Regisztráció  Belépés
zsokanita.blog.xfree.hu
Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned! (Arab mondás) Buktáné Erzsébet
2008.11.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 527 
Zöldborsós jégsaláta
  2016-03-12 19:06:38, szombat
 
  Zöldborsós jégsaláta

Hozzávalók 2 főre
» 30 dkg jégsaláta
» zsenge zöldborsó párolva
» 1 pritamin paprika
» 1 kisebb lila hagyma
» 10 dkg félkemény juhsajt
» 1 csokor petrezselyem
» 2 tk dijoni mustár
» 1 tk méz
» csipet só
» bors
» 1 citrom leve
» 1 dl olíva olaj
» 1 dl tejszín

Elkészítés:

A jégsalátát vágjuk kis kockákra. A borsót párolóedényben megpároljuk. A pritamint vágjuk kis kockákra. A hagymát vékonyan szeleteljük le. A juhsajtot szintén vágjuk kis kockákra.
Az öntethez keverjük ki a mézet, a mustárt, és az olajt habverővel.
Olyan lesz az állaga, mintha majonézt készítenénk.
Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük, majd a tejszínnel dúsítsuk.
A salátákat keverjük össze, öntsük le az öntettel, majd friss petrezselyemmel szórjuk meg.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Francia hagymaleves ementáli sajttal
  2016-03-12 19:03:56, szombat
 
  Francia hagymaleves ementáli sajttal


Hozzávalók 4 főre
» 4 db vöröshagyma
» 2 evőkanál liszt
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál margarin
» 4 evőkanál ementáli sajt
» 2 db Marhahúsleves-kocka
» 1,2 liter víz
» 4 szelet toast kenyér
» 2 csipet őrölt feketebors

Elkészítés:

Felfőzöm a Marhahúsleves kockákat kb. 1 liter lobogó vízben.
Karikákra vágom a hagymát, megdinsztelem forró olajon és megszórom liszttel. Ha a liszt picit megpirult hozzáadok 1 pohár hideg vizet és jól elkeverem.
Hozzáadom a hagymát a forró leveshez, ízesítem borssal és kb. 20 percig főzöm.
A kenyérszeleteket megpirítom margarinon. Ezután adagonként egy hőálló leveses tálba teszem.
A kenyerekre rátöltöm a levest, megszórom reszelt sajttal és forró sütőben sütöm, míg a sajt megolvad.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Hagymás virslisaláta
  2016-03-12 19:01:44, szombat
 
  Hagymás virslisaláta


Hozzávalók 4 főre
» 4 .pár virsli
» 3. fehér hagyma(gyöngy)
» e.evőkanál cukor
» 3 evőkanál ecet 20%-kos
» 3-4dl viz
» bors
» só

Elkészítés:

Összekeverem a vizet, az ecetet, a cukrot, egy kevés sót és a borsot (ízlés szerint). Ha felovadt benne minden, beleteszem a vékonyra szeletelt virslit és a szeletekre vágott hagymát, majd egy éjszakára bedugom a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Húsos-brokkolis rakott tészta
  2016-03-12 18:57:48, szombat
 
  Húsos-brokkolis rakott tészta


Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg darált hús
» 15 dkg reszelt sajt
» 30 dkg brokkoli
» 25 dkg tészta
» 2 dl Főzőtejszín
» 1 csomag Knorr Tejszínes sonkás tészta alap
» 8 dl víz
» 2 liter víz (a brokkolihoz)
» 1 kiskanál Delikát ételízesítő
» só (ízlés szerint)
» 1 csipet őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát (ízlés szerint sózott, borsozott) darált hússal szárazon egy hőálló tálban összekeverünk.
A brokkolit Delikát8-cal ízesített lobogó vízben kb. 10 másodperc alatt leforrázunk, majd a tészta tetejére tesszük.
A KNORR Tejszínes sonkás tészta Rafinériát 2 dl főzőtejszínnel és 8 dl vízzel (habverővel!) elkeverjük, 1 percig forraljuk, a keverékre/tésztára öntjük, majd a végén a reszelt sajttal megszórjuk. 175 C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Saslik
  2016-03-12 18:53:15, szombat
 
 


Saslik

Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg sertéscomb
» 2 db babérlevél
» 2 csomag sertéssült fűszer
» 5 szem feketebors
» 30 dkg füstölt szalonna kockára vágva
» 6 fej vöröshagyma
» bor

Elkészítés:

