Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/149 oldal   Bejegyzések száma: 1482 
Ángyán József igazsága - avagy a levesbe ment vízió
  2018-02-13 21:58:41, kedd
 
 Ángyán József legújabb jelentése szerint Borsodban is a kormánypárti politikusok rokonai és a jelenlegi politikai hatalom holdudvarába tartozó üzletemberek jártak nagyon jól az állami földpályázatokon. A professzor a megyei árveréseken nyertes új tulajdonosok földszerzéseit vizsgálta tanulmányában. Amikor a 2010-es választások előtt a Fidesz mezőgazdasági programját Ángyán József neve fémjelezte, amikor az ő erkölcsi tisztaságába vetett hit a vidéki gazdatársadalmat Orbánékhoz vonzotta, nagyon sokan hittek abban, hogy majd az ő kis családi gazdálkodásról vallott vízióját fogják kormányra kerülve megvalósítani. Aztán elég hamar kiderült, hogy a vízió megy a levesbe, Ángyán József pedig a margón kívülre.

Nincs már abban semmi meglepő, hogy az emberek fásultan veszik tudomásul az újabb, bizonyítékerejű dokumentumot, amely arról szól, hogy az árveréses földprivatizáció az elszegényedett, hátrányos helyzetű térségben is a kiválasztott csókosok gazdagodásához vezetett. Mint ahogy Mészáros Lőrinc 222. cégének megszerzése miatt se vonulnak utcára az emberek, legyintenek rá, s koccintanak egyet az egyszeri gázszerelő egészségére.

Ángyán József kutatómunkája során a nagy borsodi nyertesek között Tállai András rokonaira és Budai Gyulára bukkant. Tállaiban a nemzeti adóhatóságot komoly szakértelemmel felügyelő államtitkárt süvegelhetik meg a földbirtokossá gazdagított hálás rokonok, Budaiban pedig éppen azt a volt elszámoltatási kormánybiztost, akinek a 2002 és 2010 közötti nyolc év korrupciógyanús ügyeit kellett volna lelepleznie és a bűnüldöző hatóságok kezére juttatnia. Kár, hogy ez nem nagyon sikerült neki. Budai Gyula nyilván belefáradt a baloldali politikusok közpénzrablásainak leleplezése során vívott szélmalomharcba, és talán vissza is akar vonulni az újonnan szerzett földbirtokára, hogy a mezőgazdaság felvirágoztatásáért tevékenykedjen kapával s kaszával. És bár nagyon nehezen tudjuk elképzelni, amint megragadja az eke szarvát, az biztos, hogy a kaszával elboldogul. Mert a közösből kaszálni ő is megtanult. Egyszer majd elszámoltatja őt is valaki. Talán.

Ángyán professzor elemzése szerint 54 nyertes pályázó osztozik 3400 hektárnyi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei termőföldön. Az, hogy az új tulajdonosok között van olyan is, aki több száz kilométerre lakik a földbirtokától, jól jelzi, hogy az előírásokat lazán kijátszották, tekintve hogy a jogszabály betartásával csak a húsz kilométeres körzethatáron belül lakó gazdák vehették volna meg ezeket a földeket.

Amikor a 2010-es választások előtt a Fidesz mezőgazdasági programját Ángyán József neve fémjelezte, amikor az ő erkölcsi tisztaságába vetett hit a vidéki gazdatársadalmat Orbánékhoz vonzotta, nagyon sokan hittek abban, hogy majd az ő kis családi gazdálkodásról vallott vízióját fogják kormányra kerülve megvalósítani. Aztán elég hamar kiderült, hogy a vízió megy a levesbe, Ángyán József pedig a margón kívülre.

Az, hogy a földeket idegeneknek adták el, annak ellenére, hogy jelentkeztek rá helyben lakó gazdák is, egyfajta falurombolás. Ugyanis a falvak lakóinak nagy részét mindig is a föld tartotta el. Ha a gazdának megszűnik a lehetősége a növénytermesztésre, akkor állatokat se tarthat, mert nem tudja biztosítani nekik a téli takarmányt. Mindenki tudja, hogy a biogazdálkodást a kis családi gazdaságokban a legkönnyebb megvalósítani. A megbízható gazda által előállított vegyszermentes élelmiszerre pedig egyre nagyobb a kereslet.

Azokat, akik a távoli városokból felvásárolhatták a borsodi földeket, csak a nagyvonalú földalapú támogatások érdeklik, ők biztosan nem fogják a nyereségből támogatni például a falu templomának felújítását. Nem fognak beilleszkedni a falu közösségébe se. Ők a kizsákmányoló új földesurak lesznek, akikhez el lehet majd szegődni éhbérért napszámba.

Nem erről volt szó. Nem ezt ígérték a magyar gazdáknak.

A rendszerváltás után nagyon sokan nem igényeltük a kárpótlási jegyeket apáink földjei után, mert tanult emberként a nagyvárosokba költözve az iparban vagy másutt találtuk meg a boldogulásunkat. De nem azért mondtunk le őseink földjeiről, hogy az új, mindent összeharácsoló oligarchák vagyonát dagasszák, hanem azért, hogy a hátrahagyott örökség a falu közösségének megélhetését szolgálja.

Ezért örültünk annak idején, hogy Ángyán József programja megvalósulhat. Gyalázat, ami a szemünk láttára történik a falubeliekkel.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Eddig nem ismert nyelvre bukkantak
  2018-02-10 19:01:30, szombat
 
  A Lund Egyetem munkatársai a Maláj-félszigeten fedezték fel a különös nyelvet.

A szakértők az új nyelvet dzsedeknek nevezték el - számol be a Lund Egyetem oldala. Niclas Burenhult, az egyetem lingvisztikusa és a csapat tagja szerint a dzsedeket nem az őserdőben elszigetelten élő csoportban beszélik, hanem egy olyan faluban, melyet sokat tanulmányoztak már az antropológusok. Most azonban a nyelvészek egészen más szemszögből vizsgálták a közösséget, így sikerült felfedezniük az új nyelvet.

A korábban ismeretlen nyelv az ausztroázsiai nyelvcsalád aszli ágához tartozik. A dzsedeket 280 ember beszéli a Maláj-félsziget északi részén.

A kutatók egy nyelvdokumentáló projekt során bukkantak a nyelvre. A szakértők több falut is felkerestek a térségben, hogy adatokat gyűjtsenek az aszli nyelvekről. A kutatók épp a dzsahai nyelvet tanulmányozták, amikor a dzsedeket beszélő közösséggel találkoztak.

Joanne Yager, a csapat tagja szerint a falu egy része a dzsahaitól eltérő szavakat, fonémákat és nyelvtani szerkezeteket használ. A különös nyelv egyes jellemzői más, távoli csoportok nyelvi sajátosságaira emlékeztetnek.

