Belépés
vicus54.blog.xfree.hu
"Továbblépek még akkor is, ha hullnak könnyeim, és szertefoszlottak gyönyörű álmaim!" Huszár Mihályné
1954.02.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Megdöbbentő!!!!
  2013-05-28 17:57:34, kedd
 
  Egy szép napon gondtalanul sétálsz az utcán szeretteddel, az egyik
pillanatban összeesik, mit teszel hirtelen zavarodban? Lehajolsz,
szólítgatod, finoman pofozgatod, nem reagál (fél perc). Mit teszel?
Bizonytalanul megnézed lélegzik-e, van-e pulzusa, de nincsen (már 2
perc). Mit teszel? Hívod a mentőket, amire zavarodba kinyögöd hol is
vagy (már 4 perc). Ezután mit csinálsz? Újra éleszted? De hogyan?
Tétovázol, hogy is állj neki, de rászánod magad, leveszed a ruháit,
hogy a mellkasához jobban hozzáférj és elkezdenél valamit, de már
későn. Még, ha tudod is valamennyire, mit is kellene csinálni, már
ÁTLÉPED AZ 5 percet...5 perc után már visszafordíthatatlan károsodások
lépnek fel az agyban, 10 perc után pedig már sikertelen az
újraélesztés. Hazánkban évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen
szívmegállásban, azaz Magyarországon minden 30. percben meghal valaki.>
Most nézz magadba és tedd fel a kérdést: Te meg tudtad volna
menteni azt, aki veled volt? Nem?

Akkor most jól vésd az agyadba:
Ha melletted összeesik valaki, határozottan szólítgatod, finoman
pofozgatod( 20 másodperc), megvizsgálod, nincs légzése, pulzusa (már
1,5 perc), kiszabadítod a mellkasát közben segítségért kiabálsz,
felhívatod a mentőket, eközben már megkezded az újra élesztést (5
percen bőven belül vagy)), 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30
mellkaskompresszió 2be fúvás, 30 mellkaskompresszió 2
befúvás...(10perc) Már kezdesz fáradni, de folytatod...30
mellkaskompresszió 2 be fúvás,30 mellkaskompresszió 2 befúvás és
megérkeznek a mentők(20.perc).
Nem is volt olyan bonyolult ugye?
 
 
0 komment , kategória:  Egészség...........  
Az allergiás nátha kezelésének leghatékonyabb gyógyszerei!
  2013-05-02 16:29:27, csütörtök
 
  A szénanátha kezelésére a legtöbben használnak valamilyen orrcseppet vagy orrsprayt. Sokan azonban a hagyományos, nátha kezelésére ajánlott készítményekből választanak, pedig ezt nem lenne szabad. Mit érdemes tudni a szteroidos orrspray-kről?
Szakértők szerint a szteroid tartalmú orrspray-k az allergiás nátha kezelésének jelenleg leghatékonyabb gyógyszerei, mert nem csak az orrdugulást mérséklik. Jótékony hatással vannak ugyanis az allergiás nátha valamennyi tünetére, így jelentősen mérséklik például az orrviszketést, orrfolyást, szemviszketést, égő érzést és könnyezést is. A legújabb készítmények az orrnyálkahártyában magas koncentrációt érnek el, a szervezet más helyeire pedig csak elenyésző mennyiségük jut, így mellékhatásaiktól nem kell tartani. Ennek ellenére sokan tartanak tőlük, és választják inkább a hagyományos, nátha esetén ajánlott készítményeket. Ez azonban jelentős tévedés!

A nátha kezelésére javasolt orrcseppek hatására az orrnyálkahártya erei összehúzódnak, a vérátáramlás csökken, ezzel csökken a duzzanat is, és javul az orr levegő áramlása. Az orrdugulást ugyan gyorsan megszüntetik és hatásuk a hatóanyagtól függően 10-24 órán keresztül is tarthat, de fontos tudni, hogy az allergiás nátha egyéb tüneteire - az orrviszketésre, a tüsszögésre és az orrfolyásra - ezek a szerek nem hatnak. Még ennél is fontosabb, hogy körülbelül egyhetes folyamatos kezelés után számolni kell a hatás csökkenésével, sőt egy fordított hatással is, aminek következtében végül nehezen kezelhető orrdugulás alakul ki. A szteroid tartalmú orrspray-k esetén ettől nem kell tartani, de érdemes megnézni, mit kell figyelembe vennünk alkalmazásuk során a lehető legjobb eredmény érdekében.

Talán a legfontosabb az, hogy a szteroid tartalmú orrspray-k hatásának kezdete egyénenként változó, de semmiképpen sem azonnal lép fel. Általában csak a kezelés megkezdése után néhány nappal fejtik ki maximális hatásukat, de alkalmazás után 5-6 órával a hatás a korszerűbb szereknél már érzékelhető lehet. Tehát az alkalmazásuk kezdetén nem várhatunk el tőlük azonnali hatást, de az előírásszerű alkalmazás meg fogja hozni a valódi javulást és az elvárt tünetcsökkenést.
Ahhoz, hogy a befújt spray megfelelően nagy orrnyálkahártya-területre jusson el, kezdetben szükséges lehet a nyálkahártya tisztítása sós oldattal, sőt orvosunk átmeneti időre akár hagyományos, nátha kezelésére ajánlott orrcseppet is javasolhat, amit csak néhány napig kell alkalmaznunk, a nyálkahártya lelohasztására.