1 liter vízben felrakom főzni a szeletekre vágott 2 fej hagymát, babérlevelet, ecetet, fokhagymát, fűszerkeverékeket, sót, borsot. Ha felforrt, leveszem,és hűtöm. Ha kihűlt belerakom a kockákra vágott húst és 2 napig hűtőben érlelem.
Saslik pálcára feltűzdelem a húst, a kockára vágott szalonnát, és a vastag hagyma szeleteket felváltva. Grillezem faszénen, és közben borral locsolgatom. Steak burgonyával tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Sertésflekken recept
  2016-03-12 18:47:50, szombat
 
  Sertésflekken recept


Hozzávalók 4 főre
» 8 szelet vastagabb sertéstarja
» pirospaprika
» bors
» só
» majoranna
» örölt kömény
» reszelt fokhagyma , vagy krém
» olaj

Elkészítés:

A fűszereket összekeverem, és bedörzsölöm a hússzeleteket. Olajat öntök rá, és egy éjszakát hűtőben pácolom. Sütés előtt lecsepegtetem, ráteszek egy nylon fóliát, és kissé klopfolom. Most sózom, és kevés olajon vagy grillrácson hirtelen kisütöm.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Keresés Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjei
  2016-03-12 18:42:40, szombat
 
 


Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettelHozzávalók 4 főre
» Kuglóf: 60 dkg csirkemell filé
» 20 dkg szeletelt bacon
» 15 dkg füstölt tarja
» 2 tojás
» 2 dl tejföl
» 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
» majoránna, szárnyas fűszerkeverék
» margarin a forma kikenéséhez
» Krokett: 1 kg főtt, megtört burgonya
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 2 tojás
» 2 evőkanál liszt
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 kis fej vöröshagyma
» grill zöldség fűszerkeverék
» zsemlemorzsa
» olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk. A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon. A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük. A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen. Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal
  2016-03-12 18:37:41, szombat
 
 

Juhtúrós burgonya sertéskarajjal
Hozzávalók 2 főre
» 60 dkg karaj
» 40 dkg burgonya
» 20 dkg bacon
» 20 dkg túró (juh)
» 1 köteg petrezselyem
» fokhagyma
» bors
» tejszín

Elkészítés:

A karajból szeleteket vágunk, megtűzdeljük fokhagymával, megsózzuk, és bedörzsöljük borssal. Betesszük a hűtőbe.

A burgonyát felkarikázzuk, és serpenyőben kicsit lepirítjuk.

A másik serpenyőben a juhtúrót tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a pirított burgonyát, és összeforraljuk. Petrezselyemzölddel megszórjuk.

A bacont kipirítjuk a zsírjában. A húst közepes lángon kisütjük, és tálaljuk a burgonyával, amit megszórunk pirított baconnal
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Tavaszi saláta recept
  2016-03-12 18:34:28, szombat
 
  Tavaszi saláta recept




Hozzávalók 4 főre
» 4 db paradicsom
» 2 db paprika
» 4 db kisebb uborka
» 1 csokor piros retek
» 4 db újhagyma
» 10 dkg gépsonka
» 10 dkg reszelt sajt
» 2 db főtt tojás
» 1 tubus majonéz
» 1 doboz tejföl
» 1 doboz kefír
» Csipet só
» 1 teáskanál mustár

Elkészítés:

A zöldségeket, a gépsonkát és a tojásokat apró kockára vágjuk. A majonézt, a fejfölt, a kefirt és a sót, mustárt egy tálban összekeverjük.
Belekeverjük a felkockázott hozzávalókat és a reszelt sajtot. A hűtőben kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
Sonkás papucs
  2016-03-12 18:31:23, szombat
 
 
Sonkás papucs


Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 12 dkg Rama sütőmargarin
» 1 evőkanál ecet
» 2 evőkanál víz
» 1 db tojás
» egy kevés só
» 1 csomag sütőpor
» 30 dkg finomliszt
» A töltelékhez
» 1 db főtt tojás
» 20 dkg parasztsonka,vagy sült comb
» 1 tojásfehérje
» A kenéshez:
» 1 tojássárgája
» egy kevés tej[Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót , a margarint,a tojást,az ecetet,, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk Hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sonkát és a tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a fölvert tojásfehérjével.
A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjűkorongokat szaggatunk ki belőle,A korong közepére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk , félbehaltjuk és a széleit lenyomkodjuk Szebb lesz, ha a szélét villával nyomjuk össze.. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával, kiolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180-200 fok C-on.
 
 
0 komment , kategória:  gasztronómia  
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 527 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 61475 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 68
  • e Hét: 11251
  • e Hónap: 53004
  • e Év: 702426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.