Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Túrós -spenótos burek
  2014-07-02 11:47:24, szerda
 
 



Rama sütigyár recept
Túrós -spenótos burek

Hozzávalók

1 csomag réteslap
50 dkg tehéntúró
3 dl tejföl, vagy joghurt
1 dl ásványvíz
2 db tojás
1 evőkanál só

Elkészítés

1.A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, vagy a joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót és kikeverjük.
2.Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat locsolunk.
3.Jöhet egy adag túrós krém és így rétegezzük tovább, amíg van hozzávaló. 3-4 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével, vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 db réteslap kerüljön.
4.Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát
5.Én egy réteg túros krém tetejére tettem spenótot, amit előzőleg megfőztem egy sós vízben. Így finomabb lett, mert szeretem a spenótot, de nem kötelező.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Baráti recept.(mindenkinek )
  2011-01-12 12:05:22, szerda
 
  Ajánlom mindenkinek....

"Végy egy kiló meleg szeretetet,
Szitáld a türelem szitáján,
Nehogy pletykamag kerüljön bele.

Adj hozzá egy liter bátorságot,
Három deci szorgalmat
És egy csipetnyi jóságot.
Azután gyúrd össze egy tojásnyi kedvességgel,
és takard le tiszta jókedvvel.

Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél,
Szórd meg asszonyi kacagással,
És tegyél rá pár csepp nyugodt megfontolást.

Annyi darabra vágd fel,
hogy eggyel mindig több legyen,
Mint ahányan vagytok,
Hidd el mindig akad valaki, aki még rászorul."


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fokhagyma tinktúra
  2010-12-13 14:53:21, hétfő
 
  Fokhagyma tinktúra

Az alábbi receptet dr. Domján László orvos-akadémikus, agykontrol oktató adja közre, dr. Hermann István közlése alapján. E meglepően hatékony gyógymódról Hermann István elmesélte, hogy édesapja tüdejét néhány éve azért nem merték megoperálni, mert az ultrahang- és röntgenvizsgálat tanúsága szerint olyan mértékű érelmeszesedése volt, hogy aortája gyakorlatilag törékeny ,,porceláncsővé" vált. A sebészek attól féltek, hogy a főverőér érintésekor az, menthetetlenül sérül, és a beteg elvérzik. István hallott egy ősi receptről, amit az Unesco-expedíció talált néhány éve Kínában. Kipróbálta és édesapja aortája, orvosa ugyancsak nagy meglepetésére, teljesen mésztelenné vált, amint azt az ultrahang-vizsgálat egyértelműen jelezte! Orvosi szempontból ez egyszerűen döbbenetes! Mivel manapság a legtöbb halálesetet és számtalan, súlyos tünettel járó betegséget végső soron az érelmeszesedés okozza, ezért örömmel adjuk közre az egyszerű receptet.

Elkészítése: 33dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatunk, 3dl 96%-os gyógyszertárban, kapható alkoholban (lezárt üvegben). Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak a kioldódását ezzel is segítsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán át, szűrjük üvegbe. A nyert folyadék, ragacsos fokhagymakivonat.

Adagolás: Mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve.
Reggel Délben Este
Nap Csepp Csepp Csepp
1. 1 2 3
2. 4 5 6
3. 7 8 9
4. 10 11 12
5. 13 14 15
6. 15 14 13
7. 12 11 10
8. 9 8 7
9. 6 5 4
10. 3 2 1
11. naptól 25 csepp, míg a folyadék el nem fogy /reggel, délben, este/.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Állítólag 7 évig nem kell megismételni a kúrát.

Aki szükségét érzi, nyugodtan kipróbálhatja, hiszen veszélytelen (Nincs semmilyen mellékhatása


Gizikétől..



