Belépés
relisisi.blog.xfree.hu
"A szeretet,amely veget er,csak a szeretet arnyeka. Az igazi szeretet kezdet es veg nelkuli." /Hazrat Inayat Khan/ Braun Annamaria
1957.10.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
Nincs Cím
  2017-02-21 09:18:10, kedd
 
  A hasra hízástól a kisebbségi érzésig

Számtalan fizikai és lelki probléma vezethető vissza a köldökcsakra nem megfelelő működésére. Ha szembesülsz panaszaid lelki hátterével, könnyebben kezelheted azokat.
A köldökcsakra az ' én ' energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. Ehhez a területhez lassan kell felnőnie. Így az érzelmi kielégülést itt sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér- és a köldökcsakrát. A köldökcsakra szintjén szembesülünk árnyékunkkal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával. A köldökcsakra energiáinak segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal és belső világunkkal is.
Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz viszont világít is, hogy lássunk, ezért a szem és a látás is ehhez a csakrához tartozik. A tűz a belső erőnket is szimbolizálja, amitől a legtöbben félünk. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Aki meg akarja valósítani önmagát és elképzeléseit, annak erősítenie kell a köldökcsakráját. Gyenge harmadik csakrával szinte lehetetlen élni mai társadalmunkban.
E csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél a saját erejétől. Így elnyomott agressziója önmaga ellen irányul, és hosszú távon fekélyt okoz. Ha valamit nem veszünk észre vagy nem akarjuk meglátni, annak gyakran a köldökcsakrához van köze. A köldökcsakra zártságát gyakran a felületes légzés is mutatja. Ebben az esetben a hasi szervek és különösen az emésztőszervek nem kapnak elegendő életenergiát.
Gyakorlat a köldökcsakrához: tűzlégzésA gyakorlat időtartama
Maximum öt perc, de két vagy három perccel kezdd el.

Mit kell biztosítani hozzá?
-Szabad helyet a padlón, ahová kényelmesen lefekhetsz.
-Egy kellemes, tiszta, meleg és kiszellőztetett szobát.
-A külső zajok kikapcsolását.Hogyan végezd?
Feküdj hanyatt, hunyd be a szemed, és lazulj el. Képzeld el, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre süppedsz a talajba, és közben egyre nyugodtabb és lazább leszel. Ha úgy érzed, készen állsz, kezdj el folyamatosan lélegezni a köldökcsakrádba. Engedd, hogy felmelegedjen a központja, és érzékeld, hogy a finomenergia áramlik ki belőle, ami szétoszlik egész testedben. Eközben folytasd a hasi légzést folyamatosan, és tartsd figyelemmel köldökcsakrádat. Ha nem okoz gondot a gyakorlat végzése során, képzeld el, hogy a köldökcsakrából kiáramló energiának sárga fénye van.

A köldökcsakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek:
-Cukorbetegség: A pszichológiai vizsgálatok szerint a cukorbetegek nagyon erősen kontrollálják és elnyomják érzéseik kifejezését. A cukorbetegség és más, a csakrához tartozó betegségek megelőzésére ajánlottak a küzdősportok.
-Emésztési problémák: Agresszióra utalnak. Az emésztés során a külvilágot vesszük magunkba, amiből azt tartjuk meg, ami táplál, a többit pedig kiválasztjuk. A köldökcsakra szintjén ugyanígy mennek végbe a testi-lelki folyamatok.
-Epepanaszok: Elnyomott dühre és agresszióra vezethetők vissza, amit le kell építeni. Itt is ajánlatos küzdősportokat űzni.
-Evési problémák: Itt különösen azokról van szó, amelyek elhízáshoz vezetnek. Azt már mindenki megtapasztalta, hogy az evés vigasztal, az édesség pedig szeretetpótlék. Elsősorban meditációval segíthetünk, és tudatosan figyeljünk étkezésünkre.
-Gyomorégés: Ilyenkor feljön valami; valamit meg kell emészteni. Ez azt jelenti, hogy a lelki problémák nem dolgozódtak fel. E betegség tünetei azt mutatják, hogy valami ,,savanyú" feltör alulról, a tudatalattiból.
-Gyomorfekély: Gyakran nem jutnak kifejezésre az aggodalmak és a félelmek. Ezért nem is emésztődnek meg, ami azt jelenti, hogy nem kerülnek tudatos feldolgozásra, feloldásra. A gyomorfekély másik oka a befogadóképesség túlbecsülése.
-Hízás hasra: A nagy pocak azt szimbolizálja, hogy az illető védeni szeretné köldökcsakráját. A csakra bezáródik, ha egy záróréteggel - zsírpárnával - veszik körbe. A zsírréteget legtöbbször a meg nem emésztett érzések hozzák létre. Az érintett bánatában eszik és iszik túl sokat.
-Májbetegségek: A rosszkedvvel függenek össze. Elsősorban az elnyomott dühre kell gondolni, ez okozza a rosszkedvet. Minden fel nem oldott negatív érzés a májat mérgezi.
-Rekeszizom-problémák: A köldökcsakra tipikus problémájának tekinthetők, és a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.
-Szemproblémák: A szem problémái legtöbbször azzal függnek össze, hogy valamit nem szeretnénk meglátni.
Hogyan harmonizáld köldökcsakrádat?
-Szembesülj saját árnyoldalaiddal.
-Tudatosan dolgozd fel álmaidat.
-Fejezd ki agressziódat játékosan, például küzdősportok által.
-Hordj meleg, sárga tónusú alsóneműt, és használj hasonló színű ágyneműt.
-Meditálj égő gyertyára.
-Szemlélj meditatívan nyílt tüzet.

A köldökcsakra zavaraira visszavezethető lelki betegségek:
-Harag: Ha a harag tudattalanul fejeződik ki, és uralja az érintett személyt, akkor ez egyértelműen a köldökcsakra zavarára utal. Ezzel ellentétes az ún. ,,szent harag", amit az illető tudatosan fejez ki, ez pedig tisztítja a köldökcsakrát.
-Hatalmi visszaélések: A gyenge köldökcsakrára vezethető vissza. Csak a harmonikusan működő köldökcsakra segít abban, hogy a hatalmat szociális felelősséggel összekötve gyakoroljuk.
-Hisztéria: Ebben az esetben a köldökcsakra félrecsúszott energiái nyilvánulnak meg.
-Kisebbségi érzés: Ha gyakran lép fel, akkor meggyengült a köldökcsakránk. A küzdősportok hosszú távon feloldják a kisebbségi érzést. Ha mégsem, akkor mindenképpen ajánlatos pszichoterapeutához fordulni.
-Szégyenlősség: Arra utal, hogy a köldökcsakrában kevés energia van.

