Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 313 
Sárossi Dániel - orgonál
  2020-06-05 09:39:46, péntek
 
  Debreceni Református Kis templom
2020. május 17. Húsvét utáni 5. vasárnap, online istentisztelet (posztlúdium)
Sárosi Dániel - orgona
Felix Mendelssohn-Bartholdy: II. (c-moll) orgonaszonáta, op. 65/2 - Allegro maestoso e vivace
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
A sötétségből a világosságba
  2020-04-16 16:48:00, csütörtök
 
  Majnek Antal munkácsi megyéspüspök húsvéti üzenete
A keresztények tudják, megtapasztalják a krízisben is, hogy a nagypéntek és a nagyszombat is reménnyel teli. Az Isten velünk van a keresztúton is, a halálban is. Akik vele tartanak a keresztúton, azok meg fogják tapasztalni az Ő feltámadását...
Egész liturgikus életünk csúcsa, legszebb ünnepe a Jézus halálára és feltámadására való emlékezés. Húsvét hitünk legnagyobb titka, amit Úrfelmutatás után így vallunk: ,,Halálodat hirdetjük, Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz."
Csak az jut ki a sötét alagútból, aki, látva a pici kis világosságot, elindul feléje. Az, akinek mustármagnyi hite van, az már megmenekül e siralom völgyéből az örök boldogság országába. Az, aki hittel tekint fel a fára felszögezett Jézusra, az megszabadul és meggyógyul a kígyó, e világ fejedelme halálosan mérgező hazugságainak fertőzésétől.
Sartre-nak, a 20. század nagy materialista filozófusának félelmetes, lidérces látomása volt, hogy az emberiség egy végtelen sötétség felé tart, a nihilbe, a semmibe, de nem nyugodott bele ebbe a fájdalmas reménytelenségbe. Addig kereste az igazságot, míg élete végén rátalált az élő Istenre. Megbánta minden bűnét, bocsánatot kért minden olvasójától, akiket megtévesztett, és visszavonta minden ateista állítását.
Mi tudjuk, hogy Isten az Ő Fiában, Jézusban valóban meghalt, sőt alászállt az alvilág sötétségébe - ez a nagyszombat titokzatos üzenete. Jézus teljesen magára vette az ember sorsát, nemcsak a halálig, hanem azután is. Ezért Isten felmagasztalta Őt, feltámasztotta, és Ő az apostoloknak és több száz embernek személyesen bizonyította a halál fölötti győzelmét. Ezek mind tanúskodnak arról, hogy Ő valóban feltámadt.
Nietzsche, a 19. század nagy német filozófusa elhagyta hitét, s azt hirdette, hogy Isten meghalt és nem támadt föl. Azóta uralomra jutottak olyan emberek, akik magukat istenítették, és sokan hittek bennük: például Hitler, Sztálin, Mao Ce-tung. Az első és a második világháború és a lágerek borzalmai mutatták ennek a bálványimádásnak félelmetes következményeit. Ma a milliárdosok akarják uralni a világot, nekik több pénzük lesz, és ugyanakkor látjuk: egyre több ország lesz az ő adósuk, látjuk a szegénység és a nyomor növekedését, szörnyű, egyre súlyosabb járványok terjedését. ,,Hol van az Isten?" - kérdezik ma is sokan. ,,Alszik? Meghalt?" Sokan még a nagyszombat várakozásában élnek, sokan még azt gondolják, hogy Isten valóban nincs, vagy nagyon távol van. Nagyszombat titka: az Isten Fia ,,alászállt a poklokra". Vannak még sokan, akik megálltak itt, ebben a hitben, hogy Ő meghalt. De Ő, a mi Urunk feltámadt és él! Ha egy híve a nagy bajban csalódik is benne, de imádkozik, fel fogja Őt ismerni, mint az apostolok a viharzó tengeren, mint a szomorú tanítványok az emmauszi úton. Nekünk meg kell győződnünk, ha még nem győződtünk meg, a hitünk valóságáról; addig nem tudjuk bizonyítani másoknak, hogy az Isten él, szeret és közel van, s mindenkit meg akar menteni a legnagyobb bajból: a hitetlenség sötétségéből és a reménytelenség keserűségéből.
A keresztények tudják, megtapasztalják a krízisben is, hogy a nagypéntek és a nagyszombat is reménnyel teli. Az Isten velünk van a keresztúton is, a halálban is. Akik vele tartanak a keresztúton, azok meg fogják tapasztalni az Ő feltámadását, sőt már előleget, biztatást kapnak saját feltámadásukból is. Az emmauszi tanítványok esete a legjobb példa erre. Az ő nagy csalódásukra, hogy az ő messiáskirályuk meghalt, Jézus nem a feltámadás tényét mutatta meg nekik, nem mutatkozott be rögtön, hanem a szenvedéséről szóló próféciákat sorolta fel nekik. A végén pedig rájuk pirított: ,,Hát nem ezeket kellett elszenvednie a Krisztusnak, hogy bemehessen dicsőségébe?!" (Lk 24,26) Nem jegyezték meg, elfelejtették, amit Jézus többször elmondott nekik: hogy előbb szenvednie kell, mert magára veszi a világ bűneit, hogy kifizesse a váltságdíjat értünk, hogy mi megszabaduljunk a bűneinktől és az örök haláltól. Aki hiszi ezt és elfogadja Jézus áldozatát, azt a hite üdvözíti. Jézus teljesen szolidárissá vált velünk. Aki tehát végigjárja vele saját keresztútját, az, ha meghalt is, feltámad és élni fog, és addig is hitelesen fog tudni válaszolni a húsvéti köszöntésre: ,,Valóban feltámadt!"

