Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 458 
A nő legyen nő és a férfi az férfi
  2018-07-07 18:05:35, szombat
 
  A genderelméletek folyamatos vita tárgyát képezik nemcsak a laikusok, hanem szakemberek körében is. Dr. Bagdy Emőke budapesti klinikai szakpszichológust és párterapeutát szólaltatjuk meg a témában.
Bagdy Emőke: az Isten nélküli univerzum eltorzítja a világunkat

- Kutatók szerint a gender-mozgalom lényege a nemek közötti egyenlőség megvalósítása az élet minden területén. Ez a mozgalom ön szerint hol siklott ki?

- Az 1900-as évek elején elindult feminista mozgalmak elsődleges célja még az volt, hogy a nők egyenjogúsága a választójogban jusson kifejezésre. E mozgalmak erősödése később a férfi-nő viszony hagyományos, patriarchális családszerkezetének lazulását és változását hozta magával. A nők részéről egyre kiterjedtebbé vált az a követelés, hogy az élet minden területén létrejöjjön a férfi és a nő közötti egyenlőség. A szocialista országokban ez a nők kényszerű munkavállalásában jutott kifejezésre, míg Nyugat-Európában beindult egy igen aktív harc a nők egyenjogúságáért. E kétféle mozgalom az 1989-es rendszerváltások után találkozott, amikor az ENSZ Nők az Egyenlőségért Világkongresszusán, Pekingben 1995-ben elindult az úgynevezett gendermozgalom, ami kisiklatta és nem kívánatos irányba terelte az egyenjogúságért folytatott harcot.

- Miért mérföldkő a pekingi világkongresszus?

- Ezen a kongresszuson mondják ki azt, hogy a biológiai nemiség feletti férfi-női szerepkülönbségeket fel kell számolni. Először hangzik el, hogy a biológiai nemiség is legyen szabad döntés tárgya, ami lényegében az emberi nemek elmosása, eltüntetése, a nemi jellegek figyelmen kívül hagyása.

Ez olyan kitágítása és túlértelmezése az esélyegyenlőség fogalmának, ami megítélésem szerint túllép az ember hatáskörén,

tehát bele akar szólni az evolúció törvényeibe. De arról a világnézetről is megfeledkezik, amely kimondja: isteni törvény, hogy legyen férfi és nő, szaporodjatok, sokasodjatok, és népesítsétek be a Földet. A nemi szerepkülönbségek kiküszöbölése azért is abszurd, mert mindannyian kromoszómáinkon keresztül, genetikailag kaptuk meg az életünk kibontakozásához szóló küldetésünket. Ezt nem lehet felcserélni valamiféle önkényes emberi döntéssel.

- Genderkutatók szerint nincs akkora különbség férfi és nő között, ahogyan azt eddig hittük. Ez mennyire cáfolható érv?

- Az élettörvény evolúciós és pszichológiai szempontból is kétségbevonhatatlan tény. A hím és a nőstény különbözik egymástól biológiájában, idegrendszerében, kézségeiben, agyműködésében. Ezeket az alapvető különbségeket azok a kromoszómák határozzák meg, amelyeket magunkkal hozunk. A genderelmélet ezeket a tényeket tagadja. Ad absurdum, hiába akar egy férfi más nemi sorsot, ha az alapvető biológiai és rendeltetésileg meghatározott képessége szerint nem arra született, hogy gyereket hordjon ki. A nő hiába akar nemzeni, mert ez nem adatik meg neki.

- A mozgalom egyik látványos megnyilvánulása a házasság fogalmának a tágítása. Mit jelent ez a ,,nyitás"?

- Az történik, hogy a nemi különbözőségekhez kötött életfunkciókat elkezdik önkényesen megváltoztatni, és a történelmileg, társadalmilag és jogilag szentesített házasság és család fogalmát föllazítják. Magyarán:

eldöntik, hogy ki férhet bele a házasságba.

Ilyen formán jutottak el számos európai országban is a többnejűség felvetéséhez, ami összefüggésben áll a bevándorlással, tudniillik a muszlimoknál engedélyezett a többnejűség. A jelenleg érvényes törvénykezést azzal cselezték ki, hogy egy házasságot szentesítenek a keresztény törvények alapján, a többi feleséget pedig egyedülálló nőként kötik be a rendszerbe, és a családjogi törvény értelmében támogatják őket. Még néhányat alszunk rá, és eljutunk oda, hogy valamiféle társadalmi konszenzus alapján megváltoztatják a házasság intézményét szabályozó törvényeket.

- A tét nyilván az egyneműek házasságának az elfogadtatása. Mekkora erre a társadalom fogadókézsége?

- Szlovénia már legalizálta a melegházasságot, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága szintén szentesítette, de Európa-szerte olyan nagy a nyomás a nemi különbségek bagatellizálására, hogy ennek komoly következményei lesznek. Svédországban a nemi nevelés már az új szemlélet és gyakorlat szellemében változik. Kérdés, hogy ezek után minek tekintjük a házasságot. Nagyon súlyos dolgok történnek attól kezdve, hogy kimondjuk: bárki beléphet a házasság szentségébe. Nem attól apa és anya valaki, ha annak nevezik, hanem az olyan szerepmegosztásokról, amik nem ruházhatók át. A férfi-nő viszonylatában a jog feladata, hogy a mély érzelmi alapon létrejövő életközösség alapján alkosson törvényt. Ha mi a jog kompetenciájának a lesilányításával az irányított közvélemény-kutatás, illetve népszavazás kérdésévé tesszük azt, ami törvényileg és történelmileg szentesített, akkor hamarosan eljutunk a pszichiátriában tárgyalt fogalmak határainak a tágításához: az elmegyógyászatban ezzel a fogalommal határozzák meg a téveszméket.

- Miért befolyásolhatóak ilyen könnyen az emberek?

- Az Isten nélküli univerzum, amiből a legfelsőbb szabályozót kikapcsolták és emberrel, pénzzel, hatalommal helyettesítették, eltorzítja világunkat.

Mivel korunk etikai relativizmusban szenved, lényegében az identitásépítés teljes folyamata is aláaknázható.

Emiatt sok emberben nem tudatosul, hogy az a kultúra életképes, amelyikben tovább megy az élet. Ezekben a kultúrákban az egyetemes igazság alapköve az élet, aminek védelmét és szolgálatát minden szent irat - a Biblia, a Korán, a Talmud és mások is - szavatolják. Az élettörvényhez mindenki a maga szerepével járulhat hozzá. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy egy társadalom működése nem alapulhat többségi véleményen: vannak alaptörvények, amelyeket tiszteletben kell tartani, és amelyek nem tehetők népszavazás tárgyává.

- Mennyire gyűrűzött be a genderideológia az iskolai oktatásba?

- Több országban egyre inkább begyűrűzik. Ha egy gyerekben nem hangsúlyozom azt, amiben ő királyi kincs, hogy ő egy kisfiú és milyen készségeket hozott magával, akkor lehet, hogy a nemi viselkedésében kislánnyá tudom alakítani, vagy fordítva, de ezzel magát az életet aknázzuk alá.

Miért célja egy ideológiának, hogy a kisfiú vagy kislány felnőtt korában boldogtalan legyen?

Az erkölcsileg szétesett és törvényerejében megrendült anómiás világ már nem teszi lehetővé, hogy életünket irányítsuk, és életcélokat találjunk.

- Párterapeutaként hogyan látja, mi a legsúlyosabb következménye a hagyományos emberi kapcsolatokat felborító genderideológiáknak?

- A nemi szerepkultúrák drámaian megváltoztak, aminek mind a nők, mind a férfiak életére komoly hatása van. Mozgalom indult arra, hogy megtanítsuk a fiainkat férfiasan viselkedni, mert már nem tudnak udvarolni, nem tudják, hogyan szerezzenek partnert maguknak. Előállt a férfi elmagányosodása és elnőiesedése, míg a férfiasodó nő oldaláról - a párkeresés vágyából - egy nem kívánatos nyomulós tendencia lépett életbe. Súlyos párkapcsolati zavarok állnak elő. A férfiak éretlenek elköteleződni, nem tudnak felelősséget vállalni, identitásérésük késedelmes - sokan harmincas éveikben sem tudnak elkötelezett párkapcsolatba kerülni -, a másik oldalon pedig a biztonság- és bizalomhiányban szenvedő nőkkel találkozunk. A teljesítményközpontúság elve olyan karrierépítési kényszerhelyzeteket teremt, ami kitolja a párválasztási és gyerekvállalási időt. Ebből születik a szomorú szinglik világa: a férfiakat domináló nők és a férfiasságukban megsebzett férfiak. A nemi nevelés határainak az elmosása boldogtalanná tesz férfit és nőt egyaránt.