 
 
4 komment , kategória:  Receptek  
Cseh krémes
  2010-12-10 19:37:24, péntek
 
  Még egy finomságot kaptam..
Cseh krémes
Hozzávalók

Cseh krémes

*

1 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg Rama
3 ek liszt
2 cs. vaníliás cukor
3 dl tej
4 tojásfehérje felvert habja
1 cs. sütőpor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
8 ek. lefőzött kávé
20 dkg cukor
4 tojássárgája
1/4 kg gesztenyemassza
csokimáz


Elkészítés

4 tojássárgáját, 20 dkg cukorral elkeverünk. Adunk hozzá 8 ek. lefőzött kávét, 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, végül a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lassú tűzön sütjük. 3 dl tejet, 2 cs. vaníliás cukorral és 3 ek liszttel sűrű péppé főzzük. 20 dkg Ramát, 10 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával habosra keverünk, majd a kihűlt krémhez adjuk. Az összekevert krémhez 1/4 kg gesztenyemasszát hozzákeverünk, majd az egészet a tésztára kenjük. Végül csokimázzal vonjuk be.


Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Krampampuli recept
  2010-11-30 10:40:47, kedd
 
  Szilveszterre, Era küldte..

Krampampuli recept

Hozzávalók:
Ez nem más, mint egy hatalmas tűzálló tálba rakott gyümölcsegyveleg - füge, déli gyümölcs, cukrozott narancshéj, mazsola, datolya, aszalt szilva, dió, alma
mindenből egy kicsit !!!
2doboz kocka cukor!!!
2 l fehérbort(édes)
2 l forró teát
és 2l narancs levet
fél liter rummal /VIGYÁZZAT NE HOGY TŰZ LEGYEN!!!!!!/

Elkészítés:
amelyet megraknak cukorral (legjobb kockacukorral 2 dobozka), leöntenek fél liter rummal, meggyújtják. Amíg az alkohol elég, az olvadt cukor a gyümölcsökre csepeg, majd hozzáöntenek két liter fehérbort, egy liter forró teát és két narancs levét. Ez után pár percig állni hagyják - ügyelve, hogy ne hűljön ki -, s puncsostálba szedik, egyenlő arányban osztozva a gyümölcsön



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Tokaji palacsinta, Ildykótól..
  2010-01-05 13:06:28, kedd
 
  Tokaji palacsinta


Hozzávalók:

* A palacsintához:
* 20 dkg liszt
* 2 tojás
* 2 dl tej
* 2 dl szódavíz
* 1 evőkanál olaj
* 2 dkg cukor
* csipet só
* A töltelékhez:
* 10 dkg étcsokoládé
* 3 tojássárgája
* 1 dkg liszt
* 5 dkg cukor
* 1,5 dl tej
* 1 vaníliarúd
* 1 dl tokaji aszú
* 5 dkg mazsola
* 1 dl tejszín

Elkészítés

A tojásokat felütjük, és egy mély tálba tesszük. Hozzáöntjük a hideg tejet, cukrot
teszünk bele, picit megsózzuk, és habverővel simára keverjük. Állandó kevergetés
közben apránként beleszórjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy a tészta ne csomósodjon
össze. Végül hozzákeverjük a szódavizet is. A tésztát fél órát pihentetjük, majd a
szokásos módon kisütjük.A töltelékhez a cukrot, a tojássárgáját és a lisztet
elkeverjük, hozzáöntjük a
felolvasztott csokoládéval és a vaníliával felforralt tejet, majd állandóan
kevergetve krémsűrűségűre főzzük. Ha már elég sűrű, hozzáadjuk az aszút és a
mazsolát, majd ezekkel az alapanyagokkal még egyszer összeforraljuk.Ha kissé kihűlt,
hozzákeverjük a tejszínt.
A palacsintákat ezzel a töltelékkel megtöltve tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Édes Halloween palacsinta
  2009-10-30 17:23:37, péntek
 
  Ildykótól kaptam..
ÉDES HALLOWEEN PALACSINTA

(kb. 6-8 adag)

Hozzávalók:

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 tojás (közepes méretű)
150 ml tejszín
300 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
30 g margarin vagy 30 ml napraforgó olaj

Ezenkívül:

