Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/156 oldal   Bejegyzések száma: 1558 
A farkasokkal együtt kell üvölteni
  2018-08-14 22:22:01, kedd
 
  A szóbeli agressziót rendszerint katonai agresszió követi. Így volt ez Trianon előtt is. Nincs vesztegetni való időnk. Kell az ütőképes honvédség. Trianonban szétszedték az 1100 éves Magyarországot, mert két számjegyű volt a GDP növekedése a millenniumi időkben, és konkurenciát jelentett a Nyugatnak. Most a V4-ek országai növekednek ugyanúgy.

Növekedni veszélyes. Csak a katonai védelmi képességek párhuzamos fejlesztésével szabad. Száz évre totálisan tönkretette a francia nagyhatalmi politika a Kárpát-medence sorsközösségben élő népeinek békés együttélését. A ,,népszuverenitás" nevében mi, magyarok apart­heid sorban élünk lassan száz éve saját hazánkban, amelynek 73 százalékát a gallok elajándékozták másnak. Az utódállamok majdnem ki is pusztították a magyar népességet ez idő alatt. Macron most feláldozná egész Közép-Európát: az egymilliárdos, az éhínség réme elől menekülő muszlim Arábia élelmiszer- és vízellátását a Nyugat az olajért cserébe nálunk, a V4-ek országaiban és szomszédainknál kívánja biztosítani. ,,A Nyugat nem barátunk" (Bencsik András, Sajtóklub, Echo TV), ezért felajánlotta az iszlám világnak Szaúd-Arábiával megegyezve, a mi földünket is. Ukrajnában és a Vajdaságban máris a termőföld hektármilliói kerültek arab befektetők kezébe tulajdonpótló, hosszú távú bérletek formájában.


Mi lenne, ha a V4-ek összefogva, nemzetközi diplomáciai, titkosszolgálati, negyedik generációs, hibridháborús, dezinformációs és katonai eszközökkel kicsinálnák a franciákat Afrikában? Mi lenne, ha a V4-ek rámutatnak a világ legnagyobb szélhámosságára, Afrika pénzügyi kifosztására? Miért is ne tennék? Annyi kárt és szenvedést okoztak és okoznak a franciák Közép-Európának, és annyi vért áldoztak fel Afrikában, hogy nem árt figyelmeztetésül egy-két makarenkói pofon. Lázítsuk fel Soros-NGO-módra - Victoria Nulandtól eltanulva a ,,majdani stratégiát" - a francia pénzügyi megszállás ellen az afrikai frankofón országokat. Ez igazán szép gazdasági diplomáciai feladat.

A migráció azért van, mert a franciák kiszippantják volt gyarmataik pénzügyi tartalékait, lenyúlják ásványkincseit és megszállják piacait, monopolhelyzetbe hozva saját cégeiket. Ezért nem tőkésednek az afrikaiak. A francia multik tarolnak az afrikai gyarmatokon: az energetikai Total, a telekommunikációs Orange, a gépipari, járműipari Alstom, az elektronikai Schneider Electric vagy a gyógyszerészeti Sanofi úgy szívják ki a szuperprofitot, mint a méhecske a nektárt. A Francia Fejlesztési Ügynökség (Agence Française de Développement - AFD) által menedzselt ,,humanitárius fejlesztési projekt" az ivóvízkincset célozta meg.

,,Afrika szomjazik, éhezik, ezek meg lopnak." Ezt a primitív jobbikos plakátrigmust kell úton-útfélen kommunikálni, afrikai konferenciákon, diplomáciai tárgyalásokon és az EU Parlamentben is. A rabszolgaságból és a gyarmatosításból eddig a franciák igen jól megéltek. Ma is ezt teszik. A gyarmati rendszer tovább él. François Mitterand már 1957-ben ezt mondta: ,,Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a XXI. században." Jacques Chirac 2008 márciusában így jövendölt: ,,Afrika nélkül Franciaország a harmadik hatalom helyére csúszna a rangsorban."

,,Afrika egy tölcsér." Lefelé nem megy a migráns, mert ott a tölcsér szűkül. A 2050-ig kétmilliárdra hízó Fekete-Afrika ha tetszik, ha nem, megindul északnak. De aki eddig a Rafale-ok bombázása miatt a szétszedett Líbián keresztül özönlött Olaszországba, az netán közvetlenül Marseille-be utazhatna. Százmilliókat már nem állít meg a francia flotta sem.

Barátilag figyelmeztetni kellene Macront. Ennek szinopszisa a következő:

1. Vissza kell adniuk Afrika pénzét: az afrikaiak tartalékait ki kell vonni a francia központi bankból és vissza kell adni az FCFA-országoknak. Ilyen egyszerű. Nem segélyekkel kell megalázni Afrikát, hanem vissza kell adni a lopott pénzt. Ez a migráció megállításának a kulcsa, és nem az EU-kvótakényszer.

2. Az együttműködési megállapodások felülvizsgálata: amint az ismert, Franciaország ,,Együttműködési megállapodást", azaz paktumot diktált 14 volt gyarmatának a kivonuláskor. Ebben biztosította az akkori frank, a francia oktatási rendszer, a francia nyelv szupremációját. Kikötötte katonai támaszpontjainak további működését és az ország belső piacának teljes monopolizálását. Amelyik afrikai gyarmat ezt nem tűrte el, mint Guinea, élén a szocialista Sékou Touré elnökkel 1958-ban, ott megsemmisítették az infrastruktúrát, az irattárakat, az anyakönyvekkel együtt. A francia emberi lealacsonyodás és aljasság ékes példája volt az, amikor 3000 francia állampolgár úgy hagyta ott Guineát, hogy másnap az utóvédek ledózerolták az iskolákat, az óvodákat, a polgármesteri hivatalokat, az orvosi rendelőket, az egészségügyi laborokat. Azután megsemmisítették a dózereket, a traktorokat, a személygépkocsikat is... Aztán franciásan, az emberi humanitás jegyében a gyógyszerkészleteket is be­zúzták, a tenyészállatokat is leölték, és az áruházak élelmiszerkészleteit is felégették vagy megmérgezték.

Togo sem járt jobban, tudtuk meg Mawuna Remarque Koutinin elemzéséből, ami még 2014 januárjában jelent meg. A továbbiakban erre a műre és saját guineai és marokkói tapasztalatainkra támaszkodtunk. A frissen felszabadult Togói Köztársaság első elnökének, Syl­va­nus Olympiónak sikerült. Nem írta alá a gyarmatosítás folytatásáról szóló De Gaulle-paktumot, de évente fizette Franciaországnak a védelmi pénzt a ,,gyarmatosításból származó előnyei miatt". Cserébe a francia idegenlégió nem rombolta le az országot, mint Guineában. A gyarmati adó mértéke pofátlan volt. 1963-ban az ország költségvetésének 40 százalékát vonták el a franciák.

Togo pénzügyileg olyan instabillá vált, mint most Franciaország. Ezért Olympio elnök úgy döntött, hogy kilép a ,,francia KGST-ből", tehát az afrikai valutaközösségi frank FCFA-ból, és nemzeti valutát bocsát ki. Mint saját példánkból tudjuk, a pénzkibocsátás már az Osztrák Nemzeti Bankot birtokló Rothschildoknál is tabu volt 1848-ban...

A nemzeti fizetőeszköz tabu volt Togóban is: 1963. január 13-án, három napra rá, hogy Togo saját valutájának nyomtatását megkezdte, Olympiót meggyilkolták. A takarítóbrigád kapitánya, Etienne Gnassingbe idegenlégiós veterán őrmester volt. Nem véletlen, hogy valahogy nem csípik a franciákat Afrika-szerte.

