Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kitaláljátok, mi lehet a depresszió ellenszere?
  2017-03-14 14:44:36, kedd
 
  Eduline 2017. március 11.
Egy új kutatás szerint az élőflórás joghurt fogyasztása jótékony hatással lehet a depresszióval küzdő emberekre.




illusztráció


A kísérleteket egereken végezték, akik depresszióhoz hasonló tüneteket mutattak. A kutatók a depresszió és a bélflóra összetétele közötti kapcsolatot keresték.
Régen tudjuk, hogy a gyakori és intenzív stressz növeli a depresszió esélyét. Most azonban kiderült, hogy ez azért lehet, mert a stressz hatására csökken az élőflórás joghurtban nagy mennyiségben található jótékony laktobacilusok aránya a bélflórában. A kevesebb laktobacilus hatására megnőtt a kinurenin nevű metabolit szintje, melyet már többször összekötöttek a depresszióval.
A tudósoknak utána sikerült segíteni is a szomorú egereken. Laktobacilust adtak nekik, aminek hatására ismét csökkent a kinurenin szintje. Az egerek ezután vélhetően abbahagyták a párnájukba hüppögést és elmentek társasági életet élni a barátaikkal.
A kísérlet hosszú távú eredménye akár az is lehet, hogy bizonyos betegségeket súlyos mellékhatásokkal rendelkező gyógyszerek helyett egyszerű étrendváltással is gyógyíthatunk.
Forrás: MNT

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Cékla/ésLéJótékonyHatásai
  2011-02-07 15:58:40, hétfő
 
 


Link

Cékla tippekA cékla az egyik legrégibb Európai zöldség, évszázadokon keresztül az egyik legfontosabb gyógynövény volt. Elsősorban a gyökeréért termelik, de a növény többi része is hasznosítható - pl. a levél nagyon finom salátában vagy gyógyteaként. Télen-nyáron termeszthető, mégis a téli zöldségek egyike, ugyanis a cékla vitaminokban és ásványanyagokban különösen gazdag, amelyekből télen nincs túl sok választék. Íme néhány tipp, amit sok-sok finom cékla recept követ..

Növény

A cékla a répafélék családjába tartozó gumós növény, régen céklarépa volt a neve. Jellegzetes sötétbordó színét (és magas tápértékét) a kén-cukor komplexnek (betanin) köszönheti. A gumó alakja lehet kerek, lapos vagy henger alakú. A céklát érdemes tápanyagban gazdag talajban termelni, mert a gumók hatékonyan szívják fel az ásványi anyagokat. Létezik sárga színű cékla is.

Eredete

A cékla Dél és Közép-Európából származik, már az újkőkorszak óta ismert, később Babilóniában fontos gyógynövénynek számított. Európában a rómaiak népszerűsítették, majd a germán birodalomban terjedt el a termesztése (elsősorban cukortartalmáért). Manapság a világ minden részén termesztik - mégsem fogyasztunk belőle eleget.

Tápértékek és Gyógyhatások

* A cékla az egyik legegészségesebb gumós zöldség. Gyógyító hatása már évszázadok óta ismert - az asszírok, rómaiak, görögök majd az európai királyságokban sok betegséget gyógyítottak vele, többek között alkalmazták lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra, emésztési problémákra.
* Vértisztítóként és vérképzőként él a köztudatban, bár nem tartalmaz több vasat, mint növénytársai, de szervezetnünk a céklából tudja legjobban hasznosítani a nyomelemeket.
* A cékla tápértéke számottevő - éppen ezért a szuperételek egyike. Nem csupán antioxidáns hatása (A,B, C vitaminok) jelentős, de számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz - pl szilícium, kálium, kalcium, foszfor, vas, kén, cink, mangán, réz, jód.
* Gazdag folsav tartalma miatt kismamáknak is nagyon ajánlott. Legújabb kísérletek bebizonyították, hogy rendszeres céklalé (fél liter naponta) fogyasztása jelentősen csökkenti a magas vérnyomást és koleszterin szintet.
* A cékla préselt leve kiváló májtisztító, így különösen ajánlott méregtelenítésre (éppen ezért másnaposság ellen is hatásos). Továbbá a céklalé hatékony lehet influenza és nátha ellen, savas gyomorra, székrekedésre, aranyérre és egyéb bélbetegségekre.
* A nyers cékla vérképző, gátolja a rákos sejtek szaporodását, fokozza a sejtek oxigénellátását és hatásos védelmet nyújt bél és gyomorrák ellen.
* Bőrbetegségeken is segít, pattanások, korpásodás ellen is javasolt - késlelteti bőrünk öregedését.
* A cékla enyhíti a menstruációs zavarokat és a változókor tüneteit.
* A cékla cukortartalma magas, mégis alacsony a kalóriája - ezért fogyókúrára és édesítésre is alkalmas, továbbá remek energia-forrás. Glikémiás indexe közepes.
* A görögök nem csupán vérhűsítőként, de afrodiziákként is itták a cékla levét - az orvostudomány azóta elfogadta, hogy a céklában előforduló bór (boron) ásványi anyag serkenti a sex hormonok működését.
* A cékla hangulatjavító - betaine tartalma jó közérzetet biztosít, így depresszió, letargia leküzdésében is hatásos lehet.

