Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 430 
Fokhagyma
  2017-11-06 08:29:25, hétfő
 
  Link

A legjobb benne, hogy a fokhagyma már 24 óra alatt segít a szervezetnek!

A fokhagyma a világunk egyik legkülönlegesebbnek tartott növénye nem véletlenül, hogy a legendák szerint a vámpírok ellen is hatásos, e mellett viszont rengeteg alkalommal használták orvoslásra az évszázadok során!

Ezzel a természetes csodaszerrel számos betegséget kezelhetünk, gyógyászati hatásait világszerte felhasználják.

A koleszterinszint csökkentéséhez, a magas és alacsony vérnyomás szabályozásához, koszorúér betegség kezeléséhez, a vérkeringés javításához, szívroham megelőzéséhez hagyományosan alkalmazzák.

Nézd mi mindent tud még!

1. órában: A fokhagyma felszívódik a gyomorban és táplálja a testet.

2-4. órában: Elkezdi rombolni a rákos sejteket és megelőzi a szabadgyökök okozta károsodást.

4-6. órában: Az anyagcsere beindulásával kezdenek előjönni előnyös tulajdonságai, segít eltávolítani a felesleges folyadékot és zsírt a szervezetből.

6-7. órában: A fokhagyma antibakteriális hatásai működésbe lépnek és elpusztítják a szervezetben élősködő baktériumokat.

6-10. órában: A fokhagymában lévő tápanyagok sejtszinten kezdenek el hatni, a szervezet így védett lesz az oxidáció ellen.

10-24. óra: A szervezet mély tisztulási folyamaton megy át, melynek következménye:

az immunrendszer erősödése
a csontok erősödése
a vérnyomás javulása és csökkenése
a sejtek élettartamának megnövekedése
fáradtság megszűnése
koleszterinszint szabályozása
szívbetegségek megelőzése
a nehézfémek szervezetben való elraktározódásának megelőzése
fizikai teljesítmény javulása

A kutatók kifejezetten javasolják a fokhagyma napi szintű fogyasztását, mivel ezzel számos tünetet és betegséget megelőzhetünk, a már meglévő problémákat pedig jó eséllyel kezelhetjük
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Élő levek, egészséges koktélok
  2017-11-04 14:29:53, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A legjobb fűszerek az agyunknak
  2017-10-30 14:46:05, hétfő
 
  A legjobb fűszerek az agyunknak

Link

A kurkumában található legfőbb vegyület, a kurkumin gyulladáscsökkentő hatású, emellett erőteljes antioxidáns. Képes csökkenteni az agyban kialakuló plakkok számát, ez pedig azAlzheimer-kórmegelőzésében is fontos, de emellett a kurkumin a memóriára is nagyszerű hatással van, és az enyhe depresszió tüneteit is csökkenti.

A kakukkfűben található illóolajok elsősorban az omega-3 zsírsavakra gyakorolt jótékony hatásukon keresztül segíthetik az agy működését. Ezek a zsírsavak megvédik az agysejteket az öregedéssel összefüggő pusztulástól, serkentik a memóriát, és a tanulási képességeinkre is nagyszerű hatással vannak.

Az oreganó nemcsak a mediterrán ételek nélkülözhetetlen összetevője, de azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert magas az antioxidáns-tartalma, így képes semlegesíteni az úgynevezett szabad gyökök káros hatásait. Az oreganó illata javítja a hangulatunkat, megakadályozza a hangulatingadozásokat, enyhíti a szorongást. A hatására jobban tudunk aludni és tanulni egyaránt, és az oreganó illóolajával átitatott kendő például a vizsgázók legnagyobb segítsége lehet, mert amellett, hogy növeli a koncentrálási képességeinket, megakadályozza, hogy a vizsgaláz és a fokozott izgatottság miatt "leblokkoljunk".

A zsályában található vegyületek szintén az antioxidáns hatásaiknak köszönhetően támogatják az agy munkáját, és jelentősen csökkenthetik ademenciaés az Alzheimer-kór kialakulásának rizikóját. A zsályatea javítja a memóriát, és olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a tanulási folyamatokhoz is nélkülözhetetlenek.

A fahéjban található összetevők, elsősorban a epikatechin és a cinnamaldehid, az Alzheimer-kór elleni küzdelemben játszanak jelentős szerepet, megakadályozzák az agysejtek kóros megduzzadását (ezt a jelenséget az agysérüléseket és stroke-ot követő komplikációkkal hozták összefüggésbe), és az öregedéssel együtt járó neurológiai problémák ellen is védelmet nyújthatnak. A fahéj illóolaja amellett, hogy rendkívül jó hatással van az agyunkra, meg is nyugtat és a szorongást is csökkenti.

A szegfűszeg gyógyhatásairól a legtöbb embernek csak a fogfájás csökkentése jut eszébe, pedig ennek a jellegzetes, kellemes illatú fűszernövénynek az agyunkra is nagyon jó hatása van. A szegfűszeg illóolaja csökkenti a stresszt, energikusabbá, figyelmesebbé és fogékonyabbá teszi az agyunkat, és nagyon jó kiegészítője lehet más illóolajoknak, például a nyugtató hatású levendulának, az élénkítő narancsnak vagy bazsalikomnak.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Papaya
  2017-10-14 17:15:57, szombat
 
  Papaya

A papaya egy körteformájú gyümölcs zöldessárga vékony héjjal.