A dzsedeket beszélő közösségben a nemek szerepe igen hasonló, az erőszk szinte alig van jelen életükben, és törvényeik sincsenek. A helyiek gyermekeiket arra biztatják, hogy ne versenyezzenek, a falu lakói mindannyian gyűjtögetéssel és vadászattal fogllakoznak.

Életmódjuk miatt nyelvükben nincsenek kifejezések a foglalkozásokra, a lopásra, a vásárlásra és az eladásra, ugyanakkor sok olyan szót ismernek, mellyel a cserét és az osztozkodást írják le.

Joanne Yager és Niclas Burenhult rengeteg időt töltött az aszli nyelvek tanulmányozásával, ez pedig elengedhetetlen volt a dzsedek azonosításához.

Videó: Link


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A balkáni puskaporos hordó
  2018-02-09 16:55:52, péntek
 
  Az elmúlt napokban a német sajtó rácsodálkozott arra hírre, hogy Bosznia-Hercegovinában élő iszlám radikálisok szoros kapcsolatot ápolnak a németországi iszlamistákkal. Első gondolatom a hírt olvasva az volt, hogy ez vicc. Azt hiszem, helyesebb ezt a ,,szenzációs hírt" úgy értékelni, mint a politikailag kínosan korrekt német sajtó kis lépését a valóság felé.

A kelet-európai rendszerváltozási folyamat legdrasztikusabb, véres fejezete volt Jugoszlávia fokozatos szétesése. Az 1990-es évektől kezdődően kivívta függetlenségét Szlovénia, Horvátország, megalakult Macedónia, Montenegró mint önálló állam.

Koszovó esetében egy teljesen új, nemzeti alapon álló albán többségű állam is létrejött 2008-ban. Ez a folyamat azonban azóta sem került nyugvópontra, hiszen a balkáni térség feszültségeit nem sikerült megnyugtatóan feloldani. Ennek a parázsló térségnek egyik legneu­ralgikusabb pontja mindenképpen Bosznia-Hercegovina.

1995-ben véres küzdelem folyt a terület feletti hegemóniáért. Elég, ha a Ratko Mladic vezette (boszniai) Szerb Köztársasági Hadsereg katonái által elkövetett srebrenicai mészárlás 8700 bosnyák áldozatára utalunk. Az ENSZ által védett zónának nyilvánított városba szorult bosnyákokat képtelen volt megvédeni négyszáz felfegyverzett holland katona.

A háborús bűncselekmények szinte sokkolták a nyugati világot. Az Egyesült Államok még 1995 őszén tető alá hozta a daytoni békeszerződést, amely alapján a mai napig működik ez a terület. Szándékos nem nevezem országnak, hiszen a szerb, horvát, bosnyák föderációnak külön kormánya, parlamentje, alkotmánya van, fegyveres és rendvédelmi erői is ugyanígy széttagoltak. Ebből a helyzetből fakadóan a gazdaság évtizedek óta alig fejlődik, a békefenntartó csapatok és a nemzetközi segélyek tartják életben ezt a kvázi országot.

Már az ország függetlenségének kikiáltása előtt megkezdődött egy olyan folyamat, amire ma rácsodálkozott a német sajtó. A titói Jugoszláviában minden vallásra és egyházi szervezetre úgy tekintettek, mint amelyek a szocialista jugoszláv nemzet megteremtésének útjában állnak.

Ennek is eredményeként a muszlim gyökerű bosnyákok döntő részben elhagyták hitüket, elvilágiasodtak. Az 1990-es évek közepén az önálló Bosznia-Hercegovinában az elsők között jelentek meg olyan iszlám alapokon álló segélyszervezetek, amelyeket döntő részben az öböl menti országok finanszíroztak, főként Szaúd-Arábia.

Az olajdollárok megjelenését az arab segélyszervezeteken keresztül a nyugati országok is üdvözölték, hiszen tehermentesítették a nyugati segélyszervezeteket, másrészt a háború borzalmait kövezően morálisan sem akartak ezzel a folyamattal szemben kétségeket megfogalmazni. A beérkező pénzzel együtt azonban gyors ütemben kezdődött meg az iszlám vallási alapú oktatási, kulturális és szociális szervezeti háló kialakítása is, amit a bosnyák lakosság érthető örömmel fogadott.

A segélyekkel együtt azonban megérkezett a reiszlamizáció is. Ha a férfiak muszlim módra szakállat növesztettek, ha a nők kendőt kötöttek, ha a gyerekeket iszlám iskolába íratták, akkor jöttek a támogatások, amit a döntően nagy szegénységben élő bosnyákok hamar elfogadtak.

Az új szociális, vallási intézményekbe pedig megérkeztek a radikális imámok, vallásoktatók. Az általuk képviselt iszlám kép pedig a háború sérelmei miatt is termékeny talajra talált. Ezt követően az iszlám segélyszervezetek az özvegyen maradt bosnyák asszonyok, elárvult lányok felé fordultak. Az arab világból olyan férfiakat kezdtek férjnek kiközvetíteni, akiknek valódi származási helyét, múltját, képzettségét senki sem ellenőrizte le. Ezek a jórészt radikális iszlám nézeteket valló, életerős férfiak az elszigetelt hegyi falvakban alapítottak új családot.

Az eltelt két évtized során olyan nagycsaládok jöttek létre, amelyek gyakorlatilag teljesen kiestek az erőtlen állam ellenőrzése alól. A felnövekvő generációk ezekben a speciális no-go zónákban, iszlám iskolákban radikális, főként szalafista imámok befolyása alatt nőttek fel. Ezekbe a falvakba még a mérsékeltebb bosnyák rendőrök se mernek bemenni, csak a falu iszlám elöljáróival folytatott egyeztetés után. A férfiak számára jórészt két megélhetési lehetőség kínálkozik: a szervezett bűnözés, illetve a zsoldos katonai szolgálat.

Ez a két alternatíva azonban gyakorlatilag párhuzamosan is fut. 2011 óta a Közel-Keleten az iszlám radikális szervezetek oldalán jelentek meg - többnyire zsoldosként - a bosnyák harcosok, de több példát is olvashattunk az elvi-ideológiai alapon történt csatlakozásra is.

Számukat a német titkosszolgálatok nem tudják megbecsülni. Persze hogy nem, hiszen Boszniából Törökországon át szinte nyom nélkül tudtak eljutni a Közel-Keletre, személyazonosságuk még Bosznián belül is nehezen követhető. Míg a Nyugat-Európából útnak indult radikálisoknak az úti célját, létszámát nagyságrendileg meg lehet becsülni, a Boszniából elindultak esetében csak sötétben tapogatózunk.

