Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 315 
Sajtos rúd
  2018-01-17 08:32:02, szerda
 
  Link

Sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg teavaj /vagy Rama margarin
tejföl, amennyit felvesz (általában egy kis pohárnyi)

Tetejére
1 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt és /vagy szezámmag ízlés szerint

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük!
Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy szezámmaggal és felcsíkozzuk. Közepes lángon pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sajtos muffin
  2018-01-15 07:42:53, hétfő
 
  Sajtos muffin

Link

 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gyömbértea
  2018-01-14 08:23:07, vasárnap
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Duplán baconös karajszeletek
  2018-01-13 14:21:46, szombat
 
 



Duplán baconös karajszeletek

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 kanál petrezselyemzöld
4 db mackósajt
4 db sonkás sajt
fokhagyma
friss bazsalikom

őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A zöld fűszert és a fokhagymát elkeverjük a sajtokkal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Lencsesaláta
  2018-01-13 14:18:04, szombat
 
 



Virslis - majonézes lencsesaláta

Hozzávalók : 50 dkg lencse, 8 db virsli, 8 evőkanál majonéz, 8 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, pár csepp citromlé, 2 csokor újhagyma, vagy lilahagyma ízlés szerint, só - petrezselyem ízlés szerint

Díszítéshez a tetejére : főtt tojás, újhagyma, petrezselyem tetszés szerint.

Elkészítés : a lencsét sós, hagymás fokhagymás babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a lilahagymát szintén karikázzuk fel.
A majonézt keverjük el a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felkarikázott virslit, újhagymát, és végül a főtt lencsét. Díszítsük tetszés szerint.
Fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el, hogy ízek összeérhessenek.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gesztenyés szelet
  2018-01-06 15:54:20, szombat
 
 



Gesztenyés szelet
Hozzávalók 38 x 28 cm-es tepsihez
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl olaj
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
a krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
50 dkg gesztenyepüré
25dkg vaj
20 dkg cukor
2-3 evőkanál rum
a tetejére:
5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 tasak habfixáló (10 g)
1 tasak vaníliás cukor
kakaópor

Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)
Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.
Fölverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük kakaóporral, majd habrózsákat nyomunk a tetejére. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.

 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
12 zöldséges tócsni és fasírt - mert nem kell mindig hús
  2018-01-05 16:40:00, péntek
 
  12 zöldséges tócsni és fasírt - mert nem kell mindig hús

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Töltött húsok karácsonyra:
  2017-11-27 07:44:02, hétfő
 
  Töltött húsok karácsonyra:

Link
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Marlenka
  2017-11-19 12:33:32, vasárnap
 
 



Marlenka
Tészta:
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evő kanál méz
20 dkg cukor 2db tojás
1 teás kanál ecet
1/2 teás kanál szódabikarbóna
Hozzávalókat jól összegyúrjuk kb fél órát pihentetni.
4 felé osztani, kinyújtani megsütni,
hamar sül ahogy barnul jó

Diós krém:
Hozzávalók:
3 tubus sűrített tej (170 g/tubus)
25 dkg vaj
20 dkg darált dió
esetleg kevés rum vagy konyak

Elkészítés: A krémhez a sűrített tejet befőttes üvegbe öntjük, és 3 órán át főzzük vízbe állítva.
A vajat habosra kikeverjük. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, a karamellkrémet a habosított vajhoz adjuk, majd belekeverjük a diót.
Az így kapott krémet megfelezem, alul 1 lap rá Diós krém rá másik lap rá tejkaramella / Tejkaramellából hagyunk a tészta tetejére egy keveset / rá, 3. lap rá, Diós krém, rá a felső 4. lap 4. lapot megkenjük vékonyan tejkaramellás krémmel megszórni darált dióval.
A kész süteményt olvasztott csokoládéval is megcsíkozhatjuk.

Tejkaramella
Hozzávalók:
25 dkg cukor
2 evőkanál vaj
3,5 dl tej
Elkészítés: Egy kisebb, vastag aljú edénybe öntjük a cukrot, majd közepes láng mellett hagyjuk, hogy felolvadjon. Ezután lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd amikor már forr, a 2 evőkanálnyi vajat is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a csepp-próbát ki nem állja a karamell, azaz ha pohárnyi vízbe cseppentjük, akkor egyben maradva süllyed le a víz aljára.

Olvasztott csokoládé: kakaópor, porcukor, pici tej, 5 dkg vaj össze főzni rá csurgatni
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Házi krémsajt
  2017-11-18 16:48:28, szombat
 
  Házi krémsajt

Link

Krémsajt I
Hozzávalók

1 l tejföl,
1 csapott evőkanál só

Elkészítés

A tejfölt a sóval összekeverem és műanyag vagy üvegedénybe töltöm. 1 napig állni hagyom hűvös helyen (hűtőszekrényben). Ezután tüll- vagy vászonzacskóba öntöm és ugyancsak hűvös helyen felakasztom. Aláteszek egy tálat, hogy a lecsurgó levét felfoghassam. 24 óra múlva egy tiszta deszkára teszem zacskóstul, ráborítok egy tányért és legalább 4 kg-os súllyal lenyomtatom. (Ha kissé ferdére állítom a deszkát, a krémsajt leve jól lecsuroghat.) Újabb 24 óra múlva a krémsajtot kiveszem a zacskóból, vizes kézzel jól összegyúrom és tetszés szerinti formába simítom. A hűtőszekrényben három napig érlelem, ezután fogyasztható. Rendkívül finom, és legalább egy hétig eláll! (Ha nem eszik meg előbb!)
--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------

Krémsajt II
Hozzávalók

25 dkg teljesen friss tehéntúró,
5 dkg friss vaj,
2 púpozott evőkanál sűrű tejföl,
csipetnyi só és csipetnyi porcukor.

Elkészítés

A vajat felolvasztom, hozzáteszem az áttört tehéntúrót és a tejfölt, valamint a sót és a cukrot, majd keverőgéppel (vagy kézi habverővel) teljesen simára keverem. Szorosan beletömködöm egy szögletes formába és lefedve néhány óráig érlelem a hűtőszekrényben.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 315 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 32 db bejegyzés
Összes: 8466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1247
  • e Hét: 7272
  • e Hónap: 26475
  • e Év: 26475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.