Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
De most őszintén! Itt mindenki hülye? Trianon 98 éve volt
  2018-06-06 14:10:10, szerda
 
  ÉRDEMES LENNE VÉGRE ELŐRE (!!!!) NÉZNI, mert a folyamatos visszafelé "tekingélésnek" az lesz a vége, hogy CSÚNYÁN POFÁRA ESÜNK! :( :(

Fodor Tamás:

"De most őszintén! Itt mindenki hülye?
Trianon 98 éve volt.

Egyikünk se élt akkor, egyikünk se tehet róla vagy ellene.

A művelt németek már réges-rég kibékültek a franciákkal.

Mi miért nem tudunk a románokkal?
Miért nem a szlovákokkal, szerbekkel és így tovább?

Mi a fészkes fene értelme van még ennek az acsarkodásnak? Azt hiszitek, a szerbeknek nem fáj Jugoszlávia szétdarabolása?
A lengyeleknek nem fáj az országuk arrébb tolása?
Az ukránoknak nem fáj a Krím-félsziget elvesztése?

A krími tatároknak nem fájt a kitelepítés?
A zsidóságnak a holokauszt?
És így, tovább?!

Magyarok! Meddig akartok még ezeken a sérelmeken siránkozni?

Már schengeniek a határok. Átjárhatóak.

Vehettek a Kárpát-medencében bárhol ingatlant, alapíthattok vállalkozást.

Jöhetünk, mehetünk szabadon. Mi tart vissza? A nyelvi nehézség?

Tessék megtanulni egy közvetítő nyelvet!

Angolt, németet, franciát!

Tessék összejárni turisztikailag, kulturálisan!
Ráadásul, Szerbiát és Ukrajnát kivéve, a NATO-hoz tartozunk.

Az isten szerelmére! Ki ellen akartok ti fegyverkezni?

Melyik tivornyán dobta be az ötletet egy félrészeg senkiházi, hogy (a NATO-val nem egyeztetve?) legyen hazai fegyverkezési program, sorkatonaság?

Melyik félrészeg barom csettintett erre, hogy "Ez jó, ez jóóóó!!!"? Miféle szélhámosság ez?

Mégis: mire ez a színjáték?
Mégis: kinek az érdeke ez?

Horribile dictu: csak nem Putyiné?!"

/Piréz/

forrás: facebook, Karcegylet
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Politika-tömeg-szappanbuborékok
  2018-05-23 12:39:18, szerda
 
  Politika-tömeg-szappanbuborékok...

Tegnap a kecskeméti főtéren egy férfi szappanbuborékokat eregetett a gyermekek és a felnőttek gyönyörködtetésére.
Többen körbeállták, mások pedig a padokon ülve csodálták a színes és hatalmas buborékokat.
Ez így folyt vagy tizenöt percig. Ezután jött egy család. A gyereket odaküldték közvetlenül a buborékfújó elé és a kölök minden egyes buborékot azonnal kipukkasztott, még azelőtt, hogy azok felszállhattak volna.
Apuka, anyuka hangosan röhögött (a szót nem véletlenül használom). Senki se szólt a gyerekre. Végül az addig gyönyörködő családok elszállingóztak.
A férfi is látta, hogy nincs értelme folytatni a műsort, összepakolt.
Az "ordenáré" család fel volt háborodva, hogy "csak ennyi volt", majd méltatlankodva továbbálltak.
Elgondolkodtam azon, hogy ilyen világban élünk. Van aki szórakoztatni akar, van aki arra neveli a gyerekét, hogy mások szórakozását tönkretegye. Ez szomorú. Engem azonban azok viselkedése érdekel, akik nem szóltak, hanem továbbálltak és vitték magukkal a csemetéiket is.
Ők vajon mire nevelték a gyereküket? Hogy jobb, ha csendben maradunk? Jobb, ha hagyjuk, hogy megzavarják sokak szórakozását, gyönyörűségét? Okosabb, ha nem szólunk, még ha sokkal többen is vagyunk?
Azt hiszem, akkor és ott sokmindent megértettem a történelemből, a politikából és a társadalom működéséből.
Ez megmagyarázta április 8-át és a szomorú jövőt is. :(

Tancsa János - filozófus / politológus
(forrás facebook)
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús lesz, aki szép.
  2018-05-02 13:14:27, szerda
 
  "Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús lesz, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van......A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!...Mert most ők jönnek...A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt,akinek jelleme van."
(Márai Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Egy leszedált ország tapsolgat a szarnak
  2018-05-02 13:10:50, szerda
 
  Minden az értelmiség lezüllesztésével kezdődött. Amikor elhitették az emberekkel, hogy nem baj, ha egy egyetemi tanár kevesebbet keres, mint egy bolti eladó. Amikor szélesre tárták az egyetemek kapuit olyan diákok előtt, akiknek érettségit adni komoly túlzás lett volna. És amikor színészek helyett celebek vették át a képernyőt.