Ez sajnos jó példája annak, hogy miért nem lehet nagyvonalúan legyinteni a kialakuló veszélyhelyzetre, amikor az még nem tűnik igazán komolynak. Eltelik két évtized, Európát eléri az illegális migrációs hullám, az iszlám radikalizmus terrorja lecsap földrészünkre, és a politikusok rácsodálkoznak arra, hogy mi történik a Balkánon.

Semmi meglepő, semmi, amit ne tudtak volna fő vonalaiban a titkosszolgálatok. Csak a politika más prio­ritást jelölt ki, és az idő - mint már annyiszor - most sem oldott meg semmit.

Ha az európai földrészen belül sem volt képes húsz évvel ezelőtt a Nyugat kezdeményezően fellépni, béketeremtő katonai műveleteket felvállalni, akkor hogy is lett volna képes a Közel-Keleten önálló humanitárius célú műveletek végrehajtására? Ennek a gyengeségnek, álfilantróp hozzáállásnak az eredménye az, hogy az iszlám radikalizmus gyors ütemű terjeszkedése nemcsak a mediterrán térség felől, hanem a Balkán szívéből is fenyegeti az Európai Uniót.

Sajnos a történelem ismétli önmagát. A perspektivikus gondolkodásnak politikai előrelátásnak napjainkban sem látjuk nyomát az unió vezetésében.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Gönczről legfeljebb egy patkánylyukat, de nem egy városközp.
  2018-02-09 16:50:53, péntek
 
  Gönczről legfeljebb egy patkánylyukat, de nem egy városközpontot lehet elnevezni...

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett - írja a Magyar Idők.

"Tudomásunk szerint a felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés" - reagált a fővárosi önkormányzat a lapnak arra a kérdésére, mikor született döntés a 3-as metró Árpád híd megállójának Göncz Árpád-városközpontra való átkereszteléséről.

Vihart kavart ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 22-i közleménye, amely szerint a 3-as metró északi vonalszakaszának felújításával párhuzamosan négy állomás neve megváltozik, köztük az Árpád híd állomást a szocialista vezetésű XIII. kerület kérésére a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről nevezik el.

A Magyar Idők megkereste a fővárosi közlekedési vállalatot, hogy mely szervezet, mikor és milyen indokkal döntött az Árpád híd megálló átnevezéséről, és ki ellenjegyezte. A BKV sajtóosztálya a fővároshoz irányította őket. Érdekes módon a megkeresést követően a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldaláról eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közlemény, azonban az állomások látványtervei között még a Göncz Árpád-városközpont név szerepel.

A Fővárosi Közgyűlés 2016. március 30-i ülésén egy ellenszavazattal döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben. Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád-városközpontnak hívjanak.

A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre. Azonban sem előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások - például a metróé - Göncz Árpád nevét vegye fel.

Emlékezetes: a Göncz Árpád-városközpont nevéről szóló 2016. márciusi javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferenc néhai államfőnek a Hegyalja út egy szakaszának átnevezésével állítsanak emléket. A köztársasági elnök özvegye, Mádl Dalma a nemtelen balliberális sajtótámadások miatt ugyanis nem kívánta, hogy férjéről közterületet nevezzenek el. A jegyzőkönyv szerint Tarlós István főpolgármester az előterjesztés vitájában meg is említette az esetet mint a baloldal közéleti sportszerűtlenségének iskolapéldáját - írja a lap.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A beképzelt Románia
  2018-02-09 16:44:03, péntek
 
 ...A beképzelt Románia nemcsak ,,van", hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát...

A beképzelt Romániát nem érdekli, mit mond és tesz Dragnea és Tăriceanu, de rögtön izgalomba jön Simona Halep eredményeitől és kész akár a világ végére is elmenni utána, hogy számon kérje rajta a vereségét. A beképzelt Románia Isten Anyjának kertje, ahonnan mindenki menekülni akar és ahova senki sem akar jönni. Puric apostolt (Dan Puric színészről, a melldöngetős hazafiság egyik képviselőjéről van szó - a szerk.) parafrazálva, a beképzelt Románia sem nem fakultatív, sem nem kötelező, az van.

A beképzelt Románia nem tesz különbséget a lopás és a jólét között,
nem fogja fel, hogy ezen a bolygón senki sem képes egyetlen tollvonással béreket emelni. A beképzelt Románia mindig arra vár, hogy adjanak neki valamit, néha az sem fontos, hogy mit, csak adjanak. A beképzelt Románia délibábokat akar, kér, álmodik és ennyi álmodozás után azt hiszi, hogy a valóság rugalmas. Ha kiderül, hogy becsapták, a beképzelt Románia nem stresszel, megrázza magát és derűsen megkérdi: jó, jó, de mit adsz ma? És íme, így tévesztjük össze a kunyerálást a tárgyalással.

A beképzelt Romániában egy kiskorúnak tett szexuális ajánlat közben lefilmezett papot meghívják énekelni a szilveszteri adásba. A beképzelt Románia azokat a diáklányokat bünteti, akik lefilmeztek egy tanárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy óra közben maszturbált. A beképzelt Romániában számtalan perverzen szexuális előéletű polgár a rendőrségen dolgozik, munkatársai pedig alig-alig ismerték fel, miután lefilmezték, hogy két gyermeket bántalmazott. Szintén a beképzelt Romániában keresztény himnuszokat énekelnek és ,,Románia nem Szodomá"-t kiabálnak a meleg közösséggel és közösségről készült filmek közben.

A beképzelt Romániában a politikai hatalom arra hivatkozva veszi semmibe a tüntetéseket,
hogy a több százezer ember manipulált. A beképzelt Románia a Facebookon lóg és a tüntetőkre üvöltözik, hogy: ,,miért nem tiltakoznak ezért is, meg azért is, meg amazért is?" A beképzelt Romániában a tévék a tüntetőkön gúnyolódnak és az utcákra vonult polgárok megverését követelik a csendőröktől. A beképzelt Romániában a hagyományos ,,csak akkor keressetek, ha már forradalom van" szlogennel szokás a tüntetésekre szóló meghívásokra válaszolni.

A beképzelt Romániában a politikusok kiengedik a börtönökből a bűnözőket. A beképzelt Romániában a kórházak gyilkos baktériumok menedékei. De a beképzelt Románia trikolór pántlikával avat fel egy vécét.
A beképzelt Románia azt hiszi, hogy az autópályák csak a tengerhez vagy a hegyekhez igyekvő beképzelteknek kellenek. A beképzelt román nevetve azt mondja, hogy ,,képeim vannak önről, miközben análszexet folytat", majd megharagszik, hogy nem tisztelik (az idézett szöveget Şerban Nicolae PSD-s szenátor mondta Cosette Chichirău USR-s képviselőnek - a szerk.).