Vásárlás

A piacon, élelmiszer boltokban válogassunk kemény, sima felületű gumókat - lehetőleg levéllel együtt, amely elárulja a cékla frissességét. Továbbá válasszunk kicsi vagy közepes nagyságú gumókat - minél kisebb a gumó, annál puhább a húsa és édesebb az íze. A 6 cm-nél nagyobb gumók szálkásak, ezeket kerüljük. Lehetőleg bio céklát vásároljunk, mert a talajból nem csupán a tápanyagokat szívja fel hatásosan, de a vegyszereket is.

Tárolás

Hűvös, sötét helyen (pl pince, kamra) a cékla hetekig eltartható. Főtt cékla fagyasztható, sült és főtt céklát tároljuk hűtőszekrényben. A cékla leveleit azonban 1 napon belül használjuk fel.

Felhasználás

Bár évezredek óta köztudott a cékla gyógyító és tisztító hatása, manapság egyre kevesebbet fogyasztjuk, akkor is leginkább kiegészítőként vagy díszítésre alkalmazzuk. A cékla legegészségesebb nyersen, de lehet főzni, párolni, grillezni, sütni is. Íme néhány tipp a változatos felhasználáshoz, amit sok finom cékla recept követ:

* Nyers céklát reszeljük le, és szórjuk rá pl. zöldsalátára, krumplisalátára, babsalátára. Remekül társul reszelt káposztával, szeletelt zellerszárral - keverjük el, majd öntsük le bazsalikomos salátaöntettel. Isteni finom.
* A cékla klasszikus párja a torma - akár reszelt friss tormával párosítva, akár túróval, sajtkrémmel és tormakrémmel elkeverve. Lásd receptek.
* A cékla ízét gazdagíthatjuk gránátalmával, feketeribizlivel, almával, naranccsal és málnával is.
* Akinek nem ízlik a nyers cékla, próbálja meg a frissen préselt levét - pucoljuk meg, gyümölcscentrifugával préseljük le, kombináljuk sárgarépa, uborka vagy alma préselt levével. Remek méregtelenítő ital.
* A cékla ideális zöldség méregtelenítésre, de erre a célra csakis bióterméket fogyasszunk.
* A céklát egészben, héjával együtt főzzük puhára, de előtte alaposan tisztítsuk meg, főleg ha nem bio. Ha a főzővízbe teszünk egy-két csipet cukrot, mélyül a cékla színe, míg ecet vagy citromlé hozzáadása felélénkíti a színét. Főzés után pucoljuk meg, szeleteljük fel és tálaljuk ecetes öntettel. Csakis főzés után sózzuk meg. A főtt cékla ideális babaétel és le is lehet fagyasztani.
* A cékla főtt levét húsvétkor tojásfestésre is felhasználhatjuk.
* A cékla nagyon finom sütve is - pucoljuk meg, vágjuk negyedekre, öntsük le olívaolajjal és vörösborral (vagy ecettel) majd sütőben alufólia alatt süssük puhára. Remek köret húsos, halas ételek mellé.
* A cékla levelét ne dobjuk le, főleg ha friss, hanem kombináljuk spenót, rukkola levéllel - érdekes és egészséges zöldsalátát kapunk. Vagy öntsük le a leveleket forralt vízzel, hagyjuk 15 percig lehűlni, majd igyuk meg. Nagyon jó másnaposság ellen (sebeket, pattanásokat is ápolhatunk a teával).
* A cékla ideális befőzésre is, nagyon finom chutney-t lehet belőle készíteni, amely remekül passzol füstült halak mellé vagy hamburgerbe!
* Céklából bort is lehet készíteni!