Ha testeddel kapcsolatosan aggodalmaid vannak vagy stresszes vagy
akkor ez a szakrális csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csüggedtséget tapasztalhatsz. Másrészt, ha túlzottan el vagy foglalva a testeddel, akkor a szakrális csakra beszennyeződik, és túlméretezetté válik. szeretném kihangsúlyozni: nincs semmi baj azzal, ha valakinek a csakrája nagy. De igenis fontos, hogy mindegyik csakra egyforma méretű és tiszta legyen.
 
 
1 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
Honnan származik a reiki energia
  2017-01-09 15:18:19, hétfő
 
  Honnan származik a reiki energia?

A kvantumfizika szerint minden energiából áll, így a körülöttünk lévő környezet, sőt magunk is egyfajta összesűrített energia halmazt alkotunk. Ez mindenütt jelen van, mely finom kölcsönhatásban van, noha gyakran nem is tudunk róla. Ez mára láthatóvá vált az aurafotózás révén, mely megjeleníti ezt a finom energetikai mezőt.
A távol keleti kultúrák különböző írásjelekkel jelölik ezt a kifejezést, de jelentésük azonos: Kínában ""Chi"', Indiában ""Prána"", Japánban ""Ki"" szó jelöli az energiát.
reiki kanji A reiki energia kifejezést leggyakrabban ""kozmikus - univerzális energia"" néven fordítják, noha rejtett jelentése sokkal többet is elárul. A kínai eredetű japán kanji írásjelek a szó mélyebb tartalmát is hordozzák, ugyanis egyfajta képírásról van szó.
Ez sajnos elveszett az utolsó 1946-os japán írásreformot követően, amikor egyszerűsítették az írásrendszert.
A REI szó három fő részből áll: eső, kehely, és médium. Összeolvasva őket egy nagyon fontos információt közöl számunkra. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy kapcsolódjunk az isteni szférával és onnan energiát csatornázzunk, amit fizikai és lelki eredetű tünetek kezelésére egyaránt csodálatos módon alkalmazhatunk.
A KI szó az áramlás, és a minden irányba szétterjedést jelentését hordozza.
/Tadao Yamaguchi: The light on the origins of Reiki c. könyve alapján/
A REIKI szó teljes jelentése: láthatatlan energia, mely misztikus, nagy erőt hordoz. Az egyes jellemzők jelentés tartama:

1. LÁTHATATLAN:
A Reiki energia bár nem érzékelhető a fizikai érzékszerveinkkel, ugyanakkor megtapasztalható számos rejtett formában. Valaki az áramlás érzetét tapasztalja meg a reiki kezelés alatt, mások melegséget, bizsergést érzékelnek. Nincs két egyforma tapasztalat. Ezek az érzetek a reiki energia és a fizikai test kölcsönhatásaként jelennek meg. Akkor is érzékelhetőek, ha hideg a kéz a külső hőmérséklet miatt, így teljesen kizárható, hogy csupán a kézi fizikai melegét éreznék sokan.
A reiki energia érzékelése számos gyakorlattal fejleszthető, mely segítségével a terapeuta képes különféle érzetek megkülönböztetésére is. Minél erősebben áramlik a reiki energia a tenyérből, és mennél nagyobb a toxin felhalmozódás, úgy növekszik az érzet erőssége is. Számos ilyen energia és érzékelés fejlesztő gyakorlatot tanulhatsz a szeminárium során.

2. MISZTIKUS:
reiki energia mátrix - energyA reiki energia transzcendens minőségéhez két fő dolog kapcsolódik: szimbólumok és a titkos átadás rendszere.
A szimbólumok eredetéről, levezetéséről, tradicionális használatáról részletesen a tanfolyamon hallhatsz többet megcáfolva számos legendát melyek az interneten, könyvekben keringenek.
A reiki behangolás avagy reiju szerepe az energia rendszer megtisztítása és segítségével egész életre konzerválódik a reiki energia csatornázás képessége, mely immár nem bioenergetikai szinten áramlik. A rendszeres gyakorlással, meditációval, az ismételt behangolással egyre jobban fokozható a reiki energia átadás képessége a csatorna tisztasága révén.

3. NAGY EREJŰ:
A reiki kezelés során a Reiki energia hatékonyan feloldja a lerakódott toxinokat és energetikai blokkokat, ezzel támogatva a szervezet öngyógyító és méregtelenítő képességét.
Hatására felgyorsul a gyógyulás folyamata, a test regenerálódik. Épp úgy alkalmazható a reiki energia fizikai mint lelki eredetű problémáknál, hozzájárul az elme lecsendesítéséhez is.
reikienergia2A REIKI ENERGIA JELLEMZŐI MÉG, MELY MEGKÜLÖNBÖZTETI A BIOENERGIÁTÓL:
Az univerzum a forrása annak az energiának, amit használunk. Tiszta csatornán adódik át, így nem kell energetikai védelmet alkalmazni. A kliens sem vesz át semmilyen negatív töltést.
A reiki energia adása szándék nélküli. Nincs szüksége semmilyen mentális erőfeszítésre, sőt az elme épp úgy elcsendesül, mint a meditáció során.
Nincs szükség a reiki energia lekérésére sem. Amikor valakit megérintünk, az spontán elindul a fogadó irányába szükséglete szerint, ugyanígy abbamarad, amikor elvesszük a kezünk.
Nem kell vizualizálni sem.
A reiki energia használata eszköz nélküli, különleges képessége megléte sem szükséges mindennapos alkalmazásához.
Míg a bioenergia átadása korlátozott mennyiségű, addig reikivel bármennyi embert megkezelhetünk egymás után, sőt mi is töltődünk az energia csatornázása során.
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
A reiki egy spirituális gyakorlat
  2016-12-16 09:15:18, péntek
 
  Reiki
A reiki (ejtsd: rejki) egy spirituális gyakorlat, melyet Mikao Usui japán szerzetes fejlesztett ki 1922-ben. A Kurama-hegyen történő három heti bőjt és meditáció után, a reiki hagyomány szerint, Usui egyfajta ,,kimeríthetetlen forrású energia segítségével történő gyógyítás" képességében részesült.A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az Egyesült Államokban a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik. Ekkor a technika gyakorlója - meggyőződése szerint - ,,gyógyító energiát" közvetít a tenyéren keresztül a kezelésben részesülő számára.
A reikivel kezelők a gyógyulást a kí létezésével és jótékony hatásával hozzák kapcsolatba, mindazonáltal sem a kí, sem bármilyen, a kít irányító mechanizmus létezése nem bizonyított. Klinikai vizsgálatok sem támasztják alá a reiki hatékonyságát vagy felhasználásának javallható voltát egy betegséggel kapcsolatban sem.

