Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/147 oldal   Bejegyzések száma: 1460 
Játék a hóban
  2017-12-03 20:05:41, vasárnap
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Már várom a fehér, havas karácsonyt
  2017-12-02 14:03:40, szombat
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Csendélet a konyhai asztalomon
  2017-11-29 11:28:33, szerda
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Amarillisz növekedése - konyhámban virágzik
  2017-11-29 11:05:15, szerda
 
  ...... ........... .............



...... ........... ........



...... ........... ......



...... ........... ..............



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Katalin nevű ismerőseimnek készítettem
  2017-11-25 11:31:52, szombat
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Mai ebédem: Kijevi rántott jérce mell volt
  2017-11-20 17:32:12, hétfő
 
  ...... ..........



Receptje:
HOZZÁVALÓK
4 szelet csirkemell
15 dkg trappista sajt
10 dkg vaj

őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
2-3 szál petrezselyem
A panírozáshoz:
15 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítése:
Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk.
A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt.
A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki.
A húsokat duplán panírozzuk - tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta.
A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan - ne villával! - megforgatjuk. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.

Másik recept itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Emlékezés az elhunyt szüleimre
  2017-11-16 13:28:47, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Facebook szerver szerint a 2018 évre
  2017-11-04 09:33:04, szombat
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Üzenet a mennyből - facebook szerver szerint
  2017-10-23 18:13:17, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Mága Zoltán hegedűművész a Kongresszusi központban
  2017-10-11 09:33:18, szerda
 
  Mága Zoltán hegedűművész - Prima Primissima díjas magyar hegedűművész. Repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig és a könnyűzenéig terjed.
Az Idősek Világnapja alkalmából adott koncertet a. Budapesti Kongresszusi központban 2017.10.10

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
     1/147 oldal   Bejegyzések száma: 1460 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 3655 db bejegyzés
Összes: 31973 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 7346
  • e Hónap: 56610
  • e Év: 1745235
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.