Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Mit bánnak a leginkább a haldoklók?
  2013-03-31 19:14:39, vasárnap
 
  Mit bánnak a leginkább a haldoklók?
2012. július 11., szerda, 16:02


Egy végstádiumú betegekkel foglalkozó ausztrál nővér összegyűjtötte, hogy a haldoklók mit bántak leginkább életük végén. A férfiak leggyakrabban azt sajnálták, hogy túl sok időt töltöttek munkával.


Bronnie Ware, palliatív ellátásban dolgozó ausztrál nővér évekig ápolt végstádiumú betegeket. Betegeivel az utolsó hetekben igyekezett arról is beszélgetni, hogy van-e valami, amit sajnálnak, vagy bánnak, hogy úgy alakult az életükben, ahogy alakult. Az először a blogján közzétett, öt megbánást tartalmazó listát kibővítette könyvvé is, amely angolul idén számos országban jelent meg, és már több millió példányt adtak el belőle.

A megbánások között sok visszatérő akadt, a nővér szerint a leggyakoribb az alábbi öt volt:

1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, nem pedig a mások elvárásainak megfelelni.

"A legtöbben ezt sajnálták. Amikor az ember élete végéhez közeledik, és őszintén visszatekint, szembesül vele, hogy mennyi álmát nem teljesítette be. A legtöbb ember még álmai felét sem váltotta valóra, és tudatában van annak, hogy ez a saját döntéseinek következménye" - írja a nővér a blogján.

2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat.

"Minden férfi betegem szájából elhangzott. Sajnálták, hogy kimaradt az életükből gyermekeik fiatalsága, hogy kevés időt töltöttek társukkal. Minden általam ápolt férfi mélyen sajnálta, hogy élete nagy részét a munka taposómalmában töltötte."

3. Bárcsak lett volna bátorságom az érzéseim kimutatására.

"Sok ember érezte úgy, hogy a konfliktusok elkerülése végett elnyomta az érzéseit. Ennek az eredménye egy középszerű élet lett, és soha nem váltak azzá, akivé válhattak volna. A ki nem mondott keserűség, harag, neheztelés sokaknál betegségek kialakulásához is vezetett."

4. Bárcsak ne hanyagoltam volna el a barátaimat.

"Gyakran egy régi barátság értékét csak az utolsó hetekben ismerjük fel, amikor már sokszor nincs mód az illető felkutatására. Sokan számoltak be arról, hogy annyira lefoglalta őket a saját életük, hogy az évek során fontos barátságokat hagytak elúszni. Sokan számoltak be mély megbánásról, hogy barátaikra nem szántak elég időt és energiát. Mindenkinek hiányoznak a barátai élete végén."

5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.

"Sokan csak életük végén ismerik fel, hogy a boldogság is választás kérdése. És ahelyett, hogy a boldogságot választották volna, beleragadtak a régi mintákba, szokásba. A megszokás mind az érzelmi életet, mind a fizikai létet képes középszerűvé tenni. A változástól való félelem sokakat arra késztetett hogy magukkal és másokkal is elhitessék, hogy tulajdonképpen elégedettek az életükkel, miközben lelkük mélyén arra vágyták, hogy újra bolondozhassanak, és felszabadultan nevethessenek."






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/egeszseg/20120711-az-ot-leggyakoribb-megbanas-haldokloktol.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Barlangokban átvészelt pólusváltás?
  2012-02-26 21:55:21, vasárnap
 
  Barlangokban átvészelt pólusváltás?

Változik a világ. Mindannyian érezzük. Közeledünk valami megmagyarázhatatlan felé, melytől sokan félnek, vagy félelmet keltetnek bennük, sokan várakozással tekintenek rá, de a legtöbben még csak nem is tudják mi az, legfeljebb sejtenek valamit.

A közeljövőre igen sok jóslatot hallottunk már, melyek jelentős része valami szörnyű katasztrófáról szól, több változatban, több féle elemmel. Az egyik ilyen jóslat, lehetséges jövő tudományos módszerekkel is viszonylag könnyedén ellenőrizhető: a pólusváltás.