A beképzelt Romániában egy borbélyüzleti tábornok egész sereg kíséretében száguldozik át a városon két kocsma között, mely belehalhat, ha a hátsó ülésen terpeszkedő beképzeltnek netán kihűl a csorbája. A beképzelt Románia az éjszaka közepén felébredve hazarendeli a hadszínterekről a csapatokat csak azért, hogy befűtsön ezzel az államfőnek. De a beképzelt Romániának lesz egy, két vagy három tengeralattjárója, mert ha már vannak libegőid, kár lenne nem csinálni tengeralattjárókat is.

A mélységesen beképzelt Romániában derékig sárban és sörrel a kézben szokás állni, miközben röhögsz azokon az ostobákon, akik önkéntesként tisztítják meg az erdőket a másik beképzelt Románia mocskától, mely hétvégeken grillezgetni szokott. A beképzelt Romániában, a középsőben, az államnak dolgozó szegények miatt aggódják könnyesre magukat a tévékben, csakhogy közben azt suttogják, hogy ,,ezek a hülyék amúgy sem érdemelnek meg".

A beképzelt Romániában a romantikus baloldal újra felfedezi Marxot és az osztályharcot
és a magát halálra dolgozó maroknyi korporatistát vádolja azzal, hogy ellopja a gyermekek elől a betevőt. A beképzelt Romániában a konzervatív jobboldal három keresztet is vet azt remélve, hogy egyszer majd megverhetik az utcán a homoszexuálisokat. Csak a főpolgármester asszony ússza meg, hogy beképzeltségében pénzhegyeket adott a Katedrálisra. Nem szabad piszkálni, mert irányultságát tekintve balos, ájtatosságát tekintve viszont jobbos.

A beképzelt Romániát naponta támadják.

A pszichotronikus hullámok, Soros, a gyíkemberek és a háttérhatalom.
De a beképzelt Románia ellenáll, mert meg kell küzdenie a big pharmá-val és a multikultival. A beképzelt Románia nem oltatja be magát, mert fél az autizmustól, de nem veszi észre, hogy egész Európára ráhozza a frászt a véget nem érő járványokkal.

A beképzelt Románia tele van doktori címekkel és első helyen áll az egészségügyi szolgáltatások leromlása terén. A beképzelt Romániában a legnagyobb politikust elítélték és vesz magának egy szigetet, ahol horgászhat. A beképzelt Romániában becsületes vagy, ha elévül az ügyed.

A beképzelt Romániában politikai üldözöttnek tekinted magad, ha lopsz.
A beképzelt Románia büszke magára és immunis a kritikára.

A beképzelt Románia nemcsak ,,van", hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát.

Uram, ha létezel, ne hagyd, hogy mind beképzeltekké váljunk! Bár úgy vélem, hogy gyakran képmutatásról is szó van, nemcsak beképzeltségről.

foter.ro

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Paul Crail Roberts: Az amerikai kormány démoni kezekben van
  2018-02-07 20:21:19, szerda
 
  Paul Crail Roberts: Az amerikai kormány démoni kezekben van - Erre tele vagyunk bizonyítékokkal

Ismét a, most már sokadszor megemlített elméletével lépett színre Paul Crail Roberts neves amerikai gondolkodó, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a közgazdaság professzora, a Wall Street Journal volt szerkesztője. PCR nem kevesebbet állít, minthogy a jobbára Izraellel szövetséges zsidók szűk és kicsi, de annál nagyobb hatalommal bíró összeesküvők csoportja amerikai világhegemónia doktrínájának beteljesítésére törekszik, és mivel uralják az amerikai politikát is, dróton rángatják bele az amerikai elnököt is.

Trumppal kimondatják, hogy Oroszország és Kína Amerika legnagyobb ellensége, s amerikai hadsereget arra is használják, hogy eltakarítsák azon kormányokat a Közel-Keleten, amelyeket Izrael saját terjeszkedése akadályainak tekint. PCR hangsúlyozza: USA két évtizede Izrael érdekében harcol a Közel-Keleten. Ez a tény bizonyítja az őrült neokonzervatívok hatalmát és befolyását - hívja fel a figyelmet. Egészen biztos, hogy az olyan őrültek, mint a neokonzervatívok, nukleáris támadást indítanának Oroszország és Kína ellen. Az orosz és a kínai kormány a jelek szerint egyáltalában nincs tisztában azzal a fenyegetéssel, amit a neokonzervatívok jelentenek nekik. Soha nem beszéltem még olyan orosszal vagy kínaival, akik tudatában lettek volna a neokonzervatív ideológiával - fogalmaz az amerikai agytröszt első embere. A neokonok tudják, hogy ha képtelenek még pár ezer afganisztáni tálibot is legyőzni, Oroszország vagy Kína megszállása öngyilkosság lenne az amerikai hadseregnek. Ezért akarnak nukleáris fegyvereket bevetni ellenük - figyelmeztet.

Az FBI, az igazságügyi minisztérium és a Demokrata Párt Nemzeti Bizottsága összeesküvést sző az amerikai demokrácia és az Egyesült Államok elnöke ellen a prostituált média teljes támogatásával - állapítja meg Paul Crail Roberts, és figyelmeztet a Pentagon új nukleáris tervének démoni valójára. Mint írja honlapján, korábban a nukleáris fegyverekre úgy tekintettek, mint amelyeket nem lehet bevetni, kivéve nukleáris támadás után ellencsapásként. Újdonság viszont, most már hagyományos támadás esetén is alkalmazhatják ezt a erőt. Miután az amerikai nukleáris arzenál kis része is elegendő a Föld elpusztítására, a világ tényleg a puskaporos hordó tetején csücsül. Egyszerű őrület, hogy az új nukleáris terv lehetővé teszi e fegyverek bevetését olyan országok ellen is, amelyeknek egyáltalán nincsenek atomfegyvereik - nyomatékosítja Paul Crail Roberts.

Dolgozatában levezeti, hogy Trump elnököt vádolják az agresszív amerikai nukleáris terv kidolgozásáért. Holott a dokumentum egyszerűen neokonzervatív termék. Trump talán megakadályozhatta volna a terv kiadását, de hatalmas nyomás alatt áll, hogy Putyinnal esküdött össze választási győzelme érdekében Hillaryval szemben. Trump nem engedheti meg magának, hogy maga ellen fordítsa a neokonizált Pentagont - vonja le a következtetést.

