Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
Töltött sült burgonya
  2013-01-20 07:56:49, vasárnap
 
  A héjában megsült burgonyát kikaparjuk, megkenjük a belsejét vajjal, majd ízlés szerint tölthetjük sajttal, sült bacon szalonnával, tojással, zöldség-krémekkel, fűszeres túróval, stb. Ne felejtsük el a fűszereket sem!
15-20 perc kell a sütéséhez a töltés után.

Jó étvágyat hozzá!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kowka házilag
  2013-01-19 20:03:13, szombat
 
  Krówka - omlós vajkaramella házilag

Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tejet elkeverem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdem főzni.
Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödik, harmadára fő, és nagyon lassan elkezd karamellizálódni.
Amikor már nyúlósan sűrű, és szép karamellszínű, elvált az edény aljától, akkor elzárni alatta a tüzet. Nagyon kell figyelni, és tényleg folyamatos keverést igényel, nehogy leégjen!
2. Azonnal hozzáadni a hideg vajat, fakanállal keverni két percig, ezalatt a vaj teljesen felolvad, és omlóssá teszi a karamellt.
3. Sütőpapírra simítani, hagyni teljesen kihűlni, csak ezután szeletelni.

Abbahagyhatatlan...



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Töltött korongok
  2012-11-30 15:30:23, péntek
 
  Töltött korongok

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
Tej, amennyit felvesz
1 evőkanál só
20 dkg olvasztott margarin

Töltelék:
1/2 doboz kukorica
10 dkg sonka
1/2 tömlős sajt
2 evőkanál tejföl
Teteje:
1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
Lágy tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
A tölteléket változtathatod,májas,kolbászos,halas, csak a tejfölt tedd bele mindig!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Málnás, barackos joghurttorta
  2012-08-22 12:57:06, szerda
 
  MÁLNÁS BARACKOS JOGHURTTORTA

(kb. 12 szelet)

Hozzávalók:
Torta alaphoz:

115 g darált háztartási keksz
5 g porcukor
60 g Rama

Krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Joghurtos Tortakrém
450 g natúr joghurt
350g őszibarack

Díszítéshez:

400 g málna
1 tasak Dr. Oetker Expressz Tortazselé piros
250-300 ml forró víz


Előkészítés:

A tortaforma (kb. 24 cm átmérőjű) alját sütőpapírral
béleljük. Az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és kisebb
darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A torta alaphoz a darált kekszet összedolgozzuk a
porcukorral és a margarinnal. A masszát a tortaformában
egyenletesen elsimítjuk, egy evőkanál segítségével jól a
forma aljához nyomkodjuk. Legalább 10 percre hűtőszekrénybe
helyezzük.
A tortakrémhez a Dr. Oetker Joghurtos Tortakrém alapport a
tasakon szereplő útmutató szerint, a joghurt hozzáadásával
elkészítjük. A kész krémhez az őszibarackot is
hozzáforgatjuk, majd egyenletesen elosztjuk a tortalapon.
A málna szemeket is elrendezzük a tetején. A tortazselét a
tasakon lévő útmutató szerint elkészítjük, és a málnára
öntjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a tortát vizes késsel a tortaforma oldaláról
leválasztjuk, és a tortakeretet óvatosan eltávolítjuk. A
tortát tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Húsvéti szarvacska
  2012-04-08 08:07:29, vasárnap
 
  HÚSVÉTI SZARVACSKA

(kb. 10 db)

Hozzávalók:
Tésztához:

100 g búzaliszt
350 g rétesliszt
1 tasak instant élesztő
1 mokkáskanál só
1 evőkanál margarin
2 evőkanál olívaolaj
130 ml langyos tej
1 doboz langyos natúr joghurt

Töltelékhez:

10 db tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

1 tojás (közepes méretű)
1 csipet só

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásokat megfőzzük, és a héját eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet, a joghurtot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A tésztából hengert formázunk és 10 egyenlő darabra vágjuk. A tésztadarabokat kör alakúra (kb. 15 cm átmérő) nyújtjuk, közepébe egy tojást helyezünk, és a tésztát a tojás fölött összehajtjuk. A tésztavégeket
szarvat formázva kissé befelé hajtjuk, és varrattal felfelé az előkészített tepsibe helyezzük. A szarvacskákat a tepsiben letakarva, legalább 30 percig meleg helyen pihentetjük.
Sütés előtt a tészta tetejét a felvert tojással megkenjük, sóval meghintjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült szarvacskákat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nyers zöldség-gyümölcs ital
  2011-10-02 19:25:58, vasárnap
 
  Szükség van egy burgonyára, répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és helyezze el a gyümölcscentrifugába (facsaróba) és igya meg a levét azonnal frissen.Hozzá lehet adni citromot vagy lime-ot hogy az íze frissítőbb legyen.
Ez a csodaital a következő panaszokra van jótékony hatással:

1. Gátolja a rákos sejtek növekedését.
2. Gyógyítja a fekélyeket is megakadályozhatja a súlyos máj-, vese-és hasnyálmirigy betegségeket.
3. Megakadályozza a szív rohamot és a magas vérnyomást.
4. Erősíti az immunrendszert.
5. Javítja a látást,enyhíti a vörös fáradt agy száraz szemet.
6. Megszünteti az izomfájdalmat.
7. Méregtelenít, segít a székletürítésben,megszünteti a székrekedést.
Ezért a bőr sugárzó és egészséges lesz.Nagyon hatásos a pattanások ellen.
8. Javítja a rossz leheletet
9. Csökkenti a menstruációs fájdalmat.
10.Csökkenti a lázat

Egyáltalán nincs mellékhatása. Nagyon tápláló és könnyen felszívódik!
Nagyon hatékony akkor is, ha szeretne fogyni.Legalább 2 hétig fogyassza mindennap.