A név eredete
A japán reiki "titokzatos légkör; spirituális erő" a kínai lingqi-ből vett kölcsönszó. A japán összetett szó egyesíti a rei mint "szellem, lélek, természetfölötti, csodás, isteni, éteri lény", és ki mint "spirituális energia, vitális energia, életerő, az élet energiája" szavakat.
A magyar reiki a japán kölcsönszó átírása. A reiki szófaja lehet főnév (mely egyaránt vonatkozhat a vélt energiára és az azt felhasználó kezelési módszerre), melléknév vagy ige. Néhány nyugati szerző a reiki-t pontatlanul "univerzális energia"-ként fordítja. Ez a kovácsolt kifejezés elkerüli a japán reiki szó "titokzatos; kísérteties" negatív konnotációit, de részben tévesen fordít: a ki életenergiát jelent, de a rei-nek nincs "univerzális" jelentése.
Származás
Mikao Usui fedezte fel a Reikit 1922-ben a Kurama-hegyi elvonulás alkalmával, mely meditálást, böjtölést és imádkozást foglalt magában. Usui azt állította, hogy egy misztikus kinyilatkoztatás által megszerezte azt a tudást és spirituális erőt, melyet másokon is alkalmazhat és mely által másokat is behangolhat arra, amit ma Reikinek nevezünk. 1922 áprilisában Usui Tokyoba költözött és megalapította a Usui Reiki Ryoho Gakkai-t, az Usui Reiki Gyógyító Társaságot.
Usui csodálta Meiji császár irodalmi alkotásait és a Reiki-rendszer kidolgozása közben a császár néhány munkáját egy sor erkölcsi alapelvbe foglalta össze, melyek később "Reiki Alapelvek"-ként váltak ismertté (japánul "Gokai").

A test és lélek fejlődéséért, Usui Reiki Ryoho - Mikao Usui, az alapító.

Usui több mint 2000 embert tanított meg a Reikivel való gyógyításra. Tanítványai közül tizenhaton folytatták a képzést Shinpiden szintig, ami a nyugati harmadik fokozatnak vagy mesteri szintnek felel meg. Usui 1926-ban hunyt el.
Kezdeti fejlődés
Usui halála után egyik tanítványa, Chujiro Hayashi kilépett az Usui Reiki Ryoho Gakkai-ból és megalakította saját egyesületét. Hayashi nagyobb hangsúlyt fektetett a fizikai test gyógyítására, egyszerűsítette a Reiki-tanításokat és rendszerbe foglalta a technikákat. Hayashi avatta be és képezte Hawayo Takata-t, aki az Amerikai Egyesült Államokba visszautazva országszerte gyakorolta a Reikit és beavatásokat végzett az első két szintre.

Takata fontosnak tartotta, hogy a Reiki-kezelést és -oktatást pénz ellenében végezze. 1976-ban kezdte a Shinpiden szintre való bevatásokat és bevezette az e szintnek megfelelő Reiki mester fogalmát. A mesteri képzés díját 10000 dollárban állapította meg.
Takata 1979-ben bekövetkezett haláláig 22 Reiki mestert képzett ki. A Japánon kivül történő Reiki-oktatás legnagyobb része az ő munkájának köszönhető.


 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
A kömény csodálatos gyógyító hatásai
  2016-12-10 11:26:56, szombat
 
 A kömény nagyszerű ízesítő szer a főzésben, emellett rengeteg betegséget kezelhetsz vele. Mindenkinek van otthon, de ha tudod, mekkora gyógyereje van, minden nap használod majd!

A kömény csodálatos gyógyító hatásai:

1. Turbózza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.
2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.
3. Féreghajtó - 400 ml vizet forralj fel, és 15 gr köménymagot tegyél hozzá. Addig forrad, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyál 20-40 ml-et.
4. Hányingerre - keverj el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyaszd.
5. Megfázás, köhögés ellen - forralj fel egy kevés köménymagot, majd szűrjed le, és idd meg a keletkezett főzetet.
6. Álmatlanság ellen - törj össze egy banánt, majd adj hozzá egy fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyaszd, alszol majd, mint a bunda.
7. Gyomorfájás ellen - 3 gramm köményport keverj össze langyos vízzel, majd igyad meg
8. Vérszegénység ellen - fogyassz minél több köményt, bármilyen formában, hiszen nagyon magas a vastartama.
9. Méregtelenít - hatóanyagainak köszönhetően az egész testet, és főleg a toxinokat elraktározó májat is méregteleníti.
10. Cukorbetegség ellen - egy pohár vízben oldj fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal idd meg, hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
Kaukázusi kefir
  2016-11-14 19:10:02, hétfő
 
  A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatából alakult ki. Ezek a szemcsék puha, fehér biomassza-képződmények, amelyek proteinekből, lipidekből (zsír) és oldódó poliszacharidokból állnak. A kefir kultúrában (kefirgomba) a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefir (Candida pseudotropicalis) nevű élesztő és még más cukorbontó élesztőfaj is, amelyek 18-22 °C körüli hőmérsékleten szaporodnak.
A kefir krémes állagú, íze enyhén savanyú. 35-40 féle aromát tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kefir egyedi, kellemes aromájának kialakításához. A tejsav mellett szén-dioxid és kis mennyiségű alkohol is képződik benne, ettől lesz a jó kefir picit pezsgő. Az élőflórás kefir elősegíti az emésztést. A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej.