"Egy leszedált ország tapsolgat a szarnak" - énekelte a Kispál és a Borz húsz évvel ezelőtt, pedig akkor még elképzelni se tudtuk... mertük.

Amikor egy falusi oktatót megvernek, mert rossz jegyet adott és a társadalom nem védi meg, a közeljövőjét pusztítja az ország. Amikor egy "tudós" fő nem kap megbecsülést és amikor egy "tudatlant" sztárrá koronáznak, a jelenje hal meg.

Mára az okos szó ostobaság, ha nem elég hangos.

És behúzza a nyakát, aki messzebb lát az orránál.

(facebook, Ágoston László)
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Megkönnyeztem
  2018-04-19 13:06:04, csütörtök
 
  A vers minden olyan családnak szól, akik gyermekei arra kényszerültek hogy elhagyják otthonukat, bármi okból !!

Linkfacebook-ról hoztam
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Nem azt akarom hogy úgy gondolkozz kint én. Csak gondolkozz
  2018-04-16 14:32:46, hétfő
 
  "Nem azt akarom hogy úgy gondolkozz kint én. Csak azt akarom hogy gondolkozz..."

A felső képen a Fidesz szerinti békés tüntetők általi békés tiltakozás (2006), míg az alsó képen a Fidesz szerinti, Soros György által szervezett tüntetők általi, a Magyar Állam elleni agresszivitás (2018) látható.

Mindkettő saját fotó, úgyhogy trollok kíméljenek, köszi. :)

forrás: facebook, Nem Százasok Klubja Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Nem az én írásom, de nagyon találó
  2018-04-11 07:26:33, szerda
 
  "Nem az én írásom, de nagyon találó

"Bíztam benne - és szerintem nagyon sokan vagyunk még így - hogy nem lesz ilyesmire szükség. Nem lett volna ha nem kap újra 2/3-ot a Fidesz és így lehetőséget arra, hogy a jogállamiság maradék csíráit is kiirtsa. De kapott. Így most az utolsó utáni pillanatban eldönthetjük hogy mit teszünk. Semmit? Vagy mindent ami ez erőnkben áll, hogy megmutassuk:

1. Orbánnak és a Fidesznek, hogy hiába győzött most a félelempropaganda és a gyűlöletkampány, a ma élő fiatalok ennél már jobban tájékozottak. Készség szinten használjuk a netet és pillanatok alatt le tudjuk leplezni a hazugságaikat, a hamis videóikat, a forrás nélküli állításaikat, az UFO-kutató politikai szakértőiket, az elítélt zaklató és bűnöző "hazatelepülőket". Előlünk nem tudja eltitkolni, hogy Magyarországon korábban (legalábbis 89 óta) még sosem látott mértékűre nőtt a korrupció, mert utána tudunk nézni a számoknak. Nem tudja eltitkolni, hogy az egészségügy és az oktatás sosem látott mélyponton vannak. Nem tudja eltitkolni, hogy a gazdaság nem neki, hanem csak az EU-nak köszönhetően nő, de így is lassabban mint a környező országokban, ahol kisebb a korrupció. Mi tudjuk, hogy csak egyetlen dolog vezérli őt és akikkel körülvette magát: a hatalmuk örökös megtartása. A TV-Rádió-plakát-hadjárattal mi már nem vagyunk átverhetőek. Márpedig minden egyes évvel, minden egyes választással egyre inkább mi és az utánunk jövők kerülünk többségbe. A hagyományos propaganda bukásra van ítélve, ahogy a jelenlegi rendszer is. De minél tovább marad fenn, annál fájdalmasabb lesz majd mindenkinek a váltás.

2. A többi hozzánk hasonlóan gondolkodónak, hogy nincsenek egyedül. Sőt, nem hogy nem vagyunk egyedül, hanem 52%-al már most is mi vagyunk többségben. És az idő nekünk dolgozik.

3. A tájékozatlan, megtévesztett tömegeknek, hogy hiába kapott a pártjuk 67%-ot a parlamentben, valójában ők vannak kisebbségben.