Ezt sokan úgy képzelik el, hogy az északi felcserélődik a délivel. Vannak olyan elméletek, miszerint átkerül a Föld egy másik pontjára a két pólus, tehát csupán helyszínt vált, eltolódik. Azonban a valóság ennél kissé komplikáltabbnak tűnik...
A földi mágneses mező (és a felszíni mágneses mező) egy mágneses dipólus, melynek egyik pólusa a földrajzi Északi-sark közelében, a másik pólus a földrajzi Déli-sark közelében található. A mező több tízezer km-re terjed ki a világűrbe, ezt magnetoszférának nevezzük. A mágneses mező okát csak sejtjük: a bolygó belső magjában található vas és a külső nikkel mag áramlásából eredő dinamó-mechanizmussal magyarázzák. Azért elgondolkodtató, hogy pont a Föld nevű bolygónak van ilyen vas és nikkel magja, pont a legjobb helyen, s amelyik képes a felszínen kialakult élet védelmére. Aztán ott van az ionoszféra, a pont kellemes hőmérséklet, a víz, és még lehetne sokáig sorolni a ,,véletleneket". Elgondolkodott már valaha ezen valaki? A Földön kialakult élet egy kicsit túl sok feltétel megléte miatt jöhetett létre, ez - ha nem is perdöntően, de - mindenképpen kiegészítésére szorítja a tudományos magyarázatokat, mégpedig a Teremtés irányába - mert a Föld típusú élő bolygók születnek...

No de térjünk vissza a mágneses védelmünkre. A mágneses sarkok helyzete nem állandó, évente átlagosan 15 km-nyit mozdulnak el, véletlenszerűnek tűnő irányba és mértékben.
A Föld mágneses védőpajzsa rohamosan gyengül. Amikor egy dán-francia kutatócsoport a dán Ørsted 2000-es adatait összehasonlította egy amerikai műhold, a Magsat húsz évvel ezelőtti méréseivel, azt találta, hogy ilyen ütemű gyengülés mellett a védőpajzs ezer éven belül eltűnik. A kutatók jelentős része a múltbéli adatok alapján a gyengülést egy közelgő pólusváltás előjeleként értékeli. A hawaii lávaalakzatok vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Föld mágneses tere pólusváltozásokat szenved néhány tízezer évtől néhány millió évig tartó periódusok során, átlagosan 250 000 évenként. A geológiai bizonyítékok szerint a Földön utoljára 780 ezer évvel ezelőtt következett be - aktuális már...
A pólusváltozásokat előidéző mechanizmus még nem ismert. Egyes kutatók szerint a mag instabilitása miatt van az időközönkénti eltolódás, más kutatók szerint viszont a geodinamó kialvása külső hatásból ered, mint pl. egy üstökös közeli haladása, vagy komolyabb naptevékenység. Merészebb kutatók a mágneses mező jelenlegi gyengülését egyenesen az - állítólag egyre közeledő - X-bolygó, vagy népszerű nevén Nibiru hatásának vélik tulajdonítani. Erről az elnyújtott ellipszis pályán keringő bolygóról, mely ~3600 évente kerüli meg a Napot, már a sumérek is említést tesznek a hagyatékukban.
De tulajdonképpen nem is az a lényeg, hogy mi okozza az időközönkénti pólusváltást, hanem az, hogy mivel a Föld mágneses tere védi a földi élővilágot a világűrből érkező sugárzásokkal szemben, ezért a pólusváltások időtartama alatt az élőlények a mágneses tér megszűnése miatt védtelenné válnak.

