Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 409 
Séta az életért Budapesten
  2018-06-06 08:20:31, szerda
 
  Hogy megszülethessenek
2018. június 5. kedd 12:18
Nyolcadik alkalommal tartották meg június 4-én Budapesten a magzatok élethez való jogáért kiálló, ,,Séta az életért" elnevezésű rendezvényt a városmissziós napok záróeseményeként. Mintegy háromszázan vonultak a Hősök teréről a Tabánba, hogy felhívják a figyelmet az életvédelem fontosságára. ,,Védd az életet!" feliratú táblákkal, zászlókkal gyülekeztek az életvédő szervezetek meghívására az emberek június 4-én a Hősök terén. Nyolc évvel ezelőtt maroknyi csapat indult útnak a városban - Albertné Görgey Zsuzsanna kezdeményezésére - a városligeti '56-os szobortól a Tabánban lévő '56-os szoborhoz. A szervezők azért választották a menet számára június 4-ét, mert források szerint 1956-ban ezen a napon vezették be hazánkban a kérésre végzett abortuszok mai napig élő gyakorlatát A bűnbánati sétára hívó szót immár több százan hallották meg. Az élet értékét, szeretetét és tiszteletét, a magzati élet védelmét hirdető felvonulás idén kapcsolódott a városmissziós napok rendezvényéhez, és a megvalósításában együttműködő szervezetek köre is jelentősen kibővült. A Görgey Zsuzsanna képviselte Magyarok Európában Egyesület mellett a Várva Várt Alapítvány volt a rendezvény főszervezője.
A sétát Székely János szombathelyi megyéspüspök nyitotta meg a Hősök terén.
.........


Mécs Lászlónak az anya és a gyermek bensőséges kapcsolatát megéneklő, A királyfi három bánata című versével adta meg a rendezvény alaphangját. Riasztó statisztikákat idézett: 60 év alatt 6 millió abortuszt végeztek hazánkban, 1981 óta pedig folyamatosan kimutatható a magyar népesség fogyása.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Budakeszi - Himnusz szobra
  2018-05-27 13:46:16, vasárnap
 
  Képek saját fotózás
Budakeszi - Himnusz szobra V. Majzik Mária képző művész alkotása 2006. május 7.
...... .......


Ngygyobb kép Link
...... ..............


A kilenc méter hosszú és négy és fél méter magas kompozíció gerincét hét boltíves süttői kőoszlop adja. Középpontjában Isten bronzképmása látható, körülötte a Himnusz teljes szövege olvasható.
Fölötte huszonegy harang őrzi a hatvanhárom vármegye nevét. Minden harangot - a honfoglalás évét jelölve - 896 gyöngy díszít, amelyeken ünnepnapokon a Himnusz szólal meg, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó."
A harangjáték videó Link

Állíttatta: PSZÜART, a lélek művészete alapítvány
Tervező mérnök: Nagy Attila Gábor
Megvalósult a Magyar nép közadakozásából.

