Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
Cékla
  2018-08-17 06:00:50, péntek
 
  Link

A cékla:

Ezt a zöldséget elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztjuk. Rengeteg pozitív hatása van, de csak hogy néhányat említsünk: eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást.

Számos egészségügyi előnyei közül kiemelendő:

A cékla javítja a vérkeringést. A növény betaint és triptofántot tartalmaz. Ezek olyan anyagok, melyek megnyugtatják az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van.

Mutatunk egy receptet, melyet minden nap fogyaszthatsz:

Hozzávalók:

2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd adj hozzá egy kis olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. A végén locsold meg egy kis saláta ecettel és hagyd állni egy órát. Ez a csodálatos saláta tisztítja a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Ha szeretnél többet tenni az egészségedért, javasoljuk, hogy fogyaszd ezt akár minden nap.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sűltpaprika télire
  2018-08-17 05:58:52, péntek
 
  Link

Hozzávalók: paprika, só, babérlevél, ecet, cukor és egy kevés tartósítószer.

Elkészítés: A paprikákat jól megmossuk, majd, ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de még nem szenes, készen is van. De az illatáról is érezni fogjuk, hogy mikor van kész.

Közben készítsünk elő egy nagyobb lábost, és abban rétegezzük a paprikákat, minden réteg közé szórjunk durva sót. Míg rákerül az új réteg, fedjük le őket. A sós gőz alatt a paprikák húsa elválik majd valamennyire a héjtól, a többit meg mi kell lepucoljuk. A megtisztított paprikák szárát és magházát eltávolíthatjuk, így könnyebb kivenni majd télen az üvegből, de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az üvegekbe, és öntsük rá a levet, és helyezzük gőzös dunsztba őket körülbelül egy háromnegyed órára.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gyros tál
  2018-08-05 07:31:16, vasárnap
 
 



Hozzávalók

1 csomag Gyros fűszerkeverék
80 dkg csirkemellfilé
2 pohár natúr joghurt, vagy tejföl
hagyma,
paradicsom
kígyóuborka
1 kg újburgonya
6 ek olaj
ízlés szerint só és bors

Elkészítés

A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málnás csokoládés joghurttorta
  2018-07-31 14:22:45, kedd
 
  Málnás csokoládés joghurttorta

Link

Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):

Brownie:

100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor

Krém:

640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin

Málnazselé:

120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz

Csokikrém:

100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítése:

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.

A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.

A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.

Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.

(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)

Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Rakott cukkini
  2018-07-23 16:14:46, hétfő
 
 



Rakott cukkini
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
1 szép nagy, fiatal cukkini
1 evőkanál olaj
50 dkg csirkemell
1,5 bögre rizs (250 ml)
45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
2 db tojás
1 mokkáskanál ételízesítő

őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 kisebb vöröshagyma
A tetejére:
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt
olaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés
Elkészítés: A cukkiniról a héját lehámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Olajon a cukkinidarabkákat megsütjük, sózzuk, borssal meghintjük.
A csirkemellet (készíthetjük bármely hússal) kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, meghintjük őrölt paprikával, egy kis vizet öntünk rá, hozzáadjuk húst, a feldarabolt paprikát és paradicsom ot is, sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk.
A rizst kifőzzük.
Egy 20×30 cm-es tepsit olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk. A sült cukkini felét az aljára tesszük, erre a rizs felét, rá a hús felét. A tejfölt a tojásokkal, kevés borssal, sóval, ételelízesítővel összekeverjük, és a felével a húsréteget meglocsoljuk, egyenletesen elkenjük rajta. A maradék alapanyagokat ugyanígy rétegezzük, a tetejére kerül a tejföl, megszórjuk reszelt sajttal, kanálnyi olvasztott vajjal meglocsoljuk.
200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Cukkinis muffin
  2018-07-13 10:08:24, péntek
 
 



Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
7 gyümölcsös süti
  2018-07-05 11:33:01, csütörtök
 
  7 gyümölcsös süti

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna fagyi
  2018-07-04 11:38:30, szerda
 
  Málna fagyi

Link

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb fagyi...5 evőkanál cukor és 6 dl tejet felforralok... forrás után még vagy 5 percet elég főzni... aztán alaposan le kell hűteni... 60 dkg málnára tettem 2 lapos evőkanál cukrot hagytam ráolvadni.. aztán ezt teljesen leturmixoltam...ha nem szereted a málna magját akkor egy sűrű teaszűrön nyomd át.. engem nem zavar tehát nálunk benne maradt...mikor a tej teljesen le van hűlve akkor egybe kevertem... felvertem 2,5 dl tejszínhabot... és azt is hozzá kevertem... majd ment a gépbe... nagyon finom habkönnyű fagyi van belőle.
Akinek nincs gépe.. tegye egy nagyon műanyag tálba mehet a fagyóba és 30 percenként legalább 3-4 alkalommal keverje át egy habverővel...
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna
  2018-07-02 07:42:22, hétfő
 
 



Málna

Olyan sokféleképpen fogyaszthatjuk, hogy szinte fel sem lehet sorolni. Nyersen csipegetve, süteménybe sütve vagy lekvárként megfőzve épp úgy közismert és kedvelt, mint szörp, turmix ital, koktél vagy tea alapanyagaként. A szervezet számára különösen hasznos, igazi vitaminbomba mivel magas a C-, B1- és B2-vitamintartalma. Rendszeresen fogyasztva könnyen megőrizhetjük az egészségünket a benne lévő antioxidánsok miatt. A gyümölcscukor segít helyrebillenteni az ingadozó vérnyomást és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, nem fog ránk törni a falási roham és farkaséhség. Az alacsony kalóriatartalma, remek méregtelenítő, nemcsak a veséket és a vért tisztítja, hanem segít kipucolni a bélfalat is. Egy nyári méregtelenítő kúra ízletes kísérője lehet. Leveléből készített főzet vagy tea, fertőtlenít, összehúzza a pólusokat, segít a cukorbaj kezelésében, csillapítja a lázat és erősíti az immunrendszert. Antibakteriális hatású. A szájban lévő gyulladások kezelésére alkalmas, gargalizálva remek torokgyulladásnál. A legjobb, ha frissen, rögtön a vásárlást követően eszegetjük a szemeket, mert legfeljebb két napig tárolható a hűtőszekrényben. Jól fagyasztható, képes megőrizni állagát és csodás ízét. Tálcára téve tegyük a mélyhűtőbe és ha már megfagytak a gyümölcsök, akkor adagoljuk tasakokba. Így "gurulós" marad.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gombafasírt
  2018-07-01 15:27:30, vasárnap
 
  Link

Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A gombafasírt, hús nélküli ízletes étel, könnyen elkészíthető, ebédnek vagy akár vacsorának is megfelelő.
Hozzávalók:

1 kg gomba,
2 db hagyma,
4 db tojás,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos gombát a tojásokkal, a ledarált hagymával, 2 kanál zsemlemorzsával, sóval, borssal, majd formázzunk fasírtokat belőlük és forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, süssük ki a gombafasírtokat, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 458 db bejegyzés
Összes: 8892 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 456
  • e Hét: 4755
  • e Hónap: 14293
  • e Év: 301358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.