Regisztráció  Belépés
bulac57.blog.xfree.hu
A tegnap történelem, a mai nap ajándék, a holnap pedig meglepetés! Bús László
1957.05.14
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/194 oldal   Bejegyzések száma: 1932 
Menü
  2011-12-01 00:22:13, csütörtök
 
 


Diós brokkolikrémleves
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 közepes burgonya, 1 vöröshagyma, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 l húsleves, néhány marék dió, kevés olívaolaj.
Tipp: Reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Rizses káposzta csirkecombbal
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg rizs, 3 dl húsleves, 0,5 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. pirospaprika, őrölt bors, só.

Sütőtökkel töltött karaj
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéskaraj, 20 dkg sütőtök, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 ek. olaj, 10 dkg májpástétom, 1 tojássárgája, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 kk. majoránna.

Sütőtökös rizottó
Hozzávalók: 30 dkg sütőtök, 1 fej hagyma, 30 dkg rizs, 1 ek. tyúkhúsleves-ízesítő (vagy vegeta), 2 ek. pirított tökmag, 7,5 dkg reszelt ementáli, kevés vaj.


Desszert Héger Rudolf konyhájából
Mascarponés fantás szelet
Hozzávalók: 6 ek. kristálycukor, 6 ek. finomliszt, 6 tojás, 1 dl étolaj, 2 ek. kakaópor, 1 cs. sütőpor; a krémhez: 25 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 50 dkg mascarpone krémsajt, 2 cs. vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola (beáztatva), 2 kis doboz mandarinbefőtt; a mázhoz: 8 dl Fanta üdítő, 2 cs. vaníliáspuding-por.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Heti menü
  2011-11-10 14:16:29, csütörtök
 
 


Márton-napi libaaprólék-leves
Hozzávalók: egy liba apróléka, 3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 kisebb karalábé és zeller, fél csokor petrezselyem, 1 kisebb brokkoli, 1-2 szál zellerzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 kk. egész bors, 1 púpozott ek. só, 20 dkg lúdgége- (csiga-) tészta.

Fokhagymás liba
Hozzávalók: 1 pecsenyeliba, 1 fej fokhagyma, 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, só, törött bors.

Libacomb párolt káposztával
Hozzávalók: 2 libacomb, 2 kg fejes káposzta, 2 fej hagyma, 3 dkg libazsír vagy 4 ek. olaj, só, bors.

Töltött libanyak
Hozzávalók: 2 libanyakbőr, 2 főtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg főtt, ledarált libaaprólékhús vagy más apróra darált hús, 10 dkg gomba, 2 zsemle, tej, 2 ek. zsír/olaj, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

Tarhonyás libaaprólék
Hozzávalók: levesben főtt libaaprólék, 25 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, 1 húsleveskocka (vagy fél l húsleves), 1 kk. vegeta, 3 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma.
Tipp: Aki szereti a pikáns ételeket, erős paprikát is tehet bele.

Ludaskása
Hozzávalók: 1 liba aprólékja, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, egy kis darab zellergumó, 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó, 1 vöröshagyma, libazsír, só, őrölt bors, majoránna, 4 ek. lecsókonzerv, 2 dl rizs, 10 dkg gomba, petrezselyemzöld.
Tipp: Az ételhez a liba más részei is felhasználhatók. Tálaláskor reszelt sajtot kínálhatunk hozzá. Sokan savanyúsággal vagy paradicsommártással fogyasztják.

Nyak-zúza pörkölt
Hozzávalók: 1 kg libanyak, 1 kg libazúza, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl száraz fehérbor, 3 dl szárnyasalaplé vagy húsleves, 1-2 kk. pirospaprika, 2 piros húsos paprika, 1-2 paradicsom, kakukkfű, majoránna, 2 egész csili, libazsír.

Porhanyós tészta libazsírral
Hozzávalók: 1 kg liszt, 12 1 dkg libazsír, 12 1 dkg cukor, 1 citrom héja, 2 tojás, gyümölcsíz, cukros darált dió.
Tipp: Kivághatjuk formákkal is különféle alakokra, vagy kimetszhetjük fánkszúróval. Ekkor a darabok közepébe ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, valamilyen ízt teszünk bele, és tojásfehérjébe mártva behintjük cukros dióval. Igen könnyű, jó tészta.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-11-01 01:44:36, kedd
 
  Fehérboros brokkolikrémleves
Hozzávalók: 1 brokkoli, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 krumpli, petrezselyem zöldje, vaj, tyúkleveskocka, só, őrölt fehér bors és szerecsendió, fehérbor, főzőtejszín, zsemle, füstölt sajt.