- Szakemberként sokat vitatkozik a genderelmélet kutatóival. Sikerül-e bizonyos pontokban közös nevezőre jutni?

A legnagyobb problémát abban látom, hogy a genderelmélet hívei olyan agresszív nyomulással követelik toleranciánkat, hogy nyoma sincs az esélyegyenlőségből logikusan következő türelemnek,

ami azt jelenti, hogy tisztelem a te nézeted, és te is tiszteled az enyémet. Erről persze szó sincs. Lefektették a gendermodellt, és aki ezt nem hiszi el, nem ezt tanítja, vagy nem ezt vallja, akkor következnek a minősítések. Jómagam, aki mindig kiállok a férfi és a nő, a nemek életelvű meghatározása mellett, olyan minősítéseket kapok, amit nehéz leírni. Részt vettem olyan kerekasztal-beszélgetéseken, ahol hihetetlen agresszív erővel nyomultak fölém, hogy igenis vegyem tudomásul, a dolgok így vannak rendjén. Erre persze én nem vagyok kényszeríthető. Tulajdonképpen egy erőszakos kisebbség nyomulásának vagyunk a tanúi, akik le akarják söpörni az asztalról a toleráns, engedelmes és nem vitázó többség meggyőződését és érveit. Holott a népesség többségének a fejében eredendően az van, hogy a férfi legyen férfi, és a nő az nő.

- Életellenes ideológia a genderelmélet?

- A férfi és a nő közötti különbségeket akkor is muszáj hangsúlyozni, ha egy kisebbség nyomulása a genderelmélettel magát az életet támadja. Van egy filozófiai alapkérdés: ha az emberi létből kivesszük a küldetés fogalmát, és azt mondjuk, amit a materializmus, hogy a világ véletlenül jött létre, és az emberi életnek legfeljebb a pillanatnyi vágykielégítés a célja, már ott is vagyunk a genderelméletet alátámasztó világnál.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Stop ratyizm - Tüntetnek a Pride ellen
  2018-07-07 17:39:37, szombat
 
 Stop Ratyizmnak nevezték el azt a motoros és gyalogos tiltakozást, amelyen a szexuális devianciák népszerűsítése ellen emelik fel szavukat a tüntetők.

A szervezők megfogalmazása szerint a liberálisok által aljas módon erőltetett buzerancia-propaganda különösen káros hatással van a még fejlődésben lévő, mentálisan képlékeny gyermekekre. Emiatt tüntetnek vasárnap 15 órától, a Pride ideje alatt az Andrássy úton a Kodály köröndtől a Hősök tere felé.

A rendezvényre szeretettel várnak minden olyan gyalogost és motorost, aki a tiltakozással egyetért.

"Azok a szervezetek, motoros klubok, akik szervezett formában kívánnak a tiltakozáson részt venni, a +36 70 5519909-es telefonszámon jelentkezhetnek. A rendezvényre gyülekezés 14 órától a helyszínen, ahová gyalog és motorral a Hősök tere irányából lehet behajtani" - tudatták a szervezők, akik a rendezvényen a nemzeti jelképek használatát is jó néven veszik.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Iskolákban SZERETNÉK TERJESZTENI A HOMOKOS PROPAGANDÁT
  2018-07-07 17:35:12, szombat
 
 Csütörtök délután Budaházy György ellátogatott az egy hónapos Pride rendezvénysorozat egyik legveszedelmesebb eseményére (katt), ahol a fő téma az volt, hogyan lehet iskolás gyerekeket és tanáraikat LMBTQ szempontból "érzékenyíteni". Az alábbiakat az ő beszámolójából tudjuk.

A körülbelül 20 fős csoportban volt legalább 5-6 “tanár", köztük több idősebb, akik már évtizedes "praxisban" mérgezik a magyar gyerekek agyát az ország különböző iskoláiban. A témavezető is egy ilyen leszbika volt, akinek számos hajmeresztő megnyilvánulása közül a legelképesztőbb szerint, ha a fiú gyermekét egyedül nevelő minden nő fiából buzi válna, azzal sem lenne semmi gond, sőt! Gondoljunk bele: ezek magyar iskolákban tanítanak. Már most sokkal nagyobb a baj, mint gondolnánk! Az eseményről később részletesebben is be fogunk számolni.
Mindenki - főleg a családosak - ennek szellemében döntsön arról, hogy kell-e ez ellen a jelenség ellen tevőlegesen is tiltakoznia.
Holnap 14 órától várunk mindenkit a Hősök terén! Mellékelve a legújabb iskolai propagandakiadványuk borítója.
A fenti kép az idei Pride logója, ami jól mutatja, hogy máris eredményt ért el a Magyar Ellenállás: kordonok közé zárta a devianciát. A szivárvány amúgy eredetileg egy pozitív jelkép, de mint mindent, ezt is megrontották, ahogy megrontanák az egész társadalmat...


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Nyílt levél a heteroszexuálistól eltérő valamennyi gender
  2018-06-29 23:22:33, péntek
 
  Nyílt levél a heteroszexuálistól eltérő valamennyi gender számára.

Kedves LMBTQ, (és ki tudja még hányfajta gender?) polgártársak! Kedves Barátok,Ismerősök, Honfitársaim !

Mivel, mostanában több parázs vitát is hallottam, a témával kapcsolatban, ezért szeretném én is megosztani a gondolataimat.

A vita hevében, nehéz higgadtnak maradni, pro és kontra, de én azért megpróbálom.

A “másság" nevű nemi identitászavarról szeretnék beszélni, amit persze a mai PC ( politically correct) nyelvezetben nem így hívnak. Ezt a biológiai zsákutcát manapság oly divatos kifejezéssel másságnak, meleg büszkeségnek illik nevezni, engedve ezzel a homoszexuális lobbinak, mely a világ egyik legerősebb lobbija. Miután nevezetteknek életvitelükből, és közösségükből fakadóan sok felületük és pénzük marad erre az öncélú propagandára, így úton-útfélen a szemünk elé kerül a téma.

Normális esetben az abnormális nemi identitás hálószobatitok maradna, nem országos közösségben megélt identitás lenne. Szexuális zavarokat zászlóra tűzni? Ki hallott olyan, hogy utcára mennek az állatokkal közösülők reklámozandó beteges vonzalmaikat?

Isten lássa lelkem addig, amíg nevezettek diszkréten élik meg ezt a fajta - az evolúció alapvető téziseivel is ellentétes - dolgot, addig a lelkük rajta. Én maximálisan tiszteletben tartottam, és ezután is tiszteletben fogom tartani a nézeteiket.

DE!!!!

Nekem, és a hozzám hasonló “maradi"gondolkodású embereknek, ne kívánják természetesnek beállítani azt, ami nem az! Ne nekem kelljen bűntudatot éreznem, mert a diszkréción túl, nem tudok azonosulni ezzel a "dologgal".

Könyörgöm.

A felmérések szerint a világ népességének mindössze 3 %-a homoszexuális, amit azért még liberális jóindulattal sem lehet többségnek nevezni. Miért akarják nekem, a gyermekeimnek, és a valódi többségnek ezt egészséges vagy követendő példaként beállítani? Ha a szüleik is így gondolkoztak volna,önök, meg sem születhettek volna, mivel az azonos neműek szexuális kapcsolata az utódnemzést tekintve nem reproduktív.

A dohánybolt kirakatára fóliát kell rakni, hogy az ifjúság egészséges fejlődését ne befolyásolja károsan, ugyanakkor az Andrássy úton kamionok platóján vonaglanak, kéjelegnek, az azonos nemhez tartozók, és a történések ellen semmi kifogást nem emelnek a "hatalmasságok", sőt engedélyezik azt, az alapvető jogokra hivatkozva.

Nekem, nekünk nincsenek jogaink? Muszáj eltűrnünk a folyamatos provokációt?

Lassan ez az arcátlan nyomulás, amelyik mindig az arcom elé tolakszik teljesen kiborít. Arról nem beszélve hogy ezen szivárványos emberek kivételével a legtöbben úgy gondolják, hogy ez a fajta “önkifejezés" kontraproduktívvá válik. Olyan érzésem van, mint gyermekkoromban, amikor nem szerettem a spenótot. Melyik óvónéni gondolhatta úgy, hogy ha erőszakkal lenyomja a torkomon, akkor majd megkedvelem, vagy elfogadom? Minél nagyobb erővel akarják “lenyomni" a torkomon, annál nagyobb erővel igyekszem ellenállni. Ettől függetlenül a bennem forrongó indulatok egyre erősebb önmérsékletre késztetnek, hogy a "hatás-ellenhatás" elvén, miként is kezeljem ezt a fajta magamutogatást.

Félek, hogy addig-addig feszegetik azt a bizonyos húrt, hogy minden keresztyényi jóindulatomat, és megbocsájtásomat félretéve, én is hasonló arroganciával, és vehemnciával fogom kezelni a helyzetet, amiről persze tudom, hogy nem megoldás a problémára.

