Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1000 
Tejszínben főtt csirke
  2010-08-14 12:57:02, szombat
 
 
Hozzávalók:

* 1 liter főzőtejszín
* szerecsendió
* 1 kg csirkemell (pulykamellből is készíthető)
* 1 kukoricakonzerv
* só

Elkészítés:

A kockákra vágott csirkemellet besózzuk, majd a szerencsendióval főszerezett tejszínnel feltesszük főni. Amikor puha a hús, hozzákeverünk egy doboz kukoricát. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Néha curry-t is teszek bele, és úgy is nagyon ízletes.
 
 
2 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Túrós spenótfelfújt
  2010-08-14 12:55:57, szombat
 
 
Hozzávalók:

* 1 db felaprított vöröshagyma
* 3-4 gerezd összezúzott fokhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 doboz (125 g) lágy krémsajt
* 1 doboz (125 g) tehéntúró
* só
* bors
* 2 db tojás
* 30 dkg mélyhűtött, kiengedett spenót kinyomkodva
* pirospaprika
* őrölt szerecsendió
* kesudió

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát az olajon megpirítjuk. A sajtkrémet, a túrót, a sót és a borsot botmixerrel (vagy villával) összedolgozzuk. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is, majd hozzáadjuk a spenótot. Ha jól összeturmixoltuk az egészet, beleöntjük egy sütőedénybe, aminek a belsejét előzőleg valamilyen zsiradékkal kikentünk. Megszórjuk pirospaprikával, szerecsendióval és kesudióval, majd letakarjuk fóliával, és 30 percre előmelegített sütőbe toljuk. Majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Kesudiós-sörös kacsa
  2010-08-14 12:54:45, szombat
 
 
Hozzávalók 4 személyre:

* fél pecsenyekacsa
* 40 dkg rizs
* 1 üveg édes-savanyú szósz
* 10 dkg natúr kesudió
* tarka bors durvára törve
* sör
* só
* majoranna

Elkészítés:

A kacsát mossuk meg, csepegtessük le, sózzuk meg. A kesudiót vágjuk durvára, majd zsiradék nélkül pirítsuk barnára. Szórjuk meg borssal és majorannával. Hevítsük tovább, majd a hideg sört öntsük rá, forraljuk fel. Rövid idő után öntsük rá a kacsára, érje mindenhol, majd öntsünk alá is egy kis sört. Fedjük le fóliával, majd toljuk előmelegített sütőbe. Addig pároljuk a kacsát, míg megpuhul, majd leszedjük a fóliát, és sörrel locsolgatva ropogósra sütjük.
Ha kész, állni hagyjuk egy kicsit, hogy könnyebb legyen szelni. Az édes-savanyú szószt felforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Marcipánkrémleves kesudióval
  2010-08-14 12:53:49, szombat
 
 
Hozzávalók:

* 2 db kb. 15 cm-es marcipánrúd (lehet csokival bevont is)
* 7 dl tej
* 3 dl tejszín
* tejszínspray
* kb. 15 szem kesudió (nem sózott!)

Elkészítés:

A marcipánrudakat vékony szeletekre vágjuk. A tejjel felforraljuk, alaposan kevergetve. Amikor már langyos, hozzákeverjük a tejszínt, hűlni hagyjuk. Tálalás előtt jól átkeverjük. Amikor már tálakon van, tejszínhabbal díszítjük, durvára vágott kesudióval meghintjük a hab tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Piemont-i fondü
  2010-08-13 13:50:17, péntek
 
 
Hozzávalók:

* 60 dkg emmentáli (Fontina)
* 1 liter tej
* 5 dkg vaj
* 6 tojássárgája
* só
* bors
* kenyér

Elkészítés:

A sajtot vágjuk apró kockákra és öntsük rá a tejet. Hagyjuk pihenni hűvös helyen 12 órán át. Ezután tegyük a fondü-edénybe, és gőz fölött, folyamatosan keverve olvasszuk meg a sajtot. Tegyük takarékra a lángot. Adjuk az olvadt sajthoz a vajat, egyenként a tojások sárgáját, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük az asztal közepére a fondü-készletet, helyezzük rá az edényt, kínáljunk mellé felkockázott pirítóst. Piémont-ban fehér szarvasgombát is hintenek a sajtba az utolsó pillanatban.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Húsgombócos fondü
  2010-08-13 13:49:05, péntek
 
 
Hozzávalók 6 személyre:

* 90 dkg darált marhahús
* 1 fej hagyma
* 2 zsemle
* só
* bors
* 2 tojás
* 1 dl paradicsomlé
* olaj