Köszönet Bukovinainak, aki ajánlott egy előadást a témáról, én is ajánlom ezt mindenkinek, aki még nem látta. Aki meg látta annak is érdemes az ismétlés, pláne az aktualitásokat figyelembe véve. Látszólag csak érintőleges jelen témával, pedig benne van a lényeg.
Born Gergely - Szakrális helyeink működtetése
http://www.youtube.com/watch?v=tvc3d5DbJEs&feature=related

Nagyon érdekes kép kezd kirajzolódni. Úgy tűnik, hogy a híres "idő többé nem lészen" része a Jelenések könyvének fizikailag is megmagyarázható értelmet nyer, mégpedig imigyen:
Az elmúlt másfél évszázadban a Föld mágneses mezejének erőssége 10-15 százalékkal csökkent, és a folyamat gyorsul, állították a kutatók 2004-ben. Állítólag a csökkenés mértéke mára már elérte a 30%-ot is... A Föld mágneses tere tehát lebomlóban van, majd a pólusváltás után újra felépül új pólusközpontokkal. Ám ennek két igen jelentős következménye van:

1. A mágneses mező lebomlása az intelligenciával rendelkező élőlények rövidtávú memóriáját használhatatlanná teszi. Ez azt jelenti, hogy az emberiség akár visszatérhet a pattintott kőkorszakba is, mert már másnap sem emlékszik arra, ki ő, tehát "idő többé nem lészen" - csak a jelennek élő egyedek fognak rohangálni (egy darabig). Utolsó ítéletnek nem utolsó...

2. Amíg a mágneses mező inaktív, a Föld néhány kitüntetett területei kivételével mindenhol lehatolnak a földfelszínre a kozmikus sugarak, ezáltal sterilizálják a bolygót. Az élővilág újrateremtődik majd idővel, ezt a folyamatot jelenthették a próféták Újjá teremtett Földnek nevezve. A kitüntetett helyek pedig maguk a szent helyek, pl. a pálosok által őrzött barlangrendszerek, melyek keresztül-kasul átszövődnek a Kárpát-medencében, Erdélyben, a Pilisben (talán az sem véletlen, hogy ilyen nagy az érdeklődés irántuk mostanában...), de a bolygó számos területén találhatóak ilyen helyek (Egyiptomban, Mezopotámiában, az Andokban, Tibetben stb.). Száz kilométernyi mesterséges földalatti alagutak, de vajon miért?

Itt nyer értelmet egyébként a letűnt korok elmélete is, melyek szerint megállapítható, hogy bizonyos időközönként a földi civilizáció eltűnik, majd a föld alól előbukkanó tanító mesterek adnak ugrásszerű fejlődés-löketeket a túlélő emberiségnek. A föld alatt vészelhetők át a (pl. a maják által megjósolt) precessziós világév váltásakor bekövetkezett katasztrófák.
Megjegyezendő, hogy az Egyesült Államokban is, ha minden igaz gőzerővel folyik a földalatti túlélőközpontok kivitelezése, tehát ott is készülnek valamire... S talán az sem véletlen, hogy a ionszférát buzeráló HAARP projekt helyszínéül is pont az északi pólus közeli Alaszkát választották. Vagy ez csak üres képzelődés lenne?

Továbbá az az elmélet is értelmet nyer, hogy a Kárpát-medence az egyik olyan természetes bárka, amely a bizonyos időközönként megtörténő újrateremtés nehéz évei alatt átörökíti a kultúrát. Lassan össze kell álljon a kép mindenkiben. Nem csak az ivóvíz, a termőföld, vagy a geotermikus energiák miatt akarnak minket mindenáron kiirtani, vagy elüldözni innen. A Kárpát-hazának igen komoly szakrális és védelmi jelentősége van. Elképzelhető-e az a képtelennek tűnő dolog, hogy pólusváltás következtében a Földön csupán néhány területen marad meg valamiféle geotermikus, vagy mágneses védőmező, de a többi részen kipusztul az élet? Mit tudhat erről a háttérhatalom, amelyik igyekszik minden ilyen fontos szakrális helyet elfoglalni, és katonai bázist építeni felettük? Mit tudhattak erről vajon az egyiptomi papok, a tibetiek, vagy a pálosok, kiket módszeresen irtottak? Miért épültek ezeken a helyeken több száz kilométer hosszon földalatti barlang és alagút rendszerek? Talán a mágnes, a mágus, és a magos szó hasonlatossága nem véletlen?