Modiba Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is szabadult volna a franktól. Ő sem úszta meg. 1968. november 19-én őt is levadászták a franciák. Talán éppen ezek azok az európai értékek, amiket most Sargentini asszony a jelentésében hiányol hazánkat illetően? 1966. január elsején Jean-Bédel Bokassa puccsolta meg David Dackot, a Közép-Afrikai Köztársaság első elnökét. Január 3-án Felső-Volta, a jelenlegi Burkina Faso elnökét, Maurice Yaméogót mozdította el a helyéről Aboubacar Sangoulé Lamizana. Benin elnökét, Hubert Magát a francia kiképzést kapott testőre, Mathieu Kérékou lőtte le 1972. október 26-án. 50 év: 67 puccs 26 afrikai országban, ebből 16 volt francia gyarmat. Franciaország jól teljesített. Hullottak az afrikai ,,illiberális" elnökök.

3. A gyarmati paktum eltörlése: Macron elnök úr vette a bátorságot, és francia gyarmatnak nézte hazánkat. Beleszólt a magyar egyetemi törvénybe, és lecserélné hazánk lakosságát. Ezért nézzük csak meg, mi hogyan tudnánk önzetlenül visszasegíteni neki. Az 1950-es évek óta érvényben lévő De Gaulle-paktum 11 fő pontján kell módosítani, természetesen barátságból.

Védjük meg az afrikaiak emberi jogait! Célunk legyen az a nemes gondolat, hogy az afrikaiak otthon boldoguljanak, és ne induljanak el hosszú, tömött sorokban Európába. Vegyük sorba a célországokat! Franciaország afrikai gyarmatai a következők régi és mai nevükön:

Francia Nyugat-Afrika: Mauritánia, Szenegál, Albreda (ma Gambia része), Francia Szudán (ma Mali), Francia Gui­nea (Guinea), Elefántcsontpart, Niger, Felső-Volta (ma Burkina Faso), Dahomey (ma Benin), Togóföld (ma Togo).

Francia Egyenlítői-Afrika: Gabon, Kamerun, Francia-Kongó (ma Kongói Köztársaság), Oubangi-Chari (ma Közép-afrikai Köztársaság), Csád.

Francia Észak-Afrika: Francia Algéria, Tunézia, Marokkó.

Francia Kelet-Afrika: Madagaszkár, Komoro-szigetek, Indiai-óceáni szigetek, Francia Szomáliföld (ma Dzsibuti).

Ezen országok közül Franciaország 14 afrikai országot kényszerített egyfajta ,,francia-maffia védelmi pénz" fizetésére a De Gaulle-paktummal. 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik a Francia Nemzeti Bank. Ez napjainkban évi 500 milliárd dollár 1961 óta! Ezen boldogtalan országok tartalékait ,,kezelik" a franciák.

A De Gaulle-paktumos FCFA-országok a pénzük 15 százalékához férhetnek közvetlenül hozzá. De jogosultak kölcsönre átlag kamatlábon Macron főnökeitől, a Rothschildoktól. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt akar a saját pénzéből, azt Franciaország megvétózhatja. Ez így helyes?

14 afrikai országot kötelez a gyarmati felszabadulásuk után a franciákkal kötött szerződés arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankban helyezzék el. Mivel ehhez nem nyúlhatnak hozzá, ki vannak szolgáltatva a francia pénzügyminiszternek.

2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. A kifosztásnak ellenálló vezetőket meg­gyilkolták. Kadhafi ezredes 24 milliárd dollárt fektetett be olyanoknál, mint a Goldman Sachs. Visszakérte. Ráadásul aranyért adta volna Líbia olaját. Erre lebombázták, és saját népével verették agyon.

Ezt a módszert, mint ,,európai értéket" kell a fejlett Nyugattól eltanulnunk Macron észre térítésére? Volna esély rá, mert hihetetlen, de nem vicc: csupán 450 francia idegenlégiós irányítja Elefántcsontpart 20 milliónyi lakosát. A francia idegenlégiósok 2006-ban Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke elmozdításakor 56 fegyvertelen civilt mészároltak le, és további 1200-at megsebesítettek. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új elefántcsontparti kormányt. Mi volt a bajuk a franciáknak Laurent Gbagbóval? Csak az, hogy ki akart lépni a paktumból...

Ezért kell összefogniuk a V4-eknek Kínával, Oroszországgal, az USA-val. A kínaiak az EU-val ellentétben befektetéseiket nem kötik emberi jogi és egyéb áldemokratikus normák betartásához. Ezért sikeresek Afrikában. 2050-re Afrika lakossága a 1,2 milliárd főről 2 milliárdra növekszik, míg városi lakossága 414 millió főről 1,2 milliárdra nő. A piac tehát adott. A fizetőképességet meg lehet teremteni barterrel, koncessziókkal...

Afrika és Franciaország viszonya azért rémisztő, mert közvetlenül a francia újgyarmatosítási politika az oka a fekete földrész migrációjának. Szép, hogy Salvini olasz belügyminiszter kitiltja Soros hajóit a kikötőiből, de a migráció eredeti okát kell feltárni: Franciaország Afrika kizsákmányolásából élt és él ma is.

Az EU második hatalma ideológiai szempontból nem jutott tovább a XIX. századi romantizmusnál. A Francia Pénzügyi, Költségvetési és a Külügyminisztérium nemcsak Afrikára, de magukra a franciákra is fenyegetést jelent, mert az állam maximálisan eladósodott, ezért rászorul a németek pénzére és az afrikaiaktól behajtott ,,védelmi pénzre". Csak a vak nem látja, hogy Franciaország csupán papíron ismerte el gyarmatai függetlenségét. ,,Együttműködési megállapodást" íratott alá velük, amelyben tovább él a francia pénzügy, a francia oktatási rendszer, a katonai és a kereskedelmi erőfölény és az erőforrások elbirtoklása. A farkasokkal együtt kell üvölteni! - állítja a kis Macron, amikor a mi ellenállásunkat kárhoztatja. Igaza van. Mondjuk el az afrikaiaknak is.

Jánossy Péter Sámuel


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Nagy Imre szobra helyére visszakerül az 1918–19-es
  2018-08-14 22:10:29, kedd
 
  Nagy Imre szobra helyére visszakerül az 1918-19-es forradalmak vértanúinak emlékműve

Minden hagyománytisztelő magyart nagy örömmel töltött el a hír, hogy az Országgyűlés visszahelyezi Nagy Imre szobra helyére az 1918-19-es forradalmak mártírjainak emlékművét a Vértanúk terére. Tudomásom szerint elsőként Nagy Zsolt országzászló-kutató, műemlékvédő kezdeményezte az emlékmű visszaállítását, amire az Országgyűlés elnöke is felfigyelt.

Nagy Imre szobra 1996 óta áll a Vértanúk terén. A Horn-kormány nyilvánvalóan azért helyezte itt el a szobrot, hogy ne kerülhessen vissza az eredeti emlékmű. 1937-től a nemzet vértanúinak emlékművéről kapta ugyanis a tér a nevét akkor, amikor Nagy Imre még Moszkvában dolgozott az NKVD ügynökeként.

Én 2016. február 29-én a következőket javasoltam Kerényi Imre felhívására egy nyílt levélben: “A Kossuth tér visszaállításának része kellett volna lennie, de még most sem késő, hogy visszaállítsuk az 1945-ig állt Vértanúk emlékművét, mely egy stilizált kőkoporsó volt a Hungária nőalakkal, és a 18-19-es forradalmak (Tanácsköztársaság) áldozatainak nevével. A jelenleg a Vértanúk terén itt álló Nagy Imre szobrot a budai Nagy Imre térre kell áthelyezni, hiszen ott egyetlen szobor sincs és méltó helyet biztosíthatna a hídon álló egykori miniszterelnöknek. A Tanácsköztársaság rémuralmának 100. évfordulójára ez megoldható lenne."

