Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 340 
Krumplis pogácsa
  2018-04-20 17:16:54, péntek
 
  Link

Krumplis pogácsa

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás és zsírozott tepsibe sütés forró 220 C fok sütő kb 15-20 perc de szemre nézni inkább.

Ebből 154 darab lett amikor kiszaggattam a karikákat kb 2 cm átmérőjű volt a szaggató. A köztes tésztát kicsit össze terelem de nem gyúrom újra csak arrébb tologatom és úgy szaggatom a képen azok a bugyrosak, de azok majdnem a legfinomabbak persze a szép karikásak is nagyon jók.

Ma a munka helyen hamar elfogyott egy része a többi a fagyóba megy.

Tipp: a nyújtásoknál alaposan lehet lisztezni a deszkát de be dolgozni nem szabad több lisztet mert akkor kemény lesz, jó puhának kell lennie a tésztának,ha nem fogy el akkor mindjárt ha kihűl ajánlom lefagyasztani, majd amikor kell 15 perc alatt kienged olyan mint ha akkor sült volna. És még egy tanács ha szaggatom mindig lisztezem kicsit mert mivel előre letojásozzuk kicsit ragad így néha letisztítom a szaggató szélét és bemártom lisztbe, persze lehet úgyis hogy szaggatás után a tepsibe kenjük le és utána sajtozzuk, de ez hosszabb idő. Mindenféle magot is szórhatsz rá. Nekem már majd nem el is fogyott mert a munka helyemre két nap is kellett vinni úgy ízlett mindenkinek
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Ildi mama receptjei
  2018-04-20 16:32:43, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!
  2018-04-19 17:29:00, csütörtök
 
  Link

Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 liter tej,
2 bögre cukor,
100 g vaj,
5 tojás sárgája,
1 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:
Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük ki, közben kavargassuk. Hagyjuk, hogy kihűljön szoba hőmérsékletűre, majd rakjuk formákba és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha tölcsérben szeretnénk kínálni, akkor ne hagyjuk sokáig a mélyhűtőben állni. Ha tálkákban kínálnánk, akkor hagyjuk legalább 3 órát a mélyhűtőben. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Csokoládé torta
  2018-04-17 17:36:11, kedd
 
  Csokoládé torta

Link

Hozzávalók
21-22 cm átmérőjű formához:

A piskótához:

100 g cukor + 40 g a habba
175 g liszt (ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt a súlyt egészítsük ki liszttel)
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor

Főzött csokikrémhez:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:
Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem , majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön.

Rászitálom a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós sütőporos lisztet), elkeverjük alaposan.

Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát.

Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük a sárga masszát, ezt egy nagyobb kanállal, hab kártyával, szilikonos keverőlapáttal könnyen megtudjuk oldani. Ha ez elmarad, és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk.

Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni , egyenletesebb lesz a végeredmény.

175 fokon süssük, míg szép színt nem kap, biztonság kedvéért végezhetünk tűpróbát is.

Akkor vágjuk lapokra, amikor teljesen kihűlt!

A főzött csokikrém elkészítése:
A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad.

Ezután a robotgép üstjébe öntjük és addig habosítjuk, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.

Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.

A csokoládét vízgőz fölött vagy egyéb módon felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.

Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.

Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát. Nagyon jól nyomható habzsákból is.

A lapokat betöltjük a krémmel, majd kívülről is krémmel díszítjük. Tetejét tetszőlegesen díszítjük, akár a krémet habzsákból nyomva.

Oldalát tortafésűvel vagy villával áthúzhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
7 epres süti,
  2018-04-17 17:34:07, kedd
 
  7 epres süti,

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Citrom fokhagyma gyömbér
  2018-04-17 17:32:36, kedd
 
  Link

57 éves vagyok, 12 kilót fogytam, megszabadultam az ödémától, és az ízületi fájdalmaktól! 1 pohárral ittam meg naponta ebből a keverékből!

Az életkor előrehaladtával egyre több méreganyag, és plusz súly rakodik le a szervezetünkben. Ezekkel együtt pedig kezdenek jelentkezni a különböző betegségek is. Szabaduljunk meg a méreganyagoktól természetes módon, és kerüljük el a betegségek kialakulását!
Aki ezt a módszert kipróbálta, az csak pozitív eredményekről számolt be eddig.