Jó tudni, hogy szteroid tartalmú tabletta adása csak kivételesen indokolt súlyos allergiás nátha esetén, szoros orvosi ellenőrzés mellett. A szteroid tartalmú, elhúzódó felszívódású injekció adása pedig orvosi műhibának számít.

A szteroid tartalmú orrspray-k receptkötelesek, a számunkra leghatékonyabb készítmény kiválasztása orvosi feladat.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség...........  
Egészség....
  2007-12-12 18:45:37, szerda
 
 

Csillagjegyek és illatok


Az hogy milyen csillagjegyben születtünk, meghatározza egyéniségünket, bizonyos mértékig viselkedési mintáinkat, hozzáállásunkat a világhoz. Nagyon jellemző lehet egy-egy csillagjegy szülöttének arcfelépítése, életstílusa, gondolkodási módja, cselekvési gyorsasága. A kosok általában lendületesek, gyorsak, a bika vagy a bak pedig épp megfontoltságával tűnik ki. Minderről különböző könyvekben sok érdekességet lehet olvasni. Persze a csillagjegyek mellett sok minden más határozza meg egy ember személyiségét. Mégis a csillagjegyekről szóló ismeretetek mintegy vezérfonálként, útmutatóként használhatjuk mások megismeréséhez. A különböző jegyekhez tartozóknak az ízlésük is különböző. A jegy szülöttje akár a pólójára is írhatná, azt az egy mondatot, amiben összefoglalható egyénisége. Így a külvilág tudná, mit várhat tőle. (A jelmondatokat Rákos Péter Humanisztikus asztrológia című könyvéből kölcsönöztük.) Bizonyos illatok, bizonyos színek jobban illenek egyik vagy másik csillagjegy szülöttéhez, kiemelik egyéniségüket, információkat közvetítenek a világ felé.

Kos (március 21. - április 20.)
Színe a vörös, illatai a tüzes, erős friss szagok: bors-, szegfűbors-, rozmaring- és fahéjolaj.
Jelmondata: Áttörtem, tehát vagyok.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: aktív, célratörő, gyors, kalandvágyó, leleményes, lendületes, merész, sportos, tüzes, szenvedélyes és temperamentumos. Az intenzív, dinamikus illatok illenek hozzá.

Bika (árpilis 21. - május 20.)
Színe a rózsaszín, illatai a nehéz, súlyos, kellemes illatok: pálmarózsa, rózsafa, szantálfa, és vetiver olaj.
Jelmondata: Te csak siess, én megpróbálok örülni annak, amim van.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: békés, beosztó, gyakorlatias, hagyománytisztelő, meggondolt, nyugodt, türelmes. Egyéniségével a kellemes, virág illatú parfümök harmonizálnak.

Ikrek (május 21. - június 21.)
A világos, tarka színeket kedveli. Szereti a változatosságot, a sokoldalúságot. Nincs ez másként az illatokkal sem, amelyek egy Ikrek számára a könnyű, tiszta levegős szagok: bergamott muskotályzsálya, rózsafa, rozmaring.
Jelmondata: Is is.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: beszédes, élénk, érdeklődő, játékos, kíváncsi, könnyed, szellemileg nyitott, mindig valami újdonságra vágyik, ezért parfümjeit is gyakran válogatja.

Rák (június 22. - július 22.)
Színe a fehér, illatai az édes, balzsamos, védelmező szagok: geránium, perubalzsam, rózsa, tubarózsa, tömjénolaj.
Pólója külső felén ezt a feliratot viselhetné: Nem bánthatsz! Pólója belső felére pedig ezt írná: Itt bent mi már ugye nem bántjuk egymást?
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alkalmazkodó, családias, érzékeny, fogékony, gondoskodó, segítőkész tartózkodó. A romantikus, lágy illatokat keresi.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
Színe az aranysárga, illatai a meleg, édes, erős szagok: geránium, gyömbér, mandarin, narancsolaj.
Jelmondata: Úrrá lenni, uralkodni.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: bátor, döntéshozó, erős akaratú, határozott, igazságos, magabiztos, nagylelkű, öntudatos, szeret a társaság középpontja lenni. Az igazi Oroszlán tartása királyi, személyisége erőt sugárzó. Parfümökből is erős, egyéni és jellegzetes illatúakat kedveli.

