Regisztráció  Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Jön a víz
  2016-09-20 13:36:50, kedd
 
 
Egy nap hatalmas esőzések következtében kiöntött a falu mellett kanyargó folyó. Az emberek ijedten csomagolták össze holmijukat, s ki tutajon, ki csónakban próbált menekülni. Az áradás egyre nőtt, már minden víz alatt volt, csak a háztetők s a fák koronái látszottak ki.
Három csónakos evezett a távoli part felé, amikor egy hatalmas hullám mindnyájuk ladikját felborította. Kiváló úszó hírében álltak, mégis úgy tűnt, csak egyikük képes fennmaradni a víz színén.
Ti vagytok a legjobb úszók a faluban, hogyhogy nem birtok fennmaradni? - kiáltott társainak.
Az arannyal teli zsákot rákötöttem a hátamra, nagyon súlyos, de nem tudok megválni tőle, mit sem ér az életem nélküle! - hörögte az első.
- Egy vasládikóban őrzöm a nemesi levelem és a diplomáimat, ha elvesznek, hogyan bizonyítom előkelő mivoltomat? Meg kell mentenem mindenáron! - kiáltott a másik, s egyre fáradtabbnak látszott.
Aki teher nélkül, könnyedén szelte a habokat, hamarosan partot ért, onnét kiáltott vissza:
- Kérlek benneteket, dobjátok el terheteket, s megmenekültök!
De nem hallgattak rá...
Az anyagi lét mulandó értékeihez ragaszkodót megfojtják "kincsei", s nem lesz képes átszelni az élet tengerét.


 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Sose becsüld le a nőket
  2016-07-10 10:07:48, vasárnap
 
  Egy fiatal házaspár nászútra indult. Már 11 órája folyamatosan úton voltak, a férj már eléggé elfáradt, így úgy döntöttek, hogy megállnak a legközelebbi városban, és kivesznek egy szobát. Ott töltik az éjszakát, és korán reggel folyatják az autókázást.
gy nagyobb szállodakomplexumban találtak kiadó szobát, ki is vették, nem töltöttek sok időt, mindössze négy órát aludtak. A fiatal férj ezután fizetni akart.
- 100 euró lesz a szoba - mondta a recepciós.
A férfi dühösen magyarázatot kért, hogy miért ennyire drága, hiszen alig pár órát töltöttek a szobában.
- Azért ennyi, mert egy luxusszálóda vagyunk - érkezett a válasz.
- Akkor sem kerülhet egy éjszaka 100 euróba, beszélni akarok a felettesével - mondta a férj.
Pár perc múlva a helyszínen termett az igazgató, aki elmagyarázta a vendégnek, hogy azért kerül ennyibe a számla, mert a hotelnek van medencéje, és egy nagy konferencia terme.
- De azokat nem is használtuk! - mondta a férfi.
- Értem én, de használhatták volna, az ár magába foglalja azokat is - válaszolt az igazgató.
- A lényeg, hogy ezeket nem használtuk, csak aludtunk. Miért fizetnénk arra is, amit nem használtunk? - közölte vörösödő fejjel a férj.
z igazgató hajthatatlan volt, így a férfi feladta a csatát és ki akarta fizetni a 100 eurót, csak legyen vége az egésznek. Nála nem volt elég pénz, ezért szólt a feleségének, hogy hozzon.

Az asszony nyitotta is pénztárcáját, és kivett 25 eurót. Átnyújtotta az igazgatónak.

- Asszonyom, ez nem elég, 100 eurót kérek - közölte az igazgató.

- Hát, ez most ilyen. Én 75 eurót kérek magától, mert lefeküdt velem.

A férje elképedve nézte.

- Hogy mondhat ilyet? Nem volt semmi közöttünk! - mondta felháborodva az igazgató.

- Az lehet, de én itt voltam, és kihasználhatta volna a lehetőséget - vágott vissza a nő.

