Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
Ételek, amelyekkel javíthatja a látását
  2017-09-01 07:56:43, péntek
 
  Ételek, amelyekkel javíthatja a látását

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Milyen az anyagcseréd
  2017-08-31 09:34:13, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz m
  2017-08-23 17:19:34, szerda
 
  Ha visszatérsz a disznózsírra meglepő dolgokat tapasztalsz majd!

Link

A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek. Aki azt állítja, hogy a zsír káros, nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.

Régi vita, hogy a disznózsír emeli-e a koleszterinszintet, hozzájárul-e a szívbetegségekhez. A hisztéria a nyolcvanas években kezdődött, amikor az elhízásért és az érrendszeri betegségekért a disznózsírt és a vajat tették felelőssé egyes szakértők. Ez odáig fajult, hogy a világ fejlett országaiban szinte teljesen eltűnt a disznózsírban sütés szokása, és mindenki étolajat kezdett használni. Azóta kiderült, hogy az étolaj egészségtelenebb élelmiszer, amit bevezettünk étrendünkben. Mára kimutatták rákkeltő hatását is. Az átállás oka az is lehetett, hogy kétségtelenül a napraforgó olajat sokkal könnyebb használni a konyhában, mint a disznózsírt. Melegítése, szűrése és tárolása is egyszerűbb, így a háziasszonyok a gyorsuló világunkban elfeledkeztek a zsírról, ami drágább is, mint az étolaj.

A dietetikusok mára rájöttek, hogy az elhízásért és a szívbetegségekért első sorban a túlzott finomított szénhidrát és cukorfogyasztás tehető felelőssé, nem a zsír, amiről teljesen leszoktunk, a betegségek nemhogy nem tűntek el, de évről évre egyre több embert érintenek világszerte.

Nem főzünk zsírral már, pedig aki még emlékszik a régi ízekre, az tudja, mennyivel finomabb egy zsírban kisütött hús vagy elkészített rántás a műanyag ízű, büdös olajos ételeknél.

Ráadásul egyes süteményeket, például a hájas tésztát nem is lehet másból, csak a disznó zsiradékából elkészíteni, kár, hogy elfeledkeztünk ezekről a finomságokról.

Ha a zsírnak más előnye nem lenne, mint az, hogy ha lesütjük a hájat, abból finom töpörtyű lesz, már akkor nem szabadna elfeledkeznünk róla. Ugyanez igaz a liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.

Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.

A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosultsága a konyhában. Azonban ha védeni akarjuk a család egészségét, az olajról egyszer és mindenkorra mondjunk le!
Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben.
Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna.
Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Mangalica a legjobb! Az adott zsiradék tápanyagtartalma és zsírtartalma függ az állat fajtájától, a mangalica jelentős mennyiségű koleszterint és E-vitamint tartalmaz, hasonlóan a kacsa és libazsírhoz.

Zsír és egészség: a jó zsírok szerepe

Agy: Az agyunk a legzsírosabb szervünk.
Jó közérzet: A megfelelő mennyiségű koleszterin és esszenciális zsírsavak (főleg DHA) jelenléte hozzájárul a szerotonin nevű hormon szintentartásához és az agyidegek hatékonyabb működéséhez. Ezek által szerepet játszik a depresszió elleni küzdelemben. Együnk Omega-3 tartalmú ételeket!
Sejtfal: A sejtjfalak külső részét zsírmolekulák alkotják.
Jobb anyagcsere: A zsírok tovább biztosítanak energiát a szervezet számára
Vitaminok: Elérhetővé és felhasználhatóvá teszik a zsírban oldódó vitaminokat (D, E , K, A) a szervezet számára.
Csontozat: Az egészséges zsírok segítenek beépíteni a kálciumot a csontozatba. A zsírban oldódó K2 és D vitaminok szintén közrejátszanak a csontok anyagcseréjében.
Kórokozók elleni védelem: Jobb immunműködés: egyes telített zsírsavak, így a vörös pálma és a kókusz olaja lauril- és mirisztinsavat tartalmaznak, melyeknekantibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságaik vannak.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A porcsin
  2017-08-17 19:34:21, csütörtök
 
  Link

A járdaszegély repedéseiből kibuggyanó kövér porcsin vaskos hajtásait mindenki látta már. Legfeljebb nem tudtuk róla, hogy ehető, ráadásul finom!

A porcsin ízletes, könnyen szaporodó "gyom", amely igen gazdag omega-3 zsírsavban.