Ha minden ezzel kapcsolatos jóslást, és elméletet megpróbáljuk valahogy egyfelé rendezni, akkor ez egy igazi örömhírnek kell legyen a magyarok számára. Ez az igazi küldetése a magyaroknak. Hogy ezt barlangokban, vagy a felszínen tesszük azt nem tudni, de a feladat adott: átvinni a ,,magokat".

TT

http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/01/barlangokban-atveszelt-polusvaltas.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
SZENZÁCIÓS FELFEDEZÉS: Egész Európát behálózó kőkorszaki ala
  2012-02-26 21:53:35, vasárnap
 
  SZENZÁCIÓS FELFEDEZÉS: Egész Európát behálózó kőkorszaki alagútrendszert találtak

Kőkorszaki ember által készített, hatalmas földalatti járatokból álló, egész Európát Skóciától Törökországig szerteágazva behálózó rendszert találtak kutatók. Egyszerűen csak földalatti szupersztrádának nevezik.

A német archeológus Dr Heinrich Kusch állítása szerint alagutak létezésének bizonyítékait találták meg az egész kontinensen több száz neolítikum korabeli település alatt.
Könyvében - Egy ősi világhoz vezető földalatti kapu titkai (Secrets Of The Underground Door To An Ancient World) - azt állítja, hogy maga a tény, hogy ennyire sok alagútjárat vészelte át a 12000 évet, mutatja, hogy az eredeti csatorna-hálózat még ennél is jóval hatalmasabb volt.




- "Bajorországban (Németország) 700 méternyi hálózatot, Stájerországban (Ausztria) 350 m alagutat találtunk" - mondja.

- "Egész Európa alatt több ezer volt belőlük - az északi Skóciától le a Földközi-tenger vidékéig.

- "Legtöbbjük nem nagyobb, mint egy "féregjárat" - csak 70cm széles - de ahhoz épp elég széles, hogy egy ember keresztül bújjon rajta."

- "Számos zug tarkítja a járatokat, néhol kiszélesedik, vannak ülőhelyek, tárolókamrák és szobák. Nem mind kapcsolódnak egymáshoz, de együtt egy hatalmas földalatti hálózatot alkotnak."


Számos szakértő véli úgy, hogy a hálózat egyfajta védelem lehetett ragadozók ellen, míg mások hiszik, hogy az összekapcsolt járatokat a mai szupersztrádákhoz hasonlóan használták emberek, hogy biztonságosan utazhassanak a felszínen dúló háborúktól, erőszaktól, de akár az időjárástól függetlenül.

A könyv megjegyzi, hogy nagyon gyakran a járatok bejáratánál kápolnákat emeltek, talán azért, mert az Egyház félt, hogy pogányok örököljék az alagutakat, ami semlegesíthette volna befolyásukat.

Forrás: Dailymail Fordította: SBGBuddha

http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/02/szenzacios-felfedezes-egesz-europat.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mirõl beszélnek az emberek a haláluk elõtt?
  2012-02-12 15:21:58, vasárnap
 
  Miről beszélnek az emberek a haláluk előtt?
2012. február 12. 08:26:37

Kerry Egan, aki közel 15 éve hospice-lelkigondozói szolgálatot végez, a CNN blogján így ír:


,,Életük végén az emberek leginkább a családjukról beszélnek: édesanyjukról, édesapjukról, gyermekeikről. A szeretetről, amit éreztek és amit adtak.

Sokszor a szeretetről, amit nem kaptak meg, amit nem tudtak vagy nem akartak kifejezni, vagy talán nem is éreztek azok iránt, akiket feltétel nélkül szeretniük kellett volna. Elmondják, hogyan tanulták meg, mi a szeretet és mi nem. A haldoklók a végstádiumban, hörögve, kezüket valami láthatatlan felé nyújtva sokszor a szüleiket szólítják: Mama, Apuka, Édesanyám."

