Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
Idősek otthonában van az édesanyám ...
  2018-01-16 09:26:22, kedd
 
  Az ember körülményei nem mindig teszik lehetővé, hogy teljes ápolást tudjon nyújtani egy beteg családtagnak. Ha a betegség súlyosra fordul, akkor...

Idősek otthonában van az édesanyám

Tisztelt lelkiatya! Idős édesanyám súlyos demenciában szenved, hallucinációval és olykor agresszióval párosulva. Mivel van két kamasz gyermekünk, emellett dolgozom is, nem tudtam hozzá költözni, hogy ápoljam. Hozzánk nem tudtam volna hozni, mert egy kis melléképületben élünk 20 négyzetméteren négyen. Így idősek otthonában helyeztük el, és most borzasztó lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem ápolom.

Kedves Levélíró! Az ember körülményei nem mindig teszik lehetővé, hogy teljes ápolást tudjon nyújtani egy beteg családtagnak. Ha a betegség súlyosra fordul, akkor - ha van remény a kezelés hatékonyságát illetően - minden ellenérzés ellenére is a kórházba kell vinni a beteget. Ha fizikailag nem bírja megemelni a családtagot a gondozást végző családtag, akkor szintén segítséget kell igénybe vennie. A gondozást végző családtag a saját családjáért, a saját egészségének megőrzéséért is felelős. Maga a beteg családtag sem tartaná azt helyesnek (ha értelme használatánál lenne), hogy az ő ápolása miatt a család békéje, a családtagok egészsége súlyos kárt szenvedjen.

A maga számára nem volt más reális választás, mint az idősek otthonának segítségét igénybe venni. Próbáljon gyakran bemenni látogatóba az édesanyjához. Sokszor az ilyen látogatások, amelyeket nem terhel meg a fizikai ápolással néha járó feszültség, sokkal nagyobb ajándékok a beteg számára, mint a családtag által nyújtott fizikai ápolás. Ha fogja az édesanyja kezét, imádkozik vele, énekel neki: többet ad, mint sok fizikai szolgálattal, amit az otthon dolgozói valószínűleg szakszerűbben, jobban el tudnak végezni.

A lelkiatya válaszol Link
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Nem angyalok, hanem emberek házasodnak
  2018-01-15 13:54:18, hétfő
 
  Nem angyalok, hanem emberek házasodnak,
s ha nem látjuk egymás hibáit
a szerelem rózsaszínű felhőin keresztül,
az még nem jelenti azt, hogy nincsenek.
Tartós házasságot csak a lélek köthet, nem a test.

. .

 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Ebben az évben bízz Istenben és légy nyugodt!
  2018-01-03 10:40:09, szerda
 
  "Boldog ember az, a kit te megfeddesz Uram, és a kit megtanítasz a te törvényedre; hogy nyugalmat adj annak a veszedelem napján, míg megásták a vermet a hitetlennek!" (Zsoltárok 94:12-13 Károli)

Vannak dolgok, amiket Isten tesz meg értünk, és vannak dolgok, amiket tőlünk vár el, hogy megtegyük magunkért. Egy másik fordítás szerint: ,,Áldott ember az, akit te fegyelmezel és tanítasz, ó Uram, és akit megtanítasz a te törvényedre... akinek erőt adsz, hogy nyugodt maradjon a veszedelem napján..." (Zsoltárok 94:12-13 AMP). Szeretnéd, ha nyugodt tudnál maradni bármilyen körülmények között? Szeretnél higgadt lenni, bármekkora is a feszültség körülötted? Szeretnél a béke eszköze lenni, bármerre mégy? Szeretnél felülemelkedni a körülményeken ahelyett, hogy hagynád, hogy lenyomjanak? Isten ma lényegében ezt mondja neked: ,,Élj az én igém szerint életed mindenterületén. Tanulj meg érzékenynek lenni a hangomra, engedelmeskedj gyorsan és készségesen. Az én igám boldogító és az én terhem könnyű. Soha nem bízok rád olyat, amivel ne boldogulnál, vagy ami elhordozhatatlanul nehéz teher lenne számodra. Add át nekem az aggodalmaidat - egyenként, amikor támadnak. Örülj, mert biztos lehetsz szeretetemben, gondoskodásomban és védelmemben, és abban, hogy megadom neked szíved vágyait. Mivel az ördög »a vádló«, ezért folyton rá fog mutatni gyengeségeidre és hibáidra, és azt fogja mondani, hogy érdemtelen vagy. Ne hallgass rá, ő a hazugság atyja! Én kegyelmemből megmentettelek, most már Krisztusban vagy. Az ő megváltó vérén át tekintek rád, ezért az én szememben mindig elfogadott vagy. Add át nekem minden aggodalmadat és gondodat! Kezdj el a jelenben élni, ne a múltban vagy a jövőben! Keresd az én áldásomat, és megtalálod. Élj teljes életet, mert ez az én tervem számodra ebben az évben."
forrás: Biblia az élet könyve, facebook 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Istentől megáldott, boldog új évet kívánok mindenkinek!
  2018-01-01 13:21:21, hétfő
 