Szűz (augusztus 23.- szeptember 22.)
Színe a szürke és a barna, illatai kristálytiszta, finom ártatlan illatok: levendula, narancsvirág, pálmarózsa, zsályaolaj.
Jelmondata: Megértem és rendberakom.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alapos, gondos, igényes, rendszerető, szolgálatkész, takarékos. Kerüli a feltűnést, ezért diszkrét, kellemes és nem kihívó illatokat választ magának.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Színe a rózsaszín és a kék, illatai kiegyensúlyozott, lágy, édes szagok: geránium, jázmin, rózsa.
Jelmondata: Akkor vagyok oké, ha te is leokézol.
Vagyis csak akkor érzi igazán jól magát, ha a környezetétől is olyan visszajelzéseket kap, hogy minden rendben van vele. A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: barátkozó, kiegyensúlyozott, konfliktuskerülő, nagy a szerepélési vágya, tapintatos, társas lény, vidám. Szereti körülvenni magát szép, finom tárgyakkal, ételekkel, ruhákkal és persze illatokkal. Szolidan édeskés, ugyanakkor kellemesen visszafogott illatú parfümöket részesíti előnyben.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Színe a vörös, illatai a mélyen titokzatos, kifürkészhetetlen szagok: fahéj, gyömbér, bors, szantálfaolaj.
Jelmondata: Egy életem, egy halálom, mindenáron.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: büszke, lényeglátó, mélyre ásó, oknyomozó, rettenthetetlen, titokzatos, véglegesen megoldó, szenvedélyes. Éppen ezért a szenvedélyes és hódító illatokat kedveli, amelyek érzékivé és felejthetetlenné teszik.

Nyilas (november 22. - december 22.)
Színe a bíbor, illatai tüzes, kristálytiszta, fűszeres szagok: gyömbér, muskotályzsálya, rozmaring, geránium.
Jelmondata: Föl, tovább!
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: bőkezű, derűs, idealista, igényes, nagyvonalú, szabadságszerető, törekvő. Sokszor túláradó érzelmekkel reagál az élet eseményeire, fontos számára, hogy hatást gyakoroljon másokra, ezért a hangsúlyos, ugyanakkor tiszta és könnyű illatokat kedveli.

Bak (december 23. - január 20.)
Színe a fekete, illatai a fanyar, tiszta, fás szagok: cédrus, borókafa, fenyőolaj.
Jelmondata: Rám lehet építeni.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: alázatra képes, bölcs humorú, céltudatos, előrelátó, fegyelmezett, kötelességtudó, megbízható, szívós, mindig tudja, hol a határ. Személyisége meghatározó a környezete számára. Illata visszafogott, elegáns és finom.

Vízöntő (január 21.-február 19.)
Színe a lila, illatai levegős, friss élénkítő szagok: citrom, bergamott, muskotályzsálya, rózsafaolaj.
Jelmondata: Szabadság, egyenlőség, testvériség.
A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: demokrata, elvhű, független, nyitott, találékony, újító. Vonzódik a különleges helyzetekhez, illatokból is különlegeset, a szokatlant, az egyénit keresi.

Halak (február 20. - március 20.)
Színe az ibolyakék, illatai a lágy, érzéki, érzelmes illatok: magnólia, pacsuli, ibolya, vetiver, ylang-ylang.
Pólóján ez állhatna: Köszönöm, hogy segíthetek.
Ám ez a felirat is igen halvány. Gyakran ajánlja fel másoknak, hogy írják fel a pólójára az ő feliratukat. A karakter legjellegzetesebb tulajdonságai, amit önmaga, vagy a környezte pozitívan él meg: átszellemült, gyengéd, kifinomult, önfeláldozó, önzetlen, ösztönös, ábrándozó, sokszor művészi hajlamú, saját álomvilágban élő. Romantikus ugyanakkor tiszta illatok harmonizálnak egyéniségével.

Természetesen az emberi jellemek jóval összetettebbek ennél, ezt a leírást inkább játékos útmutatóként használhatjuk. Ám amennyire egyszerűsítőnek tűnik, gyakran annyira hasznos lehet ez a fajta tájékoztatás. A csillagjegynek megfelelő illóolajokból készíthetjük el saját parfümünket. Akkor is érdemes elővenni a különleges aromákat, amikor az lenne a szerencsés, ha csillagjegyünknek leginkább jellemző viselkedés formát tudnánk mutatni. Ilyenkor az illatok megerősíthetnek, segíthetik elhatározásunk megvalósítását.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség...........  
Nem is olyan új keletű....
  2007-12-01 08:08:46, szombat
 
 
Az egyiptomiak az aloe verat a holtak mellé temették, így az általuk nevezett halhatatlanság növénye a temetési ajándékok egyikeként szerepelt. Gyógyhatása ismert volt már az ősi Indiában, Kínában és az ókori Görögországban, Rómában egyaránt.

Mivel az aloe vera Columbus embereit több ízben mentette meg fertőzésektől és táplálkozási zavaroktól, ezért a felfedező "orvos a cserépben" névvel látta el.

Az 1700-as évektől az aloe verat már dísznövényként is számon tartják, így előfordul lakásokban, üvegházakban egyarán.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség...........  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 11255 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 1248
  • e Hónap: 4855
  • e Év: 4855
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.