Regisztráció  Belépés
keri007.blog.xfree.hu
Köszönöm megvagyok Kralovits Mária
1949.07.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tejfölös uborka saláta
  2008-07-07 22:34:11, hétfő
 
 

TEJFÖLÖS UBORKASALÁTA



Hozzávalók:

Kígyóuborka

Tejföl

Fokhagyma

Só, bors, őrölt pirospaprika.

(Mennyiségeket nem írtam, mert ez tényleg ízlés dolga.)



A kígyóuborkát megtisztítom, legyalulom és lesózom, bőven teszek rá fokhagymát (reszelt). Mikor jól átjárta a só, kinyomkodom, és jó sok tejföllel elkeverem. A tetejét megszórom borssal és piros paprikával, ezután hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Sültpaprika saláta
  2008-07-07 22:31:47, hétfő
 
 

SÜLTPAPRIKA SALÁTA





Vastaghusú, piros Kalifornia paprikából készítjük.

Itt nincs dkg, dl, személyenként 2-3 paprikát tálalunk a tányérra, az ízesítés, pedig ízlés szerint történik.



Elkészítése:



A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég, az nem baj. Amikor látjuk, hogy már összeesett a paprika (ráncos), ezt akkor látjuk, ha kinyitjuk a sütő ajtaját és hidegebb levegő éri, - akkor kiszedjük egy tálba és beborítjuk, így hagyjuk kihülni.

Amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk a bőrét (itt eltávolodik az égett bőrfelület, ha jól meg van sülve, elválik a bőr a paprikahúsától és ebben az esetben, könnyen dolgozunk vele). Van, aki a magházat is eltávolítja a szárával együtt, akkor már nagyon könnyen széthullik, de mutatósabb, ha nincs szétvágva.

Tányérra rakjuk, izlés szerint sózzuk, ecetet csepegtetünk rá, és megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával. (Ne használjuk ennél a salátánál a fokhagymakrémet, reszeljük, vagy nagyon apróra daraboljuk fel a fokhagymát, - lásd a fotón) Olaj nem kell rá.

Amit a fotón láttok, az a paprika saját leve.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Zelleres csirkesaláta
  2008-07-07 22:27:07, hétfő
 
 

ZELLERES CSIRKESALÁTA





Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell

1 csomag zellerszár (friss, ropogós legyen)

1 fej jégsaláta

2-3 db paradicsom

1 db kisebb kígyóuborka

Só, grill fűszerkeverék, kevés olaj

10 dkg füstölt, durvára reszelt sajt



Mártás:

2 pohár tejföl

1 nagy tubus Univer majonéz (180g) 3/4-e

2 teáskanál mustár

1 teáskanál kristálycukor

1/4 citrom leve

Fissen őrölt bors.A csirkemellről lehúzom a bőrt, kicsontozom, megmosom. Szeletelem, majd grill fűszerkeverékkel megszórom. Fél óra pihentetés után kevés olajon szép pirosra sütöm, és kisebb kockákra vágom.

A zeller szárat felszeletelem fél cm-es darabokra. Az uborkát vastagabb szeletekre, majd metéltre vágom. A paradicsomot cikkekre vágom. A salátát alaposan megmosom, nagyobb kockákra vágom.

A mártáshoz valókat összekeverem, megkóstolom, utóízesítem, ha szükséges.

A csirkekockákat összekeverem a salátával, a mártással alaposan megöntözöm, paradicsommal, uborkával megszórom, reszelt sajttal meghintem.

Finom előétel, de egy szelet pirított barna kenyérrel könnyű vacsora is lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Rukolás
  2008-07-02 12:25:58, szerda
 
 

Hozzávalók:

1,5 dl tejföl
Kb. 10 dkg ricotta
1 marék rukola
1 gerezd fokhagyma lereszelve
egy löttyintés olívaolaj
1 biocitrom reszelt héja


A rukolát átválogattam, megmostam, lerázogattam és apró darabokra vágtam. A tejfölt kikevertem a ricottával, a többi hozzávalóval ízesítettem, majd beleforgattam a rukolát. Behűtve ettük Wasa kétszersülttel.
Megjegyzés: Ahogy áll, kicsit kesernyés íze lesz a rukolától. Célszerű hát azon frissen elfogyasztani.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Karfiol saláta
  2008-07-02 12:23:02, szerda
 
 

Hozzávalók:


5 dkg (4-5 db) olajban eltett szárított paradicsom

4 dkg kapribogyó (nálam kimaradt)

5 dkg magozott zöld olívabogyó

2 ek. vörösborecet

4 ek. olívaolaj

1 marék snidling

125 g fagyasztott koktélrák

2 marék apróra vágott saláta vagy salátamix

1 kisebb karfiol

só, őrölt bors


A szárított paradicsomokat lecsöpögtetjük, az olajat egy tálkában felfogjuk. Felaprítjuk az olívabogyókkal és a kapribogyókkal együtt és egy kis tálba tesszük. Egy másik tálkában kikeverjük az ecetet az olívaolajjal és a paradicsom olajával, és a paradicsomos egyvelegre öntjük és összeforgatjuk.

A karfiolt megtisztítjuk, amennyire lehet, kivágjuk a torzsáját és a karfiolfejre merőlegesen kb. fél centis szeletekre vágjuk. Az így kapott szeletekből is kivágjuk a kemény részeket és forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig főzzük. Utána leszűrjük és hideg víz alá tartjuk, így ropogós marad. Szűrőbe téve lecsöpögtetjük.

A koktélrákokat felengedjük, majd lobogó sós vízbe dobjuk, 1-2 perc után kivesszük, lecsöpögtetjük. Egy teflon serpenyőben kevés olajat melegítünk, rázuttyintjuk a rákokat és aranybarnára pirítjuk őket.

Egy szép nagy tálon/tányéron elrendezzük a salátamixet (Eisberg-féle zacskós mixet használtam), rárakosgatjuk a karfiolszeleteket, megöntözzük a paradicsomos-olívás öntettel, sózzuk, borsozzuk, kicsit összeforgatjuk, majd a finomra vágott snidlinggel és a koktélrákokkal meghintjük. Langyosan tálaljuk, de kihűlés után is finom.


Megjegyzés: nem vagyok egy nagy koktélrák- felvásárló, most invesztáltam bele először. Szerintem ki lehet próbálni helyette a pirított húsos szalonnakockákat is.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 4699 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 34
  • e Hónap: 1559
  • e Év: 44925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.