A kövér porcsin (Portulaca oleracea) igen elterjedt az udvarokban, kertekben, a konyhákban azonban kevésbé bejáratos növény, pedig egyaránt finom és rendkívül tápláló. Nevezik még kövérfűnek, kövérkének, poncsérnak, disznóorjának, főzelék porcsinnak, sőt még kövér lánykának is. A világ egyik leggyakoribb gyomfélesége. Bárhol megél, ahol a vegetatív időszak legalább két hónapig tart.

Egészen a legutóbbi időkig a porcsinkutatás annak kiirtására összpontosított. Pedig a növény terjedését, elszaporodását megállíthatjuk egy igen egyszerű és kézenfekvő módszerrel: együk meg! A porcsin meglepően ízletes, ennek köszönhetően aki egyszer megkóstolja, biztosan rendszeres fogyasztójává válik.

A porcsin kissé ropogós és enyhén citromos ízű. Vannak, akiket az íze a zsázsáéra vagy a spenótéra emlékeztet, olyannyira, hogy számos étel elkészítésénél helyettesítik is vele a spenótot. A fiatal, zsenge levelek és szárak nyersen kiválóak különböző salátákba keverve vagy szendvicsekbe téve. Kicsit megpárolva vagy dinsztelve szintén ízletes. A porcsin nagy arányban tartalmaz pektint (aminek közismerten koleszterinszint. csökkentő hatása van), ennek köszönhetően nagyszerűen felhasználható levesek és pörköltek besűrítéséhez.

Pesztók készítéséhez szintén felhasználhatjuk. A porcsin fiatal hajtásait (szárastól-levelestől) bazsalikommal együtt turmixgépben pépesítsük, adjunk hozzá egy kis olívaolajat, fokhagymát, fenyőmagat és annyi forró vizet, hogy az állaga megfelelő legyen. Mivel a porcsin igen lédús, lehetővé teszi az alacsony zsírtartalmú, kevés olajat tartalmazó pesztók elkészítését.
Magas tápértékű gyom

A porcsin bár megszokott a kertekben, szokatlanul jót tesz a szervezetnek. Vezeti az E-vitaminban, illetve egy nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavban, az úgynevezett alfa-linolénsavban gazdag növények toplistáját. Hatszor több E-vitamint tartalmaz, mint a spenót, és hétszer több béta-karotint, mint a répa. Szintén gazdag C-vitaminban, magnéziumban, riboflavinban, káliumban és foszforban.

Az omega-3 a többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakhoz tartozik. Szervezetünk nem képes előállítani esszenciális zsírsavakat, így élelmiszerekből kell azokat magunkhoz vennünk. Sajnos az omega-3 zsírsavakban szegény étrend számos betegség kiváltója lehet, beleérve a szívbetegségeket, a rákot, illetve az Alzheimer-kórt.

A legtöbb alfa-linolénsavat a növények, a fűvel táplált állatok húsa, valamint a tojás tartalmazzák. A porcsin például 15-ször több alfa-linolénsavat tartalmaz, mint a jégsaláták zöme.

Az omega-3 zsírsavakhoz tartozik továbbá az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav is. Ezek főleg vízinövényekben és állatokban fordulnak elő. Az olajos halakat is ide soroljuk.

Táplálkozási szakemberek úgy vélik, hogy az étrendünknek bőségesen kell tartalmaznia omega-3 zsírsavakat. Az olyan növények, mint például a porcsin, alkothatják a hiányzó láncszemet a jobb minőségű táplálkozáshoz.

Tudósok, akik a primitív emberi társadalmak és a környezetükben előforduló növények viszonyát vizsgálták, úgy vélik, hogy régen az ember által fogyasztott növények nagyobb arányban biztosítottak értékes tápanyagokat, mint a manapság fogyasztott növények.

A porcsin egynyári növény, amely a tápanyagokban gazdag, frissen megforgatott talajt kedveli. Levelei simák, húsosak, lapát alakúak. A vadon növő porcsin vízszintesen terjed és lapos, kör alakú szőnyeget alkot. Kerek, vastag szárai sugárirányban nyúlnak körbe a növény gyakran vöröses színű tövétől. Július közepe táján apró, sárga virágokat hoz, amelyek általában csak teljes napsütésben bontanak szirmot.