A krémes, sűrű állagú ital kissé keserű és savanyú ízű, mint a tejföl köpülésekor kiváló író, és enyhén pezseg a benne lévő szén-dioxid miatt. A kefir készítése során ugyanis kis mennyiségű alkohol is felszabadul. A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is, amely cukros, vizes oldatból készül.
A kefirről úgy tartják, sok tápanyagot tartalmaz, és serkenti a bélrendszer működését. Ez igaz is, de hatása ennél jóval szélesebb körű és változatosabb:
-fehérjéket, A-, B- és D-vitamint és folsavat (B9-vitamin) tartalmaz, valamint szállít kalciumot, magnéziumot, vasat és jódot is. Ezek fontosak a csontjainknak, fogainknak, izmainknak, idegeinknek és a pajzsmirigyünknek.
-probiotikumokat tartalmaz. Ellentétben más tejtermékekkel (mint például a joghurt), a hagyományos kefirben a tejsavbaktériumok mellett élesztő és ecetsav-baktériumok is találhatók. Ezeknek különösen jótékony hatásuk van a vastagbél bélflórájára, kiiktatják a kórokozókat és erősítik az immunrendszert.
-a kefir fehérjékben, telítettségérzést okozó anyagokban gazdag, zsírtartalma viszont alacsony, és kevés kalóriát tartalmaz. Ezért gyakran része a diétának, pépesített zöldségekkel és gyümölcsökkel összeturmixolva. Valóban segít a fogyásban, jó hatással van az anyagcserére.
-a kefir a szép bőr egyik kulcsa, ugyanis a bélflórára kifejtett jótékony hatása megakadályozza a pattanások kialakulását.
Ezért kozmetikákban arctisztításhoz is használják, hidratáló maszkként.
-tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
-megakadályozza a rákos sejtek növekedését
-az összes allergiás megbetegedést
-az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb
-normalizálja a bél mikroflórájának a működését
Gyógyítja:
-a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
-a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
-az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
-a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
-Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését.
Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőtehetséget.
Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.
A kefir gyógyítólag hat még a következő betegségekre:
-az emésztőszervek hurutja
-gyomorégés
-ütőér csomósodás
-epe panaszok

A hagyományos kefir ugyan tartalmaz alkoholt, de csaknem laktózmentes, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A kefirt ugyanakkor nemcsak közvetlen fogyasztásra használják, hanem sütéshez és főzéshez is. Azonban figyeljünk arra, hogy túl nagy mennyiségben már egészségtelen, a túl sok tejsavbaktérium ugyanis veszélyezteti a bélflóra egyensúlyát.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy napi fél és egy liter közötti elfogyasztott kefir mennyiség még jótékony hatással van a szervezetre, és támogatja az immunrendszert.
A hagyományos kefir alkoholtartalma a fermentációs folyamat miatt 0,3 és két százalék között mozog, ez azonban a kritikus mennyiség alatt van. Ezért a terhesség alatt is ajánlott napi egy dobozzal meginni, amit leginkább a magas folsavtartalom indokol. A vitamin ugyanis serkenti a sejtek fejlődését.

Kefir készítése otthon
Először is a vásárolt tejet (ha csak tehetjük, vegyünk házi tejet, hogy szarvasmarha-, juh- vagy kecske-, az mindegy) higiéniai okok miatt forraljuk fel, hogy a készített kefir semmilyen szennyezett baktériumot ne tartalmazzon. Utána a szintén boltban beszerzett kefirgombával együtt két napig kell erjeszteni légmentes, szobahőmérsékletű és sötét környezetben.

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy -két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szobahőmérsékletű tejel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.

A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag szűrőn keresztül, melynek lyukazata nem nagyobb 2-3 mm-nél. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.

Ha a gombát nem tisztíjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.

1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.

Megjegyzés (súlyos betegség esetén, de anélkül is ajánlott): a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.
A szervezet reagálása az aludttejre:
-az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különöse erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért NEM JAVASOLT AZ ALUDTTEJET REGGEL, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.

Egyes betegeknél, akiknek MÁJ vagy VESEproblémákik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.

Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az izületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alakalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
Ne felejtsük, hogy a GOMBÁT GONDOZNI KELL ! Ugyanúgy kell bánni vele, mint egy kis élőlénnyel. Óvjuk a gombát! A felesleges gombákat adjuk tovább az utasításokkal együtt!
A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik. Akkor meg lehet osztani, és egy részét tovább lehet adni. Adjon belőle barátainak és ismerőseinek! Soha ne semmisítse meg a gombákat, ahhoz túl drágák! A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer . Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.

A kefir kedvezően befolyásolja a következő betegségek gyógyulását:

-Vérszegénység: Egy liter naponta. Felnőtteknél normális vérkép keletkezik.
-Kiütés, ekcéma: Fél liter naponta. A kiütéses helyet naponta néhányszor kefirrel be kell dörzsölni, és meg kell szárítani. Éjszakára is hagyjuk rajta. 14 nap után a súlyos ekcémák gyógyulni kezdenek.
-Vérnyomás: Fél liter naponta. Rendben tartja a vérnyomást, és normalizálja a testsúlyt.
-Magas vérnyomás: Egy liter naponta, két hónap után a vérnyomás normális lesz.
-Hólyaghurut: Egy liter naponta a szükséges ideig.
-Székrekedés: Egy liter 12 órás kefir naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.
-Hasmenés: Egy liter 36 órás kefirt naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.

/ forrás:wikipedia, hazipatika, kefirgomba, kaukázusikefir /

Hoztam egy videot is:

Link
 
 
1 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
Erőteljes gyógyító meditációs ima
  2016-11-11 12:50:07, péntek
 
  Erőteljes gyógyító meditációs ima minden betegnek!

Már a tudomány is bizonyította, hogy a meditáció gyógyítja az emberi testet, megfigyelések alapján azok az emberek, akik gyakran meditálnak sokkal egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és sikeresebbek.

Én, [mondd ki a neved] szeretet és fény lény vagyok!

