Regisztráció  Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Emberek az élet szép
  2018-06-17 09:28:10, vasárnap
 
  Kicsi de tömény...
Útravaló minden napra. 365 történet, hogy más szemmel nézz a világra.
szerintem kötelező, bár jelenleg csak antikváriumban kapható. 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Eredet
  2018-01-05 13:06:51, péntek
 
  már előrendelhető 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Egy felfedezésre váró táj
  2013-05-07 23:30:28, kedd
 
  Vasvár és a Hegyhát 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Igazából menyország
  2012-01-09 23:04:55, hétfő
 
 
Fényképes beszámoló a mennyországból

Újabb könyv jelent meg a magyar keresztény piacon: az Igazából mennyország épp olyan nagy érdeklődésre tarthat számot, mint a két éve kiadott A viskó című regény, és feltehetőleg ugyanúgy viharokat fog kavarni.


Az Igazából mennyország első, 2010-es amerikai megjelenése óta vitákat gerjeszt. Nem elsősorban a teológiája korbácsolja fel az indulatokat, hanem maga a tény, amelynek valóságát sokan kétségbe is vonják: a könyv egy négyéves kisfiú halálközeli élményét, és a mennyben tett látogatását írja le. Nem igaznak tűnő fikció, hanem fényképekkel dokumentált reális beszámoló, melynek a könyv elbeszélője, az apa minden egyes szavában teljes szívéből hisz.

A kisfiú, Colton Burpo 2003-ban perforált vakbél miatt került életveszélyes állapotba. A megbetegedés olyan súlyosnak bizonyult, hogy orvosai nem hittek felépülésében. A szülők és gyülekezetük folyamatos imája nyomán azonban csoda történt, a kisfiú meggyógyult. Csak hónapok múlva kezdett mesélni arról a hihetetlen eseményről, amely a földi időben három perc volt csak, de számára életre szóló élményt jelentett.

A szülők legnagyobb megdöbbenésére a kisfiú azt állította, hogy az életmentő műtét során elhagyta a testét, pontosan beszámolt arról, hogyan dolgozott rajta az operáló orvos, hogy apja elvonult, magányosan sírt és könyörgött Istenhez, édesanyja pedig zokogva telefonált a rokonoknak és barátoknak. A kórházat úgy említette ,,ahol az angyalok énekeltek nekem", és egyre pontosabb részletekkel szolgált a mennyben tett látogatásáról. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel már meghalt, de nem idős emberként látta őt viszont, hanem fiatalon, később dédapát ifjúkori fényképről fel is ismerte.

Lelkész apa büszkesége

Az édesanya, Sonja, még Colton születése előtt elvetélt, és a magzat olyan kicsi korában halt meg, hogy a nemét nem lehetett tudni. A kisfiú találkozott a testvérével, beszámolt arról, hogy lány, és arról is, hogy néz ki. A szülők sosem említették a négyéves gyereknek, hogy élő nővérén kívül még testvére lehetett volna. Colton szerint azonban a meghalt baba jól van, állította, hogy maga Isten fogadta örökbe, és ez az anya gyászát is feloldotta.

A lelkész apának, Todd-nak valószínűleg azok a látomások a legfontosabbak, amelyekben kisfia Jézussal és más mennyei személyekkel találkozott. Wesleyánus prédikátorként azonnal igyekszik még a látszatát is kerülni annak, hogy Colton történetei nem biblikusak. Mivel ő a könyv elbeszélője, fiát csak idézi, jegyzetként minden egyes részlethez bibliai Igéket fűz, amelyek a mennyet ugyanúgy írják le, ahogy az ő gyermeke, legyen bár szó Jézus öltözékéről, vagy az Isten trónusáról.