Elkészítés:

A marhahúst a paradicsomlébe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, a tojásokkal, a lereszelt hagymával összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük, és pici golyókat formázunk belőle. A fondü-edénybe olajat öntünk, felforrósítjuk, majd az asztal közepére rakjuk. Mindenki húsgolyót szúr a villájára, a forró olajban megsüti. Szószokkal kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Kapros juhtúrós csirkemell
  2010-08-12 13:11:16, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

* 1 kg csirkemell felszeletelve
* 25 dkg bacon
* 1 pohár joghurt
* 3 gerezd zúzott fokhagyma
* só
* bors
* A töltelékhez:
* 20 dkg juhtúró
* 2 db tejben áztatott zsemle
* 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa
* olívaolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró elég sós. A pácolt csirkemelleket a kiterített baconszeletekre helyezzük, majd ráhalmozunk a töltelékből, feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Olívaolajjal kikent jénaiba szépen sorban lerakju. Letakarjuk alufóliával, 30 percet sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és szépen megpirítjuk. Köretnek reszelt sajttal megszórt burgonyapürét és párolt zöldbabot kínálunk, esetleg őszibarackbefőttet. Nagyon ízletes, finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Sajtos-hagymás csirkemell
  2010-08-12 13:09:52, csütörtök
 
  Hozzávalók:

* 1 csirkemell kifilézve
* 10 dkg mozzarella sajt
* 15-20 dkg szeletelt bacon
* 2 fej közepes vöröshagyma
* 10-15 dkg vaj
* zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A húsból minél nagyobb területű szeleteket próbálok vágni. Amennyi sikerül, annyi szelet baconre lesz szükségem. A töltelékhez a vajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, fűszerezem. (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre. A kedvenc a metélőhagymás, petrezselymes, borsos változat.) A kiterített hússzeleteket ezzel a hagymás töltelékkel megkenem, rászeletelek 1-2 szelet mozzarellát, majd feltekerem. Beburkolom a baconnel. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető. Ha a serpenyőt választjuk fogpiszkálóval nem árt összetűzni, mert itt forgatni kell a hústekercseket. Sütőben egyszerűbb, hőálló tálba szorosan egymás mellé helyezem a húsokat, alufóliával lefedem, majd kb. 40 perc után eltávolítom a fóliát, és pirosra sütöm. Itt sem árt egyszer megfordítani. Krumplipürével vagy rizzsel tálalom. Ha nagyobb edényünk van, mellétehetünk 1-2 héjas, félbevágott, magozott almát. Az almát átjárja a fűszeres íz...
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Kijevi lencse
  2010-08-11 13:28:50, szerda
 
 
Hozzávalók:

* kb. 70 dkg sertéshús (tarja vagy karaj)
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 4-5 db csemegeuborka
* 10 dkg mazsola
* 25 dkg lencse
* 3-4 dl száraz fehérbor
* só
* bors
* ételízesítő
* babérlevél

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágom, a húst csíkokra. Kevés olajon megpirítom őket, sózom, borsozom majd egy kis fehérborral felöntve fedő alatt puhára párolom a húst. Amikor megpuhult, hozzáadom az előre beáztatott mazsolát és lencsét, valamint a csemegeuborkát. 2-3 babérlevéllel és egy kis borral tovább főzöm. Hogy ne legyen száraz, érdemes egy kis vizet aláönteni, vagy egy kis tejföllel elkeverni.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
Kijevi csirke
  2010-08-11 13:27:55, szerda
 
 
Hozzávalók:

* csirkemellfilé,
* tejföl,
* liszt,
* füstölt sajt,
* ételízesítő,
* olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha kell, egy kicsit klopfoljuk is ki, az a lényeg, hogy könnyen föl lehessen göngyölni. Két egész csirkemellhez 2 evőkanál ételízesítőt keverjünk össze olajjal, ezt öntsük rá a húsra, és hagyjuk állni legalább 1 órát.
Ezutan vágjuk föl a füstölt sajtot, és mindegyik hússzeletbe göngyöljünk bele 1-1 darabot, ha a végén marad sajt, szórjuk a hús tetejére. Ezután a göngyölegeket forgassuk meg lisztben, tegyük jénai tálba, és jól locsoljuk meg tejföllel. Végül sütőben süssük készre.
 
 
0 komment , kategória:  * Mit együnk ma?  
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1000 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 190 db bejegyzés
Összes: 103810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2272
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 162709
  • e Év: 1487856
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.