Tehát kedves LMBTQ (és ki tudja még hányfajta gender?) polgártársak!

Higgyék el, hogy a magyar egy végtelenségig toleráns nemzet. Elfogadjuk önöket olyannak amilyenek. Tiszteletben tartjuk az önök nézeteit, identitásukat, és arra kérjük önöket, hogy önök is tartsák tiszteletbe azt, hogy mi másként gondolkozunk az élet dolgairól. Csak azt szeretnénk kérni, hogy nem tolják azt folyamatosan az arcunk elé.

Bízva az önök toleranciájában is.

Tisztelettel: Földesi László, heteroszexuális, három gyermekes, nős, családapa.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Rendet kell vágni az Akadémián
  2018-06-26 21:16:42, kedd
 
  Felhorgadt a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége, miután a kormány az intézmény kutatási-fejlesztési forrásainak felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatáskörébe szándékozik utalni. Az egykor gróf Széchenyi István felajánlása nyomán létrejött tudós testületet ma irányító Lovász László és vezetőségi társai a törvénymódosítási tervezet visszavonását követelik, mondván, az csökkenti az Akadémia függetlenségét.

Ha valóban így van, az felettébb üdvös és helyes. Épp ideje rendet vágni a Magyar Tudományos Akadémián, mely jelentős részben - legalábbis a társadalomtudományok vonatkozásában - a balliberális ideológia egyik utolsó, makacs végvára. Ez az intézmény mindmáig tagjai sorában tudja a szabadkőművesből az 1919-es magyarországi vörösterror helyettes közoktatásügyi népbiztosává lett, az első magyarországi kommün Vörös Hadserege 5. hadosztályának politikai kommisszárjaként nyolc katonát kivégeztető Lukács Györgyöt. Sőt, nagy becsben tartja ennek a szellemtörténetben teljességgel jelentéktelen kommunista gyilkosnak a hagyatékát, melynek külön állandó kiállítást szentelnek, miközben az 1946-os koncepciós perben háborús bűnösként elítélt, 2015-ben a hamis vádak alól jogerősen fölmentett tudós történészt és jeles kultúrpolitikust, az MTA tagjainak sorából jogsértően kizárt Hóman Bálintot továbbra sem hajlandó rehabilitálni. Gyalázat az is, hogy az Akadémia 1936 és 1944 közti elnökét, József főherceget és a katyni vérengzés valós történetét feltáró Orsós Ferenc patológus professzort sem fogadta vissza tagjai sorába. Ezzel a tudós testület nem csak a történelemhamisítást és a justizmordot legitimálja, hanem szembehelyezkedik az Alaptörvénnyel is, mely egyértelműen kimondja, hogy 1944. március 19. és 1990. május 2. között interregnum volt. Ebből pedig az is következik, hogy az ezen időszakban hozott döntések nem lehetnek joghatályosak.

A Magyar Tudományos Akadémia a magyar tudományosság és közművelődés, a tudatformálás fontos, megkerülhetetlen intézménye, ezért a nemzetépítő államnak fokozott figyelemmel kell követni tevékenységét. Az ideológiai indíttatású magyarellenes kettős mérce méltatlan az MTA-hoz. Ezért ezen intézményben is ideje elkezdeni és véghezvinni a rendszerváltást, felszámolva a tudományos függetlenség mögé bújó balliberális fészkeket.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
A modern orvostudomány újabb eredménye
  2018-06-26 19:38:41, kedd
 
 Két bejelentést is tett 2018 során a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet. Az egyik, hogy a videojáték-függőség a továbbiakban hivatalosan is személyiségzavar. A másik, hogy az úgynevezett "transzneműség" viszont többé nem.
Itt tart a tudomány fejlődése 2018-ban: ha valaki túl sokat csépeli a virtuális szörnyeket a képernyőn, az bizony beteg ember és kezelni kell, de aki férfi létére nőnek képzeli magát, hormonokkal tömi és megcsonkítja magát, az teljesen normális.


A videojáték-függőség a világszervezet definíciója szerint három feltétel megléte esetén állapítható meg: a páciens nem képes kontrollálni a játékra fordított időt, előtérbe helyezi a játékot a mindennapi élettel szemben, és a negatív következmények ellenére folytatja azt.

A fentiek alapján nagyjából minden második középiskolás mentális betegnek számít, Terry Black viszont nem.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Egy teljes hónapon keresztül szivárványszínű fertőbe burkol
  2018-06-09 18:57:21, szombat
 
  Egy teljes hónapon keresztül szivárványszínű fertőbe burkolják Budapestet

A Budapest Pride történetében először egy teljes hónapon át, június 8-tól július 8-ig tart majd a Budapest Pride Fesztivál, közel száz ,,kulturális programmal" és az ,,eseményt záró felvonulással." ,,Merj nagyot álmodni!" - szól az idei szlogen, jelezve a fesztivál programkínálatának növekedését is, de az üzenet ennél többet hordoz magában - írják honlapjukon.

A szervezők kiemelik: azért sikerülhetett a korábbi egy hetes fesztivált egy hónaposra kibővíteni, mert az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) közösség, és a több, mint félszáz civil szervezet összefogással, lelkesedéssel, önkéntesen szervezi meg a programokat, és együtt tesznek az álmaik megvalósulásáért.

Talán nem meglepő, hogy a támogatók között a Soros-hadsereg zászlóshajójaként emlegetett Amnesty International is ott szerepel, mivel az esemény szervezője, a Szivárvány Artemisszió Alapítvány is Soros pénzből tartja fenn magát és próbálja érzékenyíteni a magyar társadalmat a nemi identitások nélküli világ elfogadására és megélésére.


Forrás. Link


Pride: a gyerekeknek szükségük van "meleg" példaképekre - Egy hónapig fog dőlni ez a szemét

A péntek esti, fővárosi hivatalos megnyitóval elkezdődött a 23. Budapest Pride, az LMBTQ-"közösség" ("leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek") fesztiválja, amely az idén először egy teljes hónapon át, július 8-áig tart - derül ki a Propeller összefoglalójából. A HVG tudósításban még sokkal lelkesebb volt, gondoskodtak arról, hogy a fontos üzenetek eljussanak az olvasókhoz, a teljes beszédeket közölték. Az unatkozó és alacsony vérnyomású olvasóink kedvéért csak linkelni fogjuk ezeket, de néhány fájdalmasabb mondatot magunk is kiemelünk.


ERRŐL BŐVEBBEN képekkel és videóval az alábbi linken olvashatnak:


Link

Stoffán György: Istentisztelet is lesz az egy hónapig tartó Pride-on...

Mit lehet erre mondani? - ez volt az első döbbenetemben leírt mondat. Majd ezernyi gondoltatom támadt, amelyekből néhányat most papírra vetek...

Amikor meghallottam, hogy egy hónapig tart ez az abnormális rendezvény, és a vidéki városokra is kiterjesztik a fertőzést, megdőlt minden hitem abban, miszerint mi keresztény ország lennénk. Igaz, az Alaptörvényben ez áll, ám elképzeltem amint a KDNP találkozik Jézussal, és jól leszidja, hogy miért parancsolt olyan dolgokat, amelyek betarthatatlanok. Majd Jézus helyett Semjén Zsolt eldönti, hogy mikor lehet tiltani valamit és mikor nem. Hiszen, ha tiltjuk - magyarázná Jézusnak - akkor minket támadna ezért is Brüsszel és az egész világ. Majd... ha itt lesz az ideje, akkor betiltjuk... és ha ez Neked nem tetszik, akkor tehetsz egy szívességet... elvitetlek a TEK-kel!

Nos, ha ilyen nem is lehetséges, de a meghosszabbított rendezvény szellemisége ez! Van Alaptörvényünk, amelyben a fogalmazók keresztény országnak nevezik Magyarországot, de ennek semmilyen kézzelfogható társadalmi eredménye nincs. Rettegve gondolok arra, hogyha az Alaptörvényben foglalt egyéb törvények is csak ennyit érnek, akkor itt hamarosan elárasztanak minket mindenféle nációk, akik ellen ma kézzel-lábbal tiltakozunk. Hiszen a fentiekből is csak a lényeget nem tartjuk be, s miért volna akkor ez az egyetlen ilyen?

Krisztus ugyanis nem azt mondta, hogy a bűnt az emberek, a kormányok, a rendőrség határozza meg, hanem Ő megmondta mi a bűn, mi a megbotránkoztatás és annak mi a következménye.
Nem a normálistól eltérő szokásokkal bíró emberek zavarnak, hanem az önmutogatás, amely szexualitással, beteges cselekményekkel hívja fel magára a figyelmet nyilvánosan. Ez pedig megengedhetetlen. Hiszen gyermekek, más felfogású emberek is élnek ebben az országban, akiket ez a rendezvény nem csupán zavar, de emberi méltóságában sért.