A Himnusz-szobor harangjátékát a RANCZ Első Magyar Toronyóragyár Kft. készítette

- A Himnusz szobor angyala
Képzőművészként életem folyamán sok-sok angyalkát készítettem, de most egy olyan történetről szeretnék beszélni, ahol nem a gondolataimmal, szívemmel, lelkemmel, kezemmel készült angyalkákról van szó. Évekkel ezelőtt, mikor a Himnusz szobrán dolgoztam, egy barátom által eljutottam egy vidéki városba, annak is az egyik templomába, hogy az ottani tiszteletessel beszéljek
Már a templomban észrevettem, hogy új padokban ülünk, és amikor kimentem a templomkertbe, akkor láttam, hogy a fészerben vannak a régi padok. Még gondoltam is, vajon mi lesz ezekkel, kidobják, vagy elégetik őket? És akkor úgy átfutott rajtam az a gondolat, milyen lenne ezekből elhozni egyet a műterembe és ott megőrizni. Akkor nem szóltam semmit, de később beszéltem azzal a barátommal, akinek a révén eljutottam oda és elmondtam neki ezt a gondolatomat. Eltelt egy pár hét, mikor felhívott a barátom és azt mondta, mehetek a padért, vár a tiszteletes úr. Persze azonnal nem tudtam menni, de mikor újra eljutottam ebbe a városba, kimondottan a padért mentem. Tiszteletes úr azt mondta, hogy válasszak abból a pár darabból, ami még megmaradt. Több mint száz éves, már ki kellett cserélni, és akinek a nagymamája vagy hozzátartozója ült mondjuk a 38-as számú padban, emlékként hazavitték, úgyhogy én is választhatok. Hazahoztam két padvéget, betettem a műterembe. Telt az idő, én dolgoztam a Himnusz szobrán. Tudni kell, hogy állandóan foglalkoztatott az a gondolat, hogy valóban a nemzeti imánkat meg kell-e jeleníteni képzőművészeti formában. Ha igen, most van itt az ideje? Nekem kell ezt megtennem? És sokszor a barátaim előtt hangot is adtam e gondolataimnak, de aztán tovább folytattam a munkát. Úgy nyár végén eszembe jutott, hogy le kellene vágni a félig lefűrészelt padot a padvégről. Ezt meg is tettük, megcsodáltam a régi, száz éves kovácsoltvas szegeket, és amikor kihúztuk a fából, a pad felső része ketté nyílt és kihullott belőle a földre egy egész kicsire összehajtogatott papír. Felemeltem, kihajtogattam a régi, elsárgult papírdarabot, amelyre az volt írva, hogy Adventi himnusz. Tudni kell, hogy az eredeti terv szerint ádvent első vasárnapján szerettük volna szentelni a Himnusz szobrát, csak különböző akadályok miatt ez nem valósult meg. Megfordítottam a papírt. A másik oldalán az állt: Himnusz. A megdöbbenéstől csak álltam az udvaron, remegő kezemben a régi kis papírral. Még a szám is kiszáradt.
Ezt a történetet elmeséltem egy kedves barátomnak, aki miután meghallgatta, azt mondta nekem: Képzeld el, ott fenn az angyaloknak milyen sokat kellett dolgozniuk azon, hogy üzenetet küldjenek neked, hogy ne legyenek kétségeid abban, igenis állnia kell a Himnusz szobrának.
Ez az én angyalkám története. - V. Majzik Mária
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Legyen mindenkinek személyes pünkösdje
  2018-05-24 21:35:15, csütörtök
 
  Beszélgetés Bartha Angélával a Városmissziós Napokról
2018. május 24. csütörtök 19:25
Május 25. és június 4. között Budapesti Városmissziós Napokat rendeznek, a Magyar Városmissziós Szövetség szervezésében. Bartha Angéla szociális testvérrel, a tíznapos egyházi esemény koordinátorával Bodnár Dániel beszélgetett.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ma van az Élet Menete 05.13
  2018-05-14 11:33:04, hétfő
 
  A 16. budapesti Menet - Március 15. tér, Élet Menete szobor
2018.05.13 délután 16:00 óra! volt.
Bővebben Link