Idén januárban pedig Gulyás Gergelynek, a Fidesz akkori frakcióvezetőjének személyesen átadott levelemben így fogalmaztam: “Arra kérem Önt, hogy a választások után fontolja meg az alábbi emlékmű visszaépítésének támogatását. Az 1918-19-es forradalmak vértanúinak emlékműve a Vértanúk terén állt 1934-től. A hatalmas kőpillér tetején egy kőkoporsó volt látható. A pillér előtt Hungária alakja állt, alatta a következő felirat: ‚A nemzet vértanúinak 1918-1919'. A pillér hátoldalán egy izmos férfi vív sikeres harcot egy sárkányszerű szörnnyel. A férfi a magyarságot, a szörny a bolsevizmust jelképezi. 1945 szeptemberében lerombolták. Ezzel az emlékművel lenne teljes a Kossuth tér helyreállítása."

A haraszti kőből faragott emlékművet Lechner Jenő építőművész tervezte, míg a szobrokat Füredi Richárd készítette. A lépcsőtalapzatból hatalmas kőpillér emelkedett ki, melynek teteje honfoglaláskori magyar motívumokkal díszített kőkoporsóval zárult. Két oldalán az Attila-kincsről vett bikafőn nyugvó áldozati csésze volt. A kőpillér egyik oldalán Hungária hatalmas ősmagyar alakja állt. Alatta a felirat: A nemzet vértanúinak 1918—1919. A kőtömb másik oldalán erőteljes, izmos férfi vív sikeres harcot a lábai alatt vonagló szörnyeteggel. Alatta a felirat : A Fehér Ház kezdeményezésére kegyelettel emelte a magyar nemzet.

A Fehér Ház Bajtársi Egyesület célja többek között a polgári rend helyreállításáért vívott küzdelmekben vértanúhalált szenvedett bajtársak emlékének az ápolása is volt. A vértanúk emlékművének újrafelállítási ideje 2019. augusztus 6-a, a Fehér Ház Bajtársi Egyesület megalakulásának dátuma lehetne. Annak idején is ezen a napon avatták és később is ekkor tartották az emlékműnél a megemlékezéseket.

A Fehér Ház Bajtársi Egyesület tűzzománcozott gomblyuk-jelvénye.
A Fehér Ház Bajtársi Egyesület tűzzománcozott gomblyuk-jelvénye.
(Ha bárki tud valamit erről vagy az ábrázolt épületről, kérem írjon a dr.kelemen.miklos@gmail.com-ra)

Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin és marginális szélsőbaloldali csoportok tiltakoznak a Nagy Imre szobor Jászai Mari térre való áthelyezése ellen. Valójában örüljenek, hogy nem a Szoborparkba kerül, mert valós, igaz történelmi mércével nézve odavaló. (A 16 másik szobrával együtt.) Jánosi Katalin képtelen szembenézni azzal, hogy valójában ki volt Nagy Imre. A forradalomban játszott szerepe, a Varsói szerződésből való kilépés, hogy elismerte a forradalmárok követeléseit, majd becsületes viselkedése a koncepciós per alatt sem teszik semmissé azt, amit a magyar nép ellen egy évtizeden át 1945-től elkövetett. A Rákosi-Gerő-Farkas-Révai banda után közvetlenül ő következett a hatalom legfelsőbb szintjén többekkel, pl. Rajk Lászlóval együtt.

Sebes Gábor így foglalja össze Nagy Imre életútját: “1918-20 között vörösgárdista, csekista, részt vett az orosz polgárháborúban. 1921-22-ben a szovjet belügyi népbiztosság, az NKVD kötelékében, majd a Vörös Hadsereg hírszerző csoportfőnökségén szolgált. Rövid magyarországi tartózkodás után, 1930-ban a Szovjetunióba emigrált, azonnal, önként jelentkezett az NKVD-nél besúgónak. Legalább 203 embert jelentett fel, közülük 12-őt kivégeztek. 1936-ban felvette a szovjet állampolgárságot, amitől soha nem vált meg. Nagy Imre 1938. június 30-i keltezésű, saját kezűleg írt önéletrajzában büszkén írja: “ Hosszú ideje odaadóan és tisztességesen együttműködök az NKVD-vel a népellenség minden fajtájának megsemmisítéséért vívott harcban."

Nagy 1950. júniustól 1952. júliusig az MDP KV Adminisztratív Osztályát vezette. Mivel ez felügyelte a fegyveres szervezetekben a “pártmunkát", a szovjetek feltétlen bizalma és támogatása kellett ehhez a poszthoz. 1950-ben, a legsötétebb időszakban begyűjtési miniszter (1951-ben az addig legszigorúbb rendeletet is ő nyújtotta be!). Hogyan tett eleget feladatának? A történészek szerint 1948-1956 között a “közellátás veszélyeztetéséért" 193 826 főt ítéltek el a bíróságok, 1951-53 között egyedül több mint 120 ezret. Egyes adatok szerint legalább száz eljárás halálos ítélettel zárult. 1950-53 között több mint 600.000 termelő hagyta el a mezőgazdaságot, közülük 220.000 1952-ben hagyott fel a termeléssel. (...)

1953-ban a szovjetek csináltak belőle miniszterelnököt. 1956. október 24-én - már kormányfőként - statáriumot hirdetett, és fegyverletételre szólította fel a forradalmárokat. A következő napokban csak sodródott, tanácsadói és az őt felkereső küldöttségek pillanatnyi hatására hozta meg döntéseit, amelyeknek a forradalom menetére semmiféle hatása nem volt."[2]

November 4-i rádiónyilatkozata is hazugság volt: “Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van", jelentette be, majd azonnal a jugoszláv követségre menekült. A honvédség nem harcolt, nagyobbrészt csak a pesti srácok. A kormány nem volt a helyén...

A fenti valós életrajzi elemek helyett az MTA által fenntartott Nagy Imre Emlékházban megszépített, a sötét múltat tagadó Nagy Imre kiállítást tekinthet meg az odalátogató.

“Megható" felvezetés: “1920-ban belépett a magyar és az orosz kommunista pártba. A hadifogságban tanult meg jól oroszul, németül és franciául; itt ismerkedett meg a munkásmozgalom elvi alapjaival és történetével; itt vált meggyőződéses “baloldalivá": egy egyenlőségelvű, igazságos emberi társadalom és a ‚Szabadság, Egyenlőség, Testvériség' eszméjének elkötelezettjévé."

Így mentegetik például a begyűjtési rendszert: “Hiba volna azonban egyetlen embert felelőssé tenni a rendszer működéséért: a begyűjtési terv mértéke valójában az állampárt vezetőinek (s nem a miniszternek a) döntési kompetenciája volt, a terhek részletes meghatározásáért pedig az Országos Tervhivatal felelt.

A beszolgáltatás (először egy meghatározott kvótát alacsony áron az állam felé kellett teljesíteni, csak a megmaradt terményt lehetett piaci áron eladni) abban az időszakban majdnem szükségszerű volt a magyar városi lakosság és a megszálló szovjet hadsereg ellátásának biztosítása érdekében is. Az alacsony átvételi ár lehetővé tette az anyagiaknak a hidegháború által követelt hadi- és nehézipari fejlesztésére való átcsoportosítását. Nem lehet elfelejtkezni a II. világháború után az országra szakadt hatalmas jóvátételi kötelezettségek teljesítésének mérhetetlen terhéről sem."[3]

Summázatuk szerint “Nagy Imre meggyőződése és elvei, a haza és a forradalom mellett mindhalálig kitartott. Alakja erkölcsi példává és a nemzethez való hűség szimbólumává vált."