Az egyházak néma beleegyezését vélem felfedezni abban, hogy a ,,keresztények a homoszexuálisokért" - vagy mifene - civilszervezet ökumenikus istentiszteletet is tart a rendezvény alatt. Ez pedig a kereszténység legaljasabb kigúnyolása, hiszen Mózestől Jézuson át Mohamedig ismerjük az egyistenhitű vallások parancsait e kérdést illetően. Ki az a merész pap, aki Jézust megtagadva ki merne állni istentiszteletet tartani a perverz-fesztiválon?


Vannak a világnak olyan országai, ahol a mohamedán vallásúak zavarják szét ezeket a rendezvényeket. Ez pedig mindent elmond a jövőre nézve! Figyelmeztet, és felszólít. Mert mi azt mondjuk, hogy a keresztény értékeket védjük, miközben a kereszténység által a legszigorúbban tiltott bűnöket hagyjuk terjedni, állami támogatásokkal.... A keresztény egyházak is sunyin lapulnak, néhány kiváló és hitéért kiálló pap, akolitus és diakónus kivételével. Ha pedig valaki bírálni mer bármit és bárkit, vagy az ötven évvel ezelőtt még természetes szent hagyományokat sírja vissza, és nem tetszik neki, hogy a pápa is a migrációt támogatók so(d)rában van, vagy, hogy szabadkőműves csúcson a Szentszék is képviselteti magát, esetleg azt, hogy a keresztény egyházak nem tiltakoznak folyamatosan és látványosan az abortuszok ellen, akkor azt kitiltják a közösségből. Mert ma a bűn szimpatikusabb, egyszerűbb, konfliktus-mentesebb és modernebb, mint a józan ész, mint Jézus parancsai, mint maga az Isten.

Csakhogy a lélektelenné vált népek nem támogatják majd a papságot, s ha nem emel szót a keresztény egyházak mindegyike Jézus tanítását és parancsait gúnyoló, és ebben a kereszténységre hivatkozó bűnös rendezvények ellen, akkor maga is részesévé válik annak az égbekiáltó bűnnek, amelyet azok elkövetnek. Miféle ökumenikus istentisztelet lehet a szexuális önmutogatás közben? Hol tehát a tiltakozás ez ellen atyák és tiszteletes urak? ...

Sehol. Hallgatás van, mint volt akkor is, amikor szektákból lett egyház...
Azt gondolom, hogy a tűzeső ellen nincsen ernyő... mert lehet ez a tűzeső háborús konfliktusból eredő, lehet az immigráció következménye, lehet természeti katasztrófák eredménye is... de egyetlen percig se gondolja se a kormány, se a papság, se a társadalom, hogy ezt a gyalázatot megússzuk, hogy ennek a gyalázatnak nem lesz isteni számonkérése. Szodomában sem hitték el, hogy lesz... de volt! Lehet ezen nevetni, lehet legyinteni, csak elkerülni nem lehet...
És hagyjuk abba a könnyes-szemű templomi és ünnepségek alatti éneklést... ,,megbünhödte már e nép a múltat s jövendőt"... mert jelentem tisztelettel még nem! Nyolc millió megölt magzat, a napi 100-140 új áldozat, az egy hónapig tartó Pride, és a mindezek ellen való tiltakozás elmaradása nem utal igazi bűnbánatra. Így megbocsájtás sincs! Büntetés azonban lesz... van...

Jó lenne tehát, ha előszednénk újra régi imádságainkat és énekeinket... amelyeket szándékosan felejtetnek el a modernizálás szellemében a népekkel. Mert szép a somlyói nyeregben látni félmillió magyart... de gyászos tény, hogy idén először nem hangzott fel a Nagyasszonyunk, hazánk reménye című régi himnusz... helyette a 20. századi, remekműnek éppen nem nevezhető, a szentimentalizmustól csöpögő ,,himnuszok" zengtek, amelyeket a legnagyobb jóindulattal sem lehet imádságnak mondani...

Minden, mindennel összefügg. Ha már lehetőséget kaptunk a megmaradásra, élhetnénk is vele... tartsuk meg a parancsokat és bízzunk végre Istenben is ... Mert a Pride-ra igazán nem illik a ,,Soli Deo gloria" jelmondat! Ellenkezőleg!

(VÉGÜL CSAK HALKAN ÉS ZÁRÓJELBEN KÉRDEZNÉM: HOL VANNAK E PILLANATBAN A JÓL FIZETETT "SOLIDEOGLORIÁS" VEZETŐ NEMZETI PUBLICISTÁINK, hogy esetleg szólnának, írnának erről a lelki tömeggyilkosságról - NETÁN MÉG EGYÜTT TILTAKOZVA IS...?) ...Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Szőcs László: Bannon mint korunk hőse
  2018-05-30 18:22:27, szerda
 
  Amerikából jöttem, mesterségem címere a Trump-lázadás

Kész szerencse, hogy Steve Bannon felőrlődött a fehér házi belharcokban, és távozásra kényszerült: így volt ideje eljönni Budapestre ahelyett, hogy naponta háromszor leizzadjon a szeszélyes főnökétől. A beszédet, amelyet a Várkert Bazárban elmondott, tartalmát tekintve elmondhatta volna még nagyon sok mindenki, professzoroktól kezdve nyugat-európai ellenzékieken át akár a luxemburgi nagyherceg tanácsadója is.

De Bannon rangját az adja, hogy Amerikából jött, mesterségének címere a Trump-lázadás. Ez 2016 novemberében ujjongásra késztetett egyeseket és őrjöngésre másokat. A tengerentúlon ekkor élt célba a lejsztoló kisember az elitekkel szemben.

George W. Bush alatt fél, Barack Obama idején két és fél évet éltem az Egyesült Államokban, és a végén már magam is elhittem, amit annyit sulykolt a média: a kisebbségeké az út, az igazság és az élet. A republikánusokat mindenki lesajnálta, szövegeiket, amikor hazáról és kereszténységről papoltak, vénemberek huhogásának tartotta. Arra biztatták őket: a kisebbségek köré­ben dolgozzák le szavazói deficitjüket. Ez ment egészen 2016. november 8-ig.

Akkor viszont Donald Trump megnyerte az elnökválasztást. Tízmilliók emelték fel a hangjukat, és azt mondták: ,,Ti a mindennapokban nem láttok bennünket. Mert ti Washingtonban, New Yorkban, Los Angelesben éltek, mi pedig Oklahomában, Kentuckyban, Tennessee-ben. Ti flyover state-eknek neveztek bennünket, mert csak átrepültök az államaink felett, amikor a hollywoodi castingotokra vagy Chicagóba, a nemátalakító műtétetekre igyekeztek. Este sem láttok soha bennünket.

Ti akkor a fitneszteremben izzadtok, mert ezt várja el tőletek a tizenhetedik barátnőtök, már a rapidrandin megmondta nektek. Nekünk húsz éve ugyanaz a feleségünk, a templomban ismertük meg. Mi esténként a tévé előtt ülünk, futballmeccset nézünk, a fejünkön baseballsapka. Az van ráírva: a Szánalmasak.

Mert Clinton így nevezte Trump támogatóit, és mi ezt büszkén vállaljuk. El vagyunk hízva az olcsó kajától, de azért így étkezünk, mert elvitték a gyárat Ázsiába, amin ti jól kerestetek a részvényeitekkel, mert ha Ázsiában termel a gyár, nagyobb a profit. Mi nem akarjuk, hogy Ázsiába menjenek a gyárak. És spanyolul sem akarunk megtanulni.

Csörög a telefon: a politikusaitok robothívása. A felét spanyolul mondják, mert szerintük ez nagyon menő. De mi nem értjük. Kimegyünk az utcára, és ott sem értünk. Nem hablatyolunk eszpanyolul - ezt mondjuk a bevándorlóknak. Mi azt az Amerikát kérjük vissza, amit gyerekkorunkban megismertünk és megszerettünk. És most eljött a mi napunk..."

Ez volt a tömegek lázadása Amerikában, és ebben Bannonnak mint ideológusnak oroszlánrésze volt. Amit mond, az nemcsak azért kap nagyobb figyelmet, mint amit egy frusztrált francia, német vagy holland ellenzéki beszél (nagyjából ugyanarról és ugyanúgy), mert Bannon - tetszik vagy sem - a világ legfontosabb országából érkezett, hanem mert ő megcsinálta. Nemcsak az igyekezetnél húzta be a pipát, hanem a sikernél is.