Tanulság: sose becsüld le a nőket, akik a legváratlanabb helyzetekben is képesek megoldást találni.
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Pénzéhség
  2016-07-07 10:24:58, csütörtök
 
 Szokásosnak mondható felállás: egy hétköznapi srác odamegy egy fiatal lányhoz, aki a parkban a barátait várja, és megkérdi tőle, hogy nincs-e kedve valamit enni, inni vele. A lány láthatóan hárít, mivel nem jön be neki annyira a pasi, aki így továbbáll, de “véletlenül" kinyílik a táskája, ahonnan jó pár zöldhasú hullik szét a földre.

A lány gyorsan segít összeszedni a pénzt. És láthatóan már másként néz a férfira, beszélgetni kezd vele, közli, hogy a barátai még egy óráig nem kerülnek elő, így gyakorlatilag semmi dolga nincs. És mikor kiderül, hogy a pasi bankár, elindulnak ebédelni egy közeli étterembe. A teraszon foglalnak helyet, majd a srác kimegy a mosdóba, de már nem tér vissza.

A lány így végül idegessé válik, főként miután neki kell kifizetnie a számlát. Nézd meg miként reagál a pénzéhes lány, mikor előkerül a pasi.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Mindenkivel a maga szintjén....
  2016-06-03 14:59:45, péntek
 
 
Egy úrinő a nagy autóval feláll a járdára a mellékutcában, a fényszóró még ég, de már kopog a magassarkú, siet az úrinő, amikor egy járókelő szólítja meg, egy úriember.
- Hölgyem, ne haragudjon!
- Igen?
- Ez egy nagyon veszélyes környék!
- Hogy érti?
- Nézze csak, az autó orra túl közel van a falhoz!
- És?
- Én nem egyszer láttam már olyat, hogy ezek a proletárok összekarcolják az ilyen autókat.
- Milyen autókat?
- Azokat, amik túl közel állnak a falhoz.
- Nem mondja komolyan!
- De bizony!
- Ki képes ilyesmire?
- Én nem tudom! Frusztrált kismamák a babakocsijaikkal, túlsúlyos asszonyok, férfiak, nagyszülőiket kézen fogva kísérő fiatalok, csupa lusta, sértődött, beteg kisember.
- Nem képesek kikerülni az autót?
- Én nem tudom. Belerúgnak, minősíthetetlen modorban szólalnak meg, én már olyat is hallottam, hogy valaki azt mondta, ne haragudjon, idézem, megbaszod a kurva anyádat, hogy felállsz ide!
- Jézus atya úr isten!
- Már elnézést!
- Semmi gond. Ki gondolná, hogy ilyen emberek vannak!
- Valami nagyon nem stimmel ezzel a világgal!
- De nagyon nem! Most mit csináljak, hát látja, hogy túl hosszú az autóm, hogy nem fér el itt, hogy kilóg a feneke!
- Én látom, persze! Én értem!
- Hát ennyi megértés nincs az emberekben?
- Az irigység!
- A féltékenység!
- Akkor megyek, keresek egy parkolóházat. Köszönöm, hogy szólt.
- Nagyon szívesen. Sok szerencsét!
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Megtörtént eset
  2016-03-10 08:56:34, csütörtök
 
 
Egy roskadásig tömött buszon egy feltételezhetően egyetemista srác nem sajnálta az időt, hogy megmagyarázza egy mellette ülő idős úrnak, miért nem képes megérteni az idősebb nemzedék a fiatalokat.

- Maguk egy más, majdnem primitív világban születtek és nőttek fel - mondta elég hangosan, hogy mindenki jól hallhassa.
- Mi, mai fiatalok az internet, a tévé, a repülőgépek, az űrutazások, a Holdon járó ember korában nőttünk föl. Űrszondáink a Marson járnak, atom hajtotta hajóink, villanyárammal és hidrogénnel járó autóink, szinte fénysebességgel számoló számítógépeink vannak. Sőt.

Egy kis csend után az idős ember így felelt :

- Igazad van, fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, amikor fiatalok voltunk, következésképpen feltaláltuk és megalkottuk őket. És most mondd meg nekem, te kis hülye ifjonc, TE mit készítesz a következő nemzedéknek!