Sült csirkefilé
Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 4 ek. olaj, 6 ek. száraz fehérbor, 1 ek. dijoni mustár, 1 kk. szurokfű, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. Cayenne-bors, csipős paprika, 1 kk. barna cukor, só, bors.
Tipp: Serpenyőben, kevés olajon is süthetjük.

Darált hússal töltött tök
Hozzávalók: 1 nagyobb tök, ecet, só, 1 zsemle, 30 dkg darált hús, 1 tojás, ételízesítő, 3 dl tejföl, petrezselyemzöld, vaj, kapor, 1 ek. liszt.

Könnyű káposztafőzelék
Hozzávalók: 1,5 kg friss káposzta, 2-3 dl tejföl, 1-2 ek. liszt, só, bors, majoránna, fokhagyma, esetleg őrölt köménymag.

Rakott sajtos kifli
Hozzávalók: 8 kifli, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg juhtúró, 5 dkg darált dió, 2 dl tejföl, 3 dl tej, 2 dkg vaj, kevés só.




Desszert
Almás krémes
Hozzávalók - a piskótához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja + 1 kg alma; krém: 3-4 cs. vaníliás vagy tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 4 dl víz, 2 ek. porcukor, 6 tojásfehérje, 6 nagy ek. kristálycukor; a tetejére: 5dl (két doboz) friss tejszín, 2 habfixáló, 1 vaníliás cukor + fahéj a szóráshoz.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-10-03 11:20:13, hétfő
 
 


Tejfölös zöldséges burgonyaleves
Hozzávalók: 2-3 nagy krumpli, 1 sárgarépa, 1 fehér répa, 1 szelet zeller, petrezselyemzöld, 1/2 fej vöröshagyma, kis csokor metélőhagyma (snidling), 4 gerezd fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1 csilipaprika, 6 csiperkegomba, babérlevél, őrölt feketebors, őrölt pirospaprika, só, 2 zöldségleveskocka, fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék, füstölt szalonna, olívaolaj, tej, tejföl, esetleg fejenként 1-1 bécsi virsli (vagy füstölt hús).

Pulykatokány
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 1 fej hagyma, 2 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika, 1 ek. liszt, 3 dl víz vagy húsleves, só, őrölt bors, 5 db ecetes uborka.

Rakott sajtos patisszon
Hozzávalók: 1 patisszon, 2 tojás, reszelt sajt, liszt, tejföl, só, bors, őrölt rozmaring, esetleg bacon szalonna.

Szilvás gombóc
Hozzávalók: nudlitészta, kimagozott szilva (befőtt is lehet), 5 ek. kristálycukor, 1 mk. őrölt fahéj, só a főzővízbe, porcukor a tálaláshoz, 5 ek. olaj, 8-10 ek. zsemlemorzsa.
Nudlitészta: 1 kg áttört burgonyát 30 dkg liszttel, csipetnyi sóval, egy tojássárgájával, 1-2 ek. olajjal összedolgozunk.

Desszert
Dióhabos fahéjas csiga
Hozzávalók: 1-1,5 dl langyos tej, 4 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 30 dkg olvasztott margarin, pici só, 1citrom reszelt héja, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 2 cs. fahéjas cukor, 1 cs. vaníliás cukor.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-09-01 00:31:52, csütörtök
 
 


Hideg szederleves
Hozzávalók: 20 dkg szeder, 20 dkg cukor, 1citrom reszelt héja és leve, 4 dl tejszín, 4 dl tej, 1 ek. triple sec (narancslikőr).

Nyári makaróni
Hozzávalók: 50 dkg mindenféle zöldség (kockára vágott sárgarépa, 1 cm-es zöldbab, zöldborsó, kockára vágott karalábé, csemegekukorica stb.), diónyi vaj, 40 dkg rövid, vékony makaróni, 25 dkg füstölt hús darálva, 20 dkg reszelt trappista vagy más sajt, só, 10 dkg vaj, 3 dl tejföl.