Gyümölcshúsa puha, lédús és érett sárgabarack illata van. A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye.

Azon ritka növények közé tartozik, melynek minden részét (a gyökerétől a magjáig) hasznosítják.

Az emésztési idő lerövidítésével csökkenti
a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok
felszívódásának a lehetőségét.

A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint (emésztőenzimek) meghaladó mértékben segíti az emésztést.

Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan.

A szakemberek a papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon.

Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsavhiányban szervednek.

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok a belek nyálkahártyáira rakódjanak le.

Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat.

A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására képes.

A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is.

A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).

Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba.

Az anyagcsere szabályozásában a papaya főszerepet kaphat!

Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását.

Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok ?szakszerű?, gyors lebontását is.

Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből.

Az emésztési idő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír
felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.

A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként is javasoljuk fogyasztani.

A trópusi gyümölcsök, az ananász és a papaya, fehérjebontó enzimei belülről hatnak a ráncok ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ananász
  2017-10-14 17:13:59, szombat
 
  Ananász

Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Kolumbusz Kristóf hozta be Európába 1493-ban. A citrusfélék családjának tagja.

Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó-fehérje emésztést segítő) enzimnek köszönhetően

a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül.

Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.

Ha hozzájutunk friss ananászhoz, sárgát és kellemes illatút válasszunk. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk.

Emellett: segíti az emésztést,

csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát.

Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is.

Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésének javulása után.

Emésztést gyorsító hatása révén

ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok.

Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását.

Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara esetén, súlyfeleslegnél, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél, vérszegénység esetén is.

Az ananász erőteljesen hat az immunrendszer működésére is, növeli a test ellenálló képességét.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A kurkuma
  2017-10-11 08:07:31, szerda
 
  A kurkuma a hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott gyógyító szer. De már i. e. 600-ban Asszíriában is feljegyezték jótékony hatásait.

Dél-Ázsiában honos fűszernövény, a gyömbérfélék családjának tagja. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában, Indonéziában.

Magát a fűszert a sárga színű gyökértörzsből nyerik, amit méregmentes sárga festékanyaga (kurkumin) miatt "indiai sáfránynak" is neveznek.

Orvosilag emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használták. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására, vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.

Gyógynövényként még sokoldalúbban alkalmazható, fő hatóanyaga, a kurkumin révén.

A vizsgálatok szerint a szervezetre gyakorolt hatásai:

erősíti az epehólyagot

gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkentik a trombózisveszélyt

serkenti a zsíranyagcserét (valószínűleg a súlycsökkenést is)

koleszterincsökkentő hatású

javítja a látást

fájdalomcsillapító

véralvadásgátló, gátolja az érelmeszesedés kialakulását

javítja az emésztést, oldja a bélgörcsöket

serkenti az epe kiválasztását, a máj működését

véd a fekélyek kialakulása ellen

gyulladáscsökkentő

hatásos a kórokozók ellen

védi az ízületeket

A kurkuma nem épül be a szervezetbe, viszont nagyon élénk tisztító hatása van.
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
A cékla
  2017-10-02 09:08:58, hétfő
 
 



Link

Az emberek többsége mindenek előtt a legfontosabbnak az egészségüket tartják. Az egészség fenntartása sokszor nem könnyű feladat - az idő múlásával, a szervek és a test funkciói romlanak, ami problémákat jelent, mint például a látás elvesztése vagy különböző belső szerv problémák.

Néha túl sok zsír halmozódik fel a májban, és ez számos problémához vezet, amely minden bizonnyal befolyásolja az általános egészségi állapotot. Szerencsére, van egy természetes összetevő, amely segíthet Ez nem más, mint a cékla.

A cékla egy európai vöröses zöldség, amelyet elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztják. A céklának számos pozitív egészségügyi hatása van, például, hogy eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást. És még nincs vége!
Egészségügyi előnyei:

A cékla javíthatja a vérkeringést, ugyanakkor biztosítja a szervezet elegendő napi energiaellátását. A növényi tartalmaz betaint és triptofánt, ezek ritka anyagok, amik megnyugtatják, az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van, és magas az antioxidáns tartalma, ami kiváló a szabad gyökök elleni küzdelemben. Javítja az általános egészségi állapotot.

Így készíts egy egészséges cékla salátát, amit akár minden nap fogyaszthatsz:

ÖSSZETEVŐK:

- 2-3 cékla
- 2 fej vöröshagyma
- Extra szűz olívaolaj
- Ecet
- Só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd adj hozzá egy kis olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. A végén locsold meg egy kis saláta ecettel és hagyd állni egy órát. Ez a csodálatos saláta tisztítja a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Ha szeretnél többet tenni az egészségedért, javasoljuk, hogy fogyaszd ezt akár minden nap. A cékla rendkívül tápláló és egészséges. Legyen része a napi étrendednek.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Savanyú káposzta
  2017-09-29 09:04:08, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szelén immunerősítő
  2017-09-24 19:17:34, vasárnap
 
  Szelén immunerősítő

Link
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
Ételek, amelyekkel javíthatja a látását
  2017-09-01 07:56:43, péntek
 
  Ételek, amelyekkel javíthatja a látását

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/44 oldal   Bejegyzések száma: 430 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 706 db bejegyzés
Összes: 8375 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1518
  • e Hét: 3265
  • e Hónap: 29415
  • e Év: 430872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.