Gyerekzsúr a mennyben

Colton azt mesélte, Jézus ölében ült, és annyira jól megjegyezte az arcát, hogy minden valaha volt Jézus-ábrázolást teljes bizonyossággal kritizált, részletezte, melyik miért nem hasonlít eléggé, mígnem találkozott egy tizenkét éves kislány Jézusról alkotott képével. Akiana maga is járt a mennyben: négyéves kora óta látomásai vannak, melyeket megfest. Mivel anyja ateista volt, sosem beszélt lányának Istenről. Colton az ő ábrázolásában ismerte fel Jézust.
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Új kedvenc könyv
  2011-12-30 10:00:46, péntek
 
  Müller Péter Útravaló


 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Reményringató
  2011-11-29 13:01:12, kedd
 
 Balogh József költő, dalszövegíró, tanár, június óta ágyhoz kötött beteg. A teste mozdulatlan, beszélni csak suttogva képes, de elméje, gondolkodása teljesen ép!

December 15-én Jóska 60 éves lesz. Ebből az alkalomból, a barátai, és a család, megjelentetjük legújabb verseskötetét, amelynek címe: Reményringató. A könyv az elmúlt 2 év verseit tartalmazza, keménytáblás kötésben, 168 oldalon. Ára: 1951 Ft
Olyan művészek írták az előszót, mint például Jordán Tamás.

A születésnapi könyvbemutató az idén, Balogh József egészségi állapota miatt, elmarad, illetve halasztódik, míg fel nem épül.

Mi, a barátai - Devecsery László költő, Fekete Árpád kiadó, Szovák Csaba kiadó - viszont azzal szeretnénk őt megköszönteni a betegágyánál: Jocó a könyvedből ennyit meg ennyit megvettek már! Biztosan további erőt adna a felépüléséhez!
A könyv megrendelhető Itt_
Link
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Most hatalma hangoskönyv
  2011-11-17 13:27:04, csütörtök
 
  az egyik legfontosabb könyv, most hangoskönyv formábanLink
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Szárnyaló szerelem
  2010-12-07 09:39:18, kedd
 
  Néha már-már elhisszük, hogy nincsenek többé sárkányok; égen- földön egy bátor lovag sem akad, egy szál hercegnő sincs, aki titokzatos vadonok mélyén suhanna, mosolyával megigézve az őzeket, a pillangókat.
Néha már elhisszük, hogy századunk végére elfogytak a felfedezni valók, a kalandok. A sors , a végzet elillant a látóterünkből; a sötéten ragyogó árnyak tovatűntek az életünkből.
Milyen csodás, ha rájövünk: mindez nem igaz! Hercegnők, lovagok, varázslatok, sárkányok, misztérium és kaland... nagyon is velünk vannak itt és most. Soha nem is létezett más e földön!
Csak persze álruhába bújtak azóta. A sárkányok ma kormányhivatalnoki öltönyt, válság-ruhát és katasztrófa -mezt viselnek, társadalom démonjai vijjogva csapnak le ránk, ha netalántán felemelnénk tekintetünket a földről, vagy jobbra fordulnánk ott, ahol a balfordulót várják tőlünk. Az álcázás művészete odáig fajult, hogy már a hercegnők és a lovagok sem ismerik fel egymást- néha még saját magukat sem.
A valóság bajnokai azért még fel-felbukkannak az álmainkban, hogy szóljanak: mindig volt most is van a sárkányok ellen védőpajzsunk. Ez a kéken izzó tűzfény segít, hogy kedvünk szerint formáljuk át világunkat. Ösztönünk megsúgja az igazat: nem omló por, hanem csodás titok vagyunk!
Ez a történet a haldokló hercegről, és az életét megmentő hercegnőről szól. Szépségről és fenevadakról, rontó szellemekről és várkastély-menedékről; a halál erőiről, amelyek mindig látszólagosak, meg az élet erőiről, amik mindig valódiak. Ez a mese arról az egyetlen kalandról szól amely mindig is a legfontosabb volt.
/ Richard Bach : Szárnyaló szerelem./ Híd az örökkévalóságon át/

