lába.Ajánlom ezt mindenkinek, sajnos én már jártam pórul egy Kazahsztánba küldött csomagommal, csak mert egyszer simán adtam fel, el is veszett az az egy csomagom, máig nem kapta meg Rimma, így nekem ismét fel kellett adnom egy csereanyagot neki. Dupla szalvétacsomag, és dupla postaköltség is, ami ilyen távolságban már nem kis összeg.:Link

Angelina igaz Argentínában lakik, de velem a csomagot Uruguayba adatta fel, egy barátjának a címére. Írta, hogy rajtam kívül még 4-5 embertől vár csereanyagot, és neki jobban megéri ha Uruguayba kéreti a csomagot, mint saját magához Argentínába, mert ott náluk a külföldi csomagok átvételéért pénzt kell fizetni (gondolom legfőképp a tengerentúliakért), és így neki nem érné meg velünk európaiakkal cserélni, csak így, hogy összebeszélt a barátjával, mert Uruguayban nincsenek ilyen jogszabályok, és ingyen át lehet venni mindenféle csomagot az ott lakó embereknek. Ő igyekszik egy időpontra betervezni a cserét másokkal, mielőtt készülne Uruguayba, hogy kb. egyszerre érkezzenek meg a csomagok oda, és ne teljen el sok idő, mire egy nagyobb számú csomag összegyűlik ott másoktól a barátjánál, ezt igyekszik jól összeegyeztetni az itteni cserepartnerekkel, hogy mire az ő útja odaviszi Uruguayba, kb, addigra mindenki csomagja oda is érjen, és a barátjánál így nem állnak sokáig a csomagok,értük tud épp menni, és rendben haza tudja vinni a szalvétákat.Érdekes ez a dolog is, ezzel is most gazdagabb lettem, hogy melyik dél-amerikai országban mik a szabályok. Chilében is nincs semmi gond azzal, hogy ha valaki -főleg innen Európából- csomagot küld, ezek szerint Uruguayban sincs ezzel semmi gond, de Argentínában még egy kisebb szalvétacsomag átvételéért is már vámot kell a polgároknak fizetni.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ma volt az április havi Hobbi nap:
  2014-04-05 20:59:44, szombat
 
  Ma délután volt az e havi Hobbi nap eseménye Debrecenben a Simonffy utcai Ifjúsági Házban. Nem csak szalvétákra cseréltem ma az én csereszalvétáimból, hanem képeslapokra is , Kinder tojás figurákra is és egy kulcstartóra, mivel olyan emberek is szerettek volna kérni tőlem szalvétákat, akik nekem nem tudtak szalvétával szolgálni, így olyan szemmel kellett nézelődnöm náluk, hogy nekem tőlük mi lenne elfogadható, ha nem is szalvéta. A Kinder tojás figurákból csak speciális figurákat választottam ki, nem csak úgy válogattam, a képeslapokból amit tudta, elcseréltem, nem sok csereanyaga volt az illetőnek, de létrehozhattunk egy cserét azért vele is sikerrel. Az említett két cserepartnerem , akikkel ez a két cserém például létrejött, férfi volt mindkettő, nagy gyűjtők ők is a maguk nemében, egyikük nagy elhivatottja a Kinder tojás figuráknak, másikuk a képeslapok és a kártyanaptárak nagy gyűjtője, és ez utóbbival képeslapokat szoktam cserélni, ő szalvétákat kér tőlem.

Ma ezek a szalvéták fogytak a Hobbi napon leginkább, amik a következő képeken lesznek láthatóak. Nem csak ezekből cseréltem,de ma ezek voltak a legkelendőbbek:
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ma egy kedves norvég cserepartnerre tehettem szert:
  2014-02-16 17:25:20, vasárnap
 
  Ő Haege Myrvold , egy kedves fiatal lány, akivel ma létesítettem kapcsolatot, és 56 darab szalvétát sikerült is kiválogatnunk egymástól, a jövő hét elején postázzuk is egymásnak a szalvétákat. Helyesírás szerint a Haege -t egybekötött ae -vel kellene leírnom, de ezt én sajnos ezen a gépemen nem tudom helyesen leírni, csak így, ha külön írom egymás mellé a két betűt.Link

Haege Myrvold Amot városában lakik.Egy videofelvétel erről a városról:

Amot- Norway Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-16 17:33:44
feltöltő: venci76
nézettség: 1468
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Tourist, Place,
kategória: utazás
leírás: Around Drammen City

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Norvégia himnusza:

The National Anthem of Norway - A Capell Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-17 14:22:21
feltöltő: venci76
nézettség: 975
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: the, national, anthem, of, norway,
kategória: felnőtt
leírás: The National Anthem of Norway - A Capella The national anthem of Norway, " Ja, vi elsker" , performed by Norsk Solistkor (Norwegian Soloist' s Choir) in the Oslo city hall (Oslo rdhus).