Az állandó fáradtság, a plusz kilók a nem megfelelő életmód, és a helytelen táplálkozás következtében alakulnak ki. Gondoltál már arra, hogy itt az ideje életmódot váltani?

Ehhez a legelső lépés az, hogy meg kell szabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól. Az alábbi keverék felgyorsítja az anyagcserét, hatására beindul a méreganyagok kitisztítása, és a zsírégetés.

Hozzávalók:
2 citrom
5 cikk fokhagyma
1 db 2 cm-es gyömbérgyökér
1 liter víz
Elkészítés:
1.Mossuk meg, és vágjuk félbe a citromokat, majd csavarjuk ki a levüket.

2. Zúzzuk szét a megtisztított fokhagymákat, majd keverjük össze az apróra reszelt gyömbérrel.

3.Töltsük egy edénybe a vizet, majd adjuk hozzá a citromok héját, ami megmaradt, miután kifacsartuk belőlük a levet.

4.Főzzük fel.

5.Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a fokhagymát, és a gyömbért, majd fedjük le. Hagyjuk állni 20 percen keresztül.

6.Szűrjük le, adjuk hozzá a citromlevet, és töltsük egy üvegbe. Minden reggel ébredés után igyunk meg 150-200 ml-el ebből a csodálatos hatású léből, mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt hatást. Adhatunk hozzá egy kevés mézet, és friss mentalevelet is.

10-14 nap állandó fogyasztás után tartsunk egy 10 napos szünetet, majd ismételjük meg a kúrát, ha szükséges.
Ha túl savanyúnak tűnik a lé, akkor keverjük el egy kevés vízzel. Ha magas vérnyomási problémákkal küzdünk, akkor hagyjuk ki belőle a gyömbért.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Mascarponés somlói
  2018-04-08 12:25:15, vasárnap
 
 



Mascarponés somlói

hozzávalók / 3 adag

mascarponekrém
25 dkg mascarpone
1 evő kanál porcukor (ízlés szerint lehet)
1 csomag vaníliás cukor

csokis krém
1 tasak csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé
3-4 kanál cukor
5 dl tej

poharanként 1 babapiskóta
Tetejére: tejszinhab

Elkészítés
1.Mascarponét kikeverjük cukorral, vaníliás cukorral
2.Csokipudingot felfőzzük tejjel és cukorral. Mehet bele ízlés szerint étcsoki
3.Ha kicsit hűlt, utána jöhet a rétegezés. Mascarponés krém, aztán jöhet a csokis krém, utána áztatott babapiskóta újra Mascarponés krém rá a csokis krém. Behűtjük pár órára, amíg össze nem érnek az ízek. Tetejére tejszinhab Jó étvágyat hozzá
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Kinder bueno
  2018-03-19 08:04:49, hétfő
 
 



Kinder bueno

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál darált dió
mogyorókrém

Krém:

6 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
1 ek liszt
25 dkg vaj
4 ek cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
háztartási keksz

Tetejére:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.

A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.

Pár órára hűtőbe tesszük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokireszelékkel díszítjük. Legjobb, ha este készítjük és másnap szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Diós-kávékrémes
  2018-03-18 10:01:31, vasárnap
 
 



Diós-kávékrémes

Hozzávalók:

A tésztához:
3 ek. liszt
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
fél cs. sütőpor

A krémhez:
3 dl tej
3 ek. liszt
1 ek. őrölt kávé
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek. dió (darált)
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj (olvasztott)

Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20cm x 36cm)
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A vajat a porcukorral jól összekeverjük, majd a KIHŰLT krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a vajat és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
6. Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Tejszínes-sonkás rakott csirkemell
  2018-03-18 09:53:34, vasárnap
 
 



Tejszínes-sonkás rakott csirkemell

Hozzávalók egy kb 20*28 cm-es tepsihez:

kb 1,5 kg csirkemell
2 dl főzőtejszín
1 tojás
1 púpos ek liszt
kb 40 dkg bacon
kb 30 dkg sajt reszelve (lehet egy része füstölt is)
só, bors,
étolaj
6 szelet csemege sonka

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.

A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot

A tepsi aljára bacont teszünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.

Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy, amíg a sajt rá nem pirul.

Kihűlve szeleteljük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 340 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 8666 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1234
  • e Hét: 5327
  • e Hónap: 36596
  • e Év: 167766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.