Körülbelül egy hét múlva a sárga virágok helyén kicsi, sötét, hegyes magtokok fejlődnek, amelyek, miután beértek, felpattannak és kilövellik tartalmukat: megszámlálhatatlanul sok, apró, homokszem nagyságú fekete magot. Ideális körülmények között egyetlen tő porcsinon akár 200 ezer mag is beérhet!

Ha nem találunk vadon termő porcsint, szerezzük be az arany porcsin (Portulaca sativa) vagy a kerti porcsin magját. Ezek a fajták jellemzően függőlegesen, nem pedig vízszintesen nőnek, leveleik pedig nagyobbak, mint a vad porcsiné. Továbbá zsengébbek, és betakarításuk, tisztításuk is könnyebb.

Mivel érzékeny a fagyra, a porcsin nem jelenik meg, amíg a talaj fel nem enged eléggé. Aki magról szeretné ültetni, a magokat májusban elvetheti. A talajt tartsuk nedvesen, amíg a növény ki nem hajt. Miután eléri a 2-3 cm-es magasságot, sok törődést nem igényel. 4-6 hét elteltével már meg is kezdhetjük a betakarítását!



 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus
  2017-08-16 15:30:48, szerda
 
  Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus

Link

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni, így nem szabad hosszú ideig megterhelő fizikai munkát végezni, és az étkezés módját, mértékét, arányait is szem előtt kellene tartani. Az emberek 70 százaléka azért hal meg, mert túl nagy mennyiséget fogyaszt bizonyos élelmiszerből, ami miatt ízületi panaszok, fekélyek, szívproblémák, agyvérzés, különböző daganatos betegségek, érelmeszesedés alakul ki. Éppen ez késztetett arra, hogy a 11 csoportba soroljam az élelmiszereket. A legfontosabbak a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő, a joghurt és a bor.

- Igen, a bor. Persze ezt is mértékkel kell fogyasztani, sőt, Franciaországban a húst vörös borban pácolják be, ami így helyes és egészséges.

- Beszélni kell a joghurtról is. Korábban a mi finom bolgár joghurtunkat lehetett kapni a piacokon, azonban mára már bejöttek a francia, német, dán és olasz joghurtok, amelyek élesztő és tej hozzáadásával készülnek, de nem tartalmazzák azokat a jótékony baktériumokat, amiket a bolgár igen. Ma már ilyen joghurtot csak Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet kapni. A jótékony, könnyen emészthető joghurt a fiatalság legjobb megőrzője, ugyanakkor hozzájárul a gyomor- és a vastagbélrák megelőzéséhez. Naponta egy kisebb doboz joghurt elfogyasztása például megakadályozza, vagy lassítja a csontritkulást, és a testsúly csökkenéshez is hozzájárul.

- A legjobb, ha elkészítjük a bolgár joghurtot, amihez használjunk fel kefirgombát (bolgár bacilus), majd 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál 100 százalékos alma pektint, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 40 csepp 30 százalékos propolisz tinktúrát. Keverjünk mindent össze, majd ebből együnk meg kétóránként 2 evőkanállal. Még bele tehetünk áfonyát, vagy dióbelet is. Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor mehet bele egy kevés banán, ami jót tesz a bőrnek.

- A sárgarépa saláta és a fokhagyma is hozzájárul a bőr feszességének, szépségének megőrzéséhez. Egy azerbajdzsáni kísérlet során egy pohár vízbe 80 betegséget okozó kórokozót tettek bele, majd hozzáadták a fokhagymát, ami teljesen elpusztította a mikrobákat. Ugyanezt tudja a propolisz is, amelynek tinktúrájából 20-30 cseppet kell 50 ml vízbe beletenni, és meginni.

- Fontos az is, hogy bármilyen élelmiszert vásároljunk, olvassuk el, hogy miket tartalmaznak. A legveszélyesebb tartósítószer a butil-hidroxi-toluol, amely leginkább a gyerekek édességeiben, rágógumikban fordul elő. Főként allergiás reakciókat, rákot okoz, ahogyan a cukor is, amely főként a húgyutakban válthat ki daganatos betegséget, így érdemes a kávét cukor nélkül inni, mert úgy egészségesebb. 2000 és 2010 között ötször több cukrot fogyasztottunk, mint napjainkban, Amerikában egy ember átlagosan évente 46 kg cukrot visz be a szervezetébe, ami elképesztően sok, és amely szív-, tüdő, vese- és gyomorbetegségeket okoz. Ez nem más, mint öngyilkosság. A bolgárok 30 százaléka magas vérnyomással küzd, ami a sós ételek, a chipsek fogyasztásának is nagyban köszönhető.