Ideje a Nagy Imre Házban is rendet tenni. (A hamis, kilúgozott életrajzi bemutatást meg kell változtatni.) Nagy Imre áldozatai megérdemlik ezt.

Nagy Imre Varga Tamás által készített szobra jelenleg az Országház felé néz, éppen oda, ahonnan 1956. október 23-án este szólt a tömeghez. (Kedves Elvtársak!) De a nemzet vértanúinak emlékműve sem állhat máshol, csak ott, ahová eredetileg felállították. Vagyis Nagy Imre szobra helyén. Az 1934-ben felavatott emlékmű egyik szoboralakja, Hungária is a Parlament felé nézett, akárcsak a Nagy-szobor. Az 1919-es proletárdiktatúra idején a Belügyi népbiztosság politikai nyomozó osztálya, a proletárdiktatúra ellenségeire vadászó, kínzó, kivégző politikai rendőrség az Országház főrendiházi szárnyát szállta meg. [Az 1919-es politikai rendőrség vezetője Korvin (Klein) Ottó volt, helyettese pedig Sallai (Hollander) Imre.]

Hungária tehát vádlóan nézi az Országház épületét, amely a kommün napjaiban nem a törvényhozásnak, hanem a fő terrorközpontnak adott helyet. Erre emlékezni és emlékeztetni ma is kötelességünk. Ezért kell ismét felállítani az 1934-es emlékművet, méghozzá eredeti helyén. Hogy ma is és a jövőben is emlékeztessen arra, mi zajlott az országház falai között a kommün napjaiban.

Dr. Kelemen Miklós
Magyar Patrióták Közössége © 2018. augusztus 11.


Forrás: Link


Erről bővebben az alábbi cikkben olvashatnak:


Link

Az 1918-19-es forradalmak vértanúinak emlékműve
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Kezdetnek nem rossz: a Fidesz betiltja a “genderképzés
  2018-08-14 21:55:45, kedd
 
  Kezdetnek nem rossz: a Fidesz betiltja a "genderképzést"

Úgy tűnik, hogy a Fidesz vezette kormányban vannak értelmes elgondolások is a sok lopáson túl. Most éppen a homoszexuális lobbi egyik pillérét ütik ki, a genderszakos képzéseket szüntetik meg a liberálisok nagy ajvékolásának ellenére.


24 órás ultimátumot kaptak a hét elején a humántárcától a hazai egyetemek, hogy véleményezzenek egy kormányzati előterjesztést, melynek értelmében nem indulhat több képzés a társadalmi nem, azaz a gender szakon - írja a Hvg.hu szomorúan az örvendezni való hírt.

Akkreditált hazai genderképzés csak az ELTE-n és a CEU-n zajlik, így a lépés ezt a két intézményt érintené, felmenő rendben, tehát az idén felvettek még befejezhetik a tanulmányaikat. A CEU amerikai genderképzésének hallgatóit a változás nem érintené.

A genderképzés betiltása nem előzmény nélküli, tavaly szeptemberben a kormánysajtó a KDNP-vel karöltve össztüzet zúdított az ELTE-re az induló képzés miatt. A"genderképzés" a homoszexuális propaganda egyik fő bástyája, főleg nyugaton, úgyhogy épp ideje volt megszüntetni. Várjuk a további lépéseket, például a másik fő pillérnek, a Pride-nak a betiltását.

/Patrióta/

Forrás: Link

SZÜLŐ 1 ÉS SZÜLŐ 2 HELYETT APA ÉS ANYA A DOKUMENTUMOKBAN

Olaszország is kezd visszafordulni a normalitáshoz Salvini vezetésével.

Bátor döntésre szánta el magát Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki kezdeményezni fogja, hogy a személyazonosságot igazoló dokumentumokban az egynemű szülőket megsegítő elnevezések - “egyes számú és kettes számú szülő" - helyett visszaállítsák az “anya" és “apa" kifejezések használatát.

Bár a keresztény-konzervatív Salvini kezdeményezését szimbolikusnak nevezte, mégis hangsúlyozta, hogy vissza kell térnie Olaszországnak a hagyományos családmodell védelmének garantálásához. Arról értesítettek, hogy a belügyminisztérium honlapján a személyazonosságot igazoló dokumentumokon “szülő 1" és “szülő 2" lehetőségek voltak feltüntetve. Ezt azonnal megváltoztattam, így már “anya" és “apa" szerepel a formanyomtatványokon" - fejtette ki a Liga elnöke, aki hozzátette: mindent meg fogunk tenni, hogy megóvjuk a nők és férfiak között köttetett szövetséget. Salvini szerint a változás nem nevezhető számottevőnek, azonban elmondása szerint mindent olyan lépést meg kell tenni ez ügyben, amelyet az alkotmány engedélyez. A mostani szimbolikus rendelkezés tökéletesen illeszkedik abba a nemzeti politikába, amelyet az új olasz kormány tűzött napirendre: a migránsok helyett a belső erőforrásokra kell törekedni az olasz népességcsökkenés mérséklésének érdekében, melynek kulcseleme a családok támogatása.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Tiszteled-e már a prófétát? - kérdezték a megerőszakolt
  2018-08-12 20:55:13, vasárnap
 
  Tiszteled-e már a prófétát? - kérdezték a megerőszakolt holland politikusnőtől a vadak

Hollandiában meghalt a héten egy ismert bevándorlásellenes politikusnő. A helyi sajtó szerint öngyilkos lett. Néhány nappal a halála előtt közzétett egy videót, amelyikben arról beszélt, hogy a nézetei miatt többször bántalmazták és megfenyegették. Arra akarták rávenni, hogy politikusként ne szólaljon fel többet a bevándorlók és a muszlim vallás európai térnyerésével szemben.

Migránsbanda erőszakolt meg egy holland politikusnőt, mielőtt öngyilkos lett - erről ír az Origó. A hírportál a hágai városi tanács Szabadságpárti tagjának, Willie Dille-nek az elmúlt egy évét eleveníti fel. A politikus szerdán lett öngyilkos.

Willie Dille a bevándorlásellenes jelszavakkal kampányoló Holland Szabadságpárt hágai képviselője volt. Rendszeresen felszólalt Európa iszlamizációja ellen, többször is kongatta a vészharangot, szerinte ugyanis a kontinensre és Hollandiába beáramló egyre több muszlim veszélyt jelent minden európaira. ,,2017. március 15-én elrabolt, és megerőszakolt muszlim férfiak egy csoportja.

Azt akarták, hogy a városi közgyűlésben maradjak csöndben, és ne beszéljek többet az iszlamizáció veszélyeiről" - emlékezett vissza a holland politikusnő egy pár nappal ezelőtt a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A felvételeken jól látszik, hogy az elmúlt másfél évben mennyit változott Willie Dille. A tavaly még rubensi alkatú szőke asszony mostanra több tíz kilót fogyott, láthatóan megtört, korábbi magabiztosságának nyoma sem maradt.

A nő a videóban elmondja, miután az egész migránscsoport megerőszakolta, megkérdezték tőle: Tiszteled-e már Mohamed prófétát? Majd elmesélte, azóta is többször megfenyegették, megállították az utcán, azt mondták neki - ahogy ő maga idézte -, szépen lassan elvágjuk a torkod, és hagyunk elvérezni, azért mert még mindig harcolsz az iszlám ellen.