Falrengető tapsot kapott.
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
A féltett gyöngy
  2015-11-14 09:32:50, szombat
 
  Egy anyuka elment vásárolni majdnem 5 éves kislányával. Bejárták az egész bevásárlóközpontot, és amikor elindultak haza, útközben megálltak egy utcai árusnál. A kislány meglátott egy ragyogóan szép gyöngynyakláncot.
-Kérlek, anya! Megkaphatom? Légyszi, légyszi... Anyukája gyorsan megnézte, hogy mennyibe kerül. Csak 890 Ft volt. -Kislányom, ha rendben tartod a szobádat egy hétig és rendesen a helyére pakolod a játékaidat, a következő héten megveszem neked, amikor erre járunk. A kislány izgatottan várta a jövő hetet. A szobájában azelőtt soha nem látott rendet tartott, annyira vágyott arra a nyakláncra.Végül eltelt egy hét, és eljött a nap, amikor ismételten vásárolni mentek. Az anyuka nagyon megdicsérte kislányát, hogy milyen szép rendet tartott egész héten, és megvette neki a nyakláncot. Végtelen nagy öröm volt a kislány szívében. Nagyon szerette azt a nyakláncot. Mindig hordta, vasárnapi iskolában, óvodában még lefekvés előtt sem vette le. Csak amikor muszáj volt , fürdésnél és amikor úszni ment az uszodába, amúgy mindig rajta volt.
A kislány édesapja nagyon szerette a lányát. Bármi egyéb dolga volt is, lefekvés előtt mindig felolvasott neki egy mesét.
Az egyik este, amint befejezte az egyik történetet, ezt kérdezte a lányától: -Kislányom szeretsz engem?
-Ó, apa, tudod, hogy nagyon szeretlek!
-Akkor kérlek, add nekem a nyakláncodat.
-Jaj, apa, azt ne! Inkább oda adom a kedvenc babámat, vagy az egyik lovacskát, amit tőled kaptam szülinapomra. - válaszolta a kislány.
-Értem, kicsim. Apa szeret téged. Jó éjszakát! - és adott egy jó éjt puszit a homlokára.
Egy héttel később a mese után az édesapja ismét ezt kérdezte a kislányától: -Szeretsz engem? Akkor add nekem a nyakláncodat.
-Jaj, apa, azt ne. Inkább a babaházat vagy a kedvenc fésűmet. - kérlelve válaszolta a kislány.
-Rendben kicsim. Tudod, apa szeret téged.- És gyengéden átölelte.
Pár nappal később este, amikor az apa ment felolvasni a mesét, és belépett a szobába látta, hogy kislánya pityeregve ül az ágyán.
-Kislányom, mi a baj? Mi történt?" - kérdezte szelíd hangon.
Pár perc hallgatás után, remegő kézzel, odanyújtotta a nyakláncot édesapjának: -Tessék, apa, neked adom. Az apuka elvette és utána elővett a jobb zsebéből egy kis dobozt.
-Ez a tied, egyetlenem. A kislány megszeppenve vette el, és nyitotta ki a kis dobozt. Egy eredeti igazgyöngyökből álló nyaklánc volt benne, mely ezerszer szebb és gyönyörűbb volt, mint az előző. Minden este az apuka zsebében volt, aki arra várt, hogy kislánya odaadja neki a nyakláncot, hogy még jobbat, még szebbet adhasson neki. Ilyen a mi szeretett Jézus Krisztusunk!
Sokszor ragaszkodunk foggal, körömmel káros, szükségtelen dolgokhoz, kapcsolatokhoz, megszokásokhoz, amiket szinte lehetetlennek érzünk feladni. De az Úr mégis azt kéri tőled, hogy add fel őket! Sokszor nehéz látni, mi van Jézus zsebében, de hinnünk és bíznunk kell benne, mert Ő soha nem vesz el, úgy hogy helyette, ne adna valami sokkal jobbat. 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Tanulságos történet
  2015-09-18 22:38:54, péntek
 
  Egy fiatal, de szerény anyagiakkal rendelkező férfi beleszeretett egy gazdag ember lányába. El is ment a lányhoz, hogy megkérje a kezét, aki viszont ezt mondta.