Minden egyes lélegzetvétellel egyre több, és egyre több fényt gyűjtök életembe, amely eltávolít minden eddig összegyűjtött negatív vibrációt a testemből, elmémből és az egész lényemből... meggyógyít... meggyógyít és megvéd.
A testem egyre tisztább és ragyogóbb, egyre fényesebb, egyre kiegyensúlyozottabb és pozitív energiával telített. Tiszta csatorna vagyok, amelyen keresztül az Univerzum gyógyító fénye és energiái szabadon áramolhatnak.
A testem rezgése egyre növekedik és növekedik és egyensúlyra talál, tökéletes egyensúlyra Önmagammal és környezetemmel, és összhang lesz a gondolataimban, érzéseimben és minden megtapasztalásomban. Az elmém tiszta és szabad, a lelkem tökéletes és fényes.
Most pedig, az összes elmémben keringő maradék negatív gondolatot elégeti a rajtam átáramló fény, és helyében éltető, egészséges és békés gondolatok születnek.
[Közben képzeld el, hogy felülről egy aranyszínű fényzuhatag ömlik rád, amely átmossa a tested a fejedtől egész a talpadig...].
Ez a fény kristálytisztává és ragyogóvá tesz. Minden egyes szervemhez, minden egyes sejtemhez, minden egyes létező részemhez elhozza a gyógyító energiát. Ez a gyógyító energia ereje és ragyogása által kiüríti belőlem mindazt a szennyet, ami a testemben, lelkemben, gondolataimban felgyűlt és visszaadja a földnek, hogy az újra hasznosulva ismét fénnyé váljon.
Az Univerzum gyógyító fénye és energiája most bennem is aktiválódott!
Kérem a Szellemi Vezetőmet, az Őrangyalomat, a gyógyító Isteni lényeket, hogy segítsenek minden cselekedetemben, segítsenek távol tartani tőlem mindent, ami negatív és gonosz, ami megbetegít és rombolja a testemet, lelkemet, elveszi az energiámat. Kérem őket, hogy segítsenek mindig a legjobb döntést meghozni, hogy életemet békében, szeretetben és bőségben éljem minden téren.
Mond hangosan és hittel:
- Jóságos, szeretetteljes és fényben ragyogó, egészséges lény vagyok
- Kiegyensúlyozottnak, boldognak és beteljesedettnek érzem magam.
- Napról napra egyre erősebbnek, egészségesebbnek és gyógyultabbnak érzem magam.
- Meggyógyultam! Egészséges vagyok.
- Jól érzem magam és tökéletesen egészséges vagyok.
- Biztonságban vagyok.
- A mai naptól minden napomat egészségben, boldogan és szeretetben élem.
- Egészséges vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
A fügéről
  2016-11-07 08:34:04, hétfő
 
 FÜGE
Ficus carica

A fügéről már az i.e. 2700-es egyiptomi írások is megemlékeznek.

A fáradhatatlan régészeknek Európában először a földtörténeti negyedkor ,,mutatott fügét".
Ez az ősfüge viszont alig hasonlított mai rokonához, csak a hosszú évezredek alakították ki a napjainkban ismert típusokat.

A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjére telepítették őket a kivágott szőlők helyére.

A Buda-vidéki domboldalakon, Budafok, Nagytétény, Érd, Diósd és Törökbálint környékén termesztésének hagyományai vannak.

Kisebb ültetvényeket a balatoni szőlőhegyek lejtőin is felfedezhetünk. Szépen díszlő példányai egzotikus levegőt árasztanak.

Termése kezdetben gyógyszerként szerepelt.

Gyógyító hatásáról Urukagina sumer király már 2900 évvel időszámításunk kezdete előtt beszámolt.

A füge egyike a legősibb kultúrnövényeknek.

A babilóniai himnuszban is nyomára akadhatunk, ahol már jeles gyümölcsként szerepelt az ,,édes szőlő", vagyis a füge (2000 évvel időszámításunk előtt).

Az egyiptomiak a 12. dinasztia idejétől kezdődően magas szintre fejlesztették a fügekultúrát.
A fügeültetvények nagy területeket foglalhattak el, mert a papiruszok szerint a korabeli kertész a fügeszüret idejében segítségre szorult.
A középső birodalom egyik művészi alkotása a leleményes kertész fügeszedő majmait ábrázolja. A szelídített majom rabszolgák nagy nagy buzgalommal kapkodták a fáraók csemegéjét.

Egyiptom ősi szent fája volt a füge.
A hiedelem szerint Ré napisten reggel két fügefa között kelt fel és indult földi útjára, hogy fénnyel ragyogja be az emberiség életútját.

A legenda szerint 2500 évvel ezelőtt, egy teliholdas éjszakán Buddha egy fügefa alatt világosodott meg.

A Bibliában is találkozunk vele, mint a boldogságnak, békének, egészségnek és az örök életnek a szimbólumával.

Az Újszövetségnek az egyik legismertebb története, amikor a nagyhét alkalmával a Jeruzsálembe igyekvő Jézus a város határában megátkozta a terméketlen fügefát, mely nem termett gyümölcsöt és nem tudta táplálni a Mestert és tanítványait, mivel nem ismerte fel a gyümölcsérés elrendelt idejét.

Hippokratész hálával emlékezik meg a zöld füge áldásos hatásáról.
Hasonló jó tapasztalatai voltak a nagytiszteletű Cornelius Celsusnak is. Míg gyomrukat zöld, keléseiket aszalt fügével ápolgatták.

Az ókori Rómában szalvétaként használták a fügefa levelét és ezzel törölték meg a rabszolgák a gazdáik száját étkezés közben.

Fügebarát szellem alkotta a Romulust és Remust szoptató farkasnak árnyat adó fügefa históriáját is. A legenda szerint a városalapítók egy fügefa tövében szürcsölték a tápláló farkastejet.

Megterem köves, agyagos és homokos talajon is. A termés mennyisége függ a bokor korától és a tél milyenségétől is. Minél idősebb, annál ellenállóbb.
A mi éghajlatunkon célszerűbb bokor formájában nevelni.

Jól bírja a szárazságot, a termése augusztus elején kezd barnulni. Csak a teljesen érett termés kellemesen édes, az éretlen viszont ízetlen.
Az éretlen gyümölcs nedvének nincs gyógyító hatása, tejnedve bőrirritációt okozhat.
Általában évente kétszer hoz termést, az értékes gyümölcsöt azonban nyár végén adja.

A füge egyszer már termést hozott vesszői többé már nem teremnek, így a már termést hozott vesszőket vissza kell vágnunk.
A metszést rügy fakadáskor, április végén ajánlatos elvégezni, amikor már jól látható, hogy mely ágakon helyezkedik el a kis termés.
Csak teljesen éretten szedjük, mert ez a gyümölcs nem utóérő.