A közzétett videóban Willie Dille azt mondja, soha nem akarta feladni a harcot, de miután a családját, gyerekeit is megfenyegették, a rendőrség pedig nem tett semmit, végül ügy döntött, befejezi a küzdelmet.

Néhány nappal később véget vetett az életének is. A hágai rendőrség elismerte, hogy Dille megkereste őket, de mint mondják hivatalos panaszt nem tett, valószínűleg azért, mert félt a muszlim migránsbanda bosszújától. A rendőrség szóvivője csak annyit mondott, mivel hivatalos panaszt nem tett, nem is indítottak nyomozást.


Forrás: Link


Videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Nagy-Magyarország térképe miatt vizsgálódik
  2018-07-25 22:32:50, szerda
 
  Udvarra rajzolt Magyarország-térkép miatt zaklat egy székelyudvarhelyi iskolát a megszálló oláh hatalom


A román oktatási minisztérium ellenőrző testülete vizsgálódik a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

A vizsgálat tényét Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő erősítette meg, aki az MTI-nek kedden elmondta: a minisztériumi emberek a következő két-három napban kivizsgálják, hogy a tanfelügyelőség miként járt el az ügyben, de az iskolában történteket is ellenőrzik.

A rajzokról készített fényképeket az iskola Facebook-oldalára tették ki közvetlenül az esemény után, de miután "a médiában kedvezőtlen fogadtatása volt", eltávolították.

A Hargita megyei prefektus korábban bírálta az iskola igazgatóját, hogy a trianoni "békeszerződés" aláírásának 98. évfordulóján ,,politikai jellegű" rendezvénybe keverte az iskola diákjait.

Görbe Péter elmondta: a székelyudvarhelyi oktatási intézmény vendégül látta a Határtalanul program keretében a magyarországi testvériskolájukat. A főtanfelügyelő szerint az iskola tanárai azt állítják, hogy június 4-én az volt az egyik feladatuk a diákoknak, hogy rajzolják le az udvarra azokat a területeket, ahol jelenetős számú magyar közösségek élnek. A főtanfelügyelő szerint így rajzolódott ki a Nagy-Magyarország térképe. Az iskola tanárai az anyaországi és a külhoni magyarok közötti kapcsolatok építésének fontosságáról beszéltek a diákoknak.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Félelmetes jelenségre figyeltek fel a tudósok
  2018-07-25 21:02:44, szerda
 
  Félelmetes jelenségre figyeltek fel a tudósok: valami kivonja a vasat a földkéregből

A csillámló, egyben a leggyakoribb mélységi magmás kőzetről még a szakértők sem gondolták, hogy ilyesmit okozhat.

Belegondoltál már, hogy voltaképpen miért is vörös a Mars? Az alacsony gravitáció miatt az oxigén tetemes része beépült a sziklákba, ami rozsdásodást eredményezett, és ez adja a vöröses kinézetet.

Hasonló folyamatok végbemennek a földkéregben is, ami megközelítőleg 4,8% vasat tartalmaz különböző vegyületek formájában. A tudósok évtizedek óta vizsgálják, mi a felelős a vaskészlet megcsappanásáért, most pedig úgy tűnik, végre közelebb kerültek a válaszhoz.

Magmás kőzetek

A jelenség már régóta szemet szúrt a kutatóknak, de csak nemrégiben leltek rá a feltételezett okára. Sokáig úgy vélték, hogy a magnetit, azaz a legfontosabb vasércásvány, mely több magmás képződésű kőzet kőzetalkotó ásványa, a felelős, a legújabb elméletek szerint viszont a gránit.

A kutatást a Science Advances tudományos szaklapban publikálták 2018. május 16-án, a texasi Rice Egyetem munkatársainak közreműködésével. "A magnetit keletkezése során jelentős mennyiségű vasat von ki a földkéregből, még a láva felforrósodása és a vulkán kitörése előtt. Ez jellemzi a kontinensek alatti kontinentális kérget, ahol vastag gránitöv alakult ki" - mondja Ming Tang, a tanulmány vezető szerzője.

Ezek után az ember joggal hinné, hogy a földkéreg vastagsága összefügg a magnetit szintjével, a valóság azonban merőben más, tudniillik a gránit mennyisége van kölcsönös viszonyban a földkéreg vastagságával. Megfigyeléseiket elsősorban vulkanikus területeken végezték, ahol akár több ezer kilométer hosszúságban is hozzáfértek a gránitos-üledékes szárazföldi kéreghez.

Kőzetzárványokat is vizsgáltak

A kőzetzárványok - egy más összetételű sziklába bezárt sziklák - értékes információkkal szolgálhatnak a képződésről: Cin-Ty Lee, a Rice Egyetem geológusa és munkatársai Dél-Arizonából gyűjtöttek kőzetzárványokat, elemzésük során pedig kimutatták, hogy a sziklák magnetit helyett gránittal voltak töltve.

Ez a felfedezés igazolta hipotézisüket, miszerint minél nagyobb a magma gránittartalma, annál szegényebb vasban. Tang ugyanakkor hozzáteszi, hogy a végső következtetéshez még további kutatások szükségesek, mindenesetre ez a mostani tanulmány remek kiindulási pontként szolgál majd a jövőben.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Simó Endre: Új világrend felé, türelemmel
  2018-07-22 10:47:59, vasárnap
 
  Izgalmas történelmi korszak tanúi lehetünk! Megváltoztak az erőviszonyok a Kelet javára, a Nyugat már nem tudja a régi módon folytatni, bár szeretné. A fejlődés túllépett a korábbi patthelyzeten, melyre az volt jellemző, hogy a régi már nem, az új pedig még nem volt elég erős, hogy keresztül vigye akaratát.

Az új katonailag erősebbé vált a réginél, olyan fegyverekkel rendelkezik, amilyenekkel senki más a világon, gazdaságilag pedig gyorsan pótolja a lemaradását. A világgazdasági ranglista élén a Feltörekvő Hetek (E7) 2050-re ki fogják szorítani az élvonalból a világ jelenleg legfejlettebbnek számító Hetek csoportját (G7). Kína, Oroszország, Brazília, Mexikó, Törökország, India, és Indonézia (E7) súlya 2050-re el fogja érni az 50 százalékot, míg a G7 tagjai, az USA, Kanada, Japán, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, és Olaszország együtt csak 20 százalékos részesedésre számíthatnak.

Trump felismerte, hogy ha Amerika nem alkalmazkodik az új valósághoz, a Nap még gyorsabban leáldozhat felette. Keresi hazája új helyét a megváltozott világban. Eközben a világuralomban érdekelt körök óriási ellenállásába ütközik. A küzdelem életre-halálra megy. Féltem Trumpot Amerika uraitól.

Féltem az életét! Féltem az enyhülést, mely felé lépést tett Putyinnal. Az egykori világbirodalom történelmi fordulóponthoz érkezett. Oroszország már megtalálta helyét az új világrend felé vezető úton, együtt Kínával. A világgazdaság súlypontjának eltolódása Nyugatról Keletre kedvez a békés együttműködésre épülő új világrend felé vezető folyamatnak, mert a keleti társadalmakban nem a monopóliumok diktálják a politikát, hanem a politika szabályozza a gazdasági körök mozgásterét. Oroszország arra is rádöbbent, hogy segítenie kell a megroggyant amerikai elitnek, ha nem akarja, hogy elveszítse fejét talajvesztése láttán. Érdekeltté kell tenni Amerikát a kölcsönösen előnyös, egyenrangú békés együttműködésben! Nem könnyű feladat az évszázados birodalmi beidegződés után!