Zöldséges csirkés tál
Hozzávalók: 1 csirke, 1,5 kg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, borsó, karalábé, gomba, paprika stb.), 2 cs. petrezselyemzöld, 1 cs. kapor, 1 cs. zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mk. őrölt szerecsendió-virág, só, törött bors.

Változatok lecsóra
1. Padlizsános, tejfölös: 1 kg paprika, 1 kg paradicsom, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy padlizsán, 1-2 ek. olaj, 45 dkg tejföl, só, bors.
2. Zöldbabos: 5-6 paradicsom, 4-5 paprika, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 60 dkg zöldbab, 2 fej hagyma, tejföl, tojás, só, bors, esetleg 1-2 gerezd fokhagyma.

Fetás cukkinilepény
Hozzávalók: 1 kg cukkini, 1 zacskó feta (juh- vagy kecskesajt), 3 tojás, 15 dkg liszt, bors, csipetnyi csili, só.
Tipp: A lepénykéket morzsába is forgathatjuk. Lila hagymás paradicsomsalátával nagyon finom.

Gyümölcssaláta dinnyében tálalva
Hozzávalók: 1 érett sárgadinnye, 2 db banán, egy citrom leve, 25 dkg friss málna, citromfű, szőlőlevél.
Tipp: A dinnye bármilyen gyümölcskeverékkel megtölthető - a gyümölcsöket előbb tálban keverjük össze, és locsoljuk meg valamilyen gyümölcs- (pl. narancs-) lével.

Desszert Héger Rudolf konyhájából
Mennyei tekercs
Hozzávalók: 6 tojás, 6 ek. kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor; krém: 2 dl tej , 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg kakaó, 25 dkg vaj, 10 dkg durvára tördelt mogyoró vagy dió, 35 dkg magozott meggy, 10 dkg rumban áztatott mazsola; a tetejére: vaníliás porcukor, pekándió.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-08-01 10:07:10, hétfő
 
  Padlizsános kenő
Hozzávalók: 4-6 darab padlizsán, 2 nagyobb hagyma, majonéz.

Tipp: Pirítósra, paradicsommal nagyon finom előétel!

Kapros zöldbableves
Hozzávalók: 1 kg vajbab (friss vagy fagyasztott), 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kk. pirospaprika, 2 tk. liszt, fél csokor kapor, só, ételízesítő, cukor, 2 ek. olaj; a galuskához: 1 tojás, liszt, só, némi kapor; a tálaláshoz: tejföl.

Töltött pulykamell
Hozzávalók: adagonként 30 dkg pulykamellfilé (2 vékony szeletre vágva), 20 dkg gomba, 2 ek. füstölt sajt, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. konyak, 1 ek. liszt, 1 ek. zabpehely, 2 ek. olaj, 2 dl tejföl, só.

Cukkinis kagylótészta
Hozzávalók: 1 cukkini, 4 gerezd fokhagyma, 1 mk. ételízesítő, egy csipet őrölt bors, 1 ek. olívaolaj, 30 dkg kagylótészta.

Tipp: Orsótésztából is készíthetjük.

Málnás fagylalt
Hozzávalók: 280 g natúr joghurt, 7 dkg málna, 7 dk porcukor, 2 dl tejszín.

Tipp: Ha nincs gépünk, a masszát fedeles dobozba öntjük, és 6-8 órára a fagyasztóba tesszük.

Húsos-zöldséges rétes
Hozzávalók: kb. 30 dkg mélyhűtött vagy friss zöldségkeverék, 1 kg darált hús, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt köménymag, majoránna, 3 x 2 réteslap, 2 ek. tejföl + kevés olaj.

Tipp: Önmagában is finom, de tejföllel, petrezselyemmel megszórva is kínálhatjuk.