És ez Amerikában különösen nagy kincs. A Trump-forradalom esetében kérdés, meddig tart ki, de 2016-ban célba ért. És ha egyszer megszűnik, nem ugyanazt a világot fogja - szerencsére - visszaadni, mint amit 2016-ban átvett. Lehet, hogy van Bannonnál eredetibb gondolkodó, de a tömegdemokráciában nem ez számít, hanem az, hogyan adod el a választási dumádat.

Az amerikai politika tomboláján a fődíj a Fehér Ház. És ma a ,,Szánalmasak" jóvoltából Trump lakik benne, nem Clinton, és Trump az ágyban a tévét nézve úgy kajál, mint három éhes arató, nem pedig a futópadon tapos, mint Obama. A tegnapi ciki lett a korszellem, a trendi meg ment a lecsóba. Ma Bannon korunk hőse. Csak pont ellenkező előjellel, mint Lermontovnál a lúzer Pecsorin.

Mindez Magyarországon - mutatis mutandis - ugyanígy történt. Csak nem Oklahomában és Tennessee-ben, hanem Csornán és Szentesen. A 90-es évek divatpártja, az SZDSZ utolsó elnöke ma dzsessztémájú cikkeket ír a Népszavába. Ez is szép feladat, de lássuk be, nem ugyanaz, mint kilencedik éve miniszterelnöknek lenni.

Nálunk nem Obama volt, hanem Bajnai, nem Clinton-agymenés, hanem Tavares-jelentés, de 2010-ben ugyanaz ment végbe: a tömegek lázadása az elitekkel szemben. A kisember elunta a banánt, a sok szófosást, miközben mindig ugyanazok, az önjelölt bölcsek akarták meghatározni, mi számít progresszívnak és trendinek. Brüsszel megmondta, az amerikai nagykövetség megmondta, a valutaalap megmondta - a liberális értelmiség pedig mindezt összefoglalta.

A Momentum például trendi. Meglehet, hogy Gyopáros Alpár nem trendi. De Gyopáros Alpár Csornán 63,9 százalékot kapott, a momentumos jelölt meg 1,11-et. Márpedig Magyarország nem Budapest V. kerületéből meg az erzsébetvárosi romkocsmák rejtett bugyraiból áll, hanem Csornából meg Szentesből, Kecskemétből, Nyírbátorból és megannyi más településből összesen.

Ez köti össze Bannont és Trumpot Orbán Viktorral. Annak felismerése, hogy az összkép sok-sok választóból áll össze, akik közül a legtöbbnek ugyanazok az egyszerű dolgok fontosak: Isten, haza, család - ahogy régen a kisgazdák vallották. Talán Koós János mondta egyszer egy könnyű dallam kapcsán: az emberek szeretik az egyszerű dolgokat. Nem kell túlbonyolítani.

De jöttek a globalisták, és először elvették a kisember istenét: ciki lett vallásosnak lenni. Igaz, adtak a végén új istent, az internetet és a Facebookot, amit lehet felkeléstől lefekvésig imádni, de állítólag már az sem az igazi. Aztán el akarták venni a hazájukat, amit gyerekkorukban megismertek és megszerettek.

Azt mondták, legyen minden ország egyforma. Ugyanazokkal a játékszabályokkal. Ne legyenek határok. Hadd jöjjenek az idegenek, jobb lesz általuk az ország. Végül elvették a családjukat is. A szülők elváltak, apának nagyobb mellű, kockahasú nő kellett, mert az volt a trendi, anyának meg gazdagabb pali.

A lány lelépett leszbikusnak, a fiú metroszexuálisnak. Így magára költheti a fizetését. Unoka nincs, nem is kell, hiszen jön majd a bevándorló, benépesíti széles e tájat. Csak le kell telepíteni Ceglédbercelen, ugyanúgy, ahogy Duisburgban, Essenben vagy Düsseldorfban sikerült.

Sikerült? ,,Nincs tömeges migráció, menekültek vannak, nincs kötelező kvóta" - olvasom a minap Niedermüller Péter Gyurcsány-párti EP-képviselő posztját. Nem ismerem őt személyesen, de ismerek olyat, aki igen. Azt mondja: Niedermüller Németországban volt egyetemi tanár. Akkor viszont tudnia kell, mennyire nem igaz, amit ír, mekkora humbug az egész menekültipar. Napról napra, hétről hétre a problémákról érkeznek a hírek, épp Németországból.

Május 16., Európai Bizottság: A folyamatos migrációs nyomás miatt a helyzet továbbra is instabil. Május 18., Bajor miniszterelnök: Le kell zárni a határt, ha nem sikerül a német menekültügyi reform. Május 20.: Szigorú bevándorlási törvényt sürget a német munkaügyi hivatal vezetője. Május 23.: Felfüggesztették a menedékjogi kérelmek elbírálását a német menekültügyi hivatal brémai kirendeltségén az intézménynél történt jogsértések miatt. És így tovább. Valaki itt nagyon fordítva ül az éjjeliedényen.

Tedd az első helyre a saját országodat, bízz önmagadban, ne engedj a külső nyomásnak és védd a határaidat! Ez ma a korszellem. És egyre inkább működik. Ha pedig egyszer megszűnik korszellem lenni, nem ugyanazt a világot fogja - szerencsére - visszaadni, mint amit 2010-ben vagy 2016-ban átvett.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Az Illuminátus Rend dióhéjban
  2018-05-01 01:24:10, kedd
 
  Bajorországba Ingolstadt egyetemének tanára Ádám Weishaput alapította meg az Illuminátus Rendet 1776. május 1-jén. Ez a társaság a megvilágosodottak, és beavatott rendje.

Nem véletlen, hogy a bal oldali pártok, és a szakszervezetek is május elsejét jelölték ki a munka ünnepének. Míg a szovjet birodalom fennállt, ez volt az egyik legnagyobb ünnepe. A hivatalos történetírás, még most is nagy ívbe ki akarja kerülni azt a tényt, hogy az Illiminátus Rend szoros összefüggésbe hozható a kommunista világmozgalommal. A történetírás, hogy ezzel nem akar foglalkozni az egy dolog, de a valós történelmi események a fent írtakat igazolja.

Ádám Weishaput katolikus neveltetést kapott. Nagyon fiatalon már az ingolstadti jezsuita egyetem egyházi jog tanára lett. 1771-ben minden előzmény nélkül tanári állásáról lemondott. Célja a következő öt évben megalapítani egy szabadkőműves szerű titkos társaságot. Úgy tervezte, hogy az általa alapított társasának a szabályai sokkal szigorúbbak lesznek, mint más szabadkőműves páholyoknak. Az új társaság egyik célja már akkor egy új világrend volt. Ahhoz azonban, hogy létre hozzon egy új világrendet, a régit le kell bontani! A társaságnak támadnia kellet az egyházi világi hatalmat, Vatikánt, és a dinasztikus monarchiákat is.

Weishaupt mindig is arra törekedett, hogy a szabadkőművességet összekapcsolja az Illuminátus Renddel. Mozgalmában résztvevőket, három csoportba sorolta.


Az elsőbe tartoztak a novíciusok, minerválok, és az alacsonyabb fokozatú illuminusok.

A második osztályba a szabadkőművesek tartoznak, és a hagyományos skót rítusú lovagok.

A harmadik osztályba a minisztériumok, papok, régensek, mágusok, és a király tartozott. Persze a király ő volt.

Weishauptnak nagyon fontos volt, hogy tekintélyes, befolyásos embereket nyerjen meg maga számára, már kezdettől fogva.

Az Illuminátus Rend első fokozataként olyan szigorú szabályokat követelt meg, hogy aki ehhez a rendhez akart tartozni, az minden ellenállástól meg lett fosztva.

Hermann Ahlwardt Több fényt - a Jezsuita Rend című írásában közölte, hogy Weishaupt megismerkedett báró von Knigge-vel Frankfurtban, és a ,,nemes proletárral" barátságot kötött. Később a nemes Ádám eszméit terjeszteni kezdte elit körökben. Németországban ettől kezdve lépett be sok báró, nemes, és befolyásos ember az Illuminátusi Rendbe. A titkos társaságba katonatisztek is bekerültek, állami hivatalnokok, nagy gondolkodók, írók, és művészek is. Két nagy befolyású, de nagyon titkos ember Knigge, és Bode segítségével Weishaupt tagja lett a müncheni szabadkőműves páholynak.

Weishaupt könyvében megírta, hogy aki jónak látja, elvileg kiléphet az általa megalapított Illuminátus rendből. A gyakorlat egyáltalán nem ezt igazolta hiszen, aki belépett a rendbe halálbüntetés terhe mellett kellett nekik teljesíteni a rend utasítását, életük végéig! Azokat a parancsokat is kötelesek voltak végrehajtani, amikor megbízták őket valamivel, amihez egy esetleges bűncselekményt kellett végrehajtani.