- Az Élet Menete angolul March of the Living, héberül: Micád HáHájim) egy nemzetközi oktatási program, amelynek keretében a Holokauszt emléknapján (héberül: Jom HaSoá) a világ minden részéről, több mint ötven országból utaznak fiatalok Lengyelországba, hogy együtt vonuljanak Auschwitztól Birkenauig a legnagyobb haláltábor komplexumban, amely a második világháború idején épült és működött. Auschwitz és Birkenau között három kilométer a távolság,. A két tábor között vonuló kék kabátos embertömeg hosszú folyóra hasonlít. A Tóra szerint a folyó az idő szimbóluma: az időé, amely nem moshatja el az emlékeket. Az Élet Menete üzenete az, hogy emlékezni és emlékeztetni azért kell, hogy soha több ne történhessen meg a szörnyűség. Azon a helyen, ahol megpróbálták elpusztítani a zsidóságot, minden évben összegyűlünk, hogy hitet tegyünk a zsidó jövő mellett.
A szervezet 1988-ban kezdte el tevékenységét azzal a céllal, hogy a világ bármely pontján élő zsidó fiatalokat emlékeztesse a Soá borzalmaira, és ezzel párhuzamosan bemutassa: mit jelent a zsidó nép élni akarása, mit jelent Izrael léte. Minden esztendőben két hetes program keretében nyújt feledhetetlen élményt mindazoknak, akik vállalkoznak erre a megrázó időutazásra. A világ különböző országaiból zarándokok ezrei érkeznek Lengyelországba, hogy megismerkedjenek a hajdani zsidó élettel, majd a fasizmus, a nácizmus, a rasszista gyűlölet világával, és az egykori haláltáborok helyszínein emlékezzenek a genocídiumra. A résztvevők ezt követően az izraeli légitársaság különgépein utaznak Izraelbe, ahol folytatják az ismerkedést a zsidóság jelenével és jövőjével. Először alig ötszázan vettek részt a megemlékezéseken, de a létszám gyorsan nőtt: mind többen és többen vágytak arra, hogy személyesen láthassák és átélhessék a zsidó történelem legszomorúbb pillanatait, majd azt a csodát, amelyről addig csak olvashattak vagy túlélőktől hallhattak.
2002 óta - a szervezetben egyedülálló módon - Budapesten is megrendezzük a menetet. Az első évben néhány száz ember csatlakozott a csendes, fáklyás sétához. 2010-ben a budapesti meneten mintegy húszezren, 2014-ben már közel negyvenezren vettek részt - vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Látkép a városról
  2018-04-24 12:05:07, kedd
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Saját fotózás a virág kiállításról
  2018-04-20 16:38:01, péntek
 
  ...... ........... .............. ........... ............... ........... ...................... ........... ............... ........... .........


 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Virág kiállítás és vásár a XI. kerületben
  2018-04-20 16:32:16, péntek
 
  Nagyobb kép Link

........Dísznövény Szakkiállítás és Vásár 2018. Tavaszkert a Budai Arborétumban
Áprilisban újra virágba borul a Budai Arborétum a Villányi úton! A sokéves hagyomány szerint idén április 20-22. között az ország különböző részeiből érkező kertészetek, növény és virágárusok, termelők, a gasztronómia képviselői, ,,zöldítő" vállalkozások széles kínálattal várják a városi kertészeket, a növény, gasztronómia és a természetes design rajongóit. Kiállítások, előadások, arborétumi séta és színes-virágos programok! Várunk mindenkit, aki szeretne egy igazi természetközeli tavaszi hétvégét a városban!
Jegyárak: 1300 Ft a helyszínen

Saját fotózású képek
............... ........... ................. ........... ................. ........... ...........


 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Liget Budapest – Már épül!
  2018-03-27 19:08:50, kedd
 