- Hé! Ide figyelj, te egy hónapban annyit keresel, mint apám egy nap alatt. Hogy gondoltad, hogy hozzád megyek. Én nem tudlak szeretni, ezért jobb, ha valaki olyan keresel magadnak, akivel egy szinten vagy - mondta a lány.

A férfi beletörődött a visszautasításba. Eltelt 10 év, de még mindig a lányon járt az esze, és egyszer csak véletlenül összefutottak az utcán. A nő szólalt meg először.

- Hogy vagy? - kérdezte. Én férjhez mentem, és tudod, hogy mennyi a férjem fizetése? 15 ezer dollár egy hónapban? Elhiszed, és ráadásul még okos is!

A férfi szemei megteltek könnyekkel, mikor ezt meghallotta. Pillanatok múlva azonban megjelent a nő férje, és mielőtt az asszony bármit is tudott volna mondani, odaszólt a férfinek:

- Uram, ez az én feleségem! - majd odaszólt az asszonynak: - Drágám, hadd mutassalak be a főnökömnek, neki dolgozom, éppen egy száz milliót érő dolláros projektünk van, amit hamarosan be kell fejeznünk.

A nő szóhoz sem tudott jutni. Elment ki-ki a maga dolgára, majd a nagyravágyó nő férje odaszólt:

- Mondjak el neked egy érdekes történetet. A főnök valaha annyira szerelmes volt egy nőbe, hogy azóta sem tudta kiverni a fejéből, és most még mindig nőtlen.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy arrogánsan, felhordott orral viselkedjünk másokkal. És a dolgok változnak, sosem tudhatjuk, hogy mikor csúszik le valaki, vagy éppen lesz sikeres. Ne nézzünk le soha senkit!

,
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Szerencse vagy szerencsétlenség?
  2015-06-10 11:42:46, szerda
 
  Egy öreg kínainak olyan csodálatos fehér lova volt, hogy az ország leggazdagabbjai irigykedtek rá. Valahányszor sok pénzt ajánlottak fel neki a lóért cserébe, az öregember így válaszolt: - Ez a ló sokkal többet jelent nekem, mint egy állat, ő inkább barát, nem adhatom el.
Egy napon a ló eltűnt. Az üres istálló előtt összegyűlt szomszédok már mondták is a véleményüket:
- Te szerencsétlen bolond, sejteni lehetett, hogy el fogják lopni tőled ezt az állatot! Miért nem adtad el? Micsoda balszerencse! - A paraszt azonban óvatosabb maradt:- Ne túlozzunk, mondjuk csak azt, hogy a ló nincs az istállóban! Ez tény. Minden más csak a ti értékelésetek. Hogyan lehetne tudni, hogy ez szerencse vagy szerencsétlenség? A történetnek csak egy töredékét ismerjük. Ki tudja, mi fog történni?
Az emberek kinevették az öregembert. Jó ideje már bolondnak tartották. Két héttel később visszajött a fehér ló. Nem lopták el, egész egyszerűen csak elszabadult, és mintegy tizenkét vadlóval együtt tért vissza kiruccanásáról. A falusiak újra összegyűltek:
- Igazad volt, nem szerencsétlenség, hanem áldás, ami történt!
- Én ezt azért nem mondanám. Elégedjünk meg csak annyival, hogy a fehér ló visszajött. Hogyan tudhatnám, hogy ez szerencse-e vagy baj? Hiszen ez csak egyetlen fejezet. Meg lehet ismerni egy könyv tartalmát egyetlen mondat elolvasása után?
A falusiak szétszéledtek, meg voltak győződve arról, hogy az idős ember összevissza beszél. Kapni tizenkét gyönyörű lovat minden kétséget kizáróan égi ajándék. Hogyan is lehetne ezt tagadni? A paraszt fia elkezdte a vadlovak betörését. Az egyik levetette magáról és összetaposta. A falubeliek ismét eljöttek, hogy elmondják a véleményüket:
- Szegény barátunk, igazad volt! Ezek a lovak nem hoztak neked szerencsét. Lám most egyetlen fiad nyomorék lett. Ki segít majd neked idős napjaidban? Igazán sajnálatraméltó vagy!
- Ne szaladjatok ennyire előre - válaszolta nekik a paraszt. - A fiam nem tudja többé használni a lábát, ez minden. Ki tudja megmondani, mit hoz ez majd nekünk? Az élet apránként mutatkozik meg, senki nem tudja megmondani a jövőt.
Nem sokkal később kitört a háború, és a falu összes fiatalemberét besorozták, kivéve a nyomorékot.
- Öregember - panaszkodtak a falubeliek -, igazad volt, a fiad ugyan nem tud járni többé, de legalább melletted marad, míg a mi fiaink mennek a halálba.
- Kérlek benneteket - válaszolta a paraszt -, ne ítélkezzetek rögtön. A fiaitokat besorozták a hadseregbe, az enyém itthon marad, ennyit tudunk mondani csupán. Isten tudja, hogy ez jó-e vagy rossz.
/ Lao-ce / 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Párbeszéd
  2014-08-05 22:31:14, kedd
 