Szaporítása magról nem igen érhető el, inkább a tősarjak szétültetésével, dugványozással érhető el.

Kártevőkre nem érzékeny.

Az érett füge az egyik legjobb rost- és kalciumforrás.

A füge a legelső termesztett növények közé tartozik.

Leginkább szárított formában kapható, mivel igen gyorsan romlik. Leszedés után, hűtőben tartva három napig áll el, de csomagoljuk be, mivel nagyon könnyen átveszi más élelmiszerek szagát.
A teljesen érett termést letakarva, a tűző napon szárítva lehet tartósítani

- A fügét enyhe hashajtónak, reuma elleni szernek tartják
- Ízmódosítóként igen sok teakeverék része
- Csökkenti a vérzékenysége
- leve enyhíti a gyulladással járó tüneteket
- Jó hatással van a légzőszervekre
- Idegerősítő
- Serkenti a sejtek anyagcseréjét
- Összetevői közvetlenül az agyra fejtik ki jótékony hatásukat
- Segít visszaállítani a kibillent kedélyállapotot
- Pépje felkenve gyógyítja a keléseket, enyhíti a fültőmirigy gyulladását
- Leveléből készült teáját használták gargarizáló szerkén torok- és mandulagyulladás esetén
- A füge fogyasztása ajánlott szoptatós mamáknak és meghűlés ellen
- Mivel káliumban igen gazdag, ezért a gyümölcs ajánlott szív és érrendszeri betegségek esetén is.
- Magas vérnyomásban szenvedők, naponta fogyasszanak három fügelevélből készített teát
- Napi három szem füge fogyasztása - vérképző tulajdonságánál fogva - ajánlott vérszegénység ellen
- A szárított füge lázcsillapító és izzasztó hatású meghűlések esetén
- Krónikus székrekedés esetén keverjünk össze 2-3 áztatott aszalt fügét egy kis mézzel és egy hónapig fogyasszuk el reggelenként. Megszünteti a makacs székrekedést.
- Aranyér esetén a leveléből készítsünk teát és alkalmazzunk ülőfürdőt.

A teljesen érett termést letakarva, a tűző napon szárítva lehet tartósítani.

A fügéből készített lekvárhoz nem kell cukor, mivel annyira édes.

A friss füge cukortartalma a szervezet által könnyen felhasználható mivel glukóz és fruktóz formájában van jelen.
Ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Nem csak a gyümölcs, de a leveléből készült tea is jó hatású cukorbetegség esetén.

Egyedül Hildegard von Bingen volt az, aki csak betegeknek ajánlotta a füge fogyasztását, mivel ő az egészségesek számára a ,,rettegés szimbólumának" tartotta, szerinte ha az egészséges ember gyakran eszi a füge gyümölcsét az élvhajhász és csapodár lesz.
Valószínűleg azért tartotta annak az apátnő, mivel az Énekek Énekében mint a termékenység és az érzékiség szimbóluma szerepel.

,,A betegek viszont fogyaszthatják, mert megerősíti őket, de csak gyógyulásukig".

A sok-sok évszázad tapasztalata azonban megcáfolta bármilyen ártó hatását az egészséges emberre nézve, sőt...
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
B12 vitaminhiány jelei és kezelése
  2016-11-07 08:25:23, hétfő
 
  B12 vitaminhiány jelei és kezelése

A B12 vitamin (más néven a kobalamin) egy vízben oldódó vitamin. Annak a nyolc vitaminnak az egyike, amely megtalálható a B-komplex vitaminban.

Mik a B12 hiány legfontosabb tünetei?
Mi okozza a B12 vitaminhiány kialakulását?

A B12 vitaminhiány akkor alakul ki, ha az adott ember nem megfelelően táplálkozik, és túl kevés B12 vitamint juttat a szervezetébe. A vegán és vegetariánus étrenden lévőknél gyakran alakul ki ilyen probléma, mivel a B12 vitamin főleg az állati eredetű táplálékokban található meg.

A B12 vitaminhiány másik fő oka a vészes vérszegénység.

Ez egy olyan autoimmun betegség, amely azért alakul ki, mert csökken az intrinsic faktort termelő gyomorsejtek száma. Az intrinsic faktor egy olyan fehérje, amely segíti a belekben a B12 vitamin felszívódását. Mivel az ilyen esetekben azonban kevesebb termelődik a szervezetben, ezért B12 vitaminhány alakul ki.

Kiknél a legnagyobb a B12 vitaminhiány kialakulásának kockázata?
-Az 50 évnél idősebb embereknél
-A vegán vagy vegetariánus étrenden lévőknél
-Az olyan újszülötteknél, akiket vegán anyag szült és csakis szoptatással táplálnak
-Az olyanoknál, akiknél olyan betegséget diagnosztizáltak, amely az emésztésre van hatással, például, mint amilyen a krónikus gyomorhurut és a Crohn betegség
-Azoknál az embereknél, akik gyomor- és bélrendszeri műtéten estek át
-Azoknál, akik alultápláltak
-Azoknál, akik krónikus alkoholisták.
-Alább megtudhatja, melyek a B12 vitaminhiány leggyakoribb tünetei.

1. Kimerültség és alacsony energiaszint
-Ez a vitamin létfontosságú szerepet játszik az energia-anyagcserében, így a hiánya közvetlen hatással van az ember energiaszintjére és kitartására.
-A B12 vitamin segíti a szervezetet abban, hogy az képes legyen új DNS láncot előállítani az új sejtek számára, amelyek aztán energiával látják el a szervezetet. Ezen kívül az egészséges vörös vérsejtek (amelyek a szervezetben az oxigénszállításért felelősek) előállításához is szükség van erre a vitaminra. A megfelelő oxigénellátás nélkül ugyanis az ember fáradtnak és levertnek érzi magát.
-A B12 vitamin azért is fontos, mert az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani, amelyet aztán a szervezet az anyagcsere folyamatok során hasznosít. A lassú anyagcsere megakadályozza, hogy jó legyen a közérzetünk, és hogy a legjobb képességeinkhez mérten tudjunk teljesíteni.