- Fogyasszunk el minden nap egy almát, igyunk tiszta vizet, és gyógyteákat, mozogjunk sokat, élvezzük a természet szépségeit, ne gondoljunk az öregedésre. A táplálékunk egyben a gyógyszerünk is kell legyen, hiszen ha kiegyensúlyozottan étkezünk, megszabadulhatunk a betegségek 66 százalékától. A hölgyek figyeljenek oda magukra, fogyasszák a mézből, dióbélből, szárított barackból, mazsolából és citromból készült finom keveréket, hogy csodaszépek maradjanak, még 70 éves korukban is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A szilva
  2017-08-14 16:39:14, hétfő
 
 



Link


A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva elfogyasztanak, megelőzhetik a csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulását is elkerülhetik.

Ha kicsit több szilvát eszünk a kelleténél, akkor érvényesülhet ennek a csodálatos gyümölcsnek a hashajtó hatása, ami azért remek, mert a fölösleges salakanyagoktól megszabadulhat szervezetünk. Emellett az idegrendszerünkre, a májunkra, a gyomorsavtúltengésre, a gyomorfekélyre, a vesékre, és a vastagbélre is gyógyítólag hat.

A szilva sötétkék, sötét vöröses színét egy sajátos polifenol anyagnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns, ötször erősebb, mint a bétakarotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin.

A szilvából készült finom lé, étkezés előtt egy félórával elfogyasztva, nagyszerűen serkenti az immunrendszert, így védve leszünk a fertőzésektől. Segít beindítani az emésztést, megszünteti a székrekedést, és még a fogyókúrázók is bátran ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges zsírszövetektől, méregtelenít. Legalább napi egy pohárral ajánlott meginni.

Íme, a szilva még jó néhány egészségvédő tulajdonsága

1. Ha naponta legalább három szilvát megeszünk, az erős antioxidánsok eltávolítják azokat a hibás agysejteket, amelyek a memória romlásáért felelősek.

2. A szilva kalóriában szegény, egy szemben mindössze 30 kalória van, ez a napi szükséglet (2 ezer kalória) 1,5 százalékát teszi ki.

3. Megelőzhetők a szívet érintő betegségek is. A szilva ugyanis zsírokban szegény, egy darabban 0,2 gramm természetes zsír található, ami ráadásul nem is telített, amely a keringési rendszernek is gondot okoz ugyebár.

4. A nyers gyümölcs tele van egészséges szénhidráttal, azonban vigyázni kell a szárított változattal, mert ebben már a szénhidrát mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell fogyasztani, hiszen hosszabbtávon megemelkedhet a vércukorszint.

5. C-vitaminban gazdag gyümölcsről van szó, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy szilva.

6. Megvéd a rákos betegségektől, mivel antociánt tartalmaz, de a vérszegénységben szenvedőknek is naponta kellene a szilvát fogyasztani.

7. Megelőzhető a nyers gyümölcs rendszeres fogyasztásával a cukorbetegség, a vesék és csontok élettartama tovább tarthat.

A végére pedig egy érdekesség: 1905-ben egy kaliforniai szilvatermelő úgy döntött, hogy a gyümölcsök szedésére 500 majmot ,,alkalmaz". Nos, a terve nem vált be, mert a majmok ugyan leszedték a kerekded finomságokat, de meg is ették nyomban azokat.

Forrás:VIA
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az almaecet
  2017-08-13 10:46:14, vasárnap
 
  Az almaecet

Link

Van, aki esküszik rá, és ki nem hagyná semmiképp. Legyen szó bármilyen egészségügyi problémáról, “majd az almaecet segít"-mondja a legtöbb nagymama. És milyen igazuk van, hiszen az almaecet valójában egy csodaszer. Az almaecet az alma fermentálása során keletkezik, sok értékes tápanyagot, aminosavat, enzimeket, pektint, rostokat, vitaminokat, és nagy mennyiségű antioxidánst tartalma.
Nézzük, mire használhatjuk ezt az ízletes, és gyógyító tulajdonságokkal rendelkező csodaszert:

Megakadályozza a pattanások, és ráncok kialakulását. Töröljük át naponta egyszer egy almaecetes vattával az arcunk. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk le. Arcunk élettel teli, sima, és egészséges lesz.
Megszabadít a torokfájástól. Egy pohár meleg vízben keverjünk el egy teáskanál almaecetet, majd gargarizáljunk vele naponta 1-2 alkalommal, míg elmúlik a torokfájás.
Korpásodás ellen. Keverjünk össze három csésze vizet, és egy csésze almaecetet, öntsük egy szórófejes flakonba, és permetezzük be vele a nedves hajunk. Maradjunk így kb. húsz percen keresztül, majd mossuk le. Hetente egyszer megismételhetjük a műveletet, míg a probléma elmúlik.
Szemölcs ellen. Töltsünk egy kisebb vattára almaecetet, majd ragasszuk a szemölcsre. Maradjunk így egy éjszakán át, majd cseréljük frissre a kötést.
Izzadásgátló. Kenjük be almaecettel a hónaljunkat, és látni fogjuk, hogy hatásosabb, mint bármelyik dezodor.
Arcüreggyulladás ellen. Keverjünk el egy negyed csésze almaecetet, egy negyed csésze vízzel, 1 teáskanál cayenne borssal, 1 teáskanál mézzel, 1 citrom levével, és igyuk meg a keveréket.
Fogfehérítő. Két rész almaecetet keverjünk el egy rész szódabikarbónával, majd vegyünk a szánkba a keverékből egy keveset, és “rágjuk meg". Pár perc múlva köpjük ki, és öblítsük ki alaposan a szánk. Ez a keverék megszabadít a szájüregben levő baktériumoktól, a kellemetlen szájszagtól, és fehéríti a fogakat.
Izomfájdalomra. Borogassuk a fájó testrészeinket egy almaecettel átitatott vizes törölközővel.
Sminklemosó. A megszokott sminklemosó helyett használjunk egy almaecetes vattát. Ez fertőtleníti az arcbőrünk, és a ráncosodás ellen is hatékony.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Fukutsudzi doktor módszere: hasi fogyás
  2017-08-01 09:39:13, kedd
 
  Hogyan tudjuk leadni az alhasunkon felhalmozódott felesleget mindenféle tornagyakorlatok és diéta nélkül

A mozgásszegény életmódot a gerincünk nagyon megszenvedi. Minden egyes plusz centi a derék és csípő táján jelenik meg, ez magától értetődő. Meglepő, hogy ezen az állapoton könnyedén javíthatunk, ha csak naponta egyszer 5 percig elvégzünk egy egyszerű gyakorlatot.
Hogyan lehet derekunk karcsúbb?

Egy japán doktor, Fukutsudzi tíz évig fejlesztette ki saját technológiáját, mely nem csak hogy egyedi, de hatékony is, és melynek segítségével az alakunkon javíthatunk.

Fukutsudzi doktor arra a következtetésre jutott, hogy a széles csípő oka elsősorban a derék és borda alatti csontok nem megfelelő helyzete. Módszerével visszaállíthatjuk a természetes állapotot, a csípő keskeny, a has lapos, a testtartás pedig helyes lesz. Meglepő, de ezzel a gyakorlattal kissé növelhető a magasság is, mivel a gerincoszlop egy kis mértékben képes megnyúlni.

Fukutsudzi doktor módszere

Feküdjünk a hátunkra, egy sík, kemény felületre. Derekunk alá, a köldök vonalában helyezzünk egy hengerpárnát. Lazuljunk el.
Lábunkat a váll szélességében nyissuk terpeszbe, nagy lábujjunkat érintsük egymáshoz. Kezeinket a fejünk fölött (vízszintesen) nyújtsuk ki, tenyerünkkel próbáljuk meg megérinteni a talajt, közben kisujjainkat fonjuk össze.
Fejünket ne szegjük hátra, hanem fejünk búbját húzzuk a farokcsonttal ellentétes irányba.
Ebben a pozícióban fekve töltsünk el 5 percet. Ha ezt a testhelyzetet csak nehezen vagy képet tartani, akkor eleinte korlátozzad ezt az időt 2-3 percre.
Azért, hogy a gerincünket ne károsítsuk, a gyakorlat elvégzését követően csak óvatosan, minden hirtelen mozdulat nélkül álljunk fel úgy, hogy először az oldalunkra fordulva a hengerpárnáról forduljunk le. Ha súlyos hátproblémáink vannak, ezen gyakorlat elkezdése előtt mindenképpen kérjük ki az orvosunk tanácsát.