Azt hinni pedig hogy semmin sem lehet változtatni és ezzel sem a fenti pontok egyikét, sem mást nem érhetünk el, kishitűség. Az ellenpélda: 2015 Október 30-án a bukaresti Colectiv nevű klubban tűz ütött ki, amiben 64 ember halt meg. Az ok: nem tartottak be semmiféle tűzvédelmi előírást. Országszerte korrupcióellenes tüntetések törtek ki, Bukarestben 35.000-en vonultak utcára, tartósan. 5 nappal később a miniszterelnök, a teljes kormány és a körzet polgármestere is lemondott. Sajnos ehhez 64 ember halálát kellett okozza a korrupció. De ennél ma Magyarországon több ember halálát okozza a korrupció évente. Az egészségügyben emberek halnak meg a rossz ellátás vagy az ellátás hiánya, az orvoshiány, a kosz és fertőzések miatt. Emberek halnak meg az utakon is a kritikán aluli úthálózat miatt. Csak ezek az emberek nem egyszerre, nem látványosan, nem egy nagy tragédiában halnak meg. Hanem sok kicsiben. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Na és hányan vándorolnak ki ezek és az ezekhez hasonló problémák miatt a jobb élet reményében (ami nem csak remény...)? És mindennek mi a forrása? A korrupció. Az a korrupció, ami csak egy dolognak köszönhetően tudott ekkora mértékűre hízni: az összes hatalom és hatalmi ág aminek egymástól függetlenül kéne működnie, egymás munkáját ellenőrizve (törvényhozás, végrehajtás, igazságszolgáltatás, sajtó), ehelyett mind-mind egyetlen kézben összpontosulnak. Hogy mi lesz ennek az eredménye? Elég megnézni Oroszországot, Törökországot, vagy Örményországot

Mielőtt azonban odáig süllyednénk, talán tudunk tenni ellene valamit. Megpróbáltuk 8-án, de nem sikerült. Most megpróbáljuk újra. Legrosszabb esetben most sem sikerül. De talán sikerül majd jövőre. Vagy 2 év múlva. A helyzet biztosan romlani fog folyamatosan, ami pedig mindig újabb és újabb emberek szemét fogja felnyitni (pl. az enyém is csak 2-3 éve nyílt fel). Az is lehet hogy csak 4 év múlva fog sikerülni, a következő választásokon. De legalább elmondhatjuk, hogy mindent megpróbáltunk és nem tehetetlen néma tökfilkóként vártuk, hogy mások megoldják helyettünk a problémákat és kihúzzanak minket a szarból.

Én biztosan ott leszek a tüntetésen. Eljött az a pont, amikor már minden perc tétlenséggel olyan károkat okozunk/ hagyunk okozni az országnak és a jövőnknek, amit hosszú évek-évtizedek munkája lesz helyrehozni. Eljött az a pont, amikor aktívan részt kell vállalnia a mi generációnknak is a politikában és a jövőnk alakításában. Sajnos a választások a rendszer elfajultsága miatt erre nem adott lehetőséget: ugyanaz az eredmény született (teljes, totális hatalom Orbánnak), mint ha egyetlen ellenzéki szavazó sem ment volna el szavazni. Pedig elmentünk. 2,6 milliónyian, 52%-nyian elmentünk. És mégsem ért annyit sem a szavunk mintha egy teli hányós-zacskóba kiabáltuk volna a puszta közepén. Más módot kell hát találni a szavunk hallatására." "

Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Változik az időpont
  2018-04-11 07:24:32, szerda
 
  Magyarország a Te hazád, felelős vagy érte!
ÚJ időpontja: április 14, szombat, 17.30. Gyülekezés az Operánál (Andrássy út 22.), ahonnan együtt vonulunk át a Kossuth térre. Gyere el! Nem vagy egyedül, mi vagyunk a többség!

Link

Talpra magyar! Tüntetnünk kell a demokráciánkért és a szabadságért!
Itt akarunk élni! Szabadon, egy szabad hazában!
A Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbsége szorította. Ezért követeljük:
A szavazatok újraszámlálását!
Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!
Tisztességes választást! Új választási törvényt!
Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!
Magyarország a Te hazád, felelős vagy érte!

Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Választás, 2018.04.08.
  2018-04-10 14:38:46, kedd
 
  LinkLinkReméljük mindenki felébredt és észre vette mi történt
Link

Megsemmisítik az eredményt?
Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Terveznem kéne a jövőmet. De nem tudom, mert itt nincs olyan
  2018-04-09 19:02:39, hétfő
 
  Érdemes felfigyelni erre a halk kis segélykiáltásra, mert sok ezer fiatal helyett mondta ki ezt most ő.

" Nem szoktam ilyeneket kiírni. Sőt, még semmit nem írtam ki Facebookra. Soha. Azt sem tudom, mi a franc értelme van, hogy kiírom most, de ma egyszerűen kikívánkozott belőlem. Szóval egy Luca féle kora reggeli poszt következik.

22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.

22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.

22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.

22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.

Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.

22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.

22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.

22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.

Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet. "

Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 286 db bejegyzés
Összes: 8074 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 476
  • e Hét: 4988
  • e Hónap: 22703
  • e Év: 456984
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.