Összefoglalja:,,A neokonok összeesküvők kis csoportja. Legtöbbjük Izraellel szövetséges zsidó. Közülük egyesek kettős állampolgárok. Az amerikai világhegemónia doktrínáját ötlötték ki. Neokonzervatívokként uralják az amerikai külpolitikát és ez magyarázza az amerikai ellenségeskedést Oroszország és Kína ellen. ,,Az amerikai hadsereget arra is használják, hogy eltakarítsák azon kormányokat a Közel-Keleten, amelyeket Izrael saját terjeszkedése akadályainak tekint. Az USA két évtizede Izrael érdekében harcol a Közel-Keleten. Ez a tény bizonyítja az őrült neokonzervatívok hatalmát és befolyását. Egészen biztos, hogy az olyan őrültek, mint a neokonzervatívok, nukleáris támadást indítanának Oroszország és Kína ellen. Az orosz és a kínai kormány a jelek szerint egyáltalában nincs tisztában azzal a fenyegetéssel, amit a neokonzervatívok jelentenek nekik. Soha nem beszéltem még olyan orosszal vagy kínaival, akik tudatában lettek volna a neokonzervatív ideológiával. Lehet, hogy azok ideológiája túlzottan őrült ahhoz, hogy megértsék."

A neokonok tudják, hogy ha képtelenek még pár ezer afganisztáni tálibot is legyőzni, Oroszország vagy Kína megszállása öngyilkosság lenne az amerikai hadseregnek. Ezért akarnak nukleáris fegyvereket bevetni ellenük - vonja le a végkövetkeztetést.

Hírportálunk évek óta teret ad Paul Crail Roberts nézeteinek és elemzéseinek. Nevét beütve a Hunhír keresőbe, előjönnek azok a dolgozatok, amelyek híven tükrözik egy közismert amerikai gondolkodó meglátásait a világunkról.

Paul Craig Roberts Politikai Gazdaságtan Intézet - lovasistván.hu - hunhír.info


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Jeszenszky a "baráti" oláhoknak: egyetlen magyar sem halna
  2018-02-05 19:15:27, hétfő
 
  Jeszenszky a "baráti" oláhoknak: egyetlen magyar sem halna meg Erdélyért, senki sem hiheti, hogy a határok megváltoznak

Az 1918-as román nagygyűlés centenáriuma esély lehetne a magyar-román megbékélésre, a magyarok nagy része pedig nem akar határmódosítást - mondta Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter az egyik román hírcsatornának.

Egyetlen magyar sem lenne kész meghalni Erdélyért - nyilatkozta Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter a bukaresti Digi 24 hírcsatornának a magyar-román viszony kapcsán. Jeszenszky, aki - sajnos - 1990 és 1994 között irányította a magyar diplomáciát, a csatorna szombaton sugárzott, Diplomataútlevél című műsorában a riporter, Barabás Balázs azon kérdésére, miszerint elkerülhetetlenek-e a feszültségek Magyarország és Románia között amiatt, mert utóbbi idén az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés centenáriumát ünnepli, úgy vélekedett: a józanul gonolkodó és jó szándékú emberek minden nézeteltérést képesek rendezni. ,,Az elvakult nacionalisták nem képesek rá, de ők nem is érdekeltek a békében és a barátságban. A hatalomban és az agresszivitásban hisznek. Magyarországon senki, pontosabban a jóérzésű emberek közül senki sem hiheti, hogy a határok megváltoznak. Ezt sem a romániai, sem a szlovákiai nacionalisták nem akarják elhinni, ezért megpróbálják meggyőzni a közönségüket a magyarveszély létezéséről. Ez ostobaság. Nem csak azért mert a magyarok békeszeretők, de egyetlen magyar sem lenne kész meghalni, nem csupán Erdélyért, de még egy ukrajnai faluért sem. Kiabálhatnak, petíciózhatnak, de az életünket adni valamiért már nem divatos Európában, hogy így fogalmazzak" - szögezte le a volt külügyminiszter.

Jeszenszky Géza szerint a centenáriumi évben lehetnek kisiklások, de nagyon jó dolgok is. ,,A kisiklások az agresszív hangnemben nyilvánulhatnak meg, mindkét fél részéről. Főleg akkor, ha Románia, vagy egyes román vezetők, illetve a román sajtó azt mondanák: ez a mi nagy győzelmünk a magyarok fölött, és mi, a győztesek diktálhatunk, főleg a magyaroknak, a romániai magyar közösségnek. A normalitás jegyében folytatott politika olyan lenne, mint amit Lucian Boiánál olvastam, miszerint nekünk, románoknak meg kell értenünk, hogy ez egy nagyon fájdalmas téma Magyarország számára, a romániai és a magyarországi magyarok számára. De mi lehet a jó megoldás? Szerintem nem csupán annyi, hogy megértik: hogy a magyarok nem tudnak őszintén ünnepelni. Ezt természetes. Egyetlen józanul gondolkodó ember sem ünnepli a vereségét, a nemzeti kudarcot. A magyarok nem lepődnek meg azon, hogy a románok ünnepelnek, se a románok se lepődjenek meg azon, hogy a magyarok számára ez egyfajta gyász. De ennyi nem elég. Lehet, hogy naiv vagyok, és tudom, hogy nem igazán valószínű, hogy ez bekövetkezik, de a centenárium jó alkalom lenne egy új kezdethez, a nagylelkűség kinyilvánításához. Ezt Magyarország üdvözölné, és igazi baráti viszony alakulhatna ki a két ország között" - mutatott rá Jeszenszky Géza.

A visegrádi csoport kapcsán kifejtette: annak ő az egyik alapítója, és abban hisz, hogy az együttműködés célja az, hogy a csoport tagjai nagyobb befolyást gyakorolhassanak az Európai Unión belül. ,,De fölmerül a kérdés: milyen irányban? Ha a cél az, hogy nagyobb súlya legyen, nagyobb befolyása az EU gyengítése érdekében, hogy olyan csoporttá váljon, amely csökkenti a közös erőfeszítéseket, akkor kudarcra van ítélve, és nem lesz hosszú életű. Tönkreteszi a csoport szolidaritását. Láthattuk, hogy az elmúlt években a csoport egységesen lépett fel a migráció kérdésében, de létezett egy határvonal az Európa többi részével felvállalt konfliktusban. A visegrádi csoportnak okosan kell a céljait követnie. Az Európa-ellenesség tragédia lenne, és szerintem a visegrádi országok polgárai nem annyira ostobák, hogy megengedjék a szakítást. Nem lesz Vrexit" - szögezte le a volt külügyminiszter. A globális politika kapcsán úgy vélekedett, az Oroszország jelentette veszélyt nem szabad alábecsülni, a megoldás kulcsa pedig a NATO és az EU vezetőinek kezében van. Szerinte Oroszország addig terjeszkedik, amíg megengedik neki, ezért ő a NATO bővítése mellett foglal állást, mivel ez garantálja az európai békét.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Ne csak a zsidó sírhelyek legyenek örökérvényüek!
  2018-02-05 19:09:45, hétfő
 
  Lázár János szerint megszületni és meghalni a legdrágább ma Magyarországon. Jelenleg, költséges temetés és sírhely-megváltás után újabb 25 év elteltével újabb sírhely-megváltásra kötelezk az örökösöket. Utóbbit a miniszter megválasztása esetén elsőként vinné a parlament elé és eltöröltetné - írja a Vásárhely24.com.

