Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 368 
Gyros tál
  2018-08-05 07:31:16, vasárnap
 
 



Hozzávalók

1 csomag Gyros fűszerkeverék
80 dkg csirkemellfilé
2 pohár natúr joghurt, vagy tejföl
hagyma,
paradicsom
kígyóuborka
1 kg újburgonya
6 ek olaj
ízlés szerint só és bors

Elkészítés

A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málnás csokoládés joghurttorta
  2018-07-31 14:22:45, kedd
 
  Málnás csokoládés joghurttorta

Link

Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):

Brownie:

100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor

Krém:

640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin

Málnazselé:

120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz

Csokikrém:

100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítése:

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.

A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.

A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.

Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.

(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)

Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Rakott cukkini
  2018-07-23 16:14:46, hétfő
 
 



Rakott cukkini
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
1 szép nagy, fiatal cukkini
1 evőkanál olaj
50 dkg csirkemell
1,5 bögre rizs (250 ml)
45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
2 db tojás
1 mokkáskanál ételízesítő

őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
1 mokkáskanál őrölt paprika
1 kisebb vöröshagyma
A tetejére:
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt
olaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés
Elkészítés: A cukkiniról a héját lehámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Olajon a cukkinidarabkákat megsütjük, sózzuk, borssal meghintjük.
A csirkemellet (készíthetjük bármely hússal) kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, meghintjük őrölt paprikával, egy kis vizet öntünk rá, hozzáadjuk húst, a feldarabolt paprikát és paradicsom ot is, sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk.
A rizst kifőzzük.
Egy 20×30 cm-es tepsit olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk. A sült cukkini felét az aljára tesszük, erre a rizs felét, rá a hús felét. A tejfölt a tojásokkal, kevés borssal, sóval, ételelízesítővel összekeverjük, és a felével a húsréteget meglocsoljuk, egyenletesen elkenjük rajta. A maradék alapanyagokat ugyanígy rétegezzük, a tetejére kerül a tejföl, megszórjuk reszelt sajttal, kanálnyi olvasztott vajjal meglocsoljuk.
200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Cukkinis muffin
  2018-07-13 10:08:24, péntek
 
 



Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
7 gyümölcsös süti
  2018-07-05 11:33:01, csütörtök
 
  7 gyümölcsös süti

Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna fagyi
  2018-07-04 11:38:30, szerda
 
  Málna fagyi

Link

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb fagyi...5 evőkanál cukor és 6 dl tejet felforralok... forrás után még vagy 5 percet elég főzni... aztán alaposan le kell hűteni... 60 dkg málnára tettem 2 lapos evőkanál cukrot hagytam ráolvadni.. aztán ezt teljesen leturmixoltam...ha nem szereted a málna magját akkor egy sűrű teaszűrön nyomd át.. engem nem zavar tehát nálunk benne maradt...mikor a tej teljesen le van hűlve akkor egybe kevertem... felvertem 2,5 dl tejszínhabot... és azt is hozzá kevertem... majd ment a gépbe... nagyon finom habkönnyű fagyi van belőle.
Akinek nincs gépe.. tegye egy nagyon műanyag tálba mehet a fagyóba és 30 percenként legalább 3-4 alkalommal keverje át egy habverővel...
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Málna
  2018-07-02 07:42:22, hétfő
 
 