De nincs más lehetőség, mint megbirkózni vele, türelemmel, kitartóan, igazunk tudatában. Öt nappal a helsinki csúcs után Putyin Fehér Házba invitálása arra utal, hogy az amerikai elnök orosz segítségre szorul, hogy odahaza megvívja csatáját a héjákkal, és keresztülvigye velük szemben Amerika enyhüléshez fűződő objektív érdekét.

Vajon orosz részről van-e elég bizalom Trump iránt, hogy elfogadják a meghívást? Nem kell-e attól tartani, hogy kijátssza őket? Úgy gondolom, erős érv a meghívás elfogadása mellett, hogy Trump Helsinkiben nem játszotta ki Putyint, Putyin pedig nem játszotta ki Trumpot.

Szót értettek, és úgy döntöttek, közösen cselekednek. Véleményem szerint segíteni kell Sam bácsinak, hogy a megkezdett folyamatból a béke kerüljön ki győztesen!Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Tihany lehet a világ legszebb faluja
  2018-07-22 10:30:52, vasárnap
 
 A verseny eredményét szeptember 26-29. között hirdetik ki.

Tihany az elmúlt években sok hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött össze szépségéért, az ápolt környezetért, a tudatos, fenntartható fejlesztésekért. Most egy kanadai székhelyű nemzetközi környezeti, virágosítási verseny döntőse lett a kistelepülések kategóriájában - írta a Balatontipp.

A napokban Kanadából üzentek a szervezők a tihanyi vállalkozóknak, lakosoknak, hogy tegyék rendben portáikat, mert június 21-én érkezik a nemzetközi zsűri. A kanadai Berta Briggs és az amerikai Karin Rindal Tihanyban értékelik az önkormányzat és összességében a tihanyi közösség teljesítményét tisztaság, környezetvédelmi tevékenység, örökségvédelem, parkosítás, virágosítás, tájképvédelem területén.

A Communities in Bloom (CiB) versenyén az írországi Birdhill, a kanadai Fogo-sziget, az olasz Pomaretto és az angol virágosítási versenyt többször megnyerő walesi Usk lesz Tihany ellenfele. Magyarországról Szentes szerepel még a döntőben a nagyvárosok kategóriájában.

A bíráknak bemutatják az apátság új beruházását, a majorságot, de megnézik a kilátót és a Belső-tó partját. A zsűri meglátogatja a Limnológiai Intézetet, a falu központjában is tesz egy sétát, majd megtekintik az apátságot, a Borsos Miklós teret és a Mádl Ferenc teret is - számolt be a Tihanyi Visszhang című újság.

A verseny eredményét szeptember 26-29. között hirdetik ki egy, a “Magok a jövő számára" címmel rendezett konferencia keretében a kanadai Strathconaban.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Németország lakosságát le kell cserélni
  2018-07-16 23:55:04, hétfő
 
  A liberálisok kimondták: le kell cserélni Németország népességét!

A Huffington Post című liberális lap egyik szerzője, Veit Linden szerint a populizmus előretörésének megakadályozása érdekében a jelenlegi német állampolgárokat külföldi migránsokra kell lecserélni egy újranépesítési program keretében.

A Huffington Post német kiadásában

"Újranépesítést! Miért kell lecserélni a német népet?"

címmel közölt írásában, Veit Lindner szélsőségesen liberális újságíró azt állítja, hogy az "új jobboldal" lendületének megállítása érdekében az lenne a legjobb, ha egész egyszerűen migránsokra cserélnék le a német embereket - írja a 888.hu.
A liberálisok szerint rájuk kell lecserélni az európai őshonos népességet

Figyelem, németek! Itt az ideje az átfogó népességcserének. Fekete, barna, sárga, fehér, ázsiai és arab, afrikai, amerikai, indiai, és bármilyen hitbeli emberek. Gyertek, és segítsetek nekünk! Özönljetek be, és népesítsetek minket újra, de alaposan!
- tudatta Lindner.


A balliberális sajtó eddig azt mondta, hogy csupán minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletek azok a feltételezések, amelyek szerint

a globalista liberális politikai erők Európa őshonos fehér lakosságának a lecserélését előre meghatározott terveknek megfelelően próbálják meg végrehajtani.

a ballibek nagyon is tudatosan és módszeresen támogatják a tömeges migrációt.

Reményeik szerint ugyanis,

ha a bevándorlók többségbe kerülnek, akkor az az ő hatalomra kerülésüket jelenti majd.

A szélsőséges Lindner nincs egyedül a németek helyett bármilyen más nemzet tagjait szívesebben német földön látó elkötelezettségével.

A Németországba beözönlő migránsáradat csúcspontján, 2015-ben például a zöldpárti Stefanie von Berg parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy

a németek 30 éven belül a saját városukban kisebbségiek lesznek, és ez egy jó dolog.

Videó: Link


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Csapó Endre: A nemzetellenes liberalizmus Európa végzete
  2018-07-05 23:38:14, csütörtök
 