Szerinte sokaknak nem is a szülők sírhelye a probléma, hanem a nagyszülőké, dédszülőké, akik esetén már nehézséget okozhat a több százezer forintos díj kifizetése.

Lázár úgy véli, ha elfogadják javaslatát és eltörlik a sírhely újra-megváltást, az elsősorban az egyházak bevételi oldaláról fog hiányzi, ezért őket a kormánynak a kieséssel azonos mértékben kompenzálnia kell majd.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Ágoston Balázs: Emléket állítanak Lukács Györgynek
  2018-02-03 19:45:20, szombat
 
  Nem halogatható tovább a nagytakarítás a Magyar Tudományos Akadémián. Az egykor gróf Széchenyi István felajánlása nyomán létrejött tudós testület az 1945 utáni bolsevista diktatúra idején, majd a rendszerváltozást követő országfosztó és lélekgyaluló balliberális posványban gyalázatosan elfajzott, vezetése cinikus politikai provokációk engedelmes eszköze lett. Ennek legújabb bizonyítéka, hogy az MTA most éppen Lukács György hagyatékát tervezi rendezgetni, hogy végül állandó kiállítást rendezzenek ennek az ócska kommunistának.

,,A végrendeletnek megfelelően megkezdte Lukács György filozófus hagyatékának feldolgozását a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ. (...) Korábbi terveitől eltérően az MTA mégis fenntartja a Lukács György korábbi lakásában kialakított kutatóhelyet (...) A filozófus egykori otthonában elhelyezett hagyaték szakszerű feldolgozásáról és a filozófus által használt lakás felújításának menetrendjéről az MTA elnöke, Lovász László és Kelemen János akadémikus, a Lukács György Nemzetközi Alapítvány (LANA) kuratóriumi elnöke állapodott meg. (...) A felújított lakásban berendezendő állandó kiállítást az MTA Könyvtár és Információs Központ, valamint az MTA BTK Filozófiai Intézet közösen tervezi meg. A kiállításhoz többnyelvű vezető füzet és ismertető leporelló készül a látogatók számára. Az Akadémia egyidejűleg várja a LANA által ígért szakmai koncepciót a lakás szélesebb felhasználói kör számára való hasznosítására, a fiatal kutatók érdeklődésének felkeltésére" - adja hírül arcátlan nyíltsággal az MTA honlapja.

Ez pedig azt jelenti, hogy az MTA egy véreskezű kommunista gyilkosnak készül emléket állítani. Az 1885-ben Löwinger György Bernát néven született, a szabadkőműves Galilei-körben nyüzsgő, majd marxistává váló Lukács ugyanis az egyetemes szellemtörténetben teljességgel érdektelen és jelentéktelen figura, ellenben az 1919-es magyarországi vörösterror helyettes közoktatásügyi népbiztosaként egy embertelen, vérengző diktatúra egyik vezetője volt. Buzgalma odáig fajult, hogy kommün Vörös Hadserege 5. hadosztályának politikai kommisszárjaként 1919. május 1-jén megtizedeltette a Tiszaföldvárról visszavonuló bakákat. Kezéhez nyolc vöröskatona vére tapad.

A kommün bukása utána Bécsbe emigrált, majd visszatért Budapestre, hogy a Kommunisták Magyarországi Pártja Központi Bizottságának tagjaként az embertelen bolsevista ideológia hatalomra juttatása érdekében szervezkedjen. 1935-től 1939-ig a Szovjet Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének munkatársa volt, ám 1941-ben az NKVD letartóztatta, és Taskentbe toloncolták.

Sajnálatos módon ez a vörös kalandor 1945-ben visszatért Budapestre, és - immár a berendezkedő kommunista diktatúra egyik agitátoraként - magyar földön folytatta kártékony tevékenységét. Nagy Imre 1956-os kormányának népművelési minisztere lett, majd az áruló Kádár mellé állt, részt vett a Magyar Szocialista Munkáspárt Megszervezésében. Nagy Imréékkel mégis a jugoszláv követségre menekült, a szovjetek letartóztatták, Romániába vitték. 1957-ben szabadon újra visszatért Magyarországra, de sértettségében úgymond belső emigrációba vonult, és kizárólag nyugati lapokban volt hajlandó publikálni. Neki lehetett... 1967-ben végül belépett az MSZMP-be, 1971-es haláláig Kádár pártjának tagja maradt.

A Magyar Tudományos Akadémia most ennek a tartás nélküli, megszállott kommunista gyilkosnak - akinek akadémiai tagsága nem mellesleg ma is fennáll - készül emléket állítani, meggyalázva ezzel a kommunizmus áldozatainak emlékét, ahelyett, hogy végrendeletét a kukába hajítanák, ahová való. Eközben mindmáig nem hajlandó rehabilitálni az akadémiai tagságától 1945. július 20-án alapszabály-ellenesen megfosztott korszakos történészt, egykori kultuszminisztert, Hóman Bálintot, az Akadémia 1936 és 1944 közti elnökét, József főherceget és a katyni vérengzés valós történetét feltáró Orsós Ferenc patológus professzort, noha az Alaptörvény egyértelműen kimondja, hogy 1944. március 19. és 1990. május 2. között interregnum volt, ebből következően az ezen időszakban hozott döntések nem lehetnek joghatályosak.

A Magyar Tudományos Akadémia vezetése azonban a jelek szerint fittyet hány a történelmi tényekre, az elemi tisztességre, az igazságra, az erkölcsre.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Csapó Endre: Európa elrablása
  2018-02-03 19:40:07, szombat
 