,,Rájöttem, hogy így beszélnek az emberek a halál előtt Istenről. Így beszélnek az élet értelméről, az emberi lét nagy lelki kérdéseiről. Az életünket nem elméletben, nem teológiai eszmefuttatásokban éljük, hanem a családban. Abban, amelyikbe beleszülettünk, azután a saját családunkban és a barátaink alkotta családban. Először a családban kapunk és adunk szeretetet; ott kapjuk az első sebeket szeretteinktől, és ott tanuljuk meg, hogy a szeretet a legfájóbb visszautasítást is legyőzi."

A lelkigondozó a szeretet kifejezésének megindító pillanatképeit eleveníti fel: egy férj, miközben nedves kendővel megtörli felesége arcát, másik kezével alulról tartja teljesen megkopaszodott fejét, mert az asszony már nem bírja felemelni a párnáról; egy lány kanalanként eteti édesanyját, aki már évek óta nem ismeri meg; egy feleség megigazítja a párnát halott férje feje alatt, miközben segít a halottszállítónak átemelni a testet a hordágyra.

,,Életünk értelmét nem vitákban, nem könyvekben vagy tantermekben, még csak nem is a templomban, a zsinagógában vagy a mecsetben találjuk meg, hanem a szeretetnek ezekben a gesztusaiban. Ha Isten, mint hisszük, szeretet, akkor annál jobban megismerjük őt, minél többet tudunk a szeretetről. A szeretet első iskolája - s általában az utolsó is - a család."

Kerry Egan szerint a halálhoz közeledve megdöbbentően sokan számolnak be rendkívül fájdalmas emlékekről: milyen volt átélni, hogy akit szeretett, bántalmazta, gyűlölte vagy megerőszakolta; milyen volt tudni, hogy a szülei nem akarták, hogy megszülessen; milyen érzés azzal a tudattal állni a halál küszöbén, hogy elhagyta a gyermekeit, iszákosságával tönkretette a családját, vagy nem gondoskodott a rábízottakról.

,,Megdöbbentő az emberi lélek... Olyan emberek is, akik a családban nem ismerték meg a szeretetet, tudják, hogy szeretetet kellett volna kapniuk. Érzik, mi hiányzott, mit kellett volna gyermekként is, felnőttként is megtapasztalniuk. Ilyenkor más az, amit megtanulhatnak: a megbocsátás."

,,Nem kell teológiai kifejezésekkel beszélnünk Istenről; a halál küszöbén ilyen szavak szinte sohasem hangzanak el. Tanuljuk meg a haldoklóktól, hogy gyermekeinknek azzal beszélhetünk leghatékonyabban Istenről, ha odaadóan szeretjük egymást és szívből megbocsátunk - mint ahogy mindannyian vágyunk rá, hogy édesanyánk, édesapánk, gyermekeink szeressenek és megbocsássanak nekünk."

Magyar Kurír

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=95237
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Volt egyszer....hol nem volt..
  2011-03-14 14:58:36, hétfő
 
  "Volt egyszer....hol nem volt....


"Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a Vidámság, a Bánat, a Tudás és még sok más - így a Szeretet is.



Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed.

Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet.



Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni.

Mielőtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott.



A Gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett.

Ő megkérdezte:

- Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?

- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs már hely számodra!



Így hát megkérdezte a Szeretet a Büszkeséget, aki egy csodaszép hajóval közeledett:

- Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni?

- Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! Válaszolt a Büszkeség, - itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak!



A Szeretet megkérdezte a Bánatot is, aki éppen előtte hajózott el:

- Bánat, kérlek, vigyél el magaddal!

- Óh Szeretet !- mondta a Bánat - Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!



A Vidámság is elhúzott a Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog

volt, hogy meg sem hallotta szeretet kérését.