  Megjelent a Magyar Élet 2018. július 5-i számában

A nemzeti kormány külső és belső ellenségei nacionalista elhajlással vádolják Orbán Viktort és a Fidesz törzskarát, akik egyetemista korukban, a fennálló politikai rendszer ellenében megismerkedtek a liberalizmus hirdetett eszmerendjével, és elfogadták azt az emberi társadalom kívánatos ideológiájaként.
Csakúgy mint bizonyára a nagy többség, érezhették, láthatták a különbséget a két létező életforma között: a sorvadó egypártdiktatúra szocializmusa és a többpártrendszerű, sikeres és gazdag parlamenti demokráciák között.
A '80-as évek közepén a pártállam nyugati hitelekre szorult, gazdasági kapcsolatok nyíltak, és egy különleges politikai jelenség lépett színre, a szovjet tábor országai közt kiemeltem Magyarországon. A "demokratikus ellenzék" nem véletlen módon verődött össze, egyfajtaságuk jól felismerhetően dominált a kommunista rendszerben is, belőlük jött létre a Szabad Demokraták Szövetsége. Ebből lett az ország vezetését ellátó politikai erő nyugati segítséggel. A leendő liberalista rendszer elit csapatáról George Soros gondoskodott amerikai ösztöndíjasok százainak toborzásával.
Innét indult ki a gondoskodás annak érdekében, hogy a felszámolt szovjet átnevelő táborból kikerülő országok készen megkapják a nyugaton már kiérlelt olyan parlamenti demokráciát, aminek egyetlen közös politikai alapja a liberalizmus. Nehogy újra feltámadjon a nemzeti függetlenség eszméje, az internacionalizmus ellenében.
Magyarország megszenvedte ezt a liberális akciót, Tönkre is ment az SZDSZ-es irányítással, amitől csak 2010-ben mentették meg az országot, pontosan a Soros által az ország vezetésére Amerikában felkészített fiatal demokraták, élükön Orbán Viktorral, hálátlanul, meghirdetve még az illiberális demokráciát is.
Ez a liberalizmust megtagadó ember - horribile dictu - nemzeti függetlenséget hirdet, és Európa keresztény értékeire hivatkozik. A legveszélyesebb eszmét hirdeti, ami a két háború közötti időben veszélyeztette Európát. Azaz az egész világot, ami ellen fel kellett sorakoztatni a világ országait. A demokrácia védelmében természetesen, illetve győzelme érdekében. Azóta a világ liberális elveken, pontosabban annak még tovább fejlesztett neoliberálista válfajával irányítottan él. Amivel szembeszállni nem kevés bátorság kell. Ez ma szinte világra szóló ellenállás lenne, ami csak 1956 Budapestjéhez lenne mérhető.
*
Magyarország 1945 telén-tavaszán szovjet katonai megszállás alá került, deklaráltan demokratikus köztársaság lett. Nyár közepén sikerült megszabadulnom a ceglédi fogolytáborból, kószálva Budapest utcáin, feltűnt egy könyvesbolt kirakatában egy biblia méretű könyv, címe Demokrácia, írója Dessewffy Gyula (gróf előnév nélkül). Ismert arisztokrata, olvasmányaimból tudom, az azonos nevű aradi vértanú családjából származik, gróf Batthyány Lajos és gróf Andrássy Gyula leszármazottja. Hogy tudott ilyen hamar, ilyen vastag könyvet megírni a demokráciáról, amiről még jót nem hallottam, amivel nyilván üdvözli az új rendszert, ami addig még csak szenvedést és megaláztatást hozott az újra megcsonkított ország népére. (Mit várt tőlük?)
Bizony, a demokrácia szónak nem volt jó hangzása a háború előtti, alatti Magyarországon. A szó egyet jelentett a királysági államforma tagadásával, és mindazokkal az elvekkel, amelyek veszélyeztették az országot a XX. század első évtizedeiben burjánzó baloldali mozgalmak részéről, végül ebből a televényből ömlött rá az "őszirózsás forradalom" 1918-ban, és annak termékeként a köztársaság, amely megellette szörnyét, a proletár-diktatúrát 1919-ben. Ezt kapta az ország a demokrácia elnevezéssel, és erősítette a szó tartalmát az is, hogy már az első világháborút is a domokrácia győzelmeként hirdették Közép-Európa ellenségei.
Ifjúkorom politikai olvasmányai között voltak Szabó Dezső elemzései is, mint ahogy két nemzedék ezekkel érlelte nézeteit. Néhány ide illő idézet:
"A franca forradalom minden gondolatának, egész új életrendszerének mélyén ott lappang az a méreg, amely az emberiség e gyönyörű és szükségszerű lendületét később minden téren a csőd felé vitte. ...
Kétségtelen: a liberálizmus meginduló folyamatai, mind szélesebb körű hatásai az életbővülés, az életgazdagodás, a termés és alkotás legnagyobb csodáit teremtették meg. Az új erők végtelen sokaságát vitték be a szellemi, politikai, szociális életbe egyaránt. Ezt az erednényt felesleges idevázolni: ott mutatja a tizenkilencedik század egész Európája. A mai küszöbön álló nemzedékeknek szempontjából sokkal fontosabb azt látni: mi történik e ragyogó kirakat mögött.
Mert, amint annyiszor hangsúlyoztam: a pozitív történelem mellett végzetes elhanyagolni a negatív történelmet. A legtermékenyebb történelmi gondolatnak, a legkorszerűbb életrendszernek is vannak káros, pusztító hatásai. ... Végtelen sokat jelentett volna a magyar öntudatnak, az egész magyar életépítésnek, ha a nemzetnevelésben nyilvántartottuk volna e történelmi folyamat negatív történelmét, pusztításait is.
A liberálizmus, fájdalom, ez a negatív történet oly rohamosan bővül, hogy a XIX. század végére már túláradja a pozitív történet mozdulásait. A bomlási folyamat kezdete itt is ugyanaz: az új kialakuló történelmi élősdiség a liberálizmus gondolatát megteremtő okok és célok félrevezetésével: az új irány lehetőségeit, jelszavait a maga totális hatalmának megépítésére használja fel. ...
Természetszerűen, és már nem egyházellenes okokból, híve volt a liberáizmusnak a felkerülő vágyak mind hatalmasabb tömege. A liberálizmus saját élethajójuk vitorlája volt, és így ternészetes, hogy teljes szélességében feszítették az új idők szeleinek.
Van azután egy sajátos lelkialkat, amelynek természetes eleme, oxigénje és vitaminja a liberálizmus. Liberálisnak születnek, mint kecskének születik a kecske. Liberálimusuk ugyan nem a közösség nagy egységbe-építése az emberi érték és munka alapján. Ha egyetlen mondatba akarnók tömöríteni ezt a liberálizmust, ez a mondat volna - hagyj élni és én is élni hagylak. - Ez a mondat aztán igen sokat jelenthet. Például ezt is: - Hagyd, hogy felelőtlen, hogy lelkiismeretlen, hogy morális elvek nélküli. hogy semmilyen elvű és mindenszínű legyek, és én is hagyom, hogy ilyen légy. És ezt is: Hagyd, hogy sikkasszak, lopjak, csaljak, hogy ne teljesítsem hivatalos kötelességeimet, hogy résztvegyek minél több panamában: és én is hagyom, hogy te ugyanezeket kövesd el. Ezek azok, akik mindent megértenek, akikkel lehet beszélni, akik kulánsak, akik mindnyájan emberekvagyunkolnak. Minden második mondatukban szociális érzékűek, de a legbuzgóbb mártíru odaadással szolgálják ki a legkizsákmányolóbb uralmat is, és alaposan meg tudják találni a maguk számítását. ...
Pimaszabb, meddőbb, embertelenebb lelkialkatot képzelni sem lehet, mint ezt az alaktalan, tartalmatlan, minden felelősségtől frázisok mögé búvó, minden heroizmustól dezertáló nyomorult életvigécet. És mégis ez volt a felszínen úszó liberális lelkialkat nagy átlaga. Ott mozogtak és mozdítottak hivatalokban, főnöki állásokban, szerkesztőségekben, iskolák vezető helyein, gazdasági őrhelyeken stb. stb. Mennyi bűnös gyávaságot, meg nem tett kötelességet, pusztító megalkuvást jelentenek Európa nemzeteinek legutóbbi történetében. Ők tették a közéletet alaktalan, belső rothadásoktól fülledt, minden irányítást, jövőt építő határozott akaratot nélkülöző káosszá, ahol az élet vad ordasai kényükre gazázdálkodhattak, építhettek vagyont, hatalmat a nagy népi tümegek növekvő szenvedésével."

