Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 299 
Sütőtökös golyó
  2017-10-14 17:09:34, szombat
 
  Sütőtökös golyó - a szép bőrért Andiós recept

A szép bőr a konyhában kezdődik. Egyél sok C vitaminban, béta-karotinban gazdag zöldséget, gyümölcsöt. A sütőtök remek bőrszépítő.

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor vagy növényi édesítő, 15 dkg dió (darált), 1ek lekvár, szükség szerint narancslé, 5 dkg kókuszreszelék

A tököt megsütjük, lepürésítjük. A kókuszreszelék kivételével összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval, golyókat formázunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben vagy darált kekszmorzsában, darált dióban, csokireszelékben.

Kicsattanóan jó egészséget és vidám napot kívánok,
szeretettel:
Andi
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Cukkini tócsni
  2017-10-13 16:48:30, péntek
 
  Cukkini tócsni. Andiós recept

Elkészítése:
2 db közepes nagyságú cukkinit szálasra lereszelsz, kicsit megsózod, majd 5 percig állni hagyod, aztán kinyomkodod a levét.
Hozzáadsz 1 tojást, belereszelsz 1 fej hagymát, vagy belevágsz 1-2 szál újhagymát,vagy 1 kisebb fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát.
Borsozd meg, majd adj hozzá annyi lisztet, hogy sűrűbb masszát kapj. Kanállal forró kókuszzsírba (vagy olajba) szaggatod, kicsit a kanállal ellapítod.
Jó étvágyat.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Homoktövis ital
  2017-09-11 08:33:41, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Tiramisu
  2017-08-16 16:14:18, szerda
 
 



Tiramisu

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszin
4 tojás
5 evőkanál porcukor
300 ml főtt fekete kávé (cukor nélkül)
200 g babapiskóta
kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A habnak keménynek kell lennie, különben a krém folyós lesz. A tejszint is felverjük kevés cukorral.
A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük össze. A habot és tejszint keverjük a krémhez. A babapiskótákat mártsd bele a hideg kávéba, de akár rumaromával is ízesíthetik a kávét. Egy tálba, vagy tepsibe rakj le szorosan egy réteg babapiskótát, kend rá a krém felét. Halmozd rá a babapiskóta másik felét és kend rá a megmaradt krémet. Még díszesebb lesz, ha kevés krémet habzsákba kanalazol és apró halmokat nyomsz a tetejére. Szitálj rá kakaóport. Egy órára hűtőbe tesszük és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Így rakj el zöldségeket télire!
  2017-08-01 09:14:27, kedd
 
  Így rakj el zöldségeket télire!

Link

Hozzávalók:

500 gramm paprika
500 gramm sárgarépa
500 gramm hagyma
250 gramm paradicsom
250 gramm petrezselyem
100 gramm fokhagyma
olaj



Elkészítés:

1.a zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel vékony csíkokra

2.sózzuk le, egy 250 ml üveghez kb. 2 evőkanál só kell. De mindenképp kóstolgassuk közben, és ízlés szerint sózzuk. Keverjük jól össze.

3.töltsük meg az üvegeket a zöldségekkel

4.öntsünk rájuk olajat, kb. 2 cm olaj legyen az üvegek tetején

5.fedjük le alaposan az üvegeket, és tároljunk hűvös helyen
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Erdély csodaszere! A puliszka
  2017-07-31 10:47:09, hétfő
 
  Erdély csodaszere! A puliszka

Link

Védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A puliszka kukoricalalisztből készült kásás étel. Régebben leginkább az erdélyi szegény emberek fő táplálékát jelentette, mára azonban gazdag és szegény egyaránt örömmel készíti el, hiszen nemcsak tápláló, de rendkívül egészséges is.

A kukoricaliszt ugyanis kivételesen gazdag az alábbi vitaminokban és ásványi anyagokban:

B-vitamin,
E-vitamin,
foszfor,
magnézium,
cink,
kálium,

Ezeken kívül számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Kutatások igazolják, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott. A puliszka csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának kockázatát is.

Egy kolumbiai kutatás szerint a kukoricában található savaknak fontos szerepük van a izomrostok megerősödésében is. Az equadori gyerekek a világ legjobb sportteljesítményeivel büszkélkedhetnek, étrendjükben pedig rendszeresen szerepel a puliszka.

A kukoricalisztből készült ételek csökkentik a menstruációs problémákat, de vesekő, és májgyulladás esetén is ajánlott
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Kovászosuborka télire
  2017-07-20 16:36:05, csütörtök
 
  Link

Anyi kanál liszt amilyen az üveg méret 1 marék só+ kapor hideg víz, lekötni,
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sajtos, fokhagymás cukkinicsíkok
  2017-07-16 15:02:57, vasárnap
 
 



Sajtos, fokhagymás cukkinicsíkok
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
3-4 gerezd fokhagyma
kb. 20 dkg reszelt sajt
olívaolaj

A cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam.
Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül reszelt sajttal megszórtam.
Kb. 180 fokon, 30 percig sütöttem, ebből kb. 5 percig magasabb fokozaton.



 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Csorbaleves
  2017-07-13 16:35:31, csütörtök
 
  Link

Csorbaleves

Hozzávalók:
fél kg füstölt sertéssonka
5 közepes szál sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 közepes krumpli
1 maréknyi káposzta
1 maréknyi zöldbab
2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony
zellerzöld
lestyánlevél
10 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen megpuhult, a lisztet egy tányérban elkeverjük a tejföllel, majd felhígítjuk néhány evőkanál levessel, és a levesbe öntve elkeverjük. Végül lestyánecettel savanyítjuk,és belekanalazzuk a sonkakockákat.
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Csirkesaláta
  2017-07-11 17:14:34, kedd
 
 



Csirkesaláta

A salátához
60 dkg csirkemell filé
40 dkg paradicsom
40 dkg kígyóuborka
40 dkg mirelit csemegekukorica (vagy konzerv)
40 dkg mirelit zöldbab (vagy konzerv)
1 dl tej (az áztatáshoz, amit kevés sóval eldörzsölt fokhagymával ízesítünk)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Az öntethez
45 dkg tejföl (12%-os)
1 teáskanál mustár
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint
elkészítés
1. A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb.
2. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel.
3. A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk.
4. A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
5. Az öntethez a sovány tejfölt kikikeverjük a hozzávalókkal.
6. A kihűlt húst összekeverjük a zöldségekkel, ráöntjük a mártást, átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 299 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 646 db bejegyzés
Összes: 8315 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1160
  • e Hét: 1160
  • e Hónap: 31138
  • e Év: 388127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.