 

Férfi: Hol rontottam el Mester?
Mester: Mindenhol fiam!
F: Az hogy lehet, úgy érted mindent rosszul csináltam?!Az nem lehet, én megtettem mindent.
M: Nem fiam, Te tettél, de épp a "mindent" nem tetted meg!
F: Hogy érted ezt?
... M:Anyát akartál, fiam, megkaptad!Mondd mit jelent szerinted az, hogy "anya"?
F: Hát, aki elvégzi a háztartást, ellátja a gyerekeket meg... ilyesmi.
M:Hát ez az látod, nem ezt jelenti!!A nőt jelenti fiam aki szerelmével táplálja a családot!! De a tüzet nem csak őrizni, de táplálni is kell! S Te nem törődtél a Fényével!
F:Na, de mi lett a szerelmével??
M:Megölted!
F: ÉÉÉN? Én öltem meg?Az nem lehet, én szerettem!!
M: Valóban? Akár egy háztartási gépet!!!S pont úgyis birtokoltad!Gondolod egy házassághoz elég ez?
F:Na, de hol hibáztam, Mester?
M:Megfeledkeztél róla fiam, hogy ott él benne a lélek!Mert a nő szerelme a lelkéből fakad!Három kör egymás körül:Lány, a belső kör, nő a középső, s anya a legkülső.Te csak az anyát szeretted, de közben megfeledkeztél a nőről!!S egyáltalán nem érdekelt a benne élő lány, a tiszta gyermek!Te voltál az ő tükre, de Te önmagaddal voltál elfoglalva, ahelyett hogy ővele foglalkoztál volna!!Neked csak az anya kellett, de nő nélkül nincsen anya, s ha elhal a gyermek, kihuny a szerelem tüze!.Magára hagytad, elfordultál tőle, s lassan halkul, elsorvadt a lángja, a Fénye!!!
F:De mit tegyek most Mester?
M:Figyelj, s tanulj tőle!!
F:ÉN tanuljak tőle?Dehát én vagyok az erő, mit tanulhatnék egy gyenge nőtől?
M:Ezt fiam.Gyengédséget!Mert ez az Ő ereje.A szíve!Messze felül van ez a Te erődtől!
F:De hogyan tehetném ezt Mester?
M:Mondtam már!Figyelj!Figyeld és csendesedj el!!Kérdezd és hallgasd!Ne Te legyél a fontos, hanem ő! Ismerd meg.Nem csak kívül, belül is!Mire vágyik mit kíván, mit szeret!!S hagyd el a kifogásaid!
F:Na, de Mester én nem fogom feladni önmagamat!!
M:Akkor bizony elvesztél fiam.Mert ő a Te Forrásod, Ő az aki téged táplál, s őnélküle Te csak félember vagy!!Persze kereshetsz másikat, de amíg meg nem érted, el nem fogadod minden nőben él a lélek, csak egy üres tükör maradsz!! Tehát Te döntöd el megtöltöd-e tükrödet a Tűz fényével, vagy csak nyers erődben fürdeted magad!Engedd meg, hogy Megmutassa magát Szeresd, óvd, és öleld,hogy biztonságban érezze magát, s akkor megnyitja majd neked fiam, a Gyönyör kapuját!!
Mert a nő a tudás, a bölcsesség forrása, s tudatása azért adatott hogy tápláljon, s erőssé tegyen Téged, ha Te befogadod.De a forrást óvni és táplálni kell, tükrözni, mert elapad!S ő felemel Téged, fiam azért hogy Te is emelhesd őt!!Így működik!Koronázd meg a nőt, hogy királya lehess!!S óvd mit a legbecsesebb ékszert, mert Ő a Te igazi kincsed!! S nélküle erőd tán lesz, de elsorvad a szíved!!
F:Köszönöm, Mester! Tehát ez a minden, a lelke, a Forrása!Így lesz!Királynővé teszem a nőmet, s a királya én leszek!