A Rend kezdő novícius tagjainak is félelmetes esküket, és magukra kimondott átkokat kellett kimondani, hogy beavatottak lehessenek. Aki a társasághoz tartozott feltétlen engedelmességgel tartozik. Amennyiben megszegik, akkor az egész Renddel szembe kerülnek.

A legszigorúbb titoktartási kötelezettséget vállalták, és soha senkinek nem volt szabad elmondani, hogy mi történik a rend berkein belül. Egy rendtagot csak akkor avattak be a végső célokba, amikor a tagnak sikerült már az Illuminátusok belső köréhez tartozni. A Rend végső céljai a következők:

Minden meglévő kormány leváltása

Magántulajdon eltörlése

Az örökösödési jog megszüntetése

A hazafiság elpusztítása

Valamennyi vallás felszámolása

A család felbomlasztása

Egy új világrend létesítése


Weishauptnak sikerült tekintélyes emberek kegyeit megszerezni, így mint Németország fejedelmeinek érdeklődését is.

Ezek a fejedelmek már kezdő korukban több titkot tudtak, mint a Rend többi kezdő tagjai, mert nagy befolyással bírtak. Ádámnak ők azért kellettek, hogy a katolikus egyházat, így hatékonyan tudták gyöngíteni. Az egyház volt az Illuminátusok első ellensége.

A ravaszság a dologban az volt, hogy ezek a fejedelmek tovább nem juthattak a ranglétrán, mert akkor megtudták volna a Rend valódi végső romboló szándékait, amiről fentebb már írtunk. Ezeken a fejedelmeken keresztül sikerült Weishauptnak betekintést nyernie a szabadkőműves mozgalom belső dolgaiba. 1782. július 16-án a németországi Wilhelmsbad-ban egy szabadkőműves összejövetel alkalmával szövetséget kötött a Szabadkőműves Mozgalom az Illuminátus Renddel.


Az Illuminátus Rend eredetileg a Jezsuita rend mintájára volt felépítve. Mindenki tisztában volt azzal, hogy renden belül ki az, aki vele egy szintű beosztásban van, de arról is tudtak, hogy ki az elöljáró. Az elöljáróknak kötelességük volt jelentést készíteni félévente minden rendtagról. A rendtagoknak is szintén kötelességük volt jelentést készíteni elöljáróikról zárt borítékban! A rendtagok gyónni is kötelesek voltak.

II. Katalin orosz cárnő is tagja volt az Illuminátusoknak, és kellemetlennek tartotta, hogy ő is kontroll alá volt vonva, noha nem sok rendi titkot kötöttek az orrára.

Az Illuminátus tagoknak gyakorlatilag állandóan egymást meg kellett figyelni. Ez nem volt más, mint kémkedés. Állandóan jelentéseket kellett egymásról írni, és gyámkodni kellett. Ez egy természetellenes, és nagyon kellemetlen módszer volt, hiszen az ember szabadságát jelentősen megkötözte. A módszert azért dolgozták ki, hogy így a néhány rendvezető információkhoz jusson a tagokról. Az illuminátusok dinasztia, és egyházellenes magatartását a beavatási szokások igazolták, amelyet egy magas szinten lévő Illuminátus tag tarthatott.

Aki a rendbe be akart lépni, bevezették egy olyan terembe, ahol volt egy trón. Ez előtt egy asztal, amelyen volt egy jogar, egy kard, és egy korona.

A királyság jelképei. A beavatottakat megkérték, hogy vegyék magukhoz ezeket a tárgyakat, de egy időben közölték azt is velük, hogy ha ezt megteszik, nem lehetnek a rend tagjai. Majd a pályázót átkísérték egy másik, teljesen sötét szobába, ahol egy oltár volt fekete terítő rajta. Ezen egy üres kereszt, és egy vörös frígiai sapka volt. Ez nagyon hasonlított a Mithras misztériumhoz. A rituális sapkát átadták a pályázónak, és ezt mondták: ,,Hordd ezt, mert többet jelent, mint a királyok koronája".

Weishaupt ügynökeit elhelyezte Európa döntést hozó központjaiba. Itt állandó kapcsolatba kerültek a bíborosokkal, hercegekkel, fejedelmekkel, sőt még a királyokkal is. Az ügynöki jelentések folyamatosan érkeztek Európából mindenhonnan a közméltóságokról Weishaupthoz. A Rendhez nőket, férfiakat egyaránt beszerveztek. Ezzel hangot adtak a nemek közti egyenjogúságnak. Hirdették a vallásszabadságot, amely segítette az egyház bomlasztását. Előtérbe került a szexuális szabadság joga is. Egy felszabadult emberiségben hitt, amely újra megteremtheti az egykor elvesztett aranykort. Az egyházat szembe állította Jézus Krisztus eredeti tanításaival szemben, mert az egyház már csak az anyagi érdekeket nézi.

Az Illuminátusok ezen, s más törekvései miatt 1785-ben a bajor rendőrség minden titkos társaságot betiltott. Ebbe az Illuminátus Rend is bele tartozott. A hivatalos történetírás szerint 1785 az Illuminátusok megszűnésének éve. A Rend azonban gyakorlatilag nem szűnt meg, hanem tovább működött ,,földalatti" mozgalomként. Még titkosabban, és még alattomosabban.


Egy legenda szerint 1785-ben egy Párizsba siető illuminátus futárt villámcsapás ért, majd meghalt. A rendőrök számos titkos dokumentumokat találtak nála, melyben a francia forradalom előkészítésének tervei voltak részletes utasításokkal. A dokumentumok a német illuminátusoktól származott, és a franciaországi szabadkőműves nagypáholy nagymesterének voltak címezve. Így elindul egy átfogó rendőrségi razzia, és több Illuminátus tag lakását átkutatták, ahol további titkos dokumentumokat találtak. Ezt a bajor kormány rendelkezésére bocsátották. A kormány egy bizonyos fehér könyv formájában nyilvánosságra hozta a titkos iratok tartalmát ,,Az Illuminátus Rend, és Szekta eredeti írásai" címmel. A könyveket eljuttatta Európa uralkodóinak. Köztük Anglia, és Oroszország uralkodói számára is, akiket nem igazán érdekelt a dolog, hiszen ők is be voltak épülve a rendszerbe.

Az Illuminátusok célkitűzései

Az első cél a fennálló kormányok eltávolítása volt.
Ezt úgy is értelmezhetjük, hogy az akkori Európa uralkodó dinasztiáinak megdöntése volt az egyik cél. A vezető dinasztiákhoz a Habsburgok, a német Hohenzollerek, és az orosz Romanovok tartoztak. A hatalomból az osztrák, és az orosz arisztokrácia ki lett iktatva a hatalomból. Angliában a Windsorok nem kerültek ilyen sorsra, mert az Illuminátus úgy döntött, hogy szüksége van egy pénz oligarchiára, és így a Windsor családot az új nemzetközi elitnek titulálta. Személyükben a nemzetközi pénzügyi közösség egyik elitje volt. Európában egyébként más országoknak a pénzoligarchiáit is megszerezte az Illuminátus.

A második cél a magántulajdon megszüntetése volt. Ennek az egyik taktikája az, amikor egy ország vagyona, egy bizonyos elit tulajdonába száll át. Amikor egy szűk gazdag kör uralma alá hajt egy országot, akkor gyakorlatilag megszűnik az állam magántulajdona. Egy társadalom jó többsége vagyontalan, és csak úgy tud megélni, hogy a számára rendelkezésre álló elit malmára hajtsa a vizet megélhetési kényszerből, munkával! Az ilyen bérmunkások valójában az önrendelkezésüket ugyanúgy elvesztették, mint az állam, amelyben élnek.

A harmadik cél az örökösödési jog felszámolása. A nemzetközi oligarchia a vagyonát alapítványokba fektette be, és így a tevékenység adómentessé vált. Több pénzdinasztia is alapítványokba tartja a pénzét. A Rothschildok is, akik családi alapítványba tartják vagyonukat, így nem örökölhetőek. Nem is adóznak érte. Nem örökölhető, fel nem osztható. A célját mégis eléri, hiszen generációkon keresztül biztosítja a család milliárdos jólétét. Tehát az örökösödési jog meg van, csak az átalakult, így az adózást megkerülve. Tehát az oligarchiáktól az állam nem követelhet adót, így azt megkevesbítve. A társadalom többségének, csak elvont lehetőségek állnak rendelkezésére, gyakorlatilag semmi. Akinek nincs jelentős vagyona az bérből, és fizetésből él. Annak öröklési joga elméletileg nincs.