Kérjük,ügyeljen arra, hogy csak frissen facsart levet igyon.

MIKOR fogyasszuk:
Reggeléhgyomorra!Egy óra múlva lehet reggelizni.
A gyors eredmény érdekében igyunk2-szeregy nap, reggel és17óraelőtt.

Küldd el azoknak is akik egészségesen szeretnének élni.
A kúra alatt ne fogyasszunk tejtermékeket, tejet és édességeket.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A kovász készítése
  2011-10-01 19:33:59, szombat
 
  A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés maradékát őrizték meg kovásznak a következő sütésig. A lisztből és vízből álló kovászban az állás során erjedés indul meg, amely buborékképződéssel jár. Ennek a tejsavas erjedésnek az eredménye a kovász savanykás illata, és az ebből készült kenyerek - bár lényegesen enyhébb - szintén savanykás aromája.

A kovász több lépcsőben készül.
1. lépcső:
3 ek. teljesőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 ek. víz kb. 40 °C-os
A vizet a liszttel elkeverjük és letakarva, meleg helyen (kb. 20-22° C-on) 1-2 napot állni hagyjuk.
2. lépcső:
3 ek. teljesőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 ek. víz (kb. 40 °C-os)
Mindezt az 1. lépcsőben elkészített masszához keverjük, amely már kellemes, savanykás szagot áraszt. Ismét letakarjuk, és 20 °C-on 1 napot állni hagyjuk.
3. lépcső:
10 dkg frissen őrölt búzaliszt vagy rozsliszt
1 dl víz (kb. 40 °C-os)
Az előzőekkel összekeverjük, és letakarva, 20 °C-on ismét egy napig állni hagyjuk. Ennek felét használjuk el a kenyér készítéséhez, a maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel, így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérsütéshez. A kovász készülhet egy literes, csavaros tetejű befőttes üvegben, amit a hűtőszekrényben őrzünk a következő sütésig. Nem baj, ha az üvegben leülepszik a sűrűje, és zavaros lé úszik a tetején. Amíg nem penészes, addig használható.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Sváb szilvás-morzsás lepény
  2011-09-17 19:54:05, szombat
 
  SVÁB SZILVÁS-MORZSÁS LEPÉNY

(kb. 24 szelet)

Hozzávalók:

Tésztához:

250 ml tej
50 g Rama
400 g búzaliszt
1 tasak instant élesztő
50 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

1 kg szilva
50 g zsemlemorzsa vagy őrölt mandula

Morzsatésztához:

75 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
2 csapott teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
80 ml napraforgóolaj
50 g darabolt mandula

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk (úgy, hogy a szilva két felét ne válasszuk teljesen szét) és belső felét kissé bevagdossuk. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a margarint a tejben megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Majd enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és a tepsibe fektetjük. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával vagy őrölt mandulával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a szilvát. A tésztát meleg helyen letakarva még 15 percet pihentetjük.
A morzsatésztához a hozzávalókat (a mandula kivételével) egy keverőedényben kanállal összekeverjük, és a tölteléken elosztjuk, majd mandulával megszórjuk. Végül a tepsit a
sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Tipp:
A sütemény elkészítéséhez kajszibarackot, almát vagy őszibarackot is használhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Őszibarackos-tejszínes torta
  2011-09-09 08:36:42, péntek
 
  ŐSZIBARACKOS-TEJSZÍNES TORTA

(kb. 16 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

100 g búzaliszt
25 g étkezési keményítő
3 csapott teáskanál sütőpor
125 g porcukor
1 tasak vanillincukor
3 tojás (közepes méretű)
125 g Rama

Töltelékhez:

500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
1 tasak tortazselé színtelen
250 ml őszibaracklé
400 ml hideg habtejszín
1 tasak zselatin fix
2 tasak vanillincukor

Díszítéshez:

100 g szeletelt mandula
1 evőkanál cukor
Néhány szelet őszibarack

Előkészítés:

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A margarint a vanillincukorral és a porcukorral konyhai robotgép segítségével habosra keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet hozzászitáljuk, majd az egészet sima masszává keverjük. A tésztát a sütőformában elsimítjuk, tetejére szeletelt mandulát és porcukrot szórunk. A
sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó részét egy tortatálra helyezzük, és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet.
A töltelékhez az őszibarackszeleteket feldaraboljuk. Az expressz tortazselét a tasakon szereplő utasítás szerint, az őszibaracklével elkészítjük, és hozzákeverjük a feldarabolt őszibarackhoz. A gyümölcskeveréket a torta alsó részén elosztjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt alacsony fokozaton fél percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. Végül a vanillincukrot is hozzákeverjük. A habkrémet az őszibarackra simítjuk és a tészta felső részét ráhelyezzük.
A tortát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül a félretett őszibarack szeletekkel díszítjük.

Tipp:

Friss gyümölcs helyett konzerv őszibarackot is használhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Váratlan vendég krém
  2011-09-04 19:36:41, vasárnap
 
  Váratlan vendég krém

Hozzávalók: 8 dl tej, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 dl búzadara.

Elkészítése: A búzadarát a tejben megfőzzük, 3 tojás sárgát elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a megfőtt darát és végül a tojások felvert habját. Azonnal öntsük üvegtálba, befőttel díszítsük. Hidegen és melegen egyaránt jó. 10 perc alatt elkészíthető.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 21 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 288
  • e Hét: 847
  • e Hónap: 12454
  • e Év: 278120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.