Desszert
Héger Rudi konyhájából

A bárónő sapkája
Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 45 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája; a tetejére: 8-10 alma, citromlé, 2-3 zacskó fahéjas cukor, 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Rágcsáljunk karalábét!
  2011-08-01 10:05:25, hétfő
 
  Némelyik káposztafélének a levelét, másnak a bimbóját, virágát, a karalábénak a szárát esszük. Nyersen és főve egyaránt fogyasztható, nagy víz-, minimális zsír- és fehérje-, csekély energiatartalmú táplálék. Levelei tulajdonképpen gazdagabbak tápanyagban - háromszor annyi vitamin van bennük, mint a gumójában, és sok karotinoid vegyület.
A zsenge gumók elrágcsálása a fogazatot is edzett állapotban tartja. Gyerekeknek vágjuk csíkokra, szeletekre. Felkockázva különleges ízt ad a nyári salátáknak.
A nagyobb gumókból érdemes főzeléket készíteni vagy megtölteni őket. Vegyes levesek nélkülözhetetlen kelléke. Nagyon finom burgonyával együtt párolva, rövid előfőzés után akár ki is ránthatjuk. Enyhén borsos ízéhez kellemesen társul a borsikafűé, lestyáné, petrezselyemé.
Feltétlenül hasznosítsuk a levelét. Nyersen összevágva tegyük salátába, vagy készítsünk vele vajas-túrós krémet. Együtt főzhetjük a gumóval bármilyen ételben. Felmagzott karalábénk sárgás virágbimbóit salátába tehetjük.




Töltött karalábé
Hozzávalók: 4 db közepes gumó meghámozva, 3 vöröshagyma apróra vágva, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, 50 dkg gomba apróra vágva, 1 száraz kifli felkockázva, 2 tojás, 3 dl tejföl, 5 dl zöldségleves-alaplé (víz), só, borsikafű, kakukkfű, lestyán, olaj.
A karalábét sós vízben (10-15 perc alatt) félpuhára főzzük. Az olajon megpároljuk a hagymát, beleadjuk a gombát, és pár percig együtt pirítjuk. Beleforgatjuk a száraz kiflit, aztán hagyjuk kihűlni. Óvatosan kiegyenesítjük a karalábék alját, hogy megálljanak, majd kivájjuk a közepüket. A töltelékhez hozzákeverjük az egyik tojást és a fűszereket. Megtöltjük a gumókat, és kiolajozott tűzálló tálba helyezzük őket. Leöntjük az alaplével, s előmelegített sütőben, letakarva 40-45 percig sütjük. A tejfölt összekeverjük a másik tojással, és ráöntjük a karalábé tetejére. Újabb 15-20 perc alatt készre sül.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menü
  2011-07-01 00:45:52, péntek
 
 


Borsóleves sajtgombóccal
Hozzávalók: 1 ek. olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem és a zöldje, kb. 2 bögre zöldborsó, só, bors, pirospaprika; a gombóchoz: 15 dkg kemény sajt, 2 ek. liszt, 1 kisebb tojás.

Csirkemell tejszínes gombamártással
Hozzávalók: 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, 2 ek. olívaolaj, 4 mogyoróhagyma, 25 dkg gomba, 1 ek. sima liszt, 0,5 dl fehérbor, 1 dl csirkehúsleves (kockából), 1 ek. friss rozmaring (vagy 1 tk. szárított), 2 ek. apróra vágott zöldpetrezselyem.

Montenegrói steak
Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, 7 burgonya, 3 tojás, egy kevés tej, só, sima liszt, olaj, 10 dkg kemény sajt.

Mascarponekrémes halas lepény
Hozzávalók: 1 csomag készre nyújtott leveles tészta, 4 db kisebb halfilé, 10-12 db zsályalevél, 4 szelet nyers sonka, 25 dkg mascarpone, 1 citrom, 2 tojás, 10 dkg rukkola (vagy más saláta), 2-3 db újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.
Tipp: A mascarpone vajkrémmel helyettesíthető.

Epres-fahéjas sütemény
Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 csésze cukor, 2 ek. sütőpor, 1 tk. só, 2 tk. fahéj, 2 tk. vaníliakivonat, 1 csésze tej, 2 tojás, 1 csésze sómentes olvasztott vaj/margarin, 3 csésze szeletelt eper; morzsa a tetejére: 1 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 csésze vaj.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-07-01 00:37:09, péntek
 
 


Tejfölös karfiolleves
Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb karfiol, 2,5 dl tejföl, (annak, aki nem diétázik 1 ek. liszt), só, őrölt bors, vegeta, fél leveskocka, őrölt pirospaprika, kevés étolaj.

