Regisztráció  Belépés
ilonkmama.blog.xfree.hu
MEGKÉREK MINDEN BARÁTOMAT, HOGY KÖRLEVELET, TOVÁBB KÜLDÖZGETŐS LEVELEKET, ÜZLETI FELAJÁNLÁSOKAT NEM KÜLDJETEK SE A BLOGOMBA, SE LEVÉLBEN, NEM KÜLDÖM TOVÁBB, NEM... Juhász Ilonka
1952.12.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Recept
  2008-11-27 22:50:25, csütörtök
 
 



NARANCSOS SZIVEK-KARÁCSONYRA

Hozzávalók:

20dkg liszt,
5 dkg darált dió,
15 dkg margarin
késhegynyi sütőpor
12 dkg cukor
5 dkg marcipánmassza
1 tojás
1 tojássárgája
narancslekvár
2 kanál narancslé
10dkg porcukor.

A darált diót és sütőport keverjük el a liszttel. Tegyük bele a margarint, a cukrot, a marcipánt ( helyettesithetjük néhány csepp keserűmandula aromával), a tojást és gyúrjuk össze. A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagságúra, és szaggassunk belőle kb. 5 centis sziveket ( amekkora a szivalakú szaggatónk). Rakjuk sütőpapirral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük meg egy kanál vizzel elkevert tojássárgájával, és 200 fokra előmelegitett sütőben süssük 12 percig. Amikor kihültek, kettőt-kettőt ragasszunk össze sűrű narancslekvárral, a tetejüket diszitsük narancsmázzal, amihez a porcukrot simára keverjük a narancslével, nejlonyacskóba töltjük, a sarkán pici lyukat vágunk, és tetszés szerint diszitünk vele. Mielőtt dobozba raknánk, várjuk meg, hogy a máz megszáradjon rajta.



Jó készülődést, sikeres munkát kivánok




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:46:48, csütörtök
 
 



KÁVÉS KARIKÁK-KARÁCSONYRA

Hozzávalók:

12dkg margarin
10dkg porcukor
1 púpozott evőkanál kapucsinópor
1 tojás
10 dkg étkezési keményitő
15 dkg liszt
10dkg csokoládébevonó.

A puha margarint a cukorral, a kapucsinóporral, a tojással, a keményitővel és a liszt egyharmadával simára keverjük. Végül a maradék lisztet is beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük és tetszés szerint köröket, betűformákat, sziveket stb. Nyomunk belőle a sütőpapirral bélelt tepsibe. ( nehéz kinyomni). 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A süteményeket rácsra szedjük, és amikor kihültek, olvasztott csokoládéba félig megmártjuk őket. Hagyjuk megszáradni, majd jól záródó dobozba rakjuk el.

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:43:23, csütörtök
 
 



GESZTENYELEVÉLKÉK-KARÁCSONYRA

Hozzávalók:

40 dkg gesztenyepüré
2 kanál liszt
1 kiskanál sütőpor
8 dkg margarin
4 tojássárgája
5 dkg cukor
1 tasak vanil. cukor
1-2 kanál rum
10dkg csokoládébevonó

A vajat habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, folyamatos keveréssel a cukrot, a vanil. cukrot is hozzákeverjük, végül beleadjuk a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, majd a sütőporral elkevert lisztet. Rummal izesitjük. A masszát nagyobb csillagcsőrrel ellátott nyomózsákba töltjük, és sütőpapirral bélelt tepsibe hosszúkás halmokat nyomunk ( kissé nehéz kinyomni). 180 fokra előmelegitett sütőben 12 perc alatt megsütjük, amikor kihült, leszedjük a papirról. A levélkék egyik csücskét fölolvasztott csokoládéba mártjuk, megszáritjuk. Jól záródó dobozban hetekig eltartható.

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok.




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:40:07, csütörtök
 
 



FAHÉJAS HOLDACSKÁK-KARÁCSONYRA.

Hozzávalók:

18 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tasak vanil. cukor
1 tojássárgája
1 kanál rum
Mokkáskanálnyi őrölt fahéj
2 kanál kakaó
5 dkg darált mogyoró
20dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor,

A vajat a cukorral, a vanil. cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgájával, a rummal, a fahéjjal összedolgozzuk. A nagyon finomra darált mogyorót elkeverjük a liszttel, a sütőporral meg a kakaóval, és a margarinos tésztával összegyúrjuk. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk. A kinyujtott tésztából holdacskákat szaggatunk ki, tepsibe rakva 175 fokra előmelegitett sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihült dobozba rakjuk, kinálás előtt meghintjük porcukorral.

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:36:56, csütörtök
 
 



DIÓS KIFLI.

Hozzávalók:

21 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 vanil. cukor
10 dkg darált dió
28 dkg liszt

A vajat, porcukrot, vanil. cukrot habosra kikeverni, hozzáadni a darált diót és lisztet.
Összeállitani a masszát, fél ujnyi vastagságúra elnyújtani, hold alakú szaggatóval kiszúrni, sütőpapirral bélelt tepsibe rakosgatjuk, 180 fokon kisütjük. Porcukorba megforgatjuk, ha dobozba rakjuk, akkor kimarad a cukrozás, majd csak akkor cukrozzuk, amikor kináljuk. Sokáig elálló sütemény




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:32:59, csütörtök
 
 



DIÓS HOLDAK

Tészta:
15 dkg margarin
15 dkg darált dió
7 dkg liszt
fél sütőpor
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor.