Minden Olvasónak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket kívánok!
Majnek Antal
megyéspüspök


Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.04.16
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvét után kaptam - húsvéti képeslapok
  2020-04-15 12:51:02, szerda
 
  ......



...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Magyarországi keresztény egyházak közös húsvéti üzenete
  2020-04-13 14:07:29, hétfő
 
  A húsvéti fény túlmutat a temetők kapujának ,,Feltámadunk" feliratán. Rámutat az élő Jézus Krisztusra, aki maga a feltámadás és az élet. Mindenki számára nyitva áll az út, a lehetőség.
,,Ámde Krisztus feltámadt" (1Kor 15,20)
Húsvét a keresztény világ örömünnepe. Nem lehet nagyobb öröm annál, mint hogy az élet győzött a halálon. Krisztus feltámadt, és feltámadásával Isten a mi jövőnket is kijelölte.
Kedves Testvérek! Még ha a járvány be is árnyékolja idei húsvétunkat, hisszük, hogy húsvét azért az ünnepek ünnepe, mert Krisztus feltámadásában látjuk Isten teremtette és Isten rendelte sorsunkat. Az az öröm tölt el, hogy Ő feltámadt, és Vele miénk az élet! A halálon győzött az élet!
Tudjuk, hogy ahol fény van, ott árnyék is van, s amíg fény van, addig az árnyék is megvan. Együtt kell élnünk az árnyékkal és a fénnyel is.
Húsvét újra és újra elhangzó hívása: ember, gyere az árnyékból a fényre! A fény éltet. A fény jövőt mutat. A húsvéti fény túlmutat a temetők kapujának ,,Feltámadunk" feliratán. Rámutat az élő Jézus Krisztusra, aki maga a feltámadás és az élet. Mindenki számára nyitva áll az út, a lehetőség. A keresztény világ példát ad, hogyan lehet élni az örök élet örömével. Ez a fényben élő egyház hite: ,,Az Úr feltámadott". Ez a fény élteti a Feltámadottban hívőket.
Ezzel az örömhírrel köszöntjük a magyar keresztény testvéreket: Jézus él! Dicsérjük az Urat!


Húsvét, 2020 Dr. Veres András püspök, elnök
További nevek Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti gyertya - Isten világossága
  2020-04-13 13:58:10, hétfő
 
  ...... ........... ........... ........... ...........



...... ........... ........... ........... ........... ......



...... ........... ........... ........... ........... ......



...... ........... ........... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Békességgel teli áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!
  2020-04-12 20:30:51, vasárnap
 
  Idén először mindenki másként kénytelen ünnepelni, emlékezni Jézus feltámadására, mint ahogy az megszokott volt életünkben. Ebben a vészterhes időben a nagy családi vidámság, rokonlátogatás, és a hagyományos locsolkodás helyett most szűk családi körben töltjük a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét. Most csak virtuálisan tudjuk meglocsolni, köszönteni ismerőseinket, rokonainkat, de azt tegyük ugyanolyan szeretettel, jósággal és hittel, mint korábban. Mert az odafigyelés, a szeretet és tisztelet most még nagyobb erőt ad. Ne feledjék, Isten mindig velünk van!
Húsvét alkalmából kívánok mindenkinek meghitt, szép, ünnepet, abban bízva, hogy Krisztus Urunk feltámadása elhozza hazánk, Magyarország felemelkedését, újjászületését is, és újévi kívánságaink, fogadalmain alapján egy szebb és boldogabb, gazdagabb országot építhetünk saját magunk, családunk és felebarátaink boldogulására!
Minden ismerősömnek barátomnak és honfitársamnak egyaránt kívánok békés, boldog ünnepet!
Isten áldjon és segítsen mindannyiunkat! Vigyázzunk és figyeljünk egymásra!

Mága Zoltán hegedű művész
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Különös húsvét!
  2020-04-08 19:13:57, szerda
 
  ,,ki-ki az adott helyzetben az erkélyről, a lépcsőházból integetve és megköszönve, vagy egyenesen az utcán utánunk szaladt, és mintha nem hitte volna, hogy mindez megvalósulhat, könnyfakasztóan őszinte köszönetet mondott az ünnepi lapért és kiszállításáért."
Több mint kétezer Új Ember indult útnak a teljesebb ünnepért
Főszerkesztői jegyzetet adunk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Mit szeretnék húsvétra kérni - Jézust vagy csokitojást
  2020-04-08 18:04:05, szerda
 
  "Pedig most ez az idő Jézusé!!!

Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
SzKirián: Húsvét
  2020-04-08 17:00:37, szerda
 
  Vizek fodrán, rigószemekben
lobog a hajnalpír,
valami égit sejtve rebben
s dúdol a gólyahír.

Nincs erre szó a végtelenben,
az ember mégis ír,
és megtelik a lélek csendben...
és üres már a sír.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Tóth Sarolta: Húsvéti ünnepi szokások_ feltámadás
  2020-04-08 16:59:28, szerda
 
  Húsvétkor gondolj a Bibliára,
az utolsó vacsorára,
Júdás áruló csókjára,
Pilátusra és Krisztusra,
a Golgotára és a keresztfára,
a harmadnapi feltámadásra, a megváltásra!
Menj el a templomba, passiójátékra!
Ennyit áldozz a vallásra!

Élvezd a húsvéti népszokásokat:
a locsolkodást, a húsvéti nyulat,
a piros vagy hímes tojást,
egyél füstölt sonkát!
Vége a böjtnek, vége a télnek,
a lányok most is szépek.
Tavaszi ünnep a húsvét, húst végy!
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 313 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.