Marhalábszárpörkölt
Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 ek. zsír vagy 4 ek. olaj, 2 ek. pirospaprika, 1 1 tk. só, 1 tk. csípős Piros Arany, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 kisebb paradicsom (el is maradhat), 1,5-2 dl vörösbor, 1-2 babérlevél.

Zöldborsós tészta szalonnával
Hozzávalók: 40 dkg tészta, 20 dkg császárszalonna, 40 dkg mélyhűtött zöldborsó, 4 dl főzőtejszín, 4 ek. olívaolaj, só, bors, zöldpetrezselyem.

Túrógombóc gombamártással
Hozzávalók: 40 dkg túró, 2 ek. ételkeményítő, 2 ek. liszt, 2 tojás, egy csipet só; gombamártás: 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg gomba, 2,5 dl tejszín, só és bors, 1 ek. olívaolaj vagy vaj, egy csokor kapor, 1 tk. szerecsendió, 5 dkg reszelt parmezán.

Kefires pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 1 nagy pohár kefir, só, 10 dkg reszelt sajt a tésztához + kb. 15 dkg a szóráshoz, 5 dkg élesztő, kevés langyos tej és cukor az élesztő felfuttatásához.


Desszert
Héger Rudolf konyhájából
Epres-nugátos szelet
Hozzávalók - a piskótatésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 25 dkg margarin, egy citrom reszelt héja, 20 dkg rétesliszt, fél cs. sütőpor; a tetejére: 20 dkg friss eper, vaníliás krém vagy vaníliás puding, házi baracklekvár, 2 doboz friss tejszín, 1 vaníliás cukor, 2 habfixáló, nugát vagy nugátos csokoládé.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Menüajánlat
  2011-06-12 15:05:52, vasárnap
 
 


Tavaszi leves zsemlegombóccal
Hozzávalók: 4 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb zellergumó, 4 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2-3 szál zellerzöld, pár szem csiperkegomba, maréknyi zöldbab és borsó, 1 tk. tárkony, 2 dkg liszt, 4 ek. olaj, 1 tk. pirospaprika; a zsemlegombóchoz: 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 kicsi vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma, 2 ek. olaj, fél csokor petrezselyem, 1-2 kanál zsemlemorzsa, 1-2 kanál liszt (de lehet, hogy több is kell), só, bors.


Masalacsirke rizzsel
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb (-mell is lehet, de az kicsit száraz); a páchoz: 6 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 tk. garam masala fűszer (több is lehet), 1 tk. római kömény (fehér kömény), 1 tk. só, 3 ek. olívaolaj, 1 lila hagyma felkarikázva.

Pangasiusfilé fehérboros mártással
Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl főzőtejszín, 1,5 dl erőleves vagy leveskockából főzött alaplé, halfűszerkeverék, kis fej hagyma, petrezselyemzöld, só, bors, kapor.

Párolt zöldség (köret)
Hozzávalók: Sárgarépa, karfiol, brokkoli, olaj/vaj, só, petrezselyem, pici bors.
Tipp: Lehet rá egy kis lestyánt, tárkonyt vagy kakukkfüvet is tenni, s díszíthetjük citromkarikákkal.


Rugelach
Hozzávalók: 24 dkg krémsajt, 24 dkg vaj, 6 ek. cukor, 30 dkg liszt, nagy csipet só; a töltelékhez: 4 x 3 ek. barackdzsem, 4 x 4 ek. cukor, 4 x 1 púpozott kk. fahéj, 4 x 5 dkg durvára darált dió, 4 x 2 ek. apróra vágott mazsola; a tetejére felvert tojás, porcukor.

Tejfölös pogácsa
Hozzávalók: 10 deka vaj, 15 deka liszt, 1 tojás, 1 kanál rum, kis só, 2 kanál tejföl.

Dessszert
Héger Rudolf konyhájából

Habos diós
Hozzávalók - a tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja, kevés tejföl; a tetejére: házi barack- vagy ribizlilekvár + 4 tojásfehérjéből 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral készült hab, 18-20 dkg darált dió.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/194 oldal   Bejegyzések száma: 1932 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7056 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1022
  • e Hét: 10543
  • e Hónap: 42532
  • e Év: 243665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.