  Jon Gordon a következő gyakorlatias újévi fogadalmakat ajánlja:
,,1) Maradj pozitív. Vagy a cinikusokra hallgatsz, és elhiszed, hogy a siker lehetetlen, vagy abban hiszel, hogy "Istennél minden lehetséges."

2) Minden nap ébredéskor egészítsd ki ezt a kijelentést: "A célom az, hogy..."

3) Reggelenként egy séta közben gondold végig, mi mindenért lehetsz hálás. Ez elmédet a sikerre hangolja. Az ember nem tud egyszerre hálás és stresszes is lenni. A hála mozgással kombinálva kettős energialökettel és természetes antidepresszánssal ajándékoz meg.

4) Ne csüggesszen el, ahol tartasz, inkább gondolj derűlátón arra, ahová el fogsz jutni.

5) Étkezz a régi alapelv szerint: reggel, mint egy király, délben, mint egy polgár, és este, mint egy kollégista, akinek már egy fillérje sincs.

6) Hidd el, hogy minden okkal történik, és jó dolgok származnak majd a nehéz helyzetekből.

7) Ne pazarold az energiádat pletykára, múltbeli ügyekre, negatív gondolatokra

és olyasmire, amit úgysem tudsz irányítani. Fektess be a jelen pozitív pillanataiba.

8) Keress magadnak egy mentort, és te is légy mentora valakinek.

9) Három fontos dolog: erő, lelkesedés és együttérzés.

10) Ne feledd, a kemény munkát nem lehet semmivel kiváltani.

11) Összpontosíts! Kérdezd meg magadtól: "Mi a három legfontosabb dolog, amit ma meg kell tennem?"

12) Gyakorold a "semmi panaszkodás" szabályt!
A panaszkodás olyan, mint a hányás, te ugyan jobban érzed magad utána, de az emberek körülötted rosszul lesznek!

13) Olvass több könyvet, mint tavaly!

14) Pihenj többet! Az alvást nem lehet dupla kávéval pótolni!

15) Lefekvés előtt egészítsd ki ezeket a mondatokat: "Hálás vagyok ...-ért." "Ma elvégeztem ...-t."

16) Képzeld el, hogy elméd egy kert. Ha egy napig kigazolod a negatív gondolatokat, és táplálod a pozitív gondolatokat, az nem sokat számít - de ha minden nap megteszed, pompás kerted lesz."

Keresztény idézetek ツ
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
A pásztói Szűz Mária-szobor könnyezése
  2017-07-19 13:57:30, szerda
 
  Június végén a pásztói Szentlélek-templom Szűz Máriát ábrázoló szobrának szeme nedvességtől fényleni kezdett. Többen is úgy vélték, hogy csodálatos könnyezésről lehet szó.
Link...Nem az a kérdés, hogy könnyek vannak-e a szobor arcán, hanem az, hogy miként válaszolunk az Úristen minden pillanatban megnyilvánuló szeretetére....Link
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Övék a mennyek országa - magyar dokumentumfilm
  2017-06-07 13:07:51, szerda
 