Málna

Olyan sokféleképpen fogyaszthatjuk, hogy szinte fel sem lehet sorolni. Nyersen csipegetve, süteménybe sütve vagy lekvárként megfőzve épp úgy közismert és kedvelt, mint szörp, turmix ital, koktél vagy tea alapanyagaként. A szervezet számára különösen hasznos, igazi vitaminbomba mivel magas a C-, B1- és B2-vitamintartalma. Rendszeresen fogyasztva könnyen megőrizhetjük az egészségünket a benne lévő antioxidánsok miatt. A gyümölcscukor segít helyrebillenteni az ingadozó vérnyomást és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, nem fog ránk törni a falási roham és farkaséhség. Az alacsony kalóriatartalma, remek méregtelenítő, nemcsak a veséket és a vért tisztítja, hanem segít kipucolni a bélfalat is. Egy nyári méregtelenítő kúra ízletes kísérője lehet. Leveléből készített főzet vagy tea, fertőtlenít, összehúzza a pólusokat, segít a cukorbaj kezelésében, csillapítja a lázat és erősíti az immunrendszert. Antibakteriális hatású. A szájban lévő gyulladások kezelésére alkalmas, gargalizálva remek torokgyulladásnál. A legjobb, ha frissen, rögtön a vásárlást követően eszegetjük a szemeket, mert legfeljebb két napig tárolható a hűtőszekrényben. Jól fagyasztható, képes megőrizni állagát és csodás ízét. Tálcára téve tegyük a mélyhűtőbe és ha már megfagytak a gyümölcsök, akkor adagoljuk tasakokba. Így "gurulós" marad.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Gombafasírt
  2018-07-01 15:27:30, vasárnap
 
  Link

Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A gombafasírt, hús nélküli ízletes étel, könnyen elkészíthető, ebédnek vagy akár vacsorának is megfelelő.
Hozzávalók:

1 kg gomba,
2 db hagyma,
4 db tojás,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos gombát a tojásokkal, a ledarált hagymával, 2 kanál zsemlemorzsával, sóval, borssal, majd formázzunk fasírtokat belőlük és forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, süssük ki a gombafasírtokat, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Ribizlis piskóta
  2018-06-29 10:49:30, péntek
 
  Ribizlis piskóta

Piskóta Tészta: 6 tojás sárga, 6 e kanál víz, 25 dkg cukor, robotgéppel felverni.
6 tojás fehérje felverve, 20 dkg liszt 1 sütőporral el vegyítve, ezeket lazán össze keverjük
kb 15-20 perc alatt megsül 180 fokon

Krém:
50 dkg ribizli
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
8 evőkanál búzadara
1 l tej
Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. A tejbegríznél egy kicsit keményebb állagú legyen a massza, majd hűtsd meg. A szoba hőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és dolgozd a grízes elegyhez. A megmosott és leszemezett ribizlit is forgasd hozzá, néhány szép szemet rakj félre a díszítéshez.

A kihűlt tésztáról húzd le a sütőpapírt, és vízszintesen vágd félbe. Az alsó lapra egyenletesen kend rá a krémet, majd tedd rá a másik lapot. Óvatosan kicsit nyomkodd is rá. Rakd a hűtőbe, majd fogyasztás előtt szórd meg porcukorral, díszítsd ribizlivel.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Brokkolis, parmezános csirke
  2018-06-21 16:56:43, csütörtök
 
  Brokkolis, parmezános csirke

Hozzávalók:

brokkoli
csirkemell
sárgarépa
fokhagyma
parmezán

Tudom egy parmezán nem egy könnyű sajt, de mivel igen keveset hintünk a tetejére, ezért nem csapja szét az alakunkat. Az íze viszont... nos, az intenzív, így bőven van értelme használni.

Első körön főzzük roppanósra - magyarán nem főzzük rommá - brokkolit bő, sós vízben, majd horgásszuk ki belőle. Serpenyőben, egy kis olajon süssük meg egy kockákra vágott csirkét, amelyet jól előkészítünk valamilyen fűszeres keverékkel. Kb. bármi jó, amit szeretünk, csípős vagy sült csirke fűszerkeverék, ezerféle változat van piacon, de az se baj, ha csak sót és borsot szórunk rá. Vagy majorannát, kakukkfüvet (azt mondom én nem szeretem), rozmaringot, minden-bármit. Dobjuk az olajra a hámozott, karikára vágott sárgarépával együtt és kezdjük el sütni. Én félkész állapotában egy kevés vizet is löttyintettem alá, hogy kicsit párolódjon is, majd újra lesütöttem.

Ha már majdnem kész, dobjuk rá a karikára vágott fokhagymát, forgassuk át vele párszor, majd egy brokkoli rózsák és azt is pörgessük meg az egészet és már kész is vagyunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 368 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 451 db bejegyzés
Összes: 8885 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 266
  • e Hét: 1692
  • e Hónap: 11230
  • e Év: 298295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.