A negyedik célkitűzés a nemzetállamok, és azokat fenntartó patriotizmus felszámolása. A szabadkőműves világállam útjában állnak a nemzetállamok, mert a nemzeten belüli összetartások veszélyt jelentenek rá. Az államok elvileg szuverenitással rendelkeznek, és egy új világállamot akarnak létrehozni, hogy ez az önrendelkezés szét legyen zilálva. Meg akarják szüntetni az állampolgárság intézményét, és helyébe a világpolgár gyakorlata kerülne. Ennek az lenne a lényege, hogy az egyén bárhol feltalálhatja magát a világban. Így tulajdonképpen a nemzettudat idővel meg is szűnne. Ez az oligarchiának jó lenne, hiszen egy szétszórt országot könnyen megkaparinthat, és teljesen mindegy, hogy ki lép az adott ország élére, hiszen itt már a nemzet megszűnt. Ez az álma az Illuminátusnak. Teljhatalmat gyakorolni országok felett.

Ötödik cél a vallások legyengítése. Az istenhitre való neveltetés jelentősen háttérbe szorítása. Az egyház szakadásainak előidézése. Az egyén megfosztása a gyülekezethez való tartozástól, hiszen így is az egyén el tud bizonytalanodni, ha nem tartozik egy erkölcsi közösséghez. Egy globális világvallás kialakítása, amelyet egyedül az Illuminátus határozna meg.

Hatodik cél a család felbomlasztása. Mondhatnánk úgy is, hogy megszüntetése, ami szintén az egyén elszigetelését okozza. Egy családi közösségtől elszakított egyén sokkal jobban ki van szolgáltatva a pénzvilág irányításának. Egy erős család nagyon erős védelmet nyújthat a nemzetközi pénzoligarchia tömegtájékoztatásai ellen. A család megerősíti az egyént, és összetartóvá kovácsolja.

Hetedik cél a világállam létrehozása. Ez a bizonyos világállam még nem jött létre, de minden bizonnyal az előkészületei meg vannak. Ezt bizonyítják azok az előjelek, amelyeket tapasztalhatunk napjainkban, a világban, a politikában, és bőrünkön. Ebben a tervben nagy szerepet játszik az ENSZ. A világot átfogó pénzoligarchia hatáskörében van a pénzvilág, az energetikai hatalmak, és a világ élelmiszer ellátása is.

1994-ben született az elfogadott Római Klub hivatalos jelentése, mely szerint országonként 100-1000 főig van kiszolgáló személyzetre a politikából, hogy hatalmát globálisan gyakorolhassa. Ez világ szinten viszonylag ötvenezer általuk kiválasztott embert jelent. Ezekbe nemcsak a politikai közéletben szereplők tartoznak bele, hanem a nagyvállalatok irányítói is. Ez egy zárt csoportot alkot, amely globálisan képes dönteni az emberek sorsáról. Egy százfős szuper elit dönthet háborúról, békéről, csődökről, válságokról, és azok kimeneteléről is. Az Illuminátus fél a demokráciától. A választásoktól is, mert ez még megmaradt elvileg a nemzeti állampolgároknak. A demokrácia ,,veszélyét" úgy kompenzálja, hogy megpróbálja kiiktatni azon politikusokat a közéletből, akik veszélyt jelentenek számára.

Átgondolhatjuk az Illuminátusok szándékát, és láthatjuk, hogy ezek a célok közül némelyek már megvalósultak, vagy még tervbe vannak. Napjainkban az Illuminátus Rend már nem igazán működik, de az utódszervezetei igen, és rendszerüket fenntartják, és fejlesztik.
Ezeket a szervezeteket már csak úgy tudjuk felismerni, hogy a fenti hét pont gyakorlatát hajtják végre, vagy akarnák végrehajtani?


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Szendi Gábor: Az önzés evolúciója
  2018-04-20 20:46:26, péntek
 
  A szemforgató moralisták szeretik megbélyegezni az egoizmust, azaz az önérdekelvűséget, miközben valószínűleg őket is az egoizmus mozgatja. A feje tetejére állított világban sokan nem az emberi evolúciós történetéből akarják levezetni a morált, hanem azt gondolják, idealista elvek alapján kell meghatározni, miként kéne működnie az embernek. Pedig eszményekből nem lehet levezetni az embert, az emberből viszont le lehet vezetni az eszményeket.

Az önző önzetlenség

A morális érzékünk a törzsi társadalmakban gyökerezik. A morális érzék olyan, mint az ízlés. Erkölcsi ítéletet igénylő helyzetekben kapásból meg tudjuk ítélni valamiről, hogy az igazságos-e, helyénvaló-e, pedig nem is gondolkodtunk rajta.
A természetes és szexuális szelekció lényege, hogy minden apró tulajdonság felerősödik, ami kicsivel is elősegíti az egyed életben maradását és sikeres(ebb) szaporodását. Azt gondolnánk, ha az egyén túlélése és sikeres szaporodása a szelekciós szempont, akkor mindenkiben olyan tulajdonságok fejlődnek ki, amely arra teszi őt alkalmassá, hogy gátlástalanul gázoljon át másokon, csapjon be, akit csak tud, hagyjon cserben bárkit, ha a saját érdekeiről van szó. Meglepő módon sem az emberek, sem az állatok nem így működnek.

Pár éve láttam egy videót, amely arról szólt, hogy több oroszlán becserkészett egy bivalycsordát, és a fiatal bivalyt elszakítottak a csordától. Már éppen nekiláttak felfalni, amikor a csorda az első ijedtség után testületileg visszatért, és elüldözték az éhes oroszlánokat, megmentve a kisbivalyt. A romantikus állattörténeteken nevelkedettek azon talán még nem csodálkoztak volna annyira, ha a kis bivaly mamája próbálkozik utóda megmentésével, de miért tért vissza az egész csorda? Persze, mi tudjuk, hogy egységben az erő, csakhogy a bivalyok nem gondolkodnak ilyesmiben, mégis eszerint cselekedtek.

Az evolúciós pszichológiában az altruista, azaz önfeláldozó viselkedést az önző gén teóriából simán le lehet vezetni. Mivel minden állat saját génjei elterjesztésében érdekelt, több száz millió év alatt azok a gének terjedtek el a legjobban, amelyek vészhelyzetben arra késztetik az egyedet, hogy segítsen génrokonán. A másokkal nem törődő állatok hasonló helyzetben mentették a saját irhájukat, így az ő önzésre sarkalló génjeiket hordozó rokonok elpusztultak. Végülis, ezt nevezzük szelekciónak.

Az altruizmus lényege tehát az az "önző" szempont, hogy génjeim sikeresen terjedjenek el. Ezért, ha veszélybe kerül egy rokonom élete vagy egészsége, a rokonság fokának megfelelő mértékben bevetem magamat a megsegítésére. Egy bivalycsordában mindenki rokona mindenkinek, nem csoda hát az együttes fellépés.