A mai helyzet

Minden sikeres vállalkozásnak - miként a természetben is - van egy kemény magja és egy védő páncélzata. Ilyen felkészültséggel lett időálló, változatlan, és sorra minden ellenállást legyőző, megdönthetetlen hatalom a liberalizmus. Sokan írtak a pénz szerepéről vele kapcsolatban. A liberalizmus pénzes emberek vállalkozása a hatalom megszerzésére. Minden olyan ideológiát, amely a pénz, a profit gyarapítását korlátozni akarja bármi egyéb érdekében, a liberalizmus ellenségének tekinti.
A liberalista a szabadság diadalát hirdeti, ennek gyakorlati megvalósítására alkották meg a demokratikus politikai rendszert. Ha egy nagyhatalom erre a két oszlopra helyezi gyarapodása programját, akkor a szabadságot a saját terjeszkedésére értelmezi: nyíljanak meg a határok előtte.
A liberalizmus, a demokrácia nem valamely politikai gyakorlat jó eredményeiből csiszolódott elfogadhatóvá. Szellemi műhelyekben ötlötték ki a századokon át fennáló hatalmi rend ellenében, annak szakrális igazolása helyébe a néphatalomra hivatkozást, hogy immár ne csak hittan, de egyetlen kötelező legyen.
Jól hangzik, legyen a döntés a nép akarata. Annak szerkezete legyen a pártrendszer. Nagyszeű ötlet volt, diadalmasan hódított a XIX. században. Ki vette észre, hogy a nép milyen információk alapján döntötte el az elébe tárt pártok, pártemberek megválasztását. Ez a század ontotta az ideológiákat. A politikai élet színes képet alkotott.
Először a monarchiák ellen léptek fel a kapitalizmus fellenülése nyomán gazdasági erőtényezővé vált bankrendszer-hálózat egyes bankárcsaládai. Hasznosnak találták a nemzeti kultúra, nemzeti nyelv és érzés terjedését ápoló korszellemet, ezt terelték a faji vetélkedés területére.
Például a magyar történelemben a békésen egy államban élő népek megfogalmazták saját állam igényüket.
A korszerű eszmék csalóka reményétől lelkesülve Budapest kényszerítette ki a liberalizmus-gerjesztette trikolóros irányzat nyomán a kor új nagy eszmerendje szerinti alkotmányt Béccsel szemben, majd a Burg uszította a kivívott állami rend megdöntésére a magyar állam nemzetiségeit.
Amikor az ipari forradalom hirtelen fellendült Közép-Európában is, egy állami rendjétől megfosztott, megszállt, kirabolt, reménytvesztett népet talált a Kárpátok ölében. Húsz év sem telt el, amikor Bécsből zúdult az országra ugyanannak az eszmerendnek az áramlata, aminek érvényesítése miatt pusztították az országot.
A liberalizmus egykettőre a monarchia állami rendjének alapelve lett. Nem volt mit tenni, mint tudomásul venni Bécsben is Budapesten is, hogy igazodni kell - a monarchia még marad, de egy Európára általános irányelv az uralkodó. Hajrá Euró-pa nemzetei itt van a szabad verseny ideje. Nincs korlát.
Magyarországon nincs pénzes elit réteg, hát jött és lett. A kapitalista kitermelés számára rendkívül nagy lehetőségek földje a Kárpát-medence, Budapest világvárossá lett, a vidékről meg elindult a kivándorlás az Újvilág-ba - a megélhetésért.
Lépjünk át egy évszázadot. Két világháború és többszáz helyi háború megváltoztatta a világot. Minden más lett, két dolog maradt, megerősödve, világhatalmi pozízióban. A kettő valójában egy: az Egyesült Államok és a liberalizmus. Az elmúlt évszázad főszereplője. A jelen helyzet előidézője és fenntartója.
A ma embere körülnéz, és azt látja, hogy Európa nyugati városait elözönlötték a Közel-kelet és Afrika túlszaporodásának használhatatlan, élhetetlen és veszélyes tömegei. A korai áradatot az örök verenyben lévő kapitalista válllatok munkaerőigénye miatt hozták be a nyugati országok.
Jobban tették volna, ha a termelés szintjét visszafogják a munkaerő szintjére. Csakhogy a jelszó: rohanás, mert kell a profit, nem lehet lemaradni. Nem akadt erőteljes irányzat, amely figyelmeztet a várható veszélyre, a civilizáció és kultúra pusztulására. Annyira nem, hogy a még valamennyire megérthető vendégmunkás bevándorlást követő szervezett elözönlésre a művelt nyugaton kitárulkoztak Wellkommen idiotizmussal. Ahelyett, hogy az első szállítmány befogadó bűnöseit és üdvözlőit becsukták volna.
A bűnös, a tettes a liberális demokrácia. Olyan politikai rendszert létesített Európa nyugati országaiban a parlamenti demokrácia mutatványosságára, és Brüsszelben olyan Európa-kormányzatot, amely rendszer és kormányzat engedelmesen hozzájárul az irányításuk alá rendelt országok elpusztításához.
A pénzhatalom nem nyugszik. Nemcsak Európát veszélyezteti a fajkeveredés programja, hanem az Egyesült Államokat is. Mikor kezdődött ez a faji politika? Emlékszünk Tamás bátya kunyhórája. Én még vittem az óvodába a csoki ezütpapírját amit a kedvesnővér a szerecseny gyerekeknek gyűjtött. Nehogy azt gondoljuk, hogy az már akkor nem célzott szemléletcsiszolás volt, már a fiatalkák számára is.
A liberalizmus nem most kezdte el a kisebbségek túltámogatását a többség kárára. No a magyarok szomszédállamokbeli helyzetére ez már nem vonatkozik. De ha egy pimasz tót legényt szájonvágtak a múlt század elején egy felvidéki falu kocsmájában, a New York Times szlovákok bántalmazásáról tájékoztatta a világot.
Ma már sorozatban olvassuk a jobb jelentésekben, hogy utcai összetűzések esetén a rendőrség, bíróság a fehér embert bünteti. Bántalmazások esetén elhallgatják az újságok, hogy a bűncselekményt a színesek követik el.
Nyugaton az emberek meg vannak félemlítve, adott esetben inkább hallgatnak, és ha megszólalnak kimondva hogy a fehér ember hátrányos helyzetben van, már viszik is rasszista megnyilatkozás bűntettével.
Hogy létezik ilyen törvénykezés? Vegyük csak Németországot. 1945 után örültek, hogy élnek, majd annak, hogy dolgozhatnak. Egyet kellett megtanulniuk, hogy bűnös nép, ennek következményei vannak, amit el kell viselni. Ez mai napig is érvényes, ami érthetetlen, hogy el is fogadják.
De ott van a győztes Franciaország, meg Britannia, őket a gyarmati múlt bűnei terhelik, ők sem lázadnak.
Ott van Svédország, ártatlan a múltja, mégis önti le népét a létüket veszélyeztető betelepedőkkel. Ki tud itt eligazodni?
A szovjet államnak nem sikerült ideológiáját hegemón helyzetbe hozni. Meg is bukott. Kambódiában lelőttek minden iskolázott embert, és nem volt ellenállás. A kommunizmust sehol nem bélyegezték meg.
Az eddigi emberi világ legnagyobb gengsztere a George Soros nevet viselő monster. Nics egyedül, nem is hihető, hogy a saját pénzével garázdálkodik ilyen méretű, több földrészre kiterjedően. Hirdeti a nemzeti államok megszűnését. Ezt akarják azok a politikusok, akik európai-uniós politikája az Európai Egyesült Álla-mok létrehozása. Ennek alapideológiája a liberalizmus.
Ugyancsak kevés kivétellel minden nyugati politikai párt ideolódiai alapja a liberalizmus. A nyugati parlamentek nem térhetnek el ettől az alaptól. Csakúgy a politikai pártok sem. A képviselők kötelesek a párt által meghatározott véleményt érvényesíteni szavazatukkal.
A komprádor politikai rendszer, álnevén parlament demokrácia, egy szervezett piramisépítmény, amelyben a közügyeket intéző minden szerv minden tagja egy tégla. Ott nemcsak más nóta, de más hangnem sincs. A kötőanyag a megélhetés, aki elvéti a lépést, például a tájékoztató iparban, sehol nem kap munkát.
Lehet-e politikai ellenzéke ennek az egy nézetre szerelt többpártrendszernek? Amely jó megélhetést biztosít az alkalmazottaknak, képviselőknek. Nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci - itt is érvényes. A nagy pártok állóképesek, a többség - követve a média ajánlásait - rájuk szavaz. A bevándorlásellenes pártok szélsőségesnek, nacionalistának, rasszistának bélyegezve, nem tudnak kormányzati helyzetbe jutni. Ez a demokrácia gyakorlatban.
Ilyen rendszer demokratikus módon nem dönthető meg.

=============================
A Magyar Élet olvasható interneten:

www.magyarelet.net
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/156 oldal   Bejegyzések száma: 1558 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 946 db bejegyzés
Összes: 23887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1329
  • e Hét: 13186
  • e Hónap: 57390
  • e Év: 1493984
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.