Jó szívvel ajánlom minden Karácsonyfa alá: 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Az elveszett jelkép részlet
  2010-03-20 10:16:34, szombat
 
 


....a homokszemnek tömege van. Nagyon parányi tömege, de azért tömege.
És mivel ennek a homokszemnek tömege van, gravitációja is van Ez is csekély, de akkor is tömegvonzás....
......ha billiókat veszünk ezekből a homokszemekből, és hagyjuk, hogy vonzzák egymást amíg meg nem formálódik belőlük ..... teszem azt a Hold, akkor az egyesített tömegvonzásuk már elég nagy lesz ahhoz, hogy egész óceánokat hozzanak mozgásba, árapályt idézzenek elő a Földön.
... Mi volna, ha azt mondanám, hogy egy gondolatnak, bármilyen apró ötletnek, ami megformálódik a fejében ......tényleges tömege van? M lenne, ha azt mondanám, hogy egy gondolat valóságosan létező dolog, mérhető entitás tömeggel? Parányi tömeggel persze, de tömeggel! Mi következne ebből? ...
....Ha egy gondolatnak tömege van, akkor tömegvonzása is van és magához tud vonzani dolgokat
...mi történik, ha sok ember kezd el összpontosítani ugyanarra a gondolatra? Annak a gondolatnak valamennyi megjelenése összeadódik, egymásba olvad és a gondolatok összegzett tömege nőni kezd Tehát nő a tömegvonzása is
Ami azt jelenti, hogy.... Ha elég sok ember kezd ugyanarra a dologra gondolni, akkor érezhetővé válik annak a gondolatnak a gravitációs ereje.... És tényleges erőt fog kifejtni.
...amelynek mérhető hatása lehet az anyagi világra.
/Dan Brown/
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Kreativitás/ Osho/
  2009-02-24 13:59:38, kedd
 
  ,
A kreativitás a létező legnagyobb lázadás. Ha teremteni akarsz, meg kell szabadulnod minden beléd nevelt meggyőződéstől; máskülönben kreativitásod nem lesz más, mint másolás - mindössze egy indigómásolat lesz. Csupán akkor lehetsz kreatív, ha egyén vagy, a tömegpszichózis részeként nem tudsz teremteni. A tömegpszichózis nem kreatív; vánszorgó életet él, nem ismer táncot, sem dalt, sem örömöt; gépies.
Aki teremt, nem követheti a jól kitaposott ösvényt. Fel kell kutatnia a saját útját, magának kell keresgélnie az élet dzsungelében. Egyedül kell mennie; ki kell hullania a tömeg-elméből, a kollektív pszichózisból. A kollektív elme a legalsóbb elme a világon - még az úgynevezett idióták is felette állnak a kollektív idiotizmusnak. De a kollektivitásnak megvannak a maga vonzerői: tiszteli az embereket, becsüli az embereket, ha azok szüntelenül ragaszkodnak hozzá, hogy a kollektív elme az egyetlen helyes út.
Szükségszerűen következett, hogy a múltban minden kreatív embernek - festőknek, táncosoknak, zenészeknek, költőknek, szobrászoknak - le kellett mondania a tekintélyről. Egyfajta bohém életet kellett élniük, csavargóéletet; ez volt az egyetlen lehetőségük arra, hogy kreatívak lehessenek. Ez azt igényli, hogy ne élj annyira a jövőben. Ha érted, amit mondok, ha érzed, hogy igazság van abban, amit mondok, akkor a jövőben mindenki egyénként él majd, és nem lesz szükség bohém életre. A bohém élet egy rögzült, ortodox, konvencionális, tiszteletre méltó élet mellékterméke.

Aki teremt, nem követheti a jól kitaposott ösvényt. Egyedül kell mennie; ki kell hullania a tömeg-elméből, a kollektív pszichózisból.