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mindig nagyon örülök, ha új cserepartnerre tehetek szert :
  2014-02-01 20:04:45, szombat
 
  Mostanában sok új cserepartnerre tehettem szert egy kisebb hullámvölgy után. Többen eddigi internetes cserepartnereim közül abbahagyták az aktív szalvétagyűjtést, és nehéz volt újabbakat keresni, de most hirtelen nagyon sok új cserepartnerre szert tehettem, alig tudok a szalvéták félretevésén és a munkámon kívül mást egy nap megcsinálni már, hirtelen olyan sok új cserepartnert hozott az életembe a sors/a Jóisten, emiatt most a nagy csereszalvéta állományom meg is csappant rendesen. Különösképp örülök mindig, ha egy külföldi cserepartner keres meg, ez most pár napja is így történt, Maja Dragosavac keresett meg engem Szerbiából, Odzaci városából, hogy szeretne velem cserélni, ha lehet. Mivel nem beszél magyarul, ezért angolul beszéltünk meg mindent, és már címet is cseréltünk, mert pár napon belül tudtunk annyi újdonságot választani a egymástól, hogy a csereanyag mennyisége megérett a cserére. Hétfőn mindketten fel is adjuk egymásnak a szalvétáinkat, izgalmakkal tele várom, hogy megérkezzenek Maja csereszalvétái rendben hozzám.

Ő Maja Dragosavac:
LinkLink

Odzaciról pár mondat, ahol Maja Dragosavac él:

Hódság (szerbül Odžaci, németül Hanfhausen vagy Hodschag) kisváros és község Szerbiában, a Vajdaságban, a Nyugat-bácskai körzetben.

1945-ig Hódság német többségű település volt, kis számú magyar kisebbséggel, a németeket ebben az évben deportálták és szerbeket telepítettek helyükbe.


Fekvése

Zombortól 35 km-re délre fekszik.

A község települései

A községhez Hódságon kívül még nyolc település tartozik (zárójelben a szerb nevük áll):

Bácsordas
Dernye
Gombos
Liliomos
Paripás
Rácmilitics
Szentfülöp
Szilberek

(Forrásoldal:hu.wikipedia.org/wiki/Hódság )

Odzaci címere:
Link

Nemrég volt Maja esküvője, így most egyik kedvenc témakörei a szalvéták világában szívmintás szalvéták és esküvői mintás szalvéták, mindből duplát kért tőlem, ebből pedig hármat is, lelkesen:Link

Szerbia himnusza:

Serbian anthem " Bože pravde" Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-17 14:26:50
feltöltő: venci76
nézettség: 704
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Szerbia, Srbsko, Serbie, Serbia, Destination,
kategória: felnőtt
leírás: Serbian anthem " Bože pravde" Bože pravde, ti što spase od propasti dosad nas, čuj i odsad naše glase i od sad nam budi spas. Moćnom rukom vodi, brani budućno...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá! 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ma kétféle új szalvétára tehettem szert:
  2013-12-07 18:26:54, szombat
 
  Ma voltam Debrecenben egy Hollandiából érkezett új és használt termékeket forgalmazó boltban, ahová most már többedjére látogattam el,és ma akadtam rá elsőként új termékként szalvétákra is. Kétféle szalvéta volt, ebből a kettőből több csomaggal is , vettem is mindkettőből egy-egy csomaggal. Ha valakinek valamelyik megtetszene , szívesen cserélek belőlük, természetesen a többi csereszalvétámmal együtt, de ezek a legújabb , mai szerzeményeim.LinkLink

Egyelőre nem tudni mikor érkezik Hollandiából újabb szalvéta, majd még be kell nézegetnem a közeljövőben rendszeresen, hátha jönnek újabb szalvéták, akár ilyenek, akár tipikusabb holland szalvéták.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tegnap Balfon szalvétabörze volt, melyen én is részt vettem:
  2013-06-30 12:09:33, vasárnap
 
 

LinkLinkLinkLinkLinkLink

Mindenki kapott a saját nevével fémjelezve egy A/4-es papírt, ami be volt rubrikázva. Az oszlopok tetejére beírtuk, hogy melyik oszlopba majd milyen szalvéták kiválogatott darabszámát írjuk be, ha másoknál válogatunk, illetve ezeknek a szalvétáknak az árát is fixáltuk, hogy ha az egyik ember többet válogat a másik embertől, akkor mik legyenek a szorzók. A vízszintes sorokba majd pedig a neveket írta fel az adott ember, akitől éppen válogatott, s aszerint írta be az oszlopokba a különféle nagyságú, alakú és egy-vagy többrétegű szalvéták darabszámát, ahogyan ő a másik ember csereanyagából kivett szalvétákat, hogy azt a saját gyűjteményének a részévé tehesse. A börze végén mindenki egyeztetett mindenkivel külön-külön a papírra felírt darabszámok, illetve az ez által kijött összegek szerint, s a különbségek szerint egyezkedett mindenki a másik emberrel.Amelyik fényképen én szerepelek egyedül, ott látható is az a papír, amelyen mindenki vezette, hogy kitől ki mennyi szalvétát válogatott ki, én is épp a kezemben tartok már pár szalvétát, amit épp az egyik cserepartneremtől válogattam ki, ezt készülök épp felírni a megfelelő rubrikába,illetve amelyik képen alatta Vencliné Ildikó van, azon a képen is alul jobboldalt látható ez a lap.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Romániából kapott csereszalvéták:
  2013-04-07 18:56:03, vasárnap
 