2. Zsibbadás és bizsergő érzés
-A B12 vitamin nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy az idegrendszer egészséges maradjon. Ezért aztán az olyan neurológiai tünetek, mint a kezekben és a lábakban érzett zsibbadás és a bizsergő érzetek a B12 vitaminhiányra utalhat.
-A B12 vitamin részt vesz az idegek felépítésében, továbbá fontos szerepet játszik abban, hogy az oxigén eljusson a különböző testrészekbe. A szegényes oxigénellátás az egyik fő oka annak, ha valaki zsibbadást és bizsergő érzeteket érez.
-Továbbá a B12 vitamin hiánya egyensúlyproblémákat is okozhat.
-1991-ben, a Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány kiemeli, milyen hatással lehet a kobalaminhiány az idegrendszerre. A vitaminhiány miatt az adott személynél többek között csökkenhet a bőrérzet, izomgyengeség alakulhat ki, a reflexek gyengülnek vagy hiperaktívvá válnak, nő a görcsre való hajlam, valamint a vizelet- és széklet inkontinencia.

3. Alacsony vérnyomás
-A B12 vitamin és folsav-hiány vérszegénységet okozhat, ami miatt alacsony vérnyomás alakulhat ki.
-A B12 vitamin segít a szervezetnek a vörös vérsejtek termelésében, így megfelelő mennyiségű oxigén juthat minden szervbe és testrészbe, beleértve a szívet is.
-A 2012-ben, a Texas-i Szív Intézet által kiadott folyóiratban megjelent tanulmány szerint a B12 vitaminhiány jól ismert a neurológusok között, de a kardiológusoknak gyakran elkerüli a figyelmét, ha az alacsony vérnyomás kezelésével foglalkoznak.
-Ezért aztán ha alacsony a vérnyomása, nem rossz ötlet, ha csináltat egy B12 tesztet. Az alacsony vérnyomás még mérsékelt formája is légszomjat, szédülést, gyengeséget, ájulást és az ájulás miatti sérülést okozhat.

4. Bőrelváltozások
-Ha a szervezetben alacsony a B12 vitamin mennyisége, akkor akár bőr- és hajelváltozások is kialakulhatnak.
-A Canadian Family Physicians című folyóiratban, 2008-ban egy tanulmány jelent meg, amely szerint a B12 vitaminhány összefüggésbe hozható a bőrelváltozásokkal.
-A megmagyarázhatatlan és megoldhatatlannak tűnő bőrelváltozások akár a B12 vitaminhiányra is utalhatnak, ezért ilyen esetekben mindenképp érdemes felkeresni egy orvost - méghozzá minél hamarabb.
-A bőrelváltozásokon kívül a B12 vitaminhiánytól hiperpigmentáció alakulhat ki a bőrben, amitől a bőrszín egyenetlen lesz, valamint sötét foltok jelennek meg a bőrön.

5. Depresszió
-Ez a fajta B vitamin azért is nagyon fontos, mert segít a mentális egészség megőrzésében. Mivel részt vesz a vörös vérsejtek felépítésében, így hozzájárul ahhoz, hogy az idegrendszer egészséges maradjon.
-Ezen kívül pedig csökkenti a homocisztein szintet is, ami a fehérje anyagcsere egyik mellékterméke. Ha a szervezetben magas a homocisztein szint, akkor nagyobb a depresszió kialakulásának kockázata is.
-A 2009-ben, a Journal of Clinical Psychiatry című folyóiratban megjelent tanulmány szerint ilyen esetekben felmerülhet a B12 vitaminhiány, különösen azoknál az idős embereknél, akik depresszióban szenvednek.
-Egy 2013-ban, az Open Neurology Journal című folyóiratban megjelent tanulmány már rávilágított, miért olyan fontos a B12 vitaminnal történő kezelés a depresszív zavar (depresszió) esetében.
-A tanulmány szerint azok a depressziós emberek, akiket B12 vitaminnal, mint antidepresszánssal kezeltek, jelentős javulást tapasztaltak a tüneteiket illetően.

6. Kognitív hanyatlás
-Az alacsony B12 vitaminszint lehet az oka a rossz memóriának és a kognitív hanyatlásnak is.
-A B12 vitamin ugyanis elősegíti, hogy az agysejtek új kapcsolatokat tudjanak létrehozni - ezzel a folyamattal alakul ki ugyanis a memóriánk.
-Továbbá a B12 vitamin a mielin egyik fő alkotóeleme, ami (többek között) az agysejteket fedő védőburok. Ezért lehetséges az, hogy a B12 vitaminhiány akár súlyos idegkárosodást is okozhat, illetve károsíthatja az agyi funkciókat.
-2005-ben egy tanulmány jelent meg a Journal of Geriatric Psychiatry and Neurology című folyóiratban, amely szerint a kobalamin hiány miatt visszafordítható demencia alakulhat ki az idősebb betegeknél.

Ez a fajta demencia különbözik az Alzheimer-kórtól, így aztán csak alapos neuropszichológiai értékeléssel állapítható meg a jelenléte.

Egy másik, 2011-ben, a Neurology című folyóiratban publikált tanulmány szerint pedig az alacsony B12 vitaminszinttel diagnosztizált embereknél sokkal valószínűbb, hogy kisebb az agytérfogat, valamint probléma alakulhat ki a gondolkodási képességekkel kapcsolatban is.

7. Pajzsmirigy alulműködés
-A B12 vitaminhiány összefüggésbe hozható a pajzsmirigy alulműködéssel.
-A pajzsmirigynek ugyanis számos különböző tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy képes legyen olyan hormonokat termelni, amelyek segítenek a szervezet funkcióinak szabályozásában. A B12 ezek közé a vitaminok közé tartozik.
-2008-ban, a Journal of the Pakistan Medical Assocciastion című folyóiratban jelent meg az a tanulmány, amely szerint a B12 vitaminhiány a pajzsmirigy elsődleges alulműködésének egyik gyakori oka. Ha a beteg azonban B12-t tartalmazó étrend-kiegészítőt kezd szedni, a tünetei javulhatnak.

A tanulmány kiemelte, hogy minden pajzsmirigy problémával küzdő betegnél meg kéne mérni a B12 vitamin szintjét, a pajzsmirigy antitestjeinek állapotától függetlenül.

8. Meddőség
A B12 vitaminhiány befolyásolhatja a női és a férfi termékenységet is.

A 2001-ben, a Journal of Reproductive Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a B12 vitaminhiány kapcsolatban áll a meddőséggel és az ismétlődő vetélésekkel.