Én azon dolgozom, hogy leromboljam a kollektív elmét, és minden egyént megszabadítsak önmagától. Akkor nincsenek problémák; akkor úgy élhetsz, ahogyan élni akarsz. Valójában az emberiség csak azon a napon születik meg igazán, amikor az egyént a lázadásában tisztelik. Az emberiség még nem született meg; még mindig a méhben van. Amit emberiségnek látsz, az csupán egy hatalmas szemfényvesztés. Hacsak nem adunk egyéni szabadságot minden egyes embernek, abszolút szabadságot minden egyes embernek ahhoz, hogy önmaga legyen, hogy a maga módján létezzen... És azt, természetesen, hogy ne kelljen beleavatkoznia senkinek az ügyeibe - ez is a szabadság része. Senkinek nem kellene beleavatkoznia mások ügyeibe.
De a múltban mindenki beleütötte az orrát mindenki más dolgába - még az olyan történésekbe is, amelyek teljesen magánjellegűek, amelyekhez semmi köze a társadalomnak. Például, ha beleszeretsz egy nőbe, ahhoz mi köze a társadalomnak? Ez tisztán személyes ügy, nem a piacra való. Ha két ember megegyezik abban, hogy szerelemben egyesülnek, a társadalomnak nem lenne szabad beleavatkoznia. De a társadalom beleavatkozik minden lehetséges eszközzel, közvetlen vagy közvetett módon. A rendőr a szerelmesek közé fog állni, a bíró a szerelmesek közé fog állni. És ha ez még nem lenne elég, a társadalmak teremtettek egy szuperrendőrt, Istent, aki vigyázni fog rád.
Isten ideája a leselkedő szomszéd alakja, aki még a fürdőszobában sem hagy magadra, aki a kulcslyukon át kukucskál, figyeli, mit teszel. Ez undorító! A világ minden vallása azt mondja, hogy Isten szüntelenül figyel téged - ez undorító, miféle Isten az ilyen? Nincs más dolga, mint figyelni mindenkit, követni mindenkit? Úgy tűnik, ő a legvégső detektív!
Az emberiségnek új termőföldre van szüksége - a szabadság földjére. A bohémizmus egy reakció volt, egy szükséges reakció, de ha az én vízióm megvalósul, akkor nem lesz szükség bohémizmusra, mert nem lesz úgynevezett kollektív elme, amely uralkodni próbál az embereken. Akkor mindenki békében lesz önmagával. Természetesen nem kell beleavatkoznod senki dolgába - de ha a saját életedről van szó, azt a saját elhatározásaid szerint kell élned.
Csupán ekkor van kreativitás. A kreativitás az egyéni szabadság illata.

A kreatív ember olyan, akinek sikerül bepillantást nyernie, aki olyan dolgokat lát, amelyeket előtte még senki, olyan dolgokat hall, amelyeket előtte még senki - ez a kreativitás.

A vászon előkészítése

Amint eltűnik a patológia, mindenki teremtővé lesz. Engedd, hogy a lehető legmélyebb megértéssé váljon benned: csupán a beteg emberek destruktívak. Az egészséges emberek kreatívak. A kreativitás a valódi egészség illata. Amikor valaki valóban egészséges és egész, a kreativitás természetesen érkezik el hozzá, s feltámad benne az alkotás vágya.

A három dimenzió
Az emberiség mára válaszúthoz érkezett. Eddig egydimenziós emberekként éltünk, amit kimerítettünk. Most már sokkal gazdagabb emberi lényekre van szükségünk, háromdimenziósokra. A három dimenzió pedig: az első a tudatosság, a második a részvét, a harmadik a kreativitás.
A tudatosság: létezés, a részvét: érzés, a kreativitás: cselekedet. Az én elképzelésem szerint az új embernek mindhármat egyesítenie kell magában. Amit én adok neked, az a legnagyobb kihívás, amelyet valaha is kaptál, a legnehezebben véghez vihető feladat. Olyan meditatívnak kell lenned, mint Buddha, olyan szeretetteljesnek, mint Krisna, olyan kreatívnak, mint Michelangelo vagy Leonardo da Vinci. Egyszerre kell lenned mind egy időben. Csupán akkor érheted el a totalitásodat; máskülönben valami mindig hiányozni fog belőled. És az, ami hiányzik belőled, féloldalassá tesz, elégedetlenné. Nagyon magas csúcsra juthatsz fel, ha egydimenziós vagy, de csupán egy csúcs leszel. Én azt szeretném, ha egy egész Himalája-láncolat lennél; nem csupán egy csúcs, de csúcs csúcs hátán.