  Megjelent a Magyar Élet 2018. január 25-i számában

,,Ratto d'Europa? Elrabolták, igazán? Kik és mit? A házak, ha sérülten is, a városok, ha lyukasan is, helyükön maradtak. Az emberek sietnek... Könyvek jelennek meg... a színházakban játszanak. A legtöbb európai város világos már este. Az országokban iparkodnak államot építeni; ez még sokáig eltart, de érdekes és céltudatos vállalkozás. Hát akkor mi az, amit elraboltak?
Mindenekelőtt a hivatástudatot; azt a tudatos vagy ösztönös zsigermeggyőződést, hitbuzgalmi lelkiállapotot, hogy Európának... valamilyen küldetésféle megbízatása és szerepe van a világban... Ezt a tudatot nem érezni már Európában... Senkin és semmin nem érezni, hogy hisz az európai küldetésben, ahogyan hitt benne Kolumbusz, Michelangelo, Goethe, Planck vagy Einstein. Valamit elraboltak Európából a vad erők, melyek acélseprőkkel sepertek végig a városok és csataterek felett. A jövő Európáját gazdasági vonatkozásokban nem lehet másképp látni, mint vámhatárok nélküli. közös óriási termelő- és elosztóterületet, ahol az európai szellem kicsinyes helyi érdekek akadálya és gátlása nélkül végre kifejtheti igazi képességeit. Ma talán még valószínűtlennek tetszik, de néhány esztendő múltán egyáltalán nem lesz valószínűtlen a föltevés, hogy a mai gazdasági érdekektől és világnézeti szempontoktól tragikusan részekre szaggatott Európa helyén fölépül egy másik, ahol minden európai nemzet polgára akadály nélkül utazhat, s az útlevél zsebben jogot ad, hogy vízum nélkül lépje át az európai országok határait. Oslóban ugyanazzal a pénzzel fizessen, mint Nápolyban, s a nor-vég halász áruját egyenesen és külön engedély nélkül feladhassa bolgár nagykereskedő részére."
Hetven évvel ezelőtt írta Márai Sándor ezeket a mondatokat, 1947-ben, hazatérve svájci, olasz- és franciaországi útjáról. Bizakodón látta, hogy a kontinens városai újjáépülnek, az élet helyreáll az emberek szorgalma által. Jól látta, hogy a nyugati országokban már nyoma sincs az európai küldetéstudatnak. Elrabolták. De bizakodott, hogy a részekre szaggatott Európa helyén fölépül egy másik. Akkor még nem tudhatta, hogy az Európa-ivadék Új világban - amit politikai menekültek, vállalkozó szellemű pionírok, kalandorok, derék egyházfiak, tudósok, szorgalmas munkások építettek világhatalommá - világhódító eszmék lettek úrrá, aminek első hódítási célpontja Európa lett.
Akkor még senki nem láthatta, hogy az 1917-ben az európai háborúba sorsdöntően beavatkozó Amerika, megnyerve a második világháborút is, véglegesen és nagy valószínűséggel végzetesen rátelepszik Európára.
Van-e még naív hiszékeny, aki nem látja, hogy a két világháború és mindaz ami azóta történik Európával, nem egyetlen nagy hódító szándék terméke? Abba illeszkedett bele a Szovjetunió létrehozása, alkalmassá tétele fegyveres nagyhatalmi feladatokra, majd felhasználása Európa tartós, közös leigázására.
Nagyon logikusan fogalmazta meg Márai Sándor, hogy az addig átélt veszélyeztetettség megállítására, kivédésére az lenne szükséges, hogy a gazdasági érdekektől és világnézeti elrendezéstől tragikusan részekre szaggatott Európa helyén fölépüljön egy másik, ahol minden európai nemzet polgára akadály nélkül utazhat, s az útlevél zsebében jogot ad, hogy vízum nélkül lépje át az európai országok határait.
Akkor történt meg, 1947-ben az egyirányú békeszerződés, nekünk második Trianon, aminek során, úgymond, 9 hónap elteltével, kellett volna elhagynia a szovjet ,,felszabadító" hadseregnek Magyarországot. Ez nem történt meg, ekkortól kell számítani az US-USSR szövetség háború utáni szakaszát. Létrejöttek a felébe vágott országok, a befejezetlenség állapotát meghosszabbítva későbbi rendezésig - Németország, Korea, Vietnam és persze egész Európa. Ezeken a helyeken katonai jelenlét vigyázta a győztesek érdekeit. Ezek közül a koreai felezés még fennáll, annak stratégiai értékesítése még nem időszerű.

Németország leterítése

A német birodalmi kormány 1918. október 4-én, a győztes hatalmak legfelső hadvezetése sürgetésére, fegyverszünetet kért Wilson elnöktől. Az ennek nyomán kibontakozó jegyzékváltásból kitűnt, hogy a szövetségesek csak a császári német állam megszűnte utáni parlamenti demokrata államot ismeri el fegyverszüneti tárgyaló félnek. Az így felszámolt német birodalomban az október 22-én összeülő Reichstag nemzetközi kényszer alatt alkotmányreformot fogalmazott meg. II. Vilmos császár a november 9-i berlini forradalmi események miatt a belgiumi Spaban lévő főhadiszállásra távozott. Ugyanezen a napon Max von Baden bejelentette a császár leköszönését és a trónörökös lemondását a trónról. Az 1919. január 19-én megválasztott nemzetgyűlés február 6-án ült össze a Maercker szabadcsapatai által őrzött Weimarban, mivel Berlin a decemberi nyugtalanságok (a népi tengerészhadosztály lázadása) és a januári Spartakus-felkelés miatt nem volt biztonságos. A weimari köztársaság a kifosztottság állapotában (a jóvátétel 1988-ban járt volna le), az 1930 év körüli gazdasági válságban, nyolcmilliós munkanélküliséggel forradalmi állapotban volt. A liberalista irányzattal szemben a szocializmus ígért megoldás. A kommunisták szocialista irányzata ellenében a német találékonyság létrehozta a szocializmust nemzeti keretben. Döntő népi támogatottsággal jött létre a nemzeti szocialista gazdasági rendszer. Lényege: a létező kapitalista gazdasági rend állami ellenőrzéssel működése. Rendkívül sikeres volt. A hitleri diktatúra lehet más értékelés.
A liberalizmus lényege a piac teljes szabadsága. A piac követelménye a pénzvilág ellenőrizhetetlensége, aminek érdekében a liberalizmus következetesen államellenes. Ez a szemlélet sérült akkor meg Németországban.

Templomrombolás Németországban

Hat évvel ezelőtt Angela Merkel kancellár bejelentette, hogy Németország 2022-ig teljesen lemond az atomenergia alkalmazásáról, és minden atomerőművét bezárja.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de e döntés miatt most kezdték meg Immerath város neoromán, székesegyház méretű templomának, egy csodálatos műemléknek lerombolását.
Nemcsak a templom lesz a bontás áldozata, hanem az egész község, az összes házával, utcájával, kertjével mindenstül. A helyén egy óriási bányagödör lesz: a Garzweiler II nevű barnaszénmező külszíni fejtésű területe.