Hirtelen megszólalt egy hang:

- Gyere Szeretet, én elviszlek téged!



Aki megszólalt, egy öregember volt.



Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét.

Amikor földet értek, az öreg elment.



Szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte a Tudást:



- Tudás, meg tudod mondani, ki segített nekem?



- Az IDŐ volt - mondta a Tudás.



- Az IDŐ? - kérdezte a Szeretet. Miért segített rajtam az IDŐ?



A Tudás válaszolt:



- Mert csak az IDŐ érti meg, hogy milyen fontos az életben a.... Szeretet."
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Hajléktalan az éjfélimisén
  2010-12-22 15:19:33, szerda
 
  Hajléktalan az éjfélimisén

Ide csak melegedni jöttem
kinn hull a hó, s az éj hideg.
Ruhám kopott, hát tőlem itt is
elhúzódnak az emberek.

Az imákból már rég kikoptam,
a hangom is olyan rekedt...
Itt ének száll feléd, s imádság
velük szárnyalni nem merek.

Régi imáim elfeledtem,
pedig nagyanyám oktatott...
de itt a tömjénfüstös éjben
valami fájón felragyog.

Igen, hazudtam, loptam, ittam.
Volt asszonyom, de elhagyott...
A gyermekem, ki tudja hol van?
Talán még él, talán halott.

Én nem kérek már semmi kincset.
Adtál, s elszórtam eleget...
csak hadd maradjak itt a fényben,
s jusson nekem is szeretet.
 
 
1 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A jel...
  2010-09-11 09:46:08, szombat
 
  A jel...


Egy fiatalember egymagában ült az autóbuszon. Kitekintett az ablakon. Alig múlt húsz éves, csinos, finom arcvonású fiú volt. Egy nő ült le a mellette lévő ülésre.
Miután kicsit kedvesen elbeszélgettek a meleg
tavaszias időről, a fiú váratlanul így szólt: - Két évig börtönben voltam. Ezen a héten szabadultam, éppen úton
vagyok hazafelé... Áradt a szó belőle, miközben mesélte, hogy egy szegény, de becsületes családban nőtt fel, és az a bűntett, amit elkövetett mekkora szégyent és fájdalmat okozott szeretteinek, akiktől a két év alatt semmi hírt nem kapott. Tudta, hogy szülei túl szegények ahhoz, hogy vállalják az utat és meglátogassák őt a börtönben, és azt is tudta, hogy túl tudattalannak érzik magukat ahhoz, hogy levelet írjanak neki. Mivel választ nem kapott, ő a maga részéről nem írt nekik többet. Szabadulása előtt három héttel tett egy utolsó, reménytelen próbálkozást, hogy kapcsolatba lépjen velük. Bocsánatukért könyörgött, amiért csalódást okozott nekik. Miután kiengedték, felszállt az első buszra, ami éppen a házuk előtt haladt el, ott ahol felnevelkedett, és ahol még most is élnek szülei. Szüleinek megírta, hogy megbocsátásuk jeléül egy jelet kér tőlük. Olyan jelet, amit jól lát az autóbuszból: ha még visszafogadnák őt, kössenek egy fehér szalagot a kert almafájára. Ha ezt a jelet nem látja, nem száll le az autóbuszról, és örökre távozni fog életükből. Az úti célhoz közeledve a fiút egyre nagyobb nyugtalanság töltötte el.
Nem mert az ablakon kinézni. Biztos volt benne, hogy az almafán nem fogja meglátni a szalagot. Útitársa, végighallgatta történetét, majd udvariasan megkérte a fiút:
- Cseréljünk helyet. Majd én figyelek az ablakból. Éppen csak néhány ház előtt haladt el az autóbusz, amikor a nő
meglátta az almafát. Könnyeivel küszködve, kedvesen megérintette a fiatalember vállát: - Nézze! Nézze! Az egész fát szalagok borítják!