Az emberi altruizmus

Az ember is csak egy állat, ugyanúgy működünk, mint a többi emlős. De mi igen sokszínű faj vagyunk, s minden különbözőségünk ellenére genetikailag egységesek vagyunk. Ezt bizonyítja az, hogy bármely rassz egyede bármely másik rassz egyedével termékeny utódot képes létrehozni. (Azaz, nem úgy, mint a ló és a szamár esetében, amiknek párosodásából a terméketlen öszvér születik.) Vagyis nekünk bizonyos értelemben rokonunk minden más emberi lény, aki csak a Földön él. Ezért éreznek sokan szánalmat az Európát elárasztó menekültek iránt, és vannak, akik aktívan is részt vesznek ellátásukban, megsegítésünkben. (Az más kérdés, hogy az idegengyűlölet is evolúciósan adaptív tulajdonságunk, és ez sokakban felülírja a részvétet. Az is nagy kérdés, a most érzett erősebb részvét meddig tartana tartós együttélés esetén.)
Számos genetikailag rögzült, a gondolkodást és viselkedést alapvetően meghatározó morális alapelv alakult ki sok millió éves társas együttélésünk során. Az egyik a másokon való gondoskodásnak, a segítésnek, a másoknak nyújtott védelem elve.
Ennek egyik alesete a szülői befektetés modellje. Ennek értelmében a szülő szaporodási sikeréhez hozzátartozik megszületett utóda felnőtté nevelése, de a nevelés során, amikor az utód már eléggé önállóvá vált, konfliktus támad a szülőben, hogy nevelje-e még kicsinyét, avagy engedje el a kezét és inkább hozzon létre új utódokat. A saját "önző" szempontja az, hogy megtalálja az optimumot, ne mondjon le a további sikeres utódok világra hozataláról sem, de ne hagyja cserben a már megszületett sem. Embereknél is megfigyelhető, hogy egy ponton már úgy érzik, jogos elvárás volna, hogy gyerekük menjen el dolgozni, álljon a saját lábára. Persze, szintén evolúciós késztetés az utód részéről, hogy lógjon szülője nyakán, ameddig csak tud, hiszen annál később kell szembenéznie a rideg valósággal. "Önző" szülők küzdenek tehát "önző" gyermekekkel.
Mindez azt mutatja, hogy a kissé leegyszerűsítő egoizmus helyett sokkal szerencsésebb evolúciósan rögzült, a szaporodási sikert maximalizáló viselkedésmintákról beszélnünk.
Érdekes kérdés, hogy ezek a morális elvek hogyan ismerhetők meg, és miként működnek a mindennapokban.
A morális érzék kutatását speciális történetekkel vizsgálják, amelyekre kapásból egészen más választ adnak az emberek, mint gondolkodás után. Ez azt bizonyítja, hogy ösztönösen tudjuk etikai kérdésekre a választ. Jellemző, ahogy az emberek pl. a csalásra, becstelenségre reagálnak. Szinte azonnal undort, felháborodást éreznek, mielőtt még bármit is gondoltak volna.
A belénk "égett" morális elvek a hétköznapokban úgy működnek, hogy ha például látunk egy tömegben elveszett gyermeket, akkor hirtelen úgy érezzük, segítenünk kell neki. Az elmulasztott segítség viszont sokszor kellemetlen érzéseket hagy maga után, s tulajdonképpen a segítésben az a hármas önző szempont mozgat minket, hogy
-el akarjuk kerülni a későbbi bűntudatot,
-engedni akarunk a segíteni vágyásnak, és végül
-a segítés után belső jutalomérzést fogunk átélni.
Mind a három "rohadtul önző" motívum, de éppen ez a lényeg: az "önzetlen" viselkedés érdekvezérelt viselkedésen keresztül is megvalósulhat.
De vajon egymás segítése vagy a kooperációra törekvés általános emberi tulajdonsága hogyan alakult ki?
Egyszerűen úgy, hogy azok az egyedek maradtak valószínűbben életben (és szaporodtak sikeresen), akik hajlamosak voltak másokon segíteni. Aki egyszer segít, abból a feltevésből indul ki, hogy holnap majd ő szorul segítségre, és akkor majd neki is segítenek. És ez így is van, az emberi társadalmak azért tudtak fennmaradni és fejlődni, mert a kölcsönös segítségnyújtás mindig is működött.

Segítünk, de nem bárkinek bármikor

Persze, a segíteni akarás és a személyes élet és érdekek védelme mindig konfliktusban van egymással, ezért az altruizmus nem egyetemes elv, hanem körülmények függvényében működik.
Az 1960-as és '70-es években komoly kutatások indultak meg a nagyvárosi közöny vizsgálatára. A kísérletekben variálták ki és milyen körülmények közt kerül bajba és szorul segítségre. Ha valaki összeesett az utcán, az emberek segítőkészsége gyér volt, mert a tömegben személy szerint kevesen érezték úgy, hogy éppen ők volnának az illetékesek a segítésre. Különösen ez a helyzet baleseteknél: az emberek körülállják az áldozatot, de senki nem segít, mert nem ért az újraélesztéshez, sebek ellátásához. Gyakran azért nem hívnak segítséget, mert evidensek tekintik, hogy "biztos már valaki telefonált". Általában is igaz az, hogy minél több ember van jelen egy beavatkozást igénylő helyzetben, annál tovább hezitálnak a jelenlévők, hogy most kinek is kéne segíteni. Ezzel szemben, ha valaki egyedül szembesül azzal, hogy segítenie kell egy bajbajutott embertársán, jelentősen megnő az esélye a segítségnyújtásnak.

A nyílt térrel szemben pl. a metróban, az összezártság miatt az emberek jobban átérzik személyes felelősségüket, és az összeeső ember segítségére sietnek. Ám, ha az bűzlik az alkoholtól, az emberek segítőkészsége elpárolog. Azaz, mindig mérlegeljük azt is, "jár-e" a segítség. Hiszen minden segítségnyújtás erőfeszítést, időáldozatot, kockázatot jelent, és arra érdemtelenért kevésbé vagyunk hajlandók áldozatot hozni.
Láthatólag segítségnyújtási helyzetekben mindenkiben viaskodik a jó szándék és az önérdek, miszerint nem jó belekeveredni "ügyekbe" (tanúskodni, bevéreződni, veszélyes szituációba kerülni). Azaz, a segítségnyújtást, különösen, ha komoly lelki vagy testi erőfeszítést igényel, kétszer is meggondoljuk.

A csalók

Ahogy eddig láttuk, az önzés vagy önérdekvezérelt viselkedés nem mond ellent az önzetlenségnek. Ahol azonban a többség "jó ember", mindig kialakul egy ezt kihasználó parazita embertípus, ez a pszichopata. Könnyen belátható, hogy a kölcsönösség mindenkinek előnyös, de aki ezzel visszaél, az viszonzás nélküli extranyereségre tehet szert. A pszichopaták azonban nem önzők, hanem csalók. Azért is fontos a két fogalmat megkülönböztetnünk, mert eddig azt bizonygattuk, hogy az önzetlen viselkedés motorja valójában az önző, jól felfogott érdek. A csalók azt az ősi szabályt szegik meg, miszerint "tedd másokkal azt, amit magad is elvárnál hasonló helyzetben". A csalást minden korban szigorúan vették. A természeti népeknél is megfigyelték, hogy azzal szemben, aki hazafele jövet a zsákmányából elrejt egy darabot a bozótban, és nem adja be a közösbe, komoly retorziókat foganatosít a törzs többi tagja.
A pszichopaták stratégiája arra épül, hogy kihasználják a többi ember segítőkészségét és kooperációhajlamát, de maguk ezt sosem viszonozzák, akkor sem, ha módjuk volna rá. Bennük ugyanis nem keletkeznek kínzó érzések a segítségnyújtás elmulasztásakor, vagy mások becsapásakor. A pszichopaták stratégiájának része az állandó vándorlás, hiszen sokszor nem lehet ugyanazt eljátszani adott közösség embereivel. A pszichopaták vándorló hajlama kényszerűség, ugyanis az emberek rendkívül jó arcfelismerő képességgel rendelkeznek, és néhány stikli után nagy a kockázata annak, hogy valaki felismeri a csalót. Agyunkban évmilliók alatt kialakult egy kifinomult csalásdetektor is, amely kiértékel minden akaratlan mozdulatot, félrenézést, arckifejezést. Persze, rabló-pandúr játék ez, hiszen a pszichopaták igyekeznek uralni azokat a változókat, amelyekre a csalásdetektorunk érzékeny. Azonban a tapasztalatok szerint valami mégis csak van a csalók arcában, amit már ők sem tudnak leplezni, mert számos vizsgálat igazolja, hogy az emberek a csalók arcát valamiért jobban megjegyzik, s meglepő módon akkor is, ha nem is tudják róluk, hogy csaltak.

A terhes segítség

A beépített segítőszándék gyakran túlműködik, hiszen belső jutalomérzés jár a mások megsegítéséért. Ehhez ugyanúgy addikció alakulhat ki, mint bármely más jutalmazó tevékenységért. Csak az ilyen embereket nem szevedélybetegeknek, hanem mártíroknak szoktuk nevezni. A mártír viselkedés a túlzásba vitt, a kölcsönösségen túlmenő lelkes áldozatvállalásban, megmenteni akarásban nyilvánul meg. Ez a viselkedés hosszú távon törvényszerűen kihasználtság érzéshez és kiégéshez vezet. A kórosan áldozatkész emberektől megszokják az állandó önfeláldozó viselkedést, és a több áldozatért egyáltalán nem lesznek sokkal hálásabbak. Régi megfigyelés, hogy ha ellenséget akarsz szerezni, tégy szívességet, ha barátot akarsz, kérj szívességet. A túlsegítést, éppen, mert a segítő és megsegített közötti kapcsolat nem indokolja, kellemetlen lekötelezettségnek kezdi érezni az, aki kapott, és kerülni kezdi a túlzott szívességet nyújtót, mert ő nem kért ekkora szívességet, és nem is szeretné viszonozni a jövőben. A kóros túlsegítésben szenvedő viszont éppen a lekötelezettségért dolgozik, mert hálát és szeretetet szeretne kizsarolni. A sok megtapasztalt "hálátlanság" aztán embergyűlölővé teszi az addig buzgó segítőt. A legjobb elv a segítségnyújtásban, ha csak addig megyünk el az áldozatvállalásban, amíg nekünk jó. Ez talán furcsa, de ez az a mérték, amit később sem bánunk meg. Azaz, annyira segítsünk, amennyire indokoltnak érezzük és ami után nem marad bennünk vissza rossz érzés a segítségnyújtás elmulasztása miatt. Akkor sem, ha tettünket nem követi hálálkodás.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 458 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 882 db bejegyzés
Összes: 23823 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5593
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 81766
  • e Év: 1366721
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.