|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2022-05-02 15:07:50, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2015-01-20 19:22:06, kedd
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
1 tojás sárgája a kenéshez
3 kg alma (héjastul, magházastul számolva)
cukor, fahéj
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (Igen, ebben nincsen tojás, tökéletesen működik így is.)
Az egyiket lisztezett munkalapon kinyújtjuk.
Vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe ( 30*39 cm - nekem sütőkeret alulról sütőpapírral bélelve) tesszük, az almát rásimítjuk - miután a levét kinyomkodjuk - és befedjük a másik lappal.
Megkenjük tojássárgával és megszurkáljuk villával.
Villával a tetejére húzhatunk csíkokat kedvünkre.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét. |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2015-01-20 19:15:35, kedd
|
|
|
Ez tényleg egy lusta recept. Sőt, én annyira lusta voltam, hogy a krumplinyomót vagy szitát sem vettem elő, hogy átnyomjam a túrót. Kissé rusztikusnak mondható a süti ezáltal, de nagyon jó!
Szkeptikusan álltam hozzá, mert kissé fura volt csak simán a lisztet a tepsibe szórni, majd rá a túrót és megint a lisztet. Valahogy olyan irreális volt az egész és nem láttam, hogyan is fog ez valójában szeletelhető sütivé alakulni....még akkor is, ha leöntöm a tejjel. Persze aztán agyban eljutottam odáig, hogy a tojásos tejecske szépen lecsurog az aljáig és összefogja majd az egészet, de akkor is.
Na lássátok meg mily' egyszerű is az egész!
25 dkg rétesliszt
50 dkg tehéntúró
fél csomag sütőpor
10 dkg mazsola (opcionális)
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
22 dkg porcukor
5+5 dkg vaj
2 dl tej
2 egész tojás
A lisztet a sütőporral, a citrom héjának felével és 22dkg cukorral összekeverjük és a felét 5dkg vajjal kikent tepsibe szórjuk.
Burgonyanyomóval rányomjuk az 50dkg túrót, meghintjük mazsolával, a vanillincukorral és citromhéjjal.Rászórjuk a maradék liszt-cukor keveréket, rátördeljük az 5dkg vajat és az egészet meglocsoljuk a 2dl tejjel, amelyben elkevertük a 2 db tojást.
180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A teteje piruljon meg.
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2015-01-20 19:10:39, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg felkockázott burgonya
50 dkg csirkemell
1 kis konzerv sűrített paradicsom.
2 paradicsom
1 nagyobb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg reszelt sajt
friss bazsalikom
étolaj
só, bors, ételízesítő
Ha van otthon, akkor egy kis bacon
-------------------------------
Elkészítése:
A krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Közben mehet bele az apróra vagdosott paradicsom és a sűrített paradicsom is.
Egy picit főzzük, majd sózzuk borsozzuk, bazsalikommal és fokhagymával fűszerezzük.
Leszűrjük a krumplit és egy tepsibe öntjük, összekeverjük a csirkés raguval, majd megszúrjuk a tetejét reszelt sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. (15-20 perc) |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2015-01-20 19:06:30, kedd
|
|
|
Sütőben sült túrós fánk
Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál porcukor,
30 dkg rétesliszt,
1 tojássárga,
csipetnyi só,
3 dkg vaj;
Töltelékhez:
25 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
1 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 tojássárga.
Elkészítés:
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi langyos tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni. Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom. A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap. |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2010-02-26 22:52:06, péntek
|
|
|
A mézes csirkecomb receptjét hoztam:
A csirkecombokat ketté szoktam vágni, mert mostanában olyan nagyra növesztik őket. Most sóból. fokhagymából, vöröshagymából és egy kis piacon vett vegyes fűszerből csináltam egy kencét, amivel bekentem őket még tegnap. ( a hagyma reszelve, a fokhagyma préselve) délutánig álltak benne, most pedig egy RAMA margarint és 4 kanál mézet megforrósítottam, a combokat beletettem, és be a sütőbe. Letakartam fóliával, 20 percig sül. Most van ebben az állapotjában. 20 perc elteltével kiveszem a sütőből, megforgatom a combokat, és fólia nélkül visszateszem megint vagy 20-25 percre. A sütő hőmérséklete olyan 180 fokos. De nem szoktam mérni, közepes állásban van a kapcsoló.
Köret, tetszés szerint...
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2009-06-08 11:35:29, hétfő
|
|
|
Gazdag tésztasaláta fetával
Hozzávalók:10 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 15 dkg húsos szalonna vagy sonka 1 evőkanál semleges ízű olaj, 3 húsos paradicsom, 4 kisebb hagyma (lehetőleg csemege), fél kígyóuborka,petrezselyemzöld, só, bors, 8 dkg masnitészta (másféle is lehet) A tésztát természetesen meg kell főzni, lecsepegtetni.
A borsót forró vízbe téve 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A szalonnát vagy sonkát az olajon megpirítjuk, majd papírtörülközőre téve lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, kockázzuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre szeljük. Az uborkát és a fetát kockára vágjuk. A megmosott és leszárított petrust lecsipegetjük apróra. Vágül az összes hozzávalót óvatosan összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük. Ha valakinek nem elég ilyen szűzen, mártás nélkül, lehet hozzá adni egy ki tartárt, de így is nagyon finom. Jó Étvágyat ! |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
835 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3
- e Hét: 35
- e Hónap: 265
- e Év: 6921
|
|
|