  Ezen a héten az egyik romániai cserepartneremmel bonyolíthattam le egy cserét postai úton. Luminita Ploiestiben él, s több szalvétájából kértem tőle 2-2 darabokat, hogy a cserénk sikeresen létrejöhessen, én is tudjak annyi szalvétát kérni tőle összesen, mint amennyit ő válogatott tőlem. Így most nekem több Romániából kapott csereszalvétám is lett hirtelen, igaz mindegyikből egy-egy cseredarabom van csak. Ha valakinek megtetszene valamelyik darab, kérem idejében jelezze már, s ne haragudjon meg, ha azt kell visszajeleznem, hogy időközben valaki már elkérte az adott szalvétát. Ezek a szalvéták javarészt csak kétrétegűek, s vékonyabb anyagú papírból készültek, mint egy átlagos többrétegű szalvéta, így 1:1 arányban cserélem őket.Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ma egy 3000 darabos gyűjteményt kaptam.:
  2013-01-17 21:13:31, csütörtök
 
  Ma Hajdúböszörményből kaphattam egy kedves családtól egy 3000 darabos gyűjteményt, többek között ezen szalvétákkal is, melyekből dupla darabjaim is vannak, s szívesen el is cserélek másokkal.Nagyon szép a gyűjtemény, sok szép darabbal bővíthettem általa az én alapgyűjteményemet, s úgy néz ki eddig is, hogy másoknak is örömet szerezhetek azokkal a dupla darabokkal, akiket már tudom mely darabokkal célozhatok meg konkrétan. Egy kis bemutató ebből a szép gyűjteményből:LinkLinkLinkLinkLinkLink


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Beke Ernő a Polyp Televízió Közelkép című műsorában :
  2012-12-22 15:52:40, szombat
 
  Nemsokára kedves cserepartnerem Beke Ernő Kézdivásárhelyről ismét Debrecenbe látogat, s alkalom lesz rá, hogy ismét személyesen cserélhessünk egymással, ennek apropóján szeretnék most egy vele készült riportot betenni a blogomba, amely arra próbál rávilágítani,hogy milyen is gyűjteni valamit, ki is az igazi gyűjtő, s mikor mutat már magán túl egy gyűjtemény.Beke Ernő a nem olyan régen megnyílt Gyűjtemények Házának vezetője Kézdivásárhelyen többek között.A videofelvétel alatti két képen pedig a riportban megemlített egyik könyv látható.

Beke Ernő a Polyp Televízió Közelkép cím Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-22 16:11:05
feltöltő: venci76
nézettség: 1922
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs:
kategória: hírek/bulvár
leírás: Beke Ernő a Polyp Televízió Közelkép című műsorában A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házának vezetője, a Hobbi Cserebere Klub elnöke a Polyp Televízió Közelkép című műsorában. Műsorvezető: Szabó Katalin.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


LinkLink

A következő linkre kattintva a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában megnyitott Lepkekiállításról készített képes riport tekinthető meg, mely Rancz Gyula gyűjteményéből került kiállításra:Link

Itt pedig a kézdivásárhelyi Hobbi Cserebere Klub XII. kiállítása tekinthető meg, mely szintén a Gyűjtemények Házában került megrendezésre anno.Link

Idén augusztusban rendezték meg Kézdivásárhelyen az I. Országos és Nemzetközi Kártyanaptár- és Szalvétakiállítást a Gyűjtemények Házában, az erről készült videofelvétel tekinthető meg itt:

Kártyanaptár- és Szalvétakiállítás Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-12-22 18:13:52
feltöltő: venci76
nézettség: 946
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: országos, és, nemzetközi, szalvétakiállítás, national,
kategória: hírek/bulvár
leírás: I. országos és nemzetközi kártyanaptár és szalvétakiállítás 2012. augusztus 31-én, az Őszi Sokadalom alkalmával 17 órától Beke Ernő megnyitotta az első országos és nemzetközi kártyanaptár és papírszalvéta kiállítását ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9
  • e Hét: 9
  • e Hónap: 2991
  • e Év: 2991
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.