S azt hiszitek ez mese?!Pedig nem az!Ez az igaz szerelem, ahol a nő a Föld, s a férfi az ő Napja, hiszen a Földben van elültetve a MAG,benne él a tavasz, a nyár, minden virág, s az új élet belőle fakad, de mit ér a Föld s a Mag, a Nap fénye nélkül, s mit ér a Nap fénye a Föld nélkül, ahol fű, fa, virág a Nap fényét szomjazza?S mit ér a sivatag, ahol a Nap fénye elpusztít minden növényt, s helyén csak kopár sivatag marad?
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
Történet egy halhús csomagoló szakmunkásról
  2013-10-16 09:31:40, szerda
 
  ... történet egy halhús csomagoló szakmunkásról, aki egy Bergernbeli üzemben dolgozott, Norvégiában.

Egy napon, amikor vége volt a munkaidejének, benézett az egyik hűtőkamrába, hogy valamit leellenőrizzen, magára zárta az ajtót véletlenül és ott ragadt fogságban a hűtőtérben.

Erőteljesen verte az ajtót és elkezdett kiabálni, de senki sem hallotta. A munkások java már hazament és gyakorlatilag nem lehetett hallani az ajtó vastagsága miatt a segélykiáltásokat.

Öt órát töltött el a hűtőtérben, már a halál küszöbére került.

Egyszerre csak kinyílt az ajtó.
A biztonsági őr bejött és kimentette őt.

Ennek az esetnek a kapcsán megkérdezték az őrt, hogy jutott az eszébe, hogy kinyissa ezt az ajtót, amikor az nem tartozik a munkakörébe?

Ő elmagyarázta ezt:

Ebben a gyárban dolgozom már 35 éve.
Alkalmazottak százai jönnek a gyárba minden nap, de ő volt az egyetlen, aki köszönt nekem reggelenként és elköszönt tőlem esténként. a többi dolgozó úgy kezelt engem, mintha láthatatlan lennék.Ma, mint rendesen, mondta nekem, hogy "Jó reggelt!" de nem hallottam elköszönni, hogy "Viszontlátásra holnap!"


Én mindig, minden nap türelmetlenül várom ezeket a szavakat, "Helló, Jó napot" és azt, hogy "Szia, viszontlátásra holnap"Mivel tudtam, hogy még nem köszönt el tőlem, gondoltam, hogy valahol az épületben kell lennie, és elkezdtem keresni....és addig kerestem, amíg meg nem találtam!


És mindez csak a köszönés miatt!

Hiszek a szeretet végső győzelmében!
(Prohászka)
 
 
0 komment , kategória:  Tanúlságos történetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 347 db bejegyzés
Összes: 6433 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 701
  • e Hét: 4549
  • e Hónap: 13404
  • e Év: 327567
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.