A margarint habosra kikavarni, majd hozzáadni a darált dió, liszt, sütőpor keverékét.
A 4 tojásfehérjét felverni a 15 dkg porcukorral és belekavarjuk az előző masszába.
Zsirozott, lisztezett tepsibe simitjuk, és jó félig megsütjük.

4 tojássárgáját
15 dkg porcukrot
2 vanil. cukrot
Jól kikeverjük és a félig megsült tésztára öntjük, rásimitjuk, és lassú tűzön száritani még kb. 5 percig ( nagyon vigyázni, nehogy a tojássárgája kicsapodva megsüljön, csak száritani!!!).

Krém:
1 dcl tej
10 dkg cukor
10 dkg csoki
10 dkg darált dió, vagy mogyoró
10 dkg margarin
A tejet a cukorral felforralni, hozzáadni a csokit, a darált diót-mogyorót, a margarint.
Összefőzve, még melegen a süteményre simitjuk- a tepsiben ( a kisült tészta kemény, a krémtől fog megpuhulni)
Másnap hold formával kiszúrjuk, a tetejét darált dióval szórjuk meg.




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:26:54, csütörtök
 
 



MANDULÁS CSILLAGOK-KARÁCSONYRA

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tojás
12 dkg margarin
6 dkg cukor
néhány csepp citromaroma
néhány csepp rumaroma
a tetejére 1 tojássárgája, 5 dkg mandulaforgács.
A lisztet deszkára szitáljuk, a halom közepébe mélyedést nyomunk, amibe bleütjük a tojást, rávagdaljuk a margarint, rászórjuk a cukrot, egy csipet sót, rum-és citromaromával izesitjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csavarva egy órára hideg helyre tesszük. A tésztát két átlátszó fóliaréteg között fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és a felső fóliát lehúzva róla, csillagformára kiszúrjuk. A csillagokat sütőpapirral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távolságot hagyva közöttük. A tojássárgáját 1 kanál vizzel elkeverjük, és megkenjük a csillagok tetejét, meghintjük mandulaforgáccsal, és előmelegitett sütőben megsütjük. ( világos szinű). Rácsra szedve kihűtjük, majd jól záródó dobozba rakjuk.

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok.




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:21:43, csütörtök
 
 



KÓKUSZOS HARANGOK-KARÁCSONYRA

Hozzávalók:
30 dkg liszt
Fél tasak sütőpor
20 dkg cukor
12 dkg margarin
2 tojás
1 tasak vanil. cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 kanál lekvár + 5 dkg kókuszreszelék.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadunk egy csipet sót, a cukrot, a margarint, a tojásokat, a vaniliás cukrot, a 15 deka kókuszt, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, harang alakú formával kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsibe rakva 160 fokon megsütjük. A kihült süteményeket megkenjük sima lekvárral, és kókuszreszelékbe mártjuk. Hagyjuk megszáradni, majd karácsonyig elcsomagoljuk.
( Ha véletlenül nemállna össze a massza, akkor pici tejet adunk hozzá)

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:18:05, csütörtök
 
 



AROMÁS FENYŐK - KARÁCSONYRA.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
20 dkg cukor
3 tojás
A tetejére: 15 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, fél citrom leve, néhány csepp zöld szinű ételfesték, 1 kanál kókuszreszelék. ( ez az alap, de nem elég az egészre)

A lisztet elkeverjük a sütőporral, belekeverjük a fűszereket, egy csipetnyi sót, a cukrot, a tojásokat, és összegyúrjuk. ( lehet, hogy pici tejet kell hozzáadni ).Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fenyőformával kiszaggatjuk, és sütőpapirral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 160 fokon megsütjük. Közben a mázhoz a porcukrot, a tojásfehérjét és a citromlevet selymesre keverjük, néhány csepp éteészinezővel zöldre fstjük, és a kihült fácskákat a mázba mártjuk. Tálcára rakosgatva meghintjük kókuszreszelékkel, mintha hó lepte volna, majd amikor megszáradnak, dobozba csomagoljuk őket. Ezek egy kicsit keményebbek.
Sütés előtt néhánynak a hegyét átszúrhatjuk egy gyufaszállal, hogy cérnát fűzhessünk bele, és majd a karácsonyfára aggathassuk. A harangoknál is lehet ezt a módszert alkalmazni.

Jó készülődést, sikeres munkát kivánok




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
Recept
  2008-11-27 22:12:40, csütörtök
 
  FENYŐTOBOZ

Hozzávalók:

25 dkg margarin
6 evőkanál méz
5 evőkanál cukor
10 dkg csoki
2 evőkanál kakaó

20 dkg kornflex (kukorica pehely)

Citromfacsaró

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az - az a citromfacsaró kupaknak a belsejét megtöltjük, és azonnal ki is fordítjuk belőle. Hagyjuk megdermedni és fogyasztható. A kukoricapehely ropog a fog alatt, mint a karamell. (Ha dermedés előtt fogyasztanánk, akkor még nyúlik, ragad és szét is csúszik, nem élvezhető).




 
 
0 komment , kategória:  Saját receptem + fotó (ha van)  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10767 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 3251
  • e Hónap: 13336
  • e Év: 197539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.