  2018. 03. 23.
A Liget Budapest Projekt az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkáját ötvözi egy, a millenniumi idők óta nem látott intézményfejlesztési programmal, melynek köszönhetően hamarosan a Városliget a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, vonzó intézményekkel gazdagabb park lesz, ismét méltón egykori fénykorához. A 2013-óta zajló alapos előkészítő munkálatok és kiterjedt társadalmi egyeztetések nyomán lezárult a tervezési szakasz, és megkezdődött a park megújítása, zajlik az intézmények kivitelezése.
Tavaly októberben megkezdődött a Városliget 100 hektáros parkját érintő kert- és tájépítészeti megújítás első üteme. A Liget parkrehabilitációjának első lépéseként a Szépművészeti Múzeum környezete és a Vakok Kertje születik újjá, valamint a környező iskolások igényei alapján új sportpályákat, illetve egy félhektáros kutyás élményparkot is kialakítanak a munkálatok során. A kivitelezés első szakaszában alapvetően újulnak meg a hagyományos parkfunkciók, már részben elkezdődött a közműhálózat cseréje, a közvilágítás bővítése és felújítása, új illemhelyek, kerékpártárolók létesülnek, több hulladékgyűjtőt helyeznek ki és, ami talán a legfontosabb, végre akadálymentesítik a Városligetet.
Hetven év után először megnyílik a látogatók előtt a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, amely a Liget Budapest Projekt keretében nyerte vissza eredeti pompáját. Az épületrész 2500 négyzetméternyi egyedülálló falfestményeinek megújításán 70 restaurátor dolgozott. A rekonstrukciós munkálatok során a Román Csarnok felújítása mellett korszerűsítették a múzeum elavult fűtőrendszerét, klimatizálták a kiállítótermek egy részét, felújították a nyugati épületszárny feletti tetőszerkezetet, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket és korszerű raktárhelyiségeket alakítottak ki az épületben. Egyfajta ízelítőként március 15-étől húsvétig ingyenesen látogatható lesz a Román Csarnok, majd rövid időre ismét bezár, hogy a szakemberek beköltöztessék a műtárgyakat, illetve berendezzék a múzeum kiállítótereit. A teljesen felújított és kibővült, új állandó kiállításoknak otthont adó Szépművészeti Múzeum október 25-én nyílik majd meg a nagyközönség számára.
Az Ötvenhatosok tere évtizedekig parkolónak használt területén megkezdődött a Néprajzi Múzeum építése. A nemzetközi építészeti tervpályázaton győztes magyar Napur Architect építésziroda által tervezett új, íves formájú múzeumépület tetejét zöld közösségi térként, a liget meghosszabbított zöld felületeként használhatják a látogatók, legmagasabb pontjáról pedig megcsodálhatják a liget panorámáját. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a 145 éves Néprajzi Múzeum történetében először kap olyan épületet, melyet a gyűjtemény igényei szerint terveztek meg. A múzeum egy korszerű, minden szempontból világszínvonalú, a szakmai követelmények, valamint gyűjteményi és látogatói igények szerint kialakított 34.000 négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben, ahol 1896-ban - a millenniumi kiállításon - először mutatkozott be a nagyközönségnek.
Tavaly novemberben elkezdődött az Olof Palme Ház műemléki restaurálása, amely ez év végére fejeződik be. A park egyik legrégebbi és legszebb, eredeti Zsolnay kerámiákkal díszített épületét a hagyományokra alapozva, de XXI. századi színvonalon újítják meg, és Millennium Háza néven várja majd a látogatókat. Felújítását követően a több mint 130 éves, különleges értékű műemléképület az újkori Magyarország történetének legvirágzóbb, legsikeresebb időszakát, a főváros és Magyarország századfordulós aranykorát eleveníti majd meg egy különleges, interaktív állandó kiállítással, de helyet kap benne egy, a millenniumi hangulatot megidéző, kulturális rendezvényeknek otthont adó kávéház is, előtte pedig szép rózsakertben lehet megpihenni.
Szintén a Liget Projekt keretében kezdték meg tavaly ősszel a Fővárosi Állat- és Növénykert bővítését a Pannon Parkkal, amely a Kárpát-medence egykori élővilágát fogja megidézni, és amelynek központi eleme a Biodóm lesz. A központi, fedett parkként szolgáló építmény belsejében olyan bemutatótér alakul ki, amely a külső időjárástól független, ezért kedvezőtlen időjárási viszonyok között is kínál önmagában annyi látnivalót, amelynek felfedezésével akár órákat is el lehet majd tölteni.
Hamarosan elkészül Európa egyik legkorszerűbb múzeumi és tudományos háttérintézménye, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a ligettől kicsit távolabb, a Szabolcs utcában. A 37 ezer négyzetméteres komplexum a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria műtárgyainak megőrzéséhez biztosít kiemelkedő szakmai feltételeket és technikai hátteret. A területen helyet kap a szintén új intézményként létrejövő Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet is. Az európai viszonylatban is különleges intézmény együttes körül kialakítanak egy szabadon használható, 13.000 négyzetméteres parkot is.
További képek itt láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Archiv kép - 1991. augusztus 16
  2018-02-07 18:05:51, szerda
 
  II. János Pál pápa és Göncz Árpád a budapesti repülőtéren 1991. augusztus 16-án (MTI Fotó: Soós Lajos)
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
A Világ második legnagyobb zsinagógája
  2018-01-30 10:56:45, kedd
 
  A Világ második legnagyobb zsinagógája : A Dohány utcai Zsinagóga. - Budapest

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 409 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 2306 db bejegyzés
Összes: 34623 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 259
  • e Hét: 8803
  • e Hónap: 78003
  • e Év: 981912
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.