Nehéz leírni azt az érzést, amit akkor érzünk, amikor ezt a gyakorlatot végezzük a hengerpárnán. A tested kellemesen nyúlik, minden egyes gerinccsigolyád a helyére kerül, a test feszültsége egy szempillantás alatt megszűnik, csak könnyedséget, élénkséget és rugalmasságot érezni.

Miután egy hónapon keresztül minden nap elvégeztem ezt a gyakorlatot, derekam 5 centiméterrel lett kisebb. 62 centiméter: ilyen karcsú még sosem voltam. Ez valóban hatalmas előrelépés!

Próbáld ki te is Fukutsudzi doktor módszerét és ne feledd el elmesélni barátaidnak, ismerőseidnek az általad elért eredményt!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Gyógyító energiájú helyek Magyarországon
  2017-07-26 08:55:54, szerda
 
  Link

Gyógyító energiájú helyek Magyarországon

Magyarország varázslatos pontja a világnak. Persze ezt nem az aktuális közhangulatra értem, elég merész kijelentés lenne. De olyan gazdag és különleges természeti kincseit tekintve, hogy az elképesztő. Ennyire sok, ilyen kis helyre koncentrálva nem sok országban található.

A Földet keresztül-kasul szabdalják a szabad szemmel nem érzékelhető energiavonalak, amelyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak, és ezeknek gyógyító erőket tulajdonítanak.

Egyre gyakoribb az úgynevezett energiaturizmus, melyet kifejezetten a célból indítanak, hogy az azon résztvevők feltöltődhessenek. Ennek egyik legközismertebb pontja a Pilis. De a Bükk-hegység, a Káli medence és a Visegrádi-hegység is igazán népszerű “töltőállomások", ahol ilyen energiák áramolnak.

Hogyan gyógyít egy hely?

Ahhoz, hogy körültekintő választ tudjunk adni a kérdésre, ezek a különleges helyek hogyan segítenek a betegségek megelőzésében, az energiagyógyítás bonyolult rendszerében kellene elmerülnünk. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Az egyensúlyvesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat. A különleges energiákat áramoltató helyek a hozzájuk fűződő legendák segítenek serkenteni a szervezet saját gyógyító folyamatait. Persze azért az is használ, ha hiszünk bennük.

15 éve, minden tavasszal visszatér sérült párjához a gólya (videó)

1. Dobogókő

Hogy Dobogókő a Föld szívcsakrája, már-már közhely. Ha felsétálunk a kilátóra, tíz percen belül valaki megkérdezi tőlünk, tudjuk-e, melyik kőre kell tapasztani a fülünket, hogy meghalljuk a Földanya szívdobbanását. (Az Ősmagyar Táltos Egyház szerint a szívcsakra a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található egész pontosan.) Mindenkivel előfordulhat, hogy gyengébb a szervezete, panaszai vannak. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával.

2. Bükkszentkereszt, Bükk-hegység

A település két dologról nevezetes. Az egyik, hogy 600 méter magas, spéci fekvésének, szubalpin klímájának köszönhetően különösen tiszta a levegője. Légzési nehézségekkel küzdő, illetve vérszegénységben szenvedő emberekre jó hatással van, mint azt egy tüdőgyógyász, dr. Mandel Dezső az 1930-as években végzett kutatásai alapján megállapította. Azt is tapasztalta, hogy egyes pajzsmirigy betegségek esetében is segít beindítani az öngyógyító folyamatokat.

A másik nevezetesség a település gyógyító kövei közt számon tartott Boldogasszony kő. A legenda szerint Jézus Krisztus halála után gyászoló édesanyja bánatában útnak eredt, és éppen ezen a kövön pihente ki fáradalmait. A kő felvette Szűz Mária testének az alakját, és megőrizte rezgéseit. Innentől nem nehéz kitalálni, hogy miért is számolt be néhány zarándoknő arról, hogy látogatása után ismeretlen eredetű termékenységi problémája megszűnt.

3. Hegyestű, Káli-medence

Úgy is hívják, hogy a Káli-medence kapujának őre, ami szép kilátást nyújt a Balatonra. A kúp alakú, bazalthegyet Zánka és Monoszló között találjuk, ahol 5-6 millió évvel ezelőtt vulkán működött. A biciklivel is megközelíthető hegy tisztaságát ügyesen megőrizték, ez fokozottan védett terület. Legendás gyógyulásokat nem jegyeztek fel, de az ide koncentrálódó energiavonalak hatással vannak a turistákra. Frissebbnek, erőteljesebbnek érezhetjük itt magunkat.