A tanulmányban az olvasható, hogy a megemelkedett homocisztein szint miatt a vér túl gyorsan alvad meg, így a B12 vitaminhiány kezdeti szakaszában a vetélés sem kizárt.
Hogyan szüntethető meg a B12 vitaminhiány?
Ha úgy gondolja, hogy a B12 vitaminhiányra utaló tünetei vannak, kérjen a háziorvosától beutalót vérvételre.

A vitaminhiány úgy szüntethető meg, ha:

-B12-ben gazdag táplálékokat fogyaszt, például halat, kagyló- és rákféléket, húst (különösen májat), tojást, tejet és tejtermékeket.
-Azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, kipróbálhatják az olyan táplálékokat, amelyek B12 vitaminnal dúsítottak: például a reggelire fogyasztható müzlik, szójás termékek, energiaszeletek és a étkezési élesztő. A B12 vitaminhiány kockázata sokkal nagyobb, ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követ, ezért érdemes rendszeresen csináltatni egy B12 tesztet.
-Akik cukorbetegek vagy refluxproblémájuk van, és arra gyógyszert szednek, azoknak mindenképp meg kell csináltatniuk a B12 tesztet, mivel néhány gyógyszerfajta megzavarhatja a szervezet egészséges B12 szintjét.
-A B12 vitamin étrend-kiegészítőként ma már gyógyszer vagy injekció formában is elérhető. Jó azonban, ha minden esetben előtte konzultál az orvosával, mivel az étrend-kiegészítők befolyásolhatják bizonyos gyógyszerek hatékonyságát.

/forras: DR. TIHANYI LÁSZLÓ OCT. 28. 14:33/
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
Tisztítást kérő ima
  2016-10-05 10:38:09, szerda
 
  Az állandó negatív hatások miatt, amelyek a lelket érik földi útja során, a védelmet és tisztítást kérő ima nagyon fontos. A lélek spirituális tudatában pozitív energiák vannak jelen, de ugyanakkor a szívünkből eredő emberi tudatunk negatív energiákat is hordoz.

Tisztítást kérő ima
Az ima közben érezd, ahogy a tűzangyalok megtisztítják tűzenergiájukkal az egész tested és lelked. Helyezkedj kényelmes pózba, csukd be a szemed, és magadba mondd el az alábbi szöveget:
,,Segítségül hívjuk Isten spirituális tűzangyalait, hogy tisztítsák meg szívünket, értelmünket, gondolatformáinkat és szellemünket. Tisztítást kérünk a mindennapi utunkra, munkánkra, problémáinkra, gondjainkra, aggályainkra, stb. Kérjük az angyalok tudatosságát, hogy vezessen bennünket. Mindezt átadjuk a Teremtő Isteni Fénynek. Áldást és megbocsátást kérünk, és megbocsátunk önmagunknak is. Köszönjük neked Istenünk és angyalaink."

Védelmet kérő ima
Az imának ez a része védelmet nyújt minden irányunkba érkező támadás ellen, illetve a bennünk elhatalmasodó negatív energia és rossz gondolatok ellen is. Az imát folytasd így:
,,Isten áldott angyalai, meghívunk benneteket az életünkbe, hogy isteni fényt nyújtsatok nekünk védelmezőn körülvéve lelkünket, szellemünket, testünket, az otthonunkat és anyagi tulajdonunkat. Segítségül hívjuk az Isteni közreműködést azáltal, hogy a negatív energiákat és erőket az Isteni Fény Kötelékébe zárjuk, ahonnan egyik sem menekülhet, mert mindnek hatalmát elveszi a mindentudó, mindenható teremtő. Minden negatív energiát az ürességbe vessetek, hogy onnan soha vissza ne térjen. Töltsetek meg minden megüresedett helyet a Szent Isteni Fénnyel. Köszönjük az Isteni védelmet és az áldást."
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
Csak légy jelen!
  2016-09-26 13:24:48, hétfő
 
  Csak légy jelen!

"Csinálj mindent úgy, ahogy ott van, hogy ott vagy!
Nem csak a testeddel, a lelkeddel is.
Először is nyugtasd le magadat. Lassítsd le a rohanó gondolataidat. Ne hagyd, hogy elvigyenek más felé.
Mosolyogva mondj nemet rájuk.
Ne harcolj velük, ne légy ideges rájuk, a gondolataid is a részeid. Szeresd őket is!
Mondd ki akár hangosan nekik szeretettel:
Köszönöm, de Én itt és most vagyok, és itt is maradok!
És élvezd, leld benne örömöd! Épp abban, amit csinálsz!
Ne a tegnapi beszélgetésen járjon az eszed, ne azon, hogy még mit kell megcsinálod! Ne!
Maradj jelen! A testedben most vagy jelen! Arra koncentrálj, amit épp megélsz!
És csak figyeld meg, ezekbe a pillanatokba majd mások is be akarnak jönni...

Ne hagyd!
Ne hagyd, hogy mások elvegyék a jelen pillanataidat. Tiszteld és szeresd magadat annyira, hogy meghúzod a határt és csak magaddal, a pároddal... azzal az élménnyel és személlyel vagy TELJESEN, akit és amit épp ad a pillanat.
Mert Neked ezekre a pillanatokra van szükséged. Ezeknek az átélésére. Mert Te ezekben pihensz meg. Ezekben veszel fel energiát, mert Te ezekkel az élményekkel, ezekkel az energiatöltésekkel tudsz újra bemenni majd a zajos világba.
Tehát bármit csinálsz, azt magadért tedd és élvezd, örülj minden pillanatának.
Gondolj bele hány olyan pillanat volt már az életedben, amit nem éltél meg igazán??? Mert agyon gondolkoztad magadat, mert épp valaki vagy valami mással foglalkoztál, mint kellett volna...
Ha megéled a jelen pillanataidat, nem kell majd sírnod azon, hogy mi lett volna, ha...

Ne gondolkodj, ne szórd szét az energiáid!
Csak érezd ott és úgy magad a pillanatban, hogy Téged az feltöltsön örömmel és boldogsággal!
Mert Tiéd minden pillanat öröme és boldogsága, amit megengedsz és beengedsz magadnak!"
/forras: levelben kaptam Gyongytol/
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6499 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 145
  • e Hét: 589
  • e Hónap: 2055
  • e Év: 2055
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.