  Nézze vissza az "Övék a mennyek országa" című magyar dokumentumfilmet

Az észak-iraki üldözött keresztény kisebbséget, a keresztény egyházaknak a régióban folytatott munkáját mutatja be az "Övék a mennyek országa" című dokumentumfilm

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

Link

A Közel-Kelet vallási kisebbsége, a kereszténység ellen népirtás folyik-állítják főpapok, a menekülteket segítő szervezetek vezetői, önkéntesek, akiket a közmédia 2 fős stábja szólaltatott meg néhány napos útjuk során Irakban. Kiégett templomok, lerombolt városok és falvak fogadták azt a magyarországi delegációt, amelynek tagjai voltak: Böjte Csaba ferences szerzetes, Sajgó Szabolcs a jezsuita menekültszolgálat képviselője és Hölvényi György európai parlamenti képviselő. Megrázó képsorok döbbenetes találkozásokról, szívszorító imádságokról, meggyalázott kegyhelyekről, és megrendítő vallomások a reményt örökké szívükben hordozó keresztényektől, akik otthonaik és egész életük újjáépítéséhez tőlünk, magyaroktól is segítséget kapnak. Siklósi Beatrix és Marossy Géza filmje.
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Isten ismeri a jövőmet, és ismer engem.
  2017-02-20 08:22:02, hétfő
 
  Isten ismeri a jövőmet, és ismer engem. Az én dolgom, hogy azon igyekezzem, hogy egyre jobban megismerjem Őt, miközben a jövőt újra meg újra a kezébe helyezem.

Uram, segíts, hogy aggódásomat mindig fel tudjam Neked ajánlani, imádságra és dicsőítésre tudjam fordítani, tudva hogy a jövőt egyedül Te ismered. Hadd pihenjek meg szerető karjaidban, tudva, hogy Te a legjobbat akarod nekem, nekünk. Jézus nevében, Ámen.

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Köszönöm
  2017-01-09 12:21:38, hétfő
 
  Köszönöm

Felébredtem...és elkezdtem mondani, hogy "Istenem, kérlek adj...." És megálltam. Mit kérhetnék még tőle? Van családom. Vannak barátaim. Látok, és hallok... Van mit ennem. Szerethetek és szeretve vagyok. Mit kérhetnék még?
És folytattam: "Uram, köszönöm! Köszönök Neked mindent!!!"
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Szeressétek az Öregeket!
  2017-01-09 11:50:45, hétfő
 
  Szeressétek az Öregeket!

Édesanyám! Nem haragszom Rá, de aki együtt él idős, beteg szülőkkel, gondozza napról-napra az tudja, hogy hiába a szeretet, vannak nehéz percek, napok. Egymáson vezetjük le gondjainkat, fájdalmainkat és a végén már azt sem tudjuk, hogyan kezdődött, ki bántott meg kit. Tiszta szívvel mondom, hogy szeretem és hálás vagyok Neki. Minden nap azon dolgozom, hogy türelmes legyek, és véletlenül se bántsam meg. Ha esetleg Ő szól úgy, akkor elengedem a fülem mellett. És köszönöm Istenem, hogy fejlődök, és alakulunk, és jobb napról-napra a kapcsolatunk megint.Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Interjú a százéves Placid atyával
  2016-12-25 00:22:18, vasárnap
 
  Jegyezzék meg, a Jóistennek van humora! - sommázta már több ízben hallgatósága előtt Olofsson Placid, az egykor tízéves oroszországi kényszermunkára ítélt bencés szerzetes. A máig eleven szellemű, századik életévét betöltött pap tanúságtételét talán ez a mondat fejezi ki legjobban. Azt jelenti, nem csüggedni a legnagyobb reménytelenségben sem, és minden rosszban Isten jó szándékát keresni. Mindez nem az igazán golgotainak mondható életút konzekvenciája, hanem azé az Olofsson Placidé, akit húszévesen letartóztatott az ÁVH. Isten éltesse, Placid atya! ... Link  
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7836 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 423
  • e Hét: 423
  • e Hónap: 49711
  • e Év: 49711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.