Cékla receptek

Az alábbi kategorizált cékla receptek listáját folyamastosan bővítjük:

Céklaleves

* Paradicsomos céklaleves
* Fűszeres céklaleves
* Almás céklaleves
* Dinnyés céklaleves

Céklasaláta

* Céklasaláta receptek - főtt céklából
* Ecetes cékla
* Céklás heringsaláta
* Krémtúrós céklasaláta
* Céklás vöröskáposzta
* Szalonnás céklasaláta
* Kecskesajtos céklasaláta
* Céklás kuszkusz
* Cékla, alma és zeller saláta

Főételek

* Céklás sült csirke
* Céklaburger
* Ausztrál hamburger
* Svéd húsgombóc céklával
* Céklás, narancsos lazac

Céklaszósz, céklás köret, töltelékek stb

* Céklapüré
* Sült cékla
* Céklás szószok
* Céklás salsa - chilis és kapribogyós
* Céklás rizottó
* Céklás raita
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
AZ ALMAECETjótékony hatásai
  2009-06-21 22:51:17, vasárnap
 
 
Az almaecet tökéletes zsírégető!
2009. június 21. 21:31 | Forrás: STOP/Kiskegyed fitt


Fogyni szeretne?

Almaecet rendszeres fogyasztásával felpörgethető a szervezet zsírégetése. Attól függően, hogy mennyit kell leadnia, választhat három vagy ötnapos kúrát, esetleg beiktathat egyetlen karcsúsító napot is.

Az enyhe gyümölcsecet 90 különböző anyagot, köztük 20 értékes ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaz. Ezen kívül ecet-, tej- és citromsavat, rostokat és egy sor fontos enzimet.

Az almaecet rendszeres fogyasztása jelentősen megkönnyíti az anyagcserét és az emésztést. Az ásványi anyagok mellett az almaecet fontos vitaminokat (A, B1, B2, B6, C és E) is tartalmaz, ezek mindegyike erősíti az ellenálló-képességet. És amit nem gondolnánk róla: valóságos csodaszer az édesség utáni vágy leküzdésében!

Vitalizáló ital
Fontos! Minden étkezés előtt igyunk meg egy pohár almaecetes vitalizáló italt.
2 dl forró vízbe tegyünk 1 tasak mályvateát, áztassuk 7 percig. Csavarjuk bele fél grépfrút levét, 2-3 evőkanál almaecetet, édesítsük 2 kávéskanál mézzel.
Forrón és jegesen is finom.

Feszesíti a kötőszöveteket
Az almaecet gyomortisztítóként is jó, a nemkívánatos baktériumokat elpusztítja. Az ecet gazdag kalciumban, foszforban, nátriumban, magnéziumban és káliumban, de tartalmaz vasat, fluort és szilíciumot is. Ezek a nyomelemek gondoskodnak a sejtek vízhajtásáról és a szövetek feszességéről.

Almaecetes fürdő
Egy stresszes nap után nagyszerűen relaxál egy almaecetes fürdő. Egy kád 32 fokos vízbe öntsünk 300 ml bioalmaecetet, és pihenjünk benne 10-15 percig.

Villámkúra
1 napos almaecetes tisztítókúra: 1 kilótól szabadulhat meg

Amire szükség van: 7 közepes alma (legjobb, ha különböző fajtájúak, biotermékek, a héját is fogyasztjuk), negyed liter almalé (cukrozatlan), almaecet, ásványvíz, méz

A kúra menete: reggel éhgyomorra egy pohár szobahőmérsékletű ásványvizet 1-2 evőkanál almaecettel, fél kávéskanál mézzel kis kortyonként igyunk meg. Ezután estig kb. kétóránként fogyasszunk el egy almát, nyersen vagy sütve. Az étkezések közt igyunk meg egy-egy pohár almaecetes ásványvizet.


A teljes cikk forrása:

Link


Amennyiben bármilyen kérése, kérdése van készséggel állunk rendelkezésére a szerkesztoseg@szerkesztoseg.stop.hu címen.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Vitamindús spenót
  2009-01-13 22:50:29, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Húsmentes diéta2
  2009-01-13 22:36:12, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Húsmentes diéta
  2009-01-13 22:34:34, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Folyékony fogysztók
  2009-01-13 22:32:56, kedd
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Aranykolloid
  2008-08-22 11:14:34, péntek
 
 


Link


Az arany másik fő hatása, hogy mind az akut, mind a krónikus izületi gyulladások, degenerációk esetén csökkenti a fájdalmat, javítja az izület mozgását. Ez a jelenség az arany általános gyulladáscsökkentő hatásán alapszik.