Ízlés szerinti palacsinta töltelék

Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eperízű
3 dl víz vagy gyümölcslé
Kevés porcukor díszítéshez

Elkészítés:

A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő használati utasítás
elkészítjük, majd a megdermedt kocsonyát 1 x 1 cm-es
kockákra vágjuk.
A lisztet egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást,
a tejszínt, a tejet és a vanillincukrot, és konyhai
robotgéppel sima tésztává keverjük. Egy serpenyőben a vajat
felolvasztjuk (vagy az olajat felforrósítjuk), egy adag
tésztát a serpenyőben elosztunk, majd a tészta mindkét
oldalát aranybarnára sütjük. Ízlés szerint lekváros, túrós,
mákos töltelékkel megtöltjük, és a palacsintát félbehajtva
a tányérra helyezzük.
A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás
alapján elkészítjük, és a még meleg palancsintát az
öntettel lecsurgatjuk. Porcukorral meghintve és a zselé
kockákkal díszítve tálaljuk.


Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
3 hangulatos recept körtével
  2009-10-12 13:00:06, hétfő
 
  Ollóztam:
Nők Lapja Cafe
* Mirelle
* 2009. 10. 12.
3 hangulatos recept körtével

Az őszi paletta egyik legszínesebb, legillatosabb, legzamatosabb alkotóeleme, mégis ritkán kerül a fazékba. Sütni még csak-csak sütünk vele, de főételhez, leveshez már ritkán használjuk fel. Pedig hálás, jó alapanyag.


Currys körtekrémleves


Kicsit extrém, de kellemes, lágy ízű leves. Igazi őszi fogás


Körte, a szezon elfeledett sztárjaHozzávalók:

* 1 ek. vaj
* 2 tk. curry
* 1 tk. szerecsendió
* 1 tk. gyömbér
* 5 ek. cukor
* csipet só
* 3 dl tejföl
* 3 vilmoskörte
* maréknyi mazsola

A vajat megolvasztom, majd a curryt egy kicsi megpirítom. A körtéket félbevágom, kikapom a magházukat, és szépen kockára metélem őket. Rádobom a currys vajra, alaposan megforgatom benne a kockáimat, majd hozzáadom a mazsolát. Vízzel felengedem, fűszerezem, és addig hagyom főni, amíg a körte félig meg nem puhul, és a mazsola is kellőképp felenged. Ezután tejföllel behabarom. Langyosan tálalom.


Körtés-tejszínes csirkemell mazsolás rizzsel


Könnyű, gyorsan elkészíthető, harmonikus étel. Megbolondítható birssel is, csak ebben az esetben egy kicsivel több időt vesz igénybe az elkészítése.



Hozzávalók:

* 1 kg csirkemell
* 5-6 szép vilmoskörte
* 8-10 szem rózsabors
* só
* 3 dl főzőtejszín
* 1 rúdnyi fahéj
* 8-10 szem szegfűszeg

A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágom, sózom, a mozsárban összetört rózsaborssal megszórom. Egy serpenyőben, kevés olajon kifehérítem a húst, majd a főzőtejszínnel felöntöm. Ebbe teszem a fahéjat és a szegfűszeget. Fedem a serpenyőt, húsz percig hagyom csendben, takarékon rotyogni. Eközben nyolcadokba vágom a körtéket, majd a húshoz adom. Ezután már keveset mozgatom, hogy a puhuló gerezdek ne törjenek szét.
Amíg készül a csirke, addig felteszem főni a rizst. Amikor már majdnem kész, akkor lekapom róla a fedőt, két marék mazsolát dobok a rizs tetejére, majd újra lefedem, s hagyom még párolódni egy kicsit. Tálaláskor átkeverem.

Tarte Tatin kicsit másképp



Le kell szögeznem: ez a sütemény nem a cukrászvitrinek sztárja. Ellenben csábítóan finom. Ínyenceknek langyosan, vaníliafagylattal ajánlom.