4. Rám-hegy, Visegrádi-hegység

Pilisszentkereszttől, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Rám-hegy, amelyiknek egyik látványossága a sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül megközelíthető Ferenczy-szikla. Erről a kőtömbről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak csomópontja.

Az év nagy részében, különösen hétvégenként forgalmas a Pilisnek ez a része, dacára annak, hogy nem a legkönnyebb túraútvonal. De még mindig csendesebb hely, mint a közeli Dobogőkő, amely időnként úgy fest, mint egy ezoterikus Normafa. Ha létezne energiaturizmus, valószínűleg a Pilisben találnánk a magyarországi bázisát, ahol olyan, hasonlóan erős helyek vannak még, mint a pilisszentiváni Ördögszikla, vagy Dömös-közeli Vadálló-kövek. Sokan itt vélik erősebben hallani a föld szívének dobbanását.

5. Tápiószentmárton, Atilla domb, Pest megye

Az Atilla dombon a tapasztalatok szerint sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki. Ezek az erőterek még a föld mélyebb rétegeiben, a geológiai kőzetviszonyok különös rétegződésének az eredményeként indukálnak egy alacsony frekvenciájú modulált másodsugárzást is.

A domb különleges hatására egy beteg ló gyógyulása hívta fel a figyelmet. A szegény állatról már mindenki lemondott. Kiengedték hát a bekerített területre, és várták, hogy csendben elpusztuljon. Aztán mindenki megdöbbenésére a ló néhány nap múlva tökéletes állapotban került elő. Azóta a domb gyógyító erejének híre elterjedt az egész országban és betegek sokasága keresi fel napról-napra és tölt el itt néhány órát. A világhírű csodakanca, Kincsem itt született, kifutója pedig éppen az Atilla dombon volt. Többen ezzel magyarázták egyedülálló sikersorozatát. (Kincsem életében egyetlen vereséget sem szenvedett. 54-szer indult versenyen és mind az 54-et meg is nyerte.)

Az első, amit érezhetünk az energia megtapasztalása: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés stb., de ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Egyénileg és alkalmanként is változó lehet.

Ami tapasztalható, de nem szükségszerűen következik be: az első pár alkalommal, vagy azok valamelyikénél, itt vagy otthon, a meglévő betegségek tünetei felerősödhetnek (pl. vérnyomás emelkedés, szédülés, fejfájás, egyéb fájdalom), ha ezek kellemetlenné válnak, akkor célszerű attól a ponttól 20-30 méterre eltávolodni, majd a szervezet megnyugvása után vissza lehet térni. A felerősödő tünetek terápiás reakciót jelenhetnek, tehát az energia hatására a kezdődő változást jelenthet, vagy egy érzékenyebb szervezet reakcióját az energiára. Mindkettő megszűnik, ha rendszeresen megy, és közben a szervezet is ráhangolódik a hatásra. (kincsemlovaspark.hu)

6. Szentbékkála, Káli-medence

A falu nem tartozik Veszprém megye leglátványosabb helyei közé, de a települést övező erdős hegyek hangulatossá teszik. Szentbékkálla nevezetessége a Kőtenger, amelyikről úgy tartják, gyógyító rezgésű Szent György-vonalon fekszik. Feljegyzések szerint úgy keletkezett, hogy a vulkanikus utó működés nyomán, hévizes források törtek föl, és az itt található fehér homokot a forró víz kemény kőhalmazzá alakította. Csak úgy, mint a Káli-medence más, gyógyhatással jellemzett helye, ez is segít abban, hogy pihentebbnek, erősebbnek érezzük magunkat.A kőtenger egykor a Pannon-tenger része volt, napjainkban ezért tulajdonítanak neki gyógyító hatalmat.

Szent György-vonalak

A keleti kultúrában sárkányáram néven emlegetik azokat a vonalakat, amelyek egyfajta rezgéssel bíró energiarendszerek, és behálózzák a Földet. A régi korokban ezeknek az áramlatoknak a hatását számításba vették különféle, szakrális helyek megtervezésekor. Úgy tartották, ahol ezek a vonalak metszik egymást, ott jótékony energia sűrűsödik össze. Ezekről a helyekről olyan tulajdonságokat jegyeztek fel, mint hogy a környékén dúsabb a növényzet, gazdagabb az állatvilág, tisztábbak a vizek, a vidéken élő emberek pedig kiegyensúlyozottabbak.