Állatokhoz hasonlítunk, amikor ölünk.
Emberekhez hasonlítunk, amikor ítélünk.
Istenhez hasonlítunk, amikor megbocsátunk.




Legyen képességed az örömre, bánatra,
Tartozz az időben mindig valahova,
Legyen egy otthonod,legyen egy családod,
és életed folyamán igaz jó barátod,
Legyen aki egyszer majd lezárja a szemed,
Életed végéig legyen aki SZERET,
Utadon kísérjen Isten békessége,
és legyen veled mindig az Ő megértése...

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mindent elérhetsz az életben
  2010-08-07 15:58:20, szombat
 
  Mindent elérhetsz az életben, mindent legyőzhetsz magad körül és a világban, mindent neked adhat az élet, s te mindent elvehetsz az élettől: csak egy ember ízlését, hajlamát, életütemét nem tudod megváltoztatni, azt a másféleséget, mely teljesen jellemez egy embert, aki fontos számodra, akihez közöd van.

Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mi ijeszthet
  2010-04-18 08:06:45, vasárnap
 
  Mi ijeszthet, ha lelked nyugodt? Ha leküzdöd a hiúságot, a kéjvágyat és a kapzsiságot? Miféle hatalmak kínozhatnak, ha te nem kínzod magad? Mi a börtön, ha a lelked szabad? Mi a halál, ha megismerted a világot és lelkedet, s nem vágyol fölösleges és kínos részletekre? Igazán, olyan voltál, mint a gyermek, aki boldogtalan, mert nem kapta meg ezt vagy azt. Gondold mindig ezt: "Nincs hatalmam, sem vagyonom, talán egészségem sincs. De milyen hatalmas vagyok, milyen gazdag, milyen fölényes, mert vágyaimat a dolgok igazságához és valóságához igazítom, s a lelkem szabad!" Ezt senki nem veheti el tőled, ennél többet senki nem adhat.
Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Isten szeretete végtelen
  2010-03-12 17:17:06, péntek
 
  Isten szeretete végtelen

Néha mikor elgondolkodol
Kire számíthatsz az életed során,
Egy név az csak, mely benned érlelődik:
Isten, a Mi Atyánk!
Ha bánatod van, bármilyen fájdalmas
Ő az, kihez igaz szívvel elvonulhatsz.
Nem nevet ki, nem űz gúnyt belőled,
Hatalmas szeretete, megsegít és átölel.
Félelmed úgy érzed, nehéz elviselned,
A mi Urunk az, ki ebben segít neked.
Úgy érzed, néha az élet unalmas,
Sok-sok gond nehezedik rajtad.
Fordulj csak bizalommal az Atyához,
Oltalmat adó keze, minden gondot megold.
Megcsaltak, becsaptak, átgázoltak rajtad,
Nem kívánsz tovább élni, célodat feladtad.
Egyet tegyél meg, menj az Úr házába,
Bánatos szíved valami boldogság átjárja.
Rádöbbensz: bánatodra a választ rögtön megtaláltad.
Előtte nincs titok, őt be nem csaphatod,
Őszinte legyen minden pillanatod.
Minden időben, minden korban,
Esőben, hóban, zivatarban
Az egyetlen akire mindenben számíthatsz.
S mikor közeleg a vég, közeleg az elmúlás
Ő az egyetlen, aki mindig melletted áll-
Nem hagy ott egy pillanatra sem,
Megölel... megsegít... fájdalmadon enyhít.
Utolsó pillanatban is Ő fogja a kezed,
Ő lesz az, aki fogad majd a nagy mindenségben.
Most már tudod, az életed véges,
Mindig és mindenért az Istent szólítod meg.
Tehát még nem késő, alakítsd így
az életed,
Meglátod az Úr majd megsegít tégedet.
Köszönd meg számtalanszor az életet Néki,
Meglátod, Hited mindig, mindenben
átsegít.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 483
  • e Hónap: 14675
  • e Év: 147592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.