Hozzávalók:

* 4 nagyobb vilmoskörte
* 20 dkg vaj
* 3 tojássárgája
* 25 dkg finomliszt
* 10 dkg cukor
* csipet só

15 deka vajat elmorzsolok a liszttel, hozzáadom a csipetnyi sót, majd a tojások sárgájával alaposan összedolgozom az egészet. A homogén tésztát alufóliába csomagolom, és egy fél órára a hűtőbe teszem.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

5 dekányi vajat és a cukrot egy hőálló pitetálba teszem, majd takaréklángon, lassan kevergetve karamellizálom a cukrot. Amikor már szép, mély színű a karamell, akkor beleteszem a körtecikkeket, egy kicsit hagyom, hogy megpuhuljanak. Végezetül lehúzom a tűzről, félreteszem. A hűtőből kikapom a tésztát, pitetálnyira nyújtom, óvatosan ráfektetem a körteszeletekre, és az egészet a sütőbe dugom. 35-40 perc alatt sül készre.

Ha kész, akkor a sütőből való kivétel után rögtön tálra borítom. Önmagában is tökéletes, de jól viseli a vaníliafagylalt vagy a vaníliasodó közelségét.

Én ki fogom próbálni...
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Diétás süti, szedres...
  2009-08-27 08:46:22, csütörtök
 
  DIABETIKUS SZEDER SZELET

Hozzávalók:

Piskótatésztához:

3 tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
50 g gyümölcscukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
400 g szeder
500 g zsírszegény túró
10 ml édesítőszer
2 evőkanál citromlé
1 csapott teáskanál Dr. Oetker őrölt Zselatin
200 g hideg habtejszín

Ezenkívül:

néhány szem szeder díszítéshez

Előkészítés:

A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük, úgy, hogy
a sütőpapír széle fedje a tepsi szélét. A sütőt
előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai
robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton
habosra keverjük. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a
gyümölcscukrot, az aromát, és további 2 percig verjük. A
lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk,
majd óvatosan beleforgatjuk. A tésztát a tepsibe töltjük,
tetejét egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső
részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve a sütőpapírral
együtt hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk, majd
félbevágjuk, úgy, hogy két 30 x 20 cm nagyságú téglalapot
kapjunk. (Ha a piskóta széle túl barnára sült, akkor vágjuk
körbe a tészta széleit.)
A szedret óvatosan megmossuk, és jól lecsöpögtetjük. 200 g
szedret pürésítünk, és a túróval összekeverjük. Hozzáadjuk
az édesítőszert és a citromlevet. A tejszínt kemény habbá
verjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás
szerint feloldjuk. Négy evőkanál túrókémet a langyos
zselatinnal elkeverjük, majd a maradék túrókémet is
hozzákeverjük. Amint a krém zselésedni kezd, hozzáforgatjuk
a tejszínhabot.
Hat evőkanál krémet egy habzsákba töltünk, és díszítéshez
félreteszünk. Az egyik piskótalapon a krém felét
egyenletesen elsimítjuk, majd a szederszemeket egyenletesen
elosztjuk a tetején. A maradék krémet elsimítjuk rajta, és
ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd enyhén megnyomjuk.
A süteményt a félretett krémmel és a szederszemekkel
díszítjük, legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Ma kaptam gondoltam megosztom Veled!


Köszi!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Dupla csokis cookie
  2009-08-10 08:19:19, hétfő
 
 
Dupla csokis cookie,
Kriszti recije

30-dk liszt
3,5 dk cukros kakaó((kihagyható))
pici só
1 tk.sütőpor
15 dk csokidarabka
22,5 dk puha vaj
30dk cukor
1 cs.van.cukor
2 tojás
vajat a cukorral habosra keverem és utánna a tojást is
liszt+kakaó+só+sütőpor + csokidarabkák összekeverem és ezt a keveréket apránként a vajas habos tojáshoz adagolom
sütőpapírra kanállal szedek kupacokat ,be a sütőbe és percek alatt készen van
Köszi!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1396
  • e Hét: 12478
  • e Hónap: 44030
  • e Év: 1298948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.