Ugyanez a sors vár a szomszédos Lützerath, Borschemich és Keyenberg falvakra, és a festőien szép Holzweilerre is kimondták a halálos ítéletet középkori udvarházával, templomával együtt, de végül ennek az egy településnek megkegyelmeztek. Az Immerath melletti Pesch falut már 2014-ben elnyelte az óriásgödör.
A Garzweiler I és II mező területén összesen tizenegy falu tűnt el a föld színéről. Az elsőt 1968-ban bontották le, de a 2000-res évektől a gödör terjeszkedése újabb lendületet kapott. És nem ez az egyetlen nyíltszíni, óriás barnaszénfejtés a környéken: a zöld Rajna-vidéki síkságon, Köln közelében hét hatalmas lyuk tátong egymás mellett, mindegyik eltűnt falvak temetője.
A világ országai termelési versenyben állnak. A versenyben döntő tényező az energia ára. Európa szegény energiahordozó természeti kincsekben, Amerika fele összegért jut energiához. Európa részére a nukleáris energia a megoldás. Rejtély, miért állították le a német atomenergia termelést. Ezért kell most szenet bányászni, szennyezni a levegőt, és letarolni a természet adta tájat, ami a benne lakók lelki otthona volt.
Német kormány ezt hogy teheti? Csak neoliberális atlantista kötelezettségre lehet gondolni. Akkor pedig Németország nem szabad állam. Első a termelés, a profit. Semmi más nem számít, a nép takarodjon szülőfalujából. A német nép hallgat és tűr. Hogy jutott el idáig?

A terror módozatai

Keleten a jól ismert lenini módozat volt a gyakorlatban, nyugaton a minden fórumon érvényesített ideológiai monopóliumnak, a liberalizmusnak az uralma biztosítja a társadalmi félelmet.
Dr. Járosi Márton, az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke mutatott rá erre éppen az energia körüli politikai vetélkedések említésekor a Présház Hírportál kérdéseire válaszolva:
,,Amióta létezik emberi civilizáció, a mindenkori hatalom fontos eszköze a félelemkeltés. A birodalmak félelemben tartják a kiszolgáltatott gyengébb államokat. A második világháború után ezt a funkciót az atomháborútól való félelem töltötte be. Most ezt a célt a klímahisztériával valósítják meg. Ez arra is kiválóan alkalmas, hogy irányított átalakítási magatartási tippeket adjon a társadalmi változtatások "politikailag helyes" mederbe való tereléséhez.

A "kommunizmus" bukása után a világpolitika újjáalakítása volt a cél az "ökológiai egyensúly" égisze alatt, most a klímapolitika ennek eszköze.
Mindez tudományos köntösbe bújtatva történik. Bár az atomerőmű nem bocsát ki széndioxidot, mégis ellenzik, mert az atomerőmű-ellenesség is a világméretű "megújuló" lobby érdekeit szolgálja, amit elősegít a mesterségesen fenntartott modern tudatlanság. A (hamis) propaganda hatására a nagyközönség a tudománynak túlzott bölcsességet tulajdonít, miközben a legalapvetőbb természettudományos ismeretekkel sem rendelkezik. A hamis hiedelmek terjesztésében közrejátszik a média, de sok értelmiségi természettudományok iránti közömbössége is. Jellemző tünet a természettudományos/műszaki és a humán kultúra fokozatos elkülönülése. Ez pedig azért hátrányos, mert a humán értelmiségnek a természettudósokénál nagyobb befolyása van a közvélekedésre.
Teljes életmódváltozásra és erkölcsi megújulásra lenne szükség. Minden eszközzel az energiafelhasználás csökkentésére kellene törekedni, ami persze teljesen ellentmond a globális gazdaság elvárásainak.
Társadalmi tudatváltozásra lenne szükség, vagyis módosítanunk kellene a jóléti ideálon, ami valójában felszabadulást jelentene egy olyan életforma alól, mely a jólét fogalma alatt az anyagi javaktól és szolgáltatásoktól való minél nagyobb függést érti."

A megszállás módozatai

Mi magyarok jól ismerjük, de a már egyesült keletnémetek is átélték a megszállás szovjet módját.
Most éppen Németország esetében kell felvetni a kérdést: az államhatalmi függetlenséget mutató külsőségek ellenére a mai Németország minden politikai viselkedésében egy megszállt állam szolgasági állapotát mutatja. A már említett energia-politikán kívül egyéb vonatkozásokban is szolgálatkész kiszolgálója az amerikai politikának.
Lássuk a mérleget: az atlanti szövetségben feltűnő az amerikai behatás Németországra, viszont nincs német behatás Amerikára.
1. A katonai (NATO) szövetségesi viszony alapján amerikai fegyveres erők és hadianyag, légierő állomásozik Németországban, viszont Amerikában egyetlen fegyveres német katona nincs.
2. Amerika ellenséges viszonyt tart Oroszországgal, mert utóbbi elzavarta az IMF-et, a privatizációs hiénákat, és helyretette azokkal összejátszó helyi oligarchákat.
3. Németország amerikai követelésre gazdasági szankciókat vet be Oroszország ellen, ami a németek számára nagy veszteség. Európa országainak és Oroszországnak létszükséglet a békés állapot és a kölcsönös érdekű kapcsolat.
4. Németország katonai és anyagi segítséget ad az amerikai közelkeleti katonai beavatkozásokhoz, amelyek következtében az amerikai ,,terrorizmus elleni" háborúk által felzaklatot népek megindulnak Németország felé. (Mindez vonatkozik, kihatással van egész Európára.)
5. Mindezek készséges elfogadása történik olyan német kormány által, amelyben a keresztényliberalista ,,jobboldali" és a szocialista-liberalista ,,baloldali" pártkoalíció pózol a német nép kormányzása szerepében.
Ez tehát az atlantista liberális politikai szisztéma Németország megszállására.
Németország ma Európa gazdasági vezető hatalma. Az Európai Unióban partnere Franciaország. Készen állnak Európa fölszámolására. Egykor a két ország megbarátkozása Európa feltámadásának reménysége volt. Most ez a két ország igyekszik létrehozni - amíg fel nem ébred Európa népe - az Európai Egyesült Államokat, az USA mindenható képére és hasonlatosságára. És szolgálatára.

Nincs mód változásra

A Németországot 2013 óta kormányzó nagykoalíció mindkét pártja gyengébb eredményt ért el, Schulz szociáldemokrata pártja nagyot veszített, ezért húzódozik újra koalícióba lépni Merkel pártjával, így szeptember óta nincs kormánya Németországnak. Mert nem akarnak új választást, mégis meg fognak egyezni.
A rossz eredmény oka nyilvánvalóan a migránsok befogadása miatt van, veszteségeik az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt erős jelenlétét biztosítja a parlamentben.
Az újra felálló koalíciónak nehezebb helyzete lesz fenntartani korábbi politikáját.
Mivé lenne, ha ezt a mélyben már feszülő kérdést feltennék népszavazásra? Elsöpörné ezt a népellenes, nemzetellenes komprádor kormányt.
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/149 oldal   Bejegyzések száma: 1482 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 213 db bejegyzés
Összes: 23154 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 343
  • e Hét: 7983
  • e Hónap: 133206
  • e Év: 355040
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.