Rendelkezik egy, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással is: a mellékpajzsmirigy szerkezetét és működését harmonizálja, így jótékony hatást gyakorol az egész csontrendszerre.

Az USA-ban már 1885 óta alkalmazzák a kolloid aranyat iszákosság kezeléséra, mivel enyhíti az alkohol iránti vágyat. Emellett használják még koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére. Dr. Nilo Caireo és Dr. A. Brinckmann sikerkönyvében a Materia Medica-ban (1956., Brazilia, Sao Paulo, 19. kiadás) az aranykolloidot a legjobb elhízás elleni szernek tartják.
Az 1900-as évek elején gyakran ültettek a bőr alá arany lemezkéket a gyulladt könyök- vagy térdizületekhez. Hatására a fájdalom enyhült, ill. teljesen megszűnt. Az izületi gyulladás kezelésére 1927 óta folyamatosan használnak aranyat.

Egy másik tanulmányukban kimutatták, hogy a kolloid arany javítja az agy teljesítményét: 3-4 héten keresztül napi rendszerességgel fogyasztva az aranykolloid akár 20 %-kal is megnövelheti az IQ-t, javítja a koncentráló képességet, és élesíti az elmét. Úgy gondolják, hogy a kolloid arany fokozza a testben és a központi idegrendszerben lévő idegvégződések vezetőképességét, ezáltal javítja a fizikai és szellemi teljesítményt. Ez összhangban van Edgar Cayce azon véleményével, mely szerint az arany segít újjáépíteni az idegrendszert. Cayce leirta, hogy: ,, az arany és az ezüst megfelelően adagolva majdnem duplájára növelheti az élettartamot".
2002-ben ausztráliai és új-zélandi kutatók arany és ezüst felhasználásával olyan rákellenes gyógyszereket késztettek, amelyek egerek méhében hatékonyan pusztították el a rákos sejteket anélkül, hogy az egészséges sejteket megtámadták volna!

Biokémikusok is használják az aranyat fehérjevegyületekben, hogy új életmentő gyógyszereket állítsanak elő. Tesztelés alatt áll egy, az AIDS kezelésére szolgáló új aranyvegyület, mivel az gátolja a vírusok szaporodását a fertőzött sejtekben. Bizonyos rákbetegségek gyógyításában is alkalmazzák. Az injekcióban beadott mikroszkopikus arany lemezkék megállítják a prosztatarák terjedését, petefészekrákot kezelnek kolloid arannyal, az arany gőzlézer pedig szintén megöli a rákos sejteket, de az egészséges sejteket nem károsítja.

Kolloid ezüsttel naponta használva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, az immunrendszert, növeli a vitalitást és az élettartamot. A jobb felszívódás érdekében az ezüst- és aranykolloid szedése között min. fél órának kell eltelnie!

Amint a modern tudósok és orvosok felfedezik mindazt, amit úgy tűnik, őseink mindig is tudtak, lassan, de biztosan újra megtapasztalhatjuk arany csodálatos gyógyító tulajdonságait. A jó minőségű aranykolloid oldatnak soha semmilyen mellékhatását nem tapasztalták! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja.

A maximális felszívódás érdekében evés előtt 5-10 perccel vegyük be. Felnőttek napi adagja 2 x 1 teáskanálnyi, gyerekeké: 1 x 1 teáskanálnyi (5ml).




A jó minőségű aranykolloid oldat teljesen természetes ásványi étrend-kiegészítő. Ízületi gyulladás esetén hatásosan csillapítja a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot, javítja az ízületek mozgását. Csökkenti a stressz káros hatásait, javítja az agymûködést és megújítja az idegrendszert. Rendszeres fogyasztása során oldódik a depresszió, a búskomorság, a levertség, a szorongás, a félelem, és javul a betegek általános közérzete. Ez az euforizáló hatás szinte minden betegség esetén jótékony hatású, mert növeli a beteg gyógyulásba vetett hitét, fokozza életkedvét. Élesíti az elmét, javítja a koncentráló képességet. Hatásosnak bizonyult figyelemhiány és hiperaktivitás kezelésében. Növeli az energiaszintet és a libidót. Szabályozza a szívritmust, serkenti a vérkeringést, optimalizálja a testhőmérsékletet. Eredményesen használják alkohol-, nikotin-, koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére. Jelentősen enyhíti az asztmatikus tüneteket . 100 ml-es kiszerelésben

http://www.biodepo.hu/product_info.php?products_id=141


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 261
  • e Hónap: 2211
  • e Év: 36377
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.