Nagyon magas csúcsra juthatsz fel, ha egydimenziós vagy, de csupán egy csúcs leszel. Én azt szeretném, ha egy egész Himalája-láncolat lennél; nem csupán egy csúcs, de csúcs csúcs hátán.

Az egydimenziós ember kudarcot vallott. Nem sikerült csodálatos Földet teremtenie, nem tudta megteremteni a mennyországot a földön. Kudarcot vallott, teljes kudarcot! Teremtett néhány csodálatos embert, de nem tudta átalakítani az egész emberiséget, nem tudta felemelni az egész emberiség tudatosságát. Csupán néhány egyén világosodott meg itt-ott. Ez már nem segít többé. Több megvilágosodott emberre van szükségünk, méghozzá háromdimenziós módon megvilágosodottra.
Én így definiálom az új embert.
A Buddha nem volt költő - de az új emberiség, azok az emberek, akik most válnak buddhává, költők lesznek. Amikor azt mondom: ,,költő", nem úgy értem, hogy verseket kell írnod - költőinek kell lenned. Az életednek kell költőinek lennie, a megközelítésednek kell költőinek lennie.
A logika száraz, a költészet élő. A logika nem tud táncolni; a logika számára lehetetlenség a tánc. A logikát táncolni látni, az olyan lenne, mintha Mahátma Gandhí táncolna! Nagyon nevetségesen festene. A költészet tud táncolni; a költészet a szíved tánca. A logika nem tud szeretni - beszélni tud a szeretetről, de szeretni nem tud; a szeretet illogikusnak tűnik. Csak a költészet tud szeretni, csak a költészet képes beleugrani a szeretet paradoxonába.
A logika hideg, nagyon hideg; mindaddig jó, amíg matematikáról van szó, de az emberiség tekintetében nem jó. Ha az emberiség túl logikussá válik, akkor az emberiség eltűnik; akkor csak számok vannak, nem emberi lények - behelyettesíthető számok.
A költészettől, szeretettől és érzéstől mélységet, melegséget kapsz. Olvadtabbá válsz, veszítesz a hidegségedből. Emberibbé válsz. A Buddha szuperember, efelől semmi kétség, de elveszíti az emberi dimenzióját. Túlvilági jelenség. Megtalálható benne a túlvilági létezés szépsége, de nincs meg benne Zorba, a görög szépsége. Zorba nagyon evilági. Én azt szeretném, ha te egyszerre lennél mindkettő: Zorba, a buddha. Meditatívnak kell lenni, de nem az érzések ellenségének. Meditatívnak kell lenni, de tele érzéssel, csordultig szeretettel. És kreatívnak kell lenni. Ha a szereteted csupán egy érzés, amelyet nem változtatsz cselekedetté, nem lesz hatással az emberiségre. Valósággá kell tenned, materializálnod kell.
Ez a három dimenziód: létezés, érzés, cselekedet. A cselekedet foglalja magában a kreativitást, mindenfajta kreativitást: zenét, költészetet, festészetet, szobrászatot, építészetet, tudományt, technikát. Az érzés foglal magában mindent, ami esztétikai: szeretetet, szépséget. A létezés pedig a meditációt, a tudatosságot öleli fel.
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 261 db bejegyzés
Összes: 6719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 406
  • e Hét: 3153
  • e Hónap: 19608
  • e Év: 185109
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.