7. Kovácsi-hegy, Zalaszántó

A település egy látványosságról híres, mégpedig Európa legnagyobb, és Kelet-Európa első buddhista szentélyéről, a zalaszántói sztúpáról. Az építményt, amelynek betonjában az építés során tibeti könyveket helyeztek el, 1993-ban a 14. Dalai Láma avatta fel. Bent Buddha földi maradványának néhány darabját őrzik. Lényegében bármelyik, magyarországi bazilikára igaz az, hogy energiája nagy hatással van a látogatókra, a zalaszántói sztúpát azért érdemes kiemelni a szakrális épületek közül, mert sokan számoltak már be arról, hogy itt meditálva - vagy csak üldögélve - megtalálták a megoldást az őket aktuálisan nyomasztó problémára, vagy régi sérelmeiken agyalva könnyebben megértették, azok miért történtek, és hogyan tudnák könnyebben lezárni.

8. Lenti, Zala megye

A termálvízben gazdag zalai város szintén a már sokat említett gyógyító vonalak mentén fekszik, és ezen pontok találkozásához tervezték a Szent György Energiaparkot. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint a lenti gyógyvíz és a különleges energetikájú hely együttesen van jó hatással a vendégekre, a park területén található sugárzások az energiahiányos állapotot segítenek helyreállítani. Azt viszont nem javasolják, hogy túl sokáig héderezzünk a parkban, alkalmanként 1-2 óra az ideális. A Szent György-vonalak irányát kikövezett út mutatja, és karókkal jelzik a vonalak találkozási pontjait, ahol a földsugárzás a legerősebb.

9. Pilisszentiván, Ördögszikla

Azt mondják, hogy a pilisszentiváni Ördögszikla háromméteres körzete gyógyító sugárzással bír, de az 521 méter magas Vöröskő környékén is előfordultak különös gyógyulások.

Nehéz lenne a szikla tetejére felmászni, elegendő körbeülni azt. Az ilyen képződmények úgy jöhettek létre, hogy a sugárzás középpontjában lévő szikla anyaga az állandó sugárzás hatására megváltozhatott, bekeményedett. Így csak a környezet puhább része omlott le évezredek alatt az erózió hatására. Ebből az is következhet, hogy a Földanya meridiánrendszere régóta állandó. A kontinensvándorlásban néhány tízezer év, míg egy szikla szétporlik, nem túl nagy idő. Egyébként a kontinensvándorlás tízezer év alatt csak 100 m körüli lehet a számítások szerint. Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy ha szikla áll az erőközpontban, akkor a hálózat rugalmasan követi a földkéreg mozgását(!).

10. Majki remeteség

A fogadott némaságban élő szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon. Az Oroszlány külterületén található majki remeteség a kamalduli szerzetesek otthona volt a rend 18. század végi feloszlatásáig. Az ezoterikus álláspont szerint a műemlékegyüttes a Földet átszelő Szent György-vonalak találkozáspontjára épült, ennek köszönhetően gyógyító energiával bír.

11 : Márokföld

A Zala megyében található Márokföldet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartják. Az itt található magas rezgésszámú energiagóc a különböző betegségek gyógyításában segít, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi.

12 : Fegyvernek, Kálvária domb

Fegyvernek Szolnoktól 35 kilométerre található, ott pedig a nevezetes Kálvária domb.
Ebből a dombból energia sugárzik, nem is akármilyen intenzitással. Gyógyító hatásáról a szájhagyomány útján terjedő elbeszélések szerint már a középkorban rebesgettek furcsa, szinte hihetetlen dolgokat. Az Erdélyből induló sóút melletti település határában fekvő kettős kunhalmot gyógyerejű helyként tartották számon. Különösen a délebbit, a ,,Naphoz közelebbi", mai Kálvária dombot.

1844-50 között Magyarország különböző részeiről érkező németek települtek ide, és állítottak keresztet a domb tetején báró Orczy Anna grófnő tiszteletére 1847-ben. Ettől kezdve a kereszt a németek és a később ide települő magyarok áhítatos szakrális helye lett olyannyira, hogy a múltmúlt század derekán épült templomba előszeretettel jártak betegek a különös és megmagyarázhatatlan jobbulás okán.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Lenmag
  2017-07-21 17:08:01, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 421 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 591 db bejegyzés
Összes: 8260 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 304
  • e Hét: 4503
  • e Hónap: 23777
  • e Év: 342749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.