Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 357 
Rakott csirkemell
  2018-06-18 16:38:59, hétfő
 
 



Rakott csirkemell

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé

20 dkg trappista sajt reszelve
3 db tojás
liszt
1 doboz tejföl (450 gr )
2 ek. folyékony zsír

Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.
Egy hőálló tálat folyékonyan zsírral kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből , meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.
Addig folytattam, míg minden hús elfogyott.
A tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Folyékony zsírral meglocsoltam.
230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.
Ellenőriztem, hogy a hús átsült -e.
Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a tetejét.
Burgonyapürével, céklával fogyasztottuk.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
13 Cukkinis-egytálétel
  2018-06-17 14:11:03, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Cukkini palacsinta
  2018-06-11 07:45:08, hétfő
 
  Link





Hozzávalók:

3 db cukkini,
1 sárgarépa,
1 tojás,
3 evőkanál zabkorpa,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál natúr joghurt,
só,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le. Egy tálban keverjük össze cukkinit, a répát, fűszerekkel keverjük jól össze, majd hagyjuk állni pár percet. Adjuk hozzá a zabkorpát, majd ismét kavarjuk össze. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a joghurttal, öntsük a zöldséges keverékhez és kavarjuk össze (ha túl vizes lesz, akkor keverhetünk hozzá lisztet). Melegítsünk olajat, formázzuk meg a palacsintákat és süssük meg benne a palacsinták mindkét oldalát. Melegen tálaljuk fokhagymás tejföllel. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Epres tiramisu
  2018-06-10 10:35:45, vasárnap
 
  Epres tiramisu

Hozzávalók

50 dkg mascarpone
14 dkg cukor
2,5 dl hideg habtejszín
6 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz friss eper (+ a díszítéshez)
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő

Elkészítés:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd az eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Eperkrémes piskóta
  2018-06-09 13:12:24, szombat
 
  Link

HOZZÁVALÓK
6 tojás fehérje,
6 ek cukor
6 tojás sárgája
6 ek liszt
1/2 sütőpor

Krém
:50 dkg mascarponét
3 púpos ek porcukor
2 dl Hulala
50 dkg eper

ELKÉSZÍTÉS
A 6 tojás fehérjét, 6 ek cukorral kemény habbá verjük, a 6 tojás sárgáját hozzákeverjük. A 6 ek liszthez 1/2 sütőport keverünk, majd a habhoz adjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

Krém: Az 50 dkg mascarponét 3 púpos ek porcukorral kikeverjük, 2 dl Hulalát felverünk, a sajtkrémhez adjuk. Az 50 dkg eper 1/3 részét apróra daraboljuk, a többit pürésítjük és a krémhez keverjük. A piskótát félbevágjuk, a krém felével megkenjük. Másik felével bevonjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Sütés nélküli krémes epertorta
  2018-06-02 14:30:54, szombat
 
 



Sütés nélküli krémes epertorta

Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg eper

A fehér réteghez:
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj

A piros réteghez:
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
3 evőkanál porcukor
15 g zselatin

Díszítéshez:
tejszínhab
eper

Elkészítése: A darált kekszet a vajjal összekavarjuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A megmosott epret félbevágjuk és a kekszes rétegre tesszük az eperszeleteket. Összeállítjuk a fehér krémet: a mascarponét a porcukorral és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponés krémhez keverjük. A kekszes rétegre simítjuk és hűtőbe tesszük. Elkészítjük az epres krémet: a mascarponét a porcukorral kikavarjuk. Az epret összeturmixoljuk és a krémhez adjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk, majd a fehér rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krémek megdermedjenek. Tálalás előtt tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük. Tetszés szerint akármilyen más gyümölccsel elkészíthető.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Epres-mascarponés álom
  2018-05-23 18:05:44, szerda
 
 



Epres-mascarponés álom

Hozzávalók:
Piskótához:
6 db tojás
6 e kanál víz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
fél sütőpor

Krémhez:
50 dkg mascarpone
250 ml habtejszín
1 db citrom (leve, reszelt héja)
ízlés szerint porcukor 2-3 kanál
kávés kanál zselatin fix
50 dkg eper

Krém elkészítése:
- A mascarponéhoz add hozzá a kb 2-3 kanál porcukrot, a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.

- Tegyél egy pici zselatin fixet a krémhez.

- Törd össze az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.

- Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.

- A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj egy kis krémet, és eperszeletekkel díszítsd!

Mielőtt felvágnád, pihentesd a hűtőben kb. 3-4 órát, vagy egy éjszakát.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Görög saláta
  2018-05-19 13:22:43, szombat
 
  Görög saláta

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg feta sajt
20 dkg olivabogyó
10-15 db koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
1 lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
0.5 citrom


Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el. Kis tálban keverd össze a frissen facsart citromlevet, az olívaolajat és az oregánót, majd tedd a hűtőbe. A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd egészen kis darabokra az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát. A fetát tördeld össze. Ha szükséges, magozd ki az olajbogyót.

A zöldségeket rakd egy nagy tálba, locsold meg az öntettel, és szórj rá kevés sót. Forgasd óvatosan össze, hogy ne törjenek meg. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Azt azonban vedd figyelembe, ha hosszú ideig pihenteted, sok levet ereszt.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
9 vendégváró saláta recept!
  2018-05-19 13:18:27, szombat
 
  9 vendégváró saláta recept! Link

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
--------------------------------------------------
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral készített páclével leöntjük, majd egy evőkanál olajjal is meglocsoljuk.
--------------------------------------------------
Burgonyasaláta
Egy kg burgonyát héjában megfőzünk, majd lehámozzuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb vöröshagymát is felkarikázunk és a burgonyával együtt tálba tesszük. A tetejét meghintjük törött borssal és vízből, ecetből, cukorból, sóból összevegyített páclevet öntünk rá. Csöpögtethetünk rá kevés olajat is.
------------------------------------------------
Burgonyasaláta párizsival
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Amikor már felszeleteltük, hozzátesszük a hagymakarikát és 20 dkg kockára vágott párizsit. A tetejére késhegynyi törött borsot, ugyanennyi majoránnát, egy kevés paprikát szórunk és ráöntjük a szokott páclevet. Végül 2 evőkanél olajat öntünk rá. A párizsival elkészített burgonyasalátát legalább 1 nappal hamarabb csináljuk meg, hogy jól beérjen. Teával, önálló vacsorának is tálalhatjuk.
-----------------------------------------------
Uborkasaláta
Fél kg uborkát meghámozunk, a két végét levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a sóban kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és ecetes, cukros vízzel hígított páclébe rakjuk. Aki szereti, az karikákra szelt vöröshagymával, vagy egy gerezd megkapart fokhagymával is ízesítheti az uborkasalátát. A tetejére szórhatunk törött borsot és pirospaprikát is.
----------------------------------------------
Franciasaláta:
Apróra metélt zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret (fehérrépát), karalábét, tehát egy teljes leveszöldséget (vásárolhatunk hozzá hámozott zöldséget is) apró kockára vágva, sós vízben puhára főzünk, majd szitán lecsurgatjuk. Teszünk még hozzá 2 kanál konzerv zöldborsót, egy meghámozott, apró kockára vágott almát és egy ugyancsak felszeletelt savanyú uborkát, végül tartármártással keverjük össze.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Kovászos uborka kenyér nélkül, hagymával és sárgarépával.
  2018-05-18 07:32:03, péntek
 
  Kovászos uborka kenyér nélkül, hagymával és sárgarépával.

Hozzávalók:

uborka
0,5 sárgarépa
1 kisebb hagyma
2-3 cikk fokhagyma
kapor
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
45 ml 9%-os ecet

Elkészítés:

1.áztassuk az uborkákat 4-5 órára vízbe

2.mossuk ki a befőttesüveget, helyezzük az aljára a karikára vágott sárgarépát, a fokhagymákat, 1 kaporágat, és a karikára vágott hagymákat

3.vágjuk le az uborkák végeit, és állítsuk egymás mellé őket minél szorosabban

4.szórjuk az üvegbe a cukrot, és a sót, majd öntsük rá az ecetet, és a hideg vizet.

5.állítsuk az üvegeket egy nagyobb tálba, majd öntsünk annyi vizet, hogy háromnegyedig ellepje az üvegeket. Tegyük oda a kályhára, és addig főzzük, míg az üvegben levő víz elkezd forrni. Ez kb. 3 perc.

6. Ezután gyorsan fedjük le az üvegeket, és takarjuk le egy vastag takaróval, vagy paplannal. Hagyjuk így 1-2 napon keresztül.


 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 357 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 341 db bejegyzés
Összes: 8775 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 752
  • e Hét: 1384
